>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

19 kolejka Bundesligi [29-31 stycznia 2016]

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Jak to w piątki bywa, jeden mecz na niemieckich boiskach mamy, z punktu widzenia kibica bundesligi zdaję się być nad wyraz ciekawy, macie jakieś przemyślenia oraz typy na dzisiejsze spotkanie?

Mainz - BMG
typ: over 2,5 @ 1,76 pinnacle ⛔

Źrebaki nadal bez Herrmanna , Xhaki a jeszcze wypadł Dahoud, który nie spisywał się najlepiej ostatnio. W poprzednim meczu w &#39;derbach&#39; spotkanie mogło się potoczyć równie dobrze w drugą stronę, oba kluby miały swoje sytuację. Borussia nie od dziś jest znana ze swoich overowych meczów. Mainz zagrało lekką kichę w Inglostadt , jednak u siebie to inna drużyna, z przodu grają szybko i kombinacyjnie, nie oddają pola gry (musi to być Bayern by ich zdominować). Wpierw chciałem zagrać w stronę gości, jednak te osłabienia oraz to że Mainz od paru sezonów utrzymuje swój solidny poziom, wciąż mając szanse na europejskie puchary, poszedłem w stronę bramek. Wątpię by drużyny wzajemnie się badały, to nie ten etap sezonu, na bramkę będzie odpowiedź bramką albo kontrą na podwyższenie, liczę tu na bramkowy remis.

P 5

porucznik

Użytkownik
Wolfsburg - Koeln
Typ: X2 ✅
Buk: betclic
kurs: 2,25

To spotkanie rzuciło mi się w oczy od razu, a szczególnie kurs na wygraną drużyny z Kolonii. Jak dla mnie bardzo wysoki, biorąc pod uwagę fakt, że oba zespoły sąsiadują ze sobą w ligowej tabeli i dzieli je tylko dwa punkty. Koeln jest naprawdę nieobliczalnym zespołem, choćby dlatego że już nie raz topiłem pieniądze, kiedy grałem przeciwko nim z teoretycznie silniejszym rywalem.
Dwa ostatnie mecze tych drużyn zakończyły się remisami. Wolfsburg ostatnio dołuje, co goście mogą wykorzystać i urwać choćby punkt. Kurs 2,25 warty zagrania, chociaż może nie grubej kasy. Spodziewam się minimum dwóch bramek w meczu, na co wskazuje statystyka bezpośrednich pojedynków obydwu ekip, jak i ostatnie spotkania w lidze.

pismack 19

pismack

Użytkownik
Dyscyplina-Piłka Nożna-Niemcy,Bundesliga
Godzina: 15:30
Spotkanie: Bremen-Hertha
Typ: 2
Kurs: 2,80
Bukmacher: bet365
Analiza:
Jestem bardzo zdziwiony takim wysokim kursem na zespół z Berlina dlatego uważam,że warto zainwestować w ten mecz. W 19 kolejce Bundesligi zmierzą się zespoły Werderu oraz Herthy.Werder w tym sezonie niczym nas nie zaskakuje i znowu będzie się bił o otrzymanie w lidze natomiast Hertha jest bardzo dużym zaskoczeniem(mają 3 miejsce w lidze).Werder udanie rozpoczął rok wygrywając z Schalke(!) 1:3 natomiast Hertha bezbramkowo zremisowała z Augsburgiem.
Oto przewidywane składy :
Werder : Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, S. Garcia – Fritz, Junuzović – Oztunali, Grillitsch – Pizarro, Ujah

Hertha : Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Haraguchi, Darida, Kalou - Ibisević
Myślę,że zwycięstwo w dzisiejszym meczu zespołowi z Berlina załatwi duet Kalou-Ibisević,którzy razem mają strzelonych 15 goli a w zespole gospodarzy zabraknie kilku ważnych graczy(min P.Bargfrede). Hertha traci bardzo mało goli(18) i całkiem dobrze gra na wyjeździe(bilans 4-1-4) natomiast zespół Werderu gra tragicznie na swoim boisku w 8 meczach wygrali tylko jeden oraz jeden zremisowali resztę przegrali.Myślę że w tym przypadku powiedzenie, że jedna jaskółka wiosny nie czyni jest trafne i zespół gospodarzy przegra ten mecz.

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Werder - Hertha⛔
typ: Hertha
kurs:.3.01
Pin(akle)

Werder w tym sezonie wygrał ledwie jeden mecz na własnym stadionie,zdecydowana większość domowych meczów to przegrane,dziś przyjdzie im grać z drugą najlepszą defensywą w lidze.Rywal Herthy w walce o ligę mistrzów - Gladbach uległ wczoraj Mainz co oznacza że jeśli goście dziś wygrają to odskoczą na siedem punktów.Tydzień temu Werder wygrał z Schalke na wyjeździe ale oni większość swoich meczy wygrywają na wyjeździe aniżeli u siebie.Werder nie przełamie Berlińskiej defensywy i to goście zgarną trzy punkty

B 8

baldrick

Użytkownik
Bayer - Hannover
Typ: Bayer handi 0:1 wygra. 1,71 fortuna.
W poprzedniej kolejce mecz na wyjeździe z Hoffenheim, które według mnie zacznie w końcu zdobywać punkty i wyjdzie ze strefy spadkowej, zakończony remisem, szczelnie zamknięta obrona wieśniaków w końcu się przełamała i aptekarze strzelili gola ratującego punkt. Dziś mecz u siebie, nie widzę żadnego argumentu, dla którego Hannover miałby tu powalczyć, nie z nimi i przy obecnej dyspozycji ofensywy.

C 58

cesarz

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Hannover 96
Leverkusen powyżej 1,5 gola @ 1,33 ✅ Chicharito - Kiessling
Betclic
Aptekarze w poprzedniej kolejce uratowali jeden punkt w meczu wyjazdowym z Wieśniakami, którzy jak pisze wyżej kolega Baldrick zagrali solidnie w obronie.
Drużyna z Leverkusen na wyjeździe zawsze grała dużo słabiej niż &quot;na własnych śmieciach&quot;.
Leverkusen u siebie jest mocne i strzela sporo goli. Atak Chicharito - Kiessling wspierany przez mocne skrzydła Calhanoglu - Bellarabi daje gwarancję bramek.
Dodatkowym bodźcem poza własną publiką, motywującym Aptekarzy do zwycięstwa i ofensywnej gry jest fakt, iż wczoraj Mainz wygrało z Gladbach i przy dzisiejszym zwycięstwie gospodarze przeskoczą druzynę Źrebaków w tabeli i awansują na 4 miejsce
Co do gości. Po osiemnastu kolejkach bieżącego sezonu Hannover zamyka tabelę.
Druźynę objął Thomas Schaaf, ale na efekt nowej miotły chyba trzeba poczekać do następnej kolejki kiedy to Hannover zmierzy się u siebie z Mainz.
Przypuszczalne składy:
Bernd Leno - Jonathan Glao Tah, Roberto Hilbert, Wendell, Omer Toprak - Hakan Calhanoglu, Christoph Kramer, Karim Bellarabi, Kevin Kampl - Javier Hernandez, Stefan Kiessling
Ron-Robert Zieler - Miiko Albornoz, Hiroki Sakai, Ceyhun Gulselam, Marcelo - Edgar Prib, Manuel Schmiedebach, Andre Hoffmann, Hotaru Yamaguchi - Hugo Almeida, Adam Szalai
Ja osobiście dokładam do tego Dortmund powyżej 1,5 gola @ 1,38 ✅ Pierre-Emerick Aubameyang - choć pierwszy gol ze spalonego
Tak więc:
Leverkusen powyżej 1,5 gola @ 1,33
Dortmund powyżej 1,5 gola @ 1,38

