>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

20 kolejka Bundesligi [5-7 luty 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

200zł na Darmowy zakład w BetClic

Lewandowski w formie, w dwóch meczach zdobył 4 gole, tym razem Bayern jednak wyjeżdza na trudny teren do Leverkusen. Mecz pod znakiem pojedynku dwóch snajperów Chicharito vs Lewandowski. Kto okaże się lepszy?

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.

prince91 136

prince91

Użytkownik
Bundesliga - 20 kolejka
Godzina: 20:30
Stadion im BORUSSIA-PARK

VS

Borussia M&#39;gladbach - Werder Brema

Borussia M&#39;gladbach @1.75 ✅
Raffael strzelcem bramki @2.28 ✅
Powyżej 1,5 bramki w 1 połowie @2.15 ✅

W meczu rozpoczynającym 20 serię spotkań w niemieckiej Bundeslidze, Borussia M&#39;gladbach na własnym stadionie zmierzy się z Werderem Brema. Gospodarze w tym roku jeszcze nie wygrali i do tego meczu przystąpią po dwóch kolejnych porażkach. Trochę martwi mnie forma tego zespołu w ostatnich tygodniach, ale mimo wszystko idę dziś w ich kierunku i liczę, że wykorzystają atut własnego boiska i wygrają to spotkanie. Borussia u siebie wygląda całkiem nieźle (6-1-3, 19:15) i na pewno jest w stanie wygrać to spotkanie mimo, że Werder na wyjazdach (4-2-4, 15:17) potrafi grać i o dziwo zdobył prawie trzy razy więcej punktów niż na własnym stadionie. Dziś trochę problemów w defensywie bo nie zagra Garcia, który był mocnym punktem w drużynie. U gospodarzy najbardziej brakuje Alvaro Domingueza oraz Xhaki, ale bez nich potrafili nawet walczyć jak równy z równym z Borussią Dortmund. Mam nadzieję, że zagrają dobre spotkanie i nie sądzę, aby w trzecim meczu z rzędu stracili punkty.
Spodziewam się również, że w pierwszej połowie zobaczymy więcej niż jedno trafienie. Borussia mimo, że w ostatnich meczach nie zdobywa wielu bramek, to w ofensywie wygląda całkiem dobrze, podobnie Werder, który w dwóch ostatnich meczach zdobył aż 6 goli. Tak więc, wydaje mi się, że jeśli któraś z drużyn szybko strzeli bramkę, to może być więcej niż jedno trafienie w pierwszej części meczu.
Stawiam też, że na listę strzelców wpisze się Raffael. Wygląda w tym sezonie całkiem fajnie, potrafi sobie znaleźć miejsce no i ma dobre uderzenie, a Borussia na pewno wypracuje sobie kilka dogodnych sytuacji do strzelenia bramki.

Eintracht Frankfurt - Vfb Stuttgart
Powyżej 2,5 bramek @1.62 ✅

Schalke - Vfl Wolfsburg
Powyżej 2,5 bramek @1.67 ✅

Spróbuję dziś jeszcze coś takiego:

Hertha Berlin - Borussia Dortmund
Remis/Borussia @4.60 ⛔ 0:0
Gospodarze w tym sezonie imponują formą i tracą dość mało bramek, zwłaszcza u siebie (6-2-1, 14:7). Borussia z kolei na wyjazdach miewa słabsze mecze i dziś będą musieli się trochę namęczyć, aby wywieźć komplet punktów z Olympiastadion. Nie zdziwię się jeśli w pierwszej połowie nie zobaczymy bramek, ale w drugiej goście powinni bardziej przycisnąć i może coś wpadnie. Zaznaczam, że grane bardzo leciutko...

Wszystko grane w Unibecie

Otrzymane punkty reputacji: +30
tlayer 86

tlayer

Użytkownik
Bayer Leverkusen v Bayern Monachium
0:0
Leverkusen +1.0 HA @1.825 1/10 Bet365
W ostatniej kolejce wszedł +3.0 HA na TSG więc dalej idę w stroną antyMunch.
Możliwe ,że w tym ostatnim sezonie dla Guardioli zjazd Bayernu z formą zacznie się już od początku rundy wiosennej. Są ku temu przesłanki.
Szukanie kreta w szatni, szlajanie się po Monachium Vidala, kontuzje, sugestie trenera co do profesjonalizmu francuskiego pomocnika, perspektywa rozstania z trenerem, oskarżenia sztabu medycznego względem trenera czy chociażby ostatni wywiad Roberta ,który sam przyznaje ,że nie są w optymalnej formie. Tyle w aspekcie poza sportowym.
H2H w Leverkusen ok.
Ostatnie dwa wyjazdy Monachium to:
HSV - FCB 1:2
96 - FCB 0:1
M&#39;gladbach -FCB 3:1
Widać pewne problemy w meczach wyjazdowych.
Bayer w domu to:
LEV - 96 3:0
LEV - M&#39;gladbach 5:0
Absencje u gości: Mario Götze, Franck Ribéry, Mehdi Benatia, Jérôme Boateng oraz Javi Martínez. W związku z niedoborami w obronie zagrają zapewne Kimmich oraz Badstuber. Może Alonso. Thiago i Robben z formą poniżej swojej średniej od dłuższego czasu.
U gospodarzy mniejsze problemy. Z kluczowych zawodników nie zagra Bender.
Główne zagrożenie dla LEV będzie z boków. Naprzeciw leciwego Hilberta stanie Usain Bolt ,a młody Wendell mimo wszystko może mieć problemy z holendrem a gdy tak się stanie w całe zamieszanie wpadnie Toprak ,który w takich sytuacjach lubi zagrać ostro co może się skończyć jednym/dwoma rzutami wolnymi z bliskiej odległości.
Poza tym Bayern ma w składzie takich zawodników ,którzy swymi indywidualnymi zdolnościami potrafią wygrać mecz. I dlatego jeśli Bayern wygra ten mecz dwoma bramkami to tylko dzięki indywidualnym zdolnością zawodników a nie dzięki grze zespołowej bo dziś w tym aspekcie lepsi są gospodarze.
Właśnie dlatego stawka na to spotkanie to 1/10.
Mógłbym jeszcze wiele napisać o aspektach czysto sportowych ale nie mam czasu.
Prawdą jest ,że kurs jest zawyżony zapewne przez ludzi ,którzy ładują kasę na Monachium z słowami na ustach &quot;ale Bayern musi&quot;. Dokładnie tak samo jak w zeszłym sezonie z BVB.

G 370

golkiper

Użytkownik
05.02.2016, godz. 20:30, Borussia-Park w M&#39;Gladbach
BORUSSIA M&#39;GLADBACH - WERDER BREMA
Przewidywane składy:
Borussia: Sommer - Korb, A. Christensen, Hinteregger, Wendt - Dahoud, Nordtveit - Traoré, F. Johnson - Stindl, Raffael
Werder: Wiedwald - Fritz, Vestergaard, Djilobodji, Gebre Selassie - Öztunali, Kleinheisler, Junuzovic, Bartels - Pizarro, Ujah
---
Nie zagrają:
Borussia: Alvaro Dominguez, Jantschke, Herrmann, Schulz, Hahn (kontuzje), Xhaka (kartki)
Werder: Wolf, Zetterer, Ulisses Garcia, Sternberg, Grillitsch, Johannsson (kontuzje), Santiago Garcia (kartki)
za goal.pl
typ: over 9,5 rożnego 1,89 Óni kurde brakło 1 ...
Gladbach i Schubert na świeczku po grze w LM i świetnej serii meczów na jesieni - dwie wtopy na początek. Teraz grają znowu i siebie z nieprzewidywalnym Werderem, który ma ciekawych zawodników szczególnie duet z przodu Ujah i doświadczony Pizarro. Szykuję się &quot;ciasny&quot; mecz. Gladbach chce za wszelką cenę przerwać złą serię i dogodzić kibicom, Werder z kolei podczas wygranych Stuttgartu musi walczyć o bezpieczną strefę. Myślę, że oba zespoły murować się nie będą, Werder strzela dużo goli 3 na Schalke , 3 z Hertą, myślę że dziś też mogą coś strzelić. Zwycięscy nie będę typował jednak 10 rogów dla mnie tu powinno być a kurs wysoki. Pozdrawiam.

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Pizarro gol✅
3.6

Peruwiańczyk to już legenda Bundesligi,w tym sezonie wiedzie mu się dosyć dobrze,jedna bramka w 16 grach.Dzisiaj jego Werder gra na wyjeździe z Borussią której wiedzie się ostatnio ciężko a że Werder na wyjazdach radzi sobie świetnie to aż grzech nie spróbować pograć czegoś w ich stronę.Claudio jest środkowym napastnikiem,typowy lis pola karnego,dzisiaj grają z drużyną pogrążoną w kryzysie i myślę że uda mu się coś ustrzelić w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
czeslavv 56

czeslavv

Użytkownik
BORUSSIA M&#39;GLADBACH - WERDER BREMA
dokładny wynik do przerwy 1-1 po kursie 6,75⛔
remis do przerwy⛔ i jak pisał wczesniej kolega powyzej 1,5 gola do połowy✅
edit. jednak jak grać to tylko na żywo.:grin:
Bayer Leverkusen v Bayern Monachium

jako fan Bayernu stawiam na jutro:
# Javier Hernandez strzeli gola po kursie 3.00
# Oba zespoły strzelą gole: 1,72

sorry ale z taką obroną jutro nawet Manu nie pomoże..

B 8

baldrick

Użytkownik
Schalke vs Wolfsburg.
Ja tu absolutnie nie wyczuwam wygranej wilków, mają duze problemy z meczami wyjazdowymi, jeżeli strzelą gola jako pierwsi to oddają inicjatywę i tracą bramki. Ciekawa statystyka. We wszystkich pięciu ostatnich spotkaniach na Veltins-Arena między tymi druzynami wszystkie kończyły się zwycięstwem gospodarzy.

lars19 272

lars19

Użytkownik
Leverkusen - Monachium
Cóż, można się zasugerować h2h z ostatnich lat, szczególnie wyniki u siebie Bayeru Leverkusen, dajmy na to 3 ostatnie lata. 2 wygrane Lever, 1 remis, i 1 przegrana 1 bramką.
Obecnie mam wrażenie, że Bayern nie jest w swojej najlepszej dyspozycji a Leverkusen ma dobrych zawodników z przodu, żeby pograć z kontry. Ciekawi mnie taktyka trenera Schmidta na ten mecz, ale jaka by ona nie była to Bayern nie jest w takim gazie w jaki był kilka miesięcy temu. Bayer Leverkusen, potrafią oni naprawdę dobrze grać w ataku pozycyjnym, piłka krąży jak po sznurku, ładnie to wygląda dla oka.
Mecz w mojej ocenie będzie na styku i ten handicap +1 przed spadkami był do gry.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Bayern ma 8 pkt przewagi nad drugą Borussią D. 18 nad trzecią Herthą którą i tak osobiście nie widzę w pierwszej trójcę, Borussia może próbować gonić Bayern no ale umówmy się, pozycji Bayernu w Bundeslidze nie należy do zagrożonych, także podziwiam tych którzy w każdym kolejnym meczu konsekwentnie stawiają na Bawarczyków.Ja to w tym meczu postawił bym delikatnie na grad goli, jakieś 6+ na otobet znalazłem wczoraj po 11.75.Obie ekipy najlepiej się czują w ofensywie, więc można spróbować za jakieś drobne.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Schalke Gelsenkirchen - Wfl Wolfsburg Typ: 1 @ 2.43 Pinnacle 3:0 ✅
Gdyby nie domowa wpadka z Werderem Brema (prowadzenie od 4 minuty, a mimo to porażka) Schalke mogłoby uznać początek rundy wiosennej za niezwykle udany. Jednak zamiast spodziewanych sześciu punktów są trzy i gospodarze wciąż mają stratę do co najmniej czwartego miejsce, pierwszego gwarantującego start w Lidze Mistrzów. Dlatego też dzisiejsze spotkanie w dodatku z sąsiadem w tabeli ma wysoki ciężar gatunkowy. Wolfsburg zainaugurował rundę rewanżową słabiutko: porażka w Frankfurcie oraz zaledwie remis w domu z Koln tylko podkreślają, że w drużynie Wilkó nie dzieje się ostatnio za dobrze. W dodatku w dzisiejszym spotkaniu gościom przyjedzie radzić sobie bez zawieszonego za kartki Luiza Gustavo, czołowego srzelca Basa Dosta, ważnego obrońcy Maximiliana Arnolda, zaś występ Schurle i Trascha, kolejnych bardzo istotnych zawodników stoi pod znakiem zapytania. W Schalke najważniejszą absencją jest brak Howedesa. W mojej ocenie mając na uwadze aktualną formę, jak również w/w absencje Schalke ma spore szanse na zwycięstwo, tym bardziej że Wolfsburg jest najgorzej punktującą drużyną w Bundeslidze na wyjazdach!

Otrzymane punkty reputacji: +5
niznekamsk 481

niznekamsk

Użytkownik
Ingolstadt vs. Augsburg
over 2.5 - 2.35 ✅
over 2.5 + obie strzelą 2.75 ✅

Bet365 ✅

Jest kilka szlagierów w tej kolejce w Bundeslidze. Ja się skupiam na meczu Ingolstadt.
Gospodarze w ostatnich 5 meczach same undery - goście na ostatnie 5 meczów w 4 undery. Liczę więc tutaj na przełamanie serii - wręcz idealny mecz do kilku bramek. W pierwszym meczu 1-0 dla Ingolstadt więc Augsburg będzie żądny zemsty. Mieli swoje sytuacje w pierwszym meczu jednak nie potrafili ich wykorzystać więc przegrali.

Dodatkowo ciekawa sytuacja w tabeli. Na dole oprócz czerwonej latarni Hannoveru jest ścisk - każdy potrzebuje punktów (np. 4 drużyny mają po 21 pkt). Wygrana gości może pozwolić im oddalić się o kilka pkt od dolnej strefy natomiast gospodarze (beniaminek) przy ewentualnej wygranej może zbliżyć ich nawet do miejsc pucharowych a przede wszystkim oddalić się na 7 pkt od miejsca barażowego. Augsburg w dobrej formie, gospodarze ostatnio przegrali - przed swoją publicznością będą walczyć o komplet.

Każda z drużyn ma o co walczyć więc stawiam na gole i przełamanie serii underów. Drużyny są blisko siebie, każdy punkt jest ważny - dość meczów w wykonaniu tych zespołów! :cool:

Jako że liczę na gole i lubię bardziej Augsburg to jeszcze dodatkowo:
Verhaegh gol 6.50 ⛔
Bobadilla gol 4.50 ⛔

e: Piękne przełamanie serii underów :cool: Wynik 2-1, główne typy weszły ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Herta - Dortmund
W jednym ze swoich ostatnich postów zaznaczyłem, że to właśnie ekipę z Dortmundu widzę zdecydowanie w roli wicemistrza kraju. Grają fajną piłkę i od początku sezonu : ich pilnuję &quot;. Obecność Herty tak wysoko w tabeli dla mnie osobiście jest sporym zaskoczeniem. Myślę że niedługo zacznie się ich pikowanie w dół. Mecz nie jest łatwy do typowania ponieważ druga drużyna spotyka się z trzecią. Ja konsekwentnie gram na Dortmund...
Dortmund kurs 1,62 Superoferta STS

Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot;dzięki&quot;

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Javier Hernandez gol
3.5
Bayern jest faworytem ale wobec problemów z zestawieniem defensywy nie odważę się na nich stawiać. Tasci ledwie przyszedł a już doznał kontuzji,co prawda nie groźnej ale dzisiaj i tak nie zagra.Napastnikiem numer jeden i najlepszym strzelcem drużyny z BayArena jest Meksykanin który ma w Bundeslidze na koncie trzynaście goli,co oznacza niemalże połowę dorobku całej drużyny.Ten transfer to był strzał w dziesiątke,wobec problemów kadrowych Bayernu gram na jego bramkę bo Bayer wcale nie jest na straconej pozycji,grają u siebie i dysponują świetnymi ofensywnymi graczami jak Calhanoglu czy Bellarabi czy wyżej wymieniony Chicharito.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
HSV - FC Koln Typ: FC Koln [0.0AH] @ 2.07 Unibet

HSV zanotowało słaby start rundy wiosennej. Dwie porażki z rzędu mocno komplikują sytuację Hamburczyków pod kątem zachowania ligowego bytu. Mimo to podkreślenia wymaga, iż w obu tych starciach HSV było równorzędnym rywalem dla swoich przeciwników i było nawet bliskie urwania punktów Bayernowi. Dzisiaj zmierzą się z Koln, które ostatnio niespodziewanie wywiozło cenny remis z Wolfsburga, zaśw pierwszej, rewanżowej kolejce uległo w domu VfB Stuttgart 1:3. Czemu więc skłaniam się do grania ku gościom. Po pierwsze absencje. W zespole miejscowych nie zagrają dzisiaj Nicolai Muller, Ivo Ilicevic, Michael Gregoritsch oraz Albin Ekdal. Wszyscy to pomocnicy w dodatku bardzo ważni w kreowaniu ofensywnych poczynań HSV. W dodatku Koln wygrało dwie ostatnie potyczki między tymi ekipami. Dlatego też uważam, iż goście mają spore szanse na komplet punktów, a już na pewno nie powinni tego spotkania przegrać. Stawiania gospodarzy jako nieznacznych faworytów wynika jedynie chyba z faktu, iż zagrają przed własnymi kibicami, co jednak w obecnym sezonie zaowocowało jedynie dwoma wygranymi w dziewięciu starciach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom