>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19 kolejka Primera Division 14-15.01.2012

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik

Barcelona po ostatnim remisie z Espanyolem powinna wygrać u siebie na Camp Nou z beniaminkiem. Real Madryt również nie powinien mieć większych problemów na wyjeździe z Majorką. Tak samo trzecia siła La Liga na własnym stadionie przeciwko Sociedad nie powinna stracić punktów.
Ciekawym pojedynkiem na pewno będzie pojedynek Atletico Madryt i Villarrealu. Obydwie drużyny prowadzone są pod wodzą nowych trenerów. Obydwie zanotowały remis w ostatniej kolejce z groźnymi rywalami, Malagą i Valencią.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat powyższych spotkań.
Posty jednozdaniowe, które nic nie wnoszą będą natychmiast usuwane. Postarajcie się, aby wymiana zdań odbywała się zgodnie z wszelkimi zasadami ortografii. Sprawi to, że temat będzie znaczniej przejrzysty. Mile widziane ciekawostki, informacje o składach i kontuzjach.

blejd777 2

blejd777

Użytkownik
Ja typuję tak
1
x
x
2
1
1
1
x
2
1
Myślę, że Osasuna poradzi sobie z Santanderem a Bilbao zremisuje z mocnym w tym sezonie Levante chociaż Baskowie odzyskali Llorente więc mogą pokusić się o 3 punkty. Atletico raczej wygra z Villareal, bo goście grają w tym sezonie fatalnie na obcych stadionach. Malaga też powinna sobie poradzić z Gijon a Sewilla z Espanyolem jeżeli dojdzie do skutku transfer Kameniego z Espanyolu do Malagi już dziś bądź jutro.
Remisy to Real i Barca bez problemu wygrają swoje mecze. Myślę, że w tej kolejce nie będzie większych niespodzianek ze strony faworytów

ice29 251

ice29

Użytkownik
@blejd777: hmm odniosę się trochę do tego co napisałeś...

Bilbao-Levante
Bilbao to nie tylko Llorente! Coraz lepiej poukładana drużyna, świetnie grający Muniain i trafiony transfer Herrery, jeden z lepszych trenerów, a poza tym cała drużyna zasługuje na pochwały. Bilbao u siebie jest w stanie wygrać, a na pewno urwać punkty, każdemu zespołowi jaki przyjedzie do kraju basków. Levante owszem, w tym sezonie gra zdecydowanie powyżej oczekiwań, ale na wyjazdach już tak nie zachwycają. Porażki z Alcorconem i Granadą to potwierdzają. Dla mnie wygrana Athletic po dobrym kursie
Typy:
Bilbao 1.62 @ 6/10✅
Bilbao -1.5 @ 2.72 2/10 ✅

Atletico - Villarreal
Atletico wygra z Villarreal? Przecież ta drużyna gra chyba największy piach w PD w stosunku do składu jakim dysponuje. Przegrywają na wyjeździe i u siebie grając słabo. Czy nowy trener znajdzie przepis na poprawę? Zobaczymy niedługo. Teoretycznie to samo możnaby napisać o Villarreal. Jedna z moich ulubionych drużyn i bardzo bolą mnie ich porażki. Niestety kontuzje napastników (szczegolnie Rossiego), oraz odejscie Cazorli miały na nich bardzo negatywny wpływ. W ostatnim okresie wreszcie coś ruszyło i żółta łódź podwodna zaczęła grać lepiej. Remis z mocną Valencią (a prowadzili już 2-0) po dobrej grze. Dla mnie ten mecz to no bet, bo obie drużyny potrafią zagrać tak słabo, że aż robi się smutno pamiętając ich lepsze okresy. Skusiłbym się jednak na 1 typ. Niby jest to wyjazd, ale myślę, że przy słabej obronie drużyny z Madrytu goście są w stanie strzelić gola.
Typ:
Villarreal strzeli @1.5 2/10⛔

Gijon-Malaga
Co do Malagi to zgadzam się, że powinni to wygrać. Wreszcie zaczynają grać tak jak ich &quot;kibice&quot;, a raczej właściciele oczekują. Sporting w słabej formie, nawet u siebie traci bramki w sporej ilości. Kurs zachęca do grania. Jedynym minusem może być pucharowe zmęczenie graczy Malagi, ale jeśli chcą walczyć o puchary europejskie to takie wyjazdy trzeba wygrywać. Wątpie, żeby transfer Kamieniego został zrealizowany przed tym meczem.
Typ:
Malaga @2.32 3/10⛔

Sevilla-Espanyol
Jestem zaskoczony kursem na Seville! Uważam, że obie ekipy są dosyć słabe, jednak zdecydowanym faworytem tego meczu jest ekipa gospodarzy. Dlaczego? Espanyol gra słabo, ostatnio na wyjeździe przegrał z Cordobą, a w rewanżu, przy prawie kompletnym składzie (brakowało bramkarza) też się męczył. (Akurat tych meczy nie widziałem, tylko sucha statystyka). Ich miejsce w lidze zdecydowanie ponad formę. Ostatnie spotkania to wymęczona wygrana z Gijon i remis po świetnym meczu z Barca. Tego ostatniego nie traktowałbym jednak jako odnośnik. Przy okazji derbów katalonii już się przed meczem rozpisywałem. Zawsze są to wyrównane starcia i w ostatnim okresie Barcelona tylko raz zdecydowanie wygrała ten pojedynek (5-1). Sevilla słaba w ofensywie, odpadła z CdR. Jednak ten mecz pokazał, że najgorsze już mają za sobą. Nie sądze, żeby włączyli się do walki o top3, jednak puchary a nawet LM są w zasięgu. To jest idealny mecz na okazałą wygraną, a przy okazji odskoczenie groźnemu rywalowi. Wg mnie błąd buków, że aż tak cenią Espanyol.
Typy:
Sevilla @ 1.80 5/10⛔
Espanyol nie strzeli @ 2.35 3/10✅

Mallorca - Real
Mallorca jest dla mnie pewną zagadką. Druzyna zawsze groźna u siebie, jednak czasem urywają punkty faworytom, a potrafią także przegrać z kompletnymi outsiderami. Ostatnio błysnęli skutecznością w meczu CdR strzelając baskom aż 6 goli! Remis na wyjeździe z mocnym Levante to też spory sukces. Tym bardziej, że to Mallorca przeważała w tym spotkaniu i przy odrobinie szczęscia mogli zdobyć nawet 3 pkt. Real musiał się namęczyć, żeby awansować do kolejnej rundy CdR. W środę mecz z Barcą, więc Mou może dać odpocząć kilku zawodnikom, chociaż na poważne braki bym nie liczył. Mecz ciężki a Real największe szanse na trofeum ma właśnie w lidze, dlatego &#39;&#39;muszą&#39;&#39; wygrywać. Ostatnio jednak widać słabszą formę Realu (no może poza Benzemą), jak tym razem zagrają? Pewnie będą chciec strzelić bramkę i ograniczyć się do defensywy (mecz może być podobny do tego ostatniego z Malagą). Mou nie będzie ryzykował sił piłkarzy przed zbliżającym się klasykiem. Pojawiły się słuchy, że w GD zagrają systemem z 3-3-3-1, chociaż w praktyce pewnie będzie to oznaczało 5-1-3-1, z cofającymi się na bokach Marcelo i Lassem lub Coentrao. Ile w tym prawdy? Ciężko ocenić. Możliwe jednak, że jutro Mou będzie chciał przetestować ową taktykę. Real kadrowo niemal w najsilniejszym zestawieniu, zabraknie chyba tylko DiMarii. Wydaje mi się, że Real wygra to spotkanie, jednak po cichu liczę na stratę punktów. Na pewno nie postawiłbym na przyjezdnych. Grzechem byłoby jednak nie zagranie na gola Mallorci.
Typ:
Mallorca strzeli @ 1.68 3/10✅
Mallorca +1.5 @ 2.05 1/10✅

*kursy tobet i bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
tbm 642

tbm

Forum VIP
Atletico wygra z Villarreal? Przecież ta drużyna gra chyba największy piach w PD w stosunku do składu jakim dysponuje. Przegrywają na wyjeździe i u siebie grając słabo. Czy nowy trener znajdzie przepis na poprawę? Zobaczymy niedługo.
Simeone zapowiada zmianę taktyki w porównaniu do meczu z Malagą. Nie miał dużo czasu jako trener, ale nagle gdzie tracili średnio prawie 3 gole na mecz na wyjazdach w Maladze zero z tyłu... czyżby dotarł do zawodników? Dobrał odpowiednią taktykę?
Teraz zapowiada zmiany i bardziej ofensywną grę. Do Falcao w ataku powinien dołączyć Adrian. Simeone tchnął nowego ducha w drużynę, widać jego zaangażowanie w pracę. Uważam, że Atletico ten mecz wygra, ale z typem jeszcze się wstrzymuję.

---
Jeśli się nie mylę warto mieć na uwadze, że w Valencii jutro Soldado pauzuje za kartki ;)

ice29 251

ice29

Użytkownik
Simeone zapowiada zmianę taktyki w porównaniu do meczu z Malagą. Nie miał dużo czasu jako trener, ale nagle gdzie tracili średnio prawie 3 gole na mecz na wyjazdach w Maladze zero z tyłu... czyżby dotarł do zawodników? Dobrał odpowiednią taktykę?

Teraz zapowiada zmiany i bardziej ofensywną grę. Do Falcao w ataku powinien dołączyć Adrian. Simeone tchnął nowego ducha w drużynę, widać jego zaangażowanie w pracę. Uważam, że Atletico ten mecz wygra, ale z typem jeszcze się wstrzymuję.
Malaga akurat w ataku nie błyszczy, grają coraz lepiej ale często brakuje tego wykończenia. Nie jestem pewien czy Simeone da radę aż tak poprawić grę Atletico w tak krótkim czasie (a przynajmniej sprawić aby Atletico grało regularnie). Zapowiada grę ofensywna - no i prawidlowo, potencjał mają spory, Adrian to bardzo fajny zawodnik. Co mnie dziwi jest często krytykowany, ale umiejętności ma spore.
W każdym razie może trochę za ostro skrytykowałem typ na Atletico. Nie miałem na myśli, że jestem pewien, że Atletico tego meczu nie wygra, tylko uważam, iż każdy wynik jest tu możliwy. Dlatego tak jak pisałem wyżej typy 1X2 zdecydowanie odpuszczam. Biorąc pod uwagę kiepską postawę defensywy, oraz zapowiadaną ofensywną grę gospodarzy stawiam na gola żółtej łodzi podwodnej.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ciekawa kolejka, w zasadzie w każdym meczu można wybrać dobry bet. Ja jednak chciałbym skierować się w stronę konfrontacji Realu z Mallorcą. Moim zdaniem dla Królewskich ten mecz może okazać się trudniejszy niż może się to wydawać. Ba, powiem więcej, ten mecz może być najtrudniejszym w tym sezonie (tuż po meczach z Barceloną). Mallorca jest zdecydowanie nieobliczalną drużyną. Przegrywa ze słabszymi drużynami, ale gdy tylko przyjadą ekipy z górnej półki, to ta drużyna potrafi się niesamowicie zmotywować. Sevilla, Bilbao, Valencia to są drużyny które traciły tu punkty. Real zresztą też ostatniej konfrontacji na Majorce miło nie wspomina, bo zaledwie zremisowali 0:0. Teraz też, gdzieś po cichu liczę, że Real jednak punkty także straci. Myślę jednak, że na siłę doszukiwanie się niespodzianki jest trochę niesmaczne, bo chodzi o to żeby typ był trafny, a nie wielce prawdopodobny. Mógłbym typować remis, Real wygrałby 1:0 i czułbym żal, że nie poszukałem dobrego handi na gospodarzy, bo przecież przeczuwałem trudny mecz. Teraz tak własnie mam. Stawiam nie handi, ale under bramkowy. Dlaczego tak ? Kieruję się znowu moją myślą, że dla graczy z Majorki nawet punkt będzie mega osiągnięciem. Real po prostu &quot;musi&quot;, a ja takie mecze uwielbiam. Królewscy ostatnio złapali ewidentnie zadyszkę. Już nie chodzi mi o same wyniki w dwumeczu z Malagą, ale sam styl jaki prezentowali zawodnicy. Sytuacji praktycznie jak na lekarstwo, a jeśli były, no to marnowane na potęgę. Ronaldo ewidentnie poza formą. Zmarnował kilka świetnych okazji w ostatnim czasie i często coraz częściej czuć było rozgoryczenie w oczach Cristiano. Dodatkowo, czeka ich ciężka przeprawa z Katalończykami w Pucharze Króla. Kolejne GD, kolejne podteksty i napinki niebawem dadzą o sobie znać. Piłkarze w głowach czują gdzieś te konfrontacje i moim zdaniem znajdzie to ujście w jutrzejszym meczu. Gospodarzom ambicji nie zabraknie. Ciężko jednak stwierdzić jak podejdą do tego meczu. Sporo drużyn stara się ofensywnie wychodzić na Real, wierząc w to, że da się z nimi nawiązać walkę. Real jednak głównie na to czeka, gra z kontry to ich najgroźniejsza broń i takich sytuacji gospodarze powinni się wystrzegać. Czy Real zaskoczy ustawieniem ? Nie sądzę. Bomby taktycznej się nie spodziewam, bo to raczej na Barcelonę będą starali się coś wyczarować. W jutrzejszym meczu zabraknie Di Marii, Altintopa, Khediry i Carvalho. Wraca Sahin i Granero, ale oni powinni raczej wejść w trakcie spotkania. Gram under bramkowy po wyśmienitym kursie. Najważniejsze dla powodzenia typu jest utrzymywanie się gospodarzy na odpowiednim dystansie meczowym. Real potrafi remisować do 70 minuty 0:0, a i tak później wygrywają pokrywając handicap w końcówce. Podsumowując, Real wygra jedną, maksymalnie dwoma bramkami, aczkolwiek bezbramkowy remis w tym meczu nie będzie dla mnie zaskoczeniem.
Mallorca - Real | Poniżej 2,5 gola [2,87] Bet365 ⛔ 1:2

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jeśli się nie mylę warto mieć na uwadze, że w Valencii jutro Soldado pauzuje za kartki :wink:
No i niestety TBM masz rację... Piszę niestety, bo nie ukrywam swojej ogromnej sympatii do klubu z Mestalla. Każdy kto się choć trochę interesuję Primera Division wie ile znaczy Soldado dla Che. Co ciekawe miejsce Roberto Soldado powołany do kadry na to spotkanie został młody ale wielce utalentowany Paco Alcacer. W sumie ciekawe jak Unai Emery zestawi skład, bo zapewne Jonas pozostanie na pozycji rozgrywającego zaraz za napastnikiem, a w ataku zagra Aduriz, który przed tygodniem strzelił niezwykle ważnego gola na El Madrigal. A może Jonas zagra z przodu, a za nim zagra chociażby Feghouli? No tego nie wiem ale brak Soldado to nie jedyny problem dla Unaia. Z powodu przeciążeń organizmu nie zobaczymy Miguela oraz Victora Ruiza. Tego pierwszego zastąpi ktoś z dwójki Bruno, Barragan. Z kolei w miejsce Ruiza zagra Dealbert albo Ricardo Costa. Tak więc widać, że sporo problemów kadrowych mają Che ale i tak najciężej będzie zastąpić Soldado. Z kolei Real Sociedad na Mestalla przyjeżdża po klęsce jakiej doznał na Balearach, aż 6:1 ich pokonała Mallorca. Goście też bez podstawowych obrońców, bo zabraknie Inigo Martineza oraz Alberto De la Belli.
W sumie to ciężko powiedzieć czego się tutaj spodziewać ale ja bym chyba wybrał under, bo jednak zabraknie głównego aktora tych zawodów, a poza tym pamiętajmy jednak, że Valencia po mimo braków w obronie posiada innych klasowych graczy i myślę, że oni zagrają na dobrym poziomie. Faworytem Valencia ale jednak ja się jakoś trochę obawiam, o ich zwycięstwo, za to kurs na under jest naprawdę ciekawy i można spróbować.
Mój typ:
Under 2,5 @ 2,10 Sportingbet✅0:1

Otrzymane punkty reputacji: +5
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Pora znowu zarobić nieco kasy na Primera Division. W tamtym tygodniu z soboty i niedzieli ładne ako się udało wyrwać.
Sobotni rywal Realu Madryt nie należy w tym sezonie do czołówki. Zajmuje dopiero czternaste miejsce w lidze. W tygodniu sprawili swoim kibicom niemałą niespodziankę awansując do kolejnej rundy Pucharu Króla. Ten mecz sporo ich kosztował. Dlatego myślę, że dzisiaj w potyczce z Realem będą mieli w nogach piłarze Mallorca to spotkanie. Typuje brak czerwonej kartki, podobnie jak w meczu Sevilla - Espanyol oraz Valencia - Sociedad. Jeżeli chodzi o skład gospodarzy to Unai Emery wybrał dziewiętnastu piłkarzy którzy będą mogli zagrać w sobotnim spotkaniu z Realem Sociedad San Sebastian. Największym wydarzeniem jest powołanie młodego Paco Alcácera! Decyzją trenera w kadrze dosyć niespodziewanie zabrakło miejsca dla Albeldy. Natomiast Miguel i Ruiz muszą odpocząć z powodu przeciążenia organizmu. Nie zobaczymy także pauzującego za nadmiar żółtych kartek Roberto Soldado. Do składu po przerwie powrócili Barragán, Ricardo Costa i Dealbert. Valecia podrażniona porażką w tygodniu w pucharze Króla z Sevilla, tym razem powinna spokojnie wygrać. Mecz bez czerwieni.

Fc Sevilla - Rcd Espanyol Barcelona

Typ: Brak czerwonej kartki w meczu
Kurs: 1.45

Rcd Mallorca - Real Madrid

Kurs: 1.40

Cf Valencia - Real Sociedad

Kurs: 1.40

Ako: 2,84

Otrzymane punkty reputacji: +8
kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Odpuściłbym zupełnie typowanie meczu Atletico z Villarreal. Obie drużyny grają w tym sezonie znacznie poniżej oczekiwań, przez co mieliśmy zmiany na stanowisku trenera. Obaj szkoleniowcy wdrażają teraz do drużyn swoją myśl taktyczną i nie da się w tej chwili powiedzieć, jak im się to uda. Gdybym miał typować, postawiłbym na Atletico. Ewentualnie kusi mnie over 2,5.
Zgadzam się z typem Ramzesa na under w meczu Mallorci z Realem. Wszystko zostało napisane, więc nie ma sensu żebym coś dodawał na siłę. Może jedynie zwiększyłbym linię undera do 3,5 (1.62 na Unibet). Dosyć fajnie wygląda też typ na Mallorca +2 po kursie 1.90, ale z tym sobie dam chyba jednak sposób.

bo86bo 17K

bo86bo

Użytkownik
Lina na under 3.5 gola bardzo prawdopodobna, rzekłbym,że na 95%.
Jednak ja spojrzę inaczej i skłaniam się ku under na 2.5 gola po kursie 2.55 z Tobet.
Real ma przewagę w lidze do 5 punktów, wiadomo Mistrzostwo się wygrywa głównie grą u siebie i goleniu frajerów, Mallorca podbudowana pewnie awansem w Pucharze Króla a Mou zapewne już kombinuje co i jak na Barcelonę i zapewne nastawi ekipię aby nie stracić i zrobi sobie dziś test na trudnym terenie.
Ostatnia wycieczka Realu zakończyła się remisem 0-0, poczekajmy na składy i bedziemy mądrzejsi... moim zdaniem mecz walki, interesuje mnie czy zagra Pepe i Diarra bowiem mają 4 kartki i ewentualna kartka dziś to ban na mecz z Barceloną ;)

ice29 251

ice29

Użytkownik
Chyba tylko zawieszenia za czerwone kartki przechodzą na CdR?

Składy są takie:
Mallorca:
Aouate; Cendrós, Ramis, Chico, Cáceres; Joao, Tissone; Pereira, Chori Castro, Víctor; y Hemed.
Real:
Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Lass, Xabi; Callejón, Özil, Cristiano; Benzema

chyba tylko jedna niespodzianka: Mou od początku, w trudnym meczu, postawił na Callejona

---
i raczej ani Real, ani Barca nie będą się w ten weekend oszczędzać na GD w CdR. W obu drużynach głośno się mówi, że o wiele ważniejsza jest liga, więc puchar króla schodzi na dalszy plan.
---
Wg mnie, żółte nie przechodzą na puchar, tylko czerwone. Dlatego trochę mnie zaskoczyło twoje zdanie:&quot;interesuje mnie czy zagra Pepe i Diarra bowiem mają 4 kartki i ewentualna kartka dziś to ban na mecz z Barceloną&quot; ????

bo86bo 17K

bo86bo

Użytkownik
Chyba tylko zawieszenia za czerwone kartki przechodzą na CdR?
Nie mam pojęcia jak to jest w Hiszpanii bo siedzę bardziej w Anglii a tam kartki zawieszenia są aktywne na wszelkie rozgrywki krajowe, czyli jak w przypadku Anglii Carling Cup, FA CUP i ligę dlatego m.in. Suarez nie opuści aż 8 spotkan ligowych bo ratuje go FA CUP i półfinał Carling Cup czyli nie zagra gdzieś w 4 meczach ligowych ;)

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Sędziowie pomagają Madrytowi drugi raz w ciągu tygodnia, bo nie wiem jak można w takim meczu odgwizdać spalonego, kiedy zawodnik wychodzi sam na sam z własnej połowy.

ice29 251

ice29

Użytkownik
Zrozumiem wiele błędów sedziów, ręki i faule/symulki w polu karnym. Tam jest zamieszanie i sędzia od czasu do czasu może się pomylić. Pózniej często powtórkach takie sytuacje wydają się oczywiste, no ale było tam wielu piłkarzy, sędzia nie widział itd, w każdym razie jakoś się wytłumaczy... ale jak można odgwizdać spalony w takiej sytuacji:

Pomijając fakt, że ostatnim zawodnikiem był zdecydowanie zawodnik Realu, to jak można nie zauważyć, że zawodnik Mallorci był na swojej połowie?! Przecież jest długa biała linia! i co robił liniowy to ja nie wiem. Owszem jest to trochę frustracja, ale bolą kolejne, coraz większe błędy.

---

Żeby nie było offtopowo, bo to w końcu dział z typami.

Barcelona-Betis
Barcelona ma problem w postaci kontuzji. Tylko 15 zawodników z podstawowego skladu jest do dyspozycji Pepa. Jutro ostatni łatwy mecz przed serią chyba najtrudniejszych meczy w sezonie. W pierwszej chwili, gdy zacząłem myśleć nad tą kolejką, chciałem zagrać wysokie handi na Barcelone. Ostecznie poszukam czego innego, dlaczego? Oszczędzania się przed GD, które już w środę, na pewno nie będzie. Puchar Króla jest trochę pietruszkowym trofeum w tym sezonie, a wygrany dwumeczu na wiosnę będzie miał cięższy terminarz. Widać to po Barcelonie i po Realu. Podczas przerwy LM liczy się tylko liga. Jednak na pewno nikt nie oleje tego meczu, a obecna, mocno okrojona kadra blaugrany będzie musiała zagrać 5 ciężkich meczy (wyjazdy z Realem, Malaga, Villareal) w 2 tygodnie! Wydaje mi się zatem, że jutro piłkarzy Guardioli zadowoli nawet skromne 2 lub 3 do 0. Poza tym kursy na handi to znowu słaby żart. ????

Typy:
Betis nie strzeli @ 1.53 4/10⛔
połowa z większą ilością goli - pierwsza @ 2.62 2/10⛔
ajj szkoda tego typu
kartki under 4.5 @ 1.66 1/10 ⛔

kursy bet365. Zastanawiam się też na under74.5% posiadania piłki, bo ostatnio Barcelona, aż tak w tym nie dominowała.
Real Betis +4 1,53 (kosmiczny kurs na taki handicap)
Bet365
Też chciałem to zagrać, jednak ostatecznie zrezygnowałem. To jest mecz na CN, możliwe że Pep pozwoli zawodnikom zagrać na pełnych obrotach, żeby poprawić morale, ciężko przewidzieć co się stanie. Chociaż ja też prędzej grałbym jakiś dodatni handi na Betis niż ujemny na Barce... tym bardziej, że Betis nigdy Barcelonie specjalnie nie leżał i we wcześniejszych latach były to wyrównane mecze.

K 31

krist0

Użytkownik
Poza tym kursy na handi to znowu słaby żart. ????
Dlatego myślę, że warto z tego skorzystać ???? A Betis w lidze ostatnio na fali, ostatnie trzy wyniki w Primera Division są na prawdę imponujące! Zwycięstwo z Valencią u siebie i Atletico na wyjeździe robi wrażenie!
08/01/2012 Primera Division Betis vs. Gijon Z - 2:0
18/12/2011 Primera Division At. Madryt vs. Betis Z - 0:2
10/12/2011 Primera Division Betis vs. Valencia Z - 2:1
Real Betis +4 1,53 (kosmiczny kurs na taki handicap) ✅✅✅
Bet365

tbm 642

tbm

Forum VIP
Atletico Madryt - Villarreal
* Obie drużyny w tym sezonie zawodzą. Doszło do zmian na stanowisku trenera. W Atletico pojawił się Simeone, a w Villarreal Molina. Ich debiuty to remisy odpowiednio 0:0 z Malagą i 2:2 z Valencią.
* W Atletico nie zagrają Perea i Alvaro Dominguez, ale Miranda i Diego Godin powinni sobie poradzić, tym bardziej, ze Żółte Łodzie Podwodne ciągle bez Rossiego. W drużynie gości nie zagra także Ruben Micael.
* Pisałem już to wcześniej w dziale Primera Division:
Simeone zapowiada zmianę taktyki w porównaniu do meczu z Malagą. Nie miał dużo czasu jako trener, ale nagle gdzie tracili średnio prawie 3 gole na mecz na wyjazdach w Maladze zero z tyłu... czyżby dotarł do zawodników? Dobrał odpowiednią taktykę? Teraz zapowiada zmiany i bardziej ofensywną grę. Do Falcao w ataku powinien dołączyć Adrian. Simeone tchnął nowego ducha w drużynę, widać jego zaangażowanie w pracę. Uważam, że Atletico ten mecz wygra, ale z typem jeszcze się wstrzymuję.
* Trener Molina nie miał łatwego debiutu. Prowadzenie 2:0 z Valencią, ale końcowy remis 2:2 wskazuje na mankamenty w grze zespołu. Z pewnością morale po wydarciu sobie zwycięstwa nie są aż tak wysokie. Niby Villarreal jedzie do Madrytu po zwycięstwo, ale tak na prawdę ciągle brakuje pozytywnego myślenia w tej drużynie, takiego jakie widać w zespole Atletico.
* Gotowi do gry są także Diego, Arda Turan czy ambitny Tiago.
* Nowi trenerzy i jakby nowe rozdanie w obu drużynach. Zgadzam się ze stwierdzeniem, że zarówno jedni jak i drudzy powinni zacząć marsz w górę tabeli. W mojej ocenie większe szanse na poukładanie wszystkich klocków miał Simeone i to Atletico będzie dziś górą.
typ: Atletico ✅ 3:0
kurs: 1,70
Bukmacher: Unibet
stawka: 5/10

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Osasuna vs. Racing Santander typ: Osasuna @ 1.80

Myślę ,że dziś warto zwrócić uwagę na klub z Pampeluny który w tym sezonie prezentuje się nadzwyczaj dobrze ,wysoka piąta lokata z dorobkiem 26-punktów ,właściwie mało kto by się tego spodziewał. Ostatnio ciężki terminarz i chodzi mi tutaj oczywiście o CDR ,gdzie pechowo trafili na Barcelonę a tak można było by ugrać coś więcej. W meczu z pół na pół pierwszą Barceloną Osassuna nie wypadła najgorzej przegrywając (1-2) ale widać było przynajmniej w pierwszej połowie że stać ich by postraszyć zeszłorocznego finalistę PK. W lidze był wyjazdowy remis z Real Sociedad więc myślę że dziś pora na pierwsze zwycięstwo w tym roku. Znaczącym brakiem w ekipie Mendilibar będzie nieobecność podstawowego pomocnika 36-letniego Puñal (17/0 - zawieszony za kartki). Poza tym brak Roversio (8/0) i Fina J. Raitala (11/0). Rywal ośmieszył się przegrywając z mniej znanym Mirandés (Segunda B 2-0 i 1-1). Stąd wcale nikogo nie może dziwić że ten zespół wisi nad strefą spadkową i myślę że w tym sezonie skończy się ich szczęśliwa karta i spadną. Juanjo González nie ma do dyspozycji Francis (12/0), A. Nahuelpan (10/2) oraz zawieszonego Arana (16/1). Braki porównywalne więc dziś zadecyduje dyspozycja a w lepszej są gospodarze.

river 148

river

Użytkownik
Dla mnie tradycyjny typ na mecz Barcelony na CN to:
Brak gola po 82:59, @1,83
bet365

W 7 z 9 spotkan na CN w PD w tym sezonie nie padala bramka po 82:59. Betis na wyjazdach ma bilans 5 z 9 meczow, w ktorych nie padal &quot;pozny gol&quot;.
Jednak bardziej wymierna statystyka jest bilans Barcelony, bo to ona dyktuje warunki gry w praktycznie kazdym meczu.
Za tym typem tradycyjnie przemawia fakt, ze Barcelona bedzie chciala szybko rozstrzygnac ten mecz oraz to, ze w srode GD w Madrycie a wiec gra w dzisiejszym meczu na wysokich obrotach do ostatniego gwizdka jest tu niewskazana. Barca bedzie chiala szybko zalatwic sprawe a koncowke meczu spokojnie dograc do konca. O Betis nie ma sie co martwic, nie maja atutow i armat z przodu by ukluc Barcelone. Dodac do tego fakt, ze czesto przy wysokim prowadzeniu Barcelony na CN sedziowie nie doliczaja zbyt duzo czasu to te regulaminowe 7 minut plus 1-2 minuty extra bez gola sa jak najbardziej do zrobienia.

B 71

bartus

Użytkownik
Bilbao-Levante
Typ: X
Kurs: 3.80
Bukmacher: Bet365

W ramach 19 kolejki Hiszpańskiej La Ligi, Athletic Bilbao podejmuje przed własną publicznoscią rewelacje ligową, UD Levante.Levante obecnie zajmuje czwarte miejsce w lidze z dorobkiem 30 punktów, natomiast Athletic Bilbao jest na dziewiątym miejscu z dwudziestoma trzema punktami. Goście spisują się w tym sezonie niespodziewanie bardzo dobrze! po bardzo dobrym początku sezonu gdzie wygrywali mecz za meczem teraz nastały trochę gorze dni, ale nie zapominają jak się wygrywa mecze. W poprzednim sezonie Levante walczyło bo przegrało tylko 3-2, ale przypominam że zespół z tamtego sezonu a z tego to jest duuża metamorfoza! W Copa del Rey oba kluby wygrały swoje mecze po 4-0 a ostatnie mecze w lidze zremisowały po 0-0 . Stawiam w tym spotkaniu na remis.

Osasuna-Santander
Typ: 1
Kurs:
Bukmacher Bet365

W jednym z niedzielnych spotkań Primera Division na boisku zobaczymy jedenastki Osasuny Pampeluny oraz Racingu Santander.Faworytem do zgarnięcia kompletu punktów w tym meczu są gospodarze,którzy ten sezon mają jeden z najlepszych w przekroju ostatnich lat.Aktualnie Osasuna zajmuje wysokie 5-te miejsce mając 4 pkt straty do wyprzedzającej ją ekipy Levante.Osasuna na własnym obiekcie spisuje się znakomicie w tym sezonie,nie zaznała jeszcze porażki na stadionie w Pampelunie,wygrywając tam 5 razy i 3-krotnie remisując.W ostatnich 10 spotkaniach ligowych ekipa z Pampeluny tylko raz przegrała,z Realem Madryt,co również świadczy o wysokiej i ustabilizowanej formie gospodarzy tego meczu.Z kolei ich dzisiejszy rywal Racing mają zaledwie 1 pkt przewagi nad strefą spadkową,nie mogąc do tej pory jeszcze wygrac na stadionie sowich rywali.Biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki czyli miejsce rozgrywania meczu oraz formę obu ekip w przekroju całego sezonu to zdecydowanym faworytem są gospodarze

W 115

werg

Użytkownik
Spotkanie: Barcelona v Betis
Typ: Drużyna 1. powyżej 2,5 goli do przerwy
Kurs: 4,33
Sportingbet
Godzina: 21:30

W ostanim niedzielnym meczu ligi hiszpańskiej katalońska duma, zmierzy się z beniaminkiem ligi z Sewilli. Faworyta nie trudno wskazać w tym meczu, szczególnie, że odwieczny rywal z Madrytu zdobył cenne trzy punkty na Mallorce i zwiększył swoją przewagę w tabeli do ośmiu punktów. Barceloński klub na pewno czuje jeszcze niedosyt z derbowego spotkania z Espanyolem, szczególnie , że stracił prowadzenie w ostatnich minutach a na dodatek został skrzywdzony przez sędziego, który powninin podyktować rzut karny w sytuacji gdy w polu karnym jeden z piłkarzy Espapanoylu zagrał piłkę ręką, która zmierzała do bramki. Ja zdecydowałem postawic się w tym meczu na to, ze drużyna gospodarzy zobędzie więcej, niż dwa i pół gola do przerwy. Barca ma świetny bilans u siebie, gdzie w 9 meczach nie straciła bramki a strzeliła ich, aż 39 i choć Betis ostanio spisuje się przyzwoicie myśle, że nie będzie miał czego szukać na Camp Nou i poniesie zdecydowaną porażkę. Dowodem na to może być niedawno rozegrane spotkanie w pucharze, gdzie zostali rozbici aż 5-0. Liczę na to, że piłkarze Bracelony szybko znajdą drogę do bramki Betisu i będą chcieli ją zdecydowanie podwyższyć tuż przed przerwą i grać swoje w drugiej odsłonie bez obciążenia psychicznego.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom