>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

2010 FIBA World Championship for Women

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik

16 Mistrzostwa Świata w Koszykówce Kobiet odbędą się w dniach 23 września - 3 października 2010 w Czechach. Miastami goszczącymi najlepsze koszykarki świata będą Brno, Ostrava i Karlove Vary.

Znany jest już skład MŚ, wystąpią tam następujące drużyny:

Grupa A

Kanada
Białoruś
Chiny
Australia

Grupa B

Senegal
Grecja
USA
Francja

Grupa C

Mali
Korea
Brazylia
Hiszpania

Grupa D

Japonia
Czechy
Argentyna
Rosja

Na czeskich parkietach zobaczymy największe gwiazdy światowej koszykówki. Oczywiście w centrum uwagi będzie reprezentacja USA, która ma w swoim składzie takie gwiazdy jak Swin Cash, Sue Bird, Tina Charles, Candice Dupree i jeszcze kilka innych. Ale inne drużyny nie mają zamiaru odpuścić. Mocna powinna być Hiszpania, która miała wiele swoich reprezentantek w mocnych ekipach Euroligi. Silna będzie Rosja, która &quot;zwerbowała&quot; już chyba na serio przymierzaną swego czasu do gry w polskiej reprezentacji Epiphanny Prince. No i czwartą bardzo mocną ekipę będzie miała Australia. Lauren Jackson, Erin Phillips, Penny Taylor, Belinda Snell, Samantha Richards, te nazwiska mówią same za siebie. To będzie wg mnie taka wielka czwórka tych MŚ. A jak będzie naprawdę nie wiem, to się okaże na przełomie września i października. Może któraś ekipa zaskoczy i zostanie czarnym koniem turnieju? Może objawią się nowe gwiazdy światowej koszykówki?

Odpowiedzi na te i inne pytania poznamy już jesienią, a tymczasem zapraszam do dyskusji (merytorycznej) na temat MŚ Kobiet 2010.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Garść składów ekip na MŚ (w niektórych będą cięcia):​

Skład Australii powołany na Mistrzostwa Świata:
Tully Bevilaqua, Abby Bishop, Elizabeth Cambage, Hollie Grima, Krstia Harrower, Jenna O&#39;Hea, Lauren Jackson, Erin Phillips, Alicia Poto, Samatha Richards, Belinda Snell, Penny Taylor, Marianna Tolo

Nazwiska powołanych koszykarek do kadry USA:
Jayne Appel, Seimone Augustus, Alana Beard, Sue Bird, Rebekkah Brunson, Swin Cash, Tamika Catchings, Tina Charles, Shameka Christon, Candice Dupree, Sylvia Fowles, Lindsey Harding, Ebony Hoffman, Asjha Jones, Kara Lawson, Angel McCoughtry, Renee Montgomery, Maya Moore, Candace Parker, Cappie Pondexter, Diana Taurasi, Kia Vaughn, Lindsay Whalen, Candice Wiggins.

Skład reprezentacji Hiszpanii na Mistrzostwa Świata w Czechach:
Elisa Aguilar, Laia Palau, Silvia Dominguez, Nuria Martinez, Marta Fernandez, Anna Cruz, Blanca Marcos, Amaya Valdemoro, Alba Torrens, Maria Pina, Anna Montanana, Laura Nicholls, Cindy Lima, Lucila Pascua, Sancho Lyttle oraz Laura Herrera.

Kadra Senegalu powołana na Mistrzostwa Świata koszykarek w Czechach:
Fatou Dieng, Nene Diame, Mame Diodio Diouf, Ndeye Sene, Aya Traore, Awa Gueye, Salimata Diatta, Oumou Khairy Sarr, Lika Sy, Astou Traore, Mmame Marie Sy, Bineta Diouf, Marieme Dia, Jeanne Senghor, Aminata Nar Diop.

Kadra Brazylii na Mistrzostwa Świata w Czechach:
Alessandra Oliveira, Erika DeSouza, Nadia Colhado, Damiris Amaral, Kelly Santos, Jucimara Dantas, Franciele Nascimento, Fernanda Beling, Sílvia Gustavo, Iziane Castro Marques, Micaela Jacintho, Karen Gustavo, Helen Luz, Tássia Carcavalli, Cristina Carvalho, Palmira Marcal, Adrianinha Pinto i Natalia Burian.

Skład reprezentacji Francji na przygotowania do Mistrzostw Świata 2010:
Marielle Amant, Clemence Beikes, Ingrid Tanqueray, Ana Maria Cata Chitaga, Jennifer Digbeu, Celine Dumerc, Elodie Godin, Emilie Gomis, Johanne Gomis, Pauline Jannault, Marion Laborde, Anael Lardy, Florence Lepron, Sarah Michel, Endene Miyem, Emmeline Ndongue, Fatimatou Sacko, Yacine Sene, Doriane Tahane, Diandra Tchatchouang oraz Isabelle Yacoubou-Dehoui.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Porcja niusów, składów, wyników itepe.

Skład reprezentacji Chin na Mistrzostwa Świata w Czechach:
Lijie Miao, Fan Zhang, Nen Chen, Xiaojia Chen, Xiaoli Chen, Xin Guan, Hongpin Huang, Dan Liu, Zengyu Ma, Banban Yang, Hanlan Zhang, Wei Zhang

Skład Kanady powołany na Mistrzostwa Świata:
Teresa Gabriele, Natalie Achonwa, Jordan Adams, Chalsea Aubry, Janelle Bekkering, Kaela Chapdelaine, Lizanne Murphy, Krista Phillips, Courtney Pilypaitis, Megan Pinske, Kimberley Smith, Tamara Tatham

Skład Białorusi powołany na Mistrzostwa Świata (do okrojenia):
Volha Padabed, Natalia Anufrienka, Tatiana Daszkiewicz, Julia Dureika, Wiktoria Hasper, Marina Kress, Jelena Leuczanka, Tatiana Liktorowicz, Natalia Marczanka, Jekaterina Snycina, Aleksandra Tarasowa, Natalia Trafimowa, Tatiana Troina, Swietłana Wałko, Anastazja Wieremiejenka

Skład Francji na mistrzostwa świata w Czechach:
Clemence Beikes, Jennifer Digbeu, Celine Dumerc, Elodie Godin, Johanne Gomis, Marielle Amant, Pauline Jannault, Marion Laborde, Anael Lardy, Florence Lepron, Endene Miyem i Emmeline Ndongue.

Tutaj poważnym osłabieniem jest brak Sandrine Grudy, która niestety nie zagra na MŚ z powodu kontuzji kolana.
Emilie Gomis kontuzja wykluczająca ją z MŚ. Zastąpi ją Johanne Gomis.

Skład reprezentacji Czech na mistrzostwa świata:
Hana Horakova, Veronika Bortelova, Markéta Bednarova, Eva Vítecková, Romana Hejdova, Tereza Peckova, Edita Sujanova, Michaela Ferancíkova, Ivana Vecerova, Katerina Elhotova, Petra Kulichova, Ilona Burgrova, Michaela Hartigova, Jana Vesela.

Z tego składu odpadną jeszcze 2 zawodniczki, ponieważ na MŚ można zgłosić 12-osobowy skład.

Oraz trochę wyników ze sparingów:

Turniej w Lugo, Hiszpania

Francja - Białoruś 76:55
Francja - Grecja 58:70
Francja - Hiszpania 65:59
Hiszpania - Grecja 80:39
Hiszpania - Białoruś 68:65

Jeszcze zapewne był mecz Grecja - Białoruś, ale nic nie wiem o wyniku.

Czechy - Grecja 110:61

W obu składach braki w postaci Veseli i Douglas.

USA - Hiszpania 85:69

Kapitalny występ Tiny Charles 17 punktów i 10 zbiórek. Po stronie hiszpańskiej Montanana 21 punktów, Alba 13.

Turniej w Salamance, Hiszpania

Australia - USA 83:77
Hiszpania - Senegal 77:46
USA - Senegal 93:51
Australia - Hiszpania 85:64

Turniej wygrały Australijki, grające nadal bez Lauren Jackson. W dodatku w finale zabrakło Penny. Hollie Grima i Jenna O’Hea pokazały się z bardzo dobrej strony w drużynie Australii.
W drużynie Hiszpanii tradycyjnie Montanana i Alba najjaśniejsze punkty.
Co do USA to wiadomo Diana, a poza tym z dobrej strony pokazuje się Maya Moore.

Francja - Japonia 62:56

Bez Grudy Francuzki zdołały pokonać Japonki. Przede wszystkim skutecznie zatrzymały ich grę w ataku. Grudy brak, ale Emeline Ndongue skutecznie ją zastępuje i rzuca 16 punktów.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Coś o spotkaniach czwartkowych. Na początek wolę nie ryzykować za dużo, bo wiele niewiadomych jest póki co. Ale koło pewnych kursów i linii nie mogę przejść obojętnie. Bardzo podoba mi się dodatni handicap na ekipę Senegalu w meczu z Francją. Zgadzam się, że Senegal to nie jest ekipa, która jest faworytem tego turnieju, a Francuzki taką ekipą miały być. Ale wobec kontuzji Grudy i Gomis należy zweryfikować pewne poglądy. Wg mnie zwłaszcza bez Grudy troche siądzie atak Francuzek i mecze będą bardziej underowe, a co za tym idzie trudniej będzie o jakąś ogromną przewagę. Skutecznie obrazuje to zresztą linia wystawiona na under/over w postaci 124.5 punkta. Jednak Gruda była bardzo silnym ogniwem tej ekipy i wiele zagrywek było specjalnie pod nią ustawianych. Gomis może nie była aż tak ważną zawodniczką, ale jednak te 20 minut, a nawet ciut więcej zwykle grała, trochę od siebie dawała. Senegal ostatnio pokazał, że potrafi rzucić po ok. 50 punktów takim ekipom jak USA czy Hiszpania, więc myślę, że i Francji rzucą coś w tych granicach. A jakoś nie wierzę w mega rzucanie Francuzek, więc tutaj pobieram handicap na Senegal, który wg mnie jest dobrą opcją.

Senegal +32.5 1.86 ⛔
Bet365

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Czas na kolejne spotkania.
Zacznę od meczu Japonia - Rosja. Tutaj oczywiście zdecydowanym faworytem są Rosjanki, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Ja jednak nie spodziewam się jakiejś mega wysokiej porażki Japonek (znaczy nie wyżej niż ok. 15-17 punktów). Rosjanki zagrają bez Karpuniny, która ostatnio zerwała więzadła w kolanie i uniemożliwi jej to udział w MŚ. Może nie była ona kluczowym ogniwem dla rosyjskiej kadry, ale swoje do drużyny wnosiła. Oczywiście Rosjanki wciąż są mocne, przecież mają w swoich szeregach Abrosimovą, Becky czy Korstin. O drużynie japońskiej nigdzie nie można znaleźć za wiele informacji, jednak jest to zespół zawsze dobrze dysponowany w ofensywie. Ostatnio Japonki rozegrały 2 mecze z Francuzkami, jeden jeszcze gdy w kadrze była Gruda i wtedy przegrały coś ok. 10 punktów (nie pamiętam dokładnego wyniku) i ostatnio już bez Grudy przegrały z Francją 56:62. Francuzki pokazały dobry sposób na to jak zatrzymać Japonię - grać mocno w obronie, żeby wytrącić im z rąk największy atut, czyli grę ofensywną. Sztab rosyjski na pewno przeanalizował te spotkania i wie jak należy ustawić Rosjanki do tego spotkania. Spodziewam się więc przede wszystkim skupienia się na obronie, co z kolei zwolni tempo gry i przy mniejszej liczbie punktów ciężej będzie o wysoką przewagę. Zresztą Rosjanki to nie jest raczej zespół znany z gromienia rywali. Stąd mój typ:

Japonia +18.5 - Rosja 1.86 ⛔
Bet365

I to właściwie tyle konkretów. Co do innych spotkań to takie typy na wyczucie mógłbym rzucić, ale tego sam nie gram. Tak mi się widzi Mali +38.5, Czechy -16.5 i Brazylia -10.5. Ale to takie bardziej na czuja, póki co nic z tego nie ruszam. Może jak coś się ciekawego dowiem to coś spróbuję.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Dobra, pomyślałem sobie trochę, ogarnąłem co i jak i jednak powiem, że granie na Brazylijki z handicapem wydaje mi się sensowną opcją.
Brazylijki mają mocną pakę, w składzie są dwie wicemistrzynie WNBA - Erika DeSouza i Iziane Castro Marques, które były istotnymi ogniwami Atlanty w tym sezonie co obrazują choćby statystyki. Erika 25.6 minpg, 57.1 fg%, 12.4 ppg, 8.3 rpg. A Izi 28.9 minpg, 44.4 fg%, 16.9 ppg, 2.6 asspg. To są naprawdę dobre statystyki i do tego osiągane w bardzo mocnej ekipie, gdzie konkurencja jest naprawdę mocna. Już bez nich Brazylijki sięgnęły niedawno po tytuł Mistrzyń Ameryki Płd. wygrywając w finale z Argentyną 94:68. Bez Eriki i Izi potrafiły pokonać w GP Slovakia mocne Rosjanki, które też co prawda nie były w pełnym składzie (brak Abrosimovej, Sapovej, Osipovej, Stepanovej i Arteshiny), ale jednak wygrana z Rosją i tak robi wrażenie, zwłaszcza, że Erika i Izi znaczą także bardzo dużo dla kadry. Bardzo ważne będzie zgranie między dwiema zawodniczkami Atlanty, które pozwoli im na bardzo wiele opcji w ataku. Generalnie Brazylijki powinny walczyć z Hiszpankami o 1 miejsce w grupie, a Korea co najwyżej osiągnie 3 lokatę, jeżeli upora się z Mali. Tutaj różnica między tymi ekipami jest bardzo widoczna i moim zdaniem Brazylijki spokojnie wygrają ok. 15 punktami.

Mój typ:

Brazylia -10.5 1.86 ⛔
Bet365

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Szukałem zakładów na specjale zawodniczek, znajomy podrzucił mi info, że są specjale w Tipsporcie i wyszło z tego coś takiego:

P.Taylor 0-13 pkt 1.85 zwrot
Ndongue 13+ pkt 1.85 ⛔
Oga 13+ pkt 1.85 ✅

Wszystko Tipsport. Oczywiście dla mniej zorientowanych Penny Taylor to Australijka, Emmeline Ndongue Francuzka, a Yuko Oga to oczywiście Japonka.

Co do Penny Taylor to jest ona czołową strzelbą Australii, jednak jest po lekkim urazie, więc uważam, że trener będzie ją oszczędzał na następne, trudniejsze spotkania, które czekają ekipę Opals, bo powiedzmy sobie szczerze, że Kanada nie powinna stanowić problemu dla ekipy z Antypodów. Penny może sobie chwilę pograć, ale nie sądzę, że będzie się przemęczała.

Emmeline jest teraz chyba najważniejszą podkoszową w ekipie Francji po kontuzji Grudy i tutaj wydaje mi się to dość oczywiste, że 13 punktów to jest spokojniutko do przekroczenia. Francuzki mają dużo opracowanych zagrywek na Grudę, więc teraz po prostu pewnie częściowo będą je wykorzystywały grając na Ndongue.

Oga to czołowa strzelba Japonek, a Japonki zwykle sporo rzucają. Oga to doświadczona zawodniczka, która naprawdę wiele potrafi i myślę, że to ona będzie ciągnąć grę tego zespołu, co spokojnie pozwoli jej na zdobycie 13 punktów.

dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
Jak ktos lubi ziemniaki to lepsze handi na Oga jest w fortuna 11,5 nie wiem jak to kursowo wychodzi ... tu kurs 1,85,
Czeszki bardzo dobre występy przed turniejem dziś powinny handi -16,5 pokryć, mobilizacja ogromna turniej u siebie , może i sędziowie będą przychylniejsi ;)

T 2

thmx

Forum VIP

Co do Brazylii i Senegalu to się zgadzam. W tym jednak przypadku mam pewne obawy co do hc. Rosja ma naprawdę silną ekipę. Piszesz o braku Karpuniny - ja dodam, że np. do składu nie załapała się również Anastasia Logunova /bardzo obiecująca koszykarka - najlepsza zawodniczka U20 MŚ/ nie z powodu kontuzji, lecz dlatego, że Rosja dysponuje bardzo wyrównanym składem i ktoś musiał &quot;odpaść&quot;.
Rosja to także bardzo doświadczony zespół. Dodatkowym atutem w tym meczu będzie pozycja centra. Trener ma do wyboru takie zawodniczki jak:
Maria Stepanova - (202 cm) 31 lat, Irina Osipova - (196 cm) 29 lat oraz najmłodszą z nich Natalię Vieru (198 cm) 22 lat - z przeciwnej strony są /z tego co się orientuję/ Hiromi Suwa i Maki Takada, które mają tylko (186 cm) - różnica jest dość spora i Rosjanki mogą zdominować grę pod koszem i wówczas ten hc wg mnie może być zagrożony. Dlatego w tym przypadku wstrzymam się, ale z pozostałych Twoich typów skorzystałem, chociaż hc na Senegal leci w dół, za to Brazylie udało mi się złapać w Betway za [-9,5].

dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
dziś mistrzostwa dla mnie niestety porażka, zaskoczyła mnie postawa Brazylijek , bardzo słaby mecz - szczególnie jeśli trzeba walczyć Koreanki wyraźnie dominowały pomimo że są znacznie niższe ! do końca był horror i zadecydował przechwyt w samej końcówce ...
Senegal - Francja bardzo fatalny występ zawodniczek z Senegalu w drugiej kwarcie wyglądało jakby nigdy nie grały w kosza, pudłowały z każdej pozycji jak na najmocniejszą drużynę afryki - koszmar,
Japonki zaskoczyły ambicją i dobrymi rzutami za 3 , też zadecydowała tym razem 3 kwarta - oraz widać że Rosjanki mogą zawalczyć są mocne ,
Jutro hit dnia Rosja - Czechy nie ma jeszcze kursów więc zobaczymy

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ja dzis zagrałem 1wszy i ostatni kupon, gdzie zagralem cos z tych m.sw. Poprostu co meski basket to meski. O ile z Bialorusia popelnilem blad, bo po postawieniu poczytalem, ze maja calkiem niezly sklad o tyle Brazylia to jest jakies nieporozumienie... :;/:

money 52

money

Użytkownik
spokojnie chłopaki nie przejmujcie sie ja tez na trzy wyzej kupony ktore postawilem wtopiłem.... 150 zł w plecy u tak jak dawczan powiedzial to byly moje ostatnie kupony czekam tylko na NBA,babom nigdy nie mozna ufac...????????

Olo // nie mówi się babom tylko kobietom.

dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
Dobra trzeba się przełamać i być konsekwentnym inaczej nic z tego grania.. Spotkanie Argentyna - Japonia
typ Japonia
(kursy różnie i naziemne i internet około 1,6-1,7 )
Po tym jak wczoraj grały Japonki (pomijając trzecią kwartę) dziś liczę na ich wygraną . W bardzo dobrej dyspozycji jest Oga i bardzo dobry mecz zagrała Suzuki , powinny dziś to powtórzyć . Obie drużyny są podobne co do wzrostu nie ma jakiejś zdecydowanej przewagi , dużym atutem Japonek mogą być rzuty za 3 punkty.
W meczach przed mistrzostwami Japonia została pokonana przez Argentynę 63-64 w turnieju we Francji. Ale już Japonki w tym turnieju wyraźnie wygrały z Brazylią 71-83 a Argentyna przegrała 71-77 .
W Argentynie trudno wskazać jakąś liderkę , zespół dość wyrównany , Reggiardo, Cava, Fernandez, to zawodniczki które się pokazały w meczu z Czechami.
Będzie to spotkanie walki o trzecie miejsce w grupie , nie sądze aby Czeszki czy Rosjanki nie zajęły dwóch pierwszych lokat.
Japonki przekonały mnie zdecydowanie lepszą grą z Rosją niż Argentynki z Czeszkami dlatego spróbuje jeszcze raz zaryzykować typowanie..
Fani koszykówki dajcie jakiś głos na forum !

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Typ na Japonię wydaje się w porządku, Japonki wczoraj bardzo ładnie grały, no poza feralną 3 kwartą. Dziś z Argentyną powinny sobie poradzić. Nie oglądałem Argentyny, ale z tego co czytam to szału nie było. Nie mają jakoś specjalnie mocnej deski, więc tutaj nie powinno być zbytniej przewago. Wg mnie kurs na Japonki warty zagrania.

Nie mam niestety dziś za wiele czasu, więc nie będzie analiz zbytnio.

lighter 573

lighter

Użytkownik
Koszykówka, MŚ Kobiet FIBA 2010
Spotkanie: Argentyna - Japonia
Typ: Japonia
Kurs: 1,70
Bukmacher: Betsson
Analiza: Na dziś proponuję spotkanie koszykarskich reprezentacji kobiet Argentyny i Japonii w ramach MŚ. Japonia to drużyna dobrze grająca w ofensywie, która wczoraj pokazała się z bardzo dobrej strony w meczu z jednymi z faworytek imprezy, Rosjankami. Przegrana ponad 20 punktami nie odzwierciedla faktycznej sytuacji na boisku, ponieważ Japonki grały bardzo ambitnie. Ponadto mogła się podobać ich dobra dyspozycja w rzutach za 3 punkty. Wczoraj świetny mecz rozegrały Yuko Oga (23 punkty, 4 zbiórki i 2 asysty) oraz Ayumi Suzuki (13 punktów i 1 asysta). Argentynki zaś przegrały swój pierwszy mecz z gospodyniami, reprezentacją Czech. Wśród nich ciężko znaleźć zawodniczkę, która jakoś specjalnie by się wyróżniała w tym meczu. Wystarczy wspomnieć, że najwięcej punktów zdobyła Paula Reggiardo (9), a 8 dołożyła Mariana Cava. W drużynie Argentyny wyraźnie brakuje liderki, a Japonki takową posiadają, jest nią Yuko Oga. Stawiam dlatego na zwycięstwo Azjatek.

remo91 57

remo91

Użytkownik
Moim zdaniem jak na kobiety to japonki grały dosyć dobrze a tracenie dużej przewagi w kilka sekund to w męskiej koszykówce normalne tym bardziej u kobiet. Kto widział ostatnią akcję japonek i na nie stawiał pewnie ucieszył się tak jak one hehe. wypowiedź betstepsa bardzo rzeczowa i dużo wnosząca do działu, pewnie wielu użytkownikom się przyda przy typowaniu następnych spotkań, pozdro

dekapol 22

dekapol

Użytkownik
a mnie się wypowiedź betstepsa podoba .... soczysta i klarowna .... w przeciwieństwie do podawnaych w tym dziale typów typerów rzekomo znających się na żeńskiej koszykówce. Jak ktoś gra te typy to chyba jest głęboko naiwny, zwłaszcza na początku turnieju.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
a mnie się wypowiedź betstepsa podoba .... soczysta i klarowna .... w przeciwieństwie do podawnaych w tym dziale typów typerów rzekomo znających się na żeńskiej koszykówce. Jak ktoś gra te typy to chyba jest głęboko naiwny, zwłaszcza na początku turnieju.

Ooo nie weszło w 1 dzień mistrzostw kilka typów, no straszne, po prostu masakra.

Pokaż, że znasz się lepiej w takim razie skoro ja się rzekomo znam. Zresztą ja nie muszę Ci nic udowadniać, popytaj na forum kto się zna na damskim koszu albo sam przejrzyj tematy choćby z PLKK z zeszłego sezonu to zobaczysz.

Tamta wypowiedź nadawała się na wp albo onet, jeżeli ktoś nie umie powstrzymać emocji i nie umie normalnie się wypowiedzieć to jego posty nie będą tutaj tolerowane. Prosta sprawa.

dark1976 22,3K

dark1976

Użytkownik
Typ na Japonię wszedł po trudach , nie ważne jest na plus i to się liczy.
O 18 mecz o pierwsze miejsce w grupie
Czechy - Rosja
typ Czeszki handi +7,5
typ drugi pierwsza kwarta powyżej 34,5 pkt niestety dużo poniżej !
Rosjanki są zdecydowanie lepszym zespołem niż Czeszki . Większa dyscyplina taktyczna , dużo mniej błędów i wyróżniające się zawodniczki. Ale dziś zagrają z bardzo zmotywowanymi gospodyniami turnieju . W szeregach gospodyń bardzo dobry mecz zagrały Viteckowa i Vesela one są sercem drużyny i od nich będzie najwięcej zależało. Rosjanki mają Stepanovą najwyższą w tym meczu na parkiecie i Osipovą jeżeli czeszki zatrzymią pod tablicami może być ciekawie. Liczę na dobrą dyspozycję liderów zespołów i równe dotrzymywanie kroku rywalkom , obie drużyny rzuciły w pierwszych swych meczach i kwartach około 20 punktów liczę na podobny występ dziś i ciekawe spotkanie ..
p.s do wypowiedzi nie działowych !
Gram bardzo długo i nie uważam się za naiwną osobę , owszem ryzyko grania na początku każdego turnieju jest większe niż kiedy praktycznie wszystko wiadomo ale na początku można złapać dobre kursiwo potem to lipa ,z miłą chęcią zobaczę super typy w tym dziale i jeszcze milej rzeczowe analizy bo jakoś ich mało a dużo gadania o niczym jak zwykle...

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Rosjanki są zdecydowanie lepszym zespołem niż Czeszki . Większa dyscyplina taktyczna , dużo mniej błędów i wyróżniające się zawodniczki. Ale dziś zagrają z bardzo zmotywowanymi gospodyniami turnieju . W szeregach gospodyń bardzo dobry mecz zagrały Viteckowa i Vesela one są sercem drużyny i od nich będzie najwięcej zależało. Rosjanki mają Stepanovą najwyższą w tym meczu na parkiecie i Osipovą jeżeli czeszki zatrzymią pod tablicami może być ciekawie. Liczę na dobrą dyspozycję liderów zespołów i równe dotrzymywanie kroku rywalkom , obie drużyny rzuciły w pierwszych swych meczach i kwartach około 20 punktów liczę na podobny występ dziś i ciekawe spotkanie ..

Generalnie odpuszczam mecz, ale ja bym się bardziej skłaniał ku handicapowi w drugą stronę jeżeli już. Czeszki nie są jednak tak silne pod koszem jak Rosjanki i tu jednak widzę przewagę Rosjanek. W dodatku dziś będzie trochę więcej miejsca na obwodzie dla Rosjanek, bo nie sądzę, że Czeszki postawią tak agresywną obwodową obronę jak wczoraj Japonki. Japonki musiały się skupić na obronie obwodowej strasznie bo wiedziały, że pod koszem szans nie mają, Czeszki to jednak trochę inna sprawa. A jeżeli chodzi o obwód, to tutaj też moim zdaniem lekka przewaga Rosjanek, bo jednak Becky to Becky, klasa sama w sobie. Rosjanki mają więcej zawodniczek mogących wziąć na siebie ciężar gry. Wczoraj stosunkowo słabo zagrały Abrosimova i Becky, a jednak Japonia została rozgromiona. Z kolei liderki ekipy czeskiej zagrały nawet nieźle, no poza Horakovą. Tam nie ma tylu tak dobrych zawodniczek, więc tu kolejny atut po stronie Rosjanek. Moim zdaniem jeżeli stawiać handicap to na Rosjanki ujemny.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom