>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

20. kolejka Eredivisie/24. kolejka Jupiler Pro League (25-27.01.2013)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP
VVV Venlo - AZ Alkmaar
Kursy na AZ idą w górę i nie znam za bardzo przyczyny. 2 dni temu 1.75 a obecnie 1.82. I tak nie miałem w planach grać dziś AZ, ponieważ dziś jest piątek - dzień niespodzianek. Ciężko mi przewidzieć kto dziś wygra, ponieważ mimo tego, że AZ ostatnio zagrało bardzo dobrze, to ta stabilność jeszcze musi zostać wyrobiona. Nie zadziwi mnie tu ani 3-1 ani 1-3 (lub inne wyniki), tak więc pomyślałem, że znajdę coś lepszego. BTS wygląda tutaj bardzo sympatycznie, ponieważ:
1. We wszystkich swoich spotkaniach domowych VVV tylko raz nie zdołało strzelić bramki, a było to w spotkaniu z PSV. Inne spotkania kończyły się takimi wynikami:
- ADO 2-4, Feyenoord 2-3, Heerenveen 1-1, NAC 1-4, NEC 2-2, RKC 2-4, Twente 1-3, Vitesse 3-1, Willem II 4-1
Jak widać VVV nie jest aż tak mocne u siebie, ale zdołało z Feyenoordem powalczyć, wygrać z Vitesse, tak więc zbyt śmierdzi mi tutaj niespodzianką i nie będę ryzykował czystej dwójki.
2. W AZ nie wystąpi Viergever, tak więc obrona AZ troszkę osłabiona.
Myślę, że i jedni i drudzy strzelą bramkę w tym spotkaniu, co za tym idzie pogram również over. W spotkaniach tych drużyn zazwyczaj pada dużo bramek, poza sezonem 2010-2011 kiedy było 0:1.
2007/2008: 2-3
2009/2010: 3-3
2011/2012: 1-3
Myślę również, że bramkę strzeli dziś Altidore. Zazwyczaj to on strzela bramki kiedy AZ dobrze idzie, ale nie zagram tego, ponieważ kurs to jedyne 1.62 na niego, tak więc nie warte ryzyka. Na 1.90 jeszcze bym się skusił, ale w tym przypadku odpuszczę.
- VVV - AZ BTS (tak) @ 1.55 ✅
- VVV - AZ over 2,5 @ 1.60 ✅
- VVV - AZ over 3,5 @ 2.50 (delikatnie for fun) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +15
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Venlo - Alkmaar
Jeszcze jedna sprawa Ajax. Na grę Alkmaru nie można patrzeć tylko przez pryzmat ostatniego spotkania gdyż tydzień temu to Vitesse zagrało koszmarne spotkanie.
Jeżeli Venlo ma ciułać punkty to właśnie na własnym terenie, bo niby gdzie? Ja nie twierdzę że Alkmaar tego nie wygra...ale wolę poczekać i zobaczyć co w tym spotkaniu pokażą goście. Miałem w głowie dwie myśli over 2,5 i bts...
Wybrałem ostatecznie tylko jedno.
BTS kurs 1,52 2/10 Totomix wynik 1:4

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

W pierwszym dzisiejszym meczu Holenderskiej Eredivisie spotkają się sąsiedzi w tabeli. Obie ekipy zgromadziły jak dotąd po 18 oczek. Zwolle w poprzedniej kolejce odniosło spektakularny sukces ogrywając na wyjeździe PSV aż 3:1. Fryzowie z kolei przegrali u siebie z Heraclesem 0:1 i kontynują swoją nierówną formę - przelatając dobre mecze, bardzo fatalnymi występami. W listopadzie 2012 obie ekipy rozegrały pierwszy mecz między sobą w tym sezonie i Heerenveen wygrało u siebie 2:1. Dzisiaj sytuacja może być odwrotna i jest to bardzo prawdopodobne, gdyż Fryzowie w takiej formie nie sądzę żeby byli w stanie zagrozić ambitnemu beniaminkowi i to na ich stadionie. Zwolle może nie rozegrało kapitalnej partii na Phillips Arena, ale zagrali mądrze i co najważniejsze wykorzystali błędy i słabą dyspozycję piłkarzy PSV. Zarówno Zwolle jaki Heerenveen w tym sezonie powalczą o utrzymanię i na pewno bezpośredni mecz będzie bardzo ważny dla obu ekip. Osobiście bardziej tutaj obstaję tutaj za gospodarzami, jednak Fryzowie są na prawdę bardzo nieprzewidywalni. Pod koniec grudnia ograli przeciez świetnie spisujące się Vitesse, a już Nowy Rok rozpoczęli bardzo słabo przegrywając ze wspomnianym wcześniej Heraclesem. Jedyne co można stwierdzić - to Fryzowie bardzo dużo bramek tracą w obecnym sezonie - aż 39. Dodatkowo forma wyjazdowa też jest nie do pozazdroszczenia 0-4-5 oraz bilasn bramek 11:23 co daje 2.56 straconej bramki/mecz na wyjeździe. Liczę tutaj wlaśnie na błedy z obu stron i tym samem bramki z obu stron.
W zespole gości zabraknie kontuzjowanych defensorów Kruiswijka (O 13/0) oraz Zuiverloona (O 8/0). W zespole gospodarzy nie ma poważniejszych osłabień. Nie zagrają tylko dłużej już nieobecni Narsingh (N 8/0) oraz Olijve (P 1/0).
BTS @1.46 Marathon ✅ [1:1]
over 2.5 gola @1.63 Marathon ⛔ [1:1]

Otrzymane punkty reputacji: +2
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heracles - PSV
W tym spotkaniu zdecydowanie zaufam PSV. Tydzień temu bardzo słabo, przede wszystkim w defensywie. Słabo to wyglądało, dużo błędów, a jeżeli chodzi o ofensywę, to troszkę pechowo bo okazji na bramki trochę było. Do składu wraca Willems, który wzmocni słabą linię obrony PSV. Czemu zagram PSV? Ponieważ PSV po słabym występie potrafi się zmobilizować i zagrać dobry futbol. Nie jest to drużyna, która łapie kilku meczowe spadki formy, a po prostu systematycznie zalicza wpadki. W dodatku Heracles jest bardzo wygodnym rywalem dla PSV, ekipa z Almelo nie wygrała w ostatnich 20 latach z PSV.
Heracles osłabiony, bez Armenterosa oraz Overtooma, czyli dwóch ważnych zawodników. Jest to dobra drużyna, ale spore osłabienia i za dużo świeżej/młodej/niedoświadczonej krwi w składzie. Nie przeciwko PSV. Spodziewam się dziś wygranej PSV i jeżeli drużyna z Eindhoven nie będzie popełniać błędów w obronie, to może nawet i handi -1 pokryje, próbujemy !
Heracles - PSV 2 @ 1.58 ✅
Heracles - PSV (-1) @ 2.40 ✅

RKC - NAC Breda
RKC - NAC 1 @ 1.55
⛔ :confused:
Krótki opis spotkania

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Vitesse - Ajax
Frank De Boer postawił na młodzież i młodzież odpłaca mu niezłą grą i zaangażowaniem w to co się dzieje na boisku. Vitesse jest stanowczo za wysoko w tabeli i tak jak wspomniałem tydzień temu będę ich regularnie ogrywał. Bez Bony&#39;ego to jakby o 30 % drużyny mniej. Warto też wspomnieć że z ostatnich czterech spotkań aż 3 gospodarze jutrzejszego meczu przegrali. Obrona tydzień temu dziurawa jak ser szwajcarski Kurs na zwycięstwo gości mocno mnie zaskoczył ( w poniedziałek wynosił w STS-ie 2.10 ) obecnie oscyluje wokół 1,90.

Ajax kurs 2,10 ( obecnie 1,90 ) 2/10 Totomix wynik 3:2

Waalwijk - Breda
Zeszłotygodniowe 1:0 z Venlo nie może zamazać całego obrazu drużyny z Bredy w tym sezonie. Gol padł w 92 minucie i warto wspomnieć że gracze z Venlo nie wykorzystali karnego. Grają słabo a dodatkowo w drużynie żadnej wybijającej się postaci nie ma. Brak kogoś kto pociągnął by drużynę w kluczowych momentach. Czy zeszłotygodniowe 0:0 Waalwijku z Twente było przypadkiem przekonamy się dzisiaj. Breda w tym sezonie na własnych śmieciach ograła gospodarzy, ale Waalwijk było wtedy w totalnym kryzysie.
Stawiam tu na zwycięstwo gospodarzy
kurs 1,60 2/10 Totomix wynik 0:4 !!!
Haga - Roda
Haga to dla mnie jeden z jaśniejszych punktów tego sezonu. Żadnych większych indywidualności za to dość zgrany kolektyw który obecnie w tabeli plasuje sie wyżej niż Alkmaar, Waalwijk czy nawet Nijmegen. Tego akurat mało kto się spodziewał. Haga bardzo dużo remisuje i trochę tego remisuj się boję natomiast w starciu ze słabą Rodą jestem w stanie za małą stawkę im zaufać...

Haga kurs 1,85 1/10 Totomix wynik 2:2

Heracles Almelo - PSV
Nie do końca mogę się tu zgodzić z Tobą Ajax. Po tym co PSV pokazało tydzień temu nie do końca jestem przekonany że będzie to łatwy mecz dla PSV. Heracles osłabiony ale i PSV również.
Na papierze zgodzę się PSV jest dużo lepsze, natomiast zauważyłem taką mała ciekawostkę.
W każdym z ostatnich 9 spotkań Heraclesu w lidze ( w tym sezonie ) w spotkaniach u siebie kurs na BTS wchodził...
BTS kurs 1,50 2/10 Totomix wynik 1:5
Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;

Otrzymane punkty reputacji: +3
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Vitesse - Ajax
jest tylko jeden jedyny malutki szczegół, który sprawia, że stawiając sztywną dwójkę boję się zagrać naprawdę grube pieniądze. 12:30. Śmieszne, ale wyniki Ajaksu w tym sezonie kiedy grali o godzinie 12:30 to:
- ADO - Ajax 1-1
- Ajax - Utrecht 1-1
- Feyenoord - Ajax 2-2
- Roda - Ajax 1-2
- Utrecht - Ajax 0-0
...
Średnio, o czym pisałem przed spotkaniem z Utrechtem (że jedynie tej godziny obawiam się) i sprawdziło się. Ale odłóżmy tą 12.30 na bok i skupmy się na formach obu drużyn.
Vitesse z czarnego konia/sensacji etc. robi się średniakiem. Praktycznie cała gra oparta na Bony&#39;m, którego oczywiście nie ma z powodu PNA. Havenaar nie do końca zdrowy, bez formy. Jest Reis, ale czy sam Reis, Cziommer i Theo Jansen poradzą sobie z Ajaksem bardzo dobrze spisującym się ostatnio? Nie wydaję mi się. Ajax chce kontynuować dobrą passę, poza tym Ajax wiosną jest zawsze silniejszy niż w jesiennej rundzie. U siebie ekipa z Amsterdamu przegrała 0-2 z Vitesse, Bony pokonał Ajax, jutro go nie będzie - czas na rewanż !
Ajax radzi sobie coraz lepiej. Gładkie zwycięstwo z Feyenoordem tydzień temu, do składu wrócił Babel, co daje kolejne opcje ofensywne dla Franka de Boera, z drużyną trenuje już Sightorssen po kilkumiesięcznej przerwie (jeszcze nie jest w kadrze na mecz) - sytuacja kadrowa wygląda coraz lepiej. Jedyny minus to brak Ricardo van Rhijna, który jest zawieszony. Pewnie zastąpi go młodziutki Veltman, ale jest to solidny chłopak i nie spodziewam się by siła obrony Ajaksu jakoś mega zmalała. W mega formie jest młodziutki Viktor Fischer i myślę, że jutro może popsuć trochę krwi Vitesse, a nie oszukujmy się, Vitesse nie ma zbyt mocnej defensywy (tydzień temu 4 bramki zainkasowane przeciwko AZ).
Vitesse - Ajax 2 @ 1.85 ⛔
Vitesse - Ajax (-1) 2 @ 3.25
⛔
12.30? Bo inaczej nie wiem jak można spusiaczyć przewagę 2-0...

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Ja muszę chyba ok czwartku. piątku pisać analizy...inaczej wychodzi na to że tylko powielam twe myśli ; ) Masz rację o tej 12:30 czasami &quot; przedziwne &quot; rzeczy potrafią się dziać...Ostatnia bramka dla Alkmaaru tydzień temu wyglądała następująco... Na piątym metrze ustawiony Altidore dostał podanie i miał mnóstwo czasu by przyjąć na pierś piłkę, poczekać aż ona spadnie na ziemię a następnie wybrać róg w który chciał strzelić. Oby forma obrony Vitesse była w podobnej formie i jutro...

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Feyenoord - Twente
Wrzucam już dzisiaj, ponieważ jutro może nie być czasu na analizy. Od razu podkreślam, że śmierdzi mi tutaj X ! Nie zagram tego oczywiście, bo są ciekawsze bety, a ogólnie nie lubię grać remisów. Zresztą to tylko przeczucie, równie dobrze może wygrać pierwsza czy druga drużyna. Co mnie zaciekawiło w tym spotkanie to undery. Wydaję się: dwie drużyny z dobrymi ofensywami, takie nazwiska jak: Pelle, Tadic, Chadli... ale Twente będzie jutro defensywnie ustawione. Twente potrafi się bronić jak nikt inny. Bardzo dobra obrona, najlepsza w lidze. Dodajmy do tego fakt, że kolektyw ofensywny jeszcze nie funkcjonuje jak powinien, tydzień temu 0-0 u siebie z RKC i wcale dużo sytuacji strzeleckich nie było...

Feyenoord u siebie jest mocny, kibice często grają tutaj ważną rolę. Na pewno zobaczymy lepszy Feyenoord niż tydzień temu, ale Twente się łatwo nie da. Spodziewam się troszkę szachów, kto pierwszy popełni błąd. Jeżeli ktoś chce grać 1x2 to tutaj szukałbym w kierunku Twente, ponieważ Feyenoord kompletnie sobie nie radzi z czołówką w tym sezonie. Twente lubi grać bezbramkowo do przerwy i tutaj szukałbym jakiś betów. Dlatego, pomimo tego, że nigdy nie typuje underów, tak tutaj znakomicie on mi pasuje i proponuję takie opcje:

Feyenoord - Twente under 2,5 @ 2.02 ✅
Feyenoord - Twente under 1,5 HT @ 1.45 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 11

pocios

Użytkownik
przepraszam z góry za taki suchy post. Wie ktoś na temat absencji w meczu :
Club Brugge - Gent
osobiście widzę tu czystą 1 po całkiem fajnym kursie 1,7 w Tobet
Club Brugge wróciło na odpowiedni tor po zadyszce co prawda ostatnie 5 meczy u siebie to 2-2-1 nie powala na kolana a Gent jest cieniem drużyny z tamtego sezonu na 5 meczy wyjazdowych 0-3-2 jak dla mnie tragedia ogólnie tylko 2 zwycięstwa na wyjzadach
bilans bezpośrednich pojedynków też na korzyść Brugge ostatnie 5 meczy tych drużyn to 1 zwycięstwo Genk 2 remisy i 2 zwycięstwa Brugge.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Przyznam się że mecz Feyenoordu z Twente jest dla mnie zagadką i zarówno 1 jak i 2 jest tu możliwa. Kurs na zwycięstwo gospodarzy w meczu Utrechtu też nie zachęca do grania, a wcale tak łatwo Utrechtowi nie pójdzie ( Willem II ustawi się cała drużyną na własnej połowie i zmusi Utrecht do grania ataku pozycyjnego, a to nie jest ich mocna strona )
NEC - Groningen
Nad Groningen pastwię się już od dłuższego czasu. Tydzień temu przegrali 0:2 u siebie z Utrechtem a ostatnie wyjazdowe zwycięstwo odnieśli jeszcze we wrześniu 2012 roku. Groningen udało się wywalczyć tylko 1 pkt z ostatnich pięciu wyjazdów.
NEC to typowy średniak w lidze holenderskiej, natomiast wiele razy już zdarzało się że średniak to wystarczająco..aby pokonać drużynę byłego trenera Wisły Maaskanta.

NEC kurs 2,0 2/10 Fortuna wynik 2:1

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Jak następnym razem napiszę analizę w której będą jakieś bety na Ajax to proszę o przypomnienie mi, że Ajax nie jest do grania ! :razz:
Ponownie prawie, że cała Eredivisie rozpykana z typów, które podałem, ale oczywiście ponownie przejechałem się na AFCA, czyli tam gdzie największe pieniądze zainwestowałem.
Gładko prowadząc 2-0 i oddać na 2-3? Indywidualne błędy Veltmana i Blinda i mamy dwie bramki... Rozluźnienie po 2-0 a Vitesse wykończyło Ajax grą fizyczną. I nie, to nie jest tak, że Vitesse zagrało jakieś super zawody, Ajax był po prostu żenująco słaby w obronie + ofensywa również szwankowała. Fischer dziś nic nie pokazał, Boerrigter już od dawna szuka formy. Oby szybko wrócił Sightorsson i Babel (delikatne problemy z którymś z mięśni nogi), bo Boerrigterem, Lukokim czy Saną daleko nie zajdziemy - kiedy Ci nie mają dnia, jak dziś. Po raz kolejny przeklęta 12.30 ;)

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Jak następnym razem napiszę analizę w której będą jakieś bety na Ajax to proszę o przypomnienie mi, że Ajax nie jest do grania ! :razz:

Ponownie prawie, że cała Eredivisie rozpykana z typów, które podałem, ale oczywiście ponownie przejechałem się na AFCA, czyli tam gdzie największe pieniądze zainwestowałem.

Gładko prowadząc 2-0 i oddać na 2-3? Indywidualne błędy Veltmana i Blinda i mamy dwie bramki... Rozluźnienie po 2-0 a Vitesse wykończyło Ajax grą fizyczną. I nie, to nie jest tak, że Vitesse zagrało jakieś super zawody, Ajax był po prostu żenująco słaby w obronie + ofensywa również szwankowała. Fischer dziś nic nie pokazał, Boerrigter już od dawna szuka formy. Oby szybko wrócił Sightorsson i Babel (delikatne problemy z którymś z mięśni nogi), bo Boerrigterem, Lukokim czy Saną daleko nie zajdziemy - kiedy Ci nie mają dnia, jak dziś. Po raz kolejny przeklęta 12.30 ;)
ja tez miauem ajax zagrana bwina 2,40 tydzen przet match ale po 0-2 dawauem lay 1,04 na betfair,a teraz snowu graion u puchar za 4 dni ale zagram live na nowa tydzen nic nie zagram eredivisie po prostu nic nie lubie za taki kursi niski

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Ajax to co się stało w niedzielę niech będzie po prostu dla nas nauczką...Obrona strasznie dziurawa... Mogli już wygrywać 0:3...bo mieli ku temu sytuację. Warto jednak zauważyć że tylko dzięki świetnej postawie bramkarza w pierwszej połowie nic nie stracili. W czwartek ta sama para gra w pucharze w Emmen...powtórki z niedzieli nie przewiduję...Miłłj nocy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom