>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

2. Kolejka Bundesligi (29-31.08.2014)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
2 kolejka Bundesligi

Bawarczyków czeka kolejny trudny mecz, natomiast Borussia powalczy o pierwsze punkty w sezonie z Augsburgiem który podobnie zaczął rozgrywki, drużyna Kloppa wkroczy na drogę zwycięstw czy może podzielą się remisem?
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz.​

aliant 531

aliant

Użytkownik
Augsburg - BVB
Druga kolejka Bundesligi zacznie się w Bawarii, gdzie Augsburg podejmować będzie wicemistrza Niemiec, Borussię Dortmund. Obie ekipy w pierwszej kolejce, zaliczyły falstart. Gospodarze ulegli Hoffenheim 0:2 a podopieczni Kloppa, niespodziewanie przegrali na własnym boisku z Bayerem również 0:2. I o ile wynik pierwszego meczu można było przewidzieć o tyle drugi, można nazwać niemałą sensacją. Mimo wszystko, stawiam w tym spotkaniu na zespół z Singal Iduna Park. Goście to ekipa lepsza, bardziej doświadczona. Widać brak Lewandowskiego dało się jeszcze odczuć ale myślę, że za 2-3 kolejki już jego absencja w szeregach BVB, nie będzie aż tak wpływać na wyniki tego zespołu. Przegraną z Leverkusen uznaję po prostu za wypadek przy pracy. Nie wierzę, że zespół, który nie tak dawno rozklepał w Superpucharze Bayern Monachium, miałby problemy z wygraniem z ekipą pokroju Augsburga. Gospodarze są dla mnie kandydatami do spadku w tym sezonie. Porażka już w pierwszej rundzie Pucharu Niemiec z Magdeburgiem to naprawdę powód do wstydu. Do tej pory obie ekipy grały ze sobą 6 razy. 4-krotnie górą była Borussia, 2 razy był remis. Warte odnotowania jest, że w aż 5 z 6 spotkań pomiędzy oboma ekipami, padł over 2,5 gola (kurs: 1, 68). Mimo wszystko zaufam gościom. Kurs jest troszeńkę wyższy i chyba bardziej prawdopodobny. Augsburg nie strzelił gola od 3 spotkań. Jasne, kiedyś muszą się przełamać ale czy to będzie miało miejsce akurat dzisiaj? Z kolei nie ma co przeceniać także możliwości ataku BVB. Ciężko mi sobie wyobrazić aby zespół tego kalibru, miał po dwóch kolejkach 0 bramek na koncie, ale z drugiej strony strzelenie 3 goli w meczu mimo wszystko, wcale nie jest takie łatwe. Więc aby nie przesadzać w żadną ze stron, wg mnie najbezpieczniej jest postawić czystą &quot;2&quot;.

Mój typ:
2 (wygrana BVB)
Kurs : 1,7 (Betclic)
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 3

mlody_typ-116231

Użytkownik
@Hoffenheim 2,180 ( Pinnacle ). Co tu duzo mowic, typ raczej przeciw Werderowi niz na Hoffenheim. Werder wyglada fatalnie w tym sezonie ogladalem ich najpierw w pucharze a potem w 1 kolejce i grali straszny piach w obu meczach. Czuj mi podpowiada ze Werder w tym roku zleci z Bundesligi i wcale bym sie nie zdziwil gdyby tak bylo. Nie wiem jak graja goscie, ale wiem jak graja gospodarze ktorzy powinni przegrac juz tydzien temu ale mieli duzo szczescia.Limit jednak mam nadzieje juz wyczerpali.

L 88

lenny

Użytkownik
Typy ode mnie na tą kolejkę ????

Leverkusen - Hertha 1 @1.44 bet365 ✅

Ten typ jest najbardziej prawdopodobny. Bayer w pierwszy meczu pokonał na wyjeździe BVB, które na pewno nie tak chciało rozpocząć sezon ligowy. Teraz czas na powrót na swój stadion. Hertha z kolie pierwszy mecz u siebie na Olympiastadion na remis mimo, że prowadzili 2:0 po dwóch golach wyśmiewanego Schiebera. Dlaczego Leverkusen? Otóż za nimi przemawia chyba każdy argument. Oto kilka z nich&quot;

- atut własnego boiska
- doskonała predyspozycja w pierwszy meczu z ciężkim rywalem i wygrana
- nowy trener wprowadził nową siłę, która zbiera plony
- są w doskonałej formie. Pokonują BVB 0:2 na wyjeździe, gromią u siebie Copenhagen 4:0, wcześniej wygrywają z nimi 2:3 i z łatwością wchodzą do Ligi Mistrzów.
- ogromny potencjał ofensywny - Kiessling, Son, Calhanoglu, Drmic, Bellarabi
- Hertha nie jest na tym poziomie co Leverkusen

Hamurger SV - Paderborn 1 @1.67 bet365 ⛔ ⛔ ⛔

Na ten typ kurs spadł z 1.83. Paderborn to jakaś pomyłka ligowa. Hamburger zeszły sezon tragicznie ale teraz jakby wychodzili z bagna. Zagrają u siebie z bieniaminkiem ligi więc nie będą grali o nic innego jak wygrana. Paderborn pierwszy mecz pechowo remis u siebie z FSV Mainz. Dinozaury Bundesligi nie popatrzą jutro na Kacara i Rajkovica. W ataku zdolny Lasogga. Typ lekko mniej prawdopodobny niż Leverkusen. Ale bądźmy szczerzy - jakie szanse w starciu z najlepszymi ma SC Paderborn?

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1 @1,57 bet365 ⛔

Tu krótko. Gospodarze z aspiracjami na podium. Pierwszy mecz z Bayernem, więc wiemy czemu klęska. Eintracht na początek wygrał ze słabym Freiburgiem. W sobotę nie powinno tu być złudzeń. Wilki grają lepszy futbol i mają mocniejszy zespół. Eintracht może pomarzyć o takich graczach jak Arnold, de Bruyne, Gustavo czy Malanda. Wolfsburg nie powinien mieć tu większych problemów. Prawdopodobieństwo jakieś 75% - 80%

EDIT: no cóż - Wolfsburg radził sobie ale końcówka zaważyła. HSV bez sensu ale no trudno typ zły

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Schalke 04 Gelsenkirchen (+2) - Bayern Monachium 1 @ 1,57 Bet365
Wiem, że Bayern w ostatnich latach ogrywa Schalke łatwo i wysoko, ale w sobotę nie spodziewałbym się wielkiego łomotu &quot;Smerfów&quot;. S04 po tragicznym początku sezonu przez wielu skazywane jest w sobotę na kolejną porażkę. Tragiczna gra w Dreźnie, potem cienizna w Hanowerze. A teraz Bayern..
Ale ten Bayern też ma swoje problemy. Zwłaszcza z kontuzjami i przygotowaniem do nowego sezonu. W sobotę nie zagra m.in. ROBBEN!, Ribery, Thiago, Rafinha czy Bastian. W kadrze będą nowe nazwiska - Xabi i Benatia, ale raczej jeszcze nie do gry. Największa strata to Holender, który był zdecydowanie najlepszym piłkarzem w meczu z Wolfsburgiem. Jestem przekonany, że gdyby nie jego obecność to Bayern pewnie tego meczu by nie wygrał.
Plus dwie brameczki to naprawdę duży kapitał dla Schalke, które wreszcie u siebie musi powstrzymać Bayern. Jak nie teraz to kiedy?
Schalke bez Boatenga (to akurat dla nich wzmocnienie), Kolasinaca (więzadła) i Goreztki + Farfana, którzy wrócą dopiero za kilka tygodni.

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
FC Augsburg - Borussia Dortmund 2 @1,73
Dwie ekipy, które w pierwszych meczach wyrwały po 0:2 i okupują dwa ostatnie miejsca w tabeli. Tak jak w przypadku Augsburgu to raczej nie jest wielka niespodzianka, tak Borussia...? Celuje w drugie miejsce ale od góry. Wiadomo, falstart może się zdarzyć, zwłaszcza że okoliczności nie sprzyjały BVB w tamtym meczu. Stracona bramka w 9 SEKUNDZIE meczu potrafi naprawdę podłamać i zrujnować plan taktyczny. Potem przez cały mecz Borussia nacierała, otwierając się coraz bardziej, aż dostała gola na 2:0 z kontry (po fatalnym indywidualnym błędzie Durma). Trzeba tez spojrzeć na rywala, bo Leverkusen pokazuje się w dobrej formie na początku sezonu - wygrana na Signal Iduna Park, i dwumecz z Kopenhagą w eliminacjach LM, w którym nastrzelali 7 bramek.
Augsburg w pierwszym meczu wyłapał dwójkę od słabego Hoffenheim, pokazując się z po prostu złej strony. Tim Matavz mający być wielkim wzmocnieniem jeszcze nie zdążył zgrać się z zespołem, przez cały mecz odcięty i niewidoczny. Widać straszliwie brak Andre Hahna, który robił im całą grę przez cały zeszły sezon.
W zeszłym sezonie na SGL Arena Borussia wygrała 4:0, dwa lata temu 3:1. Nie jest to jakiś straszliwie ciężki teren dla ekipy Kloppa. Przewaga klasy i umiejętności po stronie BVB jest niepodważalna, i wydaje się że powinni dzisiaj udowodnić swoją wyższość. Najważniejszy gracz - Marco Reus jest zdrowy i gotowy do gry. Po wpadce na inaugurację Borussia nie ma wyjścia, musi wygrać i będzie zdeterminowana żeby to osiągnąć.
Co odważniejsi mogą nawet pograć Handi -1 @2,68

Otrzymane punkty reputacji: +5
szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
VfB Stuttgart -0,5 - Koln 2,00 ⛔ 0:2 dwie kontry i po meczu
Ja tutaj widzę grube value.
Stuttgart trochę zaskoczył mnie w pierwszym spotkaniu. Grali bardzo mądrze i w moim odczuciu byli drużyną minimalnie lepszą od M&#39;Gladbach. Bardzo sprawnie przemieszczali się po boisku, piłka chodziła często jak po sznurku i dosyć w łatwy sposób potrafili stworzyć sobie sytuacje podbramkowe. A przede wszystkim naprawdę solidnie grała defensywa. Gospodarze prócz kilku wypadów nie mieli praktycznie sytuacji(przede wszystkim w pierwszej połowie).
Koln to beniaminek i nie ma co oczekiwać, że będzie grać solidnie. U siebie zremisowali 0:0 z HSV i był to raczej średni mecz Koln. Patrząc na statystyki(niestety nie oglądałem meczu ani skrótów) to przeważali goście praktycznie w każdym elemencie do tego sporo niedokładnych podań(ok 27% wg. statystyk meczowych to wg. mnie bardzo dużo).
To pierwszy mecz u siebie i wiadomo początek sezonu ale ja tutaj widzę spore value w tym kursie na gospodarzy.

kryszan010 5,9K

kryszan010

Użytkownik
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1 @ 1,60 Unibet
Gospodarze wystąpią w tym meczu bez Ivana Perisicia oraz bez podstawowego bramkarza Wolfsburga czyli Diego Benaglio. W ekipie Eintrachtu zabraknie bardzo ważnego zawodnika w ofensywie, Stefana Aignera.Wolfsburg pokazał w Monachium, że nie jest tak źle z jego formą i tak naprawdę bardzo niewiele zabrakło, by wywiózł z Allianz 1 punkt, bo przecież trudno do dziś uwierzyć w niewiarygodne pudło Malandy do pustej bramki z kilkudziesięciu centymetrów. Gospodarzom zabraknie pewnie Benaglio, ale Grün pokazał się w Monachium z bardzo dobrej strony, a poza tym trudno oczekiwać, by w meczu z Eintrachtem to właśnie on musiał ratować podopiecznych Heckinga z opresji. Z kolei Frankfurt wygrał z Freiburgiem dość szczęśliwie. Najlepsze noty zebrał po tym meczu Trapp, a Schaaf mówił w pomeczowych wywiadach, że Eintracht może i musi grać lepiej. Nie wyobrażam sobie jednak, by metamorfozę przeszli tak szybko i by zagrozili w sobotę żądnym wygranej gospodarzom.
Przypuszczalne składy:
Wolfsburg: Grün – Jung, Knoche, Naldo, Rodriguez – Luiz Gustavo, Guilavogui – Vieirinha, Hunt, de Bruyne – Olić
Eintracht: Trapp – Ignjovski, Zambrano, Bamba, Djakpa – Hasebe, Lanig – Valdez, Inui, Piazon – Seferović

R 326

royal92

Użytkownik
Popieram typ na Wolfsburg, acz kol wiek nie zgadzam się z tym ze Eintracht wygrał fartem z Freiburgiem obydwie drużyny stwarzały sobie dogodne sytuacje bramkowe, ale to ekipa z Frankfurtu przeważała w tamtym meczu, mieli więcej groźniejszych okazji do strzelenia bramki ale zabrakło skuteczności. Z bardzo dobrej strony pokazał się w tamtym meczu bramkarz Eintrachtu oraz Inui. Teraz czas na wyjazd na bardzo trudny teren do Wolfsburga który w tamtym sezonie był strasznie mocny na swoim stadionie. Mam nadzieje ze w pierwszej jedenastce wybiegnie jednak Arnold zamiast Vieirinha który słabo jednak prezentował się w meczu z Bayernem, jakoś nie przekonuje mnie swoja grą Portugalczyk ale to moja osobista opinia, z która można się nie zgadzać. Szanse od pierwszych minut mógłby tez dostać Malanda ten młody chłopak w tamtym sezonie robił naprawdę dobre wrażenie. Eintracht za to słabo poczynał sobie na wyjazdach, do tego kontuzje Meiera i Aignera. Ogolnie Wolfsburg ma przewagę w środku pola i na skrzydłach plus własny stadion, H2H tez na korzyść Wilków.
Wolfsburg win 1.57 bet365

R 326

royal92

Użytkownik
Zastanawia mnie jeszcze ekipa Hoffenheim, w meczu z Augsburgiem grali swoja ofensywna piłkę,szybko na jeden kontakt po ziemi plus duża wymienność pozycji czym stwarzali sobie fajne okazje. O grze obronnej ekipy Wieśniaków nie można za dużo powiedzieć bo Augsburg zagrał słaby mecz ogólnie jak już zagrażali bramce Baumanna to po stałych fragmentach gry i strzałach z dystansu z którymi sobie radził bez problemu. Z dobrej strony pokazali sie Firmino, Eylounoussi i Szalai trochę słabo zagrał Volland ale on w ogolę grał z jakim urazem i nie wiadomo czy dziś wystąpi bo nie trenował z zespołem przez cały tydzień. Tak jak już wspomniałem nie można tak naprawdę ocenić jak sprawowała się obrona Wieśniaków która była ich piętą achillesową w tamtym sezonie gdyż Augsburg tak naprawdę nie zagroził im z akcji. W meczu nie zobaczymy Schwaglera a występy Su i Zubera są nie pewne.
Werder zagrał tragiczną pierwszą połowę z Herta po której ekipa z Berlina powinna ustalić już wynik meczu. Obrona prezentowała sie tragicznie, środek pola nie istniał z przodu wyglądało to gorzej niż beznadziejnie, ale najwięcej kłopotów mieli na skrzydłach. Dopiero w drugiej części spotkania tak naprawdę Werder zaczął grać strzelili gola po stałym fragmencie gry i kilka minut później po akcji. Herta popełniała błedy co wykorzystali gracze Werderu i wywieźli remis. O golnie Werder mnie nie przekonuje w tamtym sezonie jak i w tym grali słabo bez pomysłu a i tak potrafili zdobywać pkt. Przed sezonem zamiast się wzmocnić to jeszcze osłabili. Obsada bramki i obrony wygląda słabo i tak samo się zaprezentowała w Berlinie. Werderowi leży bardzo ekipa Hoffenheim bo ogrywają ich od kilku dobrych lat, Hoffe swoja ofensywna grą powinno strzelić te dwie bramki gdyż potencjał z przodu jest spory i na tym opieram swój typ gram na bramki Wieśniaków, gdyż nie wiadomo jak zaprezentuje się jeszcze ich obrona oraz ze Werder to bardzo nie równa drużyna i te H2H jest trochę dziwne.
Hoffenheim over 1.5 gola 1.70 bet365 kurs nie powala ale nie zaryzykuje zwykłego zwycięstwa

T 283

teilweise

Użytkownik
Hamurger SV - Paderborn 1 @1.67 Bet365 Na ten typ kurs spadł z 1.83. Paderborn to jakaś pomyłka ligowa. Hamburger zeszły sezon tragicznie ale teraz jakby wychodzili z bagna. Zagrają u siebie z bieniaminkiem ligi więc nie będą grali o nic innego jak wygrana. Paderborn pierwszy mecz pechowo remis u siebie z FSV Mainz. Dinozaury Bundesligi nie popatrzą jutro na Kacara i Rajkovica. W ataku zdolny Lasogga. Typ lekko mniej prawdopodobny niż Leverkusen. Ale bądźmy szczerzy - jakie szanse w starciu z najlepszymi ma SC Paderborn?
Granie czegokolwiek po takim kursie w BL jest niestety amatorszczyzną. Dodatkowo nie rozumiem stwierdzenia &quot;ale teraz jakby wychodzili z bagna&quot;. Skąd wziąłeś takie dane.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom