>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21 kolejka Primera Division 25.01 - 27.01.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Tobet​

21. kolejkę zaczynamy tym razem w sobotę. Celta u siebie będzie podejmować Real Sociedad, który w ostatniej kolejce wygrał z Barceloną 3:2 wychodząc ze stanu 0:2. &quot;Aspasy&quot; na wyjazdach mało punktują (choć ostatnio urwali punkt Maladze) więc muszę liczyć głównie na mecze przed własną publicznością. Scenariusz meczu trudny do przewidzenia. Z jednej strony mamy nieobliczalny Real Sociedad, który ostatnio spisuje się naprawdę dobrze, ale z drugiej groźnego beniaminka.

Ostatnia drużyna ligi tego samego dnia będzie podejmować Valencię. Drużyna Nietoperzy po ostatnim ligowym meczu może być nieco przybita. Zagrali z Królewskimi przed własną publicznością na 0:5, a taki wynik był ustalony już do przerwy. Co prawda w rewanżowym starciu Pucharu Króla było już lepiej, bo ugrali remis 1:1, ale Królewscy grali na pół gwizdka, a później zmagali się z podwójnym wykluczeniem. Deportivo po zmianie trenera gra znacznie lepiej i u siebie mogą ugrać korzystny wynik. Valencia pod wodzą Valverde notuje lepsze wyniki (poza starciem z Realem) chociaż w ustawieniu piłkarzy na boisku praktycznie nic się nie zmieniło. Jak sami zawodnicy twierdzą nowy trener stara się ich nieco inaczej nastawić mentalnie. Czy to przyniesie skutek? Zobaczymy.

W niedzielę o 12 zobaczymy derby Madrytu. Niezbyt trafna godzina na tak prestiżowy mecz. Prestiżowy będzie on tylko dla zespołu Getafe, bo czy to będzie coś wielkiego dla Królewskich? Może będą chcieli odgryźć się za porażkę z początku sezonu. Pamiętajmy jednak, że wtedy Real masowo tracił punkty, a do tego Getafe grało u siebie. Ciekaw jestem jak Królewscy zaprezentują się w kolejnym ligowym spotkaniu. Po porażce Barcelony miałem wrażenie, że drużyna z Madrytu była mocno naładowana. Trochę tak jakby wierzyli, że losy ligi nie są jeszcze przesądzone (bądźmy poważni). Jeśli Ronaldo i spółka podejdą w ten sposób do derbowego spotkania to możemy być świadkami pogromu.

Ciekawie będzie też z innej strony Madrytu, gdzie Rayo ugości Betis. Dwie drużyny, które grają w tym sezonie efektywnie i efektownie. Powinniśmy się spodziewać dobrego meczu podobnie jak w ostatniej kolejce kiedy to Betis grał z Athletic Bilbao. Świetny, otwarty mecz z dużą liczbą sytuacji podbramkowych. Obie ekipy są wysoko w tabeli i przed tym spotkaniem faworytem są tu gospodarze, ale głównie z tego względu, że właśnie grają u siebie. Betis jednak pokazał nie raz, że urywa punkty w najmniej oczekiwanym momencie.

Baskowie zagrają z Atletico Madryt. Drużyna z Madrytu raczej bez Falcao, bo w medyczne cuda nie wierzę. Jest informacja, że będzie pauzował około 10 dni i myślę, że tak to się utrzyma. Drobny uraz mięśniowy i raczej nikt tu nie będzie ryzykował poważniejszym razem. Baskowie z pewnością będą naładowani. Grają u siebie, a do tego od 4 meczów nie wygrali. Bielsa jest już częściowo na wylocie i jeśli Atletico wygra to kto wie czy to nie będzie jego ostatni mecz. Drużyna Simeone pokazywała już nie raz, że potrafią wygrać nawet bez Falcao w składzie.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji​

kralecky 32

kralecky

Użytkownik
Athletic Bilbao - Atletico Madrid
Typ: 2
Kurs: 2,30 (!)
Bukmacher: bet-at-home
Na wstępie przyznam iż nie należę do pasjonatów piłki hiszpańskiej. W analizie mojego typu nie mam w sumie do napisania nic więcej jak to, że Athletic nie zachwyca i cały czas oscyluje blisko strefy spadkowej, zaś Atletico jest wiceliderem tabeli i z całą pewnością będzie chciało obronić tej pozycji i nie dać się doścignąć rywalowi zza miedzy, Realowi. Atletico jest silne w ofensywie co owocuje w statystykach. Średnia gola na mecz to 2.10 co daje im trzecią pozycję za Barceloną i Realem. Jak już wspomniałem Athletic naprawdę nie jest w formie, a zadziwiająco wysoki kurs na Atletico zachęca do stawiania na Madrytczyków.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ja aż tak pozytywnie do Twojego zakładu na Atletico nie jestem nastawiony z kilku względów. To prawda, że Atletico strzela sporo bramek i prawda też, że Athletic gra tak sobie. Ale zauważ, że Atletico głównie to strzela u siebie. Spośród 42 goli strzelonych ogółem, to ledwie 10 wpakowali na wyjazdach, a z tych 10 aż 4 padło łupem Radamela Falcao, którego nie zobaczymy. Z resztą zupełnie inaczej gra Atletico u siebie, a inaczej na wyjazdach. Jak dla mnie będzie to wyrównane spotkanie i tutaj jeden gol może zdecydować. Kurs na Atletico wprawdzie wysoki ale w mojej ocenie chyba adekwatny do ryzyka.

W sobotę mecze zapowiadają się dość wyrównane. W żadnym z tych zapowiadanych spotkań nie ma, jakiegoś wyraźnego faworyta co tylko daje nam nadzieję na wyrównane mecze. Ja bym chyba spróbował takich opcji jak bts w Vigo czy La Corunii. Drużyny z Galicji na własnych stadionach prezentują się nie najgorzej, a rywali mają nie łatwych więc powinniśmy obejrzeć ciekawe spotkania.

Co do pozostałych spotkań, to jak dla mnie najciekawiej zapowiada się mecz Rayo-Betis. Obie drużyny potrafią stworzyć świetne widowisko dzięki ofensywnej grze, a do tego mając średnią, by nie powiedzieć słabą linię defensywną. Dla Rayo ubiegłotygodniowy zimny prysznic jakim była porażka z Granadą może podziałać dobrze, a z kolei Betis staje przed szansą na odniesienie 4 wyjazdowego zwycięstwa z rzędu w lidze!!! Tutaj powinny być emocje oraz bramki, a szkoda tylko, że mecz ustalono na godzinę 17, a w tym czasie w Hiszpanii zapewne będzie królował finał mundialu w piłce ręcznej albo mini derby w Segunda Division czyli mecz Barca B-Castilla... Spotkania Realu i Barcy niestety z cienkimi rywalami więc tutaj na zbyt wiele nie można liczyć, jeśli chodzi o emocję. Real zapewne będzie chciał naładować znowu bramek, a Barcelona w obronie będzie miała spokój, bo Osasuna fatalnie gra w ataku więc zagrożenia nie powinna zrobić ale ciekawe jak się gracze z historycznej stolicy Kraju Basków spiszą w obronie, bo tą mają lepszą niż Barca w tym sezonie!!! Do tego ciekawi mnie występ Andresa Fernandeza w bramce, który w tym sezonie obok Willy&#39;ego Caballero jest najlepszym golkiperem ligi.

Na poniedziałek to sam nie wiem co pograć ale chyba nie będzie to czysta &quot;1&quot;. Sevilla stoi przed szansą awansu do finału Copa del Rey więc najbliższe ligowe spotkania mogą zejść na drugi plan, gdyż w lidze, tak czy siak zbyt wielkich cudów nie zrobią, a utrzymać się i tak utrzymają. Tutaj więc chyba można spróbować pograć na gości, o ile Emery da wytchnienie swoim największym asom.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
@Kralecky
Pamiętaj tylko, że z Bilbao nie zagra Falcao (na 99%) i później policz ile średnio bramek strzelają na mecz bez Kolumbijczyka. Athletic ciągnie pasmo niepowodzeń, ale z Betisem nie grali źle. Stracili szybko bramkę, ale druga połowa była zdecydowanie dla nich. Mecz był strasznie otwarty i szedł cios za cios. Kondycyjnie gospodarze nie wytrzymali i później to zespół Bielsy miał kontrolę. Nawet w ostatniej akcji meczu goście mogli zagwarantować sobie 3 punkty. Ciągle jednak ktoś mijał się z piłką, niecelnie zagrał, jak to Athletic dużo wiatru mało konkretów. Silny zespół, który potrzebuje jednak czegoś nowego. Jak dla mnie Bielsa już się skończył i jego techniki nie przynoszą rezultatów. Podoba mi się nastawienie z jakim gra ta drużyna, ale przeważnie nie ma z tego pożytku. Grają przyjemnie dla oka, ale co z tego? Ciężko mecz do typowania w sumie. Bielsa z nożem na gardle, a co by nie było Baskowie zagrają u siebie. Typu nie neguję, bo jest rozsądny. Atletico już pokazało nie raz, że nawet bez El Tigre potrafią zagrać dobry mecz. Trzeba mieć wszystkie za i przeciw pod uwagą.
Celta Vigo - Real Sociedad
Na sobotę są chyba najlepsze do typowania mecze. Celta zagra z Realem Sociedad i obie strony mają dużo do zaproponowania od siebie. Raczej bez większych osłabień (a raczej takich do zastąpienia) więc siła obu drużyn będzie wyważona. Po stronie Celty zdecydowanie przemawia atut własnego boiska. Na wyjazdach grać nie potrafią, a może nie tyle co nie potrafią grać o ile nie potrafią po prostu zdobywać punktów. Sobotniego spotkania przegrać nie powinni, bo mało kto wygrywa na terenie beniaminka. Sociedad również z pewnego względu gra często bardzo asekuracyjnie bojąc się pójść po pełną pulę. Poszukam tu trafienia obu drużyn. Po obu stronach mamy naprawdę przyzwoite formacje ofensywne i jest tam kilka ciekawych nazwisk. W drużynie Celty to nie ma co dużo dyskutować o ofensywie świadczy Aspas. Grajkiem interesują się już kluby z PL. Sociedad wachlarz zawodników ofensywnych ma nieco większy. Vela, Prieto, Griezmann, Ifran, Agirretxe każdy z nich może pokusić się o trafienie. Z pewnością potencjał mają dużo większych, ale co by nie było grają jednak na wyjeździe. Czuję tu remis 1:1, ale zwycięstwo gospodarzy również jest spodziewane.
BTS 1,70 Tobet ✅ 1:1
Aspas strzeli 2,50 Betsson ⛔

Levante - Valladolid
Levante przegrało dwa ostatnie ligowe mecze, a gdy dołożyć do tego porażkę 0:2 z Saragossą w Pucharze Króla to będą to 3 przegrane spotkania z rzędu. Co prawda przegrali z Betisem i z Atletico więc wstydu nie ma, ale za wiele w tych spotkaniach nie pokazali. Teraz grają u siebie i wypada się przełamać. Valladolid wbrew przeciwnie. Wygrali dwa ostatnie spotkania, ale mając &quot;handicap&quot; gry na własnym stadionie. Wygrali ze słabą w tym sezonie Majorką oraz z Saragossą, która w tamtym spotkaniu biła głową w mur. Do tego beniaminek stracił Eberta i to aż na 6 tygodni. Bez niego siła ofensywna spada bardzo, bo pamiętajmy, że na PNA jest Manucho. Obaj zdobyli w tym sezonie 11 goli co jest dużą częścią z tego co strzelił Valladolid. Levante u siebie w lidze przegrało tylko z Realem i Barceloną, a remis zaliczyli z Atletico. Ciężko mi wyobrazić sobie, by Valladolid pokusił się tu o zwycięstwo. Niezły kurs więc spróbuję.
Levante 2,00 Bet365 ✅ 2:1
Saragossa - Espanyol
Gospodarze ostatnio grają fatalnie. Trzy porażki z rzędu i nie ma przesłanek &quot;ku przełamaniu&quot;. Nie chcę ich winić za porażki z Atletico i Betisem, ale z Valladolid nic nie pokazali. Masa bezsensownych wrzutek w pole karne, które lądowały na głowach obrońców. W końcówce Valladolid powinien jeszcze dołożyć jedną bramkę, ale jeden z zawodników trafił prosto w bramkarza w sytuacji sam na sam. Nawet Ebert doznał kontuzji w skutek nadciągnięcia, gdy wyprowadzał kontrę i pewnie również sytuacja sam na sam była nieunikniona. Łatwo było przedostać się pod pole karne Saragossy i strzały na bramkę sypały się jak z nut, ale wynik uratował również fenomenalny bramkarz. Espanyol po zmianie trenera nie gra pięknie, ale gra skutecznie. Zdobywają punkty i o to chodzi. Saragossa w ostatnim meczu straciła trzech zawodników. Alamo (rezerwowy), Apono, Loovens nie zagrają w starciu z Espanyolem i na pewno brak dwóch ostatnich zawodników, których wymieniłem będzie jakąś stratą dla zespołu. W drużynie z Barcelony nie zagra jednak Verdu (kartki), który w tym sezonie strzelił 5 bramek. Mecz powinien kręcić się wokół remisu.
Espanyol +0,5 1,70 Bet365 ✅ 0:0

Otrzymane punkty reputacji: +9
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tak na dobrą sprawę, to niestety Ramzes zabrał mi możliwość zaprezentowania swoich wywodów, bo wziął chyba wszystko co najlepsze na sobotę... Ale kilka słów można dorzucić. Przede wszystkim ten bts w Vigo wydaję się świetny, bo znowu jest problem na środku defensywy w zespole z Kraju Basków. Jak widzimy w kadrze na to spotkanie zabrakło Mikela Gonzaleza i Iona Ansotegiego, a to oznacza zapewne kolejny występ Elustondo, który tym razem będzie partnerował Inigo Martinezowi, o którym już się mówi, że jest jednym z celów transferowych Pepa Guardioli w Monachium. Ciekawe tylko na kogo postawi Montainer w przodzie. Agirretxe i Chory Castro przed tygodniem dali wygraną przeciwko Barcelonie ale co ciekawe obaj nie zbyt często zaczynają w podstawowym składzie. Agirretxe ma 8 występów od 1 minuty i tyle samo wejść z ławki, a z kolei Urugwajczyk tylko 6 razy zaczynał w podstawowej &quot;11&quot;. Jeśli chodzi o gospodarzy, to tutaj wiadomo, że Iago będzie główną bronią dla Celty. Ciekaw jestem postawy nowego nabytku ekipy z Galicji czyli Chorwata, Daniela Pranjicia. Myślę, że jego umiejętności oraz doświadczenie powinny się przydać beniaminkowi w walce o ligowy byt i ten transfer wydaję się być dobrym ruchem działaczy z Estadio Balaidos. Tak więc popieram ten typ na bts-a i sam go z chęcią pogram. Poniżej wrzucam kadry obu ekip na to spotkanie:
Celta: Sergio Alvarez, Roberto Lago, Borja Oubina, Jonathan Vila, Dani Abalo, Alex Lopez, Mario Bermejo, Iago Aspas, Daniel Pranjic, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvis, Park, Toni Rodriguez, Quique de Lucas, Krohn-Dehli, Natxo Insa, Jonny Castro, Augusto Fernandez
Real Sociedad: Bravo, Zubikarai; Carlos Martínez, Dani Estrada, Iñigo, De la Bella, José Ángel; Elustondo, Markel, Illarra, Ros, Pardo; Xabi Prieto, Vela, Agirretxe, Ifrán, Chory Castro, Griezmann

Również dobrze zapowiada się bet na Levante. Przede wszystkim są podstawowi zawodnicy. W bramce jak zawsze Munua, w obronie Lell na prawej stronie, Navarro i Ballesteros na środku oraz Juanfran na lewej stronie. W pomocy dwóch defensywnych w osobach Iborry i Diopa. Przed nimi spodziewam się El Zhara, Barkero oraz Juanlu. Na szpicy wiadomo, że Martins będzie. A co u gości słychać? No tak jak Ramzes napisał jest nieciekawie. Z tych najważniejszych grajków pozostał Oscar ale on będzie miał trudne zadanie, bo dwójka defensywnych pomocników Levante gra dobrze i potrafi utrudnić życie nawet najlepszym, a tutaj właściwie wszystko będzie się wokół tego zawodnika kręciło, co znacznie ułatwia zadanie rywalowi. Myślę, że też nie ma co zbytnio rozmyślać na temat tego spotkania, tylko grać Levante, gdyż muszą się wreszcie przełamać, a gdzie jak nie u siebie? Na własnym stadionie zremisowali z Atletico oraz przegrali z Realem i Barceloną, pozostałe spotkania wygrywali z większą lub mniejszą łatwością ale jednak wygrywali i tego też bym się trzymał w tym przypadku. Tradycyjnie poniżej kadry obu ekip na to spotkanie.
Levante: Munua, Keylor Navas; Navarro, Hector Rodas, Juanfran, Ballesteros, Pedro Lopez, Chris Lell; Barkero, El Zhar, Iborra, Pedro Rios, Valdo, Juanlu, Diop; Martins, Roger, Ruben
Valladolid: Jaime, Dani, Rukavina, Rubén Peña, Valiente, Rueda, Sereno, Balenziaga, Peña, Álvaro Rubio, Sastre, Baraja, Neira, Larsson, Bueno, Óscar, Omar y Guerra

Na razie nie mam pomysłu na pozostałe dwa spotkania ale też dla zainteresowanych wrzucam kadry, bo mogą się komuś przydać, a zawsze łatwiej jest mieć wszystko pod ręką:
Zaragoza: Roberto, Leo Franco, Movilla, Paredes, Álvaro, Lanzaro, Edu Oriol, Hélder Postiga, Montañés, Fernández, José Mari, Stefan, Wílchez, Sapunaru, Zuculini, Abraham, Pintér, Víctor y Jorge Ortí
Espanyol: Mattioni, Raúl Rodríguez, Víctor Sánchez, Forlín, Baena, Stuani, Sergio García, Longo, Kiko Casilla, Héctor Moreno, Javi López, Petrov, Capdevila, Colotto, Simao, C. Gómez, Christian Alfonso, Víctor Álvarez i Germán
Deportivo: Aranzubia, Manuel Pablo, Alex, Ze Castro, Aythami, André Santos, Pizzi, Juan Domínguez, Riki, Lux, Bruno Gama, Camuñas, Jesús Vázquez, Valerón, Salomao, Nelson Oliveira, Assunçao y Silvio
Valencia: Guaita, Diego Alves; Barragán, Joao, Ricardo Costa, Víctor Ruiz, Rami, Cissokho; Albelda, Tino Costa, Éver, Piatti, Viera, Bernat, Guardado; Canales, Jonas, Valdez

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 0

ajaguar

Użytkownik
Real Madryt - Getafe FC
Najciekawsza opcja:
Real Madryt - Getafe FC
Typ: więcej niż 3.5 bramki
Kurs: 1.65
Bukmacher: bwin

Real Madryt zawodzi swoich fanów na całej linii. Jose Mourinho wypełnił kieszenie euro i teraz ma nadzieję zwinąć się w powrotem na Wyspy. Na oficjalnej stronie Realu czytamy oświadczenie kapitana i Sergio Ramosa jakoby drużyna stała murem za Jose. W ten sposób chciano zdementować plotki o wizycie piłkarzy u prezesa Realu w sprawie ultimatum dla &quot;Special One&quot;. Wygląda na to, że atmosfera nie należy tam do najlepszych obecnie.
Kibice myślą jednak o czymś innym: czy Real zdobędzie drugie miejsca w La Liga? Czy Betis go dogoni? No i pytanie czy Real wygra w tej kolejce z Getafe, z którym przegrał 1:2 w rundzie jesiennej? Oto obecna tabela:

lp drużyna m pkt. br
1 FC Barcelona 20 55 66:23
2 Atletico Madryt 20 47 42:18
3 Real Madryt 20 40 50:20
4 Betis 20 35 31:30
5 Malaga 20 32 30:17
6 Rayo Vallecano 20 31 27:36
7 Valencia 20 30 27:32
8 Levante 20 30 24:29
9 Real Sociedad 20 29 31:27
10 Real Valladolid 20 28 29:25
11 Getafe 20 26 25:31
Ostatnie mecze obu drużyn były trochę w kratkę:

Madryt potrafił przegrać z Malagą, nie strzelić bramki Osasunie i rozgromić Valencię 5:0. W tym ostatnim meczu bramki strzelali: Higuain (9.), Di Maria (34., 45.), Ronaldo (36., 41.)

Osasuna z kolei w ostatnich 5 meczach zawsze strzelała przynajmniej 1 bramkę. W meczu z Sevilla zremisowała 1:1.

Myślę. że problemu z ofensywą Real nigdy nie miał. Formacją, która jest zmorą Królewskich jest obrona. Po ostatnich rewelacjach z Casillasem Real stanie w sytuacji, w której w bramce nie będzie mógł postawić na swojego kapitana. To może oznaczać, że bramka Królewskich będzie w tym meczu najsłabszym punktem. Przeczuwam, że Real straci 1-2 bramki ale wygra ;)
Najciekawsza opcja:
Real Madryt - Getafe FC
Typ: więcej niż 3.5 bramki
Kurs: 1.65
Bukmacher: bwin
edit/ Linka do bloga usunąłem. Aby promować swój blog na forum należy dodać na nim baner forum.bukmacherskie.com. Na Twojej stronie go brakowało. Pozdrawiam,Konrad.

mojojojowojo 95

mojojojowojo

Użytkownik
Deportivo La Coruña - Valencia typ 2 2.35 Betsson ✅
Valencia podrazniona wysoka porazka u siebie z Realem ktory i w tym sezonie nie blyszczy forma. Gracze z Mestalla na pewno celuja w wyzsze cele niz tylko Liga Europy a i gra w tych rozgrywkach stoi pod znakiem zapytania co na pewno tez podnosi presje na piłkarzach i trenerach od ktorych wlasciciele klubu oczekuja minimum gry w Lidze Mistrzów. Deportivo zajmuje ostatnie miejsce na pewno powalczą szczegolnie ze graja na wlasnym terenie. Valencia ma przerwe od pucharów i musi wykorzystac mecze z teoretycznie slabszymi rywalami w tej fazie sezonu. Ciezki mecz czeka Soldado i kolegow zważywszy ze pierwsze starcie tych ekip skonczylo sie &quot;hokejowym&quot; remisem 3:3. Grajace na wstecznym biegu Deportivo (chociarz potrafili ograc u siebie faworyzowana Malage 1:0 ) na pewno jest w zasiegu Valenci a patrzac na kurs mysle warte ryzykowania

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ciezki mecz czeka Soldado i kolegow
Soldado nie zagra w dzisiejszym spotkaniu. Do tego standardowo Parejo i Mathieu. Gago został w ogóle pominięty w powołaniach, bo najprawdopodobniej opuści klub (beznadziejna postawa piłkarza).
Za Soldado zagra Valdez, który moim zdaniem nie bardzo pasuje do zespołu z Walencji. Zdobył do tej pory 3 gole, ale jest za wolny i mało zwrotny. Nawet jak dostanie dobrą piłę na głowę to nie potrafi tego wykorzystać, a to była przecież jego mocna strona.
Plusem na pewno jest powrót Davida Albeldy czyli kapitana zespołu. Zapewne wejdzie dopiero w drugiej połowie, bo na cały mecz nie jest gotowy.
Najpoważniejszym osłabieniem u gospodarzy jest brak Carlosa Marcheny i ciekawe jak jego zmiennik sobie poradzi. Jak dla mnie ciężki mecz do wytypowania, bo Valencia bez Soldado dużo traci, a Deportivo u siebie zagra odważnie i bez kompleksów.

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Deportivo La Coruña - Valencia typ 2 2.35 Betsson
Beznadziejny typ w skrócie ???? . Deportivo Na Coruna jest w strefie spadkowej i na własnym obiekcie będą sobie wypruwać żyły by zdobyć w tym meczu 3 punkty i powoli starać się wyjść ze strefy spadkowej. Już wygrali w styczniu u siebie z kapitalną Malagą 1:0 oraz zremisowali z 7 Sociedad 1:1 na wyjeździe co jest dobrym wynikiem.
Valencia pomimo, że odniosła parę wyjazdowych zwycięstw, to jednak te zwycięstwa nie były przekonujące o czym już kiedyś pisałem. Goście są typowo drużyną domową, a na wyjazdach nigdy nie dominowali.
Do tego trzeba dodać, że w tym meczu nie wystąpi Soldado, czyli brak czołowego gracza i napastnika Valencii, jak dla mnie to jest to bardzo duże osłabienie. Lepiej w tym meczu moim zdaniem grać na +0,5 albo DNB na gospodarzy niż na Valencię która w tym sezonie spisuje się mocno pomimo swoich oczekiwań.
Osobiście od tego meczu proponuję trzymać się z dala.
2:3 ???? Valencia strzeliła gola w ostatniej minucie meczu. Do tego grali w przewadze od 50 którejś minuty. Gospodarze na pewno nie zasłużyli na tą porażkę, remisowy mecz. Kolejne wyjazdowe &quot;zwycięstwo&quot; Valencii.

jimmyjump 117

jimmyjump

Użytkownik
Moim zdaniem, Panowie powyżej mają wiele racji, już wyjasniam dlaczego - Po pierwsze (mało odkrywcze, bo już powtarzane) brak Soldado - za którego zagra już chyba z 40letni Valdez - to jest żadna siła w ataku !!
AKA SHAKAL już napisał, że Deportivo potrafi się ogarnąć w meczach z czołówką - chociażby mecz 05 stycznia 2013 z Malagą gdzie wygrali po mega ambitnym podejściu 1:0 !! Więc dlaczego nie pożreć dość osłabionej Valencii !!
Jak dla mnie fajną propozycję (choć uważam, że Expekt to dziadowski buk) daje Expekt czyli (+1) dla Deportivo !
Jak dla mnie bardzo możliwy scenariusz, ponieważ odważnie bym postawił Remis w tym meczu ale niestety budżet dość niski, więc trzeba grać zachowawczo :)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sobota super się ułożyła i wszystko mi powchodziło. Oby tak samo w niedzielę. Wrzucam do wszystkich praktycznie spotkań kadry. Na ten moment jeszcze nie zdecydowałem ostatecznie, co zagram w derbach stolicy ale jeśli wymyślę, to wtedy edytuję tego posta.
Real-Getafe
Początkowo pisałem, że jak wymyślę coś na derby stolicy, to edytuje posta i tak też robię. W sumie to nic nowego, bo ten pomysł chodził za mną przez weekend ale teraz wcielam go w życie. Na początek powiem, że chce pograć Real over 3,5 gola. Wiem, że linia spora ale jak najbardziej do wykonania. Przede wszystkim na Santiago Bernabeu to Real jednak strzela sporo goli. Może i też ostatnio traci ale w tym wypadku to nawet lepiej dla mnie:razz: W defensywie jeszcze tak różowo nie jest więc trzeba to atakiem nadrabiać. A tutaj wiemy, że jest czym, a raczej kim. Cristiano Ronaldo to maszynka do goli więc od niego bym oczekiwał nawet dwóch bramek. Do tego Benzema lub Higuain na szpicy też swoje są w stanie zrobić. Jeśli Di Maria pogra tak jak na Mestalla przed tygodniem to będzie dobrze. Ozil wiadomo, że piłę potrafi dograć, a przecież ostatnio Khedira ma niesamowity ciąg na bramkę. Po cichu też liczę, że jednak do bramki Realu coś wpadnie, bo po mimo tego, że Getafe ma problemy kadrowe oraz jest w słabej formie, to jednak w ostatnich latach strzelali regularnie gole Królewskim. Również warto powiedzieć, że mecze pomiędzy tymi ekipami obfitują często w duże ilości goli, a Real ostatnie dwa spotkania na SB z Getafe kończył z dorobkiem 4 trafień. Teraz też uważam, że jest to realne, a kurs naprawdę ciekawy więc spróbuje pograć na dobry początek niedzieli.
Real: Adán, Jesús i Diego López; Varane, Ramos, Coentrão, Carvalho, Marcelo, Arbeloa i Albiol; Khedira, Özil, Alonso, Essien, Modrić, Callejón i Di María; Cristiano Ronaldo, Benzema i Higuaín
Getafe: Miguel Ángel Moyá i Jordi Codina; Miguel Torres, Alberto Lopo, Alexis Ruano, Juan Valera, Rafael López; Diego Benito, Xavi Torres, Jaime Gavilán, Diego Castro, Pablo Sarabia, Míchel, Hugo Fraile, Borja Fernández; Adrián Colunga, Paco Alcácer, Álvaro Vázquez
Real over 3,5 @ 2,37 Bet365✅4:0

Rayo-Betis
Chyba najciekawiej zapowiadające się niedzielne spotkanie. Niestety w najgorszym możliwym czasie jak już pisałem, bo o tej godzinie mamy finał szczypiorniaka oraz mini GD. Jednak emocji w tym spotkaniu nie powinno zabraknąć, bo spotykają się dwie drużyny, które grają naprawdę widowiskowy futbol i ich spotkania nie nudzą. Ja liczyłem na spotkanie dwóch super duetów. Po jednej stronie Piti i Leo Baptistao, a po drugiej Benat i Ruben Castro. Niestety jednak Leo Baptistao jest dalej kontuzjowany, co ma ogromne przełożenie na zespół ze stolicy. Przed tygodniem zabrakło go w Andaluzji i przegrali mecz z Granadą. Wtedy też zabrakło wielu innych zawodników ale tak czy siak, to jednak brak tego zawodnika jest tutaj niezwykle ważny. Wiadomo, że tacy zawodnicy jak Lass, Javi Fuego czy Roberto Trashorras albo nawet Chori Dominguez, to też ważne ogniwa tego zespołu ale Leo Baptistao oraz Piti, to jednak duet o jakim wielu trenerów w La Liga z pewnością marzy. Dla gości mecz w Madrycie, to kolejna świetna okazja na punkty wyjazdowe. Betis w tym sezonie na wyjazdach jest gorszy tylko od Barcelony. Ich największym atutem są kontry. Wiele razy byli pod ścianą, a rywal cisnął ich niemiłosiernie ale w bramce jest Adrian, a na kontrach najważniejsi będą Joel Campbell oraz Ruben Castro. Ten drugi ładuje gola za golem aż miło i w tym momencie wraz z Adurizem są najskuteczniejszymi Hiszpanami w lidze, mając po 12 trafień. Aż 7 zdobył na obcych boiskach, a co ciekawe tylko w jednym spotkaniu jego gol nie dał zwycięstwa. Były to derby Sevilli, gdzie zdobył gola honorowego ale w pozostałych spotkaniach, tam gdzie on strzelał, to Betis wywoził komplet punktów. Teraz szczerze powiedziawszy też na to liczę, a skoro kursy dalej na nich i jego mamy dobre, to dlaczego nie spróbować?
Rayo: Cobeno, Dani, Rubén, Tito, Casado, Amat, Gálvez, Figueras, J.Fuego, Piti, Lass, Trashorras, Chori, Deli, Abu, Nono, F.Vázquez, Adrián, J.Carlos
Betis: Adrián, Casto, Chica, Nacho, Amaya, Canas, Benat, Salva, Joel, Molina, Rubén Castro, Nono, Perquis, Vadillo, Molins, Carlos García, Borja y Palancar
Betis DNB @ 2,37 Bet365⛔3:0
Ruben Castro strzeli @ 2,50⛔

Athletic-Atletico

Na zakończenie niedzieli mamy dwa spotkania, a jako pierwszy opiszę ten, który zobaczymy w tv na antenie C+. Do Bilbao przyjeżdża Atletico Madryt czyli ekipa, która w 2012 roku mocno dała się we znaki Baskom. Przede wszystkim, to dał im się we znaki Radamel Falcao, który strzelił im 7 goli w 2012 roku w 3 spotkaniach!!! Teraz jednak jego zabraknie, a jak wiemy bez niego o wiele ciężej idzie Rojiblancos zdobywanie bramek. Również dobrze wiemy jak jest z wyjazdami w ich wykonaniu. Mało strzelają ale też i mało tracą, bo Simeone przykuwa sporą uwagę do obrony na wyjazdach. I tutaj myślę, że też nie będzie zabawy i wyjdą najlepszymi zawodnikami z wracającym po kontuzji Juanfranem na prawej stronie, na środku Godin i Miranda, który kilka dni temu został powołany przez Scolariego do reprezentacji Brazylii, a na lewej obronie Flilpe Luis. Jako defensywni pomocnicy wyjdą zapewne Mario i Tiago, bo Gabi jest zawieszony za kartki więc tutaj zbyt dużego pola manewru trener nie ma. Jednak w ofensywie to już mamy wiele zagadek. Spodziewam się, że Koke i Arda Turan mają pewne miejsce na ten mecz ale co z resztą. Ja się spodziewam, że obaj zagrają na skrzydłach, a wtedy Raul Garcia może zagrać za plecami jednego napastnika, którym byłby np. Diego Costa ale jest też możliwość, że duet napastników stworzy właśnie Diego Costa wraz z Adrianem. Nie zapominajmy, że jest też Cristian Rodriguez, który ostatnio przeciwko Levante wyszedł od 1 minuty. Wariantów jest sporo, a jaki skład wyjdzie, to zobaczymy przed spotkaniem. Teraz przechodzimy do gospodarzy tego spotkania. Athletic nie gra źle, ale nie punktuje, a przecież o to chodzi. Ostatnia wygrana miała miejsce 15 grudnia czyli półtora miesiąca temu, a rywalem wtedy była Mallorca. Od tamtej pory 3 porażki i ostatnio remis z Betisem na wyjeździe, który jest dobrym prognostykiem. Jeśli chodzi o skład, to zapewne Iraizoz w bramce, chociaż moim zdaniem Bielsa mógłby dać szansę Raulowi, bo Gorka gra cienko w tym sezonie. W obronie Iraola na prawej stronie, w środku Laporte i Ekiza, którzy tworzą nie najgorszy duet i naprawdę o wiele lepiej w mojej ocenie spisują się niż Amorebieta i Gurpegi z początku sezonu. Na lewej obronie chyba wreszcie Aurtenetxe, który powoli wraca do składu. W pomocy zaczynamy schody, bo ciekaw jestem czy Bielsa podejmie decyzję o grze na dwóch defensywnych pomocników w osobach Gurpegiego i Iturraspe czy też wyrzuci tego drugiego, a przed kapitanem zespołu będą De Marcos i Herrera. W mojej ocenie to ta druga opcja jest chyba bardziej prawdopodobna, chociaż akurat na spotkanie takie jak to, to może właśnie przeważyć opcja bardziej defensywna, bo jednak na treningach teraz Bielsa przykuwa ogromną uwagę do obrony, co nie może dziwić. W ofensywie Muniain i Susaeta na skrzydłach oraz Aduriz na szpicy. Ciekawe jak spiszę się ten ostatni, który większość swoich bramek zdobywa poza San Mames. Jak wiemy jego atutem jest gra głową ale tutaj Miranda i Godin to rywale baaardzo trudni w powietrzu i uważam, że może mieć spory problem z nimi Aritz.
Jak dla mnie zapowiada się mecz walki i będzie on wyrównany. U gości razić będzie zapewne brak Falcao, a do tego gra wyjazdowa Atletico pozostawia wiele do życzenia w ofensywie. Athletic zagra zapewne bardziej zachowawczo, bo jednak wie, że atak na hurra do przodu grozi kontrami więc tutaj under chyba będzie pasował jak ulał.
Athletic: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Laporte, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Ekiza y Ramalho
Atletico: Courtois, Asenjo, Miranda, &#39;Cata&#39; Díaz, Manquillo, Juanfran, Godín, Filipe Luis, Mario Suárez, Tiago, Emre, Arda Turan, Raúl García, Cristian Rodríguez, Koke, Óliver Torres, Adrián y Diego Costa
Under 2,5 @ 1,825 Bet365⛔3:0

Mallorca-Malaga

Również tę samą opcje, co na San Mames, proponuje na spotkanie na Balearach. Mecze na Iberostar w większości należą, do dość nudnych, a przynajmniej ja mam takie wrażenie. Wprawdzie w liczbach nie wygląda, to tak że za każdym razem jest mało goli ale jak przyjrzymy się, że w spotkania z Realem i Barceloną łącznie padło 11 goli, to mamy zakłamany obraz. Teraz wprawdzie przyjeżdża kolejna ekipa z czołówki ale Malaga na wyjazdach, to drużyna, której się nie da oglądać. Pellegrini ustawia zespół mocno defensywnie, przez co tracą mało goli ale jeszcze mniej strzelają. Teraz jak widzę jest pełna obrona, a dodatkowo w kadrze na spotkanie jest Diego Lugano, co tylko zwiększy konkurencję na środku defensywy. Również szansę debiutu być może otrzyma Lucas Piazon, chociaż konkurencja w drugiej linii i ataku jest spora więc tutaj różnie może być. Mallorca nie gra widowiskowo, bo też i nie bardzo ma kim. Obrona taka sobie ale akurat w meczu z Malagą i to wyjazdową, to akurat nie będzie najważniejsza kwestia w mojej ocenie. W ataku też nie ma zbyt wielkiego wyboru, bo tutaj wiadomo, że najważniejszymi osobami są Victor, Hemed, czy Giovanni. Zabraknie co ciekawe Arizmendiego, a on ostatnio prezentował się nie najgorzej.
Ten mecz zapowiada się mega underowo. Kurs wprawdzie zachwycający nie jest ale do dubla pasuje mi jak ulał i ciężko mi się spodziewać tutaj większej ilości bramek niż 2.
Mallorca: Calatayud, Anderson, Pina, Pereira, NSue, Giovani, Tomer, Javi Márquez, Geromel, Nunes, Bigas, Víctor Casadesús, Martí, Alfaro, Kevin, Fontas, Mino y Ximo
Malaga: Carlos Kameni, Jesús Gámez, Weligton, Diego Lugano, Martin Demichelis, Ignacio Camacho, Joaquín, Jeremy Toulalan, Javier Saviola, Lucas Piazón, Willy Caballero, Nacho Monreal, Manuel Iturra, Duda, Eliseu, Portillo, Sergio Sánchez, Isco i Roque Santa Cruz
Under 2,5 @ 1,70 Bet365⛔2:3

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Rayo-Betis
Ja to zacznę od defensywy ,Betis ostatnio według mnie popełnia koszmarne błędy i w tej formacji grają fatalnie ,wykorzystało to Atletico dwa razy w lidze i CdR do tego mecz z Bilbao .Rayo w obronie też nie radzi sobie jakoś świetnie kiedy przychodzi im grać z ekipami ,które mają coś ciekawego do zaoferowania w ofensywie to że nie stracili z Levante i Mallorcą u siebie to nie jest żaden wyczyn ,teraz przyjeżdża Betis który w tym sezonie jest znany z niesamowitych kontr i punktowania na wyjeździe ,takim katem w tym zespole jak wiadomo jest Ruben Castro.U gospodarzy w ofensywie też nie jest najgorzej ,jednak problemem jest brak Baptistao nie mniej potencjał dalej ten sam ,bo gdzie jak gdzie ale u siebie Rayo gra całkiem ładną piłkę i co najważniejsze przemyślaną .Ja tutaj widzę Rayo ,które atakuje od początku i Betis ,który kontruję. Rayo u siebie straciło 13 bramek w 10 meczach /strzeliło 14 i Betis na wyjazdach 17 strzelonych i 17 straconych w 9 spotkaniach ,zagram over 2.5 .Goście mają do udowodnienia co nie co ostatnie 4 spotkania (2 wyjazdy ,2 u siebie) to porażki z drużyną Madrycką .Jedynym minusem w tym typie jest brak Baptistao ale jakoś to przeboleję nie mniej innej opcji nie widzę ,obie defensywy mnie nie przekonują a w ofensywie potencjał duży.
Typ:
over 2.5 1.85 Pinnacle✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
@Kapszti
Undery w lidze hiszpańskiej to zły pomysł.
Athletic Bilbao - Atletico Madryt
Szczególnie nie rozumiem undera w meczu Bilbao z Atletico. Jak dla mnie to trochę porywanie się z motyką na słońce. Nie ma Falcao, ale na obronę Basków wystarczy sam Costa. Do tego mają sile skrzydła i ja o bramkę z ich strony się nie obawiam. Athletic również kalkulować nie będzie. Ich remisy nie urządzają i walczą o pełną pulę. Widać to było m.in w starciu z Betisem z którym powinni wygrać, bo mocno cisnęli w końcówce. Atletico świetnie broni głównie u siebie. Na wyjazdach stracili 12 goli więc dwa razy tyle co u siebie. W meczach Bilbao okazji do zdobycia gola dla obu zespołów zawsze jest pełno. Różnie to wychodzi ze skutecznością i dlatego było do tego pory sporo underów. Kurs na over jest jednak wysoki i warto z niego skorzystać. W starciach obu tych drużyn nudy raczej nigdy nie było.
Over 2,5 2,00 Bwin ✅ 3:0
Rayo Vallecano - Betis
Dwie drużyny lubiące otwartą grę. Bezkompromisowe, mało remisują, a takie ekipy oglądało się bardzo miło. Szkoda tylko, że w takim widowisku obie drużyny wystąpią dość mocno osłabione. W Rayo największym osłabieniem jest absencja Leo Baptistao. Do tego zabraknie Labaki, Rodriego i Nacho, ale głównie brak napastnika jest tu osłabieniem. W drużynie Betisu osłabień jest masa Juan Carlos, Mario, Nosa, Álex Martínez, Pozuelo, Paulao, Ángel, Rubén Pérez. Bez tych graczy Betis będzie musiał powalczyć w Madrycie. Ostatnio zmęczenie daje się we znaki Betisu i ciągle ktoś wypada. Mecze w Pucharze Króla im nie służą i jutro parę środkowych obrońców będzie tworzył nasz rodzynek Perquis i Amaya. Drużyna z Sewilli w ostatnim meczu ligowym zaprezentowała się słabo. Grali tylko w pierwszej połowie, a w drugiej po wymianie ciosów padli kondycyjnie. Rayo to drużyna podobna do Bilbao i myślę, że tu schemat może być podobny. Pamiętajmy jednak, że tu Rayo będzie gospodarzem. Wygrali na początku ligi w Sewilli to dlaczego u siebie nie wygrają? Wtedy dokładnie było tak samo i Betis w ostatnich 30 minutach stanął. Ja gram w stronę gospodarzy, bo stratę Baptistao da się załatać. Skrzydła dalej są silne. W Betisie powoli odczuwam zmęczenie materiału, ale pamiętajmy, że u nich może cały mecz nic nie wychodzić, a później jedna kontra i gol.
Rayo 2,20 Bwin ✅ 3:0
Kusi mnie bardzo więc za drobne gram coś takiego jeszcze (HT/FT).
Betis/Rayo 31,00 Bwin ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +11
marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Hiszpańska, godz 19
Barcelona - Osasuna (+3 handicap azjatycki)
TYP: 2
KURS: 1,70
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Mecz giganta z zespołem kopciuszka tak można porównać dwa zespoły czyli zespół Barcelony z zespołem Osasuna. Kursy na gospodarzy tego meczu są bardzo niskie a na zespół gości bardzo wysokie. Nie ma co ukrywać że w tym meczu gospodarze są zdecydowanie faworytem tylko powiem szczerze że na handicap dla Osasuny +3,5 jest kurs w okolicy 1,50 i warto zagrać taki handicap bo sądzę że Barcelona czteroma golami tego meczu nie wygra. Barcelona znajduje się na pierwszej pozycji z dorobkiem 55 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni 9 meczy w których to osiem meczy wygrali i jeden mecz zremisowali. Strzelili oni w tych meczach 29 goli i stracili siedem bramek. Na wyjeździe rozegrali 11 meczy w których to 10 meczy wygrali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 37 goli i stracili 16 bramek. W ostatniej kolejce Barcelona nieoczekiwanie przegrała na wyjeździe z zespołem Real Sociedad 3:2 chociaż prowadzili już 2:0 to i tak tamten mecz w końcówce przegrali. Natomiast goście tego meczu w lidze są na 18 pozycji z dorobkiem 18 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 11 meczy w których to trzy mecze wygrali, cztery mecze zremisowali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 10 goli i stracili osiem bramek. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie 9 meczy w których to jeden mecz wygrali, dwa mecze zremisowali i sześć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach sześć bramek i stracili ich aż 13. W ostatniej kolejce spotkali oni się z zespołem Deportivo i wygrali tamten mecz 2:1. W ostatnich trzech meczach Barcelona wygrywała z zespołem Osasuny jedynie jednym golem i sądzę że nawet z takim handicapem Barca sobie nie poradzi można również dać handicap 3.5 na Osasune i sądzę że również to wystarczy takie jest moje zdanie ;)

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
@marcin985 co to ma być? To jest analiza? Kompletnie nic nie napisałeś, jedyne co się w tej &quot;analizie&quot; znajduje to opisanie tabeli... domyślam się, że to jest analiza do typów dnia ale po co tu wklejać to i męczyć innych użytkowników? Nawet nie wiem, skąd ten typ wziąłeś, przecież jak Barca podejdzie poważnie do tego meczu to i 6:0 wygra, tym bardziej, że będą się chcieli odgryźć za ostatnią porażkę. I mam nadzieję, że dopisze skuteczność ????

L 2

lesiu17

Użytkownik
Na poniedziałek to sam nie wiem co pograć ale chyba nie będzie to czysta &quot;1&quot;. Sevilla stoi przed szansą awansu do finału Copa del Rey więc najbliższe ligowe spotkania mogą zejść na drugi plan, gdyż w lidze, tak czy siak zbyt wielkich cudów nie zrobią, a utrzymać się i tak utrzymają. Tutaj więc chyba można spróbować pograć na gości, o ile Emery da wytchnienie swoim największym asom.[/quote]

Bardzo podoba mi się ten poniedziałkowy typ przeciwko Sevilli, jednak nie wiem czy Granada da rade wygrać ten mecz. Kurs bardzo mnie kusi (i to do zagrania za dużą stawkę) co o tym sądzicie?

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Ja zagrałem Rayo po 2,5 i over 2,5 w meczu Bilbao z Atletico, tydzień temu,
nie dużo po kilkadziesiąt euro w marathonie.
Gra Rayo u siebie bardzo mi się podobała w meczu z Levante jak i Getafe, z Granada.
Betis na wyjeździe grac potrafi, wygrywał wszystko poza ostatnim wyjazdem z &quot;Materacami&quot;.
Uważałem, że 2,5 jest zbyt wysokie na Rayo, dlatego zagrałem.
Co do drugiego typu, nawet brak Falcao jakoś mnie nie przeraża,
w meczu Bilbao z Rayo do bramek było mnóstwo okazji,
Atletico z kontry gra potrafi, obrona Bilbao to coś na wzór obrony Wisły, ale nie wierzę,
że Bilbao gracze będą mieli znowu czarnego kota i będą marnowali tyle okazji jak ostatnimi czasu.
Nie ma co się rozpisywac, bo zaraz rusza Serie A.
✅ oba trafione

Otrzymane punkty reputacji: +5
karcze 51

karcze

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Primera Division
Spotkanie: Sevilla - Granada
Typ: over 5.5 kartek
Kurs: 1.8
Bukmacher: bet365
Analiza:
Jestem zdziwiony granicą jaką wystawił bukmacher bet365 na liczbę kartek w tym spotkaniu. Zauważywszy to spotkanie od razu na myśl nasunęła mi się duża ilość kartek, lecz sądziłem że granica będzie minimum 7. Jeżeli jest granica taka jaką widzimy, czyli 5.5 - nic tylko grać i patrzeć jak &quot;plusujemy&quot;. Po pierwsze, nawet same statystyki przemawiają na over kartek w tym spotkaniu. Liga hiszpanska to nie liga angielska, że w meczu przeciętnie padają 2-3 kartki, a czerwona to rzadkość. W lidze hiszpańskiej duża ilość żółtych kartek to norma, a czerwone kartki nie budza zdziwienia. W spotkaniach pomiędzy tymi ekipami regularnie pada spora ilość kartek. Chociażby w ostatnim spotkaniu rozegranym w 2012 roku, zakończonym wynikiem 1:1 - padło 5 żółtych kartek oraz 1 czerwona (liczona jako 2 żk) co daje ogólnie 7 kartek. W jeszcze wcześniejszym spotkaniu między tymi ekipami, równiez rozegranym w 2012 roku padło 8 kartek. Obie drużyny bardzo dużo kartkują w meczach. W ostatnim meczu gospodarzy padło aż 5 żółtych i dwie czerwone kartki. Granada wygrywając 2:0 z Vallecano uzyskała dwie kartki a goście 4 co daje również spokojny over 5.5. Wydaje mi się, że jest to pewniak dnia. Mecz startuje o 21:30. Zachęcam do grania typu.

Otrzymane punkty reputacji: +12
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Póki co kolejka nie najgorsza pod względem typerskim, a przede wszystkim brawa dla Ramzesa, który póki co trafił wszystko, poza Iago, z którym jednak miał pecha. Jeśli chodzi o to spotkanie w Vigo to tutaj jako ciekawostkę podam, że Real Sociedad rozegrał swoje czwarte spotkanie w tym roku kalendarzowym i w każdym w tych spotkań rywale dostawali czerwoną kartkę, a mimo tego Real Sociedad wygrał tylko jedno z tych spotkań i to było akurat z Barceloną... Wczoraj bardzo mi się spodobała gra Athletic Bilbao, który pokazał naprawdę klasę i zdobył wreszcie 3pkt. Po niezłym meczu przeciwko Betisowi, teraz dobry wynik z Atletico więc może to oznaka zwyżki formy ze strony Basków. O tym przekonamy się w kolejnych spotkaniach, a ode mnie propozycja na poniedziałkowe spotkanie w Andaluzji:

Sevilla-Granada

Szczerze powiedziawszy, to miałem sobie odpuścić ostatnie spotkanie tej kolejki ale jednak mam tutaj pomysł. Będą to derby Andaluzji więc niby spotkanie derbowe, chociaż dla Sevilli najważniejszym rywalem w regionie jest Betis. Co do samego spotkania, to Sevilla ma w spore kłopoty w defensywie. Przede wszystkim na bramce jest nieciekawie przed tym spotkaniem. Do Realu odszedł Diego Lopez, a Palop doznał kontuzji, a to oznacza, że na to spotkanie powołani do bramki zostali Julian i Sergio Rico, którzy do tej pory bronili barw Sevilla Atletico czyli rezerw, które grają w trzeciej lidze, a tam nie zbyt dobrze się spisują, a do tego tracą sporo goli. Wprawdzie pozostali zawodnicy będą podstawowi, to jednak kwestia bramki może tu się okazać kluczowa. Do tego w czwartek Sevilla gra bardzo ważny mecz 1/2 finału Copa del Rey z Atletico. Jak widać po tabeli, to przez ligę będzie im niezwykle ciężko awansować do pucharów, a więc awans do finału pucharu będzie tutaj najkrótszą drogą. W lidze wprawdzie nie wiedzie im się najlepiej ale celem będzie w przypadku awansu do finału, już tylko utrzymanie, a z tak dobrym trenerem oraz składem, to będzie to rzecz jasna formalność. Dlatego dzisiaj być może zobaczymy kilku rezerwowych zawodników. Granada rzecz jasna kadrowo na papierze wygląda o wiele gorzej niż ich dzisiejszy rywal, jednak w lidze aż takiej przepaści jak widać nie ma. Do tego zawodnicy tej drużyny, jeśli punktują, to robią to głównie na wyjazdach. Jako ciekawostkę podam fakt, że w tym sezonie rozegrali trzy spotkania derbowe i zdobyli w nich 4pkt, co jest całkiem niezłym wynikiem patrząc przez pryzmat klasy rywali. Granady głównym problemem jest brak skuteczności. Rozgrywać piłkę potrafią i stwarzają sobie okazje ale brakuje takiego super snajpera, który by ich wywindował w górę tabeli. Jeśli chodzi o braki w składzie, to tutaj brakować będzie Borjy Gomeza, Hassana Yebdy, Brayana Angulo, Jaime oraz Daniego Beniteza. Straty niby nie są jakieś wielkie ale też na pewno te osoby przydałyby się w składzie na to spotkanie, chociaż ten ostatni zawodnik to jednak jest osłabienie i w mojej ocenie spore. Jeśli chodzi o najważniejsze osoby, to będą to Siqueira, Torje, czy Ighalo. Ciekaw jestem czy w pierwszym składzie zagra nowo pozyskany Aranda, który przed tygodniem zaliczył debiut przeciwko Rayo i zaliczył asystę od razu.

Zaproponuje dwie opcję na to spotkanie i jeśli poznamy już składy, to wtedy chyba będziemy mogli wybrać lepszą. Jeśli Sevilla wyjdzie podstawowym w większości składem, to skłaniam się ku bts-owi, natomiast jeśli będzie sporo rezerwowych, to wtedy wybieram x2. Rzecz jasna tych typów mocno grać nie będę ale i tak uważam, że warto pograć coś z tych rzeczy, bo jednak będzie to value.

Sevilla: Julián, Sergio Rico, Fazio, Fernando Navarro, Spahic, Navas, Medel, Negredo, Rakitic, Maduro, Manu del Moral, Stevanovic, Reyes, Babá, Cicinho, Kondogbia, Coke y Botía

Granada: Roberto y Toño; Allan Nyom, Juanma Ortiz, Diakhaté, Íñigo López, Diego Mainz, Siqueira; Recio, Mikel Rico, Iriney Santos, Gabriel Torje, Brahimi, Migue García, Fabián Orellana y Lucena; Aranda e Ighalo

BTS @ 2,00 Bet365
X2 @ 2,80

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Ja proponuje zakład Negredo strzeli ,w ostatnim meczu strzelił dwie bramki ,jak ważnym piłkarzem Sevilli jest pisać chyba nie muszę odkąd przyszedł Emery myślę że będą grać co raz lepiej ,ten trener pasuje do ligi hiszpańskiej jak mało kto ,a klub jakim jest Sevilla nie zasługuje na takie miejsce w tabeli bo piłkarzy wcale takich najgorszych nie mają.Negredo z Granadą grać lubi w ostatnich dwóch meczach strzelił im 2 bramki ,jest on najlepszym strzelcem swojej drużyny ,silny fizycznie ,dobre warunki ,gra głową .Sporo piłek będzie dostawał także liczę że coś ukłuje.Emery w Valencii bardzo fajnie prowadzi zespół gdzie też grał z przodu jednym napastnikiem jakim jest Soldado ,tutaj będzie podobnie.Negredo strzela też karne.Obrona Granady na wyjazdach radzi sobie słabo stracili w ostatnich 5ciu meczach 9 bramek .

Negredo strzeli 1.95 unibet✅

Otrzymane punkty reputacji: +16
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom