Jednak nie ma mocnych na Juventus i po raz kolejny było widać to wczoraj. Świetny mecz mimo złych warunków i padającego śniegu spotkanie w szybkim tempie ze sporą ilością spięć podbramkowych. Z początku wydawało się, że będzei to pojedynek bramkarzy bo świetnie bronili zarówno Buffon jak i Handanovic, lecz potem doszli do głosu Matri i Floro Flores. Pierwsza połowa wyrównana, ale druga już pod dyktando Starej Damy. Conte naprawde zrobił kawał dobrej roboty z tą drużyną. Kadrę ma szeroką i tylko bić brawo póki co.
VS
Cesena - Atalanta
Typ : Atalanta DNB @ 2,130 Pinnacle 0:1
Atalanta można powiedzieć systematyczna bo trzy ostatnie mecze przegrała w takim samym stosunku 0:2, ale rywalami nie byle kto bo Lazio, Milan i Juventus. Tak więc w pewnym sensie to było wkalkulowane w koszty. Teraz przychodzi pora na przełamanie bo mecz ze słabą Ceseną. Niby Cesena wydaje się być underowym zespołem, ale ostatnie 5 meczów w ich wykonaniu to aż 15 goli straconych! Coś nagle się zacięło bo wcześniej w przeciągu 14 kolejek stracili też 15bramek... Ale skoro są w takim dołku to trzeba ich dobić. Potencjał piłkarski zespołu skupiony wokół Mutu. Atalanta jak wspomniałem 3 porażki z rzędu bez strzelonej bramki, dzisiaj pora na przełamanie obydwu niechlubnych pass. Denis, Schelotto, Moralez to zdecydowanie więcej wartości niż sam Adrian Mutu, który bywa kapryśny.
VS
Fiorentina - Siena
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,581 Pinnacle 2:1
Kurs trochę niski, ale nie widzę w tym meczu po prostu kanonady strzeleckiej bo kto by miał te bramki strzelać? Fiora oddała Gilardino za czapkę gruszek, a wzięła Amauriego... Brzmi jak żart. Ponadto w bramce Boruc pewny punkt. Siena na wyjeździe 4 gole strzelone. Fiora u siebie nie zwykła za wiele tracić więc stąd typ taki, a nie inny. Jakieś 1:0 dla Fiorentiny mi się widzi.
Faworytami są także Inter, Roma i Milan w dniu dzisiejszym. Inter ostatnio w gazie, wraca już Sneijder więc są spore przesłanki za tym, że wygrają z Lecce. Jednak ja nie lubię takich meczów po takich kursach stawiać więc sobie daruję tym razem i poczekam na pierwszą wpadkę Interu, a potem pomyślę ewentualnie w kolejnym meczu o nich
Roma wreszcie coś zaczęła grać, Totti kilka bramek strzelił. Lamela coraz lepiej więc Bologne powinni ograć. Szkoda, że braknie De Rossiego w środku pola.
Milan z dużą liczbą kontuzji więc odpuszczam bo ostatnio nie zachwycają i te pkt trochę tak ciułają.