FC Barcelona - PSG
Betbuilder: 1 poł/Mecz - PSG/PSG , PSG wygra o 2+ goli, Rashford strzeli gola
Fortuna @41.00
Świetnie zapowiada nam się hitowe starcie drugiej kolejki Ligi Mistrzów pomiędzy FC Barceloną w roli gospodarza z PSG.
Myślę, że PSG przejmie kontrolę na boisku w tym spotkaniu i będzie prowadzić już po pierwszej połowie i finalnie wygra całe spotkanie różnicą conajnniej dwóch trafień, po głowie chodzi mi wynik 1:3.
FC Barcelona boryka się z pewnymi problemami, takimi jak brak podstawowego bramkarza z powodu kontuzji, którego zastąpi Wojciech Szczęsny, jak wyglądały jego interwencję na początku zeszłego sezonu chyba wszyscy doskonale pamiętamy, masa błędów, masa wpuszczonych goli, choć z drugiej strony przynosił Barcelonie szczęście, bo z nim w składzie finalnie mecze raczej wygrywali.
Lewandowski po kontuzji dalej szuka siebie, nie gra pełnych spotkań, widać że Flick go oszczędza, wydaje mi się, że zobaczymy go na boisku dopiero w drugiej połowie jako zmiennika.
Raphinha bez formy strzeleckiej - 3 bramki na 6 kolejek la ligi, bez trafień w pierwszym meczu ligi mistrzów z Newcastle, patrząc przez pryzmat zeszłego sezonu, to trzeba jasno powiedzieć, że nie ma tej skuteczności. W meczu z Oviedo kontuzjowani w dalszym ciągu byli Yamal, Balde, Gavi, a doszedł do nich również Fermin Lopez. No nie wygląda to za ciekawie.
Paryżanie również mają swoje problemy - kontuzje Dembele czy Doue to ogromne osłabienie, niemniej jednak z taką Atalanta kompletnie zdominowali spotkanie wygrywając 4:0. Ciekawie wygląda historia bezpośrednich spotkań, w ostatnich tylko 5 spotkaniach mogliśmy obejrzeć aż 24 trafienia, co daje średnio 5 goli na mecz, dwa razy wygrywała Barcelona, raz padł remis, a dwa razy wygrywali paryżanie - w tym w ostatnim spotkaniu - ćwierćfinał Ligi Mistrzów w zeszłym sezonie - PSG 4:1 na wyjeździe, gdzie odwrócili losy dwumeczu z 3:2 z pierwszego spotkania z nawiązką. Oprócz Ferrana Torresa zaczyna wyróżniać się Rashford, nowy nabytek dumy Katalonii, to dzięki niemu wygrali pierwsze spotkanie
LM z Newcastle 2:1, myślę, że zdobędzie choć jednego gola w tym spotkaniu, czy honorowego? Zobaczymy.