>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. Kolejka Bundesligi 13-14.08.2011

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
2. Kolejka Bundesligi 13-14.08.2011​

Już w najbliższy weekend druga kolejka najwyższej piłkarskiej klasy rozgrywkowej w Niemczech. Pierwsza przyniosła klika ciekawych rozstrzygnięć, czy tym razem będzie podobnie, dla niektórych będą to mecze o honor, inni będą chcieli udowodnić, że wynik z pierwszej kolejki nie był dziełem przypadku. Na pewno będzie ciekawie, a drużyny dostarczą na wiele emocji.
Zapraszam do dyskusji.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hamburger Sv - Hertha BSC

Można powiedzieć , że dwie najgorsze ekipy I rundy różnica jest taka , że Ci pierwsi wypadli fatalnie na tle mistrzów zaś ci drudzy na tle średniaka czyli Nurnberg.
Gospodarze jak wiadomo wymienili prawie całą kadrę i teraz będzie potrzebny czas na zgranie aby nawiązać walkę z tymi lepszymi.W sobotę czeka ich jednak prawdopodobnie jedno z łatwiejszych spotkań w sezonie. Wróćmy do ostatnich spotkań...HSV na tle BVB nie istniało , masa błędów w defensywie ale warto podkreślić , że po 70 minucie nastąpił zryw i można było zobaczyć na co stać tą ekipę. Na początku wydawało mi się , że brakuje lidera w tej ekipie ale teraz z pewnością będzie nim Tore , który potrafi pociągnąć ostatnio grę Hamburczyków. W Herthcie brakuję zupełnie pomysłu na grę , radzę oglądnąć ostatnie spotkanie z Nurnberg i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Kurs wystawiony na HSV trochę przesadzony moim zdaniem. U gospodarzy można znaleźć jakieś pozytywy zaś u tych drugich niczego dobrego się nie doszukamy. Wczesny typ bo i kursy na gospodarzy pewnie polecą.
Hamburger SV
@ 1,97
bet365
3/10
Ft 2:2

Dodatkowo dla ryzykantów.
HSV WIN ONE GOAL @ 3,75
Gospodarze będą niszczeni w tym sezonie .

pacfik 46

pacfik

Użytkownik
w sumie jak tak patrze to same ciezkie szpile
Wilki podejmuja u siebie druzyne rekordmaister, Magath bedzie pewnie chcial cos udowodnic wlodarza z Monachium
jedynym typem ktory chodzi mi po glowie jest wlasnie tak jak kolega wyzej napisal gra
na HSV, zespol wydaje mi sie ze jest silny, pare kolejek i powinni zaskoczyc, ofensywa bardzo ladnie sie prezentuje a wspominany Tore bedzie jednym z wazniejszych graczy tej druzyny, bardzo dobry drybler z jeszcze wieksza zacietosca, chyba bedzie nastepca Olica
moj typ :
HSV @ 1
1,95 bet365

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
VfL Wolfsburg - Bayern München​

Według mnie najciekawsze sportowo spotkanie drugiej kolejki BL, trochę szkoda że dla Eurosportu ważniejszy mecz to Hoffenheim - Dortmund, no ale cóż. Co do samego meczu to nie spodziewam się fajerwerków. Wręcz bardzo się zdziwiłem ofertą na liczbę bramek, kurs na under 2,5 to 2,4 :!:, gdzie nie spodziewał bym się żeby którakolwiek z drużyn zagrała otwartą piłkę. Bayern wzmocnił obronę, która nawet dobrze się spisuje mimo tego &quot;nieporozumienia&quot; z Moenchengladbach, Wolfsburg też pod wodzą Felixa Magatha raczej nie ruszy przed siebie na oślep. Z ostatnich spotkań Bawarczyków można wywnioskować, że głównym celem jest posiadanie piłki i atak pozycyjny, który raczej im nie wychodzi, przede wszystkim piłka rozgrywana jest za wolno i poza polem karnym, jak na możliwości piłkarzy Bayernu mało jest też strzałów z dystansu. Robben i Ribery w trakcie okresu przygotowawczego złapali lekkie kontuzje i jeszcze nie graja na najwyższym poziomie, zresztą jeśli chodzi o Ariena to trudno spodziewać się, że Wilki dadzą mu często zejść do środka i uderzyć. Co do Wolfsburga to aktualne lider Bundesligi razem z Stuttgartem, chyba trochę niespodziewanie ograł Kolonie dość wysoko, myślę że wykorzystali lepiej niż inni okres przygotowawczy i początek sezonu będzie należał do drużyny VFL. Kicker podaje, że obie ekipy zagrają praktycznie w najmocniejszym zestawieniu, oczywiście nie zagra Diego, ale one jak wszyscy wiedza jest na wylocie. Dla obu drużyn mecz jest bardzo ważny, zarówno Wolfsburg jak i Bayern na pewno będą się liczyć w końcowych rozstrzygnięciach, wiec dla Wilków urwanie kolejnych punktów jest niezwykle ważne. Spodziewam się meczu, w którym nie padnie wiele bramek, Bayern będzie utrzymywał się przy piłce, ale nie będzie miał z tego korzyści w postaci goli, stałe fragmenty mimo wysokich napastników Bayernu też nie powinny spowodować utraty bramek bo Magatha przykłada do nich dużą uwagę. Wilki pewnie zagrają defensywną piłkę i będą szukać swoich szans. Proponuje under 2,5, lub mniej ryzykowny 3,5 też po niezłym kursie jak na tego typu zakłady.

VfL Wolfsburg - Bayern München (Poniżej/powyżej: 2.5) Typ:poniżej Kurs:2,4
VfL Wolfsburg - Bayern München (Poniżej/powyżej: 3.5) Typ:poniżej Kurs:1,6

Otrzymane punkty reputacji: +8
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bayern wzmocnił obronę, która nawet dobrze się spisuje mimo tego &quot;nieporozumienia&quot; z Moenchengladbach
Uwierz,że nie spisuje się tak dobrze jak napisałeś ;) Dalej widoczne są błędy. Już nie mówię tylko o meczu z Gladbach gdzei niepotrzebnie Boateng dał piłce skozłować co wywołało niepotrzebne wyjście Neuera. Także w meczach np Liga Total Cup defensywa spisywała się kiepsko. Przy jednym rzucie rożnym zostawili rywala kompletnie samego i Neuer był bez szans. W Audi Cup w meczu z Milanem także, a to nie trzymali linii spalonego, a to dawali sobie wrzucać piłki za plecy na kontre Zlatanowi. Boateng z Badstuberem to nie jest para stoperów na taki klub jak Bayern majacy spore aspiracje. Boki ofensywne chociaż Rafinha wcale mnie nie przekonuje, rzadko się włącza do przodu. Moze to spowodowane jest tym,że przewiduje egoistyczne zachowanie Robbena, który wiadomo, że będzie ścinał do środka i mu piłki nawet nie poda ?
Samo sprowadzenie Neuera nie daje gwarancji małej utraty bramek. Widać to po pierwszych meczach Bawarczyków w tym sezonie. Tak wiec to stwierdzenie na wyrost wyraźnie wg mnie.

napadzior 0

napadzior

Użytkownik
Dołączając się do waszych wypowiedzi dodam: Bayern musi wygrać ten mecz bo między zawodnikami i tak nie jest za wesoło a kolejna porażka przyczyni się do malejącej popularności klubu i respektu innych drużyn.Słyszeliście na pewno wypowiedz Francka Ribery zacytuje :&#39;&#39;mogę grać tak jak Messi&#39;&#39; rozbudziło to wyobraźni nas kibiców ,wiec taki kurs często nie będzie na Bayern warto zaryzykować. I czekamy na popisy Francka ????
edit:
Tak , o to mi chodziło ????
Nie lubię ludzi którzy kibicują drużynie np. dlatego że wygra LM :/

vdv 66

vdv

Użytkownik
Kolejna porażka przyczyni się do malejącej popularności klubu i respektu innych drużyn.
Do respektu jeszcze się zgodzę, ale jak może obniżyć popularność klubu?
Toż to nie możliwe.
Chyba, że chodziło Ci o to, że mniej ludzi będzie kibicowało Bayernowi? Tak, to możliwe, bo większość &quot;kibiców Bayernu&quot; to sezonowcy i przyciągają ich tylko nazwiska, nic poza tym :?

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
vs.

Bundesliga
Spotkanie: Hoffenheim - Borussia D.
Typ: Hoffenheim lub Remis
Kurs: 2,03
Bukmacher: Betsson
Stawka: 6/10
Wynik: 1-0

✅✅✅

Przed nami o 15.30 na Rhein Neckar Arena zostanie rozegrany mecz w ramach drugiej kolejki Bundesligi sezonu 2011/12 pomiędzy mistrzem Niemiec Borussia Dortmund, a miejscowym Hoffenheim.
Gospodarze: zaliczyli falstart w inauguracji sezonu przegrywając na wyjeździe 2-1 z Hannoverem. Chociaż zaprezentowali się przyzwoicie to nie udało im się zdobyć choćby jednego punktu o, który w meczu z Borussia będzie dużo ciężej.
Nie zagrają: Gulde Ibertsberger, Jaissle, Sigurdsson, Vukcevic, Ibisevic, Weis

Goście:
obecny mistrz Niemiec oraz kandydat to wygrania tegorocznego sezonu nie zawiódł i w pierwszej kolejce przed własna publicznością, bez większych problemów pokonał 3-1 Hamburger SV. Dortmundczycy pokazali się z bardzo dobrej strony grając miło dla oka piłkę, tylko że HSV to całkiem inna drużyna niż w ubiegłym sezonie, wielu zawodników pierwszego składu odeszło, więcej nie można sie było po nich zbyt wiele spodziewać.
Nie zagrają: Barrios, Subotic, Koch, Owomoyela, Bakalorz
Spotkania bezpośrednie w Bundeslidze:
12/03/11 Hoffenheim 1 - 0 Borussia D.
24/10/10 Borussia D. 1 - 1 Hoffenheim
18/04/10 Borussia D. 1 - 1 Hoffenheim
28/11/09 Hoffenheim 1 - 2 Borussia D.
28/02/09 Borussia D. 0 - 0 Hoffenheim
21/09/08 Hoffenheim 4 - 1 Borussia D.
Hoffenheim 2 zwycięstwa, 3 remisy i 1 zwycięstwo Borussii.
Bramki 8-5 na korzyść Hoffenheim.
Prognozowane składy:
TSG Hoffenheim: Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Salihovic - Obasi, Babel, Johnson - Schipplock.
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Löwe - Bender, Gündogan - Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski

Podsumowując:
Hoffenheim jest bardzo niewygodnym rywalem dla Borussi, a mecz pomiędzy oboma klubami są bardzo wyrównane. Nie tylko historia spotkań może dać szanse przynajmniej na remis gospodarzą tego spotkania,ponieważ w środę był rozgrywane mecze towarzyskie i ,aż jedenastu graczy z pierwszej drużyny zostało powołanych do swoich reprezentacji w tym pięciu rozegrało całe spotkania. Także zawodnicy mogą odczuwać zmęczenie i być nieco gorzej przygotowani do spotkania niż ich przeciwnicy.​

Otrzymane punkty reputacji: +7
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Uwierz,że nie spisuje się tak dobrze jak napisałeś Dalej widoczne są błędy. Już nie mówię tylko o meczu z Gladbach gdzei niepotrzebnie Boateng dał piłce skozłować co wywołało niepotrzebne wyjście Neuera. Także w meczach np Liga Total Cup defensywa spisywała się kiepsko. Przy jednym rzucie rożnym zostawili rywala kompletnie samego i Neuer był bez szans. W Audi Cup w meczu z Milanem także, a to nie trzymali linii spalonego, a to dawali sobie wrzucać piłki za plecy na kontre Zlatanowi. Boateng z Badstuberem to nie jest para stoperów na taki klub jak Bayern majacy spore aspiracje. Boki ofensywne chociaż Rafinha wcale mnie nie przekonuje, rzadko się włącza do przodu. Moze to spowodowane jest tym,że przewiduje egoistyczne zachowanie Robbena, który wiadomo, że będzie ścinał do środka i mu piłki nawet nie poda ?
Samo sprowadzenie Neuera nie daje gwarancji małej utraty bramek. Widać to po pierwszych meczach Bawarczyków w tym sezonie. Tak wiec to stwierdzenie na wyrost wyraźnie wg mnie.
Nom fakt, obrona dobrze się nie spisywała jak do tej pory, ale myślę że obrońcy mają potencjał, w turniejach towarzyskich jak Audi Cup czy Liga Total, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie, że Jupp Heynckes chciał ich wszystkich trochę popróbować dlatego tak słabo wypadli, już w meczu pierwszej kolejki dawali radę, jedynie ta brameczka przypadkowa trochę. Bayern na pewno stać na lepszych obrońców, ale w Niemczech są trochę inne realia, przede wszystkim stawia się na swoich, jak niema Niemca wtedy kupuje się obcokrajowców. Boateng i Badstuberem mają paszporty i to wystarczy....
Dołączając się do waszych wypowiedzi dodam: Bayern musi wygrać ten mecz bo między zawodnikami i tak nie jest za wesoło a kolejna porażka przyczyni się do malejącej popularności klubu i respektu innych drużyn.Słyszeliście na pewno wypowiedz Francka Ribery zacytuje :&#39;&#39;mogę grać tak jak Messi&#39;&#39; rozbudziło to wyobraźni nas kibiców ,wiec taki kurs często nie będzie na Bayern warto zaryzykować. I czekamy na popisy Francka
Bayern to bogaty klub bogatych kibiców, wszyscy są pod presją wyniku, bo mogą wylecieć. Ten sezon jest bardzo ważny dla Bayernu, finał LM mają u siebie i chcą odzyskać mistrzostwo Niemiec i dopóki okienko transferowe nie zostanie zamknięte to piłkarze i trener muszą się pilnować, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że pozwolą im na wiele.

Myślę, że obrońcy Bayernu będą się pilnować i mam nadzieję że Wilki nie dadzą sobie wkopać, dlatego under wydaje mi się realny. Przy taki kursie grzech nie spróbować.

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund

Po tym co Dortmundczycy pokazali w ostatnim spotkaniu, będą według mnie tym razem zdecydowanym faworytem do pewnego zwycięstwa. Rywal czyli Hoffenheim według mnie gra maksymalnie na poziomie Hamburga, z którym BVB nie miało większych problemów w dodatku Hoffenheim osłabione brakiem jednego z filarów Ibisevica. Faktycznie większość piłkarzy BVB została powołanych na mecze reprezentacji, ale mało który grał całe 90 minut, Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Löwe, Bender, Gündogan i Großkreutz na pewno nie grali, resztę cięzko jest sprawdzić bo mecze były w środę, wiec dziwi mnie trochę argument Arkajoła. Borussie jest na totalnym topie, myślę że gra nawet lepiej niż w poprzednim sezonie, za bramki odpowiedzialni są Lewandowski i piłkarze bezpośredni z za jego pleców, wydaje mi się że cała trójka Götze, Kagawa, Großkreutz w formie, Lewy też daje radę wiec o zdobywanie bramek byłby całkiem spokojny, obrona BVB też super brak Subotic ale Santana uzupełnia lukę. Hoffenheim, cóż typowy średniak, raz mecz wyjdzie innym razem wręcz przeciwnie, nie spodziewał bym się żeby jutro zbliżyli się do poziomu piłkarzy z Dortmundu. Zwłaszcza, że u popularnych wieśniaków plaga kontuzji nie zagrają Mlapa, Ibisevic, Gulde, Ibertsberger, Jaissle, Sigurdsson, Vukcevic, Weis, i Musona. Podkreśliłem piłkarzy których znałem co najmniej z nazwiska, albo grali w poprzednich sezonach, ale oczywiście wraz ze startem nowego sezonu wiele się pozmieniało, a po pierwszej kolejce ciężko stwierdzić kto będzie grał, a kto siedział na ławce .

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund Typ:2 Kurs:1,73

Wiem, że nie pisze się postu pod postem ale nikt się nie wyrywa, a jutro nie wiem czy będę przed piętnastą, wcześniejszego nie chciałem edytować bo minęło już ponad godzinę.

t0mson/ scaliłem bo bałagan się robi...

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wiem, że nie pisze się postu pod postem ale nikt się nie wyrywa
Nikt się nie wyrywa bo brakuję dobre oferty. Kurs na Bayern 1,83 to jakiż żart , osobiście myślałem ,że będzie coś w granicach 2,1 a tutaj wystawili takie coś zaniżone.Bawarczycy niby muszą wygrać ale już nie raz pokazali , że w takich spotkaniach zawodzą więc ciężko im zaufać. Kurs na BVB również zaniżone , ostatnio przeciwko HSV było na nich 1,73 teraz jest tak samo tylko , że z mocniejszą ekipą i to w dodatku na wyjeździe. Po za tym z Hoffenheim gra im się bardzo ciężko dowodem na to mogą być chociaż dwa ostatnie spotkania z ubiegłego sezonu. Ponadto radzę przyjrzeć się spotkaniom gdzie zagra Mainz i Hannover bo buki się chyba pomyliły z faworytami w tych spotkaniach.

Schalke - KOLN

Jedyne co do gry jeszcze to Schalke. Kolonia bez Novakovica więc ofensywa sporo traci a ponadto zabraknie paru graczy ci ważni to Pezzoniego , Mohameda oraz Petit. Fakt , faktem obie ekipy bez fajerwerków zaś ci drudzy to totalne dno bo kiedy przegrywają to całkowicie odpuszczają i w związku z ty gram takie coś.

Schalke (AH -1)
@ 2,10
3/10
FT 5:1

Otrzymane punkty reputacji: +17
M 2

maciek8787

Użytkownik
Moim zdaniem Borussia to już drużyna z doświadczeniem i z solidnymi zawodnikami którzy ze sobą świetnie współpracują.Hoffenhaim przyzwyczaiło nas do gry w kratkę dlatego warto postawić na Borusie.
Hofenheim-Dortmund typ 2 1,84 Pinnacle

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Schalke vs Koln
Typ 1
Bukmacher - Betsson
Kurs Betsson 1,62

Obie drużyny w pierwszej kolejce Bundesligi dostały srogie lanie. Nieporównywalnie większą niespodzianką była jednak wysoka porażka Schalke ze Stuttgartem. Podopiecznia Ralfa Rangnicka będą z pewnością chcieli pokazać swoim kibicom, że była to jedynie wpadka i ich drużyna będzie się liczyła w walce o czołowe kolaty. W drużynie gospodaży z pewnościa będzie brakowało czołowego zawodnika poprzedniego sezonu Jeffersona Farfna. Koln również jednak nie wystawi swojego najmocniejszego składu ponieważ za kartki pauzuje gwiazda drużyny z Koln Milvoje Novakovic. Gospodaż tego maczu ma jednak nieporównywalnie mocniejszy skład i bardziej wartościowych zmienników. Za drużyna z Zagłębia Ruhry przemawiają również statystyki. W ostatnich 11 spatkaniach obu tych ekip na Veltins Arena 8 razy górą byli gospodarze a 3 padał remis. Ostatnie 3 spotkania to zwycięstwa gospodaży. Te fakty pokazują, że każdy inny wynik niż zwycięstwo Schalke będzie co najmniej dużą niespodzianką.
Poprzednie mecze:
Stuttgart Schalke 3-0
37&#39; Cacau
56&#39; Martin Harnik
89&#39; Shinji Okazaki
Skład Schalke: Fahrmann-Hoger, Howedes, K. Papadopoulos, Fuchs-Jones, Matip, Baumnohann, Raul, Holtby, Huntelaar
Koln Wolfsburg 0-3
17&#39; Patrick Helmes
85&#39; Marcel Schäfer
90&#39; Patrick Helmes
Skład Koln:Rensing-Brecko, Geromel, Pezzoni, Eichner-Riether, Lanig, Chihi, Podolski, Jajalo, Novakovic

Przewidywane składy:
Schalke: Fährmann - Höger, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs - Matip, Holtby - Baumjohann, Raul, Draxler - Huntelaar
Köln: Rensing - Brecko, Geromel, McKenna, Eichner - Chihi, Lanig, Riether, Peszko - Jajalo - Podolski

Nieobecni w Schalke: Kontuzje: Escudero, Hoogland, Kenia, Moritz, Farfan -Wątpliwy występ: Jones

Nieobecni w Koln: Kontuzje:Mohamad , Petit, Freis, Ionita, Pezzoni- Zawieszony: Novakovic

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam
Dzis zdecydowanie warto postawic na Bayern.Nie sadze zeby druzyna tej klasy(no chyba ze w zespole panuje wiekszy kryzys),zagrala dwa slabe mecze z rzedu.Na poczatek za bardzo chcieli,panowala zbyt duza presja i przez to im nie wyszlo.Dzis nadarza sie okazja do rehabilitacji i sadze ze ja wykorzystaja i ograja Wilki na ich stadionie.Kurs mnie zadowala i wynosi okolo 1,85 wiec warto zagrac...
pozdro...

✅✅
No i Bayern w koncowce uratowal 3pkt

maradie 47

maradie

Użytkownik
Bardzo ciężka do typowania kolejka w Niemczech... Z dzisiejszej oferty na mecze Bundesligi wpadły mi w oko 2 spotkania:

Hoffenheim - Borussia Dortmund ⛔⛔
Typ: 2 | ~1.70

Borussia to w chwili obecnej aboslutnie najlepszy zespół Bundesligi. Już pierwszym meczem w tym sezonie udowodnili, że będą bardzo zdeterminowani do tego, by obronić mistrzowski tytuł, a pozostali potentaci ligi, na czele z Bayernem, który już zdążył zanotować falstart, będą musieli wznieść się na wyżyny swoich umiejętności, by nawiązać walkę z zespołem Jurgena Kloppa. Dortmundczycy jadą w drugiej kolejce do niezbyt gościnnego dla nich Hoffenheim. Jest to bardzo niewygodny dla Borussi rywal, co potwierdza bilans między tymi zespołami: 1 zwycięstwo Borussi - 3 remisy - 2 zwycięstwa Hoffenheim (oba zespoły grały jeszcze w pucharze Niemiec w 2008 roku - wygrała Borussia. Jak już wcześniej napisałem, Dortmund to w tej chwili mistrz Niemiec i najlepiej grająca drużyna Bundesligi, Hoffenheim to ligowy średniak, dysponujący dosyć mocną i ciekawą kadrą, jednak nie stanowiący takiego kolektywu jak Borussia. &quot;Nie jesteśmy ani milionerami, ani wieśniakami, tylko przeciętnym klubem Bundesligi&quot; - to słowa ich trenera - Holgera Stanislawskiego. Wg mnie świetnie pasują do charakterystyki Hoffenheim. O kadrze Borussi na ten mecz, nie ma się bardzo co rozpisywać, bo chyba wszyscy znają jej mocne strony. Nie zagra Barrios, ale nasz rodak Robert Lewandowski godnie go zastępuje (czas na pierwszą bramkę w nowym sezonie). Nie zagra także Neven Subotić, ale Brazylijczyk Santana stanowi dla niego dobrą alternatywę. W Hoffenheim z różnych względów zabraknie dziś kilku piłkarzy, stanowiących o sile tego zespołu, na czele z Vedadem Ibiseviciem i Borisem Vukceviciem. Nie zagrają także: Weiss, Jaissle, Ibertsberger i Gulde. Wiodącymi postaciami wydają się być Sebastian Rudy, Ryan Babel, Sead Salichovic i Chinedu Obasi. Ci piłkarze mogą wystarczyć, żeby zdobyć bramkę przeciwko Borussi, nie powinni jej jednak bardzo przeszkodzić w zdobyciu 3 punktów.

Nurnberg - Hannover ⛔⛔
Typ: X | ~3.40

Drugi mecz z dziejszej oferty to konfrontacja Norymbergi z Hannoverem. Nieznacznym faworytem wydaje się być ekipa gospodarzy, jednak z mojego punktu widzenia, Hannover nie stoi wcale na straconej pozycji. Jest to pojedynek dwóch &quot;wygranych&quot; poprzedniego sezonu Bundesligi. Zajęcie 6. miejsca przez Nurnberg to bardzo przyzwoitena ten klub osiągnięcie, jednak to Hannover 96 zaskoczył wszystkich, plasując się tuż za podium na 4 miejscu w tabeli. Obu zespołom, będzie niezwykle ciężko powtórzyć osiągnięcia z ubiegłego sezonu, jednak oba zaspoły udanie zainaugurowały sezon 2011/2012 wygrywając odpowiednio z Herthą i Hoffenheim. Wg mnie obydwa teamy dysponują podobnym potencjałem kadrowym. Pisząc tą analizę, znane już są składy zespołów na dzisiejsze spotkanie:

1. FC Nürnberg
Schäfer - Chandler, Klose, Wollscheid, Pinola - Mak, Simons, Feulner, Cohen, Esswein - Pekhart

Hannover 96
Zieler - Haggui - Pogatetz - Pinto - Schlaudraff - Schulz - Chahed - Abdellaoue - Stindl - Schmiedebach - Rausch

Na ławce rezerwowych w Norymberdze zasiadł Christian Eigler, który ustąpił miejsca w ataku Pekhartovi, kupionemu ze Sparty Praga, natomist w zepole H96 jokerem trenera Mirko Slomki może być Didier Ya Konan. Jeśli chodzi o ostantnie bezpośrednie pojedynki obu zespołów, to przez poprzednie 2 sezony, to drużyny sprawedliwie zwyciężały na przemian. Przez ostatnie 5 lat, padł tylko 1 remis, i uważam, że dziś wreszcie drużyny podzielą się punktami.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Kaiserslautern - Augsburg
Jutro jeszcze zostały dwa mecze. W pierwszym spotkaniu Kaiserslautern podejmie beniaminka czyli drużynę Augsburga. Osobiście wydaję mi się , że gospodarze powinni sobie spokojnie poradzić tym bardziej , że gościom na ich terenie grą się bardzo ciężko o czym mogła się przekonać chociaż ekipa Bayernu w ubiegłym sezonie. Lautern ostatnio z Werderem nie nagannie , sytuacji nie brakowało , bramkarz po części zawiódł. Augsburg po remisie z Freiburgiem powinien jutro ulec na arcytrudnym terenie. Następna sprawa , że te drużyny mimo jakichkolwiek atutów zaliczane są do słabych jednostek co wiąże się z dużym ryzykiem dla typujących dlatego osobiści odpuszczam ale do dubla jakiegoś na dobre AKO można spróbować.
Leverkusen - Werder
Spotkanie zamykające rundę czyli wicemistrz kontra porażka ubiegłego sezonu. Powiem krótko , Bayer bez Adlera nie do grania a zaufać Werderowi to za duże ryzyko tym bardziej , że z Lautern rewelacji nie zagrali. Jedyne co to jakiś BTS bo obie ekipy pozwalają rywalom na stwarzanie i zdobywanie bramek.

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Bayer Leverkusen vs Werder Brema Typ X2
Bukmacher- Betsson
Kurs Betsson 1,88
Przed tym meczem Bayer ma bardzo poważny problem z bramkarzami. Nie może zagrać żaden z 2 bramkarzy
więc do klubu w trybie awaryjnym został ściągnięty B. Leno i to właśnie on stanie między słupkami w
tym meczu. Dodatkowo z powodu kontuzji nie będzie mógł zagrać T. Barnetta. Bardzo poważne problemy z
zestawieniem podstawowj 11 będzie miał też Werder. Tutaj lista nieobecnych jest bardzo długa. Nie
zagrają tacy gracze jak Boenisch, Naldo, Silvestre czy Borowski. To napewno duże osłabienie drużyny
z Bremy. Na papierze faworytem byłby pewnie zespół z Leverkusen który jest bardzo mocny na własnym
stadionie. Na korzyść Werderu przemawiają jednak statystyki. W ostatnich 10 meczach Bayer wygrał
tylko raz a ostatnie 5 spotkań zakończyło się remisem. W dodatku w pierwszej kolejce Werder
zaprezentował bardzo dobrą formę i pokazał tym samym, że ma zamiar powrócić do ścisłej czołówki
Bundesligi.
Przewidywane składy:
Bayer : Leno - Schwaab, Toprak, Reinartz, Kadlec - Rolfes - L. Bender,Renato Augusto - Sam, Derdiyok, Schürrle

Werder : Wiese - Papastathopoulos, Mertesacker, Prödl, Schmitz - Wesley - Fritz, Hunt - Ekici - Rosenberg, Thy

Poprzednie spotkania Leverkusen:
30.07 - Dynamo D. Bayer 4-3
07.08 - Mainz Bayer 2-0

Skład Bayeru z ostatniego meczu: Giefer-Schwaab, Toprak, Reinartz,Kadlec-Bender, Rolfes, Augusto, Schurrle, Sam, Derdiyok

Poprzednie spotkania Werderu:
30.07 - Heidenhaim Werder 2-1
06.08 - Werder Kaiserslautern 2-0
Skład Werderu z ostatniego meczu: Wiese-Papastathopoulos, Wolf, Mertesacker, Schmitz, Bargfrede, Fritz, Hunt, Marin, Thy, Rosenberg
t0mson/ w Pinnacle masz 1,98 tylko w formie (+0,5 na Werder) kurs o 10 groszy wyższy a to sporo. To taka mała rada. Pzdr

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom