>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19 kolejka I ligi 16.03 - 17.03.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Unibet

Za nami pierwsza kolejka rundy wiosennej, która nie przyniosła większych niespodzianek. Strata punktów Floty Świnoujście tylko zaostrza rywalizację o awans, a ich przewaga nad drugim zespołem zmalała do zaledwie dwóch oczek. W dolnych rejonach bez zmian. Porażki odpowiednio Polonii , Okocimskiego , ŁKSu i Stomilu. Ich sytuacja wygląda wręcz fatalnie, bowiem do bezpiecznego miejsca tracą już 5pkt.

A co ciekawego czeka nas w nadchodzącej kolejce? Przede wszystkim pojedynek Arki z Cracovia ,a więc bezwątpienia hit 19 kolejki. Gdynianie po zwycięstwie z Wartą w Poznaniu będą chcieli równie dobrze zaprezentować się przed własną publicznością, lecz walcząca o awans Cracovia skóry łatwo na pewno nie sprzeda. W Olsztynie, Stomil podejmie ŁKS Łódź i faworytem tego spotkania trzeba jasno określić drużynę gospodarzy. Innym ciekawym spotkaniem będzie bez wątpienia pojedynek Dolcana Ząbki z Olimpią Grudziądz. Czy Olimpia po zwycięstwie z liderem pójdzie za ciosem i zwycięży w Ząbkach? Będzie o to trudno, bowiem Dolcan to bardzo niewygodny zespół , który na własnym boisku jest mocny. 19 kolejkę zakończy spotkanie GKSu Tychy z Zawiszą Bydgoszcz. Faworyta ciężko tu wskazać, co zauważyli bukmacherzy wystawiając bardzo wysokie kursy.

ZAPRASZAM DO MERYTORYCZNEJ DYSKUSJI...

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Arka Gdynia - Cracovia Kraków
Hit kolejki, a zarazem jeden z najciekawszych spotkań sezonu. Tak o to zapowiada się to spotkanie. W Gdyni i Krakowie konkretna mobilizacja, a więc na stadionie będzie można odczuć jak zawsze istnie przyjazną atmosferę. Oba kluby łączy bowiem wieloletnia przyjaźń. Przejdźmy jednak do meritum sprawy a mianowicie do samego meczu. Jak pokazuje historia tych pojedynków Cracovia NIGDY nie wygrała z Arką w Gdyni. I mimo, że Arka w tym sezonie prezentuje się przeciętnie na własnym stadionie, to wydaje mi się,że w tym meczu będzie lekkim faworytem. W zespole &quot;Pasów&quot; zabraknie kontuzjowanych Mariana Jarabicy oraz Roka Strausa a niepewny występu jest Damian Dąbrowski. W Arce kontuzji brak , a po pauzie za kartki do składu wraca Krzysztof Sobieraj.
Moje Typy:
Arka lub remis @ 1.40 @ williamhill ✅
Arka DNB @ 1.73 @ williamhill ✅

Polonia Bytom - Flota Świnoujście
Jak dla mnie kurs na Flote idealny do dubla lub tripla. 1.50 na Flote? Bez jaj. Polonia kompletnie nic nie prezentuje, gra totalne dno. A Flota? Faktycznie została zneutralizowana w Grudziądzu, jednak należy pamiętać ,że w tym sezonie jeszcze nikt tam nie wygrał o czym pisałem w analizie poprzedniej kolejki. Ich szanse na triumf w Bytomiu oceniam jednak na 99%. Flota solidnie się wzmocniła i jeżeli chcą faktycznie awansować to takie mecze jak ten MUSZĄ koniecznie wygrywać.
Mój typ:
Flota wygra @ 1.50 @ Unibet

maps 24

maps

Użytkownik

Miedź Legnica - Kolejarz Stróże

Miedź u siebie prezentuje się ostatnio bardzo dobrze (5 zwycięstw z rzędu) i sądzę, że w sobotę podtrzyma tę passę. W poprzedniej kolejce potrafiła przywieźć 2:2 z Łęcznej grając od 38&#39; w dziesiątkę, a mecz kończąc w ósemkę! Do momentu pierwszej czerwonej kartki dominowała na boisku prowadząc 2:0 już po pół godzinie gry. Potem wiadomo, 3 czerwa i w tej sytuacji remis należy uznać za sukces.

Murawa w Legnicy odśnieżona dzięki kibicom, prognoza bez większych fajerwerków, więc mecz się raczej odbędzie.

Biorąc pod uwagę obecną formę Miedzi, znakomite wyniki w sparingach, potwierdzoną ostatnim meczem ja tu widzę zwycięstwo.

Miedź Legnica @ 1,76 @ SBOBET (postawione wczoraj rano). ⛔

Pozdr.

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Polonia Bytom - Flota 2:1
+ 3,5 gola w meczu @ 3,10 Williamhill ⛔
+ 4,5 gola w meczu @ 6,00 Williamhill
⛔
Wstyd Flota
Mecz zespołów z dwóch biegunów. Bądźmy poważni, Polonii nic nie uratuje przed spadkiem. Zespół, który ponownie znalazł się w pierwszej lidze ponosi tego srogie konsekwencje. Polonia to najgorsza defensywa całej ligi. Zimą odeszli: Dawid Cempa, Tomasz Górkiewicz, Piotr Kulpaka oraz Krzysztof Michalak, którzy w rundzie jesiennej strzelili 8 z 12 goli Polonii. Do kadry dołączyło kilku młodych chłopaków oraz niesłepniony Dawid Jarka, czy kojarzeni Mariusz Sacha czy Robert Trznadel. Flota ma na swoim koncie trzy porażki z rzędu (Zawisza 3:0, Termalica 4:0 i Olimpia 2:1). Bytom to idealne miejsce na przełamanie. Kadrowo zespół jest bardzo mocny. Sądzę, że przy dobrej grze pomocy Arkadiusz Aleksander będzie w stanie załadować tam nawet hat tricka. Tylko zlekceważenie rywala, może pomóc Polonii. Personalnie mimo rotacji kadrowej dalej odstają od tej ligi. Moim zdaniem Flota powinna spokojnie wysoko wygrać na wyjeździe i wrócić na drogę do awansu, o który przecież Wyspiarze walczą. Cracovia i Miedź pokryły tam +3,5 gola. Powinna to uczynić Flota, moim zdaniem z jeszcze lepszym skutkiem. Przy pełnej mobilizacji może powtórzyć się łódzki pogrom.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Arka Gdynia- Cracovia Kraków X @ 3.10 Unibet ✅✅ 1-1

Dzisiaj czeka nas hitowe starcie w Gdyni, gdzie miejscowa Arka podejmie Cracovię. Ja w tym meczu nie widzę zdecydowanego faworyta do zwycięstwa. Mecz zapowiada się bardzo emocjonująco. Jedna jak i druga drużyna potrzebuje punktów, Cracovia zajmująca 3 miejsce i walcząca o powrót do Ekstraklasy nie może sobie pozwolić na porażkę, Arka zaś po słabej poprzedniej rundzie u siebie musi punktować aby zbliżyć się do czołówki. Więc jak widać zapowiada się mecz walki, a jak często w takich przypadkach się dzieje drużyny dzielą się punktami. Myślę,że w dzisiejszym meczu będzie podobnie. Mecz zapowiada się mocno underowy, gdzie jedna akcja może rozstrzygnąć losy meczu. Ja w tym meczu spodziewam się &quot;piłkarskich szachów&quot; gdzie żadna ze stron nie będzie chciała się odkryć, by nie stracić jako pierwsza bramki. Typ na under 2.5 po kursie 1.65 do dubla całkiem przyzwoity. Obie drużyny w ostatniej kolejce wygrały swoje spotkania po 1-0. Arka pokonała w Poznaniu Wartę , a Cracovia wymęczyła u siebie skromne zwycięstwo z Okocimskim.
Trener Paweł Sikora nie będzie mógł skorzystać tylko z kontuzjowanego Wallace Benevente oraz powołanego na kadrę 19-latka Michała Gałeckiego natomiast szkoleniowiec Pasów musi poradzić sobie bez Roka Strausa oraz Mariana Jarabicy.

Przewidywane składy:

Arka: Szlaga - Krajanowski, Jarzębowski, Sobieraj, Tomasik - Grzelak, Rzuchowski, Szwoch, Radzewicz, Kuklis - Marcus da Silva.

Cracovia: Pilarz - Struna, Żytko, Kosanović, Marciniak - Zejdler, Szeliga, Bernhardt - Zieliński, Boljević, Dudzic.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Miedź - Kolejarz Stróże 1,83 5/10 sbo

Miedź jest dobrze przygotowana do tej rundy, w Łęcznej zagrała dobre zawody,
u siebie grają przyzwoicie, zaś goście na wyjazdach przegrali 5 z 9 spotkań,
dla mnie Miedź z obecną formą wygra ten mecz.

Stomil - ŁKS x2 1,86 unibet 3/10

Oba kluby mają swoje problemy, ten mecz to mecz o &quot; 6 punktów &quot; w którym
goście nie stoją na straconej pozycji, dla mnie powinno być tutaj DNB a nie +0,5.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja w tych pierwszych kolejkach podobnie jak w Ekstraklasie skupię się na bramkach. Dolcan i Olimpia Grudziądz zaczęły wiosnę od zwycięstwa. Olimpia u siebie pokonała lidera Flotę Świnoujście, po naprawdę dobrej grze, a Dolcan u siebie odprawił z kwitkiem Stomil Olsztyn 2:0. Idealnie wpasował się do zespołu Bartosz Wiśniewski, który już w debiucie strzelił bramkę. Szczególne zagrożenie ze strony Dolcanu może pochodzić po stałych fragmentach. Widziałem kilka bramek ze sparingów i te ostatnie z meczu ze Stomilem i widać, że te fragmenty są ćwiczone. Olimpia lepiej gra na własnym boisku, ale na wyjeździe łatwo się nie poddadzą i liczę na ich bramkę.
Dolcan Ząbki - Olimpia Grudziądz
Powyżej 2 goli (2 gole = zwrot) 1,70 Bet365
ZWROT
Drugi mecz jaki wybrałem to pojedynek na dnie. Dla ŁKS-u i Stomilu dziś liczą się tylko 3 punkty. Nie będzie kalkulacji. Oba zespoły prezentują podobny poziom. Drużyna z Olsztyna może ma minimalną przewagę, bo jednak ŁKS to drużyna spleciona m.in z odrzutu z Tura Turek czyli II-ligowej drużyny. Tu też liczę na bramki. Najlepiej jakby gol padł szybko, bo to maksymalnie otworzy nam spotkanie. Nikt nic nie ma do stracenia i bramki powinny paść. Stomil przegrał z Dolcanem 0:2 w Ząbkach, a ŁKS uległ GieKSie.
Stomil Olsztyn - ŁKS Łódź
Powyżej 2 goli (2 gole = zwrot) 1,625 Bet365 ⛔ 0:0

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Polonia Bytom - Flota Świnoujście (1-0) 2 @ 2.05 unibet
Dla mnie faworyt w tym meczu jest jeden. I nie ma co się nawet rozpisywać. Polonia to zdecydowany outsider 1 ligi i tak na prawdę tym składem którym grają to mogli by się nie utrzymać w 2 lidze.
Flota potencjał ma bardzo duży, pokazała to na przestrzenie całej poprzedniej rundy, w przerwie się wzmocniła jeszcze kadrowo i teraz nic jej nie pozostało jak wygrywać z takimi drużynami jak Polonia. Dzisiaj wydaje mi się zobaczymy połączenie determinacji i umiejętności (Flota) z niedoświadczeniem i brakiem umiejętności (Polonia) ???? . Polecam dla mnie kurs początkowy na win Floty 1.50 to była lokata.
Jest parę osłabień z jednej jak i z drugiej strony.

Polonia: Mika - Trznadel, Odrzywolski, Broniewicz, Jaroń, Białkowski, Banaś, Laskowski, Sacha, Nowak, Jarka.
Flota: Kasprzik - Szałek, Stasiak, Zalepa, Jasiński, Wrzesień, Mysiak, Śpiączka, Bodziony, Olszar, Aleksander.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Zastanawiam się jak dlugo może jeszcze to trwać w naszej piłce i nie tylko piłce.
Ostatnia drużyna w tabeli w dodatku osłabiona zimą,odnosi pierwsze ligowe zwycięstwo jak na ironię z liderem (który co by nie powiedzieć wzmocnił się zimą).
Kiepska forma na wiosne Floty ... bla bla bla, mobilizacja i sprężenie w Bytomiu ... bla bla bla.
Rację mieli ci którzy prorokowali odpuszczanie meczów przez Flotę na wiosnę, że nie sprzedali go Polonii jest dla mnie oczywiste, tam się raczej nie przelewa,pozatym jak można liczyc na utrzymanie zdobywając jesienią 4 punkty.
Panie Zbigniewie prezesie,można mówić,że nic się nie stało,ale ktoś dzisiaj w Świnoujściu zarobił 8 do 1 i ja na pana miejscu zajał bym się tą sprawą( i nie tylko tą).
Od razu mówie,że meczu nie widziałem (widziałem tylko statystyki) a i też nie przegrałem tu dużo(aczkolwiek jeszcze tydzien temu myślałem o obstawieniu Polonii).
Dlaczego pseudopiłkarze w naszej ekstraklapie i jak widać na zapleczu zamiast grać,zajmują się bukmacherką?
Jak długo jeszcze hasło &quot;zgoliłem leszcza&quot; będzie powodem do dumy, a nie wilczym biletem?
Bardzo przykre jest to,że obstawiając mecze wcale nie jest najważniejsze zwrócenie uwagi na formę sportową,ale na to kto co komu i zwłaszcza za ile.
Jeśli ktoś jeszcze poza dobrze poinformowanymi osobami,miał wyczucie i postawił na Polonie - gratuluję,można się cieszyć,ale jak długo jeszcze będą takie mecze się zdarzać,tak długo jeszcze będziemy odpadać w kwalifikacjach kwalifikacji do eliminacji, wmawiając sobie jak wielkim sukcesem jest wygranie w LE z druzynami które grają tam za karę.
Dno i 3 metry mułu.
Sorry ,że nie merytorycznie,ale jak widać nasze ligi można typować tylko patrząc na kursy.

Otrzymane punkty reputacji: +20
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom