>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 runda: San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
San Antonio Spurs @ Portland Trailblazers

Rozkład gier:
Game 1: LAC at OKC | Mon., May 5, 9:30 PM ET | TNT
Game 2: LAC at OKC | Wed., May 7, 9:30 PM ET | TNT
Game 3: OKC at LAC | Fri., May 9, 10:30 PM ET | ESPN
Game 4: OKC at LAC | Sun., May 11, 3:30 PM ET | ABC
Game 5: LAC at OKC | Tue., May 13 | TNT | If Needed
Game 6: OKC at LAC | Thu., May 15 | ESPN | If Needed
Game 7: LAC at OKC | Sun., May 18 | TNT | If Needed
W 1 rundzie:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 4-3
Portland Trailblazers - Houston Rockets 4-2
W sezonie regularnym:
03/12/14 SA 103 - POR 90
02/19/14 POR 109 - SA 111
01/17/14 SA 100 - POR 109
11/02/13 POR 115 - SA 105

Kursy na serie (Bet365):

Spurs: 1,25
Blazers: 4,25

Strona główna serii: link

Duncan&amp;Parker czy Aldridge/Lillard?
Zapraszam do dyskusji.​
UWAGA: Przed napisaniem postu proszę zapoznać się z regulaminem działu.

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
San Antonio Spurs
: Portland Trail Blazers

Blazers +9.5 / 1.62 / Betsson ⛔⛔⛔

Niespodziewanie to drużyna z Texasu męczyła się bardziej w pierwszej rundzie od swojego dzisiejszego rywala. San Antonio Spurs pokonali w siedmio meczowej serii Dallas Mavericks pewnie wygrywając 119:96 w decydującym meczu. Portland Trail Blaizers natomiast po bardzo wyrównanej serii w której wynik większości spotkań decydował się w crunch time wyeliminowali Houston Rockets. Faworyt tej serii jest tylko jeden i są nimi doświadczeni gracze Grega Popovicha.

Bardzo ciekawi mnie przebieg tej rywalizacji, bo mimo wszystko nie skreślam tu młodego rosteru z Oregonu. Jak wiemy bohaterem ostatniego spotkania był Lillard, który rzucił niesamowitego Buzzer-beatera który dał awans do II rundy, jednak to LaMarcus Aldridge dał znak w pierwszych dwóch spotkaniach, że awans jest jak najbardziej możliwy rzucając B2B 40+ punktów. Świetnie ogląda się Blazersów, charakteryzują się oni świetnym ball movementem który napsuł krwi Rockets, ale i również San Antonio w RS. Matthews czy też Batum to gracze, którzy swoimi perimeter shootami, czy też rzutami zza 7.24 mogą wprawić każdą obronę w zakłopotanie. Oczywiście nie można zapomnieć o Robinie Lopezie, który jest typowym role playerem w s5. Jest on typowym rebounderem, który ma odciążyć LA w obronie, aby mógł złapać trochę tchu przed akcją ofensywną. Problemem Blazers jest ławka rezerwowych, która jest jedną z najgorszych z NBA. Dla osób nie interesujących się NBA takie nazwiska jak : Barton,Claver,Crabbe,Leonard(nie ten piosenkarz) wiele nie mówią. Mo Williams, Dorell Wright,Thomas Robinson to wydaje się najlepsi gracze jeśli chodzi o bench drużyny trenera Stottsa.

San Antonio Spurs nie zmieniają się od wielu lat. Ciągle 50+ wygranych w RS. Ciągle świetny ball movement. Ciągle świetni Duncan,Parker,Manu Gino. Pop odwala kawał dobrej roboty i jestem ciekaw co się stanie, gdy właśnie Ci gracze zakończą swoją karierę. U Popsa nie grają nazwiska, wszyscy są dostosowani do świetnej taktyki która cały czas elektryzuje fanów NBA. Bardzo dobrze wyglądalo BIG3 podczas rywalizacji z Dallas. Na świetnej skuteczności grał Timmy, Ginobili jak zwykle wnosił wiele energii z ławki, a Parker swoimi rzutami i wjazdami pod kosz niszczył Dallas, szczególnie w G7. Ławka Spurs jest jedną z najlepszych w lidze. Belinelli,Diaw,Mills to wartościowi zmiennicy w rotacji Popa, a Manu Gino to już od wielu lat jeden z lepszych Sixth Manów w NBA.

Jestem bardzo ciekaw wielu matchupów w tej serii. Aldridge który jest niewątpliwe gwiazdą PTB bardzo możliwe, że będzie kryty przez Splittera, który również robił to(bronił Nowitzkiego) często podczas serii z Dallas. Jeśli uda się LaMarcusowi otworzyć pomalowane śmiało można liczyć, że będziemy świadkami wielu wjazdów Lillarda w pomalowane. Z drugiej strony San Antonio jak zwykle będzie liczyło na akcję P&amp;R w których to Parker będzie szukać easy layupów. Ball movement w obu zespołach jest świetny. Pytanie które warto sobie zadać to, czy SAS będa zmęczeni 7 meczową serią z Mavs. Wydaje mi się, że tak : Duncan 38 lat,Ginobili 36 lat - muszą to odczuć. Ważnym aspektem dla PTB w całej serii bedzie transition offense,jeśli uda im się przenosić szybko basketball na połowę SAS to moga pokusić się o coś więcej niż tylko 1/2 wygrane.

Jak każde pierwsze spotkanie II rundy, jest wiele niewiadomych przed tym spotkaniem. Spurs to jeden z lepszych zespołów na parkietach NBA od dawien dawna, a Blazers chcą wrócić na salony. X-Factorem tej serii będą punkty zawodników z ławki, ponieważ s5 PTB stać na równą walkę z SAS. Coś mi mówi, że będzie tu 6-7 spotkań i oczekuje, że Blazers dziś za sprawą swoich gwiazd powalczą o wygraną.

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
07-05-2014; 03:35
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs
San Antonio Spurs lub Portland Trail Blazers różnicą 1-5 punktów
2,9 @ William Hill

Podobnie jak kolega powyżej, zresztą bardziej uznany i posiadający większą wiedzę w tej maści, przewiduję pojedynek wybitnie wyrównany i faworyzowanie Spurs może przynieść przegraną. Miałem odpuścić sobie polecanie czegokolwiek tej nocy, bo ostatnio rewelacji nie było, ale skoro nadchodzi taki pojedynek, a w dziale tylko jedna (ale za to treściwa) analiza, to nóż się w kieszeni otwiera. Ode mnie tylko kilka słów, bo człowiek powyżej napisał już to bardzo wylewnie, a powtarzać się nie chcę. Nie mogłem jednak przejść obojętnie obok takiego zakładu, który ma spore szanse na powodzenie. Już z Dallas to nie była tak łatwa przeprawa jak zakładano dla Parkera i spółki. Teraz na łatwiejszy pojedynek nie ma co liczyć, a Popovich koncentrować się będzie na odłączeniu od gry dwóch ogniw, których chyba nie trzeba przedstawiać, dlatego podratuję tylko inicjałami niedoinformowanych - LML i DL. Niedawno przeczytałem o reakcjach po ostatnim spotkaniu z Dallas i było to szalenie ciekawe zjawisko - obserwowanie SAS. Raczej brak euforii wśród zawodników, po prostu spełnienie wykonanej roboty której, kolokwialnie mówiąc, spieprzyć się nie dało. Zaciętość spotkań między obiema ekipami jest naprawdę godna podziwu. Zacytuję pewną informację, którą znalazłem w internecie, mianowicie &quot;W sezonie zasadniczym San Antonio grało czterokrotnie z Portland remisując serię 2-2. Rzucili oni 100 punktów lub więcej w każdym z czterech meczów a Portland jednocześnie rzuciło ponad 109 w trzech z czterech spotkaniach&quot;. Z tego powodu nie mam zamiaru grać na podopiecznych Popovicha. Tam może stać się wszystko, ale nie będzie to jakaś wygrana imponująca, pokrywająca handicapy.Wszystko będzie zależało tej nocy od dyspozycji dwóch panów, wymienionych inicjałami na początku mojego posta. O ile grę San Antonio można chociaż trochę przewidzieć, to Portland jest tykającą bombą. Zapowiada się zarówno wyrównany mecz, jak i cała seria gier, a pierwsze spotkanie powinno tylko utwierdzić nas w tym przekonaniu.​

K 68

kuiba12

Użytkownik
Portland over 100.5 @ 1.80 STS ⛔⛔
Portland - San Antonio over 207.5 @ 1.80 STS
✅✅

Witam wszystkich, dzisiaj celuję w over punktowy w game 2. Liczę szczególnie na poprawę skuteczności ekipy z Portland, w game 1 zagrali na fatalnej skuteczności 25 % za łuku, podejrzewam że drugi raz z rzędu taka sytuacja nie powinna się powtórzyć. Jak wiadomo obie ekipy dysponują świetną ofensywą oraz lubię szybkie tempo gry, w poprzednim meczu padło 208 punktów. Wiem że wyniki z sezonu zasadniczego ma się nijak do post season ale podam jak to wyglądało w sezonie odpowiednie 220, 209, 220, oraz 193.

Otrzymane punkty reputacji: +2
don-gordo 217

don-gordo

Użytkownik
typ: Spurs -3.5 HT @1.91 ✅ 70:51
buk: Pinnacle
Na dzisiejszy wieczór przygotowałem jeden pre-play, który w mojej ocenie posiada fajne value.
Pierwszy mecz zakończył się całkowitą dominacją ekipy gospodarzy. Mecz tak naprawdę skończył się już po połowie, gdyż ekipa z Oregonu schodziła na przerwę z 26-punktową stratą. San Antonio dało pokaz najlepszej koszykówki jaką widziałem u jakiegokolwiek drużyny w tym sezonie: niesamowita intensywność w obronie, świetna egzekucja w ataku, bajeczny ball-movement i wykorzystywanie wszelkich słabości przeciwnika po obu stronach parkietu.
Można oczywiście to tłumaczyć świetną dyspozycją Spurs i słabszym dniem Blazers, jednak argument ten nieco blednie wobec faktu, że zaledwie dwa dni wcześniej Spurs w ten sam sposób potraktowali Dallas.
Moim zdaniem może to być sygnał, że machina, będąca najlepszym zespołem sezonu zasadniczego rozpędziła się na dobre. Na pewno przysłużyli się temu Mavericks stawiając sąsiadom z Teksasu zacięty opór, niejako zmuszając Spurs do wspięcia się na swój najwyższy poziom. Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do cudownie płynnej ofensywy Ostróg, jednak mi najbardziej zaimponowała ich gra po drugiej stronie parkietu. Jedna z 5 najlepszych ofensyw NBA wyglądała w I połowie mniej więcej jak Charlotte Bobcats bez Jeffersona (pozdrawiamy !). Nicolas Batum, który już parę meczów w swojej karierze rozegrał i co nieco widział, skomentował to następująco:
The way they guarded me, it was way different than what I faced in the first six games against Houston. I had no freedom. I couldn’t do anything. It wasn’t one guy on me, it was everybody. They play great team defense. Everytime I got a step, a big guy would step up on me. You can ask Mo (Williams) and Dame (Damion Lillard); we had no freedom
Ważnym dla mnie argumentem przy wybieraniu tego zakładu było porównanie ławek obu drużyn. Tutaj sprawa jest prosta: spotyka się najlepsza z najgorszą ławka NBA. Świetna gra rezerwowych Spurs jest jednym z najważniejszych elementów ich sukcesu - pozwala im zachować olbrzymią intensywność gry, nie narażając się na spadek jakości gry, jednocześnie zaś pozwala starterom na trzymanie sił na najważniejsze momenty meczu.
Jak wiadomo, 2 kwarta, a szczególnie jej początek, to czas rezerwowych. Po pierwszym uderzeniu, jakie serwują profesorowie Timmy, Tony i spółka, na parkiecie melduje się kompania świetnych strzelców na czele z Manu, którzy utrzymują intensywność gry. Jednocześnie Portland posługuje się rotacją 7-8 zawodników i właściwie tylko Mo Williams (który, swoją drogą, nie rozgrywa najlepszych play-offów i zmaga się z kontuzją pachwiny praktycznie od początku serii przeciwko Rockets) i Thomas Robinson wnoszą coś wartościowego do gry Blazers.
Rzucę jeszcze garść statystyk: San Antonio plasuje się na 1 miejscu w lidze, jeśli chodzi o 1 połowę - średnio byli lepsi od rywali od 5,2 pkt. Portland zajmuje 15 pozycję w lidze jeśli chodzi o 1 połowę, będąc lepszymi od rywali o skromne 0,5 pkt. Jeśli weźmiemy pod uwagę podział na mecze u siebie i wyjazdowe to wyjdzie nam, że Spurs na swoim parkiecie byli średnio lepsi od rywali o 7,1 pkt (1 miejsce w lidze), natomiast Portland na wyjeździe było średnio gorsze od rywali o 1,5 pkt (15 miejsce w lidze).
Oczywiście jest kłamstwo, wielkie kłamstwo i statystyka, więc zdecydowanie nie jest to główny powód uzasadniający mój dzisiejszy wybór, niemniej jednak te parę liczb daje trochę do myślenia.
Rzadko idę w stronę typowania wyników kwart czy połów przed rozpoczęciem meczu, jednak dzisiaj uważam handicap do przerwy za bezpieczniejszy niż końcowe -6,5. Nie spodziewam się dzisiaj blowoutu, Blazers na pewno poczynią spore zmiany w swojej taktyce, spróbują się przystosować do tego, co zaserwowali im Spurs w pierwszym meczu. Na drugiej ławce trenerskiej siedzi jednak najwybitniejszy trener (w historii ?) NBA i myślę, że Pop będzie odpowiednio przygotowany do tego, co mogą dziś wyłożyć na stół Blazers.
Liczę na to, że Ostrogi wyjdą dzisiaj na parkiet z takim samym nastawieniem i poziomem intensywności jak w dwóch ostatnich spotkaniach w AT&amp;T Center i na przerwę będą schodzili z przynajmniej 4-punktową zaliczką. Oczywiście to jest NBA i dużo rzeczy może się zdarzyć przez dwie kwarty, a ja sam nie osiągnąłem nawet w znikomym stopniu kunsztu EloPeji by zachęcać Was do wjeżdżania w ten zakład tirami wypełnionymi sztabkami złota, niemniej jednak oceniam szanse powodzenia tego betu na solidne 60%.
Powodzenia ! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik

Sprawa jest prosta - wyczaiłem to przed Game 1, jednak nie pisałem analizy, więc teraz postaram się podzielić typem z ludźmi. Nicolas Batum, bardzo dobry obrońca, zaledwie 4. opcja w ofensywie Blazers gra naprzeciwko innego świetnego defensora, jakim jest Kawhi Leonard. Jak wiemy - spotkania o wyższej randze gatunkowej w NBA wygrywa się, zasadniczo rzecz biorąc, defensywą, także nie ma mowy o jakimkolwiek odpuszczaniu, graniu wesołej koszykówki, tym bardziej w przypadku San Antonio Spurs i Gregga Popovich&#39;a. Statystyki mówią jasno - 5. meczów Batuma przeciwko Spurs, 5. razy under. 7, 13, 8, 9, 11. Prawda jest taka, że od zdobywania punktów są Aldridge, Lillard i Matthews, okej, Nicolas często daje wiele od siebie w ofensywie, szczególnie, że ma bardzo dobrze ułożoną rękę i zza linii potrafi ładnie postraszyć, niemniej jednak matchup jest ciężki i nie sądzę, aby wiele piłek szło do Francuza. Jak już wspomniałem - potrafi straszyć rzutami za 3 punkty, niemniej jednak niezbyt często wbija się pod kosz w poszukiwaniu fauli, tym bardziej, że działa fakt, o którym mówiłem wcześniej - naprzeciwko niego stanie Kawhi Leonard, który broni bardzo dobrze.

Nicolas Batum under 13,5 @ 1,75 (Betsson)
21 pkt ⛔. Akurat dziś...

Z 25

zakoon

Użytkownik
Jakby ktoś dzisiaj grał na Spurs to na bwin jest kurs 1,80 na wygraną serie przez Spurs 4:0, wyższego na wygraną Spurs nie widziałem dzisiaj.

W 181

wyar

Użytkownik
Tak tez sie wydaje,Spurs powinni dzisiaj przypieczetowac wygrana serii,kady mecz wlasciwie kontrolowali od poczatku do konca,kilkadziesiat sekund w tej serii (!) prowadzenia Blazers to za malo. I nie wyobrazam sobie,by Portland znalazlo jakakolwiek odpowiedz na defensywe i ofensywe Ostrog,,pomysl na gre,no i na szalonego Tony Parkera.Jesli dla wielu CP3 jest najlepszym playmakerem w lidze,to sorry - dla mnie TP to gosc z innej planety. Ale to kwestia osobistego spojrzenia.
Spurs maja znacznie silniejsza lawke,pierwsza 5-ka Blazers gra w kazdym meczu dluzej,niz SA,wiec zmeczenie jest coraz wieksze. Dzisiaj Spurs powinni przypieczetowac awans. Wiem,to NBA,ale osobiscie trudno wyobrazic mi sobie inny scenariusz.Powodzenia

Spurs-Blazers 1 kurs 1.58 bet365 ⛔
Spurs-Blazers 1 (-3.5) kurs 1.86 bet365 ⛔
Druzyna z najwieksza iloscia punktow w jednej kwarcie SA kurs 1.66 bet365 (w tej serii zawsze pokrywane)
⛔

Lepiej tego nie komentowac...

rybitwa 134

rybitwa

Użytkownik
Portland Trailblazers v San Antonio Spurs
Handicap do przerwy San Antonio Spurs (-2)⛔
1.90 Sportingbet
Ten bet w poprzednim meczu polecił użytkownik Don Gordo, więc jeżeli ktoś potrzebuje analizy to odsyłam do tego postu. Ja dzisiaj także celuję w Spurs pierwszej połowie.
Spurs in 1st half this series
game 1 - 65 points, points diff +26,
game 2 - 70 points, points diff +19,
game 3 - 60 ponits, points diff +20,
Ta statystyka naprawdę pokazuje moc Spurs w tej serii, na przestrzeni całej serii drużyna z Portland ani razu nie zagroziła realnie chłopaków Popa w odniesieniu zwycięstwa. Oby tak było dzisiejszej nocy ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom