Proponuje najpierw sprawdzić składy na mecz pucharowy a dopiero później się wypowiadać. Klub z Rzymu wyszedł na tamten mecz niemal podstawowym składem a Empoli rezerwą. Przy braku Gervinho Roma traci bardzo dużo w akcjach ofensywnych. Poza tym nie zagrają również De Rossi i Strootman, chociaż w przypadku tego pierwszego to może i lepiej bo jest cieniem samego siebie w tym sezonie. Nawet buki zaczynają się ogarniać i dają już 1,5 ale jak dla mnie kurs powinien być w okolicach 1,8-1,9.
A ja proponuję obejrzeć mecz pucharowy obu zespołów
Roma miała dużą przewage, przy 1-0 jednak pomyśleli, że to już koniec meczu, szanse na bramki wtedy były, przewaga nie podlegała dyskusji, ale to Empoli wyprowadziło kontrę, dwa podania, niepotrzebne wyjśćie Skorupskiego i padł gol na 1-1. Potem dogrywka itd...
Owszem Gervinho jest niesamowity, jak w gazie to ciężko go zatrzymać. Widać było wyraźnie jego brak w meczach z Palermo czy Lazio w 1połowie. Ale też ostatni czas to wreszcie wystrzał formy Juana Iturbe, który zaczyna przypominać tego zawodnika z Hellas z poprzedniego sezonu.
Szkoda strasznie Strootmana, że uraz okazał się groźniejszy niż się początkowo wydawało i czeka go dłuższa przerwa. Obawiam się, że Holendra juz w tym sezonie nie zobaczymy...
Dziś Roma jest dla mnie zdecydowanym faworytem, dobrze zagrany mecz z Fiorentiną w poprzedniej kolejce napawa optymizmem. Świetnie tam grał Nainggolan, który tez po słabszym okresie odzyskał swój animusz. Dziś dużo będzie od niego zależało. Wreszcie liczę na Pjanica, który jakoś ospale gra, mało go w grze ofensywnej... Obok nich dziś zagra Paredes w pomocy. Nie jest to zła
trójka.
Empoli potrafi zaskoczyć, ale głównie na swoim boisku. W
Coppa Italia tka jak mówię byli słabsi, ale wykorzystali ten minimalizm Romy i dorpowadzili do dogrywki. Ligę jednak zawsze traktuje się bardziej prestiżowo więc żadnego odpuszczania nie będzie. Laxalt skończył wypożyczenie w Empoli, za to zaczał je Saponara. Ogólnie skład Empoli dzis bez podstawowego obrońcy, Tonelli który zagrał 17 razy jest kontuzjowany.
Roma trzy remisy z rzędu, ale z silnymi Palermo, Fiorentina i Lazio. Ponadto 3 remisy z rzędu na Stadio Olimpico, ale tka jak mówię forma zaprezentowana w meczu z Fiorentiną nakazuje dziś pograć na Galliorossich po prostu bez kombinowania.
Dla mnie kurs @ 1,50 do dubla jak znalazł. Roma się dziś przełamie i zacznie znowu gonić Juve, a na Olimpico są do bólu skuteczni.
Roma - Empoli
Typ : Roma @ 1,50
-------------------------------------
A jaki macie pomysł co do drugiego dzisiejszego meczu Genoa - Fiorentina ? ???? Tutaj faworyta wskazać już ciężej bo dwaj godni siebie rywale. Mecz zapowiada się ciekawie, mi coś tam w głowie świta co by tutaj można postawić, ale poczekam na Wasze propozycje.