Burnley - Birmingham
Typ: Goście strzelą bramkę 1,52
(2-2)
Gospodarze to spadkowicze z PL którzy zaczęli obecny sezon dość słabo. Pierwszy mecz zremisowali 1-1 ze średniakiem ligowym,- Leeds. Drugi mecz, tym razem
puchar ligi to przegrana 1-0 z Port Vale. Drużyną grającą w League 1 która w poprzednim sezonie była bliska spadku.
Myślę że przy obecnej formie, a raczej jej braku gości stać na strzelenie chociaż jednej bramki drużynie z Turf Moor.
Middlesbrough - Bolton
Typ: Middlesbrough 1,51
(3-0)
dodatkowo proponuję:
BTS- Nie 1,63 
Po słabym występie w pierwszy meczu ligowym przeciwko Preston na wyjeździe Boro zmierzy się z Boltonem. Pierwszy mecz w tym sezonie na swoim terenie. Mam nadzieję że gospodarze wyciągnęli wnioski z pierwszego spotkania i tym razem 3pkt powędrują na ich konto.
Wszystko w tym temacie
Milton Keynes Dons- Preston
Typ: BTS- Tak 1,71
(0-1)
To spotkanie zapowiada się ciekawie. Obie drużyny to beniaminki.
Preston w meczu z Boro w poprzedniej kolejce nie zachwycało. Nie potrafili wykorzystać faktu iż gospodarze również grali bardzo słabe spotkanie. Myślę że tym razem zaprezentują już poziom godny
championship i strzelą chociaż jedną bramkę.
Gospodarze zaczęli nieco lepiej. Wygrana z Rotherham 1-4 oraz zwycięstwo w pucharze z Leyton (chociaż wymęczone) dają szanse na sukces ;p
Spotkanie swojego rywala z poprzedniego sezonu w nowej, wyższej lidze po awansie to również fakt który daje motywacje do spięcia się i
dania z siebie stu procent.
Nottingham - Rotherham
Typ: LB Under 2,5 1,83
(2-1)
Goście o których wspomniałem wyżej zostali pożarci przez Beniaminka, Milton Keynes. Przegrali u siebie wysoko, bo aż 1-4. W zeszłym sezonie bronili się przed spadkiem do ostatniej chwili co im się udało.
Nie sądzę aby w tym sezonie wiele się zmieniło. Zapewne będą okupować dolną, aczkolwiek nie koniecznie spadkową część tabeli.
Gospodarze w zeszłym sezonie również nie zachwycali. W klasyfikacji końcowej zajęli 14-ste miejsce w tabeli. Sezon zakończyli serią porażek.
Liczę że w tym spotkaniu nie padnie wiele bramek. Jeśli miałbym obstawiać wynik, postawił bym na 1-1.
Edit:
W ostatnich pięciu meczach mieli bilans 0-1-4.
Można to podsumować tak:
Prokurator: mówcie Kiler, mówcie, tak będzie dla was lepiej
Ryba: ...niewiele lepiej
Prokurator: ale?
Ryba: ale lepiej
Przepraszam za wprowadzenie w błąd. (Niewielki ale błąd

)
QPR- Cardiff
Typ: 1DNB 1,47
(2-2)-Zwrot (Cardiff strzeliło drugiego gola w 90 minucie ;p)
Kolejny spadkowicz z PL podejmie na swoim terenie Cardiff.
Jeśli QPR chce wrócić na wyższy szczebel rozgrywek lub chociaż myśleć o górnej części tabeli musi zacząć zbierać punkty bo na pewno nie będzie łatwo. Myślę że powinni ugrać chociaż remis. Pożyjemy, zobaczymy