>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2 dni urlopu na poszukiwanie pracy

K 358

koeman66

Użytkownik
Witam! Dzisiaj dowiedzialem sie, ze nie przedluza mi umowy o prace, umowe mam do konca roku. Pare lat temu stracilem prace (mialem umowe na stale, a rozwiazanie umowy nastapilo nie z moich powodow - redukcja etatow, problemy finansowe spolki ble ble ble, znacie to co niektorzy), wtedy dostalem 2 dni urlopu na poszukiwanie pracy. Jezeli poinformowali mnie dzisiaj, ze nie przedluza ze mna konczacej sie umowy, to te 2 dni urlopu tez mi sie naleza? Ma kto pojecie? Prawo pracy zmienia sie ciagle...

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
Hej. prawo pracy nie zmiania się ciągle ???? Podatki to moze i tak. Jaka to była umowa ? Na czas okreslony, nieokreslony, jaki miałeś etat - cały czy pół ?

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
Jeśli masz wypowiedzenie 2-tygodniowe lub miesięczne to wtedy przysługuje ci 2 dni urlopu na poszukiwanie pracy, jeśli masz 3 miesięczny okres wypowiedzenia masz 3 dni urlopu na poszukiwanie pracy. Jeśli okres wypowiedzenia jest krótszy niż 2 tygodnie nie przysługuje ci nic.
Ale według twojej informacji nie masz nawet 2 tygodni, bo jeśliby chcieli wypowiedzieć Ci z 2-tygodniowym wyprzedzeniem powinni to zrobić co najmniej 14 grudnia, gdyż liczy się zawsze od soboty okres wypowiedzenia ????
A jaka przyczyna, nie chcesz się odwoływać ? Jak z wyłącznej winy pracodawcy - np. redukcja etatu to wtedy masz jeszcze możliwość wnosić o wypłatę odprawy z odrębnej ustawy - o rozwiązywaniu umowy z pracownikami z wyłącznej winy pracodawcy ????

K 358

koeman66

Użytkownik
juz wszystko wiem, bylem rano i sie rozliczylem i sie dowiedzialem co i jak... ja nie dostalem zadnego wypowiedzenia tylko po prostu konczy mi sie umowa na czas okreslony, mam ja do konca tego roku... kiedys mialem 2 dni urlopu na znalezienie pracy, ale mialem wtedy umowe na stale no i redukowali etaty, wiec stracilem prace nie z mojej winy... swoja droga Polska to ciekawy kraj, nawet jak masz operacje to chcieliby zebys za tydzien wrocil i pracowal ze szwami na brzuchu, no bo przed operacja pracowalem dobrze, po operacji zle, ciekawe czlowiek zapie... po chorobowym, nie oszczedza sie, ryzykuje zdrowie, a nawet zyciem, a tu ci cwaniaki wmawiaja, ze pracujesz gorzej... BANDYCKI POLSKI KAPITALIZM

K 358

koeman66

Użytkownik
poprzednia czyli z poprzedniego zakladu? o ta ci chodzi? tamta mialem na stale, a porobilem na niej troche wiecej niz pol roku, zaczeli zwalniac ludzi na stalych umowach, bo kryzys, problemy finansowe, redukcja etatow ble ble ble... to byla tam moja trzecia umowa, pierwsza dawali na trzy miechy, druga na rok, a trzecia na stale, a czemu pytasz?

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
chodzi mi o datę ???? KIedy doszło do wypowiedzenie umowy ?? bo może będziesz mógł jeszcze trochę zarobić a ja ci w tym może pomogę ????

K 358

koeman66

Użytkownik
mi sie umowa po prostu konczy z koncem roku, mam ja do 31 grudnia, wczoraj zostalem poinformowany, ze nastepnej umowy nie dostane, to nie jest wiec wypowiedzenie... wypowiedzenie jest wtedy, gdy z jakis przyczyn zwalniaja cie przed zakonczeniem umowy, ja natomiast dostalem tylko info, ze nastepnej umowy nie dostane

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
poprzednia czyli z poprzedniego zakladu? o ta ci chodzi? tamta mialem na stale, a porobilem na niej troche wiecej niz pol roku, zaczeli zwalniac ludzi na stalych umowach, bo kryzys, problemy finansowe, redukcja etatow ble ble ble... to byla tam moja trzecia umowa, pierwsza dawali na trzy miechy, druga na rok, a trzecia na stale, a czemu pytasz?
*
Mag84
chodzi mi o datę KIedy doszło do wypowiedzenie umowy ?? bo może będziesz mógł jeszcze trochę zarobić a ja ci w tym może pomogę
Koeman - czytaj ze zrozumieniem. Zadałem ci pytanie kiedy (tzn. w jakiej dacie) doszlo do rozwiązania z tobą POPRZEDNIEJ umowy. Czytam więc widzę, że obecna nie została przedłużona = nie została rozwiązana, ale ja się ciebie pytam KIEDY DOSZŁO DO ROZWIĄZANIA Z TOBĄ UMOWY ALE TEJ POPRZEDNIEJ, PRZEZ POPRZEDNIEGO PRACODAWCĘ !!!
więc napisz mi tylko datę, może być ewentulnie miesiąc i rok ROZWIĄZANIA POPRZEDNIEJ UMOWY O PRACĘ
mialem wtedy umowe na stale no i redukowali etaty, wiec stracilem prace nie z mojej winy.
KIEDY TA UMOWA ZOSTAŁA WYPOWIEDZIANA ? od kiedy przestałeś pracować ??

mag84 1,7K

mag84

Użytkownik
ok. Bardzo ładnie - i robi się ciekawiej. A co masz jako przyczynę rozwiązania umowy ? możesz pisać na PW jak nie chcesz na ogólnym. Mogę ci pomóc w zdobycia trochę kaski od twojego byłego pracodawcy ???? i to zupełnie legalnie zgodnie z literą prawa ????

C 0

canton

Użytkownik
Przedawnienie roszczeń 3 lata, to by się chłopaku załapał. Ale pewnie wypowiedzenie otrzymałeś zaraz po rozmowie z dyrektorem.

Do góry Bottom