Bremen - Bayern München
Jak dla mnie mamy przed sobą pojedynek dwóch różnie grających w tym sezonie drużyn. Werder bez Klose, fatalnie grający, w 1 kolejce ledwo doprowadził w meczu z Bochum do remisu 2-2. Natomiast Bayern zaczął wyśmienicie. Choć z Hansą miał kłopoty do jakiejś 7 min to wygrali bez kłopotu. Mimo kontuzji Klose, prawdopodobnie nie wystąpi w 2 kolejkowym spotkaniu, Bayern ma niezłą ekipę, pozostali prócz wracającego do treningów Podolskiego nie mają kłopotów ze zdrowiem. Werder tak jak wspomniałem, nie może sie podnieść do gry po ucieczce Klose, ba formacja defensywy tego klubu pozostawia bardzo dużo do życzenia. Wg mnie spokojnie 3 punkty pojadą po tym meczu do Bawarczyków.
Mój typ: 2, kurs: 2,0
[center:ebae21043c]*****[/center:ebae21043c]
Karlsruher - Hannover 96
W piątek zagra benjaminek obecnego sezonu bundesligii z drużyną Hanoveru. Karlsruher gra na własnym stadionie, do tego świetnie zaczął rozgrywki pokonując na wyjeździe druzynę Nuernberg 2-0. Goście zaś zaczęli sezon od porażki 1-0 z HSV i to na własnej murawie, nie pokazali dobrego futbolu. W dzisiejszym spotkaniu wg wszelkich wskazówek na niebie gospodarze są faworytem w piątkowym meczu. Są bardzo dobrze zapowiadającym sie zespołem i wg mnie nie powinni mieć kłopotów z ograniem drużyny Hanoveru. W najgorszym wypadku widzę tutaj remis. Jedynym argumentem, który nie przemawia za gospodarzami są statystyki, na tyle niekorzystne w spotkaniach z Hanoverem, że może to odstraszyć typerów. Ale tak jak u nas w lidze, historia często się zmienia, a napewno kiedy wraz w parze z historią idzie forma piłkarzy klubu. Karlshuer mimo absencji w tym spotkaniu pomocnika Porcello wierzy w przerwanie złej passy przegranych z Hanoverem.
Mój typ: 1x, kurs: 1,35