>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

2. kolejka Eredivisie/3. Jupiler Pro League (13.8 - 15.8)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kursy z Bwina
Holandia

Belgia

Pierwsze koty za płoty w Holenderskiej Eredivisie. Nadspodziewanie bardzo dobrze zaczęli piłkarze AZ Alkmaar, którzy przed własną publicznością pokonali nieco bardziej faworyzowane PSV. Już w najbliższą sobotę AZ czeka kolejny mega trudny sprawdzian, tym razem z Twente Enschede - zdobywcą Pucharu i Superpucharu Holandii z poprzedniego sezonu. Ten mecz właśnie jest awizowany jako spotkanie kolejki.
W Belgijskiej Jupiler League po 2 kolejkach nie mamy na razie zespołu z kompletem punktów ale i nie ma nikogo z zerowym dorobkiem. Czyżby się na szykowała bardzo wyrównana runda? Niestety na to pytanie jeszcze zbyt wcześnie. KAA Gent, który trochę jednak zawiódł na starcie u siebie zagra ze Standardem Liege i właśnie to spotkanie zapowiada się najciekawiej.
Gorąco zapraszam do analizowania oraz dyskutowania na temat najbliższych spotkań w Eredivisie oraz Jupiler Pro League

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Groningen - ADO Den Haag ✅
Uderzam już teraz w to spotkanie, ponieważ wczoraj oglądając obszerne skróty Eredivisie obiecałem sobie, że jak tylko pojawi się kurs w granicach 1.70-1.90 na Groningen to od razu będę grał. Jest 1.70, więc takie minimum jakie się spodziewałem, a szkoda, bo myślałem, że bukmacherzy postawią Groningen w roli mniejszego faworyta.
Groningen w ostatnim przegranym meczu z Rodą (2:1 dla Rody) pokazało się z bardzo dobrej strony, lecz zabrakło szczęścia. W pierwszej połowie mogło byś śmiało 3/4-0 dla Groningen. Były słupki i poprzeczki, ale niestety na tablicy ciągle widniało jedynie 1-0 dla Groningen. Drużyna trenera Huistry pokazała swoją grą, że 5 miejsce z ostatniego sezonu to nie przypadek, ba Groningen ponownie będzie celować w top-5. Do gry powrócił Andersson, obrona została wzmocniona doświadczonym Kwakmanem, duet: Matavz - Tadic dalej w barwach Groningen (razem w poprzednim sezonie 23 bramki i 18 asyst).
ADO natomiast bardzo się osłabiło. Ostatnie spotkanie z Vitesse i wynik 0-0 świetnie o tym świadczy. W poprzednim sezonie ADO zmiotło by Vitesse u siebie, a teraz owszem przeważało, ale nie było tego polotu i finezji co wcześniej. Odeszli: Bulykin, Buijs czy Kubik. Feyenoord chce pozyskać Immera (piłkarz sam chce odejść), Vitesse chce Derijcka (ten również widzi przeprowadzkę i ponowne treningi pod wodzą byłego trenera) a biedny Toonstra, który zapowiadał, że nie odejdzie oglądając poczynania kolegów również rozmyśla nad transferem. ADO się sypie...
Rezultaty w poprzednim sezonie:
ADO przegrało w poprzednim sezonie dwukrotnie z Groningen. U siebie 2-4 a w Groningen 1-3.
Groningen pokazało ostatnio dobrą piłkę i bardzo pechowo przegrał. U siebie ta drużyna jeszcze lepiej potrafi grać, więc spodziewał się dobrego meczu i zwycięstwa zielonych. Kurs na zwycięstwo Groningen to 1.70 i z zaciekawieniem będę go śledził, ponieważ wydaję mi się, że do weekendu troszkę spadnie.
- FC Groningen - ADO Den Haag 1 @ 1.70 (8/10) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
ADO natomiast bardzo się osłabiło. Ostatnie spotkanie z Vitesse i wynik 0-0 świetnie o tym świadczy. W poprzednim sezonie ADO zmiotło by Vitesse u siebie, a teraz owszem przeważało, ale nie było tego polotu i finezji co wcześniej. Odeszli: Bulykin, Buijs czy Kubik. Feyenoord chce pozyskać Immera (piłkarz sam chce odejść), Vitesse chce Derijcka (ten również widzi przeprowadzkę i ponowne treningi pod wodzą byłego trenera) a biedny Toonstra, który zapowiadał, że nie odejdzie oglądając poczynania kolegów również rozmyśla nad transferem. ADO się sypie...
ADO się sypie...Święte słowa.
W dniu dzisiejszym Nottingham Forest porozumiało się z Bocianami w sprawie kwoty jaką trzeba zapłacić za pozyskanie Wesley&#39;a Verhoek&#39;a (32/7). Ponoć zostały tylko do ustalenia warunki indywidualnego kontraktu. Anglicy mają zapłacić za piłkarza ok 1mln funtów. Muszą się każdym bądź razie spieszyć, bo piłkarzem interesuje się także Glasgow Rangers. Tak więc ADO po odpadnięciu z europejskich pucharów podłamało się i szuka natychmiastowo oszczędności. Ciekawe jak to się skończy. Swoją drogą typ na Groningen zdecydowanie popieram. Kursy na pewno będą spadać, jeśli te powyższe transfery dojdą do skutku.

waniak 179

waniak

Użytkownik
Twente-Alkmaar
Ciekawie zapowiada się mecz Twente-Alkmaar, Alkmaar pokonał w pierwszej kolejce aż 3:1 PSV co daje im siły na ten sezon, nie oglądałem tego meczu ale słyszałem od kolegi, że grają bardzo ładną i efektywną piłkę, co do Twente to wygrali tylko 0:1 na wyjeździe z Bredą po poprzednim sezonie spodziewałem się, że będzie minimum 0:3 no ale cóż.
Mój typ na ten mecz to X2 - remis lub zwycięstwo gości z naciskiem na remis , Twente będzie się oszczędzało przed meczem z Benficą w lidze mistrzów.

Grac45 66,6K

Grac45

Forum VIP
Twente-Alkmaar
Ciekawie zapowiada się mecz Twente-Alkmaar, Alkmaar pokonał w pierwszej kolejce aż 3:1 PSV co daje im siły na ten sezon, nie oglądałem tego meczu ale słyszałem od kolegi, że grają bardzo ładną i efektywną piłkę, co do Twente to wygrali tylko 0:1 na wyjeździe z Bredą po poprzednim sezonie spodziewałem się, że będzie minimum 0:3 no ale cóż.
Mój typ na ten mecz to X2 - remis lub zwycięstwo gości z naciskiem na remis , Twente będzie się oszczędzało przed meczem z Benficą w lidze mistrzów.
Ja w tym meczu jednak widzę remisik.Tewnte pewnie zagra nieco defensywnie bo jak sam mówisz gra w LM we wtorek.Ja osobiście mówiąc stawiam na X.

Otrzymane punkty reputacji: +1
biscan 153

biscan

Użytkownik
Ajax
vs Heerenveen

Piłkarze z Amsterdamu są nie do pokonania przed własną publicznością, natomiast Heerenveen gra w kratkę na wyjazdach. Ajax to murowany faworyt do Mistrzostwa, w pierwszym meczu bez najmniejszych problemów na wyjeździe rozstrzelali 4-1 De Graafschap i w sobotę liczę na kolejne pewne 3 punkty. Warto dodać, że Ajax wygrał ostatnie 4 pojedynki tych drużyn, a Heerenveen nie jest już tą samą drużyną, co byli jeszcze kilka lat temu. Wierzę, w bez problemowe zwycięstwo faworytów.
Typ: Ajax -1 @ 1,30 / Heerenveen poniżej 1,5 gola @ 1,22

Jeżeli spodobała się moja analiza, kliknij
. ????​

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Twente-Alkmaar
Twente będzie się oszczędzało przed meczem z Benficą w lidze mistrzów.
AZ też gra mecz w przyszłym tygodniu 18 sierpnia (czwartek) z Norweskim Aalesunds FK na wyjeździe. Tak więc oba kluby grają o europejskiej puchary, tak więc nie ma żadnego oszczędzania się, jedynie należy odpowiednio rozłożyć siły zarówno na spotkanie ligowe jak i w pucharach.
Oglądałem mecz AZ - PSV i na prawdę byłem pod wrażeniem mądrej gry AZ. Świetny debiut zaliczył Amerykanin Jozy Altidore. I jutro będzie na pewno brany pod uwagę przy ustalaniu pierwszej jedenastki, tym bardziej, że Maarten Martens ma problemy z kostką i nie wiadomo czy jutro wystąpi. Problemy z kostka ma także Ruud Boymans. Niklas Moisander jest zawieszony i zastąpi go prawdopodobnie Etienne Reijnen. Kontuzjowany jest także Australijczyk Brett Holman, który przeciwko PSV rozegrał 90min.
Jeśli chodzi o drużynę gospodarzy, to Bryan Ruiz ale nie wiadomo czy zagra od początku, bo wrócił dzisiaj ze zgrupowania reprezentacji.
Nie wiem na ile te informacje o problemach piłkarzy AZ będą aktualne jutro przed meczem, ale kursy na zwycięstwo Twente delikatnie idą w dół. Twente nie zachwyciło w spotkaniu z Bredą, ale oni powoli się także rozkręcają. Myślę, że oba zespoły będą mieć w głowach potyczki w europejskich pucharach i pozwoli to na chwilę dekoncentracji po obu stronach. Rozsądek mi mówi, że padnie wynik overowy (&gt; 2.5 gola)
Typ: &gt; 2.5 gola ~ 1.75 (Bwin) ⛔ [2:0]

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Vitesse Arnhem - VV Venlo
Vitesse niby faworyt, ale zespół cały czas się zbroi i jest w trakcie formowania. Niby w tym sezonie mają powalczyć o wyższe cele niżeli tylko walka o utrzymanie. Zobaczymy jak to będzie. Ważne jest to, że jutro Vitesse może i wygra, wcale tego nie neguję. Lecz problem tkwi w tym, że kontuzji w 1. kolejce nabawił się Eloy Room i wobec jego nieobecności miejsce w bramce zajmie 19-letni Marko Meerits. Młody Estończyk niby nie puścił gola przed tygodniem, ale zagrał bardzo niepewnie i zanotował kilka karygodnych błędów. Może i warto spróbować jutro zagrać, że młodzież z Venlo strzeli bramkę.
Typ: Venlo strzeli ~ 1.55 (Bwin) ⛔ [4:0]

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Groningen jest dla mnie ciągle typem numer 1 na ten weekend. Oglądałem dziś wywiady z piłkarzami Groningen i podoba mi się ich podejście. Nie mogą się doczekać niedzieli i chcą pokazać się z jak najlepszej strony przed swoją publicznością. Do typy na Groningen dodam jeszcze jeden, lecz na razie nie ma go jeszcze w ofercie Unibetu, więc pojawi się dopiero w niedzielę.
Ajax - Heerenveen
Spodziewam się w tym spotkaniu lepszego wyniku od gry. Heerenveen jest dobrą drużyną, gra obecnie fajną ofensywną piłkę a skrzydła to pogrom Eredivisie: Narsingh &amp; Assaidi.
W Ajaksie do gry wraca filar obrony; Vertonghen. ArenA jest cholernie ciężką do zdobycia twierdzą. Piłkarze Franka de Boera na pewno zaczną bardzo ofensywnie i myślę, że będzie to mecz bogaty w bramki oraz dużo widowiskowych akcji.
Nie będę się tutaj rozpisywał czemu Ajax wygra, po prostu siła Ajaksu będzie w tym sezonie bardzo duża, a jak się walczy o majstra to trzeba takie spotkania wygrywać.
- Ajax (-1)- Heerenveen 1 @ 1.64 ✅
- Over 3,5 goli @ 1.90 ✅

Jutro wieczorem coś jeszcze dorzucę, czekam na poszerzenie oferty przez Unibet.
Przymierzam się jutro z jakimś typem na Rodę jeszcze, ale czekam na składy etc. Feyenoord tego nie powinien wygrać ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Feyenoord - Roda JC
Ostatnio pisałem, że Feyenoord nic nie pokazał w pierwszym spotkaniu u ciągle ta drużyna jest bardzo niepoukładana, czego niestety Excelsior nie potrafił wykorzystać. Co nie wykorzystał Excelsior, to mam nadzieję, że wykorzysta Roda JC, która w poprzednim tygodniu bardzo szczęśliwe wygrała z Groningen, lecz pokazała się lepiej od Feyenoordu.
Roda ma ogólnie ciekawą drużynę. Przybył Malki, Fledderus (dobry technicznie piłkarz, bardzo niebezpieczny z wolnych), Donald czy Vukovic wzmocnił obronę. Jest to drużyna, która będzie mogła powalczyć o top 6/7 w tym sezonie i sprawi pewnie wiele niespodzianek.
Feyenoord ciągle bez szału. Słabe spotkanie z Escelsiorem, żadnych wzmocnień w tym tygodniu i najważniejszy fakt: Ronald Koeman musiał przygotować swoją drużynę do meczu z Rodą w 1 dzień ! Do wczorajszego dnia na treningach Feyenoordu Koeman miał do dyspozycji 9 zawodników, ponieważ reszta była na zgrupowaniu młodzieżówki Holandii.
Owszem, De Kuip jest trudnym obiektem, ponieważ publiczność zawsze bardzo wzmacnia swoich zawodników, lecz bez materiału za dużo zdziałać nie można, a Feyenoord na dzień dzisiejszy nie ma za bardzo materiału (pozytywnie wyróżniający się jest oczywiście Fer).
Niespodzianka na De Kuip? Jestem przekonany, że jest to możliwe. Na pewno będzie to wyrównany mecz i liczę na to, że Roda postara się o pozytywny wynik.
- Feyenoord - Roda JC X2 @ 2.04 ⛔

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Holandia 1
Ajax - Heerenveen
Drużyna gości zdobędzie gola: TAK
1.65
Unibet

Dzisiaj o godzinie 14:30 zostaną rozegrane kolejne mecz w ramach drugiej serii spotkań w 1 lidze holenderskiej. W jednym z meczy spotka się ze sobą Ajax Amsterdam z Heerenveen. Gospodarze pierwszy mecz w sezonie wygrali 4:1; goście na inaugurację rozgrywek zremisowali 2:2.

Stawiam, że Heerenveen strzeli w tym meczu co najmniej jednego gola ponieważ historia spotkań tych zespołów wskazuje na to, że jest na to spora szansa. W ostatnich 10 meczach Heerenveen strzelało Ajaxowi bramkę w 8 meczach. Ogólnie w 43 meczach pomiędzy tymi ekipami goscie zdołali umieścić piłkę w siatce Ajaxu 58 razy. Co daje średnio około 1.3 gola w meczu. W zeszłym sezonie padały wyniki: 2:1 i 3:1. Sezon temu Heerenveen strzelało co najmniej 1 gola w 28 meczach na 34 rozegrane. Moim zdaniem Heerenveen powinno strzelić dzisiaj chociaż 1 gola.

Początek sezonu i Heerenveen będzie ambitnie walczyć z silniejszym rywalem. Powinni strzelić co najmniej jednego gola. Czy wystarczy to na wywiezienie jakichkolwiek punktów z Amsterdamu? Przekonamy się o tym o godzinie 16:15. Ja stawiam 3:2 dla Ajaxu.
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
KV Mechelen - Lierse SK
Lierse całkiem nieźle zaczeło sezon, przed tygodniem bezbramkowy remis z Genk, dobrze prognozuję przed dzisiejszym wyjazdowym spotkaniem. Zwłaszcza, że dzisiaj zagra gwiazda Lierse Wesley Sonck, który nie grał z Genk. Płkarz, który przed 10-laty był wybrany piłkarzem roku w Belgii. Dzisiaj doświadczenie tego napastnika bardzo przyda sie na pewno gościom z Lier. Lierse przed sezonem kupiło kilku wartościowych graczy chociażby środkowy obrońca Karim Saïdi z Tours, Mecekończyk Boban Grnčarov z APOEL-u Nikozja. W składzie Lierse są także dosyć ciekawi gracze tacy jak Mohamed El-Gabbas - młody reprezentant Egiptu, czy 21-letni Daylon Claasen, ze szkółki Ajaxu, który już zdążył zadebiutować w kadrze RPA. Dzisiejsi gospodarze przed tygodniem ulegli faworyzowanemu Anderlechtowi 3:1. Dzisiaj wg. buków są faworytami. Mnie jednak osobiście nie przekonują i myślę, że kurs na ich zwycięstwo jest trochę zaniżony. KV Mechelen dzisiaj w dalszym ciągu osłabione, nie zagrają z powodu kontuzji: Bjarni Vidarsson (16/0), Kevin Geudens (29/3), Anthony Van Loo (19/0), Wouter Biebauw (1/0) i nowpozyskany Jaime Ruiz. Nowy nabytek Kevin Vandenbergh (28/9) dzisiaj już prawdopodobnie zagra.
W tym roku obie drużyny spotkały się już 3-krotnie, 2x wygrało Mechelen (4:3, 2:1) 1x Lierse (2:1). Dzisiaj także prognozuję wynik overowy (&gt;2.5) oraz myślę, że Lierse coś ukłuje dzisiaj.
Typ: over 2.5 gola ~1.85
✅ [2:1] Typ: Lierse strzeli ~ 1.50
✅ [2:1] Bwin

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Eredivisie dziś bardzo po myśli co mnie cieszy. Wczoraj nie udało się trafić Rody, niestety Feyenoord u siebie zagrał niezłe spotkanie i Roda nie miała za dużo do powiedzenia, lecz dziś bardzo ładne wyniki. Groningen i Ajax pewnie jak się spodziewałem (strzelcy również dali zarobić co cieszy bardzo), Utrecht również nie wygrał (niestety nie zdążyłem z rana dać info na forum) i uważam, że ta drużyna będzie miała bardzo trudny początek. Lawina kontuzji już na samym początku sezonu - będzie ciężko. Na jutro wpadło mi jeszcze jedno spotkanie w oko.

NEC - Excelsior
✅
W tym spotkaniu może być tylko jeden faworyt i jest nim oczywiście drużyna z Nijmegen. NEC w pierwszym spotkaniu z Heerenveen (2:2) dało radę zremisować mimo tego, że Fryzowie prowadzili 2:0 i przeważali w całym spotkaniu. Excelsior w swoim pierwszym meczu sezonu z Feyenoordem nie pokazał nic za bardzo. Drużyna z Rotterdamu będzie miała ciężki sezon zapewne. Dość niepewna gra w obronie, bramkarz również nie jest pewnym punktem. Jeżeli Excelsior u siebie nie potrafi powalczyć z Feyenoordem, to jutro będzie bardzo ciężko o jakiś dobry rezultat w Nijmegen.
W poprzednim sezonie NEC wygrało u siebie 2:0 z Excelsiorem (na wyjeździe porażka 2:4) i podobny wynik jest moim zdaniem bardzo możliwy. Nie spodziewam się tutaj jakiegoś wielkiego pogromu i wyniku w stylu 3/4-0, ale skromne jedno lub dwubramkowe prowadzenie nie powinno być żadnym problemem dla NEC.
NEC jest lepszą drużyną, która na swoim stadionie potrafi popsuć nerwy nie jednemu rywalowi i każdy inny rezultat niż 3 punkty dla NEC będzie dla mnie ogromnym zdziwieniem, ba nie biorę nawet takiego scenariuszu pod uwagę ????
- NEC - Excelsior 1 @ 1.42 ✅

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Podsumowanie ostatniej kolejki
Trzeba przyznać, że ostatnia kolejka była niezła jeżeli mówimy o zarabianiu. Jedynie Feyenoord bardzo mnie zaskoczył, ponieważ pokazał jaja, zagrał na poziomie, nie spodziewałem się tego tak szybko. Co do reszty spotkań to raczej po myśli, co bardzo cieszy.
Feyenoord - Roda
Feyenoord zagrał naprawdę niezłe spotkanie. Bohaterem wieczoru był młody skrzydłowy; Cabral. Jerson Cabral zagrał naprawdę świetne spotkanie (2 gole asysta i dużo ciekawych akcji na skrzydle) i pokazał, że należy do jednych z lepszych skrzydłowych w Eredivisie. Piłkarze z Rotterdamu przycisnęli od samego początku by później kontrolować grę. Widać, że Ronald Koeman bardzo pozytywnie wpłynął na tą młodą drużynę.
PSV - RKC
Oj PSV dalej się męczy... Pierwsza połowa była nawet ok, co prawda wielkiego szału nie było, ale akcje Mertensa nakręcały widowisko. Druga połowa była jednak okropna jeżeli chodzi o PSV. Zawodnicy z Eindhoven były zagubione jak bezbronne owieczki. Masa błędów, niepewność a pod koniec RKC zmarnowało okazje na wyrównanie. To jeszcze nie to PSV co kiedyś... na razie klub wydaje miliony na transfery, ale nie widać za bardzo tych inwestycji.
Vitesse - VVV
Vitesse się wzmacnia. Widać rękę Van der Broma. Był to dobry mecz w ich wykonaniu, transfery ekipy z Arnhem były bardzo udane i trzeba przyznać, że Vitesse ma bardzo fajną paczkę, która zdoła jeszcze dużo namieszać. Ciekawy ofensywny futbol (15 strzałów na bramkę do przerwy mówi chyba swoje)
Ajax - Heerenveen
Ajax pokazał w tym spotkaniu, że ma świetna ławkę. Nie tylko zawodników, którzy minimalnie obniżą jakość drużyny, ba zawodników którzy nawet ją potrafią zwiększyć. Bardzo dobrze grająca ofensywa, na obronie świetnie grający Toby, w pomocy znakomite podania Eriksena... wynik zresztą mówi sam za siebie. Jest to zdecydowanie najlepiej grająca drużyna w Eredivisie.
Groningen - ADO
Moje przekonania się sprawdziły, ADO w wielkich problemach. Bohaterem spotkania był Matavz, który strzelił 3 bramki oraz raz asystował. Duet: Tadic - Matavz ponowne postrachem Eredivisie. Przynajmniej jak na razie, ponieważ PSV bardzo chcę zakupić tego świetnego napastnika. Jeżeli trener Huistra zdoła zatrzymać ten duet, to Groningen będzie dla każdego rywala niebezpieczny. Do przerwy łatwe 3-0, szybko po przerwie 4-0 a później rozluźnienie... To jedyny aspekt na którym muszą piłkarze Groningen jeszcze dużo popracować. Groningen bardzo często zaczyna super futbolem, a później za bardzo się rozluźnia. Opcja do przerwy na tą drużynę jest bardzo opłacalna.
Reszty spotkań za bardzo nie widziałem. W spotkaniu Twente z AZ padła szybka bramka, lecz tak naprawdę Twente nic wielkiego nie pokazało w pierwszej połowie. W drugiej wszedł Ruiz i zaczął szarpać ofensywą drużyny z Enschede. Jego piękna bramka, możliwe, że jedna z ostatnich barwach Twente, ponieważ Tottenham jest bardzo zainteresowany zakupem tego znakomitego piłkarza, przesądziła o wyniku spotkania - Ruiz ponownie pomógł drużynie, aż ciężko pomyśleć jak będzie sobie radzić Twente bez niego.
Utrecht w wielkich problemach. Dużo kontuzji, ciągle nie zgrana drużyna... stawianie przeciwko Utrechtowi da pewnie jeszcze zarobić. NEC bez problemu z Excelsiorem, beniaminek będzie miał w tym sezonie sporo problemów. W ostatnim spotkaniu Heracles poradził sobie z Bredą. Everton i Armenteros tworzą bardzo niebezpieczną dwójkę w ofensywie. Ciekawe jak długa będą jeszcze grać razem, ponieważ zainteresowanie z Rosji i Grecji jest ogromne jeżeli chodzi o tych dwóch piłkarzy.
Na trzecią kolejkę warto się przyjrzeć m.in:
- Vitesse - Utrecht (1)
- SC Heerenveen - Twente (1X)
- AZ -NEC (1)
A dalej to już pomyślimy na dniach ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom