>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 kolejka I ligi 29.07 - 31.07.2011

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Czas na drugą kolejkę pierwszej ligi. Po pierwszej serii spotkań, liderem jest Pogoń Szczecin, która na własnym boisku ograła spadkowicza z Ekstraklasy, drużynę Polonii Bytom. Falstart zaliczyli dwaj potencjalni faworyci do awansu, GKS Katowice oraz Piast Gliwice. Dwa trafienia dla Bogdanki Łęczna, Prejuce Nakoulmy, który tym samym w świetny sposób powrócił do klubu. Zapraszam w imieniu swoim i moderatorów do pisania analiz na temat nadchodzącej kolejki, której hitem będzie mecz w Gdyni, Arka zmierzy się z Piastem Gliwice.

Kursy według bwin:

jackoo24 0

jackoo24

Użytkownik
Ciekaw jestem spotkania Arki z Piastem i postawy gliwiczan. Ciekawe kursy na Wisłę i Zawisze, choć ja tam obstawie Pogoń i Warte.
Pogoń z wiadomych względów wygra to spotkanie to samo jeśli chodzi o Warte, a do hitu kolejki jestem raczej pewny wygranej Arki, choć Piast może zdobyć pk. Wiecie możne coś o planach i aspiracjach Górnika Leczna na ten sezon??

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Polonia Bytom - Warta Poznań 2 @ 2.00✅ Bwin E ; 2.15 Millenium E2 ; Handicap (1-0) @ 3.55 Unibet
Polonia po spadku uległa kompletnej rozsypce i obecnie stanowi zbieraninę &quot;piłkarzy&quot;. W 1.meczu gładkie 0:3 w plecy w Szczecinie i po tym meczu Dariusz Fornalak (trener) stwierdził, iż &quot;nie prezentują (gracze) odpowiedniego poziomu na tę klasę rozgrywkową&quot;.
W 2.kolejce zmierzą się z rewelacją rundy wiosennej poprzedniego sezonu - Wartą Poznań.
Personalnie można zacytować pewnego trenera &quot;nie porównujmy gówna do twarożku&quot; nie obrażając młodych zawodników z Bytomia...
W 1.meczu Poznaniacy bezbramkowo zremisowali w Gdyni z Arką, choć równie dobrze mogli wywieźć znad morza 3 punkty...
Marciniak,Magdziarz,Reiss,Ujek i spółka bez problemu powinni wygrać w niedzielę ku uciesze Pani prezes...
Radzę zagrać jak najszybciej, bo mecz zapewne będzie zablokowany lub kurs poleci w dół;)
Wiecie możne coś o planach i aspiracjach Górnika Łęczna na ten sezon??
Póki co środek tabeli... Mają mniejszy budżet niż w ub.sezonie (rezerwy wycofane z 3.ligi), duże zmiany w kadrze zespołu, więc deklaracji w stronę walki o awans nie ma... Aczkolwiek skoro wrócił i pozostał mimo tego, iż miał oferty z innych klubów &quot;Prezes&quot;, próbowali nakłonić do gry Szałachowskiego (jak wiadomo bezskutecznie), więc zapewne jeśli jesień będzie udana, to na wiosnę może kopalnia zmieni plany...

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Polonia Bytom - Warta Poznań 2 @ 2.00 Bwin
Polonia po spadku uległa kompletnej rozsypce i obecnie stanowi zbieraninę &quot;piłkarzy&quot;. W 1.meczu gładkie 0:3 w plecy w Szczecinie i po tym meczu Dariusz Fornalak (trener) stwierdził, iż &quot;nie prezentują (gracze) odpowiedniego poziomu na tę klasę rozgrywkową&quot;.
W 2.kolejce zmierzą się z rewelacją rundy wiosennej poprzedniego sezonu - Wartą Poznań.
Personalnie można zacytować pewnego trenera &quot;nie porównujmy gówna do twarożku&quot; nie obrażając młodych zawodników z Bytomia...
W 1.meczu Poznaniacy bezbramkowo zremisowali w Gdyni z Arką, choć równie dobrze mogli wywieźć znad morza 3 punkty...
Marciniak,Magdziarz,Reiss,Ujek i spółka bez problemu powinni wygrać w niedzielę ku uciesze Pani prezes...
Radzę zagrać jak najszybciej, bo mecz zapewne będzie zablokowany lub kurs poleci w dół;)
W pełni się zgadzam.
W pierwszej kolejce śmiało można było grać na Pogoń. W niedziele, mimo że rywal trochę gorszy a mecz rozgrywany przed własną publiką, Polonia znów ma mizerne szanse na ugranie choćby jednego punktu.
Słowa trenera, wypowiedziane do kibiców - &quot;sorry chłopaki, że musieliście oglądać ten mecz&quot; chyba dostatecznie prezentują obraz spotkania. Polonia cały czas szuka &quot;wzmocnień&quot; w postaci tanich i zdolnych dzieciaków. Dzieciaków bo prócz zainteresowania Danielem Mąką nie było wśród nich zawodników ogranych w poważnej piłce.
W pierwszym meczu Bytomianie główni się bronili, przeprowadzając w całym meczu 3-4 akcje. W taki sposób doświadczonego zespołu z Poznania nie pokonają więc o czyste konto gości możemy być spokojni.
No właśnie - czyste konto... Byłby to świetny zakład ale po reakcji wielu bukmacherów widać, że kursy w okolicach 2,00 na wygraną Warty zostały bardzo pozytywnie odebrane przez graczy.
Polonia jeszcze przez kilka kolejek będzie uzupełniać skład. Póki co wzmocnień nie widać bo ciężko im nawet pokonać... Rozwój Katowice.
Sparing: Polonia Bytom vs Rozwój Katowice 1-1 (1-0)

Kursy oferowane przez bwin zachęcają do gry już teraz... a długie oczekiwania może się skończyć przykrą niespodzianką.

Polonia Bytom - Warta Poznań
Warta Poznań
8/10 @ 2,00
Bwin

stardog 250

stardog

Użytkownik
i ja w pełni popieram te typy. sam jeszcze czekam z zagraniem (chce zobaczyc jak moj buk wystawi handi 0,-0.5 - bo wtedy zagralbym to za inna stawke). za drobne mozna puscic znow handicap Warta -1. Mysle tez, ze znowu za troche mniejsza stawke skusze sie na Pogon

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Ruch Radzionków - Kolejarz Stróże

#1 - W 2.kolejce spotykają się ze sobą 2 najbardziej underowe zespoły ub. sezonu : Ruch 25 razy w 34 spotkaniach notował under 2.5, Kolejarz z kolei takie rozstrzygnięcie zaliczył 22-krotnie...
W 1.kolejce Ruch uległ w Ząbkach Dolcanowi 0:2, Kolejarz w identycznym rozmiarze przegrał u siebie z Olimpią Grudziądz.
#2A - Ruch pokazał w ub.sezonie, że w roli gospodarza (ostatnio dostali pozwolenie na grę na własnym boisku, gdyż istniało ryzyko, że swoje spotkania będą rozgrywać w Zabrzu) jest niezwykle groźny (bilans 8-5-4)... Warto zauważyć, iż wszystkie 4 porażki to rezultaty 0:1 ( w tym 3 w maju), gdy popularne &quot;Cidry&quot; grały o... no właśnie to inni grali o coś, a oni nie grali o nic;) Przed sezonem do Ruchu doszło głównie kilku młodych chłopaków, którzy w połączeniu z doświadczonymi graczami &quot;Cidrów&quot; na własnym boisku zapewne będą groźni tradycyjnie dla wszystkich zespołów..
#2B - Kolejarz z kolei na wyjazdach prezentuje się od kilku sezonów bardzo przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo... w ub.sezonie 3-3-11 i dla odmiany 3 zwycięstwa, gdy walczyli o utrzymanie ; z rozbitą Odrą, nie grającą o nic Wartą i tradycyjnie odpuszczającą końcówkę sezonu Flotą...
#3 - Ruch zazwyczaj w 1.części spotkań skupia się na zabezpieczeniu tyłów, czego efektem jest ich bilans do przerwy (2-13-2 ! bramki 4:3)...
Moje propozycje na ten mecz :
#1 - under 2.5 @ 1.60✅ Unibet
#2 - Ruch Radzionków ZW @ 1.60 Unibet
#3 - poniżej 1.0 w 1.połowie @ 1.53✅ Betsson
ew. X (1.połowa) @ 2.05✅ Unibet

B 2K

borek149

Użytkownik
Co do spotkania Polonii z Wartą całkowicie się zgadzam oglądałem ich na żywo w Szczecinie i na prawdę nie przypominam sobie kiedy Portowcy grali z tak fatalnie dysponowanym zespołem, który nie potrafił wynienić 3-4 podań. Nawet nie probowali stwarzać zagrożenia gospodarzą tego spotkania. Grali zupełnie bez pomysłu, widać było brak zgrania, jak i brak odpowiednich umiejętności aby nawiązać walkę z Pogonią. Bramkarz Michal Misiewicz to &quot;firana&quot; jakich mało, sam robi zagrożenie w sytuacjach niegroźnych. Ogólnie cały zespół prezentował się fatalnie, nie ma się co dziwić gdyż cały zespół został przebudowany zostało zaledwie kilku graczy, można policzyć na palcach jednej ręki, którzy występowali w zeszłym sezonie. Trzon zespołu tworzy Paweł Gamla, reszta to bardzo młodzi zawodnicy, których chyba ta liga jednak przerasta.
O Warcie już pisać nie będę, każdy wie jak wygląda sytuacja w poznańskim zespole, który realnie myśli o Ekstraklasie. W tym spotkaniu widzę tylko jedną możliwość - zwycięstwo gości.

Polonia Bytom - Warta Poznań @ 2.00

nocnybelt 57

nocnybelt

Użytkownik
Witam
Dzisiaj chciałem zagrać na Wartę Poznań niestety już u wielu buków wycofali ten mecz i nie mogłem go znaleźć w ich ofercie z tego co wiem to na bet365 i bet-at-homie już tego meczu nie ma. Znalazłem na bwin-ie ale kurs już poleciał i jest tylko 1,80 , ale ja go biorę z pocałowaniem ręki.

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
LKS Nieciecza - Zawisza Bydgoszcz
Podwójna szansa:
Typ: x2 @ 1.79
Stawka: 7/10

