Zgodze się z przedmówca co do typu na Bordo, ale z trochę innych powodów, Nantes wygrało w Monaco ale byli poprostu strona gorszą, mecz ten przypominal mecz z Auxerr vs. Marsillie gdzie Marsylia miala 3 sytuacje strzelila 2 bramki, a Auxerr marnowala sytuacje seryjnie, to tyle jezeli o mecz z Monaco, w dodatku stracili jednego z najskutecznijeszych napastników, jezeli tak mozna nazwac 3bramki i asysta, więc jak dlamnie dalej sa zespolem ktory nawet jak wygrywa lub remisuje jest przewaznie tą drużyną która wręcz wydarła pkt, od przeciwnika lub szczęśliwie remisującą. Mało meczy mi sie wydaje bylo w których Nantes zasłużenie wygrywalo, co do Bordo rozgromili PSG i podniesli sie z 3:0 w spotkaniu z Monaco. Udowdnili ze potrafia strzelac bramki jak chcą, z PSG jak się nie myle, po stalym fragmencie, akcja indywiudalna, zespolowa. Napewno najgoretsza drużny pod wzgedem ofensywnym. Dużo błedów w obronie bo PSG stwarzalo sytuacje i nie byl to az tak jednostrony pojedynek gdby cos strzelili. Atut Bordo na to spotkanie jest znakomita i b. skuteczna gra sporzodu, i oslabienie sily ataku Nantes, co daje nam dodatkowa przewage Bordo niezapominajac ze popelniaja oni dużo błęduw z tyłu.
Typ:Girondins Bordeaux
Bukinnacle (2.180)status na 16/01 (02.53)
Mój pewniak na tą kolejke bo wręcz zadobrym kursie to Loyn.
Mecz z Lorient to jak zwykle pokaz nieskutecznosci w wykonaniu Loyonu, ale to sie wkoncu musi skonczyc i mistrzowie musza zaczac kasowac pkt, ze słabiej notowanymi bo spokojnie mogli miec 5-6pkt przewagi ale po glupio traconych bramkach i dekoncentracji w obronie jest tylko oczko przewagi, można powiedzieć być albo nie byc na fotelu lidera po tej kolejce, bo napewno niechca się ogladac na mecz Bordo które też gra z dużo niżej notowaną drużyną. Nie wiem czy zagra Juninho ale i tak jest wystarczajaca sila z przodu bo tak jak podreslam Loyon nawet w slabym meczu ma 5-6 dobry sytuacji(no może poza spotkaniem z Maryslia:-D )i musza zaczac je wykorzystywac, o Grenoble na podstawie ostatniego meczu dużo powiedzieć nie da sie pozytywnego, wygrana Rennes zasłużona 1:0 ale zdecydowana przewaga sytuacji i kontrola spotkania po stronie gospodarzy. I tak samo będzie tutaj z Loyonem, tylko przewaga gości. Myślę że Loyon powetuje sobie ostatnie wpadki w tym spotkaniu.
Typ:Olympique Lyonnais
Bukinnacel (1.813)status na 16/01 (02.53)
Ostatnie moim zdaniem pewne spotkanie we Francji to wygrana Lorient w meczu z Valenciennes, przed przegrana z Renns, Lorient bylo najgorętsza drużną wcześniejszych 5 kolejek,13pkt w 5 meczach, i 2 wygrane z drużynami z pierwszej 5. Potem porażka po wyrownanym spotkaniu z Rennes. I remis z Loyonem w ostatniej kolejkce. Co mnie zaskoczylo to dużo wygranych pojedynku 1 na 1 w meczu z Loyonem i to w przodzie, biorąc pod uwagę że Lorient bronilo się prawie caly zespolem potrafili strzelic bramkę i stworzyć sobie pare razy dobre sytuacje po akacjach 1 na 1. Więc moim zdaniem będą mieli tutaj ułatwione zadanie, bo Valenciennes, nie może wiecznie się bronić musza zacząc z rywalami do około 5-6 pozycji zacząć grać bardziej otwarcie co otworzy moim zdaniem drgę do bramki dla Lorient, i w otwartej konfrontacji myślę zdecydowana przewaga Lorient.
Typ:Lorient
Bukinnacel (1.870)status na 16/01 (02.53)
Sorry za literówki ale nie mam ani czasu ani siły ich poprawiać
Jeszcze jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia na tą kolejke, uważał bym na granie przeciwko Auxerre, tak jak mówie chyba najbardziej pochowa (nieskuteczna drużnya w lidze) ale nie raz już udowodnili że potrafia stwarzać sytuacje.I graja jak równy z równym nawet z czołówką. Odwrotna sytuajca z Marsyllie, wygrali 2:0 ale byli moim zdanie stroną słabszą ale skuteczniejszą. Od Nancy dostali 3:0 i to usiebie, będąc znowu stroną słabszą i Nancy wygrało zasłużenie. Więc dlamnie te 2 spotkania pass. A warte uwagi jest PSG u siebie, trochę niski kurs, ale dość pewny. Tak jak mówie oglądałem mecz z Bordo i dlamnie PSG nie bylo stroną o tyle słabszą żeby przegrać 4:0, i myślę że tym bardziej u siebie to udowodnią, tym bardziej że czołówka jest bardzo ciasna i mają szanse spokojnie na lige mistrzów, więc pkt. nie stracone u sibie to podstawa walki o Lige mistrzów.
Ostatia uwaga na temat
Ligue 1. To over 2 w spotkaniu Monaco vs. Cane. Monaco jest zespolem grającym chyba najefektowniej w lidze, przynajmniej chcącym, ich spotkania zawsze obfitują w sytuacje pod bramkowe, jak nie stwarzają to przynajmniej przeciwnik ma ich sporo, do tego Cane też nie jest pod tym względem najgorsza, i mają pana Savidion (chyba tak sie pisze) więc myślę że over 2 po stawce 1.8 jest tutaj dobry wyjściem, bo ciężko wytypować zwycięsce a mecz napewno będzie otwartym widowiskiem, bo Monaco inaczej grać nie umie, a Cane u siebie nie wypada sie bronić przeciwko sąsiadowi z tebeli która tracić dużo bramek. Warto dodać co jest ważne na granie overów, to Monaco na ostatnich 7 spotkań w lidze aż w 5 strzelało lub traciło bramki już w pierwszej polowie w tym bodajże w 3 było już 2 lub ponad.A Cane w ostatnich 3 spotkaniach traciło lub strzelało, a w ostatnich 4 z 6 spotkań było przynajmniej 2. Więc bardzo dobry typ jak dlamnie po dobrym kursie. Zobacze jak mi poszła sobota i jak będzie na PLUS. To napewno będzie to moje spotkanie na niedziele