>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 zdarzenia z jednego meczu

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Czy jest sensowne wytłumaczenie dlaczego na jednym kuponie nie można zawrzeć dwóch zdarzeń z jednego meczu? Przecież przykładowo ilość rzutów rożnych i liczba bramek nie mają ze sobą większego powiązania. Zawsze się zastanawiałem nad tym i nie potrafiłem do tego dojść.

K 0

katsumoto

Użytkownik
Wydaje mi się że ligocznie rzecz biorac nie ma to nic wspolnego ale latwiej instytucjom bukmacherskim ogarnac te kupony? Szczerze nie wiem i zastanawiajac sie tez nie wymyslilem czegos sensownego moze poprostu wszystkie te zdarzenia bukmacher traktuje jako wplyw na wynik? ????

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Chodzi o skrypt, który przetwarza te kupony, ale nie tylko. Nie można jednego meczu zawrzeć podwójnie - ponieważ zawsze można znaleźć korelację pomiędzy wydarzeniami - jeżeli drużyna wysoko wygrywa no to na ogół ma więcej rzutów wolnych, rożnych i spalonych.
Wyobraź sobie mecz Polska - San Marino - na jednym kuponie mógłbyś zrobić sobie kilka wydarzeń: Polska wygra, Polska ma więcej rzutów rożnych, autów i spalonych - z tego się robi wysoki kurs po wymnożeniu i bukmacher by stracił.
Niektórzy bukmacherzy (np. bet365) pozwalają jednak na zagranie kombo - w niektórych sytuacjach - np. Messi strzeli i Barcelona wygra 2:0 albo Messi strzeli pierwszego gola i Barcelona wygra 4:1 - ale jest to brane pod uwagę jako jedno zdarzenie, pomimo iż składa się z dwóch wydarzeń (na podobnej zasadzie: kto będzie prowadził do przerwy / końca meczu).

A 13

atak.

Użytkownik
A mi się udało zagrać w bukmacherze naziemnym Milenium 2 zdarzenia z 1 meczu na 1 kuponie ,na mecz Pol-Grecja euro2012 - postawiłem wtedy 1 na PL i poniżej 5,5 zmiany. Niestety w żadnym innym meczu nie dało rady tego zrobić ,identycznie chciałem zagrać rosja -czechy jednak juz nie dało rady. W sumie wyżej jest logiczne wytłumaczenie ,że przy meczach lepszych drużyn z ousiderami buk by tracił.

krisbarca_92 481

krisbarca_92

Użytkownik
No raczej logiczne ze nie mozna, powiedzmy ze grasz juz to spotkanie Polska - San Marino, chcesz postawic np over 6,5 po kursie 2,0 - skoro stawiasz over 6,5 to logiczne ze wejda tez inne overy do 6,5 ???? Czyli dajesz ako over 0,5, 1,5, 2,5, 3,5, 4,5, 5,5 no i te 6,5. Mysle ze to chyba dobry przyklad na to dlaczego nie mozna dawac kilku zdarzen z jednego meczu na jednym kuponie. ;]

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Z Regulaminu Totolotka:

ZASADY ŁĄCZENIA ZDARZEŃ W RAMACH OFERTY NA DANY MECZ
1) Zakład na to, że drużyna strzeli/nie strzeli gola [np. Polska SN1] można łączyć z zakładem strzeli/nie strzeli na drużynę przeciwną [np. Niemcy SN1]
2) Zakład na to, że dany zawodnik strzeli/nie strzeli gola [np. Smolarek (Polska) SN] można łączyć ze wszystkimi zakładami na strzelców [np. Klose (Niemcy) SN]
3) Zakład na to, że drużyna strzeli/nie strzeli gola [np. Polska SN1] można łączyć ze wszystkimi zakładami na strzelców drużyny przeciwnej [np. Klose (Niemcy) SN]
4) Zakłady na rzuty rożne [np. Polska-Niemcy RR 11,5 oraz Polska-Niemcy 1P.RR 4,5] można łączyć ze wszystkimi zakładami dostępnymi na dany mecz oprócz innych zakładów na rzuty rożne
5) Zakłady na liczbę żółtych kartek [np. Polska-Niemcy ŻK 4,5; Polska-Niemcy 1P. ŻK 1,5; Polska ŻK 2,5; Niemcy ŻK 1,5; Wasilewski ŻK 0,5; Frings ŻK 0,5] można łączyć ze wszystkimi zakładami dostępnymi na dany mecz oprócz zakładów na żółte i czerwone kartki (wyjątek: można łączyć między sobą zakłady na to, że zawodnicy dostaną żółtą kartkę np. Wasilewski ŻK 0,5 oraz Frings ŻK 0,5)
6) Zakłady na liczbę zmian [np. Polska-Niemcy LB zmian 4,5, Polska-Niemcy LB zmian 1P. 0,5 oraz Polska-Niemcy kto 1-sza zmiana] można łączyć ze wszystkim zakładami dostępnymi na dany mecz oprócz zakładów na zmiany
Pozostałe zakłady na dany mecz są wzajemnie wspierające, a więc nie można ich łączyć na jednym kuponie.

cubsonart 436

cubsonart

Użytkownik
Buki nie pozwalają grać takich zdarzeń gdyż dobrze przeanalizowany mecz który zakończył by się pomyślnie dla nas przyniósł by spore straty dla buka. Przykład:
A - B
2,00 / 3,20 / 3,00
Stawiamy że wygra B - 3,00
Stawiamy że B wygra dwoma lub więcej bramkami - 5,00 (przykładowo)
Stawiamy over 0,5 - 1,05
Stawiamy over 1,5 - 1,40
Stawiamy over 2,5 - 1,85
Stawiamy over 3,5 - 2,40
Stawiamy over 4,5 - 4,50
Stawiamy DW 1:4 - 20,00
Wychodzi mega AKO... dlatego też buki sobie na to nie pozwalają.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
No raczej logiczne ze nie mozna, powiedzmy ze grasz juz to spotkanie Polska - San Marino, chcesz postawic np over 6,5 po kursie 2,0 - skoro stawiasz over 6,5 to logiczne ze wejda tez inne overy do 6,5 ???? Czyli dajesz ako over 0,5, 1,5, 2,5, 3,5, 4,5, 5,5 no i te 6,5. Mysle ze to chyba dobry przyklad na to dlaczego nie mozna dawac kilku zdarzen z jednego meczu na jednym kuponie. ;]
W pytaniu napisałem o zdarzeniach mających żadne lub niewielkie połączenie np kartki i strzelca bramki. Generalnie pisząc ten temat miałem w myślach NBA gdzie nie mogę dać dwóch overów z jednego meczu na jednym kuponie. No ale racją jest to co napisał civil.

A 47

all_in

Użytkownik
Jeżeli chcesz łączyć zawodników w NBA polecam milenium. Wiem że podatek to uciążliwa rzecz, ale czasami warto poświęcić te 12% jeżeli bardzo zależy Tobie na połączeniu zdarzeń. W bukmacherach internetowych na 99% nie ma takiej opcji niestety. Jedynie bet365 pozwala na łączenie rynku handi i u/o

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
W bukmacherach internetowych na 99% nie ma takiej opcji niestety. Jedynie Bet365 pozwala na łączenie rynku handi i u/o
ale nie na zawodnikow...zawodnikow to w ogole tylko w singlu w bet365 mozna grac...

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Jeżeli chcesz łączyć zawodników w NBA polecam milenium. Wiem że podatek to uciążliwa rzecz, ale czasami warto poświęcić te 12% jeżeli bardzo zależy Tobie na połączeniu zdarzeń. W bukmacherach internetowych na 99% nie ma takiej opcji niestety. Jedynie bet365 pozwala na łączenie rynku handi i u/o
jeśli nie wiesz, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ónibet daje możliwość łączenia zawodników

Do góry Bottom