Wynik: 0:0 ✅✅✅

Gospodarze, sezon zaingerowali zwycięstwem w Katowicach po jedynej bramce w całym meczu Pawlusińskiego, jeśli chodzi o mecz było widać ze zespołu nie są jeszcze dobrze zgrany, mecz był chaotyczny ,a piłkarze popełniali błędy indywidualne po jednym z nich padła bramka dla Niecieczy. Mecz w większości polegał na szczęściu niż na przeprowadzaniu składnych akcji tak czy inaczej Termalica odniosła dość szczęśliwe zwycięstwo dobrze też Gks mógł wygrać tamto spotkanie.
Goście, natomiast beniaminek zremisował na własnym obiekcie 1-1 i był bliski sprawienia niespodzianki, gdy 13 minut przed końcem spotkania objął prowadzenie z czwartą siła ubiegłego sezonu Sandencja Nowy Sącz.
Ton spotkaniu nadawał Zawisza, a szczególnie na prawej flance Adrian Błąd, goście grali jedynie z kontr. W kocu po wyjści na pozycjie sam na sma Bład pokonał bramkarza rywali i było 1-0 jednak druzyna z Nowego Sączu odpowiedział składna akcja i bramką Aleksandra dała Sandencji 1pkt. z wyniku bardziej zadowoleni powinni być goście, którzy w przeciągu całego meczu byli drużyna gorsza.
Składy z pierwszej kolejki:
Termalica:Sebastian Nowak,Łukasz Kowalski,Jan Cios,Dalibor Pleva,Karol Piątek,Jakub Biskup,Piotr Ceglarz,Dariusz Pawlusiński,Arkadiusz Baran,Andrzej Rybski,Emil Drozdowicz
Zawisza:Andrzej Witan, Krzysztof Hrymowicz, Łukasz Skrzyński, Paweł Oleksy, Michał Ilków-Gołąb, Martins Ekwueme, Adrian Błąd, Rafał Piętka,Paweł Zawistowski, Vahan Gevorgyan, Benjamin Imeh
W pierwszej kolejce dużo lepiej zaprezentowała się Zawisza ,która wg. mnie kadrowo nie ustępuje Termalice ,której w tym sezonie celem jest awans do Ekstraklasy. Zespół z Niecieczy patrząc na transfery stawia na doświadczenie Nowak,Biskup i Jarecki natomiast zespół z Bydgoszczy idzie w przeciwnym kierunku i moje zdaniem jest to lepsze, a najlepszym przykładem jest świetna gra w ostatnim spotkaniu Adriana Błąd&#39;.
Myślę, że jeśli goście zagrają na przynajmniej na 70% z ostatniego meczu to powinni sobie poradzić, a przynajmniej zremisować z dośc chaotyczna drużyna Niecieczy.

Polonia Bytom -Warta Poznań jest na Betssonie.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Sandecja Nowy Sącz - Wisła Płock
Już jutro meczem Sandecji z Wisłą w Nowym Sączu rozpocznie się 2.kolejka zmagań w I lidze.
Dla gospodarzy ten sezon ma być historyczny. Dlaczego ? Otóż wszyscy w klubie otwarcie przyznają, iż w tym sezonie zamierzają awansować do Ekstraklasy i wg mnie są na to spore szanse.
Przed sezonem z Nowego Sącza odeszło 2 znaczących graczy - D.Zbozień i V.Kukol oraz 4, którzy spędzali czas głównie na ławce rezerwowych.
W ich miejsce przyszło 6 zawodników, którzy powinni decydować o obliczu zespołu ( 4 z z nich wystąpiło w meczu z Zawiszą ) - M.Dymkowski, B.Wiśniewski. Ł.Derbich, M.Trzeciakiewicz, M.Duric oraz młodzieżowiec P.Jędrzejowski.
Zespół ten od kilku sezonów na własnym boisku prezentuje bardzo ofensywny futbol, czego dowodem są chociażby statystyki :
2009/2010 - 11-5-1 bramki 37:19, 7-krotnie wygrywali z handicapem
2010/2011 - 10-5-2 bramki 33:13, 7-krotnie wygrywali z handicapem.
W sezonach tych plasowali się odpowiednio na 3. i 4.miejscu na koniec sezonu (w 09/10 przegrali awans o 1pkt z Górnikiem Zabrze, choć wówczas raczej nie było planów związanych z awansem, a w ub.sezonie o 4.mscu zdecydował środek sezonu (zgrzyty pomiędzy trenerem, a zarządem itd) i bilans 0-4-4 na przełomie obu rund).
W tym roku ma być inaczej i nawet kontrakt Mariusza Kurasa zakłada awans...
Ich rywale po spadku w sezonie 09/10 od razu powrócili do I Ligi, choć trzeba otwarcie przyznać, iż runda wiosenna w wykonaniu Wisły była dość &quot;dziwna&quot; i chyba po prostu z zespołów walczących o awans, to oni najmniej nie chcieli awansu;)
Przed sezonem dołączyło do zespołu kilku graczy m.in.Ricardinho (Górnik Łęczna), w dodatku w klubie pozostali najlepsi z ub.sezonu (m.in.najlepszy strzelec K.Bliński), jednak porównując potencjał kadrowy obu zespołów, to niewątpliwie przewaga leży po stronie niezwykle mądrze kompletowanej kadrze Sandecji...
W 1.kolejce Sandecja zremisowała (1:1) na wyjeździe z bydgoskim Zawiszą, a Wisła pokonała u siebie Piasta Gliwice (1:0).
Reasumując, jeden z głównych kandydatów do awansu niezwykle groźny na własnym boisku kontra beniaminek, który chce się po prostu utrzymać...
Wg mnie 3 punkty bez większych problemów pozostaną w Nowym Sączu;)
Moje propozycje :
Sandecja Nowy Sącz @ 1.90⛔ Unibet
ew.Handicap (-1) @ 3.70⛔ Unibet

szczypior1990 5

szczypior1990

Użytkownik
Sandecja Nowy Sącz – Wisła Płock 1 @ 1,85
Inauguracja sezonu 2011/2012 w Nowym Sączu przypadnie na spotkanie z Wisłą Płock. Kolejne spotkanie z beniaminkiem, gdyż w pierwszej kolejce Biało - Czarni zremisowali w Bydgoszczy 1-1, bramkę dającą punkt strzelił w końcówce spotkania Arkadiusz Aleksander, pierwsza bramka tego spotkania padła po dużej niefrasobliwości obrońcy nowosądeckiej drużyny Makucha, gra w obronie jest najsłabszą stroną Sandecji. Po stracie młodego utalentowanego stopera – Zbozienia, działacze nowosądeckiej drużyny postanowili zaangażować Dymkowskiego z Pogoni Szczecin rozegrał on 127 meczy w ekstraklasie i jego spore doświadczenie może pomóc bronić bramki sądeckiej drużyny. Wartym odnotowania transferem jest Milan Durić, który przyszedł z Metalurga, ten 23 letni środkowy pomocnik powinien podnieść jakoś gry drugiej linii Sandecji, jednak w meczu z Wisłą nie będzie mógł wziąć udziału, ponieważ nie dostał pozwolenia na prace w Polsce. Wisła pozyskała również doświadczonego obrońcę Ariela Jakubowskiego, oraz Bartłomieja Sielewskiego. Pozostałe letni wzmocnienia to melodia przyszłości i na razie nie są gotowi do gry w pierwszym składzie. Pierwsza kolejka okazała się szczęśliwa dla piłkarzy z Płocka, pokonali bowiem Piast Gliwice na własnym stadionie. Jednak teraz zmuszeni będą grać na bardzo ciężkim terenie, dlatego wieżę w zwycięstwo Sandecji, która na własnym obiekcie, co wielokrotnie już pokazała, potrafi grać z najlepszymi, a Wisła Płock do nich na pewno nie należy. Upatruje pewnego zwycięstwa pasów z Nowego Sącza

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
:

Spotkanie: Gornik Polkowice - Pogon Szczecin
Typ:
Pogoń Szczecin lub Remis ✅
Kurs:
1.28
Bukmacher:
Betsafe
Z pośród piątkowych spotkań wybrałem dwa mecze, które według mnie wyglądają bardzo ciekawie. Na początek spotkanie pomiędzy Górnikiem Polkowice, a Pogonią Szczecin. Według mnie za faworyta tego spotkania można uznać gości, którzy na inaugurację sezonu pokonali na własnym stadionie spadkowicza z ekstraklasy - Polonię Bytom 3-0. Natomiast Górnik kilka dni temu otrzymał licencję na grę w I lidze, a więc spotkanie z Pogonią będzie dla Polkowiczan meczem inaugurującym nowy sezon. Tym samym w klubie z Polkowic została zażegnana niepewność występów w I lidze, a co za tym idzie Górnik może skupić się już tylko na lidze, ale nie oznacza to, że gospodarze piątkowego spotkania nie mają pewnych problemów. Jak przyznaje sam trener jest jeszcze kilka mankamentów w grze Górnika, które trzeba będzie wyeliminować z czasem. Podczas okresu przygotowawczego drużyna Górnika Polkowice rozegrała siedem gier kontrolnych. &quot;Zielono Czarni&quot; grali między innymi z MKS-em Kluczbork czy Zagłębiem Sosnowiec. Podczas tej przerwy do klubu dołączyło, aż jedenastu nowych piłkarzy, w śród których są między innymi Przemysław Kocot oraz Petera Micicia. To właśnie ci dwaj zawodnicy wydają się być największym wzmocnieniem drużyny z Polkowic. Drugą stroną medalu jest fakt, ze klub opuściło czternastu zawodników np: Opałacz, Chyła czy Paweł Oleksy. Natomiast podopieczni Marcina Sasala do Polkowic pojadą po wspomnianym wcześniej zwycięstwie nad Bytomską Polonią, a więc na pewno w drużynie panują dobre nastroje, a zawodników dodatkowo chyba mobilizować nie trzeba. Na pewno ważne będą pierwsze minuty, bo jeśli zawodnicy Pogoni rozpoczną z podobnym animuszem jak z Polonią Bytom to szybko mogą ustawić sobie mecz pod swoją kontrole. Ogólnie po pierwszym meczu nie można mieć większych zastrzeżeni do gry Pogoni, ale teraz czeka ich pierwszy mecz wyjazdowy, a więc jest to pewna niewiadoma zwłaszcza na początku sezonu. Jednak myślę, że Pogoń powinna sobie poradzić z Górnikiem (ew remis), w którym może znaleźć się miejsce dla kilku młodzieżowców. Dla porównania w barwach Szczecina w poprzednim meczu zagrał tylko jeden młodzieżowiec.
:

Spotkanie:
GKS Katowice - Olimpia Elblag
Typ:
GKS Katowice ⛔
Kurs:
1.75
Bukmacher:
Betsafe
Drugi mecz to spotkanie pomiędzy GKS-em Katowice, a beniaminkiem I ligi Olimpią Elbląg. Obie drużyny przegrały swoje pierwsze spotkania w nowym sezonie. GKS przegrał na własnym boisku z Niecieczą 0-1. Natomiast Olimpia uległa w Łęcznej 2-0. W śród gospodarzy na pewno nastroje nie są najlepsze, bowiem kibice, piłkarze i wszyscy związani z klubem nie tak wyobrażali sobie początek sezonu. Na pewno zwycięstwo z Olimpią poprawiłoby nastroje, a kibice mogliby odetchnąć z ulgą, bowiem dwóch porażek na początek nikt sobie raczej nie wyobraża, a sam trener GKS-u Katowice powiedział po meczu, że przegrana z Niecieczą to tylko wypadek przy pracy, a więc pasowałoby wygrać z Olimpią, aby to udowodnić. Jak można przeczytać na stronie GKS-u w szeregach zespołu panuje pełna mobilizacja, a zawodnicy na treningach pracują bardzo mocno nad tym, aby w piątek walczyć o trzy punkty. Po drugiej stronie Olimpia Elbląg, która ma dość niekorzystny terminarz na początku sezonu co może być widoczne w ligowej tabeli. Po pierwszym spotkaniu w Łęcznej podopieczni Grzegorza Wesołowskiego pozostawili po sobie dobre wrażenie. Mimo tego gościom nie udało się wywieźć punków, a w akcjach &quot;Żółto–biało–niebiescy&quot; brakowało wykończenia. Spodziewam się, ze piłkarzom z Elbląga w tym meczu może być jeszcze trudniej o punkty, bo tak jak wspomniałem wcześniej ciśnienie w śród gospodarzy na ten mecz jest spore. I właśnie dlatego spodziewam się ofensywnego futbolu ze strony GKS-u Katowice co może spowodować wprawdzie, ze Olimpia Elbląg po 19 latach strzeli pierwszą bramkę na I ligowych boiskach, ale wydaje mi się, że to jedyne co może ugrać beniaminek i spodziewam się wygranej gospodarzy.​

Gornik Polkowice - Pogon Szczecin Typ: 2X ✅
GKS Katowice - Olimpia Elblag Typ: 1 ⛔
AKO: 2.24
Betsafe

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
I liga Polska
Arka Gdynia - Piast Gilwice
Typ: Arka Gdynia
Kurs: 1,75
unibet
Na zapleczu polskiej Ligi już druga kolejka spotkań. Z dzisiejszych wybrałem pojedynek Arki Gdynia z Piastem Gliwice. Ja jestem pewny że spadkowicz z Ekstraklasy poradzi sobie bez problemu z piłkarzami z Gliwic. Piast obecnie znajduje się w rozsypce. Przed sezonem odeszło sporo wartościowych graczy a ci co zostali zakontraktowani nie są najlepszymi piłkarzami. Piast przegrał w sparingach z Senicą, Cracovią, Ruchem Zdzieszowice, Polkowicami i Trincem, raz udało im sie odnieść remis z Miedzią Legnica. Po za tym w klubie jest coraz gorsza atmosfera. W klubie wybuchają kolejne skandale. Drużyna Marcina Brosza przegrała na inaugurację sezonu 2011/2012 z beniaminkiem Wisłą Płock 0:1. Piłkarze w meczu oddali zaledwie jeden celny strzał na bramkę. Arka wydaje się ekipą zdecydowanie mocniejszą od Gliwiczan. Gdynianie mają bardzo silną kadrę i zapewne będą chcieli powrócić do Ekstraklasy. Na inaugurację sezonu zremisowali z Wartą Poznań która jest stawiana podobnie jak Arka jako kandydat do awansu. Ja stawiam w tym spotkaniu zdecydowanie na gospodarzy ba nawet mozna pokusić się o handikap.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ali111 9

ali111

Użytkownik
Witam,
ja również dzisiaj postawię na Pogoń i Wartę ???? wyżej już zostały rozpracowane te mecze więc nie będę się rozpisywał. Wydaje mi się, że spokojnie można zagrać Ako za większe pieniądze ???? Po drugie uważam, że spokojnie można zagrać oba mecze -1 na przyjezdnych. W Szczecinie Trener Sasal przestrzegał przed hurra optymizmem jednak wydaje mi się, że zrobił to, żeby Duma Pomorza nie musiała grać pod presją. Inaczej sprawa przedstawia się w Poznaniu (tam odczuwalna jest presja) jednak z takimi piłkarzami Warta rozbije Polonię min. różnicą dwóch bramek.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Zieloni mimo, że zmierzą się ze spadkowiczem, uchodzą za zdecydowanych faworytów. W zespole z Wildy jak na razie nie ma żadnych urazów, a skompletowana kadra pozwala trenerowi na zastosowanie wielu wariantów taktycznych. Nie jest więc wykluczone, że na boisko wybiegnie zupełnie inna jedenastka niż w Gdyni. Być może w podstawowym składzie zobaczymy Krzysztofa Gajkowskiego, Macieja Scherfchena, czy wreszcie bohatera meczu z AEL, Michała Golińskiego. Zwłaszcza ten pierwszy powinien znacznie wzmocnić siłę ognia Warty, tym bardziej, że „Gajtek” w rodzinnych stronach uwielbia grać i strzelać gole. Kibice Zielonych powinni oczekiwać dobrych wieści ze Śląska, ale nie należy zapominać, że rywale na swoim boisku potrafią napsuć krwi najlepszym. O tym, w poprzednim sezonie przekonało się kilka drużyn z czuba Ekstraklasy. Warciarze zagrają ze spadkowiczem, a co ciekawe znowu wybiegną na murawę stadionu przy ul. Olimpijskiej. Obiekt w Gdyni też położony jest przy Olimpijskiej. Fani z Drogi Dębińskiej mają nadzieję, że na tym dość podobieństw i liczą, że konto ulubieńców tym razem wzbogacone zostanie o trzy oczka.
Polonia Bytom - Warta Poznan 0:1 ✅
Typ: 2

już po kursie tylko 1.70..

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
vs.

Ruszamy z drugą kolejką pierwszej ligi. Oglądałem mecz inauguracyjny Arki z Wartą Poznań i muszę przyznać, że zupełnie zmieniona defensywa stoi na podobnym poziomie (czyli dobrym) co ta z zeszłego sezonu, z ekstraklasy. Z przodu nie wygląda to zbyt kolorowo, choć piłkarze stwarzają sytuacje bramkowe. Z mocną Wartą zabrakło nieco szczęścia, teraz może być zupełnie inaczej, bo gliwiczanie to ponoć kiepski zespół, jeszcze gorszy niż rok temu. W Płocku przegrali z Wisłą 0:1. Słabo jak na kandydata do awansu. Dzisiaj trener Petr Nemec być może postawi na Mirko Ivanovskiego, ulubieńca kibiców i całkiem niezłego napastnika. Mirko ponoć stwierdził, że nie po to został w Arce, by przesiadywać na ławce. Też dziwię się trenerowi, że stawia na mizernego Janusza Surdykowskiego, zamiast na Ivanovskiego, któremu w meczu z Wartą wystarczyło kilka minut (wszedł z ławki), by zrobić poważną zawieruchę (raz trafił w poprzeczkę). Myślę, że dzisiaj żółto-niebiescy zwyciężą i zaczną piąć się w górę tabeli.

Moje propozycje:
Arka Gdynia - kurs 1,70
under 2,5 bramki - kurs 1,60

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
Ja, odpuszczam Pogoń niby zagrali b.dobry mecz ,ale po pierwsze Bytomianie w tym sezonie będą walczyć o utrzymanie, po drugie szybko strzelili dwa gole ,które ustawiły mecz. Po trzecie forma Polkowiczan to wielka niewiadoma w dodatku grac będą u siebie co na pewno im pomoże.
Najbardziej prawdopodobny wydaje się remis.
Górnik Polkowice - Pogon Szczecin
Podwójna szansa:
Typ: 1x @ 1.62 - Betsson ✅✅✅
Stawka: 5/10
Wynik: 1-1

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 1,2K

kukla

Forum VIP
:

Dziś o 18 zaczynamy drugą kolejkę I ligi. Ostatnim meczem, opisywanym już dość dokładnie przez poprzedników będzie spotkanie Arki z Piastem.
Dwóch teoretycznych kandydatów do awansu spotka się w Gdyni aby walczyć o ligowe punkty...
Nie! Chciałbym tak napisać, chciałbym wierzyć w to że goście ze Śląska powalczą o trzy punkty albo chociaż remis. Teraz jest to jednak niemożliwe.
Obecna sytuacja w klubie nie napawa optymizmem. Pierwsze spotkanie tego sezonu i zasłużona porażka z beniaminkiem z Płocka w pełni ukazały obraz klubu pełnego konfliktów i nieporozumień.
Spięć na linii kibice - klub, kibice - miasto, kibice - trener nie warto tu jednak znów opisywać. Dziś w Gdyni liczyć się będzie aspekt sportowy!
Gdyby tylko mogło to być jakieś pocieszenie... Niestety osłabienia przed sezonem, bo tak należy traktować odejście Maycona, Biskupa, Smektały czy mentalnego przywódcy - Kaszowskiego
robią swoje. Poprzednicy wspominali o mizernych zmiennikach - ja w pełni się z tym zgadzam.
Sytuację mógł poprawić transfer Piotra Klepczarek ale w tej sytuacji znów zawiedli działacz, z niewiadomych przyczyn blokując transfer.
Całkowity brak zgrania, trener Marcin Brosz, trudny rywal, trener Marcin Brosz, sytuacja kadrowa oraz... trener Marcin Brosz to główne kłopoty Gliwiczan. W dzisiejszym meczu spodziewam się kolejnej ultra defensywnej próby obrony &quot;0:0&quot;.
Znów nie będzie akcji, znów nie będzie komu strzelać.
Arka zapewne wygra to spotkanie ale gdyby Piast miał postawić całą 11 na linii bramkowej dużo lepszym zakładem będzie:

Arka Gdynia - Piast Gliwice
Piast nie strzeli

8/10 @ 2,05
Unibet

⛔⛔⛔

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
VS

I tak na szybkości o dla mnie bardzo fajnym meczu I ligi pomiędzy GKS-em Katowice a Olimpią Elbląg. Co do ruchów transferowych to nie będę się wypowiadał bo to długi temat i obie ekipy wielu zawodników pozyskało ale też i straciło. W moich oczach GKS jest po tej przerwie na minimalnym plusie. Krótko obie ekipy chyba o dwa różne cele. Cel Gieksy to chyba jasne AWANS i kibice tego oczekują wywieszając niedawno transparent &quot; Ekstraklasa albo śmierć&quot; no motywujące.. ???? Ogólnie u siebie na Bukowej zawsze są mocni i nie przewidywalni. Dziś pogoda dopisuje to i kibiców powinno być więcej niż ostatnio (3200). W pierwszym meczu Gieksa przegrała z Niecieczą 0:1 ale stworzyła 3/4 bardzo dobre sytuacje i albo pech albo bramkarz zatrzymywali piłkę w polu gry. Bramkę stracili po fatalnym błędzie Beliancina który, wprost pod nogi Pawlusińskiego wybił piłkę a ten już tego zmarnować nie mógł. Ogólnie zespół z Katowic zagrał lepiej brakowało skuteczności. Goście to beniaminek który po bardzo zaciętej walce wygrał II ligę i zagra w tym sezonie na zapleczu ekstraklasy. I mecz przegrali 2:0 z Bogdanką jednak również po walce i nie można tutaj ich stawiać na straconej pozycji w tym sezonie. Do ekipy Olimpii dołączył Bartosz Iwan w którym pokładają nadzieje. Ja bym wielkich nadziei w nim nie pokładał bo nie pokazał nic wielkiego w poprzednich klubach. A grał np. w GKS-ie Katowice.

Potencjał kadrowy -plus dla Katowic. Stadion i kibice- plus dla Katowic. Wymagania zarządu i kibiców -plus dla Katowic. Rzadko przegrywają dwa razy u siebie pod rząd- plus dla Katowic. Tak można w skrócie to opisać. Jedynym plusem jest chyba to że Olimpia nie ma bata nad sobą przed tym meczem. Liczę na gładkie zwycięstwo Katowic i odpokutowanie win za ostatni mecz.

Mój typ:

▶GKS Katowice 1.75

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Górnik Polkowice - Pogoń Szczecin
W tym temacie nic, odnośnie tego meczu, nic nowego nie wymyślę. Pogoń sportowo przewyższa wiele zespołów. Z Polonią tak jak wszyscy oczekiwali Portowcy wygrali. Teraz nieco trudniejszy sprawdzian, bo Szczecinianie jadą na trudny teren, bo Polkowice od dawien dawna u siebie grają bardzo dobrze. Po zawirowaniach z licencją, teraz jest już wszystko jasne i dopiero teraz zagrają swój pierwszy, oficjalny, ligowy mecz w tym sezonie. Po dobrym rezultacie w poprzednim sezonie, Górnik dalej będzie realizował swój cel, czyli środek tabeli. Pogoń ambicje ma zdecydowanie większe, obok Arki wyglądają na kandydatów do awansu, aczkolwiek o tym mówić jest jeszcze za wcześnie. Kadra Pogoni wygląda imponująco, już w pierwszym meczu nowi piłkarze pokazali się z bardzo dobrej strony. W Polkowicach po zakończeniu sezonu nastąpiły liczne roszady, przyszło aż 11 nowych piłkarzy. Zagrają zapewne dość defensywnie, z Podstawkiem na szpicy, zresztą gra defensywna była od dawna domeną tego zespołu. Pogoń powinna wygrać ten mecz, ale ja wybieram pewniejszą drogę i pobieram under 2,5.
Under 2,5 - 1,65 Tobet ✅ 1:1
Sandecja Nowy Sącz - Wisła Płock
Drugi ciekawy mecz, którego wyniku jestem bardzo ciekawy ;) Wisła po niezłym meczu wygrała 1:0 z pretendującym do awansu Piastem Gliwice. Na pewno można wyróżnić wiele pozytywnych aspektów gry Wisły. Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie formacja obronna. Jakubowski dobrze włączył się do drużyny i to on powinien być kapitanem drużyny. Wyczałkowski przeżywa swoją drugą młodość i śmiem zaryzykować stwierdzeniem, że jeszcze nigdy nie widziałem go w takiej dyspozycji, prawdziwy profesor, a młodzi mogą się od niego uczyć. Nadolski i Zembrowski, który niedługo będzie jednym z lepszych obrońców w Ekstraklasie, również zagrali bardzo dobry mecz. Tak jak napisałem wcześniej, cała obrona bardzo dobrze współpracowała ze sobą, a co najważniejsze kolega pomagał koledze, jeśli ten popełnił błąd. Od oceny Brazylijczyków jeszcze się wstrzymam, piłka ich szuka, ale na mnie mega wrażenia jeszcze nie zrobili. Sielewski po powrocie z Piasta zagrał na swoim poziomie. Nie jest może to wielce kreatywny zawodnik, ale jest z niego pożytek. Czasami zdarza mu się niepotrzebna strata, a w ostatnim meczu przytrafiła się jedna sytuacja która zapadła mi w pamięć, a Gliwiczanie po tej akcji mieli szansę na bramkę, ale Wyczał w porę zainterweniował popełniając faul taktyczny, oczywiście na żółtą kartkę. Najgorzej z całej drużyny zagrał Matar, po dobrym sezonie w II lidze kiedy się wyróżniał, teraz popełniał masę błędów. Dużo niecelnych podań, kiepskie stałe fragmenty, pobyt na zgrupowaniu w Austrii z Legią nie bardzo mu pomógł. Biliński również potwierdził że warto na niego stawiać, strzelec bramki, trener zdecydował, że zagra w drugiej połowie i wygląda na to że to był dobry ruch. Kamil wszedł i strzelił bramkę, brawo.
Jeśli chodzi o zespół z Nowego Sączą to, aż tyle nie mogę się wypowiedzieć. Na pewno inaugurację zaczęli bardzo dobrze, bo ja doceniam to że wywalczyli punkt na trudnym terenie w Bydgoszczy. Głód na pewno jest, ale nie można mówić o jakimkolwiek rozczarowaniu. Szczególnie akcja po której padł gol, zasługuje na wyróżnienie. Klepka na jeden kontakt i strzał zza pola karnego. Co prawda bramkarz lepiej mógł się zachować, ale sama bramka była tak samo efektywna jak i efektowna. Ciekawi zawodnicy którzy przyszli do zespołu na pewno będą wzmocnieniem. Na pewno będzie walka o górną część tabeli, a może coś więcej ?
Wisła mam nadzieję że zagra jak ostatnio, czyli tak żeby drużyna czerpała radość z gry. Presja nie jest na nich wywierana, wiadomo że w Nowym Sączu na ten awans pewnie niektórzy po cichu liczą. Do tego co napisałem, o bardzo dobrze spisującej się linii defensywnej, warto przypieczętować to underem, a remis patrząc na możliwości obu zespołów będzie sprawiedliwym wynikiem.
Remis - 3,35 Tobet ⛔ 1:3
Under 2,5 - 1,72 Tobet ⛔ 1:3
GKS Katowice - Olimpia Elbląg
Katowice tak jak przypuszczałem dadzą plamy na samym początku i nie myliłem się. Po raz kolejny grają na własnym terenie i muszą to wykorzystać. Po Olimpii spodziewałem się nieco więcej, a jednak Górnik w ostatniej kolejce pewnie wykorzystał słabą dyspozycję rywali i to jednak gospodarze wygrali 2:0 po bramkach Nakoulmy. Jeśli Katowiczanie nie wygrają kolejnego meczu, to atmosfera może się zrobić nieprzyjemna. Na pewno zaryzykuję typ, bez gola do 28 minuty. Katowiczanie dalej nie przekonują, a Olimpia chłopcem do bicia nie jest. Wiadomo, w zespole były liczne zmiany, jest to beniaminek, takim drużynom zawsze gra się nieco ciężej. Daleki wyjazd, do tego trudny rywal, po pierwszej kolejce może trochę na wyrost takie pisanie, ale Olimpia nie ugra tutaj zbyt wiele i na pewno warto postawić również na GKS, ale tutaj oczekuję skromnego wyniku.
28:00 min or later/No goal - 1,65 Tobet ✅
GKS Katowice - 1,69 Tobet ⛔ 1:1
Arka Gdynia - Piast Gliwice
Ciężko mówić o trudnych i łatwych meczach jeśli chce się awansować do Ekstraklasy, ale Arka niestety musi rozegrać po raz kolejny dość trudny mecz. W pierwszej kolejce była Warta i po wyniku 0:0 na pewno jest spory niesmak. Okazji do strzelania bramek nie brakowało, ale jak zawsze zabrakło trochę zimnej krwi. Ciśnienie na powrót jest spore do Ekstraklasy zarówno z jednej jak i drugiej strony. Szkoda że nie mogłem obejrzeć na żywo meczu Arki, bo miałbym porównanie, ale to co zobaczyłem w Płocku, obserwując grę Piasta nie wróży dobrze przed tym meczem. O Piaście w perspektywie awansu mówi się bardzo dużo, ale kandydat do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej, nie może tak grać. Sporo błędów własnych i nie można mówić tutaj o kiepskiej dyspozycji jednego czy dwóch zawodników, bo kiepsko zagrała cała drużyna. Kursy mocno pospadały, ale trzeba zagrać to co jest. Za wcześnie na wyciąganie wniosków, ale ja na podstawie jednego meczu, wiem to mało, ale śmiem twierdzić że Piast jest źle przygotowany do tego sezonu.
Under 2,5 - 1,70 ⛔
Arka - 1,53 ⛔
Flota Świnoujście - Dolcan Ząbki
&quot;Dolcanowi na nowo wyrosły ząbki&quot;, taki dałbym tytuł do gazety jeśli miałbym opisać ostatni mecz Dolcanu. Po kiepskim poprzednim sezonie, teraz Dolcan zagrał dobry mecz. Cieszy powrót Tataja, którego bardzo cenię. Może w Koronie nie do końca się sprawdził, to myślę że w tej małej podwarszawskiej miejscowości pokaże swoją wartość. Pewna wygrana 2:0 nad Ruchem Radzionków, to dobry początek. Flota wegetowała, ponieważ pierwszy mecz przypadł im z Górnikiem Polkowice, który nie miał załatwionych spraw licencyjnych. Flota tak czy inaczej w tym sezonie na pewno spadnie na niższy pułap. Odszedł trener, kilku piłkarzy i już zrobiła się dziura którą załatano kiepskim materiałem. Na pewno nie ma ludzi nie zastąpionych, ale Flota zawsze była drużyna która sprawiała niespodzianki i ostatnio liczyła się nawet w bitwie o awans, ale tutaj wiadomo jak z nimi sprawa wygląda i koniec pisania o tym kolejny raz. Flota przegrała sporo, sama się rozbrajając. Z drugiej jednak strony trzeba sobie zadać pytanie po co im lepsze wyniki? Czy Flota będzie grała dobrze, czy źle to moim zdaniem i tak na długo pozostaną w tej pierwszej lidze. Ta drużyna nie miała piłkarzy z nazwiskami, ale wszystkie drużyny Świnoujścia się obawiały, trudny teren, trudna drużyna, a jak będzie w tym sezonie ? Moim zdaniem sytuacja nieco się zmieni.
Dolcan DNB - 2,05 Tobet ✅ 1:2
Górnik Łęczna - Olimpia Grudziądz
Górnik spokojnie wygrał swój pierwszy mecz pokonując inną Olimpię, moim zdaniem groźniejsza drużynę z Elbląga. Olimpia też wygrała swój mecz, w takim samym rezultacie, choć przez dłuższy okres czasu utrzymywał się remis, a drużyna Kolejarza została rozbita w 2 minuty, najpierw po golu Kościukiewicza w 59 minucie, a potem bezwzględny okazał się Dziedzic, który pewnie wykorzystał podyktowaną jedenastkę. W Grudziądzu również były spore zmiany, czy na dobre ? To się okaże. W Górniku też sporo zamieszania, w końcówce sezonu było sporo niejasności, a ja osobiście myślałem że skład trochę lepiony na siłę nie wypali, a jednak drużyna potrafiła się na tyle zgrać, by dobrze rozpocząć sezon. Górnik od zawsze był drużyną nie obliczalną, ale myślę że są w stanie wygrać ten mecz. Ciężko mi bowiem wyobrazić, by Olimpia wygrała drugi mecz z rzędu na rozpoczęcie sezonu.
Górnik Łęczna - 1,85 Tobet ✅
Ruch Radzionków - Kolejarz Stróże
Tym razem spotykają się drużyny które prezentują podobny poziom sportowy, z tą różnicą że Kolejarz nie za bardzo potrafi grać spotkań wyjazdowych. Obie drużyny z reguły defensywnie ustawione, chociaż tutaj powinniśmy zobaczyć mecz walki. Jeśli miałbym postawić na zwycięzcę to obstawiłbym na gospodarzy, ale to jedyny mój argument, a dla mnie to za mało. Warto więc zagrać typ o braku gola do 28 minuty. Mało prawdopodobne, by którakolwiek ze stron była w stanie zdominować rywala. Za drobne można też postawić na Ruch, ale jest to typ drugorzędny w tym meczu, chociaż kurs jest bardzo dobry i warty ryzyka.
28:00 min or later/No goal - 1,55 Tobet ✅
Ruch - 2,15 Tobet ⛔
Bruk Bet Nieciecza - Zawisza Bydgoszcz
Gospodarze pomimo że metropolią nie są to zespół mają solidny. Dobre wzmocnienia o których już się mówiło wcześniej, Biskup, Drozdowicz, Jarecki, Nowak, to są piłkarze sami w sobie którzy reprezentują solidny poziom. Bruk Bet na pewno jest uniesiony po pierwszym meczu, a Zawisza czuje lekki niedosyt, bo moim zdaniem to oni dominowali na boisku w meczu z Sandecją. Bukmacherzy dość wyraźnie faworyzują gospodarzy, ale czy słusznie ? Zawisza potencjał ma, wzmocnienia które zostały przeprowadzone uważam za wartościowe, wiadomo że w walce o awans liczyć się jeszcze nie będą bo są to dość daleko idące plany, ale na pewno kurs na nich jest zdecydowanie za wysoki.
Zawisza lub remis - 1,77 Tobet ✅ 0:0
Polonia Bytom - Warta Poznań
O tym meczu powiedziano już bardzo dużo. Sportowo Bytom upada. W ostatnim meczu zagrali bardzo słabo, a trener przepraszał kibiców za to co widzieli. Szkoda jest bardzo oglądać to co się dzieje ale Polonia podąża śladem Odry Wodzisław (sorry Qozi, ale niestety tak jest :-|) Tutaj nie ma miejsca na sentymenty.
Warta - 1,57 Tobet ✅
Warta (-1) - 2,55 Tobet ⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom