>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

19. kolejka Eredivisie/23. Jupiler Pro League (27 - 29.01)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kursy z Bwin

Przed nami kolejny weekend i kolejna dawka zmagań w Eredivisie i Jupiler League. W Holandii niezmiernie ciekawie zapowiada się mecz pomiędzy Feyenoordem a Ajaxem. Portowcy niespodziewanie tydzień temu ulegli Venlo i na pewno w meczu u siebie będą chcieli pokazać, że mecz sprzed tygodnia to był wypadek przy pracy. Mecz zapowiada się niezwykle ciekawie, tym bardziej, że Ajax całkiem nieźle zagrał na wyjeździe z AZ.
Z kolei w JPL Anderlecht powoli zaczyna uciekać pozostałym ekipom. Goniący Gent i Genk teoretycznie nie powinny mieć w weekend problemów z niżej notowanymi rywalami, ale Gent w obecnej formie to wielka niewiadoma. Z kolei dla Truidense to już chyba ostatni dzwonek do podjęcia rękawic i walki o punkty i o utrzymanie.
Zapraszam do komentarzy i analiz :wink:

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Wszyscy ciekawi jesteśmy jak poradzą sobie piłkarze Vitesse na początku rundy rewanżowej bez kilku podstawowych graczy. Na PNA przebywa obecnie Wilfried Bony (N 16/9) oraz Annan (P 12/0). Zawieszony jest Hofs (P 16/0), a kontuzjowani nadal Propper (P 11/0), Vink (P 1/0) oraz Piiroja (O 2/0). W pierwszy meczu nieznacznie ulegli u siebie NEC 0:1 i dobra gra w pierwszej części sezonu może faktycznie teraz na nic się nie zdać. O europejskie puchary będzie ogromnie ciężko, bo obudziła się Roda Kerkrade oraz Groningen, które już depczą po pietach Vitesse. Z kolei PSV obecnie powinno być liderem, gdyby nie &quot;wtopa&quot; i strata 2 punktów w meczu z Utrechtem. Dzisiaj gospodarze zapowiadają, że mecz z Utrechtem to wypadek przy pracy i dzisiaj chcą odpokutować winy. Zdecydowanie wiele aspektów dzisiaj po stronie gospodarzy, buki uważają podobnie wystawiły 1.20 na zwycięstwo PSV. Tak więc trzeba szukać innego rozwiązania na ten mecz. Wiem, że w Vitesse nie ma niezastąpionego Bony&#39;ego, ale osobiście liczę na młodą dwójkę z przodu 18 letniego Gruzina Chanturię oraz młodego Reisa, dla którego to bardzo ważny mecz i zarazem powrót na Philips Stadion. Reis jak pamiętamy podpisał kontrakt z Vitesse tylko do końca sezonu, Brazylijczyk chcę odbudować formę po kontuzji i ma być obecnie godnym następcą Bony&#39;ego.
Granie na PSV to dla mnie spore ryzyko, tym bardziej, że nie są w optymalnej formie. Wiadomo Vitesse z osłabieniami, ale nie skazywałbym ich tak od razu na porażkę.

Typ: BTS @2.00 Bwin ✅
Typ: over 2.5 gola @1.44 Bwin ✅
Typ: Vitesse + [email protected] Bwin ⛔
Wynik: 3:1

Otrzymane punkty reputacji: +12
omerta 968

omerta

Użytkownik

PSV Eindhoven - Vitesse Arnhem
Ja z kolei pójdę troszkę pod prąd i zaproponuję inny typ, niż pirelli. Konkretnie taki, że w meczu na stadionie Philipsa nie padną cztery bramki. Oglądałem spotkanie Vitesse z NEC (przegrane 0-1) i muszę przyznać, że Nadreńczycy tego dnia (w dodatku w derbach!) zaprezentowali się po prostu żałośnie. Nie widziałem w tym starciu żadnych pozytywów, kompletnie niewidoczny był ten, na którego liczyłem, a więc właśnie Jonathan Reis. Pochwalić można tylko bramkarza Pieta Velthuizena, który popisał się kilkoma naprawdę dobrymi interwencjami i jego solidnej dyspozycji możemy być pewni w Eindhoven. PSV podobnie jak Vitesse, także nie zachwyciło tydzień temu. Remis z Utrechtem (1-1), po mimo wszystko bardzo przeciętnym spotkaniu, to rezultat, którego chyba nikt się nie spodziewał. Boeren biorąc pod uwagę swoje możliwości powinni odprawiać z kwitkiem zdecydowaną większość rywali, ale tak nie jest. I moim zdaniem dzisiaj też gospodarze mogą mieć drobne kłopoty. Poza kadrą są Orlando Engelaar, Abel Tamata i Erik Pieters, ale te ubytki nie wpłyną na grę zespołu. W szeregach gości nie wystąpią Wilfried Bony (dziesięć goli), Nicky Hofs oraz Anthony Annan - czyli trójka podstawowych piłkarzy, co zapewne w pewnym stopniu będzie miało znaczenie (widać to było tydzień temu). PSV nieskuteczne i momentami grające zbyt koronkowo vs dziś nastawione na defensywę Vitesse z pewnym golkiperem - według mnie gradu bramek nie będzie.
Typ: under 3,5 1.73

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Tak jakoś przeglądam teraz oferty buków i natknąłem się na to spotkanie. Buki trochę niezrozumiale [dla mnie przynajmniej] rozłożyły kursy na to spotkanie. Obie ekipy walczą obecnie o utrzymanie. Venlo w zdecydowanie gorszej sytuacji, bo tylko 13 pkt. na koncie. W ostatniej kolejce Venlo u siebie bardzo dobrze zagrało z Feyenoordem i wygrało 2:1. Waalwijk został rozgromiony przez Twente 5:0!! Mecz meczowi nie równy wiadomo, ale buki zdecydowanie za bardzo faworyzują gospodarzy jutrzejszego meczu. Venlo w przerwie zimowej zakupiło kilku ważnych graczy, którzy są podstawowymi piłkarzami tej drużyny. Nowymi graczami są: Steven Berghuis (FC Twente), pomocnik Danny Holla (FC Groningen) i obrońcy Jeffrey Leiwakabessy (Anorthosis Famagusta) i Ismo Vorstermans (FC Utrecht). Waalwijk w ciągu tygodnia podpisał kontrakt z młodym Węgrem Krisztianem Nemethem, który ma dopiero 22 lata a zdąrzył zwiedzić już kilka klubów (Liverpool, Blackpool, AEK Ateny i Olympiakos Pireus) ale kariery jednak nigdzie nie zrobił. Wracając do spotkania, to H2H ostatnich 8 spotkań to 5-2-1 zdecydowanie na korzyść Venlo.
Venlo podbudowane ostatnim zwycięstwem z &quot;Portowcami&quot; i zmotywowane do walki o utrzymanie na pewno nie będzie łatwym przeciwnikiem dla gospodarzy. Tym bardziej, że Waalwijk nie gra porywającego futbolu, o czym przekonaliśmy się przed tygodniem w meczu z Twente. Nie obstaje może za Venlo, ale nie uważam, że gospodarzy zasłużyli na tak rozłożone kursy;p ==&gt; [1.62-3.90-4.80] wg. Tobet
Moje propozycje:

Venlo + 2 @1.42 Bwin
Venlo + 1@ 2.20 Tobet
Venlo strzeli @1.44 Bwin
Venlo strzeli over 1.5 gola

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Roda - Alkmaar

Na dzisiaj wybrałem ten mecz i zapoluję na over 2.5 gola. Kurs 1.57 jaki oferuje Bet365 jest nie za wysoki ale moim zdaniem ta linia zostanie pokryta już w pierwszych 60 minutach gry. Roda to bezsprzecznie najbardziej &quot;overowa&quot; drużyna w lidze. W klasyfikacji over zajmują 1 miejsce. W meczach Rody pada średnio 4.06 gola. W tym sezonie w 18 meczach mieli aż 15 razy over 2.5 gola. Alkmaar też jest dosyć overowe. Na 18 meczy mieli 12 razy over 2.5 gola. Moim zdaniem goście, którzy walczą o mistrzostwo Holandii powinni wbić gospodarzom co najmniej dwa gole. Rode stać u siebie na bramkę. Stawiam 1:3 dla Alkmaar i na over 2.5 gola.

Over 2.5 gola .@ 1.57
⛔

omerta 968

omerta

Użytkownik
Nie wiem, czy jest sens podawać typy, skoro wczoraj nie udało się (PSV under 3,5 a bramka na 3-1 padła w 93. minucie), podobnie było zresztą tydzień temu. Cóż, liczę na przełamanie i zobaczymy co z tego wyniknie. O dzisiejszych meczach napiszę bardzo krótko.

SC Heerenveen - FC Utrecht
Typ: SC Heerenveen @ 1.57
Zdecydowanym faworytem tej potyczki są gospodarze i trudno z tym dyskutować. Fryzowie w tym sezonie spisują się świetnie, imponują skutecznością oraz grają ładnie dla oka, a przede wszystkim zdobywają punkty. Jesienią zanotowali nawet serię 13 spotkań bez porażki. Tydzień temu pokonali De Graafschap (2-0) i bez wątpienia nie było to dla nich łatwe spotkanie, bo musieli radzić sobie w dziesiątkę, ale mimo to potrafili zrobić swoje. FC Utrecht w starciu z PSV również pokazał się nie najgorzej i zremisował, ale grał u siebie - na wyjazdach krótko mówiąc jest dramat. Problemem FCU dziś będą braki kadrowe, z którymi musi zmagać się trener. Zagrać nie mogą - bramkarz Rob van Dijk (14/0), obrońcy Marcus Nillson (14/0) i Daan Bovenberg (18/3), defensywny pomocnik Johan Mårtensson (16/1) oraz napastnik Jacob Mulenga (12/7). W szeregach gospodarzy również nie wystąpi dwóch defensorów - Daryl Janmaat (20/2) i Ramon Zomer (20/2) i napastnik Oussama Assaidi (16/7), ale uważam, że Fryzowie przy tych absencjach i tak sobie poradzą. Lokata, którą obecnie zajmuje Utrecht nie jest dziełem przypadku - to w tej chwili bardzo przeciętny zespół i w meczu z SC Heerenveen w moim odczuciu nie ma większych szans.

Heracles Almelo - Excelsior Rotterdam
Typ: over 3,5 @ 2.20

W najmocniejszym składzie do sobotniego spotkania z Excelsiorem przystąpią zawodnicy Heraklesa. Trener Peter Bosz posiada pełen komfort i ma w kim wybierać, zwłaszcza w formacji ofensywnej. Prym w ataku wiedzie Glynor Plet, który w ubiegłym sezonie zdołał pokazać się z dobrej strony, choć nie grał regularnie. W poprzedniej kolejce Heraclieden przegrali co prawda w Groningen (1-2), ale zostawili po sobie dobre wrażenie. Z przyjemnością ogląda się mecze z udziałem tej drużyny, która gra otwarty futbol i stwarza naprawdę sporo okazji do zdobycia bramki - w defensywie też gubi się. Piłkarze z Rotterdamu przed tygodniem rozbili NAC Breda (3-0), grają w pełni zaangażowani. Było to o tyle cenne zwycięstwo, że pozwoliło zbliżyć się do bezpiecznych miejsc i uwierzyć w pozostanie w lidze. Co warto podkreślić, Excelsior potrafił zdominować NAC, postawić wszystko na atak, a przy okazji miał odrobinę szczęścia, bo rywal mecz kończył w dziewiątkę. Na Polman Stadion według mnie goście też zagrają ofensywnie, bo tylko wygrane przedłużają ich szanse na utrzymanie się. Dlatego też liczę na bramki - choć jedną ze strony przyjezdnych, bo jestem przekonany, że Heracles ze skutecznością nie będzie miał problemu.

ll9 149

ll9

Użytkownik
SC Heerenveen - FC Utrecht - 1 - 1.50 - Betsafe ✅ (2-0)

Mecz 19 kolejki holenderskiej Eredivisie. Dziś o godzinie 19:00 piłkarze Heerenven będą podejmować na Abe Lenstra Stadion 14stą ekipę obecnego sezonu FC Utrecht. 5 miejsce w tabeli jakie w tej chwili zajmują Fryzowie jest w pełni zasłużone, bo piłkarze Roba Jansa grają w tym sezonie naprawdę dobry i skuteczny futbol. Przed tygodniem wywieźli trzy punkty z De Graafschap grając przez większość spotkania w dziesiątke po czerwonej kartce Darryla Janmaata. Już przed rundą wiosenną piłkarze z Fryzii błyszczeli formą pokonując w meczach sparingowych chociażby niemiecki Bayer Leverkusen i Hannover 96. Dobra pozycja w tabeli to zasługa przede wszystkim lidera strzelców Eredivisie napastnika Dosta i dosyć skuteczna gra na własnym boisku. Dzisiejsi rywale również dobrze radzą sobie na własnych śmieciach, natomiast ich gra wyjazdowa w tym sezonie to prawdziwa bolączka. Tylko 5 pkt w dziewięciu spotkaniach i aż 6 porażek do dotychczasowy dorobek piłkarzy Jana Woutersa. Do tego trener gości w dzisiejszym spotkaniu nie będzie mógł skorzystać Roba van Dijka, Daana Bovenberga, Marcusa Nilssona, Johana Martenssona i Jacoba Mulengi. Faworytem dzisiejszego spotkania są bez wątpienia gospodarze, za którymi ponadto przemawia historia ostatnich spotkań rozgrywanych na Abe Lenstra. Kurs 1.50 jak najbardziej do zagrania.

omerta 968

omerta

Użytkownik
W sobotę połowiczny sukces. Ekipa SC Heerenveen zagrała swoje, zdobyła szybko dwie bramki (po rzucie rożnym i strzale głową oraz po efektownym uderzeniu sprzed pola karnego) i kontrolowała już cały mecz, natomiast Heracles pokonał Excelsior tylko 3-0 i jedego trafienia niestety zabrakło.

Feyenoord Rotterdam - Ajax Amsterdam
Typ: Feyenoord @ 3.20

Tak wysoki kurs zaproponowany na triumf Portowców w klasyku ligi holenderskiej biorę w ciemno. Zawodnicy Feyenoordu w tym sezonie na De Kuip wygrali z PSV Eindhoven i Twente Enschede. Ten fakt w gruncie rzeczy mi wystarcza do tego, aby sądzić, iż również z Ajaksem sobie poradzą. Tym bardziej, że Joden nie są wielce wymagającym rywalem. Kilka poważnych wpadek w ich wykonaniu miało już miejsce (w lidze i w europejskich pucharach), ale też w pucharze Holandii, bo w ubiegłym tygodniu odpadli z KNVB Beker (porażka z AZ). Od kilkunastu miesięcy Joden mnie nie przekonują i nic w tej kwestii się nie zmienia. Feyenoord wręcz przeciwnie, potrafi zaskoczyć in plus, ale też in minus. Przykład? Porażka przed tygodniem w Venlo, która była dla wszystkich szokiem. Jednak w starciu z Ajaksem przykrej niespodzianki moim zdaniem nie będzie. Zwłaszcza, że gospodarze będą mogli zagrać w najsilniejszym składzie (zabraknie tylko Karima El Ahmadiego) w przeciwieństwie do Joden (poza kadrą są Toby Alderweireld i Gregory van der Wiel oraz Derk Boerrigter). Jeśli zespół Feyenoordu wygrał z PSV i Twente, to dlaczego miałby nie wygrać z Ajaksem? Jestem przekonany, że Portowcy ponownie pokażą klasę, ogromną motywację, wolę zwycięstwa, a formą po raz kolejny błyśnie Szwed John Guidetti.

Otrzymane punkty reputacji: +10
przemekg 16

przemekg

Użytkownik
Feyenoord - Ajax over 2.5 1.67
Azjatycka suma goli to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie w tym meczu ???? patrząc na ostatnie 10 meczy obu drużyn aż miło ogląda się ich mecze, w meczu Ajaxu pada średnio 3,9 bramki na mecz, w Feye 3,4 bramki. Ale pójdźmy dalej w statystykę ... u siebie Feyenoord ma średnią 3,25 gola na mecz, na wyjeździe Ajax ma 3,9 gola na mecz ????
W 18 meczach w tym sezonie Ajax ma 3,94 bramki na mecz, Feyenoord ma 3,28 bramki na mecz.
Co ciekawe tylko 1 z 9 ostatnich meczy między obiema drużynami w Rotterdamie nie skończył się overkiem.
Podsumowując, pomimo osłabień kadrowych w obu ekipach, emocji ani bramek nie powinno dziś zabraknąć ???? stawka też nie może być byle jaka, bo zapowiada się ładna wymiana ciosów ????

omerta 968

omerta

Użytkownik
Szacunek dla Portowców, szacunek dla 19-latka Johna Guidettiego. 13 spotkań - 14 goli. Szok.

NEC Nijmegen - Den Haag
Typ: NEC Nijmegen @ 1.90

Idąc za ciosem, w ostatnim spotkaniu 19. kolejki stawiam na triumf Cesarskich. Drużyna prowadzona przez Alexa Pastoora rozegrała przed tygodniem naprawdę dobry mecz w Arnhem, wygrywając derby z Vitesse (1-0). Wówczas byłem przekonany, że wzmocnieni kadrowo Nadreńczycy pewnie rozprawią się z mimo wszystko przeciętnym rywalem. Dlatego też byłem wielce zaskoczony końcowym rezultatem, ale przede wszystkim świetną postawą NEC. Dzisiaj liczę na kolejny dobry występ, zwłaszcza, że nie licząc braku norweskiego pomocnika Abdisalama Ibrahima (10/1), zagrają w najsilniejszym składzie. Ekipa Bocianów ma za sobą spotkanie z Rodą JC Kerkrade, które zakończyło się podziałem punktów (3-3). W tym meczu zawodnicy Den Haag popełnili sporo prostych błędów (włącznie z tymi indywidualnymi) i pełnej puli oczek po prostu nie mogli zdobyć. Podobnie jak w przypadku NEC, tak i wśród gości nie zobaczymy tylko jednego piłkarza, a jest nim zawieszony Ramon Leeuwin (11/0). Den Haag na wyjazdach nie zachwyca, to raz, a dwa, że traci mnóstwo bramek (blisko trzy na mecz). Ja opierając się na tym, co widziałem w spotkaniu Vitesse - NEC, jestem skłonny zaryzykować i w pojedynku Cesarskich z Bocianami postawić na zwycięstwo gospodarzy, którzy w moim odczuciu są w stanie dzisiaj wygrać.
Niedziele idealna, dwa dobre typy na plus, aczkolwiek i tak szału nie ma. We wtorek, środę i czwartek mecze pucharu Holandii. Coś na pewno się wybierze.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom