>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka Primera Division 12-13 września 2009r.

Status
Zamknięty.
180michal 17

180michal

Użytkownik
2. kolejka Primera Division [12-13.09.2009]

&quot;W tym temacie nie dyskutujemy na temat rozgrywek Primera Division, ale podajemy swoje typy i analizy na 1 kolejkę. Wskazana kultura i poziom wypowiedzi, posty jedno zdaniowe nie poparte żadnym sensownym argumentem czy też kłótnie i utarczki słowne będą karane.&quot;​

hypo21 0

hypo21

Użytkownik
Real Valladolid - Valencia CF
typ 2
kurs 2,10
W niedziele o godzinie 19.00 na boisko Estadio Municipal José Zorrilla wybiegną jedenastki Realu Valladolid i Valencii. Teoretycznie faworytem wydawać by się mogła drużyna Valencii, ale oferowany kurs mówi, ze jest troche inaczej. Ciezko wspinac sie na szczyty by trafic ze swietna analiza - to dopiero 2 kolejka, w dodatku po przerwie na mecze reprezentacji. Niemniej jednak moja propozycją to:
Valladolid w 1 kolejce zremisowało na wyjeździe z Almerią po mimo czerwonej kartki Nivaldo już w 13 minucie. To nie mogło pokazać w pełni dyspozycji drużyny Realu. W tym meczu zdecydowanie dominowała Almeria i tylko dzięki opatrzności Real zainkasował 1 punkt. Valladolid w sezonie przygotowawczym nie błyszczał. Pomimo ostatnich wygranych z Rayo Vallecano i samym Villareal forma drużyny to jeszcze nie ta z końcówki sezonu.
Valencia natomiast wygrała w ostatnim meczu z Sevilla. W duzej mierze dzieki czerwonej kartce Kanoute pod koniec 1 polowy. Valencia sezon rozpoczela juz troche wczesniej. W elimnacjach do Ligi Europy dwukrotnie rozbila norweski Steabek. Forma zespołu tez wciaż nie jest optymalna, ale trudno sie dziwic, toz to dopiero poczatek sezonu. Co sklania do typu na Valencie to forma poszczegolnych pilkarzy. Pierwsze skrzypce w ostatnich meczach reprezentacji odgrywala na co dzien sila napedowa Los Ches. Silva jest obecnie chyba w najlepszej formie sposrod rewelacyjnie grajacych hiszpanow, Villa jest na boisku wszedzie i pomimo wciaz rozregulowanego celownika sieje postrach pod bramka rywali. Mata jest niezwykle skuteczny, ale jega glowna zaleta sa kapitalne podania. Do tego swietnie spisujacy sie Bruno i Dealbert stanowia o sile linii defensywy.
01-03-2009 Primera Division Valencia 1 - 2 Real Valladolid
05-10-2008 Primera Division Real Valladolid 0 - 1 Valencia
03-02-2008 Primera Division Real Valladolid 0 - 2 Valencia
15-09-2007 Primera Division Valencia 2 - 1 Real Valladolid
Ostatanie 4 mecze to 3 zwyciestwa Valencii i 1 Valladolid. Nalezy zaznaczyc, ze bylo to podczas punktu kulminacyjnego kryzysu w ekipe Valencii. W dodatku 2 ostatnie mecze w Valladolid to zwyciestwa Valencii.

180michal 17

180michal

Użytkownik
Sevilla - Zaragoza
Gospodarze beda podejmowac na własnym obiekcie Zaragoze, która w pierwszym meczu wygrała z Tenerife 1:0. Sevilla jest w tym spotkaniu faworytem i nie ma sie co dziwic. Aspiracje tego zespołu jak co roku sa wysokie i mierza w pierwsza czwórke w końcowej tabeli. Gospodarze sezon rozpoczeli od meczu z Valencia i niestety poniesli porazke (2:0). W dzisiejszym meczu na pewno nie zobaczymy Kanoute, Romaricia oraz Sergio Sancheza. W szeregach gości nie zobaczymy Diogo, Braulio i prawdopodobnie Ewrthona. Moim zdaniem 3 pkt w dzisiejszym meczu pozostana na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, ponieważ po stronie gospodarzy jest wiecej argumentów na wygrana niz po stronie gości.
Typ: Sevilla ✅
------------
Atletico Madryt - Racing Santander
Porażka w pierwszym meczu Atletico sprawiła ogromna niespodzianke. Chyba nikt oprocz kibiców Malagi nie wierzył, dzisiejsi gospodarze poniosa kleske i jeszcze tak wysoka (3:0). W dzisiejszym meczu na pewno piłkarze z Madrytu beda chcieli pokazac sie z lepszej strony i zdobyc pierwsze pkt w nowym sezonie. W Atletico nie zagraja dzisiaj Camacho, R.Garcia, Pernia, Maxi i Cabrera. Goście podobnie jak ich dzisiejsi rywale nie rozpoczeli za ciekawie nowego sezonu. Porazka u siebie z Getafe 1:4 na pewno zadziałała jak zimny prysznic na graczy Santander. Teraz jednak maja jeszcze silniejszego rywala i niestety nie przwiduje aby mogli w tym meczu cos osiagnac. W szeregach gości zabraknie dzisiaj: Tchite, Bolado i Bedii. W ostatnich 2 sezonach gospodarze wygrywali wysoko bo byly to wyniki 4:0 i 4:1. Mam nadzieje, ze dzisiaj piłkarze Atletico nie zawioda własnych kibicow i nas typerow i wygraja pewnie to spotkanie.
Typ: Atletico -1 ⛔
----------
Getafe - Barcelona
Gospodarze rozpoczeli nowy sezon bardzo dobrze, wygrywajac na wyjezdzie z Santander az 4:1. Hattrickiem w tym meczu popisał sie były gracz Realu Madryt, Soldado. Zespoł Getafe to taki sredniak w La Liga, który lubi czasem sporo namieszac, szczegolnie grajac z lepszymi od siebie zespołami. Jednym z tych zespołow jest Barcelona, ktora w kazdym meczu z Getafe musi pokazac swoj najlepszy futbol, poniewaz przeciwnicy zawsze stawiaja bardzo wysoko poprzeczke. W zespole gospodarzy nie zagraja: Gavilan oraz Mario, natomiast u gosci nie zagra Bojan i Milito. Do zespołu Barcelony po kontuzjach powraca Iniesta oraz Marquez. Katalończyków czeka w srodku tygodnia ciezka batalia z Interem Mediolan, co pewnie sprawi ze Pep bedzie chcial oszczedzic kilku podstawowych zawodnikow co sprawi ze w dzisiejszym meczu ujrzymy po raz pierwszy ostatni nabytek czyli Czyhrynskiego. Moim zdaniem nie zobaczymy w tym meczu duzo bramek, wydaje mi sie ze moze tu byc 1:1 lub 0:1.
Typ: under 2,5 ✅

sekular 47

sekular

Użytkownik
A ja dzis bym sprobowal Real Madryt kurs jest puki co 1.55... real napewno dzis nie full sila ze wzgledu na fakt iz mielismy mecze miedzynarodowe, jednak wydaje mi sie iz rywal jest slabiutki! W zeszlym sezonie wygrzebal sie ze strefy spadkowej dzieki cudownej formie w koncowce sezonu.
Real nawet jesli nie zagra full skladem maja na tyle mocne rezerwy, ze nie beda mieli problemu z wystawieniem duzej sily ognia, dzis w ataku nie zagra Benzema za swoje nocne eskapady, jego miejsce zajmie Higuain ( czy jak sie to pisze), argentynczyk jest w swietnej formie o czym swiadczy ostatni Hat-trick co wiecej nie gral w reprezentacji w tym tygodniu, napewno po wykopaniu przez Benzeme bedzie chcial sie pokazac przed trenerem wiec &quot;ciag&quot; do pilki gwarantowany;) Jak dla mnie Real 90&#39; w jakims doublu...
pozdrawiam.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
A ja dzis bym sprobowal Real Madryt kurs jest puki co 1.55... real napewno dzis nie full sila ze wzgledu na fakt iz mielismy mecze miedzynarodowe, jednak wydaje mi sie iz rywal jest slabiutki! W zeszlym sezonie wygrzebal sie ze strefy spadkowej dzieki cudownej formie w koncowce sezonu.

Real nawet jesli nie zagra full skladem maja na tyle mocne rezerwy, ze nie beda mieli problemu z wystawieniem duzej sily ognia, dzis w ataku nie zagra Benzema za swoje nocne eskapady, jego miejsce zajmie Higuain ( czy jak sie to pisze), argentynczyk jest w swietnej formie o czym swiadczy ostatni Hat-trick co wiecej nie gral w reprezentacji w tym tygodniu, napewno po wykopaniu przez Benzeme bedzie chcial sie pokazac przed trenerem wiec &quot;ciag&quot; do pilki gwarantowany;) Jak dla mnie Real 90&#39; w jakims doublu...

pozdrawiam.
skąd masz te informacje dotyczące Benzemy ?

Ma grać w podstawowym składzie.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Tzn swoja wiedze opieram na tym co bylo mowione na SkyTV Revista De La Liga...
Podobno Benzema ostatnio lamal zakazy klubowe i nagminnie balowal po Madryckich Clubach... Co za tym idzie mial byc jak mowil trener zawieszony w tym meczu i zamiast niego mia wystapic argentynczyk. Byc moze sie juz z tego rozmyslil, skoro mowisz, ze z twoich zrodel ma zagrac i znalazl sie w pierwszej 11stce...
Ta sama informacje podano wczoraj na SKy Sport 1 w magazynie LM...
Ja tylko mowie to co slyszalem... jesli ktos ma lepsze zrodla moze obalic mojego news&#39;a...
pozdro Fabik10!

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Espanyol Barcelona - Real Madryt
0:3​

Dzisiaj drużyna Realu Madryt wybiera się do Barcelony. Zmierzy się z Espanyolem. Faworytem tego spotkania są Królewscy i trudno temu się dziwić. Różna między oboma zespołami jest olbrzymia czy to patrząc na skład czy na budżet. Ale jak wiemy te czynniki nie grają – gra cała drużyna. Jednak i tego brakuje gospodarzom dzisiejszego pojedynku. Na inaugurację sezonu przegrali grając na wyjeździe z Athletic Bilbao nie prezentując się najlepiej. Wprawdzie przed sezonem działacze zapowiadali walkę o górną cześć tabeli lecz uważam, że przynajmniej na razie muszą te plany trochę zaczekać. Trochę inne ambicje ma drużyna Realu Madryt, która zamierza walczyć o mistrzostwo kraju. Inaczej nie może być gdy na wzmocnienia zespołu wydaje się galaktyczne pieniądze. Jednak w pierwszym ligowym spotkaniu przebieg widowiska nie był do końca taki jakiego spodziewali się kibice z Madrytu. Wprawdzie Real zdobył 3 bramki ale jednocześnie stracił 2 a po samym meczu nie było widać jakiejś wielkiej różnicy między Galaktycznymi a Deportivo. Potwierdziła się także odwieczna bolączka Realu – dużo strzelają ale również dużo tracą. Jednak mimo to uważam, że dziś zwycięży drużyna Królewskich. Zespół ma potencjał i sądzę, że z każdym meczem będą prezentować się coraz lepiej.

Moja propozycja:
Real (około 1.55)✅

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Tzn swoja wiedze opieram na tym co bylo mowione na SkyTV Revista De La Liga...

Podobno Benzema ostatnio lamal zakazy klubowe i nagminnie balowal po Madryckich Clubach... Co za tym idzie mial byc jak mowil trener zawieszony w tym meczu i zamiast niego mia wystapic argentynczyk. Byc moze sie juz z tego rozmyslil, skoro mowisz, ze z twoich zrodel ma zagrac i znalazl sie w pierwszej 11stce...

Ta sama informacje podano wczoraj na SKy Sport 1 w magazynie LM...

Ja tylko mowie to co slyszalem... jesli ktos ma lepsze zrodla moze obalic mojego news&#39;a...

pozdro Fabik10!
zobaczymy jak podadzą oficjalne składy, ale słyszałem że Higuain ma grać za Raula, a nie Benzeme, który jest wypoczęty bo w reprezentacji grał tylko 20 minut.
Na ławce mają też usiąść Ronaldo (zmęczony po reprze.) i Lass więc tak jak mówiłem ja zdecyduję czy zagrać dopiero po zobaczeniu oficjalnych 11.:spokodfhgfh:

180michal 17

180michal

Użytkownik
Składy:
Getafe: Ustari; Cortés, Cata, Rafe, Mané; Celestini, Adrián, Pedro León, Albín, Parejo, Soldado.
Barcelona: Valdés, Chigrinskiy, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Touré, Keita, Pedro Ibrahimovic, Jeffren
-------
Atletico Madryt: Asenjo; Valera, Juanito, Ujfalusi, Antonio López; Paulo Assunçao, Cléber Santana, Sinama, Simao, Jurado; Agüero
Racing: Tono, Pinnilos, Morris, Henrique, Sepsi, Arana, Colsa, Lacen, Serrano, Geijo, Munitis

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Real jak dla mnie to taka &quot;pefka&quot; na dziś. Nie bawiłbym się jednak tutaj w handicapy tylko dał czystą 2 po dobrym kursie.
Co do Barcy to podchodzę sceptycznie. Choć jestem ich cichym fanem to nie uważam żeby mieli prostą drogę w tym meczu. Getafe bardzo dobrze rozpoczęło sezon ładnie grali. Cieszy powrót Iniesty choć z pewnością nie zagra od pierwszych minut.

180michal 17

180michal

Użytkownik
Villarreal - Mallorca
Na dzisiaj tylko ten mecz mi sie podoba. Gospodarze sa faworytami w tym meczu co nie podważa dyskusji. W pierwszym swoim meczu zremisowali z Osasuna 1:1, co pewnie niektórych zaskoczyło. Villarreal dysponuje silniejszym składem co wg mnie powinni udowodnic w dzisiejszym meczu. Jak kazdy wie, Mallorca przed sezonem pozbyla sie kilku bardzo waznych graczy co pewnie odbiło sie na ich grze, lecz wygrana w pierwszym meczu 2:0 z Xerez opawa optymizmem. Jednak Xerez to nie Villarreal i to wlasnie dzisiaj bedziemy mogli przekonac sie jak silny ma zespół Mallorca. Moim zdaniem 3 pkt pozostana na obiekcie Villarreal.
Typ: Villarreal ⛔

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zgadzam się co do typu na Villarreal. Dokładnie to już nie Xerez w dodatku grające w osłabieniu żeby Mallorca ponownie sięgnęła po punkty. Osłabienia przed sezonem bardzo duże. Jurado, Cleber Santana czy Arango to podstawowi zawodnicy klubu z Balearow w poprzednim sezonie, a w ich miejsce jakoś póki co liderzy się nie wykreowali. Villarreal z łatwością ogrywał NAC Breda w Lidze Europejskiej i choć w Pampelunie z Osasuną na starcie tylko zremisował to tym razem Żółta Łódź Podwodna powinna sięgnąć po trzy punkty.
Villarreal

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Real Valladolid - Valencia CF | 2
To moim zdaniem najlepsza propozycja na niedziele. Valencia to zdecydowanie lepsza drużyna niż Real. Zarząd Valencii postawił sobie jasny cel na ten sezon - zajęcie miejsca w pierwszej czwórce. Piłkarzy już nie będą sprzedawać bo z kasą coraz lepiej więc sami bardziej wartościowi piłkarze tacy jak Silva czy Villa będą się starać by grać w Europejskich Pucharach w następnym roku - będąc spokojni o premie. Żeby zająć czołowe lokaty już na początku drużyna musi wygrywać z takim średniakiem jakim jest Valladolid.
Valladolid męczył się z Almerią na wyjeździe (0:0), gdy Valencia wygrała z Sevilla 2:0 - rywal nie byle jaki. W drużynie Valencii jest aż 3 reprezentantów Hiszpanii. W dodatku po zgrupowaniu są w świetnej formie. Są również mocno zmotywowani i zadowoleni z awansu na mistrzostwa świata w RPA. Teraz muszą jednak walczyć o ligowe punkty.
Co do wzmocnień to na pewno najbardziej wartościowym piłkarzem kupionym przez Real Valladolid to Manucho z Manu.
Ostatni mecz Realu u siebie to mecz towarzyski z Villarreal - branie meczy z maja jest raczej bezsensu.
Valencia tych meczy rozegrała zdecydowanie więcej (mecze towarzyskie i puchary). Ostatnie mecze na wyjeździe :
Liga Europejska UEFA Kwalifikacje Stabæk vs. Valencia 0:3
Towarzyskie Klubów FC Sevilla vs. Valencia 2:0
Towarzyskie Klubów Manchester United vs. Valencia 2:0
Towarzyskie Klubów Cardiff City vs. Valencia 0:2
Towarzyskie Klubów Werder Bremen vs. Valencia 2:2
4:6 (Po karnych)
Towarzyskie Klubów ADO Den Haag vs. Valencia 1:4
Che rozegrało więcej sparingów, analogicznie są bardziej &quot;wbici&quot; w rytm rozgrywek.
Mecze pomiędzy tymi drużynami na przestrzeni ostatnich sezonów opowiadają się na korzyść Valencii. Mówie tutaj o meczach rozgrywanych na wyjeździe: 2 zwycięstwa Valenci, 2 remisy i jedno zwycięstwo Real w ostatnich 5 konfrontacjach. Pomimo tego że historia nie przemawia jednoznacznie na korzyść Valencii to i tak w tym sezonie będą bardzo silni. Czołowi piłkarze są w bardzo dobrej formie i brak kontuzji. Myślę że Valencia pewnie wygra ten mecz ;)

sztajger 24

sztajger

Użytkownik
Gijon - Almeria 1-0 ✅

Typ: 1 @ 2.35
Bukmacher: Expekt​

Analiza: Spotkanie Sportingu Gijon z Almerią będzie jednym z mniej ciekawych meczy drugiej kolejki Hiszpańskiej Primera Division. Już o 17:00 na El Molinon spotkają się na przeciwko siebie zespoły, które nie mogą być w nastrojach po pierwszej kolejce. Na inaugurację rozgrywek gospodarzom przyszło się mierzyć na Camp Nou z tamtejszą FC Barceloną i pomimo na prawde ciekawego spotkania zdecydowanie polegli (3:0 dla Blaugrany). Mimo tak wysokiej porażki trener Preciado dostrzega sporo pozytywów, przede wszystkim bardzo ambitną walke Swojego zespołu. Wszystkie trzy bramki Gijon stracił po stałych fragmentach gry, i to właśnie na ten element zwrócił w ostatnim tygodniu treningów Szkoleniowiec Sportingu Gijon. Almeria w pierwszym meczu mierzyła się na własnym stadionie z Realem Valladolid. Spotkanie zakonczyło się podziałem punktów, lecz należy zauważyć iż trener Almerii Hugo Sanchez po tym meczu stracił kolejnych zawodników. Urazów nabawili się kolumbijski pomocnik Fabian Vargas oraz zawodnik kupiony w letnim okienku transferowym Henok Goitom. Występ szweda stoi pod sporym znakiem zapytania. Gospodarze to spotkanie musza po prostu wygrać, nie może im się bowiem zdarzyć druga juz porażka z rzędu. Sędzią spotkania będzie Delgado Ferreiro. GO GIJON!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom