>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

2008 FIBA Olympic Qualifying Tournament For Men. Greece 14-20.07.2008

Status
Zamknięty.
nivet 277

nivet

Użytkownik
Jutro zaczynamy turniej kwalifikacyjny do Igrzysk, czas więc chyba założyc temat.

Stronka turnieju: http://www.athens2008.fiba.com/

14/07/2008

NZL vs CPV 13:00
KOR vs SLO 15:30
CRO vs CMR 19:30
GRE vs LIB 22:00
Grupa A:
Greece
Lebanon
Brazil
Grupa B:
New Zealand
Cape Verde
Germany
Grupa C:
Korea
Slovenia
Canada
Grupa D:
Croatia
Cameroon
Puerto Rico

Zapraszam do Dyskusji i typowania.
Pozdrawiam

nivet 277

nivet

Użytkownik
No nic, w takim razie ja zacznę.
South Korea-Slovenia - suma punktów : poniżej 160.5 @1.85 2.5/10 Betgun ⛔
Dobra Słoweńska obrona, twarda gra i przede wszystkim skuteczna na deskach,
to jest to co cechuje ekipę Słowenii. Wydaję mi się że Koreańczycy mogą nie
przekroczyc lini 60 punktów a tym samym czy możliwe jest by faworyci tego
pojedynku rzucili 100 punktów już w pierwszym meczu turnieju?? Nie sądzę...

New Zealand-Cap Verde Island - suma punktów : powyżej 139.5 @ 1.85 2/10 Betgun
⛔
Typ zagrany w oparciu o rynek, który m.in w Pinnaclu oferuję linię o 4 oczka
wyższą, średnio gdzieś 142.5-143.0 typ trochę na intuicję, ale na pewno
wartościowy; zobaczymy czym to się skończy.
Pozdrawiam

Edit ⛔ 4.5j

betsfree 0

betsfree

Użytkownik

SPOTKANIE : Grecja vs Liban
Bukmacher : betgun
TYP: handi +28,5
kurs : 1,85
EDIt : WYNIK :119-62
za takie typy powinno sie wklejać zdjęcie typującego jednak potwierdziły sie moje obawy. Grecy zrobili miazgę i mecz wyglądał w ogóle inaczej

Wnioskuje że LIBAN nie taki słaby jak go pokazują.
Mistrzostwa Azji 2007 w koszykówce: Iran i Liban w finale i go wygrywa....
North Amrican win over Lebanon 100:68 6 lipca
Nowa Zelandia - Liban 84:71 3 lipca
Kanada - Liban 89:67 1 lipca

12 zespołów w kwalifikacjach do mistrzostw to
Kamerun, Republika Zielonego Przylądka (Afryka), Portoryko, Brazylia i Kanada (na kontynencie Ameryki), Liban, Korea Południowa (Azja), Niemcy, Grecja, Chorwacja i Słowenia (Europa), jednego zespołu z kontynentu Oceania jest Nowa Zelandia.
W tym roku do kwalifikacji dołączyły 3 drużyny a 9 ponownie będzie walczyć o zwycięstwo w olimpiadzie:
China (gospodarz igrzysk), Spain (mistrz świata), Angola (mistrz Afryki), USA i Argentina (zwycięzcy kontynentów Ameryk), Iran ( mistrz Azji), Rosja(mistrz europy), Litwa (Runner Up Bwalya) , Australia (mistrz Oceani).

Wydaje się, że zespół Libanu trafił do trudnej grupy, w której znajduje się Grecja, (szósty na świecie w rankingu Aveba) oraz Brazylia (nr 18).
Brak gracza w zespole składu podstawowego Joseph Fogel, który doznał kontuzji podczas spotkania z Kanada.
Skład drużyny składała się z 12 zawodników, jak poniżej:
Samaha Roy (205-F/C-84);
Ali Fakhreddine (202-C-83);
Tawbe Hussein (198-F-82);
Balaa Bassem (198-F/C-81).
Fadi El Khatib (197-F-79 ) ;
Brian Beshara (204-F-77 ) ;
Jean Abdel-Nour (198-G/F-83) ;
Mazen Mneimneh (192-G-86) ;
Omar Turk (186-G-81) ;
Sabah Khoury (196-G-82).

Liban w porównaniu do innych drużyn uczestniczących w rozgrywkach, nie otrzymał nawet minimalnego przygotowania.

Grecja
9 lipca zakończył sie 22-gi turniej Acropolis Eurobank i zwycięzcą została Grecja na 4 kolejne lata. Grecja wygrała z Chorwacja (77-64) po kolejny imponującym meczu w którym wygraną zawdzięcza dzięki doskonałej obronie.

Skład Grecji
Grecja:
Papaloukas, Bourousis 6 (1), Nikos Zisis 13, Vasilis Spanoulis 12, Vasilopoulos 2, Antonis Fotsis 10 (2), Tsaldaris 2, Andreas Glyniadakis (215-C-81) 9, Tsartsaris 2, Dimitris Diamantidis 14 (3 ), Kalambokis, Giorgos Printezis (206-F-85) 7

Podsumuwując:
Wielką niespodzianką była by wygrana Libanu jednak za handi przemawia fakt że:
✅ Grecy grają dość defensywna koszykówkę
✅ Nie będę chcieli się przesilać bo za 2 dni czeka ich poważna przeprawa z Brazylią
✅ Liban zakończy grę na minimum 55 punktów Grecja max 80 bo osiągnąwszy odpowiednia przewagę nie będą musieli się wysilać.
✅ Liban to mistrz Azji i z niejednym przeciwnikiem mieli spotkania i pokazali co potrafią . Ostatnie spotkania pokazują

⛔ Grecy mogą nie odpuścić i zrobić rzeźnię kończąc w granicach 90 - 100 punktów a Liban 55 jednak ten scenariusz jest mniej prawdopodobny....
pozostałe wnioski na mojej stronie

CROATIA - CAMEROON

typ 1✅

under 150,5⛔

handi + 17,5✅

NEW ZEALAND - CAPE VERDE

typ 1✅

over 139,5⛔

handi - 14,5✅

S.KOREA - SLOVENIA

typ 2✅

under 158,5⛔

handi +17,5✅
edit: dziś poszło w kratkę i po takim zimnym prysznicu chyba sobie odpocznę od bukmacherski

nivet 277

nivet

Użytkownik
Witam ponownie

Pierwszy typ na over NZ poszedl do piachu głównie przez fantastyczną 1 kwarte drużyny
Republiki Zielonego Przylądka w której to rzucili 4 punkty ????

Do meczu Słoweni dodam jeszcze handi + 20.5 na South Korea @ 1.85 2/10 Betgun. ✅
Wydaje mi się że underowe założenie może sprzyjac dodatniemu handicapowi, więc idę za
ciosem ????
Edit: ✅ 1.7j
Narazie 1/3 więc szału nie ma.
Kolejny mecz :Croatia-Cameroon
Kamerun bez swojego najlepszego gracza - Luc&#39;a Mbah a Moute, wydaje się
jeszcze słabszy niż z nazwy ????
Handi -17.5 @ 1.85 3.5/10 Betgun ⛔
Pozdro

Edit: ⛔ 3.5j

nivet 277

nivet

Użytkownik
Ostatni typ na dzisiaj :

Greece-Libanon - over 147.5 @ 1,85 2/10 Betgun ✅
Liban chyba nie taki cienki jak świadczą o tym kursy chocby Handicapu, na
pewno coś rzucac potrafią a linia myślę że jak najbardziej do przekroczenia.
Edit: ✅ 1.7j

Ogółem dziś ⛔ 4.6j
Nie załamujemy się , gramy dalej, jesteśmy TWARDZI a nie &quot;miętcy&quot; ????
Pozdrawiam

nivet 277

nivet

Użytkownik
Witam
Pierwsze dzisiejsze spotkanie już za parę minut.
Słowenia zmierzy się z Canada i na pewno będzie to bardziej wyrównany
pojedynek niż wczoraj Słoweni z Koreą. Na pewno Canada będzie walczyc i na
obu deskach i twardo w obronie. Upatruje w tym spotkaniu underowego
rozwiązania i dodatniego handicapu dla Canady...

Under 158.5 @ 1.85 3.5/10 ✅ 2.97j
handi + 7.5 @ 1.85 2/10 ⛔ 2j

Oba Betgun.
Do usłyszenia ????
Kolejny mecz.
Marniutkie Cap Verde przeciw średniakowi Niemieckiemu który mając w swoich
szeregach Magiczne Trio: Kaman &amp; Nowitzki &amp; Jagla jest w stanie walczyc z
najlepszymi. Cap Verde wczoraj -27 z Nową Zelandią która potęgą przecież nie
jest.
Germany -31.5 @ 1,85 3/10 - o ile betgun zatwierdzi mi całą stawke którą
wpisałem. ✅ 2.12j

przyjeli tylko 2.5 j ???? barany....

a Tu jeszcze takie ciekawostki (dodatnie handicapy na Cap Verde) z mojej gry na live w zlimitowanym
(nie wiem zupełnie czemu do 1% ???? ) koncie w bet365.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
#001# IO Basket Quals . 15 lipca

start:
18:30
Typ: Kamerun + 15.5 - Puerto Rico 2 @ 1.85
Bukmacher: betathome
Stawka: 6/10

#002# IO Basket Quals .
15 lipca

start:
21:00
Typ: Liban - Brazylia @ Over 162 @ 1.85
Bukmacher:
betathome
Stawka: 6/10

Na dziś takie dwa typki.
Over Brazylii chyba nawet bardziej pewny. Libańska obrona to parodia a Brazylia grając dość niskim składem (brak Varejao, Nene) też grają szybciej. Mecz bez większej stawki, bo zwycięzca z góry znany także powinna być dość &quot;telewizyjna&quot; koszykówka.
Portoryko to bardzo solidna drużyna z bardzo dobrą dwójką rozgrywających z NBA (Arroyo, Barea) i dość mocnymi skrzydłowymi także nie powinni ulec na tablicach z Afrykanami tak jak to miało miejsce z Chorwatami. Dodatkowo Kameruńczycy coś tam się kłócą o pieniądze a to nigdy dobrze nie wróży ...

nivet 277

nivet

Użytkownik
Podobnie jak kolega wyżej wziałem już w Betgunie wygraną w handicapie, myślę
że nie będzie problemów z jego pokryciem. Puerto Rico mocne w ofensywie i
sądzę że w tym meczu będą w stanie to udowodnic. Oczywiscie uroki gry w
betgunie robią swoje i zamiast 4j postawionych przyjęło tylko 2j (a przecież ja
naprawdę nie gram wielkim stawkami ???? ).
Puerto Rico -13.5 @ 1.70 2/10 ⛔
Co do meczu Brazyli to też chyba wezmę overa tylko że przy lini 162.5 @ 1.75 2.25j/10 ⛔

nivet 277

nivet

Użytkownik
Późno bo byłem zapracowany troche, ale w drugim dzisiejszym meczu wziąłem

win Puerto Rico @ 3.05 2/10. Wydaję się że mecz będzie bardziej wyrównany niż

wskazują na to kursy 1-2.

Pozdrawiam

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Zagrałem over 151.5 w meczu Niemcy - Nowa Zelandia. Niemcy oddają bardzo dużo rzutów za 3 pkt, poza tym wątpię, żeby obydwie ekipy przesadnie przykładały się do zadań defensywnych, ponieważ obie mają zapewnione wyjście z grupy.

P 0

patryk_1425

Użytkownik
Puerto Rico - Chorwacja 81:95

W tym meczu faworytem bukmacherów była Chorwacja (kurs w BAH - 1,25). Zresztą moim faworytem też :p. I jakież było moje zdziwienie kiedy w pewnym momencie w 1 kwarcie Portoryko prowadziło 14 pkt. i 1 kwarta wygrana 26 - 14. Świetnie na początku rzucali za 3 pkt. praktycznie co akcja to trójka. Potem obudzili sie Chorwaci i do przerwy prowadzili 43:40. 3 i 4 kwarta to pełna kontrola Chorwacji i zwycięstwo 14 punktami.

alex76 21

alex76

Użytkownik
Niemcy
PG - Hamann/Roller
SG - Greene/Garrett
SF - Wysocki/Zwiener/Shulze
PF - Nowitzki/Jagla
C - Kaman/Femerling
Dirk Bauermann (ex-Bamberg)
Chorwacja
PG - Planinić/Popović
SG - Kus/Ukić
SF - Tomas/Markota/Rozić
PF - Banić/Prkacin
C - Barac/Nicević/Loncar
Jasmin Repesa (Lottomatika Rzym)
To zdecydowanie najciekawszy półfinał. Obie ekipy mają szkoleniowców, którzy preferują defensywny styl gry. Bauermann w końcu raz z Bambergiem triumfował w meczu ligi niemieckiej 40:33, zaś Repesa z Lottomatiką również poświęcał najwięcej uwagi grze w obronie. Przewaga Niemców na pewno jest pod koszem. Chris Kaman z Clippers, który na desce rządzi oraz Dirk Nowitzki na PF, który może mieć słabszy dzień a i tak będzie liderem swojego zespołu. Jednak im schodzimy niżej tym bardziej widać przewagę graczy z Bałkanów. Planinić/Popović to świetni playmakerzy. Ten pierwszy niedawno sygnował kontrakt z CSKA Moskwa. Davor Kus oraz Roko Ukić to solidny duet rzucających obrońców. Ten drugi podpisał nawet kontrakt z Toronto Raptors. Najbardziej wyrównana jest pozycja niskiego skrzydłowego, ale i tutaj skłaniałbym się ku Chorwacji.
Jednak mimo tego w roli faworyta są upatrywani Niemcy. Reprezentacja Niemiec pokazała w spotkaniu z Brazylią, że jest w dobrej dyspozycji. Natomiast Chorwacja grała z bardzo słabą Kanadą a mimo tego...przegrała deskę. To właśnie trumna będzie moim zdaniem miejscem, gdzie rozstrzygną się losy tego pojedynku. Planinić nie jest typem super shootera, a raczej penetratora. W znakomitą dyspozycję Popovicia nie wierzę bowiem będzie miał przed sobą solidnych defensorów - Hamanna oraz Rollera. Trudno więc znaleźć kogoś kto pociągnie wynik bo Ukić raczej myśli już o NBA, a Kus choć solidny jest zawodnikiem to jednak nie wierzę aby poprowadził dziś Chorwatów.
Dobry typem jest więc Niemcy - 3.5 w Pinnacle z kursem 1.92.

betsfree 0

betsfree

Użytkownik
ja mam -4,5 ale myślę że Niemcy to na tyle solidna drużyna
Moje domysły są takie .....
Niemcy zagrają tak aby wypracować min 20 punktową przewagę do 3 kwarty a potem w czwartej kwarcie spokojnie grac i oddać około 10 punktów i tym samym zakończyć grę na poziomie powyżej 80-84 punktów i zostawic chorwacji tak do max 75 punktów .
Wczoraj spotkania były bardzo underowe ale w tym przypadku wybrałbym over.
Grecja Portoryko dla mnie NO BET.

policeman 0

policeman

Użytkownik
vs

Dziś ostatni mecz finałowy gdzie zagrają ze sobą Niemcy i Portoryko. Po sieci krąży wiele plotek, ze do dzisiejszego spotkania Portoryko przystąpi bardzo osłabione. Według nich w szeregach Portoryko w dzisiejszym meczu z Niemcami miało zabraknąć Juana Jose Barei, Carlosa Arroyo, Eliasa Ayuso, Daniela Santiago i Carmelo Lee. Według mnie jest to informacja wyssana z palca. Szukałem informacji na ten temat i nie udało mi sie jej potwierdzić. Oprócz tego iż wątpliwy jest występ Carlosa Arroyo za sprawa naderwanego mięśnia, nabawił się tej kontuzji w meczu przeciwko Grecji. Ale według mnie Arroyo wystąpi w dzisiejszym spotkaniu. Zwycięzca dzisiejszego pojedynku jedzie na Olimpiadę a więc na pewno nie będzie żadnego odpuszczania. Portoryko w tym turnieju kwalifikacyjnym spisuje się bardzo dobrze, mają już za sobą na prawdę parę świetnych spotkań, widać że są w dobrej dyspozycji. Mają porządny i solidny skład i Niemcom wcale łatwo nie będzie. Wszyscy byli pewni, że odniosą zwycięstwo z Chorwacją i będą mieli już pewne miejsce na olimpiadzie jednak tak się nie stało Chorwacja pokazała, że da się ich ograć i a także pokazała ich słabe punkty. Chorwaci zabili Niemców ich własną bronią grą na deskach i obroną. Natomiast Portoryko to ekipa ofensywna dobrze czują się gdy posiadają piłkę i dobrze grająca na deskach i skuteczna a także można ich pochwalić za grę na obwodzie. Wiadomość o osłabieniach w ekipie Portoryko jest przesadzona. Nie wydaję mi się, że łatwo oddadzą zwycięstwo Niemcom handicap +8,5 wystawiony przez pinnacle według mnie powinien wystarczyć.
Portoryko +8,5 @2 pinnaclespots

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom