Ja dzisiaj widze
Championship overowo dlatego zmontowalem taki maly 6-fold dla wielbicieli kuponow, czyli dla siebie...ale sie podziele z tymi ktorzy maja ochote zagrac cos z
Championship ????
o1,5 gola - Cardiff v Brentford
3:2
o1,5 gola - Charlton v Bolton
2:2
o1,5 gola - Derby v Bristol City
4:0
o1,5 gola - Fulham v Ipswich
1:2
o1,5 gola - Huddersfield v Rotherham
2:0
o1,5 gola - MKD v Sheffield Wed
2:1
ako @ 5,41 w B e t s a f e
edit: no i bylo overowo :]
Cardiff v Brentford
Dwie przyzwoite ekipy ktore beda sie obracac gdzies przy miejscach premiowanych PO. Cardif ostatnio zagubilo swoja dobra gre defensywna ale nadrabia to w ofensywie, Goscie na wyjazdach przewaznie strzelaja przynajmniej 1 bramke a czyste konto zachowuja raczej rzadko. H2H mocno overowe.
Charlton v Bolton
Mecz na dole tabeli o wazne 3 pkt, szczegolnie dla gosci. Bolton to tragedia i chyba jedno z najwiekszych rozczarowan sezonu, szczegolnie z takim potencjalem na lawce trenerskiej jak Neil Lennon. Ja osobiscie liczylem na wiecej ale sie przeliczylem. Bolton gra tragicznie w defensywie, nie potrafi utrzymac czystych kont. W ofensywie staraja sie nadrabiac ale im to nie bardzo wychodzi. Gospodarze ze swoimi problemami, skazywani na porazke z Leeds ugrali 1 pkt. Dzisiaj mysle, ze czystego konta nie utrzymaja. Licze tutaj na prawdziwa wojenke, szczegolnie dzieki mocno nakreconym przyjezdnym.
Derby v Bristol City
Derby w gazie, graja kolejny sezon o awans do PL. Po dwoch remisach w tym z liderem ligi beda szukac kompletu punktow znowu na wlasnym stadionie z ekipa walczaca o utrzymanie. Spodziewam sie tutaj gladkiego 2:0 dla gospodarzy, a kazdego gola gosci przyjme jako mila niespodzianke. W h2h 9/10 spoktan pokrylo linie o1,5 gola.
Fulham v Ipswich
Tutaj maly "firecracker" ktory teoretycznie zapowiada sporo bramek. Fulham slaba defensywa i przyzwoity atak, Ipswich mocny w przodzie (swoje powinien dzisiaj ustrzelic) i sredni w obronie. Kursy od wczoraj na o2,5 spadly z 1,8-1,65 wiec widac, ze wiekszosc spodziewa sie milego dla oka spotkania z duza iloscia goli. Ja mysle, ze gospodarze mocno dzisiaj przycisna i beda dominowac, ale nie ustrzega sie bledow z tyl. H2H, co ciekawe, nie przemawia za overem dlatego wole zagrac nizsza linie w akumulatorze niz pakowac sie w over 2,5 po marnym kursie.
Huddersfield v Rotherham
Kolejna batalia na dole tabeli o pelna pule. Co tu dozu gadac, wystarczy zerknac na h2h w meczach tych ekip. Dzisiaj gospodarze w slabej formie podejma gosci ktorzy potrafia zaskoczyc. Licze tutaj na bts ale nie zdziwie sie jak jedna z ekip strzeli 2+ goli. Nie spodziewam sie tutaj dwoch zabarykadowanych za podwojna garda ekip, a raczej w miare otwartego spotkania.
MKD v Sheffield Wed
Ostatni mecz to spotkanie MKD z Sheffield Wed ktore w tym sezonie zajmuje chyba wyzsze miejsce niz sie tego spodziewano. Ciekawa sprawa jest to, ze Sheffiel Wed (podobnie do Ipswich) pomimo malej liczby przegranych spotkan traci sporo bramek. Goscie do tej pory zremisowali prawie 50% swoich spotkan tracac 24 bramk. Nadrabiaja to w ataku strzelajac w 20 meczach 27 goli. Ten mecz jest dla mnie najwieksza niespodzianka ale zaryzykuje i zagram o1,5 bo licze na motywacje gospodarzy ktorzy po dwoch porazkach bez zdobytego gola powinni sprobowac sie dzisiaj przelamac. Sheffield to dobra ekipa do przelamania bo ma chybotliwa defensywe ale ukluc tez potrafi. Ja tutaj widze remis 1:1.