>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 Kolejka LIGUE1 [15-16 sierpnia]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Kursy by TOBET​

Ol.Lyon przed tygodniem zanotował falstart, tym razem zmierzy sie na Stade Gerland z Valenciennes i jakakolwiek strata pkt wydaje się raczej niemożłiwa w ich wykonaniu. Udanie sezon zaczeli za to mistrzowskie Bordeaux i Ol.Marsylia. W tym tygodniu Marsylia na neutralnym obiekcie podejmie Lille z bohaterem meczu Polska - Grecja czyli Ludwikiem Obraniakiem ;) Żyrondyści natomiast udadzą się do Sochaux. W dalszym ciągu Auxerre będzie musiało sobie radzic bez Jelenia, czy wobec tego poradzą sobie z beniaminkiem RC Lens?
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Lyon - Valenciennes
W pierwszej kolejce rozczarowałem się ekipą Lyonu. Teraz czas na rehabilitację, bo Marsylia ani Bordeaux już od pierwszej kolejki nie próżnują. Valenciennes przyjedzie się bronić, ale moim zdaniem jest słabszą drużyną niż przed rokiem. Lisandro Lopez znów da znać o sobie i mam nadzieję, ze będzie jednym z tych zawodników, którzy zrobią różnicę na korzyść OL.
Mój typ: Lyon - 1,35 w Tobet [7/10] ✅

Sochaux - Bordeaux
Sochaux mocno osłabiło się przed sezonem. Odeszli Erding, Pichot, Isabey, Pitau, Afolabi. Okienko transferowe moim zdaniem na minus i to jeden z kandydatów do spadku. Bordeaux już bez Diawary i Obertana, ale z Plasilem i utrzymaną pozostałą częścią kadry. Żyrondyści zagrali solidnie z Lens i teraz spodziewam się równie dobrego meczu i pewnego zwycięstwa w ich wykonaniu.
Mój typ: Girondis Bordeaux - 2,00 w Tobet [3/10] ✅

Lorient - Montpellier
Christian Gourcouff wykonuje bardzo dobrą robotę jako trener Lorient. Wygrana z Lille na starcie ligi niezupełnie była dziełem przypadku. Montpellier w szczęśliwych okolicznościach zremisowało z PSG, ale tym razem ulgi dla beniaminka nie przewiduję. Duet Gameiro-Vahirua powinien znów dać znać o sobie.
Mój typ: Lorient - 2,00 w Tobet [3/10] ⛔

Toulouse - St.Etienne
Wyrównany mecz toczyła Tuluza z Monaco, ale ostatecznie przegrała 0-1 po bramce Nene. Zieloni fatalnie zaczęli sezon od porażki 0-2 z Niceą i wygląda na to, ze poprzedni slaby sezon może się powtorzyć. Przed sezonem odeszli ważni zawodnicy Dernis, Machado, Matsui czy wreszcie Gomis. To spore osłabienia i szybko nowi zawodnicy ich nie załatają. Tuluza także w okienku transferowym raczej na minus, ale mają Gignaca, który jest wstanie przechylić szalę zwyciestwa na korzyść Tuluzy.
Mój typ: Toulouse - 2,00 w Tobet [2/10] ✅

V 115

vindom

Forum VIP
Sochaux - Bordeaux 2 @2 5/10

Bordeaux w dobrym stylu rozpoczęło sezon, wygrało wysoko z beniaminkiem RC Lens, chociaż dzieło zniszczenia dokonało się dopiero w drugiej połowie. Talentem błysnął strzelec dwóch goli Gourcuff. Również Sochaux zdobyło komplet punktów w pierwszej kolejce ogrywając Auxerre skromnie 1:0.

Faworytem są Żyrondyści, choć bilans ich wyjazdowych potyczek z Les Lionceaux nie jest zbyt dobry, to jednak ulega powolnej poprawie. Gospodarze przed sezonem doznali osłabień, zwłaszcza w defensywie. W meczu z Auxerre widać było, ze formacja ta potrzebuje jeszcze czasu by się zgrać, tydzień to z pewnością za krótki okres by w obecnym meczu ich gra miała ulec poprawie. Bordeaux przystąpi do meczu bez większych osłabień. Sochaux przez ostatnie kilka sezonów głównie broniła się przed spadkiem, w tym sezonie może być podobnie. Żyrondyści muszą więc z takimi rywalami wygrywać, poza tym na ich wpadkę liczą OL i OM, więc jest to dodatkowy czynnik mobilizujący. Zawodnicy Bordeaux jesli nie ulegną presji, to powinni wygrać przynajmniej takie jest moje zdanie. Rywal liczy głównie na Sverkosa, ale i jemu może przydarzyć się słabszy dzień.

Toulouse - St. Etienne 1 @1.9 4/10

Uważam, że Toulouse&#39;a powinna sobie poradzić z St. Etienne. Les Verts przed sezonem bardziej się osłabili niż wzmocnili, poza tym nie będa mogli zagrać Ilan, Dabo, Monsoreau i Perrin. Największych osłabień doznała pomoc i atak czy to właśnie ze względu na kontuzje czy odejścia. Dla gospodarzy największa absencją będzie brak Pelego w bramce. Goście już w pierwszy meczu nie pokazali nic nadzwyczajnego i gładko ulegli Nicei. W obecnym sezonie też raczej będą się skupiać na walce o utrzymanie. Toulouse przegrywając z Moanco trochę rozczarowała, ale u siebie gra zdecydowanie lepiej, jest groźna dla wszystkich i rzadko kiedy przegrywa. St. Etienne nie błyszczał na wyjazdach w tamtym sezonie, a z takim składem z jakim wystąpią w sobotę trudno oczekiwać by mieli zdobyć choćby punkt.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Marsylia tym razem podejmuje nie u siebie lecz na Stade de la Mosson w Montpellier obecnie 15 druzyne Ligue 1- Lille OSC. OM w tym sezonie jest typowany w gronie faworytow do mistrzostwa, poniewaz po dobrych transferach jakie wykonali mozna liczyc na bdb gre . W dwoch ostatnich spotkaniach niespodziewanie padl jeden remis i zwyciestwo Lille. Czy to moze nie przestroga przed graniem na druzyne gospodarzy ? Mysle, ze nie ! Lille ostatnio w slabszej formie uleglo na wlasnym stadionie przecietnemu Lorient 1:2 po bardzo slabej lecz z okazjami grze. Na pewno wielu z nas rowniez zwroci swoja uwage na wystep swiezo upieczonego Ludo, ale nie ma co oczekiwac od niego cudow, w ostatniej kolejce zaliczyl przecietny wystep i tym razem z graczami Marsyli moze byc zdecydowanie ciezej. Nie zagra Bonnart oraz napastnik Kone . Pierwsze dosc solidne oslabienie leccz trener Deschamps ma kim zastapic reprezentanta WKS w ataku. Tak czy siak uwazam, ze bez wiekszych problemow po dobrym starcie na wyjezdzie OM pokona na neutralnym terenie &quot;przyjezdnych&quot; i kontynuuje marsz po mistrzostwo oraz po miano najbardziej efektownej i efektywnej druzyny ????
OM win .[1.73]

tbm 642

tbm

Forum VIP
Olympique Marsylia - Lille
Bardzo dobry mecz Marsylii na starcie z Grenoble i pewna wygrana. Teraz mecz odbędzie się na neutralnym stadionie w Montpellier. OM bez Lucho Gonzaleza, ale i tak bardzo mocne kadrowo. Niang, Kone, Brandao czy Ben Arfa na pewno będą starali się o zwycięstwo dla swojej drużyny. Lille niemrawo rozpoczęło sezon od porażki u siebie z Lorient. Wcześniej miało za sobą sparingi i mecze Ligi Europejskiej z drugoligowcem serbskim Sevojno, z którym pewnie wygrało 2x po 2-0 ale nic wielkiego nie prezentując. OM mimo, że na neutralnym stadionie to moim zdaniem pewnie sięgnie po trzy punkty.
Mój typ: Olympique Marsylia - 1,72 w Unibet [5/10] ✅

rafu 247

rafu

Użytkownik
Bardzo podobal mi sie mecz Sochaux - Bordeaux, zakonczony wynikiem 2:3
Stawialem na Bordeaux i przyznam, ze po 1 polowie (0:2) juz myslalem ze po meczu, pozniej jak Sochaux strzelilo na 1:2 znowu nerwy, zwlaszcza ze przy tym stanie meczu mieli kilka akcji kiedy bramkarz Bordeaux musial interweniowac. Pozniej 1:3 i jeszcze bramka Sochaux na 2:3 w koncowce i dodatkowe nerwy na 2 ostatnie minuty meczu.
Tolouse - St.Etienne
Ten mecz rowniez stawialem, oczywiscie na Tolouse. Ostatecznie zakonczony wyikiem 3:1 dla gospodarzy, ale do 60 minuty gra obu druzyn byla tak nudna, ze ten mecz ogladalem bez zainteresowania. Dopiero po 2 bramce gospodarze szli za ciosem i grali niezle, raz za razem przeprowadzajac ataki na bramke St.Etienne, by ostatecznie pokonac gosci 3:1.

Do góry Bottom