>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Primera Division 29.08 - 31.08.2014

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Bet365

Druga kolejka rusza w piątek, a kończy się w niedzielę, gdyż po niej czeka nas przerwa na mecze reprezentacyjne. Najciekawiej zapowiadają się starcia Villarreal-Barcelona i Real Sociedad-Real Madryt. Te dwa spotkania oraz mecze Atletico-Eibar i Espanyol-Sevilla pokaże Canal+ na swoich antenach.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji​

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Atletico - Eibar
Atletico czyste konto @1.70 Rivalo [3/10]

Mój top bet na nadchodzący weekend. Wiadomo jak mocni są Rojiblancos w formacji defensywnej, a Eibar z kolei to jedna z gorszych ofensyw w lidze. Nie ma opcji, by Arruabarrena strzelił im gola.;)

1:0,2:0,3:0 @2.10 [2/10] Bwin
[1/10]
Takie wyniki mi odpowiadają. Pogromu chyba nie będzie. Goście to tylko defensywa i tak zagrają od początku. Los Rojiblancos trochę jakby zawiedli na inauguracji tylko remisując z Rayo, które grało ofensywy futbol.

Real Sociedad - Real Madryt
Real Madryt -1 EH @2.15 bwin [2/10]

Brać i się nie bać. Sociedad w średniej formie. Słaba skuteczność, atak pozycyjny leży i kwiczy. Fakt, że z Królewskimi będą mogli pograć trochę z kontry, ale nie są oni przygotowani na wymianę ciosów z Los Blancos, a u siebie wątpliwe, by Arrasate bronił wyniku. Mecz powinien być ofensywny, a goście z pewnością się cieszą, bo ich kontry są zabójcze, a Sociedad w defensywie robi babole. By powalczyć z RM, to musieliby spiąć się na wyżyny swoich umiejętności. Niestety strata Griezmanna bardzo odczuwalna. Vela i Finnbogason w presezonie kontuzjowani i nic prawie nie grali. Jakoba coraz śmielej stawia na wychowanków i to ma różne skutki. Pamiętajmy też o wyjeździe do Krasnodaru w czw w LE.
Dodam, że rzadko stawiam na RM i jeszcze rzadziej przeciw RS. Ale staram się patrzeć obiektywnym okiem, a tu Baskowie na ten moment nie mają zbyt wiele tu do powiedzenia.

Espanyol - Sevilla
Typ: 1DNB @1.94 [1/10]
Unibet
No niestety Sevilla zbyt wiele straciła w letnim okienku, by na początku sezonu dobrze funkcjonować i regularnie bić rywali. Espanyol na wyjazdach nigdy nie był specjalnie mocny, więc remis z Almerią jest w porządku. Bardziej martwi mnie remis Sevilli u siebie z Valencią, która nie jest zgrana, a do tego rywal strzelił im grając w &#39;10&#39; w końcówce spotkania. Z przebiegu gry Los Che byli lepszym zespołem. Weźmy też pod uwagę utratę Fazio i Beto. Ten pierwszy już niemal zakontraktowany z Totkami, a drugi nie zagra przez jakieś 2 miesiące (kontuzja). Rezerwowy bramkarz to wstyd - Barbosa z Las Palmas kupiony za grosze, ale potrafi puścić niesamowitego babola - bohater Cordoby, bo dzięki niemu awansowali do PD. Defensywa Navarro - Pareja, Carrico, Coke - to walka max o top 10. Z przodu lepiej, ale Bacca sam sobie nie poda. Zbyt duża presja dla młodego Suareza, który ma zastąpić Rakitica.
Skład Papużek jest ok. Wprawdzie brakuje mi Moreno po kontuzji jeszcze trochę będzie pauzował. Przez większość spotkania z Almerią grali w osłabieniu (1h).

iwooo 72

iwooo

Użytkownik
Atletico Madryt - Eibar

Mecz wprawdzie w sobotę ale myślę, że warto już zainwestować parę groszy na to spotkanie. Pierwszy mecz w sezonie Atletico Madryt zremisowało z Vallecano bezbramkowym remisem i myślę, że to może być dla nich dobra lekcja przed następnymi meczami. Wygrana z Realem pozwoliła im uwierzyć w swoją siłę i myślę, że ten remis im tej wiary w siebie nie zabierze, wręcz przeciwnie. Nawet to, że Diego Simeone został zawieszony na 8 meczy nie powinien zbytnio martwić. Zapewne w trakcie meczu będzie on miał kontakt ze swoim asystentem. Będą się odwoływać i zapewne za kilka dni może się ta kara skrócić.

Jeśli chodzi o Eibar. Pierwszy mecz wygrali 1:0 z Realem Sociedad po pięknym golu ze stałego fragmentu gry. Ale trzeba przyznać, że Sociedad zagrało bardzo słabo. Każdy kto się interesuje piłką hiszpańską zna i wie jak solidna jest defensywa Atletico. W tym meczy Eibar nie będzie miało zbyt wiele sytuacji by zagrozić bramce Atletico. Od początku cofną się zapewne do głębokiej defensywy licząc na jakąś kontrę. Dlatego też skłania mnie to do zagrania:

Atletico M. -1.5, kurs: 1,85 (buk: bet365). 2-1 FT ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
kryszan010 5,9K

kryszan010

Użytkownik
Valencia- Malaga
W tym meczu faworyt jest dla mnie tylko jeden- Valencia. No to zacznijmy od tego co zobaczyliśmy w pierwszej kolejce, a więc Valencia wywiozła remis z jakże trudnego terenu jakim jest Sevilla, a Malaga wygrała u siebie z Athletic Bilbao 1:0, mimo iż mecz kończyła w 9 to zdołali utrzymać prowadzenie. Valencia ma bardzo solidny skład, i myślę, że nie będą mieli większych problemów z Malagą. Na pewno od samego początku Valencia rzuci się na Malagę, i 3pkt w tym meczu będą czystą formalnością, a w ataku Valencia ma kim straszyć: Rodrigo, Feghouli, Andre Gomes, to gracze którzy gwarantują jakość w ofensywie. I na koniec ostatnie 5 meczy w Valencii pomiędzy tymi drużynami, bilans 5 zwycięstw Valencii:
&lt;table class=&quot;head_to_head h2h_mutual&quot;&gt;&lt;thead&gt;&lt;tr&gt;&lt;td colspan=&quot;6&quot; class=&quot;h-part last&quot;&gt;Pojedynki bezpośrednie: VALENCIA - MALAGA&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/thead&gt;&lt;tbody&gt;&lt;tr class=&quot;odd highlight&quot;&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot;&gt;17.08.13&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;flag_td&quot; title=&quot;Primera Division (Hiszpania)&quot;&gt;PRI&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Valencia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Malaga&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;last&quot;&gt;1 : 0&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr class=&quot;even highlight&quot;&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot;&gt;20.04.13&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;flag_td&quot; title=&quot;Primera Division (Hiszpania)&quot;&gt;PRI&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Valencia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Malaga&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;last&quot;&gt;5 : 1&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr class=&quot;odd highlight&quot;&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot;&gt;18.12.11&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;flag_td&quot; title=&quot;Primera Division (Hiszpania)&quot;&gt;PRI&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Valencia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Malaga&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;last&quot;&gt;2 : 0&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr class=&quot;even highlight&quot;&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot;&gt;22.01.11&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;flag_td&quot; title=&quot;Primera Division (Hiszpania)&quot;&gt;PRI&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Valencia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Malaga&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;last&quot;&gt;4 : 3&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;tr class=&quot;odd highlight&quot;&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot;&gt;24.03.10&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;flag_td&quot; title=&quot;Primera Division (Hiszpania)&quot;&gt;PRI&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Valencia&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;name&quot;&gt;Malaga&lt;/td&gt;&lt;td style=&quot;cursor: pointer;&quot; class=&quot;last&quot;&gt;1 : 0&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;
Mój typ: Valencia -1, kurs 2,55 Unibet ✅

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na tę kolejkę mam tylko dwa bety. Po pierwsze over Deportivo - Rayo. Deportivo przegrało z Granadą po remontadzie. Grali nieźle w ataku, ale tylko w pierwszej połowie. W obronie mieli sporo problemów, jak w sezonie spadkowym.
Rayo zremisowało z Atletico. Po dobrym początku tempo siadło. Błędy w obronie były. Raz podanie obrońcy Rayo przed własnym polem karnym do rywala, drug raz faul w polu karnym, którego sędzia już nie zauważył. Brak skuteczności Atletico też zrobiło swoje. Mandżukić miał swoje sytuacje. Najbardziej rozśmieszył mnie ten Ba z Rayo. Jego interwencje często było komiczne (nie mylić z kosmiczne). W ataku swoje też mieli więc z Depor walną.
Over po dobrym kursie. Pamiętam, że w sezonie 2012/2013 grałem over w obu meczach. Raz weszło gładko jeszcze w pierwszej połowie. Drugi raz po milionie sytuacji skończyło się na 0:0. Takie życie.
Deportivo - Rayo
over 2,5 2,20 Bet365
✅ 2:2
Drugi bet to BTS w piątkowym starciu Getafe z Almerią. Do Almerii zagląda widmo z początku poprzedniego sezonu. Wtedy też tracili bramki w końcówkach spotkań. Niektórzy mówią, że może być to pokłosie przygotowywania formy w Tajlandii.
Mecz z Espanyolem fajnie się zaczął. Obie ekipy stwarzały sporo sytuacji. Kartka zabiła mecz, a Almeria myślała, że ma wszystko pod kontrolą. No i wyszedł minimalizm w ostatniej akcji meczu.
Getafe u siebie pewnie będzie punktowało mocno. Celta nie miała jednak większych kłopotów z przechodzeniem ich formacji obronnej. Almeria swoje sytuacje stworzy dlatego myślę, że będzie to wyrównany mecz.
Getafe - Almeria
Obie strzelą 1,90 Bet365
⛔
Getafe strzeli w przedziale czasowym 76 min - koniec meczu 3,10 WH
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Getafe - Almeria Obie strzelą 1,90 Bet365
Też to polecam. @1.91 bet365 (podskoczyło;p) ⛔
Głównie chodzi o to, że Getafe bez obrony. Alexis wypadł na 3 tygodnie, a Rafa - jego partner, ma jakieś problemy i też jego występ jest pod znakiem zapytania. Wobec tego sporo mówi się, że ma zagrać Viagaray (19latek z Getafe B) i Juan Rodriguez (defensywny pomocnik). Ten drugi był sprawdzany na treningach na pozycji stopera.
Ławka Getafe okrutnie słaba. Pojawiają się tam gracze kompletnie mi nie znani i głównie to z rezerw jak Ivy, Robin, Astray. Getafe nie słynie z dobrej szkółki...;x Pedro Leon to chyba największa gwiazda zespołu, lecz nie jest on przygotowany do gry, ciągle narzeka na urazy. Niemniej Almerii strzelić u siebie to raczej nie jest wielka sztuka.
Goście mają kim straszyć w ofensywie i powinni coś od siebie dorzucić.
Porteros: 13. Codina; 25. Guaita.
Defensas: 3. Roberto Lago; 12. A. Arroyo; 18. Escudero; 20. Valera; 27. Vigaray; 28. Robin.
Centrocampistas: 6. Sammir; 8. Lacen;10. Sarabia; 17. D. Castro; 21. Míchel; 22. J. Rodríguez; 23. Freddy H.; 29. Astray.
Delanteros: 9. Álvaro; 26. Ivi.
No i Guaita w bramce.;x
Z pierwszym typem się nie zgadzam. Nie widziałem nic ciekawego w atakach Depor oprócz ich fuksiarskiej bramce sprezentowanej przez bramkarza Granady. No ale na Riazor muszą pokazać coś lepszego.

Real Madryt - Barcelona (fantasy) - kto więcej strzeli (1x2)
Typ: 1 @2.50 betsson ✅ ✅ jedyny w tej kolejce udany typ.;o

Otrzymane punkty reputacji: +5
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Dorzuciłem też fantasy do Realu Madryt, bo tam mogą im przybić piątkę.
Inaczej na Madrigal, gdzie Villarreal spotka się z Barceloną.
Chciałem zobaczyć jak Villarreal się pokaże na początku sezonu i jestem w szoku. Kadra jest mega mocna, wzmocnili się kadrowo, a trener został i może dalej robić swoje. Będzie atak na top4, jestem przekonany o tym.
Vietto może być crakiem, ale póki co musi się zadowolić ławką, bo Uche i GIO też w formie.
Asenjo został, a on jest moim pupilkiem (strasznie niedoceniany);p Zasługuje na lepszy klub, ale i tu może się spełniać - bo fajny zespół się buduje. Być może na miarę tego sprzed paru lat z Rossim, Nilmarem, Borją Valero i Cazorlą.
Trigueros, Moi Gomez, czyli świetna szkółka. Wchodzili już do gry w zeszłym sezonie i super się prezentowali. Ich poziom musi rosnąć, bo zdobywają cenne doświadczenie.
Doszli V.Ruiz i Rukavina, czyli wzmocnienie ławki w defensywie.
No i Bruno + Cani, czyli panowie, którzy znają już smak sukcesów - LM.
Cheryshev, Espinoza i J.Dos Santos jako dopełnienie kadry i wygląda to bdb. Znacznie lepiej aniżeli Valencia, która musi się zgrywać i będzie z pewnością traciła punkty. Zółta łódź podwodna ma już za sobą ciężki wyjazd do Levante.;)
Udało się Barcelonie wygrać z Elche, choć oni mają mało do zaoferowania w ofensywie i to na wyjeździe. Natomiast na Madrigal Villarreal z pewnością bronić się nie będzie. Będzie mega pressing, więc chciałbym zobaczyć Barcelonę, jak z niego wychodzi. Słaba defensywa i bramkarz powiedzmy średni, bo Asenjo &gt; Bravo. Zdecydowanie za dużo klopsów zdarza się Chilijczykowi, ale niektórzy dopiero o tym się dowiedzą, bo oglądali tylko występy na MŚ, a tam faktycznie był dobrze dysponowany. Pique - Mathieu w środku i boki Alba i Alves, czyli będzie łatwo zakręcić tymi zawodnikami. Być może bez Iniesty. Mecz kolejki, warto oglądać i ja wierzę w stratę punktów przez Blaugranę. Być może nawet komplet dla gospodarzy.

Villarreal lub remis @2.45 [1/10] betsson ⛔
Villarreal DNB @4.35 [0.5/10] betsson ⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Cordoba-Celta
Nie grałem na Celte w pierwszej kolejce, bo chciałem zobaczyć jak będą się prezentowali pod wodzą nowego trenera, ale wychodzi na to, że zmian zbyt duzych w ich poczynaniach nie będzie. To dobrze, bo lubię tą ekipę, jak się prezentują na boisku. Tak jak Vidal pisał przyjście Larriveya jest świetną sprawą, bo jest to silniejszy zawodnik od Charlesa, a w dodatku przy takich skrzydłowych jak Nolito czy Orellana na pewno będzie miał w każdym meczu sporo okazji kreowane. Pierwszy mecz z Getafe na 3:1, a spokojnie mogli wklepać kilka goli więcej. W obronie jakoś super nie jest, pamiętajmy dodatkowo, że odszedł Yoel, a on potrafił im wybronić nie jeden mecz w ubiegłym sezonie.
Cordoba z Realem na wyjeździe, więc tak po prawdzie trudno miarodajnie ocenić to spotkanie, bo wiadomo, że inaczej podeszliby nawet do takiej Celty na wyjeździe, a inaczej do Realu. Teraz mecz domowy i murowania nie będzie, bo jakoś trudno mi uwierzyć w takie coś. Jeśli beniaminkowie pokroju Cordoby czy Eibar mają zdobywać punkty - to u siebie. Nie będe także udawał, że znam tą ekipę, bo tak nie jest i potrzeba mi chwili aby to uzupełnić sobie. Jest kilku znajomych jak Fede, Ryder Matos, Pantic, Fidel czy Rossi. Nie mniej dla mnie ta drużyna stanowi zagadkę nielada. Ale w tym spotkaniu gram na gości, którzy dobrze wyglądają i moim zdaniem są w stanie zgarnąć komplet punktów w Andaluzji.
Celta over 1,5 @ 2,37 Bet365⛔1:1

Athletic-Levante

Levante w pierwszej kolejce zaprezentowało się żałośnie, a grali u siebie. Owszem rywal nie łatwy, bo Villarreal, ale niczego nie pokazali. Teraz wyjazd i wcale lepiej nie będzie. Caparrosa już nie ma, ale zastąpił go następny trener, który nie ma pomysłu na grę z przodu czyli Mendilibar. Problemem jest obecnie lewa obrona, gdzie musi grać Nikos, bo kontuzjowany jest Juanfran. Przyszedł w tym tygodniu Tono, ale nie ma go na liście powołanych. Ciekawi mnie czy duet stoperów David Navarro i El Adoua zostanie czy któregoś z nich zastąpi Vyntra. Wg. mnie El Adoua może zostać przesunięty na lewą stronę, bo z tego, co kojarzę to grywał już w ten sposób. I to by było tyle o Żabach.
Athletic awansował do LM, więc teraz może odrobić straty poniesione na inauguracje. Zagrali słabo, ale punkt by zdobyli, gdyby ich sędzia nie okradł 2 razy w doliczonym czasie gry. W meczu z Napoli wreszcie się obudził Aduriz, który wcześniej w obu wyjazdowych meczach zagrał katastrofalnie. Ciekawi mnie czy zajdą zmiany na skrzydłach, bo Muniain fajnie sobie radzi, ale ja bym dał szansę Ibaiowi po drugiej stronie boiska. Liczę także na więcej minut dla Unaia Lopeza. Na prawej obronie wraca Iraola i to będzie duża wartość w grze ofensywnej, bo jego dośrodkowania są naprawdę świetne. Nie muszą się oszczędzać, bo zaraz kadra, a tam wyjeżdzają tylko: Laporte, San Jose, Iturraspe i Muniain, a ci dwaj środkowi w tym zestawieniu raczej za dużo nie pograją, jak na moje. Athletic u siebie mocny, co pokazał z Napoli i liczę, że teraz też strzeli kilka goli i dobrze zacznie u siebie.
Athletic over 2,5 @ 2,40 Betsafe✅3:0

Otrzymane punkty reputacji: +4
daimonfreyy 114

daimonfreyy

Użytkownik
Alonso filar defensywy(wrecz 3 stoper)
W zeszłym sezonie Real bodajże w 4 albo 5 meczach stracił punkty przez błąd Alonso

potrafil zagrac kazda pilke w kazdy korytaz boiska z dokladnoscia co do cm, znakomity przeglad pola, a wiadomo ze w tym aspekcie gry zasada jest taka jak z winem im starsze tym lepsze.
Przyszedł Kroos, który jest młodszy, silniejszy, wytrzymalszy i również zagrywa co do cm na odległość kilkunastu/kilkudziesięciu metrów

Drugi z nich najlepszy asystent w lidze, bez niego Ronaldo to juz nie ten sam CR. Di Mariia wnosil w gre Realu cos czego w tym roku zabraknie(zwrotny,zawsze dawal z siebie wszystko, glupi przyklad mecz na SB z Athletico. Po jego wejsciu Real ozyl, a sam zawodnik po wejsciu w 70min gry zostal wybrany zawodnikiem meczu), potrafil przyspieszyc gre, ograc 2 zawodnikow po czym poslac 30 m zagranie wprost na noge Ronaldo lub Benzemy ktorzy konczyli te akcje.
ok, tu się zgodzę że Di Maria jest dużą stratą ale mam nadzieję, że Jemes po kilku meczach odpali, zgra się z drużyną i godnie zastapi Angela. Po za tym jest jeszcze utalentowany Jese, który w stopniowo odzyskuję formę fizyczna po kontuzji.

Faktem jest, że Real póki co nie zachwyca ale wystarczy spojrzeć na początek poprzedniego sezonu i było to samo - dziwne remisy, porażki, wymęczone zwycięstwa w końcówce. Jak się skończyło wszyscy wiedzą ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Cordoba Cf - Rc Celta De Vigo 1:1
Typ: 2 DNB
Kurs: 1.60

Celta jest z tej pary zespołem zdecydowanie lepszym. Nie ma co doszukiwać się atutów Cordoby, która awansowała z klasy niżej pokonując w barażach Murcie i Las Palmas. Frycowe tydzień temu zapłacili Realowi. Dzisiaj poprawi Celta i prawdopodobnie spadną na koniec tabeli. Tak bywa z drużynami nie mającymi doświadczenia i ogrania w trudnej i wymagającej lidze.. Potem są pretensje typu: &quot;niekorzystny terminarz&quot;, &quot;zbyt dużo meczy wyjazdowych na początku sezonu&quot; itp. itd. Przyglądałem się Celcie Vigo podczas przygotowań do sezonu i zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Cordoba jest skazana na walkę o utrzymanie w tym sezonie i jeśli uda im się pozostać w Primera Division mogą uznać to za spore osiągnięcie. Co jest warta na dzień dzisiejszy drużyna Cordoby? Tak jak wspomniał Kapszti trudno powiedzieć.. Trzeba odczekać kilka meczy.. A teraz dopóki grają z drużynami &quot;bardziej ogranymi na podwórku pierwszej ligi&quot; trzeba stawiać przeciwko Cordobie. Tak uważam i nie spodziewałbym się po nich rewelacyjnych wyników. Na sobotę proponuję 2 DNB w kierunku Celty Vigo. Wyniki 1:3 z Evertonem na wyjeździe, wygrana do zera z Deportivo, potem pogrom włoskiego Cagliari 4:0 i w końcu na inaugurację 3:1 z Getafe. Co tu dużo gadać, mają formę i tyle.. dzisiaj remis w najgorszym przypadku.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Vidal proponował wyżej grę na Espanyol i początkowo przychylałem się do tego pomysłu, ale wobec dwóch ważnych wydarzeń trzeba chyba jednak odpuścić. Felipe Caicedo dzisiaj nie zagra i wobec tego Sergio Garcia idzie na szpicę, a Ekwadorczyka zastąpi pewnie Stuani. A druga strata do odejście Davida Lopeza, który za 5mln euro idzie do Napoli. I tutaj ciekawe kto zastąpi tego zawodnika, bo to jest facet, który gra przed stoperami, a więc logicznym posunięciem byłoby wstawienie Raula Rodrigueza. Jednak jeśli Sergio Gonzalez będzie chciał zagrać ofensywniej, to Salva Sevilla może przejdzie do środka, a są jeszcze w pogotowiu Alex Fernandez czy Abraham.
A co do jutrzejszych meczów to Barcelona bez Iniesty, ale wraca Neymar. Z kolei Real na pewno bez Cristiano Ronaldo.
Edit: Co do Espanyolu to doczytałem i zmiany mają być takie: Javi Lopez za Arbille, Abraham za Davida Lopeza, Salva Sevilla zagra za napastnikiem, a na lewym skrzydle Lucas Vazquez.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Villarreal-Barcelona
Dla mnie główny bet na tą kolejkę i naprawdę mocniej przyłożyłem go. Pamiętamy ostatni mecz tych ekip na Madrigal, gdy gospodarze prowadzili 2:0, a potem nagle Barca władowała 3 sztuki i cudem uniknęła porażki. Teraz liczę na mniej więcej podobny mecz pod względem wyniku i liczby goli. Villarreal bez Uche, który leczy uraz mięśnia 4-głowego i ciekawi mnie czy Marcelino postawi od 1. minuty na Luciano Vietto w ataku. Nie byłby to wcale głupi pomysł, bo ex-gracz Racingu to dobry transfer z przyszłością i już 2 sztuki wsadził w LE przeciwko Astanie. A propos meczu w LE to Marcelino dał kilku zawodnikom pograć, co uważam za dobry pomysł, bo jednak w tym sezonie wiele spotkań rozegrają i lepiej mieć wszystkich mniej więcej ogranych. Kto będzie straszył? Oczywiście w pomocy Bruno i Cani, a w ataku Giovani. To właśnie ten tercet powinien być kluczowy po stronie Żółtych Łodzi Podwodnych. A po stronie Barcy? Zabraknie na pewno Iniesty, którego nie ma na liście powołanych o czym pisałem w poprzednim poście. Wraca natomiast Neymar i wzmocni konkurencje w ataku. Ciekawi mnie jak Luis Enrique wystawi skład, bo skoro wraca Neymar, Pedro jest już po tych problemach zdrowotnych, a do tego Munir nieźle zadebiutował, to oznacza, że być może Rafinha zagra w miejsce Iniesty, co wcale nie byłoby głupim pomysłem. Nie zdziwi mnie tam jednak obecność Xaviego, ale tak czy siak najważniejszą osobą w pomocy powinien być Rakitic. W obronie tak jak Vidal pisał to Pique i Mathieu mogą być kręceni, bo Villarreal gra po ziemi i ma zwinnych i sprytnych zawodników, a przy takich wysokich chłopach będzie to na pewno atutem. Jak dla mnie wynik powinien oscylować w okolicach 2:2/2:3.
BTS + Over 2,5 @ 1,90 Bet365

bmw14.5 612

bmw14.5

Użytkownik
Brać i się nie bać
RS może nie jest w formie, ale Real także. Nie zagra CR7, nie ma Di Marii i Xabi Alonso. Benzema to grajek bardzo chimeryczny i nie nazwał bym go napastnikiem, bo w takim klubie to on strzela tyle co kura napłakała.
W zeszłym sezonie RS dostał baty u siebie, ale to zawsze trudny teren i jeśli Real wygra to po dużych mękach

S 440

straszaksam

Użytkownik
kapszti, ogólnie lubię Twoje analizy, bo są dość rzeczowe i zazwyczaj do mnie przemawiają, ale tutaj muszę wtrącić dwa słowa.
Przytoczyłeś mecz Villarreal i Barcelony, w którym ostateczny wynik był 2:3. Owszem, Barcelona nadrobiła z wyniku 2:0 na 2:3, ale warto zauważyć, że dwie bramki z trzech, zdobytych przez Barcelonę, to były bramki samobójcze... :razz:

iwooo 72

iwooo

Użytkownik
Villarreal - Barcelona

Zapowiada się mecz pełen emocji, otwartej gry i myślę, że kilku bramek. Z Villarreal zawsze gra się ciężko na ich obiekcie. Pierwszy mecz sezonu gospodarze dzisiejszego pojedynku wygrali z Levante 2:0 ale o kolejne 3 punkty dziś będzie niezwykle ciężko. Lista piłkarzy Villarreal powołanych na ten mecz:

Bramkarze: Asenjo, Juan Carlos
Obrońcy: Mario, Rukavina, Jaume Costa, Gabriel, Musacchio, Victor Ruiz.
Pomocnicy: Trigueros, Bruno, Pina, Moi Gomez, Espinosa, Cani, Cheryshev
Napastnicy: Giovani, Vietto, Gerard Moreno.

Źródło: http://www.villarrealcf.es/noticias/portada-ultimas-novedades/item/6588-convocatoria-frente-al-fc-barcelona

Barcelona pierwszy mecz wygrała 3:0 Elche po dobrym meczu. Dziś w ekipie Barcelony nie zagra Iniesta, który narzekał ostatnio na ból kolana, Mascherano pauzujący za czerwoną kartkę z ostatniego meczu, Suarez z wiadomych względów oraz Ter Stegen, Vermaelen oraz Adriano.

Luis Enrique powołał osiemnastu zawodników na niedzielne spotkanie, oto lista powołanych:

Bravo, Masip, Alba, Alves, Bartra, Mathieu, Montoya, Piqué, Busquets, Xavi, Rakitić, Sergi Roberto, Rafinha, Neymar, Pedro, Messi, Munir, Sandro.

Źródło: http://www.ligabbva.pl/

Podsumowując:

Mimo osłabień po stronie Barcelony stawiam na ich zwycięstwo. Wiadomo, że Villarreal to już nie Elche ale powrót Neymara czy Pedro do składu powinno wzmocnić siłę drużyny co spowoduję jeszcze skuteczniejszą grę Barcelony.

Barcelona win, kurs: 1,61 (buk: bet365). 0-1 FT. ✅✅✅

nevener 1,2K

nevener

Użytkownik
RS może nie jest w formie, ale Real także. Nie zagra CR7, nie ma Di Marii i Xabi Alonso. Benzema to grajek bardzo chimeryczny i nie nazwał bym go napastnikiem, bo w takim klubie to on strzela tyle co kura napłakała.
W zeszłym sezonie RS dostał baty u siebie, ale to zawsze trudny teren i jeśli Real wygra to po dużych mękach
Zgadzam się, że Benzema jest chimeryczny itp. ale zawsze jak widzę takie bzdury o liczbie strzelanych przez niego goli to muszę je prostować. Otóż w lidze oraz w LM Benzema ma średnią goli na mecz mniej więcej na poziomie Raula. Po prostu ma pecha, że żyje w czasach Ronaldo i Messiego przy których 15-20 goli na sezon nie robi na nikim wrażenia

Otrzymane punkty reputacji: +27
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Godz 19:00
Villarreal - Barcelona over 2,5 @ 1,8...5/10
⛔ Tyle sytuacji i tylko 1 gol?!
Kurs wzrósł z 1,5 na 1,8!
Villareal w pierwszym meczu dość dobrze w ofensywie. Barcelona bardzo dobrze. Cały czas miała piłkę i nie pozwalała Elche pograć. Mimo, że grali w dziesiątkę to mieli piłkę przy nodze cały mecz.
Z Villarreal piłki przy nodze tak długo nie będą mieć, ale na pewno będą nękać obronę często.
Wraca Neymar po kontuzji. Iniesta kontuzja, ale jest przecież Busquets, Rakitić, Xavi, Rafinha, Roberto.
Zabraknie na pewno Mascherano, który został ukarany czerwoną kartką z Elche. To na pewno plus dla overa.
Zagra Messi, a pokazał w dwóch ostatnich meczach, że jest lepiej niż przed mundialem. Jak wspomniałem, wraca Neymar, który z Club Leon zagrał dobry mecz strzelając 2 bramki.
W Villarreal na pewno trzeba liczyć na Dos Santosa i Uche oraz Caniego.
Sporum plusem jest także fakt, że w LE Villarreal ofensywnie zagrał rezerwowym składem, a defensywnie podstawą troszkę

gracek1995 462

gracek1995

Użytkownik
San Sebastian - Real handicap 1:0 2 2.02 fortuna ⛔ ???? co to ku..wa mialo byc?
Wiem doskonale ze w 2 ostatnich meczach Krolewscy nie blyszczeli no ale wedlug Mnie pora sie przebudzic a z Tym zespolem jest to dobra okazja. Realu skladu a ich porownywal nie bede bo nie ma po co. Skoro taki Krasnodar ostatnio im władował 3 bramy to dlaczego nie Real? Trudno ze wyjazd trudno ze kieruje sie meczami a nie skladem itd itp ale dla Mnie tak niestety to wyglada. Real musi wygrac i przynajmniej nie zorbi tego 1 bramkowa zdobycza.

diegoforlan1 1,3K

diegoforlan1

Użytkownik
Kolejny mecz Realu gdzie fatalnie gra Casillas. Jeśli dalej będzie wychodził w podstawowej jedenastce to w tym sezonie Real nic nie ugra.

iwooo 72

iwooo

Użytkownik
Odnośnie powyższej wypowiedzi. Gadanie, że Casillas zagrał fatalnie. Cała defensywa przy stałych fragmentach gry zagrała fatalnie. Gol na 2:0 to był ogromny cios dla Sociedad, dopiero bramka kontaktowa dała uwierzyć w korzystny rezultat i to co zrobiło Sociedad zasługuje na wielkie pochwały. Real jak dla mnie grał pierwsze 30 min, później się rozluźnili i takie były tego konsekwencje. Jak dla mnie winę za porażkę ponosi cały zespół, nie bramkarz. Zresztą nie grałem na Real bo mimo naszpikowanych gwiazd w drużynie bez Ronaldo tracą co najmniej połowę siły ofensywnej. Tak wtrąciłem się gwoli podsumowania tego meczu ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom