>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

19 kolejka I ligi 07.03 - 09.03.2014

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet365

Do rywalizacji wracają zespoły 1 ligi. Bez wątpienia runda wiosenna będzie bardzo emocjonująca, bowiem wielkich różnic punktowych między poszczególnymi drużynami nie ma. O awans walczyć będą zespoły Górnika Łęczna, GKSu Bełchatów, GKSu Katowice oraz Arki Gdynia, która przeprowadziła chyba najlepsze transfery. Oleksy, Ślusarski, Cichocki - to zawodnicy, którzy na krajowym podwórku wyrobili już sobie nazwisko. Do tego worka możemy dorzućić Igora Tyszczenko, który w Ukraińskiej Ekstraklasie rozegrał ponad 100spotkań. Dużo działo się również w Łęcznej - Arek Wóźniak, Łukasz Mierzejewski oraz Miro Bożok to zawodnicy ,którzy powinni wprowadzić Górnik w szeregi Ekstraklasy.

Zapraszam do dyskusji.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Czas na powrót i I Ligi. PS&gt; Pestka nie grają Katowice w Piątek ???.
Sandencja - GKS Katowice

W Piątek czeka nas rywalizacja Sandencji Nowy Sącz która lokuje się przed rundą Wiosenną na ósmej lokacie zmierzą się z trzecią Gieksą. Drużyna gospodarzy w przerwie zimowej pozyskała Mateusza Bartkówka, Frańczaka, Pablo Gomeza, Kacala, Konowicza i Urbana. Natomiast zespół opuścili Badaljan Czarnecki, Giel, Kosiorowski, Certik, Nowa i Zawiślan. Zespół w sparingach prezentował się blado uległ zespołom ekstraklasowym jak Podbeskidziu i Koronie w dodatku przegrali z Niepołomicami,Bardejowem i Bańską Bystricą,Zanotowali zwycięstwa z Poroninem, Popradem i Koszycami. Natomiast goście z Katowic pod okiem Moskala dokonali jak co rundę ciekawych wzmocnień zespół nie stać na znane nazwiska więc promują młodzież. Pozyskali Skrzypczaka, Sylwestrzaka czy Wierzbickiego. Natomiast zespół opuścili KOwalczyk Radionov, Widawski czy Zapotoczny. Klub w lutym obchodził 50-lecie wysoka pozycja w lidze po pierwszej rundzie jest zaskoczeniem być może awansu nie zdobędą ale w czubie będą a w spotkaniu z Sandecją okaże się na co ich stać wiosną ja daje DNB Katowic.
DNB Katowice @@ 1.80
Spotkania Energetyka nie tykam ponieważ zaszły poważne zmiany a Stomil jest nieobliczalny.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
PS&gt; Pestka nie grają Katowice w Piątek ???.
Przenieśli z soboty na piątek, bowiem bepośrednią relacje z Nowego Sącza przeprowadzi stacja Orange Sport. ;)
GKS Tychy - Arka Gdynia @ 2 @ 2,35 Unibet ✅ 0:1
Ja uderzeam w spotkanie GKSu Tychy z Arką Gdynia. Żółto-Niebiescy zostali królem polowania w ostatnich dniach okienka transferowego i sprowadzili takich zawodników jak Ślusarski, Oleksy czy Tyszczenko. W klubie panuje świetna atmosfera, wszyscy są zdesperowani by wywalczyć ten awans, tak więc możemy się spodziewać, że Gdynianie będą grali w każdym meczu na więcej niż 100%. Trener Sikora w meczu z Tychami będzie miał prawdziwy ból głowy kogo wystawić w pierwszym składzie. Już dawno bowiem nie było takiej sytuacji, gdzie Arka praktycznie na każdej pozycji miała dwóch równorzędnych zawodników. Bardzo prawdopodobne jest także, że doświadczymy na boisku dwóch napastników od pierwszej minuty, a więc Arka wyjdzie z nastawieniem na atak. Ślusarski - Aleksander to uznana marka i jestem wręcz przekonany, że Ci dwaj zawodnicy wprowadzą wiele chaosu w szeregach obronnych GKSu i zdołają ukuć co najmniej po bramce. Po takim fajnym kursie gram zwycięstwo Arki.

Otrzymane punkty reputacji: +12
hayto 631

hayto

Użytkownik
Okocimski Brzesko - GKS Bełchatów
GKS Bełchatów @ 1.85 Pinnacle
✅ 0-1​
Po zakończeniu rundy jesiennej pojawiły się spekulacje o tym, że drużyna z Brzeska może nie przystąpić do rundy wiosennej z powodu zaległości finansowych. Pod koniec stycznia dyrektor sportowy Okocimskiego na antenie Orange Sport ujawnił, iż drużyna Okocimskiego jednak wystartuje. W klubie doszło do dużych zmian, odeszło dziewięciu zawodników i równie dziewięciu przyszło (większość to juniorzy, wyjątkiem jest Jakub Grzegorzewski dobry, doświadczony napastnik). Okocimski praktycznie stara się zrobić coś z niczego, zobaczymy czy, im się to uda… choć szanse na utrzymanie (biorąc pod uwagę skład i sytuacje klubu) są mało realne . Do Brzeska przyjeżdża spadkowicz z Ekstraklasy, czyli GKS Bełchatów. Bełchatowianie dokonali trzech, wydaje się bardzo dobrych wzmocnień (na papierze wygląda to bardzo imponująco, zobaczymy jak sprawdzi się to w praktyce). Do GKSu przybyli: obrońca Alexis Norambuena – tego Pana chyba nie trzeba przedstawiać, Napastnicy: Hristijan Kirovski oraz Danils Turkovs statystyki tych dwóch zawodników wyglądają imponująco. Ten pierwszy swego czasu został królem strzelców w lidze Macedońskiej oraz dobrze sobie radził w Grecji, zaś Turkovs w poprzednim sezonie w barwach FK Ventspils strzelił 11 bramek. Liga Macedońska i Łotewska wiadomo nie są najmocniejszymi ligami, ale historia zna przypadki, że zawodnicy z podobnych lig m.in. Artjoms Rudnevs zostawali królami strzelców na szczeblu Ekstraklasy. Pozyskanie tych dwóch zawodników jest dobrym ruchem działaczy z Bełchatowa, ponieważ prócz braci Mak nie mieli żadnego innego dobrego gracza w ofensywie. Z GKSu odszedł jedynie Raul Gonzalez, ale to jest raczej wzmocnienie, a nie osłabienie… GKS walczy o awans, Okocimski z praktycznie nowym składem. Kursik bardzo fajny.

Otrzymane punkty reputacji: +2
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dzisiejsze wejście w ligę nie powinno być piorunujące. Drużyny bez rytmu meczowego, a do tego starcia powinny być wyrównane. Mówiąc w polskiej terminologii &quot;mecze walki&quot;.
ROW i Stomil drużyny walczące o utrzymanie i na pewno obie ekipy będą patrzeć przez pryzmat pojedynków bezpośrednich. Na jesieni padł remis i tu wychodzi podobnie. W obu ekipach sporo zmian, a to zawsze oznacza beznadzieje. Wolę jak ekipy robią 2 czy 3 zmiany, ale konkretne i przemyślane. Potrzebujemy napastnika to kupujemy napastnika solidnego, a nie 3 mocno średnich, gdzie 2 jest wypożyczonych.
Kolejne starcie powinno być dużo ciekawsze, bo z udziałem GIeKsy, ale mecze drużyny z Katowic poza stadionem przy Bukowej wyglądaj słabo, bardzo słabo. Sandecja u siebie solidna, ale nie wygrają tego meczu. Dwa remisy na rozpoczęcie I ligi.
ROW - Stomil | Remis [3,30] Bet365 ⛔ 0:2
Sandecja - GKS Katowice | Remis [3,10] Bet365 ⛔ 1:0

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Sandecja[email protected] b365 ✅ 1-0

Ja myślę,że Sandecję jak najbardziej stać dziś na zdobycie 3 punktów.Gieksa co pokazała runda jesienna bardzo mocna u siebie,jeśli jednak spojrzymy na ich mecze wyjazdowe to wyniki mizerne,w 8 meczach 6 punktów i 6 strzelonych bramek.
Sandecja u siebie grać potrafi co pokazały mecze z Bełchatowem,Grudziądzem czy z Widzewem w PP.
Sporym osłabieniem Sandecji jest odejście podpory defensywy Arka Czarneckiego.
Za to za spore wzmocnienie można zaliczyć powrót po 3 sezonach słowackiego pomocnika Rudolfa Urbana,który jesienią rozegrał 11 spotkań w Podbeskidziu i strzelił 2 bramki.Rudolf rozegrał bardzo dobre dwa sezony w Sandecji(09/10,10/11).
Do klubu z Bukowej z braku pieniędzy nie dołączył w przerwie zimowej żaden doświadczony zawodnik.Z tych samych względów klub nie pojechał na zagraniczne zgrupowanie.Trenowali w Jarocinie.
Myślę,że w tej rundzie nic się nie zmieni i Gieksa punkty będzie zdobywać głównie u siebie.Dziś w mojej opinii 3 punkty zainkasuje Sandecja.

Otrzymane punkty reputacji: +15
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Chojniczanka - Puszcza @ 1 @ 2,0 Unibet ⛔ czerwona kartka ustawiła mecz
Spotkanie dwóch beniaminków, z których zdecydowanie bardziej cenię tych z Chojnic. Chojniczanka u siebie bardzo groźna o czym świadczy fakt, że tylko jednej drużynie udało się z Chojnic wywieźć 3 punkty. Zresztą drużyny pokroju Górnika Łęczna, GKSu Bełchatów (które biją się o awans) nie potrafiły wygrać w Chojnicach więc wniosek nasówa się sam, czy Niepołomice o coś więcej niż remis tu zawalczą. Jak dla mnie Puszcza to drużyna do spadku. Ponad to drużynę opuścił Sebastian Janik, który był prawdziwym filarem tej drużyny.
Chojniczanka w przerwie zimowej solidnie się wzmocniła. Marek Gancarczyk, Arek Mysona, Adam Duda czy Andrzej Rybski to zawodnicy, którzy Chojniczance powinni dać pewny byt ligowy. Ja tutaj nie doszukuję się niespodzianki i gram w kierunku gospodarzy.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Termalica Nieciecza vs Dolcan Ząbki
Over 2.5 @ 2.05 ⛔ 1
Dolcan DNB @ 2.25 ⛔ 1:0
bet365​
Pierwsza kolejka na wiosnę mega underowa. Jednak w niedzielne południe widzę możliwość overu ;).
Gospodarze z Niecieczy w czasie przerwy wzmocnili się Patrykiem Frycem z Wisły oraz Abramowiczem z MKS Kluczbork. Ponieśli na pewno straty w postaci bramkarza Grzegorza Kasprzika, Andrzeja Rybskiego oraz Sebastiana Olszara, dodatkowo kontuzjowany jest piątek. Tutaj mamy spore osłabienia
Jeśli chodzi o gości z Ząbek to przybył Łuszkiewicz z Miedzi, Sierpina z Korony, to są najpoważniejsze nazwiska, jeśli chodzi o ubytki, to Tatara, Hirsz, Figiel, Niewulis oraz Ryndak.

Termalica u siebie bramki 10:11 w 9 meczach, suma 21 co daje nam średnią 2,33
Dolcan wyjazdowo 13:13 w 9 meczach, suma 26 co daje nam średnią 2,89
Poprzednie spotkania :
Dolcan Ząbki vs Termalica B-B. 2:1
Termalica B-B. vs Dolcan Ząbki 3:1
We wcześniejszych meczach padały wyniki 1:0. (dwa wcześniejsze)
Dolcan ostatni sparing z Olimpią Grudziądz 2:2, z Legią oraz Lechem po 3:2 porażki. Natomiast strzelali sporo bramek i również tracili.
Przewidywane składy:
Termalica Bruk-Bet: Nowak - Pielorz, Czerwiński, Kopacz, Fryc - Pawlusiński, Sołdecki, Horvath, Jarecki - Foszmańczyk, Drozdowicz
Dolcan Ząbki: Leszczyński - Długołęcki, Klepczarek, Matuszczyk - Sierpina, Matuszek, Osoliński, Łuszkiewicz, Wiśniewski, Świerblewski - Zjawiński

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Kasprzik był dobrym bramkarzem, ale Nowak to dla mnie najlepszy bramkarz w 1 lidze.
Kluczowy będzie wg mnie brak Kujawy, choć Drozdowicz jest niebezpieczny.
Ja stawiam na wygraną gospodarzy i over.
Ciekawy mecz w Płocku, dla mnie lepiej tam zagrać Wisłę DNB,
bo u siebie już kilka spoktań widziałem i naprawdę grają dobrze w obronie.
Arki nie ruszam, bo Tyscy będ grali z kontry, a Arka mimo że się wzmocniła nie zagra w najsilniejszym składzie.

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
GKS Tychy-Arka Gdynia over 2.5@2.05 b365 ⛔ 0-1//Całkowicie niezasłużone zwycięstwo gości.
Arka zimą pozyskała Bartosza Ślusarskiego.Wzmocnienie bardzo duże,takiego zawodnika w 1 lidze chciałaby mieć każda drużyna.Ślusarski odrzucił oferty Podbeskidzia i Piasta i podpisał półroczny kontrakt z Arką.
W ataku Ślusarski zagra z Aleksandrem,który w rundzie jesiennej zdobył 12 bramek i zajmuje 2 miejsce w klasyfikacji najlepszych strzelców.
Trzeba przyznać więc,że Arka posiada atak marzenie.
Do klubu dołączył jeszcze jeden doświadczony zawodnik znany przede wszystkim z występów w Podbeskidziu,obrońca Sławomir Cienciała.
Dla Arki cel jest jeden-wywalczenie awansu do Ekstraklasy.
Do GKSu zimą trafiło dwóch zawodników Piasta,pomocnik Mariusz Zganiacz oraz napastnik Tomas Docekal.Z Górnika został wypożyczony Wodecki.
Tyscy jesienią opierali swą grę głównie na defensywie.Pozyskanie wyżej wymienionych zawodników ma to zmienić,Smółkę,który bez wątpienia był liderem zespołu w rundzie jesiennej i to na nim głównie opierała się gra ofensywna będzie wspomagał wyżej wspomniany Zganiacz.
Na prawym skrzydle zagra kolejny nowy nabytek tyszan,Słowak Ruskovsky.
Mocną stroną zespołu na pewno nie jest defensywa.Głównie z tego powodu właśnie gram over w tym spotkaniu,duet Ślusarski-Aleksander może dziś sporo namieszać.
Gospodarzy po wzmocnieniach w ofensywie jak najbardziej stać dziś na strzelenie przynajmniej 1 bramki.

W Niecieczy również powinniśmy zobaczyć bramki.
Piotr Mandrysz ma postawić głównie na grę ofensywną.Termalica w sparingach grała dwoma napastnikami i tak też ma być w rundzie wiosennej.
Sporym osłabieniem na pewno są kontuzje obrońcy Piątka i pomocnika Pawlusińskiego.
Do Dolcanu w przerwie zimowej trafił były zawodnik Miedzi,Łuszkiewicz.Ten zawodnik to spore wzmocnienie w pomocy.
Zespół z Ząbek w przerwie zimowej nie stracił swoich najlepszych graczy.W ataku nadal postraszy Zjawiński,który prowadzi w klasyfikacji strzelców.Na lewym skrzydle nadal będzie można oglądać Grzegorza Piesio.
Zespół zatrzymał także bramkarza Leszczyńskiego.Ten zawodnik zimą był na celowniku...Evertonu.
Dziś według mnie zobaczymy ofensywny futbol z przynajmniej 3 trafieniami.
Over 2.5@2.15 b365 ⛔ 1-0

D 85

dominiknd

Użytkownik
Mocną stroną zespołu na pewno nie jest defensywa.Głównie z tego powodu właśnie gram over w tym spotkaniu
polecam sprawdzić, ile tyscy stracili bramek za kadencji Jana Żurka przed pisaniem takich bzdur, gks moze tu jak najbardziej pokusić sie o 3 punkty, w sparingach ograli chociażby ruch chorzów 5:0, a stawianie na arke, bo kupi posmiewisko ekstraklasy czyli slusarskiego z kursem 2 mija sie z celem.
Nie ruszam nic z tego meczu, 1 kolejka nie wiadomo czego sie po druzynach spodziewac, natomiast jezeli bym musial, to 1 dnb@2,25, under 2,5 @ 1,75

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
polecam sprawdzić, ile tyscy stracili bramek za kadencji Jana Żurka przed pisaniem takich bzdur, gks moze tu jak najbardziej pokusić sie o 3 punkty, w sparingach ograli chociażby ruch chorzów 5:0, a stawianie na arke, bo kupi posmiewisko ekstraklasy czyli slusarskiego z kursem 2 mija sie z celem.
Nie ruszam nic z tego meczu, 1 kolejka nie wiadomo czego sie po druzynach spodziewac, natomiast jezeli bym musial, to 1 dnb@2,25, under 2,5 @ 1,75
Masz rację,trochę się zagalopowałem z tym stwierdzeniem.Ale nie powiesz mi,że Tyscy posiadają tu jedną z lepszych defensyw w lidze.
Śmiejesz się ze Ślusarskiego,a gość może sporo namieszać z przodu.Widać,że nie widzisz różnicy pomiędzy ekstraklasą,a 1 ligą.
Na jesień gra gospodarzy głównie skupiała się na defensywie.Tak jak napisałem, po przyjściu Zganiacza ,Wodeckiego i Docekala ta sytuacja ma się zmienić i zobaczymy bardziej ofensywnie nastawioną drużynę.
Po przyjściu Żurka drużyna gra o wiele lepiej.
Brat Waldka Fornalika na stanowisku trenera to jest nieporozumienie.
P.S.Nie wiem czy zauważyłeś,ale nie gram na Arkę,tylko over.

D 85

dominiknd

Użytkownik
w tamtym sezonie tychy mialy druga najlepsza defensywe w lidze, jej trzon zostal zachowany, po przejeciu przez zurka, nie liczac jego debiutu z belchatowem gdzie stracil 3 bramki, tychy maja druga najlepsza defensywe I ligi a i wliczajac nawet te 3 stracone bramki jest to nadal scisla czolowka, wiec to ze tychy maja jedna z najlepszych defensyw w lidze to jest FAKT.
między ekstraklasą a I ligą widzę nawet przepaść, ale finansową, nie sportową.
//po 1 połowie arka nie oddała ANI JEDNEGO strzału, tyle w temacie siły ofesywnej arki i obrony tyskich
// niezłe jaja, arka w 85 minucie pierwszy celny strzał i wywozi 3 punkty będać tłem, uroki 1 ligi ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom