Tak jak mówiłem.
Dwa bety w tym spotkaniu bo uważam je za najbardziej ciekawe a i kursy mnie satysfakcjonują.Gra drużyna vicelidera z Hannoveru z ekipą, która miała wystartować w tej rundzie z mocnego kopyta i uratować ten sezon łapiąc się do pucharu UEFA.Obie drużyny sprawiają rózne wrażenie, mecze jednych ogląda się super, a zaś drudzy prezentują mocno mosiężny futbol.
Właśnie gospodarze grają fajną piłkę i w tą rundę weszli super meczem we Frankfurcie.Zasługa to m.in dlatego, że mają super duet napastników Abdellaoue oraz Ya Konana, którzy świetnie współpracują.Warto również zauważyć dobrze kierowaną linię pomocy przez Pinto gdzie ma on do dyspozycji obok siebie młodych zawodników jak Schmiedebach czy Rausch i wygląda to dobrze, warto dodać, że jest trzeci młodzian, chyba mi się najbardziej z nich wszystkich podoba - Stoppelkamp, który jest kontuzjowany, a na pewno by dziś wystąpił. Defensywa również ciekawie wygląda, sami doświadczeni gracze bo główną postacią jest Pogatez oraz supportują mu Haggui oraz po bokach Cherundolo oraz Schulz.Fajnie wygląda ta formacja, jedyne co można zarzucić to, że bramkarz jest niedoświadczony.Generalnie rzecz biorąc to Slomka stworzył dobry zespół pozwalający na spokojnie utrzymanie w lidze, a wyniki na razie są trochę na wyrost umiejętnością graczy Hannoveru.Nie mniej jednak fajnie ogląda się ich mecze, widziałem własnie starcie na Commerzbank Arena i zagrali przede wszystkim bardzo wyrachowanie i efektownie bo te sytuacje co mieli to strzelili. W sparingach też zagrali przyzwolicie bo ze słabszym rywalem nie stracili gola i wygrali 1:0, zaś później ulegi Galacie 3:0, ale ta nauczka nie poszła na marne i mamy na razie efekt w postaci trzech punków na start.
U gości inaczej.Wydaje się, że burdel, który sam sobie Magath nie został uprzątnięty i już na darmo szukać zawodników, którzy zdobyli drugie miejsce w poprzednim sezonie.Fatalne ruchy transferowe, oddanie piłkarzy takich jak Moravek czy Rafinha bądź Kuranyi doprowadziły do takiego stanu rzeczy.Szkoda.Drużyna plasuje się na 11. pozycji z marnymi szansami na UEFA, ale na pewno będą walczyć bo zostało dużo kolejek.Wydawało się, że pod koniec rundy się rozpędzają, ale na początku kubeł zimnej wody na głowie i porażka z HSV.Szkoda mi na prawdę Mańka w bramce bo jest super zawodnikiem, dla mnie fenomenem bramkarskim w Europie, a niestety musi wyciągać tyle razy piłkę z bramki.Trudno się dziwić jak ma się takiego drewnianego stopera jak Metzerdera oraz Howedesa, którego rozwój się zatrzymał.Dalej, na prawej jest Schmitz, który grał jako napastnik w poprzednim sezonie, zaś na lewej Matip ze względu na brak Uchidy.W pomocy Farfan wraz z Rakiticem po bokach to w miarę wygląda, ale na środku Kluge, który nie potrafił się utrzymać w lidze z Norymbergą, a towarzyszy mu Draxler - chłopak z '93 rocznika, także widać, że trener chwyta się czego może.W ataku duet - KJH wraz z Raulem - mocno chimeryczna para, ale jak już wystrzelą to strzelają.Wylewam teraz mnóstwo pomyj na ten zespół, ale tak wygląda sprawa i świadczy o tym ten sezon i porażka z HSV.W sparingach nieźle grali, ale jak wszyscy pokonywali Turków.Generalnie może dziwić moja analiza i typ bo nie ma to się jak do opisanego teksu.Nie mniej jednak taki typ.
Stawiam dziś overa bo ostatnio między tymi drużynami widać, że stawiają na fantazję i pada dużo goli oraz ten typ determinują braki w oby dwóch teamach - Anderson i Lala w obronie H96 oraz Eggimann, Chahed, Djakpa, Stindl, Forssell, Stoppelkamp jako zawodnicy bardziej ofensywni.W Schalke nie zagra Pander, Uchida, Edu, Gavranovic i Jurado.Trochę dużo, ale jeśli o ofensywę to jestem spokojny w oby dwóch teamach.Jeśli chodzi o tym na Schalkę to kieruję się tym, że H96 często w kratkę - jeden mecz zagrają świetny to u sieibe przegrają z kimś, a Schalke podobnie, wygrają z teoretycznie mocniejszym, a przegrają z niefaworyzowanym zespołem.Mam dobre przeczucia co do tego meczu, bardziej jestem pewny o DNB aniżel o over, ale sam wybiorę oby dwie opcje.
Przewidywane składy ( kicker. de ) :
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Neuer - Matip, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Draxler - Raul, Huntelaar