>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

2 kolejka serie A (29-30 sierpnia)

Status
Zamknięty.
simons 646

simons

Forum VIP

Po zaskakującym remisie Interu nadszedł czas na derby Milan - Inter. Przed 1 kolejką super faworytem byli czarno-niebiescy, teraz wydaje sie sytuacja sie odwrocila. Kolejnym ciekawym meczem na pewno bedzie Roma - Juve.
4 druzyny sa zajete rozgrywkami pucharowymi, ale ja juz widze jakies ciekawe typy ???? Po poludniu pewnie cos napisze​

M 0

martines0071994

Użytkownik
To tak jak widać kolejka nie zwykle ciekawa wysokie kursy dużo do zarobienia .

Wedługł mnie Juventus powinnien sobie poradzić z AS ROMĄ która w ostatnich dwóch meczach wykazała się nie zwykle słaba defensywą 2 mecze aż 6 goli straconych natomiast Juventus z moich informacji wynika że mimo skormnego zwyciensta bo 1:0 z Chievo kontrolowali mecz przez więkoszość regulaminowego czasu gry.

Milan - Inter

Ciekawy pojedynek nikt nie gra na wyjeździe kursy wysokie trzeba się nad tym zastanowić jeszcze napisze.

simons 646

simons

Forum VIP
Wedługł mnie Juventus powinnien sobie poradzić z AS ROMĄ która w ostatnich dwóch meczach wykazała się nie zwykle słaba defensywą 2 mecze aż 6 goli straconych natomiast Juventus z moich informacji wynika że mimo skormnego zwyciensta bo 1:0 z Chievo kontrolowali mecz przez więkoszość regulaminowego czasu gry.
No co do Romy to nie wiem. Juve na pewno jest bardzo silna druzyna, ale Roma kupila Burdisso ktory juz po 1 meczu dawal wrazenie doskonalego zawodnika na te pozycje mimo tego ze praktycznie zadnego treningu nie rozegral z druzyna ... chyba ze tam 1 max 2 ...
Do tego na srodkowa obrone wraca Mexes, z bocznymi wiekszych problemow nie bylo, wiec obrona Romy moze z mega slabej przejsc na dosc konkretna.
Ja widze jednego pewniaka, do wziecia teraz ! ????
Napoli - Livorno 1 @ 1.60 9/10
(-1) [handi] 1 @ ??? 6/10
Napoli pokazalo doskonala gre na wyjezdzie z Palermo. W zasadzie powinno byc 2-2 ale 1 bramka nie zostala im uznana. W bardzo dobrej formie jest Hamsik, sporo pokazuje sie Gargano. Jezeli chodzi o mecz z Palermo to w zasadzie został zdominowany przez druzyne z Neapolu a 2 bramki stracili przez blad Maggio, a druga padla z karnego, wiec nawet nei pozwolili gospodarzom na skonstruowanie wiekszej ilosci niebezpiecznych sytuacji.
Livorno meczu nie ogladalem, ale to beniaminek, pierwszy ich mecz zakonczyl sie 0-0 wiec nic specjalnego. W druzynie nie zagra wazny zawodnik Diamanti, ktorego o ile sie nie myle, sprzedali. Jak tez wiekszosc, ktora sledzila w zeszlym roku serie A wie, Napoli ma jakby dodatkowy bieg na wlasnym boisku, wiec nie spodziewam sie innego wyniku niz zwyciestwo gospodarzy i lapie taki kursik poki jeszcze nie spada ????
PS: mi sie udalo wylapac wczoraj po 1.65 , ale kurs mysle moze osiagnac i 1.4-1.5

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
A ja bym coś pokombinował z meczem Sampdorii z Udinese. Odkąd pamiętam w tych meczach padało trochę więcej bramek, szczególnie w tych w Genoi. Myślę, że i tym razem powinno paść tam kilka bramek. Udinese nie przyjedzie się bronić i dołożą coś od siebie. Jak dla mnie zakłady &quot;obie drużyny strzelą&quot; i over 2.5 wyglądają zachęcająco.

simons 646

simons

Forum VIP
No na pewno Pazzini + Cassano z jednej i Di Natale z drugiej.
Ale ja poki co gram tylko mecze ktore sie wydaja na prawde pewne albo kursy moga mocno spasc, reszte odpuszczam na sobote/niedziele jak wiecej info bedzie.

simons 646

simons

Forum VIP
No wlasnie w meczu Atalanta - Genoa bym dal 1x albo nawet 1.
Genoa nic wielkiego nie zagralo z Roma, nie grali zle ale jakos mega super tez nie. Jak na gre u siebie powiedzialbym przecietnie. Atalanta na wyjezdzie z Lazio miala malo okazji, niektore niemalze pewne, ale tutaj brakiem formy wykazal sie Acquafresca. Mysle, ze Robert w tym meczu zagra lepiej.
Do tego dolozmy fakt iz Atalanta gra u siebie, Genoa w czwartki walczy o puchary wiec maja 2 mecze w tygodniu i to, ze w ostatnich 6 spotkan miedzy tymi druzynami, Atalanta jako gospdoarz NIGDY nie przegrala i tylko raz zremisowala, w zeszlym roku, kiedy to Genoa grala bardzo ladnie.
Dla mnie 1x lub 1 ????
EDIT:
Coprawda byla to forma odpowidzi na spamerski post martinesa :p, ale zostal usuniety w czasie mego pisania ;) mimo tego krotka analiza mi sie widzi, wiec zostawie i chyba zagram :p

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Aaa na ogół nie usuwam nawet tych krótki postów ale tutaj było tylko ze ktoś gra &quot;2&quot; na Genuę i wklejone 5 ostatnich spotkań obu drużyn, więc zachęcam do trochę głębszych wywodów ????

Co do meczy to bede sie zastanawiał potem, już widać że ogrom zagra na Napoli, ja bym jakiś wielkich pieniędzy nie inwestował bo tak naprawdę to nie jeszcze nie wiadomo na co stać Livorno :p Oczywiście kurs na Juve kusi, do meczu przygotowują sie cały tydzień, Roma gra dziś w LE. Dodatkowo w meczu będzie mógł już zagrać Del Piero oraz Melo, Roma zawsze ma jakieś kontuzje więc można spróbować.

makaveli23 902K

makaveli23

Użytkownik
Sampdoria - Udinese 1 / over 3.5 (2.10/3.10) @ betgun
Jesli ktos waha sie jakie spotkanie obejrzec w ten wekend ja bezkonkurencyjnie polecam mecz Sampdoria - Udinese, bedzie duzo bramek, otwarty futbol i najprawdopodobniej wygrana Sampy. Udinese ma dobry atak tak wiec na bramke z ich strony trzeba liczyc w kazdym meczu ale jezeli z Parma u siebie nie radzili sobie zbyt dobrze w defensywie, to co maja powiedziec przy Pazzinim a przede wszystkim Cassano grajacymi przed wlasna publicznoscia.

tbm 642

tbm

Forum VIP
No wlasnie w meczu Atalanta - Genoa bym dal 1x albo nawet 1.

Genoa nic wielkiego nie zagralo z Roma, nie grali zle ale jakos mega super tez nie. Jak na gre u siebie powiedzialbym przecietnie. Atalanta na wyjezdzie z Lazio miala malo okazji, niektore niemalze pewne, ale tutaj brakiem formy wykazal sie Acquafresca. Mysle, ze Robert w tym meczu zagra lepiej.

Genoa może i nie zagrała nic wielkiego z Romą, ale mimo wszystko występ tej drużyny należy ocenić zdecydowanie na plus. Odejście Motty czy Milito nie będzie aż nadto widoczne. Zapater dobrze wywiązywał się z roli środkowego pomocnika, a Figueroa, Crespo czy Palacio niewątpliwie są zawodnikami wysokiej klasy. Atalanta lubi zaskakiwać, ale ja byłbym skłonny postawić raczej na klub z Genui.

------

Mecze Romy z Juventusem na Stadionie Olimpijskim w Rzymie jakoś tak rozpamiętuję jako ciekawe widowiska, w których Roma miała wygrywać, ale to Juve wznosiło się na wyżyny umiejętności. Wydaje mi się, że tym razem może byc podobnie. Stara Dama po 1:0 z Chievo teraz zmierzy się z drużyną preferującą futbol ofensywny i w takim pojedynku strzeli więcej niż 1 bramkę. Over 2,5 ? jest chyba najlepszą opcją na ten mecz.

Ciekawe kombinacje co do meczu Sampy z Udine, które wydają się być całkiem realne. Napoli? Niby tak, ale już w poprzednim sezonie nie raz się na nich przejechałem.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽AC Milan - Inter Mediolan​

Giuseppe Meazza San Siro- to tutaj rozegrane zostaną kolejne derby Mediolanu. Jak to się mówi w takich meczach nie ma faworyta. Ja jednak tym razem go mam. Teoretycznie po inauguracyjnej kolejce także ten typ wydaje się cokolwiek dziwny, ale widząc to jak oba zespoły przepracowały pre-season i mając kilkukrotnie okazje oglądac oba zespoły w akcji stwierdzam że obok tak ciekawego kursu jaki buki dają nam na Inter przejśc nie mozna. Dodatkowego kolorytu temu meczowi dodaje remis z Bari na inauguracje Serie A Interu. Tamten mecz Inter nawet mogł przegrac gdyby nie egoizm zawodników beniaminka. Milan natomiast mecz ze Sieną zagrał bardzo dobrze. Błyszczał Ronaldinho czego bym się najmniej spodziewał. Dwie asysty przy obu bramkach Pato, jedna może nie bezpośrednia ale piękna otwierająca piłka do Boriello czy chociażby strzał z przewrotki z trudem wybroniony przez bramkarza Sieny. Jednak pochopnych wniosków co do jego wystrzału formy nie ma co wyciągac jak dla mnie. Bo stabilnosc w jego wykonaniu to nie najwyższy walor, bardziej to gracz chimeryczny.
Milan w sparingach przed sezonem męczył wszystkich swoją grą i inaczej niż w latach poprzednich nie osiągał nawet wyników. Bo za ANcelottiego styl może też nie był oszałamiający ale jako takie rezultaty mieli w tym wygranie LM. Patrząc na ławke trenerską to Mourinho kontra Leonardo. Jak tutaj porównywac w ogóle obu panów. Takie zadanie nie ma sensu. The Special One to taktyk jakich mało.
Jeżeli chodzi o braki w tym meczu to w AC MIlan zabraknie Didy, Abbiatiego, Bonery i młodego di Gennaro. W zasadzie nic wielkiego, ale większe straty były w okienku transferowym;)
Inter w derbach bez Cambiasso, ale środek pomocy to akurat żaden problem dla Mourinho. Ten ma tutaj przecież Thiago Motte, Muntariego, Stankovica czy Vieire. Porównując poszczególne formacje to Inter ma lepszego zawodnika lub porównywalnie dobrego na kazdej pozycji.
Nie ma co się zajmowac historią w tym starciu. Poprostu bardziej przekonuje mnie Inter w tegorocznych derbach i też na nich spróbuje zarobic;)

Typ : Inter Mediolan win @ 2,57 Tobet ✅0:4

VS

⚽AS Roma - Juventus Turyn​

Rzymianie chyba na starcie sezonu 2009/10 mają najwiecej strzelonych bramek sposród drużyn włoskich. Ten liczniki szczególnie podreperowali sobie w meczach Europa League z Gent i Koszycami. Szczególnie Francesco Totti dał znac że znajduje się w wybornej formie, 10 bramek w tych meczach mówi samo za siebie. Jednak patrząc z drugiej strony na obrone Romy to także jest fatalna! W 3 ostatnich meczach stracili 7 bramek ! Słabe Koszyce strzeliło im aż 4 gole, Genoa dołożyla 3. Poprzedni sezon zakończyli z najgorszym bilansem po stronie strat z zespołów z czółówki. Mieli porównywalnie tyle straconych goli co zespoły któe Serie A opuściły. Niby defensywe wzmocnił Burdisso, ale naprzeciw będą o wiele lepsi zawodnicy niż ci z Koszyc, bo Del Piero, Diego czy Amauri. Wraca co prawda Mexes na środek i to on razem z Burdisso będą grali jako środkowi obrońcy, ale nadal brakowac będzie Doniego, Cicinho, Perrotty, Okaki, Brighi, Andreolli. Teraz lista ta już jest krótsza niż nie tak dawno, ale gra obronna Romy dalej pozostawia wiele do życzenia.
Stara Dama jutro bez Sissoko, Zebina, Salihamidzic, Tiago . Juve powinno spokojnie coś strzelic na Stadio Olimpico, o Rome też raczej nie ma się co martwic. Dodatkowo ostatnie mecze pomiędzy tymi zespołami w Rzymie to świetne spektakle okraszane wieloma bramkami. Ja licze conajmniej na jedno trafienie z każdej ze stron.

Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,67 Tobet✅1:3

VS

⚽Napoli - Livorno​

Napoli typowo zespol wlasnego boiska. Na San Paulo potrafią wygrac z każdym. Wielkie wzmocnienia przed sezonem. Porażka na poczatek na Sycylii z Palermo jednak tam zagrali całkiem dobrze. Skutecznosc powinna przyjśc w kolejnych meczach. Ten drugi wydaje się łatwiejszy, bo beniaminek Livorno do najsilniejszych przecież nie należy. W Neapolu mają teraz zabojcze trio Hamsik- Lavezzi - Quagliarella i na tych graczy przede wszystkim licze. Donadoni naszczęście nie ma żadnych braków w składzie.
Livorno w 1 kolejce 0:0 z Cagliari. Raczej są skazani na walke o utrzymanie w tym sezonie. Dodatkowo zagrają bez Kneżevica, Galante. Co prawda atak mają ciekawy Tavano - Lucarelli ale na San Paulo moim zdaniem są bez szans.

Typ : Napoli win @ 1,53 Tobet✅3:1

VS

⚽Chiewo Werona - Lazio Rzym​

Lazio wkońcu zdobywa puchary można powiedziec. Nie tak dawno zdobyli Puchar Włoch, a przed rozpoczęciem nowego sezonu wywalczyli Superpuchar Italii. Początek więc mają udany, do tego należy zaliczyc kwalifikacje do fazy grupowej Ligi Europejskiej i zwycięstwo z Atalantą w 1 kolejce. Miałem okazje widziec Lazio w meczu z Elfsborgiem. Może nie zachwycili w tym meczu, ale dojrzałem w tym zespole taki potencjał który móglby dawac nadzieje że wygrają mecz z Chiewo. Poczynając od Muslery, który kilka razy może i miał szczescie, ale ogólnie bronił dobrze. W obronie z pewnością mankamentem jest prawa strona. Lichsteiner sobie nie radził. W tym meczu Siviglia doznał kontuzji i jego nie zobaczymy w Weronie. Lazio ma świetny atak, o Zarate nie trzeba pisac kolejnych komplementów, ale Rocchi gra swoje, świetnie widzi lepiej ustwaionych partnerów, co prawda miał dwie &quot;setki&quot; z Elfsborgiem ale nic nie strzelił i raz na przeszkodzie stawała poprzeczka. Sprowadzony Cruz daje dużo możliwości gry ofensywnej . Potrafi zagrac tylem do bramki i idealnie zgrac piłke do nadbiegającego partnera czy też będzie silną bronią przy dośrodkowaniach w pole karne. Ballardini ponadto w meczu z Chiewo oprócz Siviglii nie ma do dyspozycji Brocchiego, Inzaghiego, Makinwy, Diakite i Firmaniego. Oczywiście nie gra też Pandev, który sądze że lada dzień opusci Lazio.
Chiewo w pierwszej kolejce przegrało 0:1 z Juventusem. Może nie zagrali porywającego meczu, ale trudno było tego od nich oczekiwac w starciu z Juve. Drugi mecz wcale nie będzie łatwiejszy w mojej ocenie. W zespole di Carlo nikt nie pauzuje za kartki czy z powodu kontuzji. Jednak mnie ogólnie to zespół Chiewo nie przekonuje. Teren na którym przyjdzie Lazio się zmierzyc w niedzielny wieczór wyraźnie im pasuje. Na ostatnie 4 wizyty na tym obiekcie wygrali aż 3 (2:1,. 1:0; 1:0) i raz zremisowali (2:2). Gorzej Lazio z nimi gra się na Stadio Olimpico gdzie nie wygrali w ostatnich latach ani razu! W poprzednim sezonie polegli 0:3!
Lazio w meczu z Elfsborgiem widac było że się oszczedza. Na końcowe minuty wszedl dopiero Zarate, wyraźnie oszczędzany przez trenera. Awans do fazy grupowej dośc przekonujący. Poprzedni sezon także zaczynali bardzo udanie, licze na powtórke z rozrywki ;) Dodatkowo kurs na BiancoCelestich jest kuszący.

Typy : Lazio win @ 2,55 Tobet ✅1:2
Lazio lub remis @ 1,39 Tobet✅

Ciekaw jestem co o tym typie sądzi znawca Calcio, a zarazem fanatyk Lazio SimonS;)

VS

⚽Sampdoria Genua- Udinese Calcio​

Z pozostałych meczów to tak jak wyżej zostało już wspominane warto sie zastanowic powazniej nad overem 2,5 w meczu Sampa - Udine. Inaczej jak kto woli pojedynek Cassano- Di Natale. Obrona Udine z Parmą popełniła proste błędy. Sampa natomiast pokonala Catanie w 1 kolejce. Własny obiekt to bez wątpienia atut w tym spotkaniu może i najbardziej znaczący, ale dla mnie ciekawszym rozwiązaniem jest jednak typowanie że oba zespoły strzelą bramke. Typowanie zwycięzcy może okazac się złudne bo &quot;X&quot; w tym meczu także wielce prawdopodobny. Jednak historia pokazuje że oba zespołu jak remisują to nie 0-0. W ostatnich 13 meczach między zainteresowanymi zawsze padal minimum 1gol. W aż 12 potyczkach były to minimum 2 gole. Całkiem naliczyłem 8 remisów od 1:1 po 3:3. Naprawde ten mecz zapowiada się także niezwykle ciekawie, może nie tak jak derby Mediolanu, ale kawalek dobrej piłki powinniśmy w nim ujrzec.
W zespole Sampdorii zabraknie Accardiego, a Udine przyjedzie bez Asamoah, Pasquale, Obodo, Ferronetti . To tak tylko w gwoli ścisłosci jak już opisuej ten mecz;)

Typy : Oba strzelą ? TAK @ 1,70 Tobet✅3:1
Remis @ 3,30 Tobet⛔

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Ja rowniez celowalbym w Genoe✅. Moze nie czysta 2 ale np X2 po kursie 1,55. Ogladalem mecz z Roma i zaimponowali mi. To poskladany zespol, w dodatku prawdziwe walczaki, ktorzy nie graja na stojaco tak jak Inter. Meczu z Odense nie bralbym pod uwage. Zagrali go na pol gwizdka. Ja Genoe widze w tym sezonie w pierwszej trojce i mysle, ze przecietniacy z Atalanty nie beda w stanie z nimi wygrac.
Co do meczu kolejki... odradzalbym granie na Inter. Mialem nieprzyjemnosc wtopic na ich remisie i ogladac to zalosne widowisko (no moze poza popisami Quaresmy). Sam Mourinho po meczu skulil uszy i przyznal, ze jeszcze sie nie zgrali. Z taka gra jaka zaprezentowali w 1 kolejce nie daje im szans z Milanem. Co prawda, dobry trener w tydzien moze sporo poprawic, ale czy na tyle, zeby zdobyc punkty z Rossoneri?

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Co do meczu Sampdoria - Udinese to tym na over2,5 lub nawet 3,5 goli jest dosyć popularny i jak najbardziej uzasadniony. W obu drużynach najsilniejsze formacje są w ataku, obie drużyny mają tam piłkarzy światowej klasy. Patrząc jednak na statystyki Sampa była w tamtym sezonie drużyna raczej &quot;underową&quot; jak dołączył Pazzini nieco sie rozkręcili, u Udinese liczba bramkę rozkłada sie praktycznie jednakowo. Wiadomo że jakiś mecz na śmierć i życie to nie będzie, under/over to zawsze trochę loteria jak dla mnie faworytem będzie Sampdorią i myślę że typ na ich wygraną jest również dobry ????
___

Milan - Inter 2 @2,50

271 derby Mediolanu, nazywane piłkarską La Scalą to chyba najciekawsze wydarzenie tego weekendu w Europie. Jak wiadomo w takich meczach stawka idzie o coś więcej niż tylko 3 pkt. W pierwszej kolejce Milan wymęczył zwycięstwo z Sineą, rywal nie był jednak jakiś super wymagający a gra Rossonerich nie powaliła na kolana. Na obecną chwile najlepiej wygląda napastnik Pato który po dłuzszym czasei spędzonym we Włoszech w końcu &quot;poczuł&quot; lige i myślę że jeszce o nim sporo usłyszymy. W ataku będzie mógł zagrać Klaas Jan Huntelaar, który podczas 1. kolejki pauzował za kartki. Inter natomiast w 1 kolejce rozczarował remisując u siebie z beniaminkiem z Bari. Nerazzurri grali ospale marnując mnóstwo okazji, pod koniec Bari zagrało odważniej, wyrównało ba mieli okazje nawet wygrać ???? Inter dzisiaj na takie chwile słabości pozwolić sobie nie może. Być może w drużynie zadebiutuje pozyskany za 15mln euro Wesly Sneijder. Jeśli chodzi o osłabienia w ekipie &quot;gości&quot; to niewiele Cambiasso i Mancini z tych bardziej znaczących piłkarzy. Milan będzie musiał sobie poradzić bez Abbiatiego, Bonery, Di Gennaro, Kaładze, Oddo i Didy. Sobotni wieczór zapowiada się więc ekscytująco, każdy wynik jest możliwy, ja bym sie jednak bardziej skłaniał ku Interowi.

simons 646

simons

Forum VIP
Ja Genoe widze w tym sezonie w pierwszej trojce i mysle, ze przecietniacy z Atalanty nie beda w stanie z nimi wygrac.
Bez przesady, Genoa jest na pewno dobra druzyna ale zeby w pierwszej 3ce byc to trzeba chyba czegos wiecej ... Takie moje zdanie.
Co do Sampy to goli powinno paść troche, jak i też gospdoarze powinni wygrać. W tym sezonie widze ich dosc wysoko, skoro zaczynają z Pazzinim ????
A Milan - Inter dla mnie wielki no bet ... jakbym mial na wyczucie to dalbym Inter ... ale nie jest to do stawiania moim zdaniem.
Na dzis ladniej wyglada Bari win, na wlasnym boisku, po ladnym meczu z Interem, przeciwko Bologny ktora na wyjazdach za dorbze sie nie sprawowala.
W obronie z pewnością mankamentem jest prawa strona. Lichsteiner sobie nie radził.
No akurat Lichsteiner byl jedynym obronca z podstawowej jedynastki ktory zagral, takze jest to zrozumiale :p
Na Lazio jak zwykle bym uwazal, w tym sezonie sprawiaja wrazenie lepszych, w zeszlym tez dobrze wystartowali, ale kto wie czy nie wroca do starego zwyczaju grania w krate ... Chievo slabe ni jest, tymbardziej u siebie, ja bym grał raczej over ...

M 0

martines0071994

Użytkownik
Atalanta - Genoa 2

Dlaczego?Może i Genoa nic szczególnego nie pokazła z Romą ale jednak zmęczenie po meczu do LE mogło dać o sobie znać jednak druga połowa wedługł mnie należała dla Genoi nie tylko wynikiem uważam że są bardzo groźni ze stałych fragmętów gry 2 gole z Romą to potwierdzają i chyba nie ma miejsca porównanie Romy z Atalantą takie jest moje zdanie naet jesli Roma ma jakieś braki w defensywie dlatego 2.

simons 646

simons

Forum VIP
W zasadzie jakby tak na to patrzec to skoro Bari zremisowalo z Interem powinno skonczyc conajmniej na 8 pozycji :p
Nie mowie ze zle ale kazda druzyna jest inna pod wieloma wzgledami :p Dla mnie kazdy rzuca sie na Genoe bo slynie juz z zeszlego sezonu jako niespodzianka jak i z tego ze w LE gra ... ale wielu nie docenia Atalanty. Takie moje zdanie, kto bedzie mial racje, to sie okaze jutro ????
Co do meczyków to widze dosyć pewne typy na:
Roma - Juventus over 2.5 @ 1.85 7/10
obie druzyny strzela @1.64 7/10
Takie same prawdopodobienstwo moim zdaniem wiec raczej wezme over, ale jeszcze pomysle ...
Roma pokazala ze u siebie jest totalnie inna druzyna i ze po niekorzystnym wyniku potrafia wziasc sie w garsc i pokazac na co ich stac. Dziury w defensywie zostaly troche polatane i zmiana taktyki - w koncu Riise nie gra juz na srodku od meczu z Genoa, jak i tez kupnem Burdisso. Mmo tego drużyna łapie sporo bramek - 3 z Kosicami na wyjezdzie, 1 z Kosicami u siebie, 3 z Genoa na wyjezdzie ... no calkiem sporo.
Juventus powiedzialbym nawet najmocniejszy atak w lidze. W tym meczu zagraja Melo i Diego, a napastnikow Ferrara ma do wyboru do koloru. Jedynie w defensywie druzyna nie jest kompletna ... co daje pole do popisu Tottiemu &amp; company.
Rasumujac, nie najlepsze defensywy, dobra gra u sibie gospodarzy i niezly atak, bardzo dobra ofensywa gosci i srednia obrona - moim zdaniem wynik jest overowy i obie druzyny strzela.
Chievo - Lazio
over 2.5 @ 2.00 4/10
nie gram 1x2 w tym meczu bo Chievo u siebie lubi zaskoczyc, a Lazio lubi grac w kratke :/
Kurs na over wydaje mi sie przesadzony. Liczylem sporo na gola Chievo z Juventusem, ale nie udało się, mimo tego nie zmienie zdania, że mają spory potencjał ofensywny. Nie ogladalem meczu w Turynie, ale z tego co czytałem to w 2giej połowie nei grali źle.
Lazio ofensywnie tez dobrze stoi, nie bede znow powtarzal tego co zawsze :p
Wynik wydaje mi sie 1-2 ????
Sampdoria - Udinese
1 @ 2.10 5/10
over 2.5 @ 1.90 6/10
Sampdoria jak tez pisałem wczesniej, z para Pazzini - Cassano od 1 kolejki serie A staje sie groźnym przeciwnikiem i ma spore szanse na wysoka pozycje. Wyzej wymieniona &quot;parka&quot; już się rozkręciła - Cassano już pokazal swoje bardzo dobre asysty, a Pazzini je wykorzystuje nawet jak nie sa w najlepszym wykonaniu ;)
Udinese mialo problem z Parma. Druzyna oslabila sie w oknie transferowym i nie wydaje mi sie zeby powtorzyli to co zrobili w zeszlym roku. Zespol moze ciagle liczyc na lidera, Di Natale, ktory cos zawsze ustrzeli.
Widze problemy dla gosci zwazywszy na dobra forme i gre u siebie Sampy. Licze tez na jakies 2-1 albo i 3-0 wiec owerowo ????
Atalanta - Genoa 1x
Cagliari - Siena under 2.5
Analizy pozniej :p

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Roma - Juventus
Niedzielny klasyk na Stadio Olimpico w Rzymie czyli potyczka pomiędzy Romą a Juventusem. Obydwa zespoły obecnie znajdują się w różnych miejscach gdy idzie o stopień zaangażowania w sezon, o ile Juve rozegrało tylko jeden mecz przed tygodniem z Chievo to Roma zagrała poza spotkaniem ligowym 4 spotkania w Lidze Europejskiej z belgijskim Gent i słowackimi Koszycami. Nie trzeba być bystrym żeby docenić 20 bramke strzelonych w tych 4 meczach z czego połowa należała do kapitana drużyny Tottiego. Druga sprawa to obrona a właściwie jej fatalna postawa, przed sezonem odszedł Christiano Panuccii, dodatkowo z powodu kontuzji nie powinni wystąpić Juana i Cicinho oraz Perrotta, Brighi i Okaka. Giallorossi przed tym sezonem nie dokonali żadnych znaczących wzmocnień, bo przecież niechciany w Interze i popełniający koszmarne błędy Burdisso takim być nie może. Fanów może cieszyć natomiast fakt powrotu do dyspozycji Marco Vucinica.
W ekipie Juventusu przed spotkaniem panują dobre nastroje. Większość piłkarzy jest zdrowa, Ferrara będzie miał w miare optymalny skład do dyspozycji. W bramce zagra oczywiście Buffon, środek obrony to Chiellini i Cannavaro, który zaliczył b. dobry mecz z Chievo. Boki obrony ciężko przewidzieć bo to najsłabsza &quot;cześć&quot; drużyny. Tifosi Juventusu znów bardzo liczą na Brazylijczyka Diego, który zagrał bardzo dobre zawody przed tygodniem i jest na najlepszej drodze aby stac sie motorem napędowym drużyny. Bedzie mu dzisiaj o tyle łatwiej że do składu powraca kreatywny Mauro Camoranesi i przede wszystkim Del Piero z którym to mogą popróbować kombinacyjnej gry. Poza tym jako defensywny pomocnik zagra Melo, wiec nie trzeba już będzie oglądać kaleczenie grającego Poulsena ????
9 ostatnich bezpośrednich spotkań ligowych to aż 7 wygranych Juve i tylko 2 remisy. Nie sposób więc zauważyć że Stara Dama ma niejako patent na Romę. Rzymianie to klasowa marka jednak myślę ze przygotowujące sie tydzień do tego spotkania Juve odniesie zwycięstwo.
Przewidywane składy:
Juventus (4-3-1-2): Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie - Camoranesi, Melo, Marchisio - Diego - Amauri, Del Piero
Ławka: Manninger, Legrottaglie, Molinaro, Caceres, Poulsen, Giovinco, Trezeguet, Iaquinta
Roma (4-2-3-1): Artur – Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise - De Rossi, Pizarro -Taddei, Menez, Guberti - Totti
Ławka: Julio Sergio, Juan, Motta, Tonetto, Cerci, Vucinic, Baptista
Sędzia: Gianluca Rocchi (36l)
Moje typy:
Roma - Juventus 2 @2,50
Żółta lu czerwona kartka: Camoranesi, M-G @3,30

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

AS Roma - Juventus Turyn
1:3​

Dzisiaj czeka nas ciekawie zapowiadające się spotkanie we włoskiej Serie A. AS Roma podejmować będzie Juventus Turyn. Zdecydowanego faworyta w tym meczu ciężko przewidzieć. Jednak większe szanse na zdobycie trzech punktów daje drużynie Starej Damy – a dlaczego to postaram się krótko uzasadnić. Zawodnicy Romy rozegrali we czwartek rewanżowe spotkanie w ramach eliminacji do fazy grupowej Ligi Europejskiej z MFK Koszyce. Pierwszy pojedynek tych drużyn zakończył się niespodziewanym podziałem punktów. Jednak w rewanżu piłkarze Romy zapomnieli co to jest gościnność i rozbili rywala aż 7:1. Taki wynik na pewno musi robić wrażenie lecz nie należy zapominać, że rywalem nie była jakaś bardzo mocna drużyna. W lidze Roma zanotowała falstart przegrywając z Genoa 3:2. Natomiast piłkarze Juve pokonali Chievo 1:0. Dzisiaj na korzyść Juventusu przemawiają również wyniki ostatnich spotkań z Romą. W zeszłym sezonie dwukrotnie górą byli zawodnicy Starej Damy wygrywając 2:0 oraz 1:4. A Roma od powrotu drużyny z Turynu do Serie A ani razy nie była w stanie odnieść zwycięstwa. A dzisiaj dodatkowo będzie musiała radzić sobie bez kilku czołowych zawodników. Zabraknie Cicinho, Doniego, Perrotty, Andreolli. Także trener Ferrara nie ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy. Nie może skorzystać z Zebiny, Sissoko, Tiago oraz Salihamidzicia. W dzisiejszym pojedynku będziemy również świadkami pojedynku dwóch świetnych snajperów: Francesco Tottiego oraz Del Piero. Pierwszy z nich jest w bardzo dobrej formie co pokazał chociażby w meczu Ligi Europejskiej strzelając trzy gole. Natomiast drugi w pierwszym spotkanie Serie A nie zagrał z powodu kontuzji więc ciężko ocenić jego dyspozycję jednak fani Juve wierzą, że na takie spotkanie Alex będzie potrafił na tyle dobrze się zmotywować by pokonać bramkarza gospodarzy.
Tak jak na początku wspomniałem sądzę, że to Juventus wygra to spotkanie. Jednocześnie liczę na gole w tym meczu. Roma pokazała już, że potrafi strzelać jak i tracić gole. Zdobywać bramki to zadanie Tottiego. Myślę, że i dziś postara wywiązać się ze swojej misji.

Prawdopodobne składy:
AS Roma:
Artur – Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise - De Rossi, Pizarro -Taddei, Menez, Guberti – Totti
Juventus:
Buffon - Grygera, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie - Camoranesi, Melo, Marchisio - Diego - Amauri, Del Piero

Moje propozycje:

Juventus (około 2.50)✅
over 2.5 (około 1.8 )✅
Totti strzeli gola (około 2.75)⛔

D 5

devil13england

Użytkownik
Mam tutaj pytanie do bardziej obytych w lidze Wloskiej kolegów typu MadAngel czy SimonS. Co myslicie dzisiaj o meczu Sampdorii???Powinni sobie poradzic chyba z Udinese.Macie jakies info co do skladów itp???

sekular 47

sekular

Użytkownik
Dlaczego nikt nie patrzy na meczyk Parmy? Widzialem ich w ostatnim spotkaniu i przyznam, ze zagrali bardzo poprawnie... wyszli nawet na prowadzenie... A przeciwnik nie byl slaby.
Dzis maja meczyk u siebie po kursie 1.95... Chyba warto zaryzykowac... Pytam bo nie znam sie na Seria A... a we Wloskie ligi staram sie wogole nie grac ???? ?

simons 646

simons

Forum VIP
Co do Parmy to nie sledzilem ich zbytnio wiec odpuszczam sobie ten mecz.
Catania u siebie w ostatnim meczu sie nie popisala, zagrali z Sampdoria i niczego wilekiego nie pokazali, a zespol ten u siebie z reguly gral o wiele lepiej, wiec ciezko ich widze na wyjedzie.
Jezeli chodzi o Sampdorie to po krotce napisalem ... wyzej

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom