@blejd777: hmm odniosę się trochę do tego co napisałeś...
Bilbao-Levante
Bilbao to nie tylko Llorente! Coraz lepiej poukładana drużyna, świetnie grający Muniain i trafiony transfer Herrery, jeden z lepszych trenerów, a poza tym cała drużyna zasługuje na pochwały. Bilbao u siebie jest w stanie wygrać, a na pewno urwać punkty, każdemu zespołowi jaki przyjedzie do kraju basków. Levante owszem, w tym sezonie gra zdecydowanie powyżej oczekiwań, ale na wyjazdach już tak nie zachwycają. Porażki z Alcorconem i Granadą to potwierdzają. Dla mnie wygrana Athletic po dobrym kursie
Typy:
Bilbao 1.62 @ 6/10
Bilbao -1.5 @ 2.72 2/10
Atletico - Villarreal
Atletico wygra z Villarreal? Przecież ta drużyna gra chyba największy piach w PD w stosunku do składu jakim dysponuje. Przegrywają na wyjeździe i u siebie grając słabo. Czy nowy trener znajdzie przepis na poprawę? Zobaczymy niedługo. Teoretycznie to samo możnaby napisać o Villarreal. Jedna z moich ulubionych drużyn i bardzo bolą mnie ich porażki. Niestety kontuzje napastników (szczegolnie Rossiego), oraz odejscie Cazorli miały na nich bardzo negatywny wpływ. W ostatnim okresie wreszcie coś ruszyło i żółta łódź podwodna zaczęła grać lepiej. Remis z mocną Valencią (a prowadzili już 2-0) po dobrej grze. Dla mnie ten mecz to
no bet, bo obie drużyny potrafią zagrać tak słabo, że aż robi się smutno pamiętając ich lepsze okresy. Skusiłbym się jednak na 1 typ. Niby jest to wyjazd, ale myślę, że przy słabej obronie drużyny z Madrytu goście są w stanie strzelić gola.
Typ:
Villarreal strzeli @1.5 2/10
Gijon-Malaga
Co do Malagi to zgadzam się, że powinni to wygrać. Wreszcie zaczynają grać tak jak ich "kibice", a raczej właściciele oczekują. Sporting w słabej formie, nawet u siebie traci bramki w sporej ilości. Kurs zachęca do grania. Jedynym minusem może być pucharowe zmęczenie graczy Malagi, ale jeśli chcą walczyć o puchary europejskie to takie wyjazdy trzeba wygrywać. Wątpie, żeby transfer Kamieniego został zrealizowany przed tym meczem.
Typ:
Malaga @2.32 3/10
Sevilla-Espanyol
Jestem zaskoczony kursem na Seville! Uważam, że obie ekipy są dosyć słabe, jednak zdecydowanym faworytem tego meczu jest ekipa gospodarzy. Dlaczego? Espanyol gra słabo, ostatnio na wyjeździe przegrał z Cordobą, a w rewanżu, przy prawie kompletnym składzie (brakowało bramkarza) też się męczył. (Akurat tych meczy nie widziałem, tylko sucha statystyka). Ich miejsce w lidze zdecydowanie ponad formę. Ostatnie spotkania to wymęczona wygrana z Gijon i remis po świetnym meczu z Barca. Tego ostatniego nie traktowałbym jednak jako odnośnik. Przy okazji derbów katalonii już się przed meczem rozpisywałem. Zawsze są to wyrównane starcia i w ostatnim okresie Barcelona tylko raz zdecydowanie wygrała ten pojedynek (5-1). Sevilla słaba w ofensywie, odpadła z CdR. Jednak ten mecz pokazał, że najgorsze już mają za sobą. Nie sądze, żeby włączyli się do walki o top3, jednak puchary a nawet
LM są w zasięgu. To jest idealny mecz na okazałą wygraną, a przy okazji odskoczenie groźnemu rywalowi. Wg mnie błąd buków, że aż tak cenią Espanyol.
Typy:
Sevilla @ 1.80 5/10
Espanyol nie strzeli @ 2.35 3/10
Mallorca - Real
Mallorca jest dla mnie pewną zagadką. Druzyna zawsze groźna u siebie, jednak czasem urywają punkty faworytom, a potrafią także przegrać z kompletnymi outsiderami. Ostatnio błysnęli skutecznością w meczu CdR strzelając baskom aż 6 goli! Remis na wyjeździe z mocnym Levante to też spory sukces. Tym bardziej, że to Mallorca przeważała w tym spotkaniu i przy odrobinie szczęscia mogli zdobyć nawet 3 pkt. Real musiał się namęczyć, żeby awansować do kolejnej rundy CdR. W środę mecz z Barcą, więc Mou może dać odpocząć kilku zawodnikom, chociaż na poważne braki bym nie liczył. Mecz ciężki a Real największe szanse na trofeum ma właśnie w lidze, dlatego ''muszą'' wygrywać. Ostatnio jednak widać słabszą formę Realu (no może poza Benzemą), jak tym razem zagrają? Pewnie będą chciec strzelić bramkę i ograniczyć się do defensywy (mecz może być podobny do tego ostatniego z Malagą). Mou nie będzie ryzykował sił piłkarzy przed zbliżającym się klasykiem. Pojawiły się słuchy, że w GD zagrają systemem z 3-3-3-1, chociaż w praktyce pewnie będzie to oznaczało 5-1-3-1, z cofającymi się na bokach Marcelo i Lassem lub Coentrao. Ile w tym prawdy? Ciężko ocenić. Możliwe jednak, że jutro Mou będzie chciał przetestować ową taktykę. Real kadrowo niemal w najsilniejszym zestawieniu, zabraknie chyba tylko DiMarii. Wydaje mi się, że Real wygra to spotkanie, jednak po cichu liczę na stratę punktów. Na pewno nie postawiłbym na przyjezdnych. Grzechem byłoby jednak nie zagranie na gola Mallorci.
Typ:
Mallorca strzeli @ 1.68 3/10
Mallorca +1.5 @ 2.05 1/10
*kursy tobet i bet365