>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

19. kolejka 1. Bundesligi [ 21.01 - 23.01.11 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tedzik śpi, a my już mamy mecze jutro.;).

Kursy - Expekt.​

Wczoraj już zaglądałem w ofertę i wpadło mi w oko jedno zdarzenie już ostrzyłem zęby, żeby je zabrać, ale jak grom z jasnego nieba spadała na mnie informacja, że nie zagra Cisse także typ na over1.5 Freiburga nie wygląda kolorowo.Trzeba będzie poszukać czegoś innego, zastanawiałem się nad underem w Hamburgu, ale trochę ryzykowne zagranie także jeszcze się zastanowię, ale nie jestem skłonny co do typu.Z tego co widzę to najlepiej wygląda Schalke gdzie będzie na pewno over oraz skusiłbym się na DNB ekipy Maghata także ten mecz opiszę w dziale.Jeszcze konkretniej poczytam dziś na temat meczy i może coś jeszcze się wybierze.

Zapraszam do dyskusji.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Króko i na temat.
Hamburger SV - Eintracht // Hamburger (AH -1) @ 2,10
[ Pinnacle] ZWROT
FT 1-0

Hamburg w ostatnim meczu z Schalke pokazał jak jest przygotowany na drugą część sezonu. W gospodarzach drzemie potężna siła ofensywna. Z przodu Van Nistel Roy obsługiwany przez jednych z lepszych skrzydłowych w lidzę , którzy imponują szybkością i techniką Pitroipa , Elia no i włączającego się do tego wszystkiego Ze Roberto.Patrząc na obronę gości może to skończyć się tragedią w tym spotkaniu bowiem są zmuszeni grać bez Franza , Russa i paru innych podstawowych graczy o których wartości pisałem i nie będę się powtarzał. Eseju nie ma co pisać .Hsv pod każdym względem ma przewagę jeśli chodzi o to spotkanie.U gospodarzy nie zagrają jeszcze Joris Mathijsen, a do niego dołączyli Castelen, Marcell Jansen, Jose Paulo Guerrero i Diekmeier
Przewidywane składy kicker.de
HSV: Rost - Demel, Kacar, Westermann, Aogo - Rincon, Zé Roberto - Pitroipa, Elia - van Nistelrooy, Ben-Hatira Eintracht: Nikolov - S. Jung, Clark, K. Kraus, Petkovic - Meier, Köhler - Ochs, Halil Altintop, Fenin - Gekas
Hannover - Schalke // Hannover @ 3,07 //
[pinnacle] FT 0-1
Value. Nie wiem dlaczego taki kurs ale jak dają to trzeba brać póki nie poleci w dół...
Gospodarzę doskonale weszli w drugą fazę rozgrywek pokonując osłabiony Eintracht na wyjeździe 0:3 .Duet Ya Konan-Abdelloue znowu dał znać o sobie obaj gracze wpisali się na listę strzelców w tamtym spotkaniu co jest na pewno dobrym zwiastunem przed spotkaniem z &quot;niebieskimi&quot;.Slomka odmienił tą ekipę na graczach nie ciąży presja zwycięstwa , mało kto zakładał żeby walczyć o tak wysoką lokatę jednak dziś działacze Hannoveru na pewno liczą na &quot;coś&quot; więcej.W sobotę będzie doskonała okazja do dopisania 3 pkt bo przyjedzie słabe Schalke...
Mecz z Hamburgiem miał być dobrym początkiem dla graczy Magatha jednak stało się inaczej. Polityka jaką prowadzi szkoleniowiec &quot;niebieskich&quot; nie zaprowadzi ich zbyt daleko.W drużynie jest fatalna atmosfera , trener męczy zawodników dając im niesamowity wycisk na treningach co potem widać na boisku gdy przychodzi rywalizować z innymi ekipa. Zawodnicy są przemęczeni, brakuję szybkości i sił. Jak wyżej pisałem atmosfera w zespole nie najlepsza a to często przekłada się na wyniki.Patrząc na potencjał Schalke wydaję się , że to oni powinni tutaj spokojnie pokonać H96 jednak ta liga pokazuję , że faworyci buków często przegrywają. Dla mnie faworytem jest H96 a , że kurs powyżej 3 to tylko skorzystam. Schalke to taki rywal , który leży gospodarzą ostatnie 3 spotkania to 2:1 dla H96.
Prawdopodbne składy kicker.de H96:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Schalke:
Neuer - Matip, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Draxler - Raul, Huntelaar

Otrzymane punkty reputacji: +4
groven 2,2K

groven

Forum VIP

FSV Mainz 05 - VFL Wolfsburg
Wynik: 0:1

Typ: Obie drużyny strzelą? (1=tak)
Kurs: 1.70

Mainz nadal wysoko w tabeli. Rewelacja rundy jesiennej podejmuje tym razem na własnym boisku jedno z rozczarowań ekipę VFL Wolfsburg. Przyjezdni co ciekawe bez przegranej od 7 meczy, ale także bez wygranej. Śrubują klubowy rekord remisów z rzędu. Na Bruchweg Stadion będzie trudno wilkom zatrzymać gospodarzy, lecz skoro ostatnio zatrzymali Bayern u siebie to być może wyczyn ten powtórzą z Mainz. Gospodarze pierwszy mecz po przerwie przegrali ze Stuttgartem 1:0. Tym razem zapowiadają trzy punkty, a co za tym idzie strzelanie bramek. Mainz nie lubi remisować. Jako jedyna ekipa Bundesligi nie zanotowała nawet jednego remisu we wszystkich 18 kolejkach. Drużyna Wolfsburgu w tym sezonie na wyjeździe wygrała tylko raz. Jak podają źródła internetowe w sobotnim meczu drużynie gospodarzy nie będzie mógł pomóc jedynie kontuzjowany Bo Svensson. Zdecydowanie poważniej osłabiony zagra Wolfsburg. W jego szeregach zabraknie bowiem Makoto Hasebe i Caiuby&#39;ego. Każdy wie że goście stracili swojego najgroźniejszego piłkarza Edina Dżeko. Bardzo ciężko będzie go zastąpić. Mimo że jest Mario Mandžukić, Ashkan Dejagah, oraz Edinaldo Batista Libânio to jednak nie ta klasa piłkarzy. Zdaniem niemieckiej prasy, Mark Van Bommel, pomocnik i kapitan Bayernu Monachium jeszcze w tym tygodniu zostanie piłkarzem VfL Wolfsburga. Na mecz z Mainz jednak jeszcze go nie będzie. Ja liczę przynajmniej na jedno trafienie przyjezdnych i spodziewam się tego że nie przestraszą się drużyny FSV Mainz 05. Ciekawym typem jest tu over 2,5 gola. Ja proponuję typ, że obydwie drużyny strzelą gola. Unibet płaci 1.70. Wilki zrobią wszystko, aby powiększyć przewagę nad strefą spadkową do której im coraz bliżej. 14 pozycja oraz 20 punktów na koncie nie pozwala spać spokojnie piłkarzom oraz trenerom.

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 381

szczurek

Użytkownik
Bundesliga - 19 kolejka
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1 @1,53 ✅ 1:0

Dzisiaj rozpocznie się 19 kolejka Bundesligi. Na Imtech Arena w Hamburgu, zmierzą się ze sobą HSV i Eintracht Frankfurt.
Na początek zaglądamy w tabelę. Obie drużyny są w niej sąsiadami. HSV jest siódmy, a Eintracht ósmy. W przypadku Hamburga jest to porażka, HSV ma skład pozwalający walczyć o mistrzostwo Niemiec. Eintracht to przeciętna drużyna, i miejsce w środku tabeli jest ich ambicją na ten sezon. Na papierze Hamburg jest dużo silniejszy. Wszystkie formacje są znakomicie obsadzone. Niesamowity Ruud van Nisterlooy w ataku, wspomagany przez Mladena Petricia, i Jose Paolo Guerrero. Na skrzydłach Eljero Elia i Jonatham Pitroipa. Ze Roberto i Piotr Trochowski w środku pola. Silna obrona z Westermannem i Mathijsenem na środku, i solidny Frank Rost w bramce. Eintracht nie może w żaden sposób odpowiedzieć na te atuty. Stawiają na grę defensywną, drużynową. Dobra strategia na słabsze drużyny, ale z Hamburgiem na Imtech Arena chyba nie wystarczy.
Jeśli chodzi o absencję, to na pierwszy plan wysuwa się nieobecność Pirmina Schweglera, filara środka pola w Eintrachcie, który pauzuje za czerwoną kartkę. Kontuzjowani są Marco Russ, Maik Franz, Georgios Tzavellas, Chris, Aleksandr Vasoski i Zlatan Bajramović. Widać dość poważny szpital w drużynie gości. Absencje nie omijają także Hamburga, choć nie są aż tak poważne. Nie zobaczymy Hueng-Min Sona, który poleciał na Puchar Azji. Kontuzjowani są Joris Mathijsen, Marcell Jansen i Jose Paolo Guerrero. Za kartki pauzuje David Jarolim. Na szczęście Hamburg dysponuje silną ławką rezerwowych, więc te straty powinny zostać zamaskowane.
Stawiam z przekonaniem na Hamburg, jeśli chcą zagrać w przyszłym sezonie przynajmniej w Europa League, to muszą takie mecze wygrywać.
Przewidywane składy:
HSV (4-2-3-1) Rost - Aogo, Westermann, Kacar, Demel - Ze Roberto, Rincon - Elia, Trochowski, Pitroipa - Van Nisterlooy
Eintracht (4-2-3-1) Nikolov - Kohler, Petković, Clark, Jung - Rode, Meier - Fenin, Altintop, Ochs - Gekas

Otrzymane punkty reputacji: +2
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Strasznie zaspałem w przeciwieństwie do buków gdzie kurs na HSV spadł z 1,8.
HSV @ 1,57 ✅albo z handi
Eintracht praktycznie bez podstawowej linii obrony, w porównaniu do poprzedniego meczu wypadł jeszcze Kraus. Co to znaczy pokazał ostatnio H96 punktując ich ładnie, gubili się przy atakach nawet przy 3 zawodnikach oraz złe ustawienia przy stałych fragmentach. W środku jeszcze brak Schweglera.
Natomiast u gospodarzy wszystko wraca do normy, wrócili obrońcy, wrócił Petric i RvN i dzisiaj mają świetną okazję by się zrewanżować za porażkę 5:2 w pucharze Niemiec.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
HSV - EINTRACHT | TYP: 1 - 1,57 ✅ 1-0

Hamburger zaskoczył wielu, wygrywając na wyjeździe z Schalke. Na pls można także rozliczyć spotkania przygotowawcze do drugiej części sezonu, gdzie HSV wygrał m.in. z Ajaxem. Widać, że gospodarze są dobrze przygotowani do walki o europejskie puchary. Sytuacja w tabeli jest taka, że do miejsca premiowanego awansem do LM gospodarze tracą 6 punktów. Dużo i niedużo. Potrzeba seryjnego zdobywania punktów, a w najbliższym okresie HSV ma korzystny terminarz i warto najbliższe trzy mecze po prostu wygrać. Dziś mecz z Eintrachtem nie powinien być zbyt ciężkim rywalem. Zapewne stawi opór, bo to solidny zespół, ale wystarczy dobrze przykryć Gekasa i goście w ataku nie istnieją. Hannover w zeszłym tygodniu zrobił to bardzo umiejętnie i gładko wygrał 3-0.
Po obu stronach porównywalne osłabienia.
HSV bez Mathijsena, Jansena, Guerero i Jarolima.
Eintracht bez Schweglera (podstawowy pomocnik) i dwóch podstawowych obrońców: Russa i Franza.
Liczę na dobry występ HSV, podobnie jak to miało miejsce na Veltins Arena przed tygodniem. Tam podopieczni Armina Veha rozegrali świetne zawody i oby potwierdzili dobrą dyspozycję w dniu dzisiejszym.

M 0

mazur02

Użytkownik
Kursy na bayern za niskie, nie opłaca sie tego grać, bo oni dalej nic nie pokazują.
Z kolei na Hannover chyba trochę za wysokie, Schalke w tym momencie, do tego na wyjeździe to przecież nie jest potęga, tutaj może być wyrównany mecz.
St. Pauli gra radośnie w defensywie i potrafią strzelać bramki, jak z Freiburgiem w ostatniej kolejce, gdzie mieli przecież inicjatywę. Jestem ciekawy wyniku, ale na pewno nie zaryzykowałbym typu.
Imo warte gry są Werder i Bayer. Oba te zespoły grają ze słabiutko obecnie prezentującymi się drużynami

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tak jak mówiłem.

-

Hannover 96 - Schalke 04
0:1 ( 0:1 )

over2.5 ⛔⛔⛔
1.85 | Betway

Schalke DNB ✅✅✅
1.75 | Betway

Dwa bety w tym spotkaniu bo uważam je za najbardziej ciekawe a i kursy mnie satysfakcjonują.Gra drużyna vicelidera z Hannoveru z ekipą, która miała wystartować w tej rundzie z mocnego kopyta i uratować ten sezon łapiąc się do pucharu UEFA.Obie drużyny sprawiają rózne wrażenie, mecze jednych ogląda się super, a zaś drudzy prezentują mocno mosiężny futbol.
Właśnie gospodarze grają fajną piłkę i w tą rundę weszli super meczem we Frankfurcie.Zasługa to m.in dlatego, że mają super duet napastników Abdellaoue oraz Ya Konana, którzy świetnie współpracują.Warto również zauważyć dobrze kierowaną linię pomocy przez Pinto gdzie ma on do dyspozycji obok siebie młodych zawodników jak Schmiedebach czy Rausch i wygląda to dobrze, warto dodać, że jest trzeci młodzian, chyba mi się najbardziej z nich wszystkich podoba - Stoppelkamp, który jest kontuzjowany, a na pewno by dziś wystąpił. Defensywa również ciekawie wygląda, sami doświadczeni gracze bo główną postacią jest Pogatez oraz supportują mu Haggui oraz po bokach Cherundolo oraz Schulz.Fajnie wygląda ta formacja, jedyne co można zarzucić to, że bramkarz jest niedoświadczony.Generalnie rzecz biorąc to Slomka stworzył dobry zespół pozwalający na spokojnie utrzymanie w lidze, a wyniki na razie są trochę na wyrost umiejętnością graczy Hannoveru.Nie mniej jednak fajnie ogląda się ich mecze, widziałem własnie starcie na Commerzbank Arena i zagrali przede wszystkim bardzo wyrachowanie i efektownie bo te sytuacje co mieli to strzelili. W sparingach też zagrali przyzwolicie bo ze słabszym rywalem nie stracili gola i wygrali 1:0, zaś później ulegi Galacie 3:0, ale ta nauczka nie poszła na marne i mamy na razie efekt w postaci trzech punków na start.
U gości inaczej.Wydaje się, że burdel, który sam sobie Magath nie został uprzątnięty i już na darmo szukać zawodników, którzy zdobyli drugie miejsce w poprzednim sezonie.Fatalne ruchy transferowe, oddanie piłkarzy takich jak Moravek czy Rafinha bądź Kuranyi doprowadziły do takiego stanu rzeczy.Szkoda.Drużyna plasuje się na 11. pozycji z marnymi szansami na UEFA, ale na pewno będą walczyć bo zostało dużo kolejek.Wydawało się, że pod koniec rundy się rozpędzają, ale na początku kubeł zimnej wody na głowie i porażka z HSV.Szkoda mi na prawdę Mańka w bramce bo jest super zawodnikiem, dla mnie fenomenem bramkarskim w Europie, a niestety musi wyciągać tyle razy piłkę z bramki.Trudno się dziwić jak ma się takiego drewnianego stopera jak Metzerdera oraz Howedesa, którego rozwój się zatrzymał.Dalej, na prawej jest Schmitz, który grał jako napastnik w poprzednim sezonie, zaś na lewej Matip ze względu na brak Uchidy.W pomocy Farfan wraz z Rakiticem po bokach to w miarę wygląda, ale na środku Kluge, który nie potrafił się utrzymać w lidze z Norymbergą, a towarzyszy mu Draxler - chłopak z &#39;93 rocznika, także widać, że trener chwyta się czego może.W ataku duet - KJH wraz z Raulem - mocno chimeryczna para, ale jak już wystrzelą to strzelają.Wylewam teraz mnóstwo pomyj na ten zespół, ale tak wygląda sprawa i świadczy o tym ten sezon i porażka z HSV.W sparingach nieźle grali, ale jak wszyscy pokonywali Turków.Generalnie może dziwić moja analiza i typ bo nie ma to się jak do opisanego teksu.Nie mniej jednak taki typ.
Stawiam dziś overa bo ostatnio między tymi drużynami widać, że stawiają na fantazję i pada dużo goli oraz ten typ determinują braki w oby dwóch teamach - Anderson i Lala w obronie H96 oraz Eggimann, Chahed, Djakpa, Stindl, Forssell, Stoppelkamp jako zawodnicy bardziej ofensywni.W Schalke nie zagra Pander, Uchida, Edu, Gavranovic i Jurado.Trochę dużo, ale jeśli o ofensywę to jestem spokojny w oby dwóch teamach.Jeśli chodzi o tym na Schalkę to kieruję się tym, że H96 często w kratkę - jeden mecz zagrają świetny to u sieibe przegrają z kimś, a Schalke podobnie, wygrają z teoretycznie mocniejszym, a przegrają z niefaworyzowanym zespołem.Mam dobre przeczucia co do tego meczu, bardziej jestem pewny o DNB aniżel o over, ale sam wybiorę oby dwie opcje.

Przewidywane składy ( kicker. de ) :

Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue

Neuer - Matip, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Draxler - Raul, Huntelaar

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Sławomir Peszko strzeli bramkę - kurs:7,3

Nie będę tego stawiał w realu, ale mam takie przeczucie, że Sławek zaliczy dzisiaj pierwsza bramkę w sezonie BL, oglądałem jego pierwsze spotkanie w barwach Kolonii wydaje się, że to jest ten sam Peszko z Lecha poznań; zwód na jedna stronę i jazda do przodu :razz:. Myślę że jeśli wyjdzie w pierwszym składzie na co się zapowiada to jedną bramkę Timowi zapakuje ;)

A tak już na poważnie to Bayern ale kurs niewarty stawiania, Schalke powinno wygrać ale ostatnio Hannover pokazał pazur 3-0 z Eintracht we Frankfurcie budzi respekt lecz wczoraj HSV pokazało, że zwycięstwo z tą drużyna nie było takie trudne, Schalke jak wiadomo nastawione na zbieranie punktów, zresztą Magath liczy na wiosnę sądzę, że Schalke minimalnie ale wygra po ciężkim meczu.

To tyle z mojej strony bo po reszcie spotkań nie wiem czego można się spodziewać bo pierwsza kolejka była bardzo zaskakująca, Borussia wypaliła chociaż myślałem że będą mieli ciężki początek, po Bayernie spodziewałem się czegoś więcej mimo, ale może to wina kontuzji Ribéryego w trakcie spotkania i nie zbyt pewne wejście Robbena ale teraz Arjen ma prawie cały mecz za sobą to powinien już łapać rytm ;).

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
BAYERN - KAISERSLAUTERN | TYP: BAYERN - 1,25 ✅ 5-1

Podobno piłkarze Bayernu pogodzili się już z tym, że nie zdołają obronić tytułu Niemiec. Nie znaczy to jednak, że teraz w ogóle przestaną grać. Do zdobycia wciąż wiele, a oni sami powinni najlepiej wiedzieć, że lidera też spotykają problemy i nie wiadomo, czy nagle nie przyjdzie kryzys. Jeżeli chodzi o aktualną formę, to Bayern jest zdecydowanie na swoim dobrym poziomie. Ostatni pechowo zremisowany mecz z Wolfsburgiem był dobry szczególnie w pierwszej połowie, potem trochę się popsuło, ale remis jest przede wszystkim wynikiem niespodziewanie dobrej gry Wolfsburga bez Dzeko, a nie słabej postawy Bayernu. Dziś jedynym osłabieniem jest brak Ribery&#39;ego, którego kontuzja na szczęście nie okazała się tak poważna, na jaką wyglądała. Kaiserslautern w środku tygodnia grało w pucharze, więc zmęczenie może nieco dać się we znaki gościom. Trzeba oddać im to, że w ostatnim czasie notują naprawdę dobre wyniki, w końcówce pierwszej rundy byli sprawcami niespodzianek, m.in. remis z Wolfsburgiem czy wygrana z Werderem. Dziś jednak ciężko spodziewać się podobnego obrotu sprawy. Tym bardziej, że Kaiserslautern będzie osłabione brakiem wykluczonego Lakića - najlepszego strzelca. Do tego nieobecny ma być drugi napastnik - Micanski. W tym przypadku trener gości zapewne zdecyduje się na defensywną formację z wysuniętym Hofferem lub Nemecem. Nie chce mi się wierzyć, że Bayern nie złamie szyków obronnych kaiserslautern w tym meczu.
Bilans bezpośrednich spotkań w Monachium? 33-4-3...

DORTMUND - STUTTGART | TYP: 1 - 1,50 ⛔ 1-1

W zeszłym sezonie kursy układałyby się pewnie inaczej. Jednak na dzień dzisiejszy Dortmund jest najsolidniejszą drużyną w Bundeslidze, a Stuttgart w niczym nie przypomina zespołu, który w 2007 roku zdobył mistrzostwo kraju. Powiem krótko: Jeżeli goście na 8 wyjazdowych spotkań nie wygrali żadnego, a zremisowali 2 to nie wyobrażam sobie sytuacji, w której najrówniejszy klub i rewelacja sezonu traci punkty.
Borussia ma wiele osłabień. Nie będzie Kagawy, który bryluje na Asian Cup, nie ma grać Bender, niepewny jest występ Goetze. Co z tego, skoro fantastyczny szkoleniowiec, jakim jest Klopp tak poukładał, że praktycznie na każdą pozycję ma wartościowego zmiennika. Kagawa jest najlepszym strzelcem zespołu, zabrakło go w meczu z Leverkusen, a Borussia wygrała 3-1. Stuttgart też ma swoje problemy, bo poza kiepską postawą dziś dodatkowo zabraknie Cacau i Maricy. Borussia Dortmund powinna dziś dopisać sobie kolejne 3 punkty.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Po tym co widziałem tydzień temu stawiam dziś na Werder @ 2,2
Kolonia przeciw osłabionemu Lautern grała fatalnie , do tego sędzia pomógł zremisować. Osłabienia nadal te same. Natomiast Werder dobrze się zaprezentował , Pizarro zdrowy a w pierwszym meczu tych drużyn Werder zdecydowanie wygrał i dziś powinno być podobnie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Koln - Werder // Werder @ 2,19 [pinnacle]
Oglądnąłem skrót poprzedniego spotkania i trzeba przyznać rację Tedowi , że Koziołki zagrały katastrofalnie.Dzisiejsi gospodarze po objęciu szczęśliwego prowadzania mieli zwycięstwo w kieszeni jednak Kaiserslautern grając w 10 potrafiło odrobić straty i mogło spokojnie wygrać ten mecz gdyby gracze popisali się lepszą skutecznością a tak skończyło się remisem. Zerknąłem na składy i nie ciekawie wygląda to w Koln dziś poważne braki: fachowiec od stałych fragmentów Petit , obrońca Mohameda , Jajalo i Pezzoni a to z pewnością wpłynie na przebieg tego spotkania.
Goście rozpoczęli drugą część rozgrywek od szczęśliwego zwycięstwa z Heffenheim. O tamtym spotkaniu można powiedzieć wiele pozytywnego jeśli chodzi o Werder ale jak to u nich często bywa brakowało skuteczności.Ofensywa Werderu jak zwykle pokazała swoją siłę stwarzając sobie dużo klarownych sytuacji.Tego samego nie można powiedzieć o defensywie , która zaspała przy stracie gola ale wygląda to trochę lepiej a niżeli w pierwszej części sezonu gdzie rywale potrafili wbić parę bramek.Najważniejsze , że dziś zagra Peruwiańczyk Pizzaro na którego Werder zawsze może liczyć.
Patrząc na sytuacji kadrowe obu ekip w Koln wygląda to dużo gorzej.Goście od początku sezonu muszą sobie radzić bez paru lepszych graczy dziś będzie podobnie ale rywal nie jest na tyle wymagający by stawić wielki opór. Po ostatnim popisie Koziołków stawiam na win Werderu.
edyta: Po prostu cyrk ta liga...

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Borussia M&#39;Gladbach - Bayer Leverkusen

Czas na rewanż chciałoby się powiedzieć na wstępie tej analizy. Warto tutaj przytoczyć wynik pierwszego meczu gdzie brzmiał 3:6 dla Borussi. Warto dodać że ten mecz dla szkoleniowca Juppa Heynckesa będzie o tyle istotny co ważny.Ponieważ wraca do miasta gdzie spędził większość swojej kariery piłkarskiej i trenerskiej. Warto dodać że może ślubować rekord 25 meczu wygranego z drużyną Leverkusen. Wszyscy liczą na przełamanie Derydioka który rozgrywa setny mecz w bundeslidze. W drużynie Leverkusen nie zobaczymy kontuzjowanych Tranquillo Barnetta i Lars Bender oraz pauzującego za kartki Manuela Friedricha. M&#39;Gladbach musi poradzić sobie bez Roel Brouwers, Raul Bobadilla i bramkarz Logan Bailly. Ogromna szansa na zwycięstwo Aptekarzy i awans w ligowej tabeli na drugie miejsce.... Znów liga mistrzów jest realna. Jednak by tego dokonać trzeba pokonać dzisiaj M&#39;gladbach.

M&#39;Gladbach: Heimeroth - Levels, Nordtveit, Stranzl, Daems - Marx, Neustädter - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke
Bayer: Adler - Castro, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Renato Augusto - Kießling, Derdiyok

Wygrana Bayeru Leverkusen @@ 1,93 Pinnacle
✅ ✅ ✅

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
M&#39;Gladbach musi poradzić sobie bez Roel Brouwers, Raul Bobadilla i bramkarz Logan Bailly
Bramkarz nie jest żadnym osłabieniem. Ratował Gladbach już nie raz i jest to na pewno mocny punkt. Bobadilla to samo jest do zastąpienia mają z przodu przecież Idrissou i Hanke , który ostatnio zanotował dobry występ.To nie pierwsza część sezonu gdzie mieli &quot;ser szwajcarski&quot; w obronie. Gladbach na własnym obiekcie grało cienko problemem była ta marna obrona.Dziś wydaję się , że wygląda to dużo lepiej od 4 spotkań nie stracili ani jednej bramki choć w ostatnim meczu było blisko ale bramkarz obronił jedenastkę Pinoli. Leverkusen bez 3 ważnych graczy jak pisałeś. Z Borussią nie pokazali nic ciekawego dzisiaj może być podobnie. Gladbach z mocniejszymi umie powalczyć patrz chociaż na wynik z Bayernem. Kurs na gości zaniżony moim zdaniem.

U 13

ufokluki

Użytkownik
Spotkanie: Borussia Monchengladbach - Bayer Leverkusen
Typ: over 2.5
Kurs: 1.65
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkania pomiędzy Bayerem, a Borussią Monchengladbach to mecze, w których pada sporo bramek. Dla potwierdzenia moich słów spójrzmy na ich pięć bezpośrednich spotkań:
Borussia M. - Bayer L. 6:5
Bayer L. - Borussia M. 3:6
Borussia M. - Bayer L. 1:1
Bayer L. - Borussia M. 3:2
Bayer L. - Borussia M. 5:0
Do tego warto dodać, że w tym sezonie zarówno jedni, jak i drudzy tracą i strzelają sporo bramek. Borussia do tej pory przed własną publicznością rozegrała 9 spotkań, w których zdołała strzelić 11 goli, tracąc przy tym 22. Łączna suma goli w meczach na stadionie Borussia - Park to 33, a średnia to 3,66 na mecz.
Na wyjazdach zaś postrzelać lubi sobie Bayer Leverkusen. Co prawda do tej pory podopieczni Heynkesa rozegrali osiem spotkań, ale zdołali w nich strzelić już 19 goli, stracili natomiast 9. Łatwo, więc policzyć, że w meczach Leverkusen poza swoim teren pada średnio 3,5 gola.
W takich okolicznościach kurs ustawiony przez bukmacherów jest warty ryzyka, gdyż prawdopodobieństwo trafienia tego typu jest na prawdę spore.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Sławomir Peszko strzeli bramkę - kurs:7,3

Blisko było jakby nie schodził do boku tylko lobował, albo po prostu strzelał jakkolwiek to mogła by wpaść, a tak tylko asysta :razz: w następnym już Sławek strzela ;)

Ogólnie wynik to duże zaskoczenie 3-0 Werderowi to nie lada sztuka zwłaszcza w okresie rewanżowym. Kolonia poczyniła wzmocnienia żeby jednak nie spaść i mimo że trzeba ją brać za pretendenta do spadku to może się okazać że złapią teraz serie i się wybronią; z K&#39;lautern jeden punkt teraz trzy w dwóch kolejkach cztery to całkiem dobry wynik.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom