>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Primera Division 25.08 - 27.08.2012

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Za nami pierwsza kolejka La Liga, już jutro zobaczymy pierwszy mecz o superpuchar Hiszpanii, a w sobotę zaczynamy rywalizację w drugiej kolejce ligowej. W sobotę najciekawiej powinno być w Kraju Basków, gdzie Real Sociedad będzie podejmować Celtę Vigo. RSSS przegrał z Barcą 5:1 na CN ale ciężko cokolwiek powiedzieć o ich dyspozycji, bo jednak Barca to inny poziom, aczkolwiek, po tym co zobaczyłem w wykonaniu Celty, to myślę, że jakiś bts będzie tutaj odpowiedni. Kursy na Betis spadły, po tym meczu w Bilbao i chyba będzie można na nich pograć, chociaż w ubiegłym sezonie drużyna Pepe Mela dobrze radziła sobie z najmocniejszymi, ale motywacji na te teoretycznie słabsze ekipy brakowało i dlatego taka pozycja na koniec sezonu. Dwa pozostałe mecze, to raczej powinny paść łupem gospodarzy ale kursy jakieś super nie są, więc warto poczekać na składy, bo nie ma się na co rzucać.
W niedzielę mamy derby Andaluzji i derby Madrytu i to ten drugi mecz zapowiada się ciekawie, bo jak wszyscy wiedzą Getafe naprawdę nieźle sobie radzi w starciach z Realem bez względu jaki ma skład. Również ja czekam na wyprawę Barcy do Nawarry, gdzie w ostatnim sezonie Barca poległa z Osasuną, która u siebie jest piekielnie mocna, co nie raz pokazała. Na zakończenie dnia Valencia u siebie będzie faworytem w starciu z beniaminkiem, chociaż akurat to słowo nie bardzo pasuję do zespołu z Galicji.
W poniedziałek szykuję nam się wyrównany mecz pomiędzy Valladolis, a Levante i ja tutaj bym upatrywał faworyta w zespole gości, a z kolei kończący mecz ten kolejkę w Madrycie ma faworyta i jest nim zespół gospodarzy, który u siebie powinien ograć rozbite, w szczególności w obronie Athletic Bilbao. Jednak obie ekipy mają zaraz po tym swoje mecze w europejskich pucharach więc różnie mogą do tego spotkania podejść.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +2
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
W zeszły weekend na dobre rozpoczęły się zmagania La Liga. Po pierwszej, inauguracyjnej kolejce, można być zadowolonym z poziomu meczów, w których było mnóstwo emocji, ale zabrakło mi niespodzianek. Jednak sądzę, że najbliższe trzy dni mi to zrekompensują. Wczoraj mieliśmy świetne widowisko na Camp Nou w pierwszym meczu superpucharu Hiszpanii. W tym meczu było wszystko: agresja, zwroty akcji, błędy piłkarskie, kontrowersje i przede wszystkich choć pierwsza połowa na to nie wskazywała, duża ilość bramek. Widać było w tym spotkaniu, że drużyny jeszcze nie są w 100% przygotowane pod względem fizycznym, ale na ligę powinno to wystarczyć, gdyż oba kluby mają dość łatwych rywali w tej kolejce. Królewscy po stracie punktów w meczu z Valencią, nie mogą sobie pozwolić, by Duma Katalonii uciekła im na więcej niż dwa punkty. Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Barcelona za to zagra na magicznym El Sadar, w którym Osasuna jest kilka razy mocniejsza, niż na meczach wyjazdowych. Rok temu wygrali tu z Katalończykami 3:2, więc czas na rewanż. Zawsze mówiłem, żeby mieć jakiś wgląd na zespoły muszą rozegrać minimum po jednym meczu u siebie i na wyjeździe, tak więc z mojej strony po tej kolejce liczę na lepsze obstawianie LL.
Zmagania drugiej kolejki Primera Division rozpocznie pojedynek Realu Sociedad z Celtą Vigo. Obie drużyny nie zdołały zapunktować w pierwszej kolejce przegrywając swoje mecze z Barceloną i Malagą. Co do występu na Estadio de Balaidos, to Celta była stroną przeważającą, jednak skuteczność zespołu z Galicji pozostawiała sporo do życzenia. Teraz muszą dać z siebie o wiele więcej, bo po 1. jest to mecz wyjazdowy, a po drugie, z Realem Sociedad, którzy u siebie są bardzo groźni i mimo ich klęski na Camp Nou, nadal pozostają faworytem tego spotkania. Fajnie, że Sociedad nie sprzedał najlepszych piłkarzy, a nawet zakontraktował na stałe Velę, kupił Castro z Mallorki i wypożyczył Angela z Romy. Świetnie podziałali na rynku, a jedyną stratą został Demidov. Ze względu, że mecz jest na Estadio Anoeta, to nie sądzę, by ekipa z Baskonii przegrała już drugi mecz z rzędu. Grają przede wszystkim skuteczniej w defensywie i stawiają ciężkie warunki nawet najlepszym o czym przekonała się &#39;wielka trójca&#39; PD (1:0 z Valencią, 2:2 z Barcą, 1:2 z Realem). Szacunek dla Celty za pierwszy, udany mecz, ale nie wierzę w ich triumf. Dlatego daje zakład na Real Sociedad DNB ✅ (1.50 - bet365). Kusi też BTS po lepszym kursie, bo zapewne zobaczymy żywe, ofensywne spotkanie, jednak pozostaje obojętny wobec tego typu.

Drugi mecz tego wieczoru Betis w stolicy Andaluzji podejmie Rayo Vallecano. Gospodarze w ostatniej kolejce wypunktowali Athletic Bilbao (3:5), teraz czas na potwierdzenie dobrej formy z niżej notowanym rywalem jakim jest Rayo. Rayo, które mi nie zaimponowało w pierwszym spotkaniu z Granadą. Mecz był ładny dla oka, dużo sytuacji, ale to nieskuteczność Granady spowodowała, że to ostatecznie Vallecanos rzutem na taśmę w ostatniej akcji, a w zasadzie strzale (rzut wolny) zdobyli piękną bramkę. Te dwie drużyny w ubiegłym sezonie były najmniej kompromisowe, które nie lubiły remisować swych meczów. Rok temu na Estadio Benito, Rayo byli górą, ale było komu grać i według, pewnie nie tylko mnie z lepszym trenerem - Sandovalem. U siebie Rayo z Granadą musieli wyjść na wymianę ciosów, a czy z Betisem na wyjeździe zagrają defensywniej? Myślę, że tylko stawiając autobus mogliby wywieźć stąd jakieś punkty. Rayo ma mało doświadczonych stoperów, a co z takimi robi Betis już pokazał mecz z Athletic Bilbao. Betis ma parę znakomitych grajków, ale najważniejsze jest to, że są monolitem. O gościach ciężko coś takiego napisać, gdyż stracili największe postacie zespołu z ubiegłych 12 miesięcy. Myślę, że warto pobrać 1.70 na gospodarzy. :bwin:⛔

Kolejny mecz o tej samej porze rozegrany zostanie w Barcelonie, a konkretnie na El Prat. Espanyol będzie tam podejmować zespół Jimeneza - Real Saragossa. Pierwsze spotkania obie drużyny przegrały, choć porażkę z Mallorcą można Espanyolowi wybaczyć, to drużynie z Saragossy już nie za bardzo. Cóż. Ciężko jest oczekiwać wysokiego poziomu piłkarskiego po tych drużynach, ale wiem jedno, że mimo spadających kursów na gospodarzy ja tu nic nie zagram. Espanyol potrafi zagrać dobre spotkanie u siebie, ale równie dobrze kompletnie zawalić spotkanie. Saragossa pewnie już nie zagra jak z Valladolid, tylko ukryje się za gardą i w oczekiwaniu na kontry może ograć Katalończyków. Dla mnie równie dobrze może być tu remis, jak i wygrana Saragossy. Ale jeśli widzę 1.60 na Papużki, to już lepiej grać DNB na Blanquillos. Pewnie jakąś część meczu obejrzę i bardziej przyglądnę się obu drużynom. Jednak teraz NO BET. // tak przeczuwałem, szkoda że nie pograłem tego DNB na gości. ;)

Ostatni mecz w sobotni wieczór, o godzinie 23:00 na La Rosaleda, Malaga będzie gościć Mallorcę. Obie ekipy wygrały swoje poprzednie spotkania, a najlepsze że właśnie w końcówce. Malaga grała też w Lidze Mistrzów, w której bez żadnych problemów rozprawili się z Panathinaikosem 2:0. Zagrali bardzo dobrze, ale goście nie postawili zbyt wysoko poprzeczki. Pisałem już o słabej defensywie zespołu gości, więc postanowili wypożyczyć Geromela z Koeln. To dobry ruch, ale prawie każdy ruch byłby dobry, kupując kogoś bardziej doświadczonego niż obrońca Bigas. Jednak nowy nabytek nie został powołany do składu na to spotkanie. Początkowo chciałem postawić na zwycięstwo Malagi, ale po dłuższym namyśle, stwierdzam, że Malaga nawet u siebie może mieć tego dnia problemy z zespołem z Balearów, którzy mają niezłą paczkę w ofensywie. Zmęczenie może mieć swoje znaczenie, mimo że widać, że Malaga u siebie czuje się zdecydowanie lepiej niż w meczu z Celtą na wyjeździe, to drużyna Caparrosa powinna coś ustrzelić. Stawiam BTS za 1.80. :bwin:✅

W następnych dniach szczególnie radziłbym się przyjrzeć betom na Atletico, Real Madryt i Valladolid (jakiś DNB). Pozdrawiam, do jutra.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Moim zdaniem najlepszym typem w meczu Betis - Rayo jest over. Obie defensywy są bardzo słabe. Nic w tym dziwnego, że Betis szukał na gwałt wzmocnień na środek obrony. W lidze hiszpańskiej będziemy mieć nowego reprezentanta polski (lub jak kto woli PZPN-u). Perquis, bo o nim mowa, ma wzmocnić tyły. Transfer nie jest jeszcze przybity, ale wszystko jest na najlepszej drodze. Betis wygraną z Bilbao zawdzięcza tylko i wyłącznie rozluźnieniu w szeregach gospodarzy. Żaden szanujący się zespół nie da sobie wbić trzech bramek w jednej połowie. Bilbao w obronie zagrało katastrofalnie. Bielsa poczynił jednak kilka zmian i przeszedł do ofensywy. Przygnieciony Betis praktycznie nie wiedział co się dzieje. Wszystko zostało okraszone dwoma bramkami San Jose, bo beznadziejni obrońcy nie potrafili upilnować swojego visa vi z przeciwnego zespołu. Fakt, faktem San Jose głową potrafi grać, ale dać sobie wbić 2 bramki w podobny sposób w tak krótkim odstępie czasowym jednak świadczy o indolencji obrońców. Rayo też w obronie to bardzo słaba drużyna. W zeszłym sezonie potrafili sprawić niespodziankę, ale dostawali też bęcki po 3-4 bramki w plecy od ligowych średniaków. Jeśli coś się zmieniło w tej drużynie to jednak na minus. Mamy dwie drużyny ze sporym potencjałem w ofensywie, ale za to ze słabymi obrońcami. Wniosek nasuwa się jeden - over. Granie czystej jedynki bym sobie odpuścił. To bardziej Bilbao przegrało swój mecz aniżeli Betis go wygrał. Katastrofalna postawa w pierwszej połowie przesądziła. Wynik ciężko było złapać, choć było bardzo blisko. Sędzia nie potrafił dopatrzeć się dwukrotnie rzutu karnego dla gospodarzy, a wtedy mogłoby być różnie.
Betis - Rayo
Powyżej 2,5 gola 1,80 Bet365 ✅ 1:2

Otrzymane punkty reputacji: +8
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Getafe - Real Madryt
Dziś kolejna szansa dla Królewskich na rehabilitację, Zmierzą się z Getafe ostatnio Real przeżywa ciężkie chwile remis z Valencia na pewno nie jest powodem do zadowolenia do tego dochodzi mecz z Barceloną który można nazwać szczęśliwą porażka bo zaledwie 3:2. Z Getafe zespół Jose Mourinho wygrał siedem razy z rzędu w dodatku ostatni w wymiarze 4:2. The Special One nie ma zbyt wiele zmartwień Higuain wyszedł z Valencia strzelił gola natomiast Benzema gdy grał z Barceloną trochę jakby był nieobecny więc zagadka się wyjaśniła. Martwi na pewno forma CR7 fakt bramkę strzelił ale w tych dwóch meczach nic wielkiego nie pokazał. Spodziewam się że mecz z Getafe będzie przełomowy w dodatku u gospodarzy nie zobaczymy Pedro Leona gracz wypożyczony z zespołu Królewskich nie może grać przeciwko własnemu klubowi.
Win Real Madryt @@ 1,30 ⛔
Strzelec gola @@ Higuian @@ 2,05
✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Real Sociedad-Celta Vigo
Jak dla mnie bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek dwóch drużyn z północy Hiszpanii. Faworytem Real Sociedad ale myślę, że goście nie są tutaj bez szans. RSSS został już przez wiele osób skreślony, po tej porażce na CN ale przecież mocniejsze drużyny od Basków dostawały wysoko na CN więc moim zdaniem tamten mecz, to żaden wyznacznik ich formy. W ofensywie jest naprawdę spory potencjał, bo są Vela, Griezmann, Agirretxe, Chori Castro czy też Illarramendi, który z dobrej strony pokazał się przeciwko Barcie. Obrona wygląda trochę gorzej ale jednak brakuje tam Martineza, co by nie mówić. Dzisiaj Real musi od początku zaatakować by zmazać plamę po tej klęsce sprzed tygodnia i moim zdaniem są w stanie to zrobić, gdyż u siebie na Anoeta są niezwykle mocni, o czym przekonało się już wiele drużyn. Jeśli chodzi o Celtę, to pokazali się z niezłej strony przeciwko Maladze ale pechowo przegrali. Mieli wtedy sporo okazji ale jednak nic nie chciało wpaść do bramki Willy&#39;ego Caballero. Dzisiaj zapewne będą mogli pograć więcej z kontry, bo to jednak gospodarze będą prowadzić grę, zatem liczę na ich szybkie kontrataki, bo mają zawodników do tego, jak choćby Augusto Fernandez, Iago Aspas czy De Lucas. W tygodniu dołączył do nich reprezentant Danii, Michael Kronh-Dehli, który na Euro pokazał się z tego co pamiętam z niezłej strony więc też powinien być wzmocnieniem zespołu. Na jakiegoś gola ze strony gości liczę, a od gospodarzy to spodziewam się co najmniej dwóch trafień przy takim zestawie ofensywnym, więc mi tutaj wszystko się układa pod te trzy typy, które poniżej prezentuję.
Over 2,5 @ 2,10 Tobet✅2:1
BTS @ 1,90✅
Real Sociedad over 1,5 @ 2,15✅

Malaga-Mallorca

Drugi mecz jaki zdecydowałem się typować, to starcie w Andaluzji, gdzie Malaga będzie faworytem w meczu z Mallorcą. Jednak ja nie wybieram tutaj czystej &quot;1&quot; gdyż kurs mnie nie zadowala, a jakoś Maladze nie do końca ufam. Wybrałem sobie bts-a, nawet po mimo faktu, że Malaga nie straciła gola w dwóch spotkaniach, jednak dzisiaj liczę na przerwanie tej passy. O ofensywie Malagi można trochę napisać, bo może klasowego mocnego napastnika nie mają, to jednak w pomocy jest wielu ciekawych grajków jak Joaquin, Isco, Duda, Eliseu czy Bounanotte. W ataku może znowu z dobrej strony pokaże nam się bohater sprzed tygodnia czyli Fabrice Olinga. Tak czy siak, to gospodarze dzisiaj strzelić coś muszą i będą atakować. A jeśli będą atakować, to tutaj pojawia się szansa dla graczy z Balearów na kontry i na nie właśnie liczę. W ubiegłej kolejce z dobrej strony pokazał się Tomer Hemed, który zdobył 2 gole. Do tego niezłe spotkanie zagrali Michel Pereira czy Nsue. Ogółem rzecz biorąc, to bardzo dobry mecz Mallorca zagrała przeciwko Espanyolowi i dzisiaj może zdobędą 1pkt ale do tego potrzeba dobrej gry w obronie, a oto będzie ciężko, bo nie wygląda ona zbyt mocno. Fakt, że przyszli nowi gracze jak Anderson Conceicao(Figueirense), Geromel(Koeln) i Charlie Took ale tak raz dwa się tego nie pozbiera do kupy i nie będzie to monolit. Jak dla mnie bts tutaj wygląda całkiem całkiem więc biorę po niezłym kursie.

BTS @ 1,80 Tobet✅1:1

Na mecz w Katalonii nie mam kompletnie pomysłu, a ten w Sevilli to też odpuszczam, bo niby Betis faworytem ale pamiętamy jak rok temu spinał się na dobre drużyny, a potem przychodziły wpadki z teoretycznie słabszymi drużynami. Do tego dzisiaj nie pograją sobie z kontry, tak jak tydzień temu, gdy mieli 35% posiadania piłki, a strzelili 5 goli!!! Dzisiaj będą prowadzić grę i do strzelania będzie potrzebny snajper, a tu jest problem, bo Ruben Castro kontuzjowany więc ja nie wchodzę w ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +7
L 1

legionista16

Użytkownik
Czy Ronaldo strzeli hat-tricka
typ:nie
kurs 1.12 Betsafe
To jeszcze nie ten czas aby Ronaldo strzelał po 3 gole w meczu narazie nic wielkiego nie pokazał zapewne forma przyjdzie ale nie sądzę że tak szybko, dla mnie pewniak kurs 1.12, mały ale kupon podbić można.

Otrzymane punkty reputacji: +1
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Czy Ronaldo strzeli hat-tricka
typ:nie
kurs 1.12 Betsafe
To jeszcze nie ten czas aby Ronaldo strzelał po 3 gole w meczu narazie nic wielkiego nie pokazał zapewne forma przyjdzie ale nie sądzę że tak szybko, dla mnie pewniak kurs 1.12, mały ale kupon podbić można.
Typ jak najbardziej rozumiem tylko powiedz mi co daje kurs 1,12 :?: 12 groszy zysku .... więc jaki jest zagrać taki typ owszem opłaca się gdy gra się x X (gdzie X to jest ilość typów). Ale singlem...

M 135

mhm

Użytkownik
bedzie taki pewniak ze 1 brama z gry i 2 karne i masz po 1,12. Glupota takie cos grac tym bardziej wiedzac ile karnych w zeszlym sezonie gwizdano realowi. Niby formy nie ma ale sie moze pojawic z dnia na dzien bo to Ronaldo a nie murawski.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Wczoraj oglądałem tylko jeden mecz i był całkiem całkiem, a mianowicie Sociedad - Celta. Gospodarze zagrali bardzo dobry mecz i powinni wyżej pokonać Celtę. Nieźle się uśmiałem w akcji, w której po strzale głową piłka odbiła się od słupka, a później dobitka innego piłkarza z najbliższej odległości już z nogi trafiła w poprzeczkę. Kontrowersyjny był też spalony w 1 połowie, o włos, podobny do tego Pedro z meczu Superpucharu Hiszpanii. Celta przeprowadziła świetną akcję na początku drugiej połowy, ale później akcja Griezmanna, jak wyłożył piłkę na tacy Agirretxe po prostu palce lizać. Druga bramka dość szczęśliwa, ale Baskowie zasłużyli na wygraną. Oglądałem też chwilę Betis - Rayo i po bramkostrzelnym początku spotkania, mecz stał się nudny (w mojej ocenie ) i w przerwie wyłączyłem. Betis grał bardzo słabo, nie tylko w defensywie, ale cała formacja nic nie pokazała. Saragossa mogła zrobić niespodziankę i ją zrobiła. Pewnie nie bez znaczenia miała czerwona kartka Albina, tym samym Espanyol ma &#39;całe&#39; 0 punktów na koncie. Ciężki sezon czeka piłkarzy Pochettino. Malaga - Mallorca zgodnie z moim typem. Niestety nic nie napiszę na temat tego spotkania, bo po prostu najzwyczajniej go nie oglądałem.
Dziś emocji także nie powinno brakować, swoje drugie spotkania rozegrają Real Madryt i FC Barcelona, którzy mogą odczuwać lekkie zmęczenie czwartkowym Superpucharze Hiszpanii. Ja czekam na spotkanie derbów Andaluzji i mecz, który kilka lat temu okrzyknięty byłby hitem (Valencia - Deportivo).

Osasuna - FC Barcelona

Godzina 19:00, pierwsze niedzielne spotkanie LL. Na El Sadar, Osasuna zazwyczaj pokazuje się z dużo lepszej strony. Źle rozpoczęli sezon przegrywając po wyrównanym spotkaniu z Deportivo La Coruna. Pisałem już, że z ofensywy, która pokonała Katalończyków rok temu, mało kto pozostał. Jednak defensywa ma się dobrze i jedynie ultradefensywny autobus mógłby tu pozwolić na jakąkolwiek zdobycz punktową. Ja w nią osobiście nie liczę, ale nie liczę też na to, że łatwo się poddadzą. Tak jak już wspomniałem w ubiegłym sezonie na El Sadar, Barca Guardioli straciła cenne 3 punkty, ale też warto przypomnieć o tym jakie panowały wtedy warunki... Barca pod dowództwem Tito nie zmieniła prawie nic ze swojej gry i nie sądzę, by tu dała zbyt wiele okazji gospodarzom. Kontuzji prawie brak, raczej nie trzeba ich wymieniać. Wiadomo jak się ciężko gra z Barceloną. Raptem 4-5 okazji na jakikolwiek strzał ( biorąc pod uwagę poziom gry ofensywnej Mendilibara). Jestem przekonany, że Osasuna się ustawi bardzo z tyłu i formacje będą blisko siebie, by niszczyć akcje gości. Myślę, że mogą długi czas odpierać ataki Barcy, ale cały mecz będzie im niezwykle ciężko. Więc mam ciekawą propozycję.
DW: 0:1, 0:2 lub 0:3 - 2.65⛔
Osasuna strzeli ? - NIE - 1.85 :bwin:⛔

Getafe - Real Madryt 21:00
O godzinie 21:00 rozpoczną się dwa spotkania. Pierw chciałbym się zająć mini derbami Madrytu. Getafe podejmować będzie Real Madryt, który po stracie punktów na inauguracji, w tym spotkaniu nie ma prawa podejść &#39;mecz sam się wygra&#39;, &#39;damy radę, to tylko Getafe&#39;. Getafe ostatnio na ogół sprawiało kłopoty Królewskim, ale to Blancos mają już 7 wygranych z rzędu z zespołem z przedmieść Madrytu. Dziś nie liczyłbym na przerwanie tej passy przez Getafe. Grali bardzo źle w pierwszym meczu z Sevillą, u siebie być może zagrają lepiej, ale czy na tyle dobrze, by Real stracił punkty? Mówi się sporo, że Higuain ma zagrać razem z Benzemą, a wiec systemem 4-4-2, co by mogło rozbić defensywę Getafe, która notabene spisała się fatalnie z Sevillą. Zespół z Andaluzji miał dość sporo sytuacji, ale zawodziła skuteczność. W Getafe nie zagra Pedro Leon, który ma klauzulę, że w meczach z Królewskimi grać nie może, a Mourinho nie będzie mógł skorzystać z Pepe, który musi być oszczędzany na środowy rewanż z Barceloną. Jeśli Real zagra tak ofensywnie, o czym spekulują media, to może warto pograć DNB? Sam trener powiedział, że ważniejszy jest triumf w La Liga, aniżeli Superpuchar, ale według mnie to trochę zagrywka, by zmniejszyć ciśnienie już na początku sezonu. Podejść na luzie do Supercopa i było to widać w pierwszym meczu. Mecz nie był aż tak agresywny jak poprzednie. Jednak nie biorę pod uwagę porażki (każdy inny wynik niż zwycięstwo Realu będzie klęską) Królewskich. Wezmę śmiało, Real Madryt (1.33):zoltakartka:???? i handicap -1 (1.85). :bwin::zoltakartka:

Mam jeszcze w zanadrzu pomysły na dwa kolejne spotkania dzisiejszego wieczoru/nocy, ale przedstawię je później, bo teraz muszę pilnie lecieć. Oby analizy i typy były pomocne. ;)

// Tragedia dzisiaj, przepraszam jeśli kogoś przekonałem do czegoś z tych meczów i stracił dużo pieniędzy. Bezbarwny mecz Realu, tak jak z VCF.

Otrzymane punkty reputacji: +8
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zgadzam się zdecydowanie z Vidalem jeśli chodzi o mecz Barcelony. W poprzednim sezonie Osasuna odarła Katalończyków z 3 punktów. Ten sezon dla drużyny z Pampeluny będzie zupełnie inny. Ich siła to głównie własny stadion. Barcelona z pewnością będzie chciała odegrać się za porażkę z poprzedniego sezonu. Patrząc na skład Osasuny to jednak odleciało z tej drużyny kilku zawodników. Najbardziej ucierpiała ofensywa i dlatego popieram typ kolegi powyżej.
Valencia - Deportivo
BTS 1,83 Bet365 ✅ 3:3
Moim zdaniem to będzie bardzo ciekawy mecz. Zdecydowanie bukmacherzy nie doceniają drużyny gości. 1,40 na Valencię ? Są silniejsi na papierze, grają na własnym stadionie, ale jednak kursy powinny być nieco inaczej ustawione. Valencia póki co zagrała tylko mecz z Realem, a takie mecze są trochę z innej bajki. Tam przesądzają te drobne detale. W meczach ze słabszymi drużynami trzeba wykazać się sporym zaangażowaniem. Deportivo po powrocie do elity będzie orać murawę by powalczyć o każdą piłkę. Deportivo ma naprawdę solidną drużynę. Analizując składy wszystkich beniaminków to właśnie ekipa z La Coruny wydaje się najsilniejsza. Skład Valencii też robi wrażenie. Ostatnio dokonali ostatniego transferu zamykając tym samym kadrę na ten sezon. Czy ta armata po zatrzymaniu Królewskich pokaże prawdziwą siłę rażenia ? Czy zleją Deportivo ? Nie wydaje mi się. Mam nadzieję, że Diego Alves nie będzie już bronił tak fantastycznie jak w spotkaniu z Realem.

Otrzymane punkty reputacji: +9
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Ja mam taką o to propozycje :
Getafe -Real
Od razu napiszę ,że chodzi mi o kartki Getafe gra ostro łapie sporo kartek a dziś przyjdzie im się zmierzyć z Realem ,który za czasów Mourinho też gra ostro.W Getafe mamy bocznego obrońce Miguel Torres ,który dość często łapie kartki w poprzednim sezonie 9 kartek ,w tym już jedną złapał , po drugiej stronie mamy gracza który się nazywa Valera ostro gra w poprzednim sezonie 11 kartek ,Getafe łapię po 4-5 kartek na mecz przy Realu ,który mimo to że wygląda nie bardzo ,fizycznie masakra, ciężko tym piłkarzom będzie nie faulować takich graczy jak Ronaldo ,Di Maria ,Ozil czy też Benzema ,sądzę że łatwy to mecz dla ekipy Jose Mourinho nie będzie sporo walki w nim widzę a kursy wartę ryzyka na tych dwóch zawodników Getafe:
Miguel Torres kartka 1.90 Tobet⛔
Valera kartka 2.40 tobet✅

W drużynie Realu widać brak szybkości u Arbeloi i zwrotności ,który według mnie superpuchar z Barceloną powinien zakończyć z czerwoną kartką ,Getafe powinno wyprowadzić nie jedną kontrę więc okazja na kartkę powinna być kurs jest też dobry:
Arbeloa kartka 2.70 Tobet⛔
Sędzia lubi sypnąć kartkami i zdarza mu się nawet i czerwonymi dlatego zdecydowałem się jeszcze na over 6.5 kartki w meczu po 1.72 bet365⛔

typ nie był zły ale tak grający Real rzadko zagrażał bramce

Otrzymane punkty reputacji: +4
vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Valencia - Deportivo
Cóż, trudno nie zgodzić się z Ramzesą odnośnie tego spotkania. Rozpocznie się ono o 23:00, także lada moment. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego meczu zostaje ekipa gospodarzy, ale pamiętajmy, że zdarzało się Emerey&#39;owi parę wpadek z teoretycznie słabszymi drużynami. Teraz jest nowy trener i początek można zaliczyć do udanych, ale czy cokolwiek możemy powiedzieć o ich grze? Na Real Madryt defensywna taktyka poskutkowała, ale jeśli Depo tu się cofnie, a jestem przekonany, że nie pójdzie na wymianę ciosów, to może być ciężko. Z resztą, nawet w pierwszym meczu sezonu, Oltra ustawił strasznie asekuracyjnie i ostrożnie nie rzucając się od razu na Osasunę. Dziś Osasuna pokazała, że nie jest wcale taka słaba, oczywiście nie porównujmy meczów na El Sadar, a na Riazor, ale jestem pod wrażeniem wzmocnień, szczególnie skrzydłowi Gama i Pizzi są bardzo przebojowi i trudni do zatrzymania, a Nelson Oliveira świetnie wszedł w roli Jokera. Valencia dokupiła jeszcze Cissokho na wzmocnienie formacji defensywnej i myślę, że to bardzo dobry ruch, bo Mathieu zawsze był lepszy w ofensywie, z resztą Alba, który odszedł również.
Analiza kursów - 1.40 na gospodarzy to żart, szczególnie, gdy nie wiemy tak naprawdę co pokażą Nietoperze, gdy to oni muszą zaatakować. Prawie cały mecz atakować pozycyjnie, a nie z kontry jak z Królewskimi. Deportivo może kontrować, szczególnie, że jest kim straszyć.
Propozycja to Deportivo +2 (1.65) ✅:bwin: Nawet jednobramkowa wygrana Valencii daje nam wygraną, a nie sądzę, by Valencia aż tak zdominowała beniaminka i wygrała większą różnicą bramek niż 1-2... Chyba warto jeszcze poszukać coś w BTS.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze. Tą drogą pójdę właśnie w meczu Atletico Madryt z Bilbao. Powiem od razu, że chcę zagrać, że bramkę strzeli Falcao. Pomocnicy Atletico grają głównie na Falcao. Większość wejść ze skrzydeł kończy się dośrodkowaniem na głowę Kolumbijczyka. Moim zdaniem czasami powinni próbować sami wykończyć akcję zamiast podawać do swojego kolegi. Wystarczy przecież, że obrońcy przykryją napastnika Atletico i będzie po zawodach. No tak, uśmiałem się. W teorii wszystko pięknie, ale upilnowanie takiego zawodnika jak Falcao praktycznie graniczy z cudem. Pomijam fakt, że obrońcy z Bilbao są ostatnio na innej planecie i kompletnie gubią się w swoich poczynaniach. Co mnie odstrasza od BTS-a i overa ? To, że Atletico może perfekcyjnie wejść w mecz, strzelić 1,2 bramkę i będzie po meczu. To często jest ich taktyka. Pamiętam, że przed finałem LE też były osoby, które wierzył w zespół Bilbao po kilku świetnych meczach jakie pokazali. Niestety, nie jest to drużyna kompletna. Samą ofensywną nie da się wygrać meczu. Naciskanie przeciwnika przez cały mecz jest praktycznie niemożliwe. Atletico to dużo bardziej dojrzała drużyna choć mająca też swoje mankamenty. Z Levante ugrali tylko remis, chociaż na inaugurację ligi to nie jest zły wynik. Teraz grają u siebie i liczą na 3 punkty. Falcao powinien dołożyć jakąś cegiełkę, a kto wie może postawi cały dom.
Atletico Madryt - Athletic Bilbao
Falcao strzeli 2,00 Bwin ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Atletico-Athletic
Świetnie zapowiada nam się spotkanie w Madrycie, które śmiało można okrzyknąć hitem drugiej kolejki La Liga i to jest hit, który mamy na sam koniec, czyli taka wisienka na torcie... Trochę się rozmarzyłem w tym wstępie, a warto przejść do konkretów. Faworytem starcia na Vicente Calderon będą nie wątpliwie gospodarze, którzy u siebie są niezwykle mocni i jeśli nie zdarzy się nic nie przewidzianego, to pewnie będą mieli po dwóch spotkaniach 4pkt. Ja nie należę do tej grupy ludzi, którzy już wieszczą koniec Athletic Bilbao, bo po prostu za wcześnie by to mówić, po jednej kolejce ligowej i kilku spotkaniach w LE, jakie rozegrali Los Leones. Jednak Atletico wygląda na ten moment na zespół mocniejszy, co by nie mówić. W obronie to drużyna lepsza do Athletic, a ataki mają porównywalne.
Atletico przed sezonem straciło jedną ze swoich największych gwiazd czyli Diego, który po Falcao był nie wątpliwie numerem 2 w ofensywie Los Rojiblancos i teraz muszą sobie radzić bez niego. Co to znaczy dla nich? Mianowicie to, że muszą szukać następcy dla Diego albo po prostu postawić mocno na skrzydła, a tam jest chociażby Arda Turan, który przed tygodniem strzelił pięknego gola, czy chociażby Adrian, który dla mnie bardziej nadaję się na skrzydło niż na szpicę. Co prawda jest młody Koke ale on super poziomu nie oferuję, aczkolwiek nie mało potrafi. W ataku rzecz jasna jest Falcao, który lubi grać z Athletic, gdyż strzelił im w tym roku kalendarzowym już 4 gole!!! Dobrą wiadomością dla Simeone jest fakt, że do kadry meczowej wracają Juanfran i Luis Filipe czyli dwaj boczni obrońcy, od których wiele zależy, gdyż w ofensywie prezentują się naprawdę fajnie, a w obronie również robią swoję. Jednak też nie jest pewne, że zagrają, bo może ich Simeone oszczędzi na piątkowy Superpuchar Europy. I właśnie myślenie o tym meczu może być zgudne dla graczy z Madrytu.
Jeśli chodzi o Athletic, to tak jak pisałem, za wcześnie powiedziano, że to już ich koniec ale niech sobie ludzie gadają, skoro nie mają pojęcia, oceniając zespół tak szybko. Wszyscy sraczkują, że brakuje Llorente i Martineza ale powiem w ten sposób jak piszą na polskiej stronie tego klubu, że Athletic był przed tą dwójką i będzie istniał po nich, co chyba najlepiej oddaję obecną sytuację. Aduriz jest spokojnie w stanie zastąpić Llorente, a przecież obok niego są Ibai Gomez, Isma Lopez, Muniain czy wielu wielu innych więc bramki pewnie teraz rozłożą się bardziej równomiernie, co też może im na dobre wyjść. Jak czytałem, że zagrali z Betisem fatalnie, a potem sam obejrzałem, to aż dziw, dlaczego nikt nie zauważył ile utrzymywali się przy piłce(65% posiadania), czy też jak grali, a moim zdaniem rozegrali w ofensywie naprawdę niezły mecz, bo w końcu 3 gole wpadły do bramki rywali. Jednak największą ich bolączką jest obrona, a już szczególnie kontry, po których tracą od pyty goli... Tutaj właśnie jest widoczny brak Martineza ale także Amorebiety, a taki San Jose to nie jest gwarant czystego konta, a z kolei Gurpegi musi jeszcze przywyknąć do nowej pozycji, bo Bielsa robi z nim, to samo co z Javimarem czyli przestawia z defensywnego pomocnika na stopera.
Jak dla mnie zapowiada się tutaj super spotkanie, w którym jednak po 3pkt powinni sięgnąć gospodarze, aczkolwiek jeśli goście wywiozą jakieś punkty, to też nie można być zdziwionym, bo piłkarzy mają naprawdę dobrych. Dlatego moim zdaniem bts będzie tutaj najlepszy, a do tego za małą stawkę warto zagrać kata Basków czyli Falcao, który będzie miał okazje na swojego premierowego gola w nowym sezonie.
BTS @ 1,72 Bwin⛔4:0
Falcao strzeli @ 2,00✅x3 sztuki

P 907

pawel-1

Użytkownik
Gabi - Atletico Madrid Will get booked @ 2.65 Tobet ✅

Moim zdaniem spotkanie Atletico - Athletic to idealna okazja by &quot;poszukać&quot; jakiegoś kartkowicza. Poza emocjami czysto sportowymi meczom tych dwóch drużyn towarzyszy spora liczba upomnień. W finale ubiegłej edycji Ligi Europejskiej było ich &quot;zaledwie&quot; 5(1x:zoltakartka:Atletico + 4x:zoltakartka:Athletic) ale poprzednie spotkania w Primiera Division wyglądały pod tym względem kolejno tak:

7(4x:zoltakartka:Atletico + 3x:zoltakartka:Athletic)
8(5x:zoltakartka:Atletico + 3x:zoltakartka:Athletic)
6(4x:zoltakartka:1x????Atletico + 1x:zoltakartka:Athletic)
8(4x:zoltakartka:Atletico + 4x:zoltakartka:Athletic)
5(1x:zoltakartka:Atletico + 4x:zoltakartka:Athletic)

Kolejnym argumentem przemawiającym za sporą liczbą upomnień czy nawet wykluczeń jest arbiter spotkania. Poprowadzi je Fernando Vitienes który lubi pomachać kartonikami. Będzie to jego pierwszy mecz w Primera Division 2012/2013 ale w przerwie między hiszpańskimi rozgrywkami pogwizdał w 2 meczach Ligi Europejskiej i międzynarodowym towarzyskim. Jego statystyki z tych gier to kolejno:

Kalmar - YBB 2x:zoltakartka:
Olimpija - Tromso 5x:zoltakartka:
Holandia - Bułgaria 5x:zoltakartka:

5 ostatnich, prowadzonych przez niego spotkań Primera Division 2011/2012 to już kanonada kartek. Kolejno:

Barcelona - Espanyol 9x:zoltakartka:
Malaga - Valencia 7x:zoltakartka:▶1x????
Sevilla - Saragossa 5x:zoltakartka:
Getafe - Gijon 8x:zoltakartka:
Malaga - Betis 5x:zoltakartka:

Zgadzam się z przedmówcami, że powinniśmy być świadkami szybkiego, otwartego meczu z dużą ilością akcji. Athletic się bronić nie będzie bo nie potrafi, a Atletico? Jeżeli serio traktują swoje przedsezonowe cele to takie spotkania muszą wygrywać. Ja wybieram kartkę kapitana Los Rojiblancos po dobrym kursie. Gabi w ubiegłym sezonie łapał ich sporo w każdych rozgrywkach. Operuje w środku pola, ma sporo zadań w destrukcji tak więc śmiało można liczyć, że jeden faul taktyczny załatwi tutaj sprawę. Z reguły rozgrywa pełne mecze. W 1 kolejce został zmieniony ale dopiero w 82 minucie tak więc czasu na boisku powinien mieć sporo.

Otrzymane punkty reputacji: +11
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Pawel zagral podobnie jak ja, bo też wybralem Gabiego na kartkę, a że kurs wygląda super to pobralem. Dodam jeszcze, że dzisiaj za rywali będzie mial w drugiej linii Susaetę, Muniaina, De Marcosa, Ruiza de Galarretę czy może Herrerę, także jest na kim kartkę zlapać. Ode mnie jeszcze jedna propozycja:

Valladolid-Levante

Kursy z kosmosu ale pewnie buki sugerują się faktem, iż Valladolid wygralo na inaugurację z Zaragozą, co bylo niespodzianką ale też i rywal nie byl mocny. Z kolei ekipa z Walencji zremisowala ze znacznie mocniejszym rywalem czyli Atletico, a w czwartek praktycznie zapewnili sobie awans do fazy grupowej LE. Odszedl przed sezonem Kone ale i tak dla mnie są drużyną na środek tabeli, bo tacy zawodnicy jak Ballesteros, Iborra, czy Barkero pewien poziom gwarantują, także ja dzisiaj widzę, że wywiozą chociaż punkt, a i zwycięstwo mnie nie zdziwi. Przepraszam, że tak krótko i dość niechlujnie ale malo czasu do meczu.
X2 @ 1,80 Bwin⛔2:0 - 2 karne, czerwo i tyle starczyło...

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Atletico - Athletic 22:00
Atletico czy Athletic? Falcao czy Llo.. Aduriz? Courtois czy Iraizoz? Siemone czy Bielsa? Kto będzie górą w dzisiejszym hicie na Vicente Calderon? Na te wszystkie pytania poznamy odpowiedzi około północy, gdy zakończy się to spotkanie. Ja bym osobiście nie szukał na siłę kartek na poszczególnych piłkarzy, bo to bywa różnie. Jeśli wymieniłeś Gabiego, to czemu nie Tiago, który chyba gra jeszcze bardziej agresywnie? To jest w jakimś stopniu loteria, kto oglądał pierwszy mecz superpucharu Realu z Barcą, ten widział ile Albiol dostał szans od sędziego, gdy powinien wylecieć już w 30 minucie(?), a pierwszą kartkę zobaczył dopiero w drugiej. Co do BTS to jestem za, ale osobiście nie grałbym tego typu, bowiem do wyjściowego składu Atletico wracają boczni obrońcy i można śmiało powiedzieć, że grają dziś w najsilniejszym możliwym dla nich zestawieniu. Nie chcę pisać o szopce Llorente i Martineza, bo to już jest nudne i prawdopodobnie mamy już nowe Bilbao bez tych panów, tak samo już przejadły mi się świetne analizy nt. Malagi i ich problemach , bla bla bla. ;) Wracają do BTS&#39;a to może ma to małe znaczenie, ale mieliśmy go w każdym meczu tej kolejki, więc czuję, że w jakimś z meczu jeszcze będzie w/w typ przegrany. Ostatnie spotkanie Atletico &#39;tylko&#39; zremisowali z Levante w Walencji 1:1. Wtenczas zespół z Madrytu miał mocną przewagę, ale tylko w posiadaniu piłki. &#39;Żaby&#39; postawili zaporę nie do przejścia dla piłkarzy Siemone. Również według mnie głupota trenera, gdy na około 30 min przed końcem spotkania wpuścił młodego Olivera Torresa, który ma być przyszłością tego klubu. Ale taki młody powinien być wpuszczany w takich żywszych meczach, w których miałby więcej miejsca, tak jak dziś. Ale to tylko moja opinia i jeśli Siemone widział to inaczej, to znaczy, że to było lepsze rozwiązanie. Transferowe okienko się powoli zamyka, więc lada moment dowiemy się co dalej w sprawie Martineza i Llorente. Oczywiście i bez nich Athletic jest bardzo mocną ekipą, której nie można w żaden sposób lekceważyć. Jednak dla mnie o ubiegłoroczny sukces będzie niebywale ciężko. Inaczej ma się sprawa Atletico, którzy według mnie są w stanie nawet obronić tytuł LE. Nie ma co się oszukiwać, to spotkanie musi być ofensywne, piłkarze będą mieli dużo miejsca i może paść sporo bramek. Ciekaw jestem, czy Athletic się już wystrzelał, czy to tylko pokaz siły ofensywnej - dwa mecze - 9 goli. Przegrać mecz, strzelając 3 bramki z Betisem to coś.;) Dziś nie liczę na grad bramek, ale jestem bardzo omylny co pokazały wczorajsze mecze, więc chłopaki wyżej mogą mieć racje co do swoich sugestii. Dla mnie dziś wygra Siemone 2:0.

Kapszti - Adrian gra na skrzydle i to nie od dziś, więc nie wiem czemu miałby być na szpicy? Daliście typy na Falcao, że strzeli i jestem za, ale coś czuję, że go oszczędzi na Superpuchar Europy i pogra koło 60-70 min. Tydzień temu z Levante, nie było komu go zmienić, bo przecież i Adrian i Kolumbijczyk grali, ale dziś wraca Diego Costa i pewnie dostanie trochę minut. Tak jeszcze się przyczepię to Koke, który bardziej jest środkowym pomocnikiem, aniżeli skrzydłowym. Taki typowy walczak, a przede wszystkim wychowanek. Na skrzydle brylować będzie nowy nabytek z FC Porto, mianowicie &#39;Cebula&#39;, czyli nie kto inny niż C.Rodriguez. Po odejściu Diego, teraz Arda Turan zajął jego miejsce za wysuniętym Falcao. Myślę, że to dobre i złe posunięcie, bo Turek bardzo dobrze wkręca rywali na skrzydle, ale jak pokazał ostatni mecz z Levante, gdyby nie było go w środku, to moglibyśmy nie być świadkami takiego świetnego gola. Dla mnie strata Diego jest poważna, ale jednak sądzę, że kadrę mają lepszą niż w zeszłym sezonie. Ławka jest mocniejsza, tylko szkoda mi Domingueza... Czytałem też, że może dołączy do nich Toulalan i Buonanotte. O ile ten pierwszy już się nie przyda (stary, ale jary), bo po prostu defensywnych pomocników jest tu nadmiar, to ten drugi jak najbardziej, bo skrzydłowy tej klasy mógłby mocno wzbogacić grę Los Rojiblancos.

Atletico - 1.57 ✅

Valladolid - Levante 20:00
Drugie spotkanie Valladolid z Levante, może aż tak nie przyciąga jak te powyżej, ale bez wątpienia mecz jest wart obejrzenia. Valladolid dobrze rozpoczęli ten sezon wygrywając z Saragossą na pastwisku. Chcę tylko powiadomić, że ten zespół lepszy jest u siebie i nie zdziwi mnie, gdy zobaczę ich pod wieczór w czołówce tabeli La Liga. Levante dziś nie zagra tak jak z Atletico, tego jestem pewien, bo przecież takich rywali powinni oni ogrywać, a nie się bronić. Sprawdzimy też jak się będzie spisywać Levante w grze na dwóch frontach, a wkrótce też i w CDR. To nie będzie spotkanie typu cios za cios, szczególnie że i Levante i gospodarze słyną z dobrej dyscypliny w grze obronnej, ale też nie maja aż tak silnej ofensywy. Zespoły bardzo podobne klasą. Według mnie zatriumfują gospodarze, ale lepszym typem, czyt. bardziej prawdopodobnym będzie tu under 2.5 - (1.65)✅ i BTS - NIE (1.80)✅.

Typ można powiedzieć że trafiony choć za nami dopiero 45 minut meczu. Gra Athletic wygląda tak jakby Ci zawodnicy którzy grają w Bilbao spotkali się 45 minut przed meczem , ktoś ich razem poznał rzucił piłkę i kazał grać mecz....
No tak, tylko gdybyś zerknął uważnie, to wcale tego typu nie podawałem do tego spotkania. Owszem napisałem co nieco na ten temat, bo czułem, że tym razem może nie być tego BTS&#39;a. Typ, który podałeś jest do meczu Valladolid - Levante i także jest na plus.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom