>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

21. kolejka Ligue 1 [ 18.01 - 20.01 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Za Tobet :

Dwudziesta pierwsza seria spotkań nad Sekwaną startuje już jutro gdzie na Gerlande gracze Garde&#39;a podejmą Evian.Goście z paroma problemami bo w parze ze słabymi wynikami idą też absencje graczy, którzy są na Pucharze Narodów Afryki, a stanowili o jakiejś sile podopiecznych Dupraza - Mongongu, Rabiu,Khlifa, Mensah to gracze, którzy nie są dostępni.Evian zakontraktowało dziś obrońcę (Betao) z Dynamo Kijów, ale nie jest on powołany na mecz z Lyonem.Gospodarze natomiast zrobili co mieli zrobić w Troyes i przy miernej postawie Paryża wskoczyli na fotel lidera - jutro okazja do powiększenie przewaga bo w hicie kolejki PSG zagra na Chabana-Delmas z Bordo.
W sobotę ASSE zmierzy się z Brestem [ wtf. co to za kurs?, Brest dobre momenty i punkty na Evian, ASSE ponad dwie godziny gry z Lille w Pucharze Ligi ], ponadto Tuluza zagra z Nancy na miejskim, a Marsylia podejmie Mistrza z Montpellier.
W niedziele znów zagra Bastia w roli gospodarza [ mecz na kontynencie, zagrają we Gueugnon ] i podejmą Rennes, które zaliczyło wczoraj bardzo dobre spotkanie z ekipą Girarda także jakiegoś overa można upolować.Lille na papierze mocnym faworytem z Niceą, ja nie jestem az tak do tego przekonany [ też grali 120 minut w tygodniu ], zaś na koniec dnia hit w którym Bordo podejmie Paryż.Ekipa Ancelottiego słabo zagrała z Ajaccio, ponadto z gry wypadł na dłużej Thiago Silva, a debilnym zachowaniem popisał się Motta i też odpocznie od futbolu.

Sporo ciekawych wydarzeń w ten weekend czeka nas we Francji, zapraszam do komentarzy.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Olympique Lyon - Evian TG | Lyon strzeli w oby dwóch połowach - 2,03 (Betsafe)

Rzadko decyduje się na tak egzotyczny typ, ale wszystko dziś wskazuje w stronę Lyonu tyle, że z drugiej strony nie mam zamiaru grać jakiegoś kursu 1,30 stąd typ na bramki gospodarzy.Raczej nie planowałbym tego jako mocny singiel ale do piątkowej taśmy typ jak najbardziej.Zdecydowałem się na taki typ bo Lyon z początkiem roku ma dobrą passę w zasadzie na wszelkich polach - co prawda odpadli w Pucharze Francji, ale w lidze pokonali planowo Troyes, ponadto PSG straciło punkty co przy wygranej w dzisiejszych spotkaniu pozwoli Lwom na osiągnięcie pięciopunktowej przewagi nad rywalem ze stolicy.Plan niewątpliwie jest do wykonania bo w mojej opinii drużyna gości najbardziej traci w tym okresie kiedy jest PNA - do Afryki wyjechali zawodnicy, którzy dotąd grali w pierwszym składzie - radzili sobie przeciętnie jak wskazują na to wyniki, ale balansowali nad tą kreską, dziś Dupraz ma bardzo małe pole manewru bo ze składu wypadł Rabiu, Mongongu, Kone, Dja Djedje, Khlifa czy Mensah.Wiadomo, nie wszyscy to są gracze, którzy grali w pierwszym składzie, ale Rabiu w środku pola był istotnym ogniwem, sporo meczów w defensywie miał Dja Djedje, Mongongu a Khlifa był najlepszym napastnikiem Evian.Dziś nie zagra w bramce Laquitat a w jego miejsce Duńczyk - Andersen.Prócz tych problemów to na pewno gra nie jest taka jak być powinna - słabe mecze w wykonaniu przekładają się na brak punktów i m.in. porażkę z bezpośrednimi rywalami w walce o utrzymanie jak z Brestem.
Inna sytuacja ma się w Lyonie gdzie tak jak pisałem wszystko idzie w dobrą stronę - raczej cel na ten sezon jest zrealizowany bo zakłada on awans do LM, a że Lyon przewodzi wraz z PSG i OM to raczej nikt nie zagrozi w walce o miejsce gwarantowane te rozgrywki to Bastos udzielił parę dni temu wywiadu, w którym mówi, że grają o mistrza - cieszy go to, że jest w Lyonie jak i to, że młodzi zawodnicy w taki sposób wywiązują się ze swoich ról.Zgadzam się z nim co do tej ostatniej kwestii i chłopaki z meczu na mecz coraz lepiej.Dziś również kilku z nich dostanie szanse bo w obronie zapewne obejrzymy Umtitiego, ubezpieczany będzie przez Gonalonsa oraz wracającego do rytmu meczowego Malbranque zaś w ataku kilka zmian bo zamiast Ghezzala zagra Lacazette, Bastos ma operować w drugiej linii, mózgiem drużyny ma być Gourcuff a na szpicy ktoś z dwójki Lopez - Gomis.Wydaje się, że mniej ofensywne ustawienie, ale siła nadal jest duża dlatego myślę, że Lyon od początku meczu narzuci swoje tempo i rytm gry co przełoży się na co najmniej jedną bramkę, w drugiej połowie dołoży zaś co nieco i wygra dość zdecydowanie.Trochę dziwne typ dla mnie bo przeważnie takich nie gram, ale dziś uważam, że po takich kursie można próbować ponieważ jeśli OL zagra od startu na wysokich obrotach to kilka bramek nie powinno być problemem.

Otrzymane punkty reputacji: +16
hakan 256

hakan

Użytkownik
Przy tak nierówno grającemu Lille i przy takiej dyspozycji Nicei - nie straszne mi 0-3 w Lyonie, bo Nicea wcale nie zagrała tak słabo jakby mógłby sugerować to wynik, z kolei wygrana 5-0 w ostatniej kolejce napawa optymizmem, że pokażą pazura - spore value po stronie gości. warto dodać , że na 4 ostatnie mecze u siebie Lille nie wygrało żadnego remisując wszystkie spotkania z Niceą.
Nicea 5,50

Otrzymane punkty reputacji: +1
fortunka17 801

fortunka17

Użytkownik
Brest - St.Etienne godzina 20:00

Dzisiaj zdecydowałem się wybrać ten mecz do grania w którym widzę spora szansę na gospodarzy bo buki przesadzają z kursem na gospodarzy kurs 4 gdzie na St.Etienne jest 2 . Brest zajmuje obecnie 14 miejsce w tabeli z dorobkiem 24 pkt , zieloni natomiast znajdują się nad Brestem czyli 11 miejsce z 28pkt. Po przerwie świątecznej Brest awansował dalej w Pucharze Francji i wygrał w poprzedniej kolejce z Evian 2:0 . Mecz dla Brestu ułożył się wręcz idealnie bo w 15minucie grali z przewagą jednego zawodnika co też wykorzystali. Goście czyli St.Etiennne również wygrało w Pucharze Francji z wysoko notowanym zespołem Lille i zremisowało u siebie 2:2 z Toulouse gdzie mieli koncert zmarnowanych okazjach szczególnie Brandao. Nie wiem na ile jest to prawdy ale możliwe ,że w St.Etienne nie zagrać środkowy obrońca Perrin i Clement, także były by to duże straty na dzisiejszy mecz jeśli chodzi o grę obronna. I tutaj wtedy upatruje szansę Brestu na wygranie meczu a szczególnie liczę na Ben Basata o którym mówiło się iż miało go kupić St.Etinne ale to pogłoski. Dlatego dziś powinien się pokazać z jak najlepszej strony w takim meczu i pomóc w wygraniu tego spotkanie. Dla mnie w tym meczu szansę są 50/50 bo Zieloni mają kim straszyć w ataku ale jeśli będą to robić tak jak ostatnio to mogą dziś wyjechać bez punktów. Dobrą opcją do gry w meczy meczu oprócz Brest lub remis jest opcja BTS albo over 2,5 dlatego można to pobrać.

TYPY:
-Brestu lub remis 1,80 betsafe / wynik 0:1 ⛔
-over 2,5 2,36 betsafe / ⛔
-BTS 1,88 betsafe /⛔
- Ben-Basat strzeli 3 betsafe
/⛔

szkoda tego meczu bo Brest przespał praktycznie do 60minuty ale w końcówce piłkę na remis miał Ben-Basat i trafił w słupek ;/

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Lille-Nice X @ 3,75 bet365 ⛔ 0:2
BTS @ 2,05 WH ⛔

A dlaczego by nie spróbować? Nicea to nie są jakieś ogórki, dla mnie to najbardziej pozytywne zaskoczenie, jeśli chodzi o zespoły wymieniane w gronie przeciętniaków przed sezonem. Na dodatek mają na wyjeździe bilans wskazujący na podział punktów (1-5-3), Lille u siebie te same cyfry, ale w innej konfiguracji (5-3-1). W ostatnich 5 meczach Nicea tylko 1 porażka, Lille żadnej. Popatrzmy poza tym na historię spotkań tych drużyn w Lille:
21/12-11 Lille vs. Nice 4:4
29/08-10 Lille vs. Nice 1:1
27/09-09 Lille vs. Nice 1:1
17/05-09 Lille vs. Nice 1:1
10/11-07 Lille vs.
Nice 1:1
30/09-06 Lille vs. Nice 1:0
Mamy zatem pięć remisów z rzędu, czyżby dzisiaj szósty? Dyspozycja obu zespołów tego nie wyklucza.
W Lille nie zagrają De Melo (14/0), Kalou (13/2) i Mendes (9/2). U gości zabraknie Paluna (10/0), Bahokena (4/0) i Traore (18/2).

F 0

filemon123

Użytkownik
Lille-Nice X @ 3,75 bet365
BTS @ 2,05 WH

A dlaczego by nie spróbować? Nicea to nie są jakieś ogórki, dla mnie to najbardziej pozytywne zaskoczenie, jeśli chodzi o zespoły wymieniane w gronie przeciętniaków przed sezonem. Na dodatek mają na wyjeździe bilans wskazujący na podział punktów (1-5-3), Lille u siebie te same cyfry, ale w innej konfiguracji (5-3-1). W ostatnich 5 meczach Nicea tylko 1 porażka, Lille żadnej. Popatrzmy poza tym na historię spotkań tych drużyn w Lille:
21/12-11 Lille vs. Nice 4:4
29/08-10 Lille vs. Nice 1:1
27/09-09 Lille vs. Nice 1:1
17/05-09 Lille vs. Nice 1:1
10/11-07 Lille vs.
Nice 1:1
30/09-06 Lille vs. Nice 1:0
Mamy zatem pięć remisów z rzędu, czyżby dzisiaj szósty? Dyspozycja obu zespołów tego nie wyklucza.
W Lille nie zagrają De Melo (14/0), Kalou (13/2) i Mendes (9/2). U gości zabraknie Paluna (10/0), Bahokena (4/0) i Traore (18/2).
Tak zapytam, skąd wziałes statystyki tych ostatnich meczy Lille vs Nice ?
Bo sam rozważam zagranie tutaj BTSa i patrze na statystyki na stronie milenium i ostatnie 5 meczy pomiędzy tymi ekipami wygląda tak
2;0
2;0
4;4
1;0
2;2
także mamy tylko 2 remisy. To juz sam nie wiem kto ma złe statystyki, co jest nie teges:-|

// mati89
po prostu Millenium ma nieprawidłowe dane. Tu masz właściwe wyniki: http://www.livesports.pl/mecz/pbXpU0IT/#h2h;overall i tak jak pisze enrico Lille dawno nie wygrało u siebie z Niceą.

V 115

vindom

Forum VIP
Enrico podał wyniki meczów w których Lille u siebie podejmowało Niceę, a strona Millenium podała wyniki pięciu ostatnich spotkań, bez względu na to kto był gospodarzem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom