ASSE - Nancy | ASSE 2,30 365
Ja mam pograne też ASSE do przerwy/koniec, uważam, że można też próbować DNB bo kurs niezły.Ogólnie rzecz biorąc to Saint Etienne jest znacznie lepszą drużyną niż ekipa beniaminka z Lotaryngii, myślę, że kurs się wziął z tego, że zabraknie ważnych ogniw defensywy drużyny Galtiera czyli bramkarza Ruffiera oraz stopera Pogby.W ich miejsce, w bramce zapewne zagra 18-latek, który przed tygodniem musiał wejść za Moulina, ktory dostał czerwoną kartkę i Maisonnial zebrał bardzo pozytywne opinie, na stoperze wystąpi Lacroix.Tak jak wspominałem, drużyna jest zdecydowanie lepsza niż goście, Les Verts przegrali tylko jedno spotkanie u siebie w tym sezonie, Nancy nie wygrało od siedmiu meczów na wyjeździe.Doświadczone i groźne jest trio z przodu ASSE - Hamouma, Monnet-Paquet oraz Beric choć sam wolę bardziej Soderlunda to na pewno są oni niebezpieczni dla drużyny Nancy.ASNL nie widziałem wiele razy w tym sezonie, przyznam, ostatnio osiągają przyzwoite rezultaty co pozwoliło nieco oddalić się od strefy spadkowej, ale nie jest to drużyna grająca otwartą, okazałą dla oka piłkę.Trudno szukać w tej drużynie zawodnika nadto wyróżniającego się, raczej stanowią dość przeciętny kolektyw.
Gospodarze w tym sezonie grają w kratkę, w mojej opinii Galtier już osiągnął limit z tą grupą, ale nadal pracuje i zna swoich zawodników, na pewno miejsce gdzie teraz są jest nieadekwatne dla jakości i potencjału jaki ma ta drużyna dlatego uważam, że dziś wygrają i zakończą pozytywnie ten rok.
Saint-Etienne : Maisonnial – Malcuit, Lacroix, Théophile-Catherine, M’Bengue – Veretout, Selnaes, Pajot – Hamouma (cap.), Beric, Monnet-Paquet
Nancy : Chernik – Cuffaut, Diagne, Lenglet, Badila – Pedretti, Diarra, Aït Bennasser – Dia, Hadji (cap.), Koura
via football365.fr
Ponadto gram jeszcze
Lille over1.5, analiza tutaj ->
KLIK