Ako: 1,84✅

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ Bayern - Hoffenheim
Powyżej 3,5 bramek ⛔ ⛔ usnąłem na tym meczu ⛔ ⛔
(1,72) B365
Bayern dzisiaj na swoich śmieciach będzie grał z najgorszą drużyną w lidze. Więc spodziewam się &#39;&#39;małego&#39;&#39; łomotu na bramkę rywali. Lewandowski i spółka raczej nie będą mieli problemu z pokonaniem dzisiejszych gości. Kwestia tylko na ile sobie pozwolą. Ale spodziewam się, że dzisiaj się trochę z rywalem pobawią. Bawarczycy mają 48 bramek zdobytych na 18 meczy, w tym tylko 9 bramek straconych. Więc wynik jak najbardziej obiecujący. Gospodarze, na pewno będą dzisiaj dominować. Jak na moje to nie będą się za bardzo płaszczyć nad rywalem i te 4 gole zrobią. Nawet nie zdziwię się jak połowę tego overu zrobią do połowy.

C 58

cesarz

Użytkownik
Bayern Monachium - TSG 1899 Hoffenheim

Bayern powyżej 2,5 gola w meczu @ 1,42⛔
Bayern powyżej 0,5 gola w 1 połowie @ 1,22✅
Bayern powyżej 1,5 gola w 1 połowie @ 2,10⛔
Bayern powyżej 2,5 gola w 1 połowie @ 4,30⛔
Bayern wygra obie połowy @ 1,75✅
Robert Lewandowski strzeli gola @ 1,45✅
Robert Lewandowski strzeli 2 gole @ 2,50
✅

Betclic

Myślę, że szykuje się dziś pogrom w Monachium.
Postaram się jak najbardziej merytorycznie uzasadnić swoją tezę, a mianowicie:

Bayern po 18 kolejkach, z 49 punktami na koncie jest liderem Bundesligi, co chyba nikogo dziwić nie powinno. Grupę pościgową otwiera Borussia Dortmund, która traci do lidera 5 punktów, jednak Bawarczycy kończą dziś kolejkę i myślę, że pewnie sięgną po wygraną w starciu z Wieśniakami, aby ponownie odskoczyć BvB na 8 punktów.
Bilans Bayernu w meczach na własnym stadionie - 9 zwycięstw w 9 meczach, 32 bramki strzelone i tylko 3 stracone.
Goście natomiast obracają się w zupełnie innych realiach ligowej rzeczywistości.
Hoffenheim znajduje się w strefie spadkowej na 17 miejscu z dorobkiem zaledwie 14 punktów. W 9 meczach wyjazdowych - 5 porażek, 3 remisy i 1 zwycięstwo, 8-13 bramki

Bayern rozegra dziś pierwszy ligowy mecz na Allianz Arena w 2016 roku.
Myślę, że gospodarze będą chcieli jak najlepiej zaprezentować się przed własną publicznością i zagrają ładny, ofensywny futbol.

Dodatkowym smaczkiem jest fakt, iż Gwiazda Południa rozegra dziś jubileuszowe spotkanie, 500 mecz na AA. Także dziś w Monachium prawdziwe święto!
Bawarczycy lubią celebrować takie wydarzenia i uczcić to solidnym zwycięstwem.

&quot;Jutrzejszy mecz Bayernu Monachium z TSG Hoffenheim będzie jubileuszowym wydarzeniem w życiu Allianz Arena. Jak bowiem policzyli statystycy, potyczka ta będzie meczem numer 500 rozegranym na stadionie, który ponad dziesięć lat temu został oddany do użytku.&quot; - Oficjalny polski serwis Bayernu

Sporo się mówi ostatnio jakoby w drużynie gospodarzy panowała zła atmosfera.
Kicker podawał takie doniesienia, ale wiadomo jak to jest...
Ja uważam, że to media podgrzewają atmosferę i plotki są przesadzone.
Ponadto Bawarczycy w takich właśnie chwilach lubią pokazać, że wszystkie te spekulacje można włożyć między bajki. Zresztą ostatni mecz pokazał, że wśród samych zawodników panują pozytywne relacje. Po strzelonych bramkach przez Lewego w wyjazdowym spotkaniu z HSV wszyscy Bawarczycy zbiegali się i celebrowali razem gole. A już najdobitniej brak jakichś napięć wewnątrz zespołu pokazała sytuacja kiedy Thomas Muller oddał Robertowi karnego, którego sam wywalczył!

I tak oto płynnie przejdę do kolejnego argumentu potwierdzającego moje założenia.
Robert Lewandowski i walka o koronę króla strzelców.
Wczoraj Aubameyang w meczu z Ingolstadt zdobył 2 bramki i ma już na koncie 20 trafień. Lewy ma 17, traci zatem do Gabończyka 3 gole. Widać, że Robert jest nadal w gazie i koledzy z drużyny mu pomagają.

&quot;Polski napastnik mistrza Niemiec ma doskonałe szanse, by zwiększyć swój bramkowy dorobek w meczu z Hoffenheim. Broniący bramki Wieśniaków Oliver Baumann to bowiem jego ulubiony przeciwnik. W rozgrywkach Bundesligi, Lewandowski zdołał go pokonać już dziesięciokrotnie.&quot; - Onet

Przewidywane składy:

Bayern Monachium
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Badstuber, Alaba - Xabi Alonso - Douglas Costa, T. Müller, Thiago, Coman - Lewandowski

TSG 1899 Hoffenheim
Baumann - Kaderabek, Schär, Süle, J.-S. Kim - Strobl, Rudy - Volland, Hamad, Schmid - E. Vargas

--------------------------
Widzę, że kolega Wonderkido mnie uprzedził, ale pisałem tę analizę chyba z godzinę.
Ciężko się skupić w niedzielne popołudnie, szczególnie po gorączce sobotniej nocy ????
Najważniejsze, że mamy zbieżne przypuszczenia co do meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +28
massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Hoffenheim +2.5 gola✅
2.1

W składzie Bayernu jest Robben więc to oznacza dużo kiwania się,głupich strat,egoizmu więc przynajmniej kilka dogodnych sytuacji na pewno będzie zmarnowanych,Lewandowski i Robben w jednej drużynie,to nie działa tak.Bayern bez Boatenga i Martineza a na środku obrony z konieczności zagra Xabi Alonso,myślę że goście mają szansę strzelić chociaż gola w tym meczu i nie liczę na żaden pogrom.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pewnie, że mają szansę strzelić gola Bawarczykom. Ale na fajerwerki bym się nie nastawiał. Bayern, od razu raczej zacznie bombardowanie, patrząc na ich ostatnie mecze, to tych bramek było znacznie mniej. Dzisiaj powinniśmy zobaczyć nieco odmienione role. Jak w pierwszej połowie potrafią ubić rywala dobitnie, to i tu nie będą mieli problemu ze zdobywaniem bramek. Natomiast goście, niska lokata w tabeli ale postarają się coś tam ukąsić. ;)

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Bayern - TSG
TSG strzeli gola @ 2,25
bet365

Bayern to pewnie wygra, TSG z takim składem nie powinno ale i tak będą się bronić. Mimo to ich ofensywa i jako taka gra z kontry funkcjonują dość dobrze. W poprzednim ich meczu strzelili gola, mogli nawet dwa (karny) , skład trochę bardziej przemeblowany, ale czasem grając na wyjeździe łatwiej skontrować i zdobyć gola. Drugą szansą jest szybkie prowadzenie Bawarczyków 2-3:0 i lekkie rozluźnienie.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Klasyka Bayernu i Guardioli, klepanie, klepanie, klepanie. Bezproduktywna parodia dawnej Barcelony. W tej formie nie strzelą nawet gola Juventusowi, brak rozgrywającego jest aż nadto widoczny. Thiago nie jest piłkarzem na miarę walki o wygranie Ligi Mistrzów, nie bez powodu bez problemu pozbyli się go z Barcelony. Liga jest bardzo słaba, więc Bayern wygrywa grając na 50% możliwości, coś jak PSG we Francji. Moim zdaniem ten brak konkurencji odbije się w tym sezonie w Lidze Mistrzów i Bayern odpadnie szybciej, niż się wszystkim wydaje. Pisałem to już kilkukrotnie, warsztat Guardioli jest strasznie przereklamowany i z tym trenerem nie wygrają nic poza swoim podwórkiem. Nie chce mi się wierzyć, że szykują formę na Juve i nie widzę, że Bayern zacznie raptem grać o klasę lepiej. Na koniec rundy jesiennej mieli wiele kontuzji, więc nic dziwnego, że grali tak źle, ale teraz wrócili już prawie wszscy najważniejsi gracze i nic się nie zmieniło. Jak dla mnie projekt z Guardiolą na czele to totalny niewypał. Hiszpan zabił świetną ekipę Heyinckessa, robiąc maszynkę do klepania, znaną ze schyłku jego przygody z FCB.

C 58

cesarz

Użytkownik
Klasyka Bayernu i Guardioli, klepanie, klepanie, klepanie. Bezproduktywna parodia dawnej Barcelony. W tej formie nie strzelą nawet gola Juventusowi, brak rozgrywającego jest aż nadto widoczny. Thiago nie jest piłkarzem na miarę walki o wygranie Ligi Mistrzów, nie bez powodu bez problemu pozbyli się go z Barcelony. Liga jest bardzo słaba, więc Bayern wygrywa grając na 50% możliwości, coś jak PSG we Francji. Moim zdaniem ten brak konkurencji odbije się w tym sezonie w Lidze Mistrzów i Bayern odpadnie szybciej, niż się wszystkim wydaje. Pisałem to już kilkukrotnie, warsztat Guardioli jest strasznie przereklamowany i z tym trenerem nie wygrają nic poza swoim podwórkiem. Nie chce mi się wierzyć, że szykują formę na Juve i nie widzę, że Bayern zacznie raptem grać o klasę lepiej. Na koniec rundy jesiennej mieli wiele kontuzji, więc nic dziwnego, że grali tak źle, ale teraz wrócili już prawie wszscy najważniejsi gracze i nic się nie zmieniło. Jak dla mnie projekt z Guardiolą na czele to totalny niewypał. Hiszpan zabił świetną ekipę Heyinckessa, robiąc maszynkę do klepania, znaną ze schyłku jego przygody z FCB.
Masz sporo racji, ale nie uważam, że Bayern jest skazany na porażkę z Juventusem. Sam napisałeś, że Bawarczycy grają w meczach ligowych na 50%. Ponadto wiadomo jaki jest poziom motywacji innych klubów na mecze z Mistrzem Niemiec, każdy zespół muruje bramkę i gryzie trawę aby dostać jak najmniejszy wymiar kary. Kolejna rzecz to poziom motywacji samych zawodników Bayernu, który na mecze z ligowymi przeciętniakami nie musi być specjalnie wysoki, bo w większości to utytułowani gracze.

Ja jako kibic Bayernu, już prawie od 20 lat z bólem serca patrzę na obecną sytuację w moim ukochanym klubie.
Guardiola zniszczył Bayern i tu przyznaję Ci 100% racji.
Od początku kiedy z wielką pompą ogłaszano, że &quot;wielki&quot; trener przychodzi do Monachium, byłem bardzo sceptyczny.
Posiadanie, posiadanie, posiadanie - to myśl szkoleniowa Guardioli.
Gość naprawdę jest irytujący, zachowuje się tak jakby był bogiem futbolu,
a w moim mniemaniu jest po prostu słabym trenerem.
Bayern potrzebuje trenera z jajami, z autorytetem, a Pep to taka cip.a przepraszam za wyrażenie, ale to adekwatne słowo. Mam nadzieję, że admini mnie nie ukarzą za to ????

Pamiętam czasy gdy cała futbolowa Europa drżała na myśl o starciu z Bayernem, gdy Barcelona dostała łomot 0:7 w dwumeczu LM, gdy laliśmy wszystkich po kolei, gdy wszystko funkcjonowało jak należy.
To były czasy, dzięki Jupp za tyle pięknych emocji.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom