>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21 kolejka Ligue 1

Status
Zamknięty.
V 115

vindom

Forum VIP
Najciekawszym spotkaniem 21 kolejki jest mecz pomiędzy Nantes a Bordeaux. Oba zespoły znajdują się ostatnio w bardzo wysokiej formie. Wygrywając z AS Monaco w poprzedniej kolejce podopieczni Elie Baupa nie tylko powiększyli konto punktowe znacznie odsuwając się od strefy spadkowej, ale także zanotowali już piąty z rzędu mecz bez porażki. Z kolei Bordeaux w poprzednim meczu, wręcz upokorzyło innego z kandydatów do tytułu rozbijając PSG aż 4:0. Tym samym Żyrondyści wygrali czwarty mecz z rzędu. Dzięki tak znakomitej formie zajmują drugie miejsce tracąc tylko jeden punkt do lidera. Patrząc przez pryzmat wyniku z Paryżanami, mimo wysokiej formy Kanarków, goście wydają się być zdecydowanymi faworytami. Skoro rozjechali podopiecznych trenera Le Guena, to nie powinni mieć większych problemów z pokonaniem zespołu, który bądź co bądź walczy o utrzymanie. Moim zdaniem Bordeaux może mieć spore problemy ze zdobyciem kompletu punktów. Żyrondyści choć prezentują wysoką formę, to ciągle pozostają, przynajmniej w moim odczuciu, zespołem nieco niestabilnym, mającym problemu z ustabilizowaniem formy. Bardzo dobre występy jak chociażby już wspominany z PSG czy z Le Mans przeplatają się z występami słabszymi - spotkanie z Sochaux, czy 52 minuty w meczu z Monaco. Oprócz wahań formy, jest także inny problem, a mianowicie postawa w spotkaniach wyjazdowych. O ile przed własną publicznością Bordeaux prezentuje się świetnie, to poza własnym obiektem tak świetnie już nie jest. A można powiedzieć, że jest co najwyżej średnio. Drużyna, która zgłasza aspiracje do obalenia hegemonii OL nie może grać tak słabo. Choć z dwóch poprzednich wyjazdów udało się przywieść 6 punktów, to ogólny bilans, no właśnie, na kolana nie rzuca (4-2-4 - to jest ten bilans, info dla niewtajemniczonych). Tak dobra seria na pewno poprawiła nastroje w obozie Kanarków, tym bardziej należy się spodziewać, że w pojedynku z tak silnym rywalem będą się chcieli pokazać i zagrają na maksimum swoich możliwości. Urwanie punktów Bordeaux nie jest rzeczą nie możliwą, tym bardziej, że w bieżącym sezonie potrafili pokonać u siebie OL. Na własnym stadionie jak dotąd ponieśli dwie porażki w dziewięciu spotkaniach, co nie jest złym wynikiem. Dla gospodarzy największym problemem będzie brak Marevala, kluczowego obrońcy. Do składu najprawdopodobniej wróci Klasnic, który nie mógł wystąpić w poprzednim spotkaniu. Po stronie Bordeaux brak osłabień. Bordeaux w stanie euforii po zmiażdżeniu PSG tym łatwiej może przydarzyć się wpadka. W przypadku tego meczu ograniczam się tylko do zagrania, że obie drużyny strzelą gola @1.95 4/10.

V 115

vindom

Forum VIP
Toulouse - AS Nancy x2 @1.76 2/10
Równie interesujące wydaje się być spotkanie Toulousy z Nancy. Jak dotąd dla podopiecznych Alaina Casanovy obecny sezon jest bardzo udany. Les Violets po 20 kolejkach zajmują wysokie piąte miejsce tracąc do lidera zaledwie pięć punktów. Mimo tak niewielkiej straty trudno sobie wyobrazić by skutecznie włączyli się do walki o tytuł mistrza, natomiast są spore szanse na europejskie puchary. Zespół z Toulousy prezentuje wysoką formę, lecz pomału zaczyna &quot;uchodzić z nich powietrze&quot;. Symptomy widoczne były zwłaszcza w dwóch ostatnich spotkaniach. Toulouse dość długo męczyła się z ostatnim w tabeli Le Havre. Zwycięstwo zapewniła sobie dopiero na dziesięć minut przed końcem spotkania, kiedy to gospodarze grali w &quot;9&quot;, po dwóch czerwonych kartkach. Natomiast w spotkaniu z Niceą dali sobie odebrać wygraną tracąc gola w doliczonym czasie gry. Stade Municipal jest prawie nie do zdobycia. Gospodarze zaledwie raz musieli uznać wyższość rywali przed własną publicznością. Toulousa jako gospodarz nie przegrała już czterech kolejnych meczów. Nancy małymi kroczkami wyszło z kryzysu i powolutku pnie się w tabeli. Obecnie zajmuje dziewiątą lokatę. Pod koniec roku podopieczni Pablo Correii zanotowali zwyżkę formy, co znalazło potwierdzenie w wysokim zwycięstwie na Stade Velodrome nad OM. Jednakże poprzez złe warunki atmosferyczne mecz Nancy w poprzedniej kolejce został odwołany. Przełożenie spotkania mogło wpłynąć na piłkarzy ze Stade Marcel-Picot nieco destabilizująco. Niemniej z drugiej strony zawsze to trochę więcej czasu na lepsze przygotowanie. Mimo zwyżkującej formy głównym problemem Nancy jest gra na wyjazdach. Dotychczas przegrali aż pięć z dziewięciu meczów. Trzy poprzednie pojedynki pomiędzy Toulousą a Nancy na Stade Municipal kończyły się podziałem punktów. Toulousa przystąpi do meczu w pełnym składzie, w kadrze Nancy zabraknie przede wszystkim Ouaddou. Patrząc na kursy faworytem wydają się być świetnie grający przed własną publicznością gospodarze, jednakże mam spore wątpliwości czy uda im się pokonać Nancy. Nancy to trudny rywal, którego lekceważyć nie można. W poprzednim sezonie udało im się nie przegrać, w tym powinno być podobnie.

Nice - Auxerre 1 @1.95 5/10
Faworytem spotkania jest oczywiście zespół gospodarzy. Nice zajmuje obecnie ósmą pozycję tracąc dziewięć punktów do lidera. Oczywiście strata mogła by być znacznie mniejsza, gdyby drużyna prowadzona przez Frederica Antonettiego nie zanotowała serii słabszych występów w miesiącu grudniu. Jednakże ostatnia kolejka przed końcem poprzedniego roku była swoistym zwiastunem poprawy formy Les Aiglons, którym rzutem na taśmę udało się nie przegrać pojedynku z Toulousą. Kolejnym potwierdzeniem formy był wtorkowy występ przeciwko Le Havre AC, rozgrywany w ramach Pucharu Ligi, wygrany choć tylko 1:0. Zwycięstwo nad zamykającym tabelę ligową beniaminkiem mogło być wyższe, gdyby nie postawa ich bramkarza, który kilkakrotnie ratował swój zespół przed utratą gola. Nice przez całe spotkanie posiadała inicjatywę i zaprezentowała się z bardzo dobrej strony. Auxerre tak jak w poprzednim sezonie, tak i teraz znajduje się w gronie drużyn zagrożonych spadkiem. Postawa podopiecznych Jeana Fernandeza w tym sezonie jest iście katastrofalna. Auxerre nie wygrało już od sześciu meczów, trzy kolejne spotkania ligowe zakończyły się ich porażką. W poprzedniej kolejce w przeciwieństwie do gospodarzy rozegrali swój mecz z OM. Mimo skrajnie niesprzyjających warunków OM wygrało 2:0, choć przyjechało mocno osłabione brakiem Cany, Kony&#39;ego i Nianga, na na ławce przez niemal całe spotkanie przesiedział Ben Arfa. Mimo to Auxerre, nie udało się zdobyć choćby punktu. Oprócz zapaści dyspozycji, ciągle największym problemem trapiącym drużynę pozostaje bardzo słaba skuteczność. Mniej goli niż Auxerre zdobyło tylko Grenoble. Biało-niebiescy zdobyli ledwie jednego gola, w dodatku z rzutu karnego, w ciągu kilku poprzednich kolejek ligowych. Ale zarówno kierownictwo klubu jaki trener nie wiele sobie z tego robią. Okres transferowy już w pełni a Auxerre jak dotąd nie postarało się o sprowadzenie bramkostrzelnego napastnika, który rozwiązałby ich problemem. Wydaje się, że wszyscy czekają na powrót do zdrowia i gry Ireneusza Jelenia. Jednakże jego &quot;come back&quot; ma przypaść na koniec stycznia lub początek lutego. Dodatkowo Auxerre gra bardzo słabo w meczach wyjazdowych, przegrali sześć z dziewięciu dotąd rozegranych, czyli dwie trzecie. Za Niceą przemawia gra przed własną publicznością, dotychczas tylko jedna porażka na dziewięć spotkań oraz historia spotkań - jedna porażka, trzy zwycięstwa i dwa remisy. Obecna przewaga gości nad strefą spadkową wynosi zaledwie 3 punkty, choć nie można powiedzieć ze mają nóż na gardle, to na pewno znajdują się pod presją by jak najszybciej odskoczyć od tejże strefy. Z drugiej strony mimo, że Nicea gra na kilku frontach i to z dobrym skutkiem - postawa w lidze, jak na razie półfinał Pucharu Ligii, awans do 1/16 Pucharu Francji, priorytetem pozostają wg zapewnień trenera Antonettiego rozgrywki Ligue 1. Potwierdzeniem aktualnych możliwości i zamierzeń zespołu Auxerre pozostaje ich wyczyn z Pucharu Francji, gdzie nie potrafili sprostać broniącemu się przed spadkiem z Ligue 2 zespołowi Ajaccio. Biorąc pod uwagę zarówno aktualną formę, grę przed własną publiką i historię spotkań dochodzę do wniosku, że Nice powinna sobie spokojnie zapewnić komplet punktów.

V 115

vindom

Forum VIP
Gwoli uzupełnienia pisałem, że w składzie Nantes zabraknie Marevala, ale jak się okazało kontuzja, którą odniósł w spotkaniu z Monaco nie jest aż tak poważna i jest spora szansa, że wystąpi on w sobotnim meczu.

M 0

mirek186

Użytkownik
Zgodze się z przedmówca co do typu na Bordo, ale z trochę innych powodów, Nantes wygrało w Monaco ale byli poprostu strona gorszą, mecz ten przypominal mecz z Auxerr vs. Marsillie gdzie Marsylia miala 3 sytuacje strzelila 2 bramki, a Auxerr marnowala sytuacje seryjnie, to tyle jezeli o mecz z Monaco, w dodatku stracili jednego z najskutecznijeszych napastników, jezeli tak mozna nazwac 3bramki i asysta, więc jak dlamnie dalej sa zespolem ktory nawet jak wygrywa lub remisuje jest przewaznie tą drużyną która wręcz wydarła pkt, od przeciwnika lub szczęśliwie remisującą. Mało meczy mi sie wydaje bylo w których Nantes zasłużenie wygrywalo, co do Bordo rozgromili PSG i podniesli sie z 3:0 w spotkaniu z Monaco. Udowdnili ze potrafia strzelac bramki jak chcą, z PSG jak się nie myle, po stalym fragmencie, akcja indywiudalna, zespolowa. Napewno najgoretsza drużny pod wzgedem ofensywnym. Dużo błedów w obronie bo PSG stwarzalo sytuacje i nie byl to az tak jednostrony pojedynek gdby cos strzelili. Atut Bordo na to spotkanie jest znakomita i b. skuteczna gra sporzodu, i oslabienie sily ataku Nantes, co daje nam dodatkowa przewage Bordo niezapominajac ze popelniaja oni dużo błęduw z tyłu.
Typ:Girondins Bordeaux
Buk:pinnacle (2.180)status na 16/01 (02.53)

Mój pewniak na tą kolejke bo wręcz zadobrym kursie to Loyn.
Mecz z Lorient to jak zwykle pokaz nieskutecznosci w wykonaniu Loyonu, ale to sie wkoncu musi skonczyc i mistrzowie musza zaczac kasowac pkt, ze słabiej notowanymi bo spokojnie mogli miec 5-6pkt przewagi ale po glupio traconych bramkach i dekoncentracji w obronie jest tylko oczko przewagi, można powiedzieć być albo nie byc na fotelu lidera po tej kolejce, bo napewno niechca się ogladac na mecz Bordo które też gra z dużo niżej notowaną drużyną. Nie wiem czy zagra Juninho ale i tak jest wystarczajaca sila z przodu bo tak jak podreslam Loyon nawet w slabym meczu ma 5-6 dobry sytuacji(no może poza spotkaniem z Maryslia:-D )i musza zaczac je wykorzystywac, o Grenoble na podstawie ostatniego meczu dużo powiedzieć nie da sie pozytywnego, wygrana Rennes zasłużona 1:0 ale zdecydowana przewaga sytuacji i kontrola spotkania po stronie gospodarzy. I tak samo będzie tutaj z Loyonem, tylko przewaga gości. Myślę że Loyon powetuje sobie ostatnie wpadki w tym spotkaniu.
Typ:Olympique Lyonnais
Buk:pinnacel (1.813)status na 16/01 (02.53)

Ostatnie moim zdaniem pewne spotkanie we Francji to wygrana Lorient w meczu z Valenciennes, przed przegrana z Renns, Lorient bylo najgorętsza drużną wcześniejszych 5 kolejek,13pkt w 5 meczach, i 2 wygrane z drużynami z pierwszej 5. Potem porażka po wyrownanym spotkaniu z Rennes. I remis z Loyonem w ostatniej kolejkce. Co mnie zaskoczylo to dużo wygranych pojedynku 1 na 1 w meczu z Loyonem i to w przodzie, biorąc pod uwagę że Lorient bronilo się prawie caly zespolem potrafili strzelic bramkę i stworzyć sobie pare razy dobre sytuacje po akacjach 1 na 1. Więc moim zdaniem będą mieli tutaj ułatwione zadanie, bo Valenciennes, nie może wiecznie się bronić musza zacząc z rywalami do około 5-6 pozycji zacząć grać bardziej otwarcie co otworzy moim zdaniem drgę do bramki dla Lorient, i w otwartej konfrontacji myślę zdecydowana przewaga Lorient.
Typ:Lorient
Buk:pinnacel (1.870)status na 16/01 (02.53)

Sorry za literówki ale nie mam ani czasu ani siły ich poprawiać
Jeszcze jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia na tą kolejke, uważał bym na granie przeciwko Auxerre, tak jak mówie chyba najbardziej pochowa (nieskuteczna drużnya w lidze) ale nie raz już udowodnili że potrafia stwarzać sytuacje.I graja jak równy z równym nawet z czołówką. Odwrotna sytuajca z Marsyllie, wygrali 2:0 ale byli moim zdanie stroną słabszą ale skuteczniejszą. Od Nancy dostali 3:0 i to usiebie, będąc znowu stroną słabszą i Nancy wygrało zasłużenie. Więc dlamnie te 2 spotkania pass. A warte uwagi jest PSG u siebie, trochę niski kurs, ale dość pewny. Tak jak mówie oglądałem mecz z Bordo i dlamnie PSG nie bylo stroną o tyle słabszą żeby przegrać 4:0, i myślę że tym bardziej u siebie to udowodnią, tym bardziej że czołówka jest bardzo ciasna i mają szanse spokojnie na lige mistrzów, więc pkt. nie stracone u sibie to podstawa walki o Lige mistrzów.
Ostatia uwaga na temat Ligue 1. To over 2 w spotkaniu Monaco vs. Cane. Monaco jest zespolem grającym chyba najefektowniej w lidze, przynajmniej chcącym, ich spotkania zawsze obfitują w sytuacje pod bramkowe, jak nie stwarzają to przynajmniej przeciwnik ma ich sporo, do tego Cane też nie jest pod tym względem najgorsza, i mają pana Savidion (chyba tak sie pisze) więc myślę że over 2 po stawce 1.8 jest tutaj dobry wyjściem, bo ciężko wytypować zwycięsce a mecz napewno będzie otwartym widowiskiem, bo Monaco inaczej grać nie umie, a Cane u siebie nie wypada sie bronić przeciwko sąsiadowi z tebeli która tracić dużo bramek. Warto dodać co jest ważne na granie overów, to Monaco na ostatnich 7 spotkań w lidze aż w 5 strzelało lub traciło bramki już w pierwszej polowie w tym bodajże w 3 było już 2 lub ponad.A Cane w ostatnich 3 spotkaniach traciło lub strzelało, a w ostatnich 4 z 6 spotkań było przynajmniej 2. Więc bardzo dobry typ jak dlamnie po dobrym kursie. Zobacze jak mi poszła sobota i jak będzie na PLUS. To napewno będzie to moje spotkanie na niedziele

tbm 642

tbm

Forum VIP
St.Etienne - Le Mans
Zieloni po fatalnym starcie odbili się w górę ligowej tabeli, ale i tak są rozczarowaniem. Miejsce tuż nad strefą spadkową fanów tej drużyny nie zadowala. Czas więc piąć się w górę tabeli. Doskonałą okazją do tego jest mecz z Le Mans, ktore traci duzo bramek na wyjazdach. Na dodatek ostatnimi czasy gra słabo przegrywajac 4 mecze z rzedu. St.Etienne dysponuje dużą siłą ognia i tak wlasnie powinno grac w tym meczu - ofensywnie co powinno pozwolic obnazyc wszystkie braki rywala i wygrac wazny dla układu tabeli mecz.
Mój typ: St.Etienne - 2,00 w Bwin ⛔

EDIT: duża przewaga, ale niewykorzystane sytuacje lubią się mścić...

gumis1987 0

gumis1987

Użytkownik
Grenoble - Lyon
Miejscowa drużyna zmierzy swoje siły z mistrzem kraju Olympique Lyon. Jedenasta drużyna francuskiej Ligue 1 zmierzy się z liderem rozgrywek oraz mistrzem kraju, którego przewaga nad grupą pościgową w ostatnich meczach wyraźnie zmalała. Bordeaux traci do lidera zaledwie jeden punkt, trzeci w tabeli, świetnie w tym sezonie spisujący się Rennes traci dwa oczka. W grupie pościgowej znajdują się jeszcze takie zespoły jak Marseille (4 punkty) oraz PSG. Lyon powinien zacząć wygrywać swoje spotkania, a mecz z beniaminkiem, którego pokonali w pierwszej rundzie na Stade de Gerland 2:0 po bramkach: Makouna oraz Benzemy będzie ku temu doskonalą okazją.
Statystyki:
Grenoble w dziewięciu meczach na swoim stadionie wygrał trzy razy, trzy razy zremisował i poniósł trzy porażki. Stosunek bramek 4:6.
Ostatnie pięć meczy ligowych z udziałem Grenoble:
Rennes – Grenoble 1:0
Grenoble - Le Mans 2:1
Nancy – Grenoble 2:0
Nice – Grenoble 0:0
Grenoble – Auxerre 0:0
Lyon w wyjazdowych dziesięciu meczach zanotował pięć zwycięstw, dwa remisy i trzy porażki. Stosunek bramkowy 7:6.
Ostatnie mecze Lyonu w lidze:
Lyon – Lorient 1:1
Caen – Lyon 0:1
Lyon – Marseille 0:0
Nantes – Lyon 2:1
Lyon – Valenciennes 0:0
Przypuszczalne składy na dzisiejszy mecz:
Grenoble: Wimbée – Vitakic, Paillot, Jemmali, Flachez – Djadjedje, Batlles, Baning, Romao, Feghouli – Akrour
Lyon: Lloris – Grosso, Boumsong, Cris, Gassama – Ederson, Källström, Toulalan, Juninho, Delgado – Benzema
Podsumowanie:
Według mnie ten mecz rozstrzygną na swoją korzyść aktualni mistrzowie Francji a kursy na Ich zwycięstwo są w granicach 1,72. Ciekawym typem może być także under 2,5 goli, lecz kurs 1,6 jest chyba zbyt niski do grania takiego loteryjnego zakładu. Przewiduję skromną wygrana gości 1:0
Mój typ: Lyon 1,72 ✅

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Grenoble - Lyon
Cos nie tak z ekipa Claude Puel , skoro w pieciu ostatnich meczac hwygrywaja tylko jeden raz , nalezy sie zastanowic co jest nie tak ? absencja Juninho ? Moze brak Govou [ w sumie tez malo gral ? ] Trenmer ma ciezk oorzech od zgryzienia , Benzema rowniez nie blyszczy ,ale ja nadal na niego stawiam i wierze ,ze wrerszcie strzeli swojego 11 gola .Oprocz meczu z Cean Karim w ostatnich czterech meczach nie zanaotowal trafienia , to dosc dlugi okres bo kto inny ma strzelac ?Drugi w klasyfikacji strzelcow jest ... Juninho z ... trzema trafieniami to nie duzo . Licze na odblokowanie sie mlodziutkiego Francuza i pokazanie ,ze jest wart tych 30 mln. , ktore oferuja potegi europejskie .Obie druzyny spotkaly sie dwa razy ,dwa razy wygrywal Lyon 2:0 oraz w Pucharze Francji 4:0 . Dzis nie widze innej mozliwosci jak win gosci . Na Stade des Alpes na 99% od pierwszych minut zobaczymy Juninho to napewno mocny atut rowniez wraca Gassama, ktory po dosc dlugiej kontuzji bedzie chcial pokazac sie trenerowi . GF38 w ostatnich dwoch meczach zanotowalo remis i porazke 0:0 z Nicea i 0:2 z Nancy , wiele osob sadzi ze w tym meczu bedzie remis [kierujac sie forma Lyonu] ale ja jak koledzy wyzej uwarzam za murowanego kandydata do zwyciestwa - Lyon
Moje typy : win Lyon ✅, K.Benzema strzelcem gola ⛔
St.Etienne - Le Mans
Pojedynek siedemnastej i dwunastej druzyny Ligue 1 .Pozornie faworytem jest Le Mans lecz moim jak i TBM zdaniem mecz zakonczy sie na korzysc Zielonych . Racja fatalnie zaczeli zeson i mowie to z pelna odpowiedzialnoscia , lecz teraz czas sie piac w gore , ale jak mozna wygrywac skoro najlepszy snajper druzyny gospodarzy gra dosc przecietnie i strzela tylko 5 goli w rundzie ? Mam nadzieje ,ze to sie zmieni - Gomis w sotatnich czterech meczach strzelil dwa gole , powloi wraca do formy [a bylo naprawde zle , na poczatku rundy w pierwszych 10 meczach strzelil tylko jednego gola ! ]Le Mans w widocznym dolku po trzech przegrancyh[ PSG Bordeuax Grenoble] wreszcie pokonali slabiutki Cean - moim zdaniem to za malo aby wygrac w jaskini lwa. Dzis mam nadzieje ,ze bedzie inaczej i zawodnik o korzeniach Senegalskich poprowadzi swoja druzyne do zwyciestwa a jak zawsze liczni fani druzyny beda mogli swietowac zwyciestwo .
Moje typy : Win Saint Etienne ⛔, B.Gomis strzelcem gola ✅
Zapraszam do pisania wlasnych spostrzezen dotyczacych meczow tej kolejki :smile:

bombelkszo 49

bombelkszo

Użytkownik
jak dla mnie to z dzisiejszych meczów upatrywałbym underów w meczach
Lorient- Valenciennes , Nice - Auxerre, Toulouse - Nancy
i do tego over w meczu Marsylia - Le Havre

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom