Bukmacherzy chyba boją się niespodzianek w pierwszych kolejkach, bo kursy wystawione na faworytów zaskakująco wysokie. Trzeba to wykorzystać! ????
Na początek największy faworyt, czyli Bayern, który pojedzie do Sinsheim. Jeśli tylko mistrzowie Niemiec nie zabalowali wczoraj z okazji urodzin Lewego, to nie widzę innego scenariusza, niż pewne zwycięstwo monachijczyków. Bayerowi w ostatnim meczu brakowało tylko skuteczności, aby to biedne Hoffenheim rozgromić, w związku ztym nie wydaje mi się, żeby Bayern miał jakieś problemy. "Wieśniaki" to jednak drużyna nieobliczalna, więc wstrzymałbym się z jakimiś handicapami. Moje propozycje:
Bayern @1,28
Over 2,5 @1,41
Bayern&over 2,5 @1,57
Bardzo ciekawi mnie kurs na Bayer. Co prawda mają w perspektywie mega ważny mecz z Lazio, ale obejrzałem sobie skrót z pierwszego meczu Hannoveru i to co wyprawiała ich obrona to jest naprawdę dramat. Leverkusen też ma swoje problemy z defensywą, ale tym razem nie widzę nikogo, kto mógłby ją sprawdzić. Jeśli tylko Schmidt nie sięgnie po głębokie rezerwy, Bayer powinien spokojnie ten mecz wygrać.
Bayer @1,86
Pora na, wg mnie, największego "pewniaka" dziś - Schalke. Kurs też bardzo zachęcający. S04 ma naprawdę bardzo solidną pakę, dobrze się wzmocnili, nowy trener też ma łeb na karku. Z Werderem, wbrew wynikowi, jakiegoś szału nie było - samobój Selassie, a po drugiej bramce regularne kontrowanie rywala. Wszystko jednak wyglądało bardzo solidnie i na beniaminka powinno to wystarczyć. Darmstadt nie wzmocniło się zbytnio w okienku. Wywalczyli punkt u siebie z beznadziejnym wówczas Hannoverem, ale w Gelsenkirchen nie mają czego szukać. Liczę, że mizernego Di Santo zastąpi EMCM, a w jego miejsce na skrzydle pojawi się błyskotliwy Sane. Jedyne, czego się obawiam, to jakiegoś długiego walenia głową w mur. Mimo wszystko, Schalke to zespół o dwie klasy lepszy od Darmstadt.
Schalke @1,44
Schalke -1,5 @2,13
//Spektakularna wtopa przy największym pewniaku. Nawet nie wiem, co tam się działo, ale skoro ze 20 strzałów strzelili tylko jednego gola...
Köln - Wolfsburg. Drużyna gospodarzy już od długiego czasu mnie nie przekonuje. Solidni do bólu, ale nic więcej. Na Stuttgart wystarczyło, ale wydaje mi się, że Wolfsburg to za wysokie progi. Jeśli tylko całe zamieszanie wokół KdB nie zwróci mu w głowie, o wynik powinniśmy być spokojni. Stöger to jednak niezły taktyk, więc byłbym raczej spokojnie nastawiony do overów. Kurs na zwycięstwo Wolfsburga bardzo przystępny, ja pobieram z przyjemnością.
Wolfsburg DNB @1,6 zwrot
Wolfburg @2,2 //duży niefart, w końcówce Wolfsburg powinien to wygrać
Pozostałe mecze moim zdaniem no bet, choć można się zastanawiać nad graniem w stronę Stuttgartu. Podobno bardzo dobre pierwsze spotkanie, a w HSV jak zwykle problemy - Spahić wyzywa Holtby'ego, klub nie chce wypłacić premii za baraże... krótko mówiąc, wszystko w normie.