>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 Kolejka Bundesligi - [17-19.08.2007]

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP

Werder - Bayern
Win Bayern
2,10
STS

Jutro na Weserstadion dojdzie do meczu kolejki ponieważ Werder Brema podejmował bedzie Bayern Monachium.W tym emczu wiele wzkazuje na to że własnie piłkarze Werederu bedą schodzić z boiska pokonani.Bayern po wydaniu masy pieniedzy na tranfery chce miec nowa jakośc i w pierwszym meczu pokazał swoją siłę ponieważ bez zadnych problemów poknał 3:0 Hanse Rostock wszystkie bramki dla Bayernu strzlali nowi zawodnicy dwie pozyskany z ... Werderu Mirek Klose a jedną Luca Toni.Zespoł Werderu zas tylko zremisował na wyjezdzie z Bochum 2:2 gole dla Werderu zdobyli- Diego i Sanogo.Kadra Bayernu robi olbrzymi wrezenia wszyscy nowi zawodnicy spisują sie tak jak oczewkiano czyli bardzo dobrze swietnie na skrzydłąch szaleje Franc Ribery.W jutrzejeszym meczu w ekipie Bayernu nie zobaczymy nastepujacych piłakrzy:Hummels, Ismaël, Podolski, Sagnol, Schlaudraff ci piłkarze jutro nie wystąpią.Duze problemy personalne ma Thomas Schaaf który nie bedzie mógł skorzystac z usług: Borowskiego, Fringsa, Fritza, Hunta, Klasnicia, Owomoyeli, Toiscia i Wome wiec prawdziwy szpital w ekipie z Bremy.W pierwszym emczu potwerdziło sie ze obrona Werderu jest &#39;&#39;kulawa&#39;&#39; i tu jest ogromna szansa dla Bayernu który ma swietnych graczy ofensywnych Kolse,Toni,Ribery,Schweinsteiger mogą w tą oborne wchoidzić jak w przysłowiowe &#39;&#39;masło&#39;&#39;.Bayern ma szanse na pokonaie Werderu an ich terenie i bedzie bardzo zdeterminowany by wygrac poniewaz w sklądzie Bayernu jest duza rywalizacja w składzie kazdy chce pokazac się z jak najlepszej strony ejsli tak nie ejst to wylatuje z pierwszej &#39;&#39;11&#39;&#39; Bayern bedzie chciał sie zrewanzowac za dwie ostatnie wysokie przegrane w Bremie 0:3 i 1:3 to tez ich bardziej zdeterminuje i do tego szpital w Werderze Bayeren powinnien sobie poradzić a kurs bardzo ładnie sie prezentuje warto grac ten mecz.Mój typ zwycieśtwo Bayernu

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Werder-Bayern - 2???
Zgadzam się w 100 % z tym typem!!! Sam miałem okazję trochę oglądać Bayern w meczu z Hansą Rostock (trochę słuchałem relacji w radiu ;-) ) i na prawdę podobała mi się gra Bayernu. Oczywiście Werder to nie jakaś Hansa, ale jak już wspomniał Sutek, w Bremie nie ma kilku istotnych zawodników, którzy sterują grą tego zespołu. Tymczasem braki Bayernu to tak na prawdę żaden problem. Co za problem zastąpić Ismaela czy Podolskiego? ;-) Uważam, że Bayern nie da szans Werderowi, a ten kurs na pewno zachęca aby postawić to spotkanie.
Pozdro :spokodfhgfh:

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Również jestem za typem na Bayern, chociaż czytałem, że niepewny jest występ Miroslava Klose i że problemy z plecami ma Jose Sosa. Bayern powinien być jednak świeższy, jako że Werder musiał rozgrywać dwa dni temu spotkanie z Dinamem Zagrzeb, które wygrali dopiero w końcowych minutach. Wszystko przemawia za Bayernem i jeśli podopieczni Hitzfelda nie wywiozą kompletu punktów z Bremy, to, przynajmniej dla mnie będzie to zaskoczenie.

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
[center:cb233e08ac]
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt
[/center:cb233e08ac]

Spotkanie między drużynami, które często na koniec sezonu plasują się na sąsiednich miejscach. O ile zwycięzca tego meczu to dla mnie wielka zagadka, to myślę, że na Schüco-Arena możemy spodziewać się festiwalu bramek. Zarówno w Budeslidze jaki i w 2 Bundeslidze w meczach tych drużyn często padało nawet pięć lub sześć bramek. Liga niemiecka znana jest z dużej skuteczności ale ta para to prawdziwy ewenement. ;-) Czy w sobotę będzie podobnie? A czemu by nie? :mrgreen: Obie drużyny mają zawodników, którzy bramki strzelać potrafią. Z jednej strony Wichniarek-Eigler, z drugiej Takahara-Amanatidis. Ostatnie spotkania tych drużyn w Bielefeld kończyły się następująco:
14/04/2007 Bundesliga Arminia Bielefeld vs. Eintracht Frankfurt 2:4 :!:
08/04/2006 Bundesliga Arminia Bielefeld vs. Eintracht Frankfurt 1:0
18/02/2002 2 Bundesliga Arminia Bielefeld vs. Eintracht Frankfurt 4:1 :!:
29/10/1999 Bundesliga Arminia Bielefeld vs. Eintracht Frankfurt 1:1
18/02/2002 2 Bundesliga Arminia Bielefeld vs. Eintracht Frankfurt 4:1 :!:
Myślę, że warto zaryzykować i postawić, że w tym meczu będzie over 2,5. Zresztą nawet początek sezonu pokazał, że drużyny są do niego dobrze przygotowane. Zarówno Arminia jak i Eintracht wygrały swoje pierwsze spotkanie. Uważam, że najbliższe spotkanie potwierdzi dobrą skuteczność tych drużyn.

Typ: over 2,5 ✅ ✅ ✅ Kurs: 1.75 || Bukmacher: bwin
Uda się obydwu drużynom strzelić gola? Typ: tak ✅ Kurs; 1.70 || Buk: bwin

:jezora:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Przed tygodniem niemiecka Bundesliga obsypała niespodziankami, a jak będzie tym razem? Moim zdaniem podobnie jak przed tygodniem faworyci muszą wygrywać stąd też jeśli miałbym typować to granie przeciw takowym. Dla przykładu buki uważają dziś za faworyta spotkania drużynę Karlsruher. która w pierwszej kolejce poradziła sobie niespodziewanie z Nurnberg, ale ja uwazam, że goście z Hannoveru wcale nie są bez szans na dobry wynik i byłbym skłonny na nich postawić. Jednakże sam tego meczu za pieniądze nie gram mimo to gdybym miał grać to postawilbym &quot;x2&quot; na Hannover i under 2,5. ✅ / ⛔

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Ja włąśnie chciałem coś wykąbinować z meczem Hanoweru nawet byłem skłonny dac przeciwko nim , ponieważ beniaminek taki jak Karlsruher gra zazwyczaj efektownie z 5 pierwszych kolejek i wygralo z nurynberga i to na wyjezdzie wiec dziś troche zagatkowo bedzie .Z drugiej strony goscie dziś beda walczyć bo narazie są z jedną porażką dla mnie meczyk wyraznie no bet.

easy 3,1K

easy

Forum VIP

ENERGIE COTTBUS - VFL BOCHUM
Typ : under 2.5
Kurs :1.80
BAH

Analiza : Bardzo kuszacy kurs na under . Moze zaczac spadac wiec odwaznym proponuje zagrac go juz dzis . Napewno jeden z najbardziej wyrownanych meczow kolejki . I moze zakonczyc sie remisem 0:0 . W minionym sezonie mecz pomiędzy drużynami zakończył się bez bramek, bardzo prawdopodobne, że i tym razem ten scenariusz się powtórzy. W barwach gospodarzy zapewne od pierwszej minuty zagra Mariusz Kukiełka, a u gości Tomasz Zdebel. czyli pojedynek Polakow . Kadre troche lepsza ma VFL Bochum lecz zawsze na wyjazdach gra sie trudniej . I w niedziele beda starali sie podbic Stadion der Freundschaft mogacym pomiescic 24 tys. kibicow. .Najmniejszy stadion Niemieckiej Bundesligi . Monza go nazwac &quot;kameralnym&quot; w stosunku do reszty stadionow . Rowniez moze cieszyc ze ,obrońca Energie Cottbus Mariusz Kukiełka był zdaniem dziennikarzy magazynu Kicker najlepszym Polakiem w pierwszej kolejce Bundesligi. Energia wywalczyla bezbramkowy remis na wyjeździe z Bayerem Leverkusen.Dosyć niespodziewanie zakończyło się spotkanie, w którym VfL Bochum podejmowało Werder Brema. Oczywiście na faworyta pojedynku wskazywano podopiecznych Thomasa Schaafa, którzy choć już bez Miroslava Klose w składzie nie mogli przegrać pojedynku ze zdecydowanie niżej notowanym rywalem. Stało się jednak nieco inaczej, Werder pomimo swojej przewagi nie zdołał wygrać i zremisowal z Bochum 2:2 i wyjedzie z dorobkiem zaledwie jednego punktu. W ostatnich 10 pojedynkach : cztery razy gora byli zawodnicy Energie Cottbus trzy razy wygrywali zawodnicy VFL Bochum i trzy razy padl remis Az szesc razy padl wynik underowy i sadze ze bedzie to i tym razem . Takze mozna zagrac x do polowy.

Przypuszczalne składy:

Energie: Piplica - Angelov, Kukiełka, Mitreski, Cvitanovic - Skela, T. Rost - Rivic, Sorensen, Aloneftis - Kioyo. TRENER: Petrik Sander.

Bochum
: Lastuvka - Concha, Maltritz, Yahia, Meichelbeck - Bechmann, Dabrowski, Zdebel, Fuchs - Sestak, Epalle. TRENER: Marcel Koller.

rafales 0

rafales

Użytkownik
Bremen - Bayern München

Jak dla mnie mamy przed sobą pojedynek dwóch różnie grających w tym sezonie drużyn. Werder bez Klose, fatalnie grający, w 1 kolejce ledwo doprowadził w meczu z Bochum do remisu 2-2. Natomiast Bayern zaczął wyśmienicie. Choć z Hansą miał kłopoty do jakiejś 7 min to wygrali bez kłopotu. Mimo kontuzji Klose, prawdopodobnie nie wystąpi w 2 kolejkowym spotkaniu, Bayern ma niezłą ekipę, pozostali prócz wracającego do treningów Podolskiego nie mają kłopotów ze zdrowiem. Werder tak jak wspomniałem, nie może sie podnieść do gry po ucieczce Klose, ba formacja defensywy tego klubu pozostawia bardzo dużo do życzenia. Wg mnie spokojnie 3 punkty pojadą po tym meczu do Bawarczyków.
Mój typ: 2, kurs: 2,0

[center:ebae21043c]*****[/center:ebae21043c]

Karlsruher - Hannover 96

W piątek zagra benjaminek obecnego sezonu bundesligii z drużyną Hanoveru. Karlsruher gra na własnym stadionie, do tego świetnie zaczął rozgrywki pokonując na wyjeździe druzynę Nuernberg 2-0. Goście zaś zaczęli sezon od porażki 1-0 z HSV i to na własnej murawie, nie pokazali dobrego futbolu. W dzisiejszym spotkaniu wg wszelkich wskazówek na niebie gospodarze są faworytem w piątkowym meczu. Są bardzo dobrze zapowiadającym sie zespołem i wg mnie nie powinni mieć kłopotów z ograniem drużyny Hanoveru. W najgorszym wypadku widzę tutaj remis. Jedynym argumentem, który nie przemawia za gospodarzami są statystyki, na tyle niekorzystne w spotkaniach z Hanoverem, że może to odstraszyć typerów. Ale tak jak u nas w lidze, historia często się zmienia, a napewno kiedy wraz w parze z historią idzie forma piłkarzy klubu. Karlshuer mimo absencji w tym spotkaniu pomocnika Porcello wierzy w przerwanie złej passy przegranych z Hanoverem.

Mój typ: 1x, kurs: 1,35

majestic 0

majestic

Forum VIP
Schalke - Dortmund (4-1)
propozycja: Win Schalke 1.80 ✅

Schalke na swoim stadionie Veltins Arena rozegra dzis mecz derbowy z Borussia Dortmund.Gospodarze w 1 kolejce rozegrali gardzo dobry mecz w Stuttgardzie i zremisowali z obecnym mistrzem kraju 2-2. Motywacji w tym meczu napewno im nie zabraknie bo to przecierz Borussia w poprzednim sezonie, w przed ostatniej kolejce pogrzebala ich szanse na mistrza. Dzis beda chcieli zapewne ich za to srogo ukarac.
Borussia w 1 meczu mimo iz byla wielkim faworytem to jednak niczym sie nie popisala i zasluzenie przegrala na swoim stadionie z beniaminkiem MSV Duisburg az 3-1. Fani, trener, zawodnicy tej druzyny sa glodni sukcesow ale podobnie jak w tambym sezonie tak i w tym sie na to nie zanosi. Kontuzjowany jest nadal najlepszy zawodnik Alexander Frei, ktory jest ich &#39;&#39;motorem napedowym&#39;&#39; pozatym zagrac nie beda mogli tez Lars Ricken, Daniel Gordon i Sebastian Kehla. Jak dla mnie czysta 1 a za taki kurs moge tylko podziekowac.

inne propozycje:
Win Bayern Munchen 2.10 ✅ (4-0)
Win Nurnberg(+0) 1.80 ✅ (1-2)

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Podpisuje się pod słowami majestica też uważam że warto zagrać na Schalke dziś z tego co wiem to Borusia grała beznadziejne ostatnio.Uwazam że warto by tez zagrać remis do połowy.

PS jutro pojawi się moja propozycja na bundeslige dziś niema nic ciekawego .

tbm 642

tbm

Forum VIP
A ja mam nieco odmienne zdanie co do derbów Zagłębia Ruhry, a mianowicie...

uważam iż w tym spotkaniu każdy wynik jest możliwy. Owszem Dortmund grał słabo i zasłużenie przegrał w pierwszej kolejce z Duisburgiem, ale niezwykle umotywowani piłkarze do meczu derbowego podejdą zupełnie inaczej. Błaszczykowski już nie będzie tyle kiwał, a będzie szukał gry z zespołem, Smolarek będzie bardziej aktywny. Gra BVB będzie zupelnie inna od tej z pierwszego spotkania dzięki czemu pokonają oni Schalke i rozpoczną marsz w górę tabeli ;) :p

Stawiam na Borussię Dortmund ;)

rudestus 0

rudestus

Użytkownik
Werder Bremen - Bayern München 2 (1.9) 7/10 lub 2 z handi -1 (3.4)

Bodajże pięć sezonów temu niemiecki brukowiec Bild zamieścił swoistą radę dla drużyn pretendujących do Mistrzostwa Niemiec, rywalizujących z Bayernem. Brzmiała ona mniej więcej tak:&quot;Jedzcie sporo jarzyn. Wprawdzie nie pomoże to wam odebrać tytułu Bawarczykom, ale przynajmniej będziecie zdrowsi&quot;. Od tamtego czasu zmieniło się tyle, że Bayern ma za sobą beznadziejny sezon i pragnie w tym roku zmazać plamę na honorze. Pierwszym krokiem do tego będzie zapewne dzisiejszy mecz w Bremie. Werder przez kilka lat urósł do miana drugiej chyba potęgi w niemieckim futbolu, a co istotniejsze drużyny, która gra bardzo ładny futbol. Szczerze mówiąc bardzo lubię tą drużynę ,a z drugiej strony nie znoszę Bayernu jednak uważam, że dziś Bawarczycy zwycięża i to bardzo pewnie. Po pierwsze dlatego, że po licznych transferach gwiazd światowego futbolu mają wreszcie skład na miarę swych oczekiwań na ten sezon. Bardzo szkoda, że nie zagrają w tym sezonie w Lidze Mistrzów bo byliby pewnie w gronie faworytów. Po drugie zaś w drużynie Werderu nie wystąpi dziś kilku ważnych zawodników:Klasnić, Borowski,Fritz, Frings, Wome,Owomoyela . Jeden Diego to troszkę za mało na rozpędzony Bayern Monachium, w którym gra przecież rewelacyjny Frank Ribery. Po trzecie to początek sezonu i myślę, że w dzisiejszym meczu Bayern będzie chciał wysłać do pozostałych przeciwników czytelny sygnał: nie macie z nami żadnych szans. Stąd też mój typ na handicap myślę, że możliwy do osiągnięcia...

Schalke 04 - Borussia Dortmund over 2.5 1.8(expekt)

Derby Zagłębia Ruhry. Borussia Dortmund w ostatnim spotkaniu skompromitowała się u siebie z Duisburgiem przegrywając 1:3 w obecności przeszło 80 tysięcy swoich kibiców. Schalke zaś zremisowało z mistrzem ze Stuttgartu i zapewne w następnej kolejce będzie chciało wygrać. W obu zespołach aż roi się od piłkarzy bardzo dobrych w ofensywie. To plus mobilizacja po obu stronach normalna dla spotkań derbowych powinna dać dziś over. Miejmy nadzieję, że pewien udział będą w nim mieli także polscy zawodnicy występujący w Dortmundzie.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Duisburg vs Vfl Wolfsburg

Duisburg to beniaminek Bundesligi, w zeszłym roku zajęli trzecią lokatę i powrócili po roku przerwy do niemieckiej ekstraklasy. Duisburg w meczach towarzyskich prezentował się bardzo dobrze, wygrali z Oberhausen 2:1 oraz z... PSV także 2:1. Ponieśli także porażkę z Besiktasem 0:1. Sezon w niemczech zaczeli fantastycznie, wygrali w pierwszej rundzie pucharu Niemiec 4:0 z Babelsbergiem oraz w pierwszej kolecje rozgromili na wyjeździe Borussie Dortmund 1:3. Bramki w tym spotkaniu strzelili: Tararache oraz dwie Ishiaku, ten drugi to nowy nabytek Duisburga. Zakupili również kilku innych bardzo dobrych zawodników jak: doświadczonego i dobrze znającego niemiecki styl gry AIltona, Maicona, Fernando Santosa, Lameya oraz kilku innych. Najciekawszym wzmocnieniem beniaminka jest na pewno Ailton, który ma być tą główną bronią zespołu. W dzisiejszej potyczce zabraknie kilku mniej znaczących zawodników: Aleksandra Meyera, Adam Bodzeka, Youssefa Mokhtariego i Nils-Ole Bookaa. Wszyscy są do zastąpienia w zespole przez nowe nabytki.
VfL Wolfsburg w zeszłym sezonie zakończył rozgrywki na 15ej pozycji, ledwo udało im się utrzymać. W spotkaniach przed sezonowych grali przeciętnie, wygrali tylko z Auxerre oraz TSV 1860, jeden pojedynek zremisowali (z Mladą Bolseslav), a reszte przegrali. Sezon rozpoczęli od wygranej w pucharze 5:0 z Würzburger FV. Natomiast pierwsza kolejka Bundesligi na pewno nie była udana. Przegrali 1:3 na własnym boisku z Arminią Bilefeld. W okienku transferowym zakupili kilku ciekawych zawodników: Sergiu Radu,Vlad Munteanu obydwoje bardzo dobzi i w ubiegłym roku byli najlepszymi strzelcami w Energie Cottbus, Ricardo Costę (obrońca), Edik Dzenko (bardzo bramkostrzelny zawodnik), Josue, Simunek (utalentowany czeski obrońca) oraz kilku innych. Z zespołem jednak też musiało się pożegnać kilku zawodników: największą stratą Wilków było na pewno sprzedanie Klimowicza, był prZez wiele lat oporą tej drużyny, sprzedali także Mensegueza, również dobry napastnik, Andrésa D&#39;Alessandro, Matthiasa Langkampa oraz kilku innych. Trener Magath zmienił bowiem prawie całą pierwszą jedenastkę i zanim zespół się zgra minie troszke czasu. Nie zagra dzisiaj nowy nabytek, Ricardo Costa oraz Peter van der Heyden.
Wolfsburgowi bardzo ciężko się gra na tym stadionie. W ostatnim pojedynku tutaj wygrał Duisburg 1:0. Dzisiaj widze bardzo podobny rezultat w tym spotkaniu.

Moje typy: 1 oraz under 2.5
Kurs: 2.35 Sportingbet || 2.40 STS oraz na under 1.80 BAH || 1.97 PinnacleSPorts
Stake: 4/10 oraz na under 5/10

pzDr

rzn10 0

rzn10

Użytkownik
SHALKE-BVB TYP:1

Pierwszy meczyk to dla mnie pewny pogrom Borussii w derbach Zagłębia Ruhry.Widać było w pierwszej kolejce jak ta Borrusia sobie radzi i dostała baty od Beniaminka u siebie na stadionie 1-3.Shalke natomiast bardzo ładnie zgrało z Stutgartem i było lepsze powinno wygrać ale zremisowało 2-2.Shalke na Veltins Arena z BVB przegrało tylko raz w ciągu ostatnich 10 lat .Do gry wraca Kevin Kuranyi który zagra w parze z szybkim jak błyskawica Lovekrandsem.Na skrzydłach będzie szalał Asamoah ,wpomoże go świetny brazylijczyk Rafinha i z lewej flanki wchodził bedzie Cristian Pander który ma kapitalną petarde z dystansu.Shalke ma większy potencjał od BVB i dzisiaj będą chcieli sięgnąć po pierwsze trzy oczka.
Borussia po pierwszej wpadce dzisiaj napewno nie nastawi sie na obrone i sądze że bedzie tutaj dzisiaj dużo goli.Ale jak było widać w pierwszy meczu bramek to oni strzelać
za mocno nie będą bo zabardzo nie ma komu .Freu po kontuzji bycmoze dzisia zagra ale watpie by byl w swietnej formie.Dla Kuby Błaszczykowskiego trzeba sie oswoić z Bundesligą i tez raczej nie błyśnie.Ebi ma od czasu do czasu przebłyski i on odpowiada za pfensywe Borrusi ale nie jest w formie.
Dzisiaj stawiam na pewne zwycięsto Shalke.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom