>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20 kolejka I ligi 23.03 - 24.03. 2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet365
Za nami 19 kolejka I ligi. Jak widać z zimową aurą nie poradzili sobie organizatorzy meczów w Ząbkach, Nowym Sączu i Brzesku. Kolejkę zaczęliśmy więc w Olsztynie gdzie tamtejszy Stomil miał wygrać mecz o przysłowiowe „6 pkt „ z ŁKSem i zbliżyć się do bezpiecznego miejsca. Tak się jednak nie stało a samo spotkanie zakończyło się remisem. Lider ,Flota Świnoujście wybrała się do Bytomia po teoretycznie łatwe 3 punkty. Nic bardziej mylnego. Poloniści pokazali „Bytomski charakter” i po raz pierwszy w sezonie zdobyli 3pkt. W hicie kolejki Arka zremisowała po dobrej pierwszej i nudnej drugiej połowie z walczącą o awans Cracovią 1:1.

A co w nadchodzącej kolejce? Oto krótka wzmianka o poszczególnych spotkaniach.

Bogdanka Łęczna – Arka Gdynia

Bogdanka w ostatni weekend pauzowała, z powodu złych warunków panujących w Brzesku. Z tego też powodu w meczu z Arką pauzować będą Velkjo Nikitović oraz Tomasz Midzierski, którzy w meczu z Miedzią otrzymali po 4 żółtej kartce. Osłabienia są to spore, bowiem Midzierski to filar defensywy Bogdanki a Nikitović to zawodnik ,na którym ciąży odpowiedzialność wykonywania stałych fragmentów gry z narożników boiska. W Arce nikt nie pauzuję , kontuzji także brak a więc Paweł Sikora pole manewru ma spore. Mecz zapowiada się wyrównany , a o zwycięstwie może zaważyć jakiś błąd indywidualny.

Olimpia Grudziądz – Polonia Bytom
Po ogromnej sensacji jaką sprawili Bytomianie w ostatniej kolejce zwyciężając u siebie z Flotą Świnoujście wybierają się do „twierdzy Grudziądz”. O niespodziankę będzie mega trudno bowiem gracze Olimpii na własnym stadionie jeszcze nie przegrali w tym sezonie. Mecz toczyć będzie się pod dyktando gospodarzy a gracze Polonii swoich szans powinni szukać w kontratakach. Czy goście pokażą po raz kolejny „Bytomski charakter”? A może to gospodarze podtrzymają świetną passe meczów na własnym stadionie? Start sobota godzina 15.

Warta Poznań – Stomil Olsztyn

Trzeci już z rzędu mecz na własnym stadionie rozegra Warta. Gospodarze spisują się bardzo słabo , a odejście podstawowych zawodników jeszcze bardziej pogorszyło sytuację klubu. Porażki z Arką oraz GKSem pokazują , że drużyna walczyć będzie jedynie o utrzymanie miejsca tuż nad strefą spadkową w,której znajduje się ich najbliższy rywal – Stomil. Olsztynianie zremisowali ostatnio być może najważniejszy dla nich mecz w kontekście walki o utrzymanie. Mecz zapowiada się nudno i chyba najrozsądniejszym typem będzie tu granie under 2,5.

Flota Świnoujście – Sandecja Nowy Sącz

Flota zalicza fal start rundy wiosennej. Jeżeli drużyna chce awansować musi natychmiast zmienić coś w swojej grze. Może trener Dominik Nowak ma zbyt duży kłopot bogactwa? Jeżeli mają się przełamać to teraz moment jest idealny. Do Świnoujścia przyjeżdża słaba Sandecja i Flota powinna spokojnie zainkasować 3pkt.

Cracovia Kraków – GKS Katowice

Jeden z ciekawszych spotkań kolejki. Gracze Cracovii w Gdyni nic szczególnego nie pokazali, i w meczu z GKS Katowice faworytem nie będą. Na potwierdzenie moich słów jest forma jaką prezentują ostatnio zawodnicy GKSu. Wygrane z ŁKSem i Wartą na wyjazdach znacznie poprawiły sytuację klubu i jeżeli nic się nie zmieni mogą być pewni utrzymania. A Cracovia? Słabo zagrali z Okocimskim i Arką. Po kontuzji wrócił Bernhardt i był on jednym z wyróżniających się zawodników Pasów w meczu z Arką. Mam nadzieję ,że jego powrót znacznie poprawi gre Cracovii.

Termalica Nieciecza – GKS Tychy

Trudno mi ocenić grę Niecieczan w rundzie wiosennej bowiem nie widziałem ich w akcji. Zwycięstwo z Polonią Bytom niby pewne jednak bramki padały w drugiej połowie w przeciągu kilku minut. GKS runde wiosenną zaczął od porażki w Stróżach i remisie u siebie z Zawiszą. Faworyta ciężko tu wyłonić i cuchnie mi tu remisem ze wskazaniem na Tychy. Może 2 DNB będzie optymalnym rozwiązaniem?

ŁKS Łódź – Dolcan Ząbki

ŁKS w rozsypce. Jak ten klub jeszcze funkcjonuje tego nie wiem. Z klubu odeszli najlepsi zawodnicy a luki po nich zostawione zostały wypełnione juniorami oraz zawodnikami z okolicy. Dolcan to zespół niewygodny i to oni są zdecydowanym faworytem tego spotkania. Każdy ugrany w tym meczu punkt przez ŁKS będzie dla nich sukcesem.

Kolejarz Stróże – Okocimski Brzesko

Faworytem tego spotkania są gospodarze. Okocimski w ostatni weekend pauzował z powodu złych warunków. Kolejarz rundę rewanżową zaczął od zwycięstwa z Tychami i remisem z Miedzią. Dobrą postawę w lidze zawdzięczają przede wszystkim Maćkowi Kowalczykowi, który jest obecnie z 14 golami najlepszym strzelcem I ligi.

Zawisza Bydgoszcz – Miedź Legnica

Zdecydowany hit tej kolejki. Zagrają ze sobą dwa zespoły ,które walczą o awans. Bogusław Baniak powinien zniwelować zapędy agresji swoich zawodników ponieważ w pierwszych dwóch meczach otrzymali , aż CZTERY czerwone kartki! 3 najbliższe spotkania Miedź zagra z czołówką ligi i zapewne zadecydują one o tym czy beniaminek jest w stanie awansować na najwyższy szczebel rozgrywek.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji…

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Bogdanka Łęczna - Arka Gdynia ⛔ szkoda słów ..
Typ: 2DNB
Kurs: 1.91 (williamhill)

Arka do Łęcznej wyjeżdża bez większych osłabień. Kontuzji brak, za kartki też nikt nie pauzuje. Inna sytuacja jest w Łęcznej. Jak pisałem w zapowiedzi spotkania, w drużynie gospodarzy zabraknie Velkjo Nikitovića oraz Tomasza Midzierskiego. Osłabienia spore i Arka powinna to wykorzystać. Gdynianie na wyjazdach prezentują się przyzwoicie , kontynująć serie 3 zwycięstw z rzędu. Jeżeli wystrzegą się błędów indiwidualnych jakie miały miejsce w meczu z Cracovią o punkty dla gości jestem pewien. Zawodnicy Bogdanki w miniony weekend pauzowali. Czy będzie miało to wpływ na ich postawę? Bardzo możliwe. Początek meczu w sobotę o godzinie 15:00.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sieku 31

sieku

Użytkownik
Spotkanie: Cracovia - GKS Katowice
GKS ma w składzie kilku naprawdę doświadczonych zawodników - Fonfara, Pitry, Rekles, Kowalczyk, Gancarczyk... to najbardziej znane nazwiska z Ekstraklasy, a jest jeszcze paru niezłych kopaczy. W ich pierwszym meczu w rundzie wiosennej obstawiałem że gładko oblecą ŁKS vel. ex-Turki :wink: Okazało się że wywiezione z Łodzi 3 punkty były prawdziwym sukcesem - na murawie walka była wyrównana. Troszkę mnie to zdziwiło i zaniepokoiło odnośnie formy Katowiczan - czyżby zamieszanie z Wojciechowskiem odbiło się na ich grze? Ale już w drugiej kolejce lekko ograli Wartę Poznań i chyba wskoczyli na swój normalny tor [lekko ponad średnią]. Zainkasowane 6 punktów to mecze wyjazdowe. Dziś kolejny wyjazd, tym razem do Krakowa.
Gospodarze - pretendenci do awansu spisują się na razie dość przeciętnie. Mizerna wygrana z Okocimskim na własnym obiekcie i remis 1-1 w Gdyni... Coś się jeszcze nie poukładało po przerwie zimowej. Krążą plotki o spółdzielni itp. ale jak na razie to chyba zwyczajne bajki.
Na GKS kurs jest bardzo zawyżony i myślę że to jest pewne nieporozumienie. Cracovia nie jest aż takim faworytem aby kurs na gości był 5.00!! Poprzednie dwa mecze obu ekip wskazują na to że będzie to spotkanie raczej underowe... możliwe ale to nie stoi na przeszkodzie by GKS ukąsił gospodarzy, którzy radzą sobie dość przeciętnie, jeśli nie słabo.
Spodziewam się w tym meczy kolejnego remisu 1-1 lub jednobramkowej wygranej GKS&#39;u. Jednak najbardziej prawdopodobnym wydaje mi się typ na gola gości...
Typy:
goście strzelą
under 2,5 / 3,5
DW 1:1 lub 0:1

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Bogdanka Łęczna DNB - Arka Gdynia 1,82 ibc (teraz ~ 1,95) ✅
Górnik u siebie jest jedną z najlepiej grających ekip pierwszoligowych,
na 9 spotkań, wygrał aż siedem, przegrał tylko raz.
Obie ekipy mają sporo argumentów, bo Arka nie przegrała pięciu kolejnych wyjazdów,
Bogdanka ma serię 7-1-0 u siebie po porażce z Okocimskim.
Wiem, że bardziej osłabieni są gospodarze, ale dziś zagrają i tak 11 na 11 :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +6
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Bogdanka Łęczna – Arka Gdynia obie strzelą /TAK @ 1.95 BWIN✅

Dzisiaj Arkę czeka daleka wyprawa do Łęcznej, wbrew pozorom to nie będzie łatwe spotkanie dla zawodników Arki i ja raczej bym uważał na ślepe stawianie ciężkiej kasy w ich stronę. Nie zapominajmy,że w Łęcznej się gra bardzo trudno i nie wygodnie. Drużyna Bogdanki to zespół własnego podwórka, ich bilans u siebie jest bardzo dobry (7-1-1).
Arka na wyjazdach radzi sobie również dobrze. Więc ja zdecydowałem się na typ,że obie drużyny strzelą bramkę. Uważam,że dzisiaj zobaczymy dość otwarte spotkanie z wieloma podbramkowymi sytuacjami, z których padnie parę bramek. Jedną jak i drugą drużynę stać jest na strzelenie gola w dzisiejszym spotkaniu. Polecam ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Tak na gorąco odnośnie meczu Łęczna - Arka:
Zwycięstwo Bogdanki kompletnie niezasłużone. Samobój Jarzębowskiego i babol Szlagi po raz kolejny odbierają Arce punkty. Szkoda tylu niewykorzystanych sytuacji. Ja się pytam ile jeszcze? Najpierw w rundzie jesiennej punkty tracone w 90 minucie teraz w meczu zarówno z Cracovią jak i Bogdanką zamiast 6 jest zaledwie 1.
I tak troszkę statystyki: 1 strzał celny gospodarzy i 2 bramki ... Co tu więcej pisać?
Cracovia - GKS
Meczu nie typuje z prostego powodu. Cracovia gra słabo , co pokazała w Gdyni i u siebie z Okocimskim. GKSu nie miałem okazji zobaczyć ale wyniki jak narazie są dobre. 2 wyjazdy i dwa zwycięstwa robią wrażenie ale zespoły z którymi się mierzyli są w totalnej rozscypce. Mecz z typu &quot; jedna wielka niewiadoma &quot; a kursy wystawione na GKS przez buków jak zauważył Sieku są nieadekwatne do formy obu zespołów.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Zawisza Bydgoszcz- Miedź Legnica over 2.5 @ 2.05 Unibet✅ izzi (5-1)
Analiza : Dzisiaj w Bydgoszczy zobaczymy hit kolejki I ligi. Mecz zapowiada się bardzo interesująco. Obie drużyny sąsiadują ze sobą w tabeli i odpowiednio zajmują 4 i 5 miejsce i bardzo potrzebują punktów.Uważam,że dzisiaj zobaczymy bardzo otwarte spotkanie. Jedna jak i druga drużyna gra bardzo ofensywny futbol.W Zawiszy tak i w Miedzi są zawodnicy o dużym potencjale ofensywnym. Zawisza grając u siebie będzie musiała atakować, bo najnormalniej w świecie musi ten mecz wygrać jak chce liczyć się w walce o awans. Miedź z kolei gra zawsze bardzo ofensywnie, jest to zasługa trenera Baniaka, który preferuje taki styl gry.Więc myślę,że dzisiaj zobaczymy mecz obfitujący w wiele sytuacji podbramkowych z których padną bramki. W poprzedniej rundzie w Legnicy Zawisza pokonała Miedź 2-1. Dla mnie w dzisiejszym meczu minimalnym faworytem jest zespół Zawiszy. Polecam typ i życzę powodzenia.
Wśród gospodarzy zabraknie Wahana Geworgiana oraz już tradycyjnie Jacka Popka. W zespole gości zabraknie pauzującego za kartki Adriana Woźniczki. Na szczęście w niedzielę opiekun Miedzianki będzie mógł skorzystać z kilku innych wcześniej zawieszonych graczy.
Przewidywane składy:
Zawisza: Kaczmarek - Płonka, Nawotczyński, Skrzyński, Petasz, Drygas, Hermes, Masłowski, Drygas, Wójcicki, Mąka, Abbott.
Miedź: Ptak - Wołczek, Tanżyna, Zasada, Bartczak, Kasperkiewicz, Lenkiewicz, Łuszkiewicz, Grzegorzewski, Madejski, Zakrzewski.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom