>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. kolejka Jupiler Pro League (03-05.08.2012)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kursy od Unibet:

W pierwszej kolejce bardzo dobry mecz Kortrijk a Anderlecht i już na samym początku sezonu piłkarze z Brukseli tracą punkty. W sumie to dobrze, bo liga zapowiada się bardzo ciekawie. Z kolei w drugiej rundzie zmagań w JPL chyba najciekawiej zapowiada się mecz Cercle Brugge z Kortrijk. Całkiem nieźle wygląda kurs na Genk, który myślę, że powinien sobie poradzić na wyjeździe.
Zapraszam do wspólnej analizy oraz dyskusji :wink:​

dfrugo 140

dfrugo

Użytkownik

Lierse SK - Standard de Liege
Typ: 2⛔
kurs: 1.75 Tobet
Faworytem meczu zdecydowanie jest Standard de Liege, który przegrał inauguracyjne spotkanie z Waregem. Mecz był bardzo wyrównany i zarówno jedna jak i druga druzyna miała mnóstwo okazji do strzelenia bramek. Myślę, że dziś Standard również stworzy sobie wiele sytuacji podbramkowych tym bardziej, że rywalem będzie Lierse, które w pierwszym meczy przeciwko Gent nie miało żadnych argumentów. W ataku praktycznie nie istnieli. Warto również wspomnieć o ostatnich 4 pojedynkach między tymi druzynami:
2011/2012 Lierse - Standard 0:2
2011/2012 Standard - Lierse 2:0
2010/2011 Standard - Lierse 7:0
2010/2011 Lierse - Standard 1:4
Jak widać Standard zdecydowanym faworytem tego meczu. Można by pokusić się nawet o handicap
Lierse(+1) - Standard Typ: 2 ⛔
kurs: 3.20 Tobet
Zapraszam do dyskusji
edit: Niestety Standard pomimo przewagi w całym meczu nie potrafił tego udokumentować. Nie pomogło nawet to, że większość meczu grali w przewadze. Wielka radość Lierse po gwizdku sędziego świadczy o tym jak bardzo remis jest dla nich satysfakcjonujący

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 218

krystian95

Użytkownik
Anderlecht(-1,5) - Germinal Beerschot
Typ: 1
Kurs: 1,85 Pinnacle Sports

Jutro czeka nas pojedynek mistrza Belgii,Anderlechtu z beniaminkiem z Beerschot.Zdecydowanym faworytem tego starcia są podopieczni Johna van den Broma.Anderlecht nie miał zbyt udanego początku rozgrywek.&quot;Fiołki&quot; zaledwie zremisowały 1:1 z Kortrijk.Natomiast powetowali sobie te niepowodzenie w Lidze Mistrzów,gdzie zdemolowali 5:0 Ekranas.Z kolei goście pierwsze spotkanie przegrali na własnym obiekcie 2:4 z Lokeren.Z pewnością celem głównym dla Germinalu będzie utrzymanie.Z kolei Anderlecht powalczy na pewo o mistrzostwo i fazę grupową LM.Z zespołu &quot;Fiołków&quot; przed sezonem odszedł najlepszy snajper,Matias Suarez.W jego miejsce przyszedł Cyriac.Patrząc na skład drużyny z Brukseli widać ogromną różnicę na tle Germinalu.Według mnie,Anderlecht ma najlepszy skład w całej lidze belgijskiej i naprawdę ciężko będzie powalczyć z nimi o tytuł. &quot;Fiołki&quot; nie muszą martwić się o rewanż w eliminacjach LM,stąd zapewne skupią się na lidze. Nie widzę w tym spotkaniu innego scenariusza jak zwycięstwo gospodarzy co najmniej dwoma golami.

dfrugo 140

dfrugo

Użytkownik

Charleroi Sporting Club - Club Brugge
Typ: 2 ✅✅✅
Kurs: 1.50
Brugge rozpoczęło sezon od dosyć spokojnego zwycięstwa 3:1 nad Waasland-Beveren. Chociaż momentami zagrożenie stwarzał Ndabashinze. Jeśli trochę lepiej skupią się na obronie to myślę, ze nie powinni mieć problemu z wygraniem następnego spotkania. Tym bardziej, że Charleroi swój pierwszy mecz przegrało z Mechelen 4:2 a bramki były bardziej przypadkowe niż z wypracowanych akcji.
Poprzednie mecze między tymi drużynami:
2010/2011 Club Brugge - RSC Charleroi 5:0
2010/2011 RSC Charleroi - Club Brugge 0:5
2009/2010 Club Brugge - RSC Charleroi 1:0
2009/2010 RSC Charleroi - Club Brugge 1:2
2008/2009 Club Brugge - RSC Charleroi 2:1
2008/2009 RSC Charleroi - Club Brugge 2:2​

Otrzymane punkty reputacji: +4
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Zgodzę się z powyższym, ale ze stawką bym uważał. Kurs na wygraną Clubu Brugge to również przesada, 1.50 :?: W ogóle nie opłaca się ryzykować. Jutro jednak podoba mi się jedno rozwiązanie w (wg mnie) hicie kolejki, a mianowicie:
Cercle Brugge vs KV Kortrijk o2.5, 1.90 Ub 3/10 ✅ 1:2 ;)
Cercle Brugge swój pierwszy mecz rozegrało rewelacyjnie pod względem wykorzystania jeszcze słabo się spisującej obrony Genku. Trafili trzykrotnie, przy czym również stracili 3 bramki. Obrona Cercle także jest niestabilna i tutaj już ✅ na korzyść gości, ponieważ potrafią solidnie atakować kontrami w prawdzie stracili m. in. Chavarrię, ale już wcześniej mieli w planie pozyskać kogoś nowego i póki co w pierwszym meczu następcy jeszcze nie mieli okazji się popisać (prócz Mattona i Kamghaina - zagrał dobrze). Tym razem jednak młody Kamghain powinien dostać więcej czasu i pograć, może coś ustrzeli :?: W końcu został pozyskany z PSG, choć grał w kadrze B - wyszkolili go jednak nawet dobrze, przynajmniej jak na ligę belgijską. Cercle Brugge sprzedało sporą liczbę graczy, ja jednak bardziej zwróciłbym uwagę na zawodników, którzy przybyli: Smolders, Uczebo, Hedrickx - to zawodnicy doświadczeni i pomogą w lepszej pozycji dla Cercle w tym sezonie. Goście to bardziej ekipa defensywna i jutro na pewno będą mieli sporo roboty, gra na kontry może nie wystarczyć i muszą pokombinować. Cercle w tym sezonie to ekipa mocno ofensywna. Jak dla mnie over to formalność, choć oczywiście moje przeczucie może mnie mylić. Dodam, że w 5 ostatnich pojedynkach pomiędzy tymi ekipami czterokrotnie padł over - to taka motywująca do gry statystyczna ciekawostka. Po pierwszej kolejce boję się jeszcze obstawiać 1x2, ale tutaj gdybym musiał zagrałbym 1 DNB, ale nie ma value. Over natomiast ma ogromne value, takie kursy później mogą się nie zdarzać - chociaż buki od zawsze się mylą w tej lidze na liniach o/u. Polecam, jak dla mnie to typ kolejki jak i dnia.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +9
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Brugge rozpoczęło sezon od dosyć spokojnego zwycięstwa 3:1 nad Waasland-Beveren. Chociaż momentami zagrożenie stwarzał Ndabashinze. Jeśli trochę lepiej skupią się na obronie to myślę, ze nie powinni mieć problemu z wygraniem następnego spotkania. Tym bardziej, że Charleroi swój pierwszy mecz przegrało z Mechelen 4:2 a bramki były bardziej przypadkowe niż z wypracowanych akcji.
Charleroi to powinna byc formalnosc dla zawodnikow Club Brugge. Zagrali dobre spotkanie, choc zdarzaly im sie bledy w obronie, jednakze byli dosc skuteczni i to im pozwolilo wygrac spokojnie z Beveren. Ekipa beniaminka nic nie pokazala w spotkaniu z Mechelen, strzelila te 2 bramki dosc szczesliwe, lecz Mechelen jest mimo wszystko slabsza druzyna od Bruggi. Jak dla mnie spokojny win ???? Popieram typ i gram tak samo!
Charleroi - Club Brugge 2 @ 1,60
Anderlecht - Beerschot 1 @ 1,29
@@@ 2,06

Otrzymane punkty reputacji: +17
P 907

pawel-1

Użytkownik
Anderlecht Bruksela - Germinal Beerschot 1 -1.5 @ 1.80 Bet365 ⛔

Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że Germinal zostanie rozstrzelany na stadionie Fiołków. Zacznę od sytuacji kadrowej gości, a ta jest nieciekawa. Jeszcze przed startem rozgrywek ekipę opuścili: Sherjill MacDonald(29 ligowych spotkań w ubiegłym sezonie, 7 bramek, 6 asyst), Adnan Custovic(16 spotkań ligowych w ubiegłym sezonie, 1 bramka, 1 asysta), Tome Pacovski(14 spotkań ligowych w ubiegłym sezonie, 21 wpuszczonych bramek, 6 razy czyste konto) i Peter van der Heyden(28 spotkań ligowych w ubiegłym sezonie, 1 asysta). Są to poważne roszady względem końcówki ubiegłorocznych rozgrywek, gdyż nawet ci grający mniej odgrywali w zespole kluczową rolę właśnie w rundzie rewanżowej. Kadre próbuje się łatać zawodnikami chyba trochę z łapanki. Przykładami ofensywy transferowej Germinalu są np Stijn Wuytens który w ubiegłym sezonie zagrał 2 razy po wejściu z ławki PSV, Boldizsar Bodor etatowy rezerwowy OFI Kreta czy Joachim Mununga który w barwach Genclerbirligi w ubiegłorocznych rozgrywkach grał przez 360 minut. Nie wygląda to za ciekawie. Dodatkowo jutro trener Adrie Koster nie będzie mógł skorzystać z Driesa Wuytensa(podstawowy zawodnik w rundzie rewanżowej ubiegłego sezonu, rozegrał też inauguracyjne spotkanie bieżących rozgrywek) i Roya Dayana(często wykorzystywany tak od 20 kolejki zeszłego sezonu). Germinal wystartował bardzo słabo. Porażka 1-3 z Lokeren przed własnmi kibicami daje do myślenia, na ile ten zespół jest gotowy do ligowych zmagań. Ogólnie ta drużyna od kilku lat to dolna połowa Jupiler Pro League. Szczególnie mecze wyjazdowe mają dramatyczne. W ubiegłym sezonie 2 zwycięstwa, 2 remisy i 11 porażek przy bilansie bramkowym 19:38. A, Stade Constant Vanden Stock to twierdza. Anderlecht u siebie w tamtym sezonie 13 zwycięstw i 2 remisy. 44 gole strzelone, 13 straconych. Miazga. Po remisie na inauguracje ligi z Kortrijk grali w ramach kwalifikacji do Ligi Mistrzów z Ekranas. Wynik? 5-0. Fiołki fantastycznie czują się przed własną publicznością. Trener John van den Brom ma do dyspozycji wszystkich zawodników którzy ograli mistrza Litwy. Dla poprawy nastroju Germinal we wtorek ograł towarzysko 1-3 Sporting Hasselt. To jakieś straszne ogórki, nawet nie jestem w stanie znaleźć w której lidze grają(chyba jakaś regionalna). Skoro nawet oni dali rade im wcisnąć gola to znaczy, że Mbokaniego, Jovanovicia i Gilleta czeka niezła zabawa. Podsumowując zawirowania kadrowe i słaby start Germinalu, miejsce rozgrywania meczu oraz różnicę klas zespołów stawiam na pewną wygraną Anderlechtu.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Waregem(+0,5) - Gent 1 @ 1,56

O 17 mecz, wiec analiza bedzie krotka i rzeczowa. Pilkarze Waregem fajnie zaczeli sezon od wygranej na wyjezdzie ze Standardem 1:0. Dobry wynik, a teraz jest szansa na zdobycie drugiego kompletu punktow, tym razem w meczu z Gent. Pilkarze z Gent takze udanie zaczeli sezon, lecz ze slabym rywalem jakim jest Lierse. Na dodatek goscie musza myslec o LE gdzie pierwszy mecz przegrali na wyjezdzie 1:0 i w rewanzu musza odrobic straty jesli powaznie mysla o pucharach. Ogladalem mecz Zulte ze Standardem i momentami widac bylo fajny kolektyw, ktory chce o cos pograc. Zabezpieczam sie handicapem, gdzie w przypadku remisu takze zaklad siadzie ????

Otrzymane punkty reputacji: +13
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Leuven vs Genk o2.5, 1.62 pinn 2/10 ✅ 2:2 ????
Kolejny over, który wpadł mi w oko. Genk stracił nieco siły w oknie transferowym, odeszli Bruyne, Tozseroraz Bailly. Przyszedl co prawda m.in. Gorius, ale to jednak nie jest już to. Moc mają i z takim rywalem powinni sobie poradzic, choć Leuven potrafi sie odgryzc. Gospodarze stracili mnóstwo solidnych graczy , a przybyło wielu niewiadomych. Póki co nie pokazują sie z dobrej strony. Moim zdaniem over tutaj powinien wpaść, do kursu 1.6 warto postawić. Krótki może niezbyt stylistycznie, ale pisze z komórki.
Powodzenia.

dfrugo 140

dfrugo

Użytkownik

OH Leuven - KRC Genk
Typ: 2 ⛔
Kurs: 1.9 Tobet
Krótka analiza bo za niedługo zaczyna się mecz. Zacznę od Leuven które w pierwszym meczu z Mons straciło aż 5 bramek. Patrząc na błędy jakie popełniali obrońcy a zwłaszcza przy 4 bramce to nawet nie chce się patrzeć. Jedyne niebezpieczeństwo stanowi chyba gambijczyk Ibou na którego defensywa Genku musi zwrócić uwagę. miejmy nadzieje że poprawili ją od ostatniego meczu bo 2 bramki nie powinny się nawet zdarzyć. Za to w ofensywie Genk wygląda już całkiem przyzwoicie. W poprzednim sezonie Wygrana Genku u siebie 5:0 i remis na wyjeździe 1:1. Myślę, że jedyne na co stać gospodarzy w tym meczu to remis z którego by się bardzo cieszyli tak jak Lierse 2 dni temu po meczu ze standardem. Dlatego dobrym typem może okazać się Genk 2 DNB po kursie 1.4 do jakiegoś doubla, gdyby w razie czego gościom podwinęła się noga.
Benek_22: Również myślałem w tym meczu o overze na początku ale nie lubie typów under/over ???? .
ArQuisek: To może być całkiem dobre spotkanie które może zakończyć się w każdy sposób. Dla mnie typowy mecz no bet ????
edit: Genk po raz kolejny frajersko traci punkty. Mając dwu bramkową zaliczkę tracą przypadkową bramkę a potem robią jakąś głupią murarkę pod polem karnym na co efekt długo nie trzeba było czekać, dyskusyjny głupi faul no i mamy 2:2. Po raz kolejny DNB okazuje się lepszym wyjściem od czystej 2.

Gratulacje Benek_22, ArQuisek trafionych typów.​

Otrzymane punkty reputacji: +13
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Genk po tym jak dostał czerwo cudem zdobył dwa gole. Jeszcze w pierwszej połowie Leuven odstawało. W drugiej jednak cisnęli jakby to był mecz o życie. Kontra Genku i 2:0. Leuven potem znowu cisnęło i przyniosło to efekt w postaci dwóch bramek i ostatecznie upragnionego punktu. Szkoda Twojego betu dfrugo. Ja dlatego właśnie wolę nie grać 1x2 na początku sezon i celować w perełki kursowe. Moim zdaniem Leuven z tym składem prawdopodobnie nie zdziała dużo, ale to okaże się po tym jak już nie będzie tego błysku co dzisiaj, bo widać było, że zawodnicy poczuli tę szansę. Kolejny mecz przeciwko Gent nie będzie łatwy dla nich i zobaczymy jaki kurs będzie, bo po dzisiejsze wpadce gracze Gandway będą musieli złapać wiatr w żagłe.
ArQuisek, gratuluję typu - to był strzał w 10tkę. Dzisiaj wyczerpałem limit reputacji, jutro za to masz ode mnie bankowo, bo typ bardzo dobry ostatecznie.
Po tej kolejce mogę stwierdzić, że Fiołki jak co sezon ledwo zipią na początku, ale forma przyjdzie w to nie mam wątpliwości. Zaskakuje mnie tragiczna dyspozycja graczy Germinalu (moi ulubieńcy), a i świetna dyspozycja ekipy Essevee (Zulte) - niby pieniędzy nie mieli, a grają jak dotychczas nieźle. W kolejnych meczach radzę uważać na stawianie na nich jak przeciwko nim. Kortrijk znowu groźny będzie. Szkoda mi Cercle Brugge, ale oni również potrzebują czasu by się zgrać i koniecznie muszą coś zrobić z defensywą. Mons póki co bez zaskoczenia, bo i rywale słabsi. Genk musi się ocknąć, ale to zapewne przez eliminacje do LE. Cóż mam nadzieję, że kolejne kolejki będą również na plus i będę się starał lepiej opisywać pojedynki poszczególnych ekip, może to coś pomoże ;)
Powodzenia w kolejnych rundach.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Kortrijk znowu groźny będzie.
To moze byc dobra ekipa do grania u siebie. Ciezko sie gra na ich terenie, kibicow maja fajnych, tworza ciekawy klimat, ktory nie jest przyjazny dla gosci. Waregem fajnie zaczeli, ale watpie zeby trzymali to caly sezon.. A co do Anderlechtu to jeszcze bardziej musza stworzyc kolektyw i grac bardziej zespolowo, jesli to opanuja beda naprawde mocni w tym sezonie ????
@Benek_22 Dzieki, dzieki ???? U Ciebie tez fajnie weszlo ????

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Anderlecht w ubiegłym sezonie zaczął również słabo. porażka z ówczesnym beniaminkiem (Leuven), potem dwa dobre zwycięstwa, a potem chwila niemocy i dwa remisy przeciwko Mons czy z Brugią. Oni zawsze potrzebują czasu. Poza tym ciągle niewiadoma jest przyszłość Suareza, choć ten już bliżej pozostania w ekipie mistrza Belgii. Myślę, że w kolejnych rundach powoli się ograją, ale w najbliższej kolejce nie gram ich wygranej przeciwko Cercle - to będzie kolejny ciekawy mecz do typowania, a i powinno się go fajnie oglądać ;)
Kortrijk powalczy o puchary w tym sezonie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom