>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18 kolejka Primera Division 07-08.01.2012

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik

W końcu La Liga wraca po przerwie świątecznej. Atletico Madryt z nowym trenerem czeka od razu trudne wyjazdowe spotkanie na świetnie spisującą się Malagę, która ostatnio &quot;prawie&quot; ograła Real Madryt w pucharze. Villarreal po beznadziejnej rundzie jesiennej zmienił trenera na Molinę. W nowym roku na dzień dobry czeka ich szlagier z Valencią. Czy Jose Molina zdążył już poukładać zespół?
W Barcelonie będziemy mieli derby miasta. Faworytem może być tylko jeden zespół, oczywiście jest nim ekipa Guardioli. Wątpię by FC Barcelona i Real Madryt w pierwszym meczu ligowym po Gran Derbi potraciły punkty.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat powyższych spotkań.

Posty jednozdaniowe, które nic nie wnoszą będą natychmiast usuwane. Postarajcie się, aby wymiana zdań odbywała się zgodnie z wszelkimi zasadami ortografii. Sprawi to, że temat będzie znaczniej przejrzysty. Mile widziane ciekawostki, informacje o składach i kontuzjach.

audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
To może ja zacznę. Wybieram derby Kataloni - one mi najbardziej wysuwają się na pierwszy plan. Barcelona tuż za plecami Realu, niedobrze byłoby rozpocząć nowy rok od porażki, zwłaszcza z przeciwnikiem zza miedzy. W tabeli Espanyol 14 pkt za Barcelona i też ma aspirację na 3 punkty, atutem ma być własny stadion i świeżość, rozegrali mniej meczy bo przecież podopieczni Guardioli wyjechali na klubowe MŚ. Jednakże derby mają to do siebie, że tutaj nikt nie będzie się oszczędzać. Patrząc jeszcze na bilans bramkowy u siebie, Espanyol nie zachwyca dorobkiem 9:9. Mogą strzelić kontaktowego gola, ale jedna bramka to chyba będzie wszystko na co ich stać. Ostni mecz tych drużyn to wygrana gości 1:5. Teraz może być podobnie, rozpędzony zespół zmiata kolejnych rywali. Messi aż pali się do gry. Liczę w tym spotkaniu na kolejne, pełne dobrych akcji 90minut w wykonaniu obu drużyn. Już teraz postawie na gości z handicupem bo do niedzieli kurs może jeszcze polecieć w dół.

Espanyol - Barcelona - (1:0) - 2 - 1,50

kurs:bet-at-home

bo86bo 17K

bo86bo

Użytkownik
Nie wiem jak wy ale ja już wczoraj pobrałem kurs na Atl. Madryt, fakt grają fatalnie na wyjazdach ale ich przeciwnik stoczył ciężki bój w Pucharze Króla z Realem, na pewno będą mieli w nogach ten mecz a fakt,że Real przegonił ich i wygrał mimo faktu,że prowadzili 0-2 nie dodaje skrzydeł.
Dodatkowo Malaga leży Atl. Madryt o czym świadczy ich ostanie stracie,które wygrali zawodnicy zawodnicy z Madrytu w Maladze aż 0-3.
Kurs na ten mecz to spore value i ja to biorę
Malaga - Atl. Madryt 2 kurs: 3.20 Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +1
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS.

Levante - Mallorca 1 1,95 Unibet⛔
Drużyna z Walencji jest póki co największą niespodzianką in plus w lidze hiszpańskiej. Podopieczni Juana Ignacio Martíneza zajmują w tabeli czwarte miejsce, ustępując tylko Realowi, Barcelonie i Valencii. W jaki sposób drużyna, która miała walczyć o utrzymanie moze realnie myśleć o europejskich pucharach na koniec sezonu? Początek gier mieli znakomity - po dwóch remisach przyszła passa siedmiu zwycięstw (m.in. z Realem). Teraz już nie jest tak pięknie jak na poczatku ale Levante ma jedną, niesamowicie skuteczną broń - własne boisko. W lidze w tym sezonie na Ciudad de Valencia wygrali wszystkie mecze oprócz derbowego z Valencią. Na wyjazdach ostatnio nie spisują się najlepiej - w lidze przegrali 4 spotkania z rzędu, w pucharze przegrali z Deportivo 1-3 (mimo to w rewanżu odrobili straty i po dogrywce wygrali 4-1) oraz ostatnio z Alcoronem.
Role się zmieniły, bo w poprzednich sezonach to Iberostar Estadi na Majorce było bardzo niegościnnym miejscem. Sytuacja tamta nie ma jednak nic wspólnego z teraźniejszością. Mallorca zajmuje 14. miejsce w La Liga. Joaquín Caparrós w trakcie sezonu zastąpił Michaela Laudrupa ale jak do tej pory rezultatów w postaci dobrych wyników nie ma. W Copa del Rey przegrali na wyjeździe ostatnio z Sociedad 0-2. Ogólnie piłkarzom z Majorki nie wiedzie się na wyjazdach, gdzie do tej pory w lidze wygrali tylko jedno spotkanie (z Zaragozą).
Licze tutaj na wykorzystanie atutu własnego boiska przez piłkarzy Levante i pokonanie rywala.

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Real Madryt vs Granada

Typ - poniżej 3,5 bramki
Bukmacher - Betgun
Kurs - 2,20
Patrząc na skuteczność Realu na własnym boisku wydaje się, że Granada skazana jest na porażkę i to wysoką. Królewscy do tej pory zdobyli na Santiago Bernabeu 29 bramek w 7 meczach co daje średnią ponad 4 bramki na mecz. Nie licząc meczu z Barceloną żadnej drużynie nie udało się wyjechać z Madrytu z bagażem mniejszym niż 3 bramki. Spójrzmy jednak na Granadę. Ta drużyna straciła w tym sezonie zaledwie 16 bramek. Pod tym względem jedynie prowadząca dwójka może pochwalić się lepszym wynikiem. Nie licząc wpadki na samym początku sezonu i wysokiej porażki z Malagą 0-4, nikomu nie udało się zaaplikować Granadzie więcej niż 2 bramki. Warto zauważyć, że nawet bardzo mocna w tym sezonie Valencia wygrała na własnym boisku zaledwie 1-0. O tym, że Granady nie wolno lekceważyć przekonały się w tym sezonie Sevilla i Bilbao, które na własnym boisku musiały uznać wyższość beniaminka. Real z pewnością ten mecz wygra, ale wydaje mi się, że nie będzie to kolejny pogrom do jakiego Real przyzwyczaił grając na własnym boisku.

Ostatnie mecze - Real:

2011-12-17 Sevilla - Real Madrid 2-6
2011-12-10 Real Madrid - FC Barcelona 1-3
2011-12-03 Sporting Gijón - Real Madrid 0-3
2011-11-26 Real Madrid - Atlético Madrid 4-1
2011-11-19 Valencia - Real Madrid 2-3

Ostatnie mecze - Granada:
2011-12-18 Granada - Levante 2-1
2011-12-11 Getafe - Granada 1-0
2011-12-07 Granada - Mallorca 2-2
2011-12-04 Granada - Zaragoza 1-0
2011-11-27 Athletic Bilbao - Granada 0-1

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Santander - Saragossa
Santander czyste konto - Nie 1,57 bet365 1:0 ⛔
Mecz na szczycie w dołu tabeli, spotkanie o tak zwane 6 punktów. Goście w przerwie &quot;zimowej&quot; zmienili trenera, jego celem jest utrzymanie się w La Lidze. Saragossa ma na koncie tylko 10 punktów czyli o 4 mniej niż gospodarze. Żeby wyjść ze strefy spadkowej muszą wygrywać takie mecze, a żeby wygrywać muszą strzelać i grać do przodu. Tutaj widzę ciekawy kurs na to, że goście strzelą.
Real Madryt - Granada
Powyżej 3,5
1,57 bet365 5:1 ✅
Real Madryt po przegranym El Clasico i małą &quot;wpadką&quot; z Malagą muszą zrekompensować kibicom te wyniki. U siebie Real gra mocno do przodu, ładują bramek ile wlezie, a jak już mają wysoki wynik to potrafią spuścić z tonu i stracić bramkę.
Malaga - Atletico Madryt
Malaga DNB 1,61 bet365 0:0 ▶
Atletico Madryt po złej rundzie jesiennej zmienił trenera. Wątpię by przez &quot;zimową&quot; przerwę zdążył poukładać zespół. Malaga to trudny teren, gdzie w tym sezonie w lidze ulegli tylko Realowi Madryt. Ostatnio w pucharze króla na Santiago Bernabeu doszłoby do nie lada sensacji, bo Malaga do 67 minuty prowadziła już 0:2.
Malaga po przejęciu klubu przez szejka, ma aspiracje do bycia w czołówce La Liga, stąd też w zespole pojawiły się takie nazwiska jak Van Nistelrooy, Toulalan, Cazorla, Demichelis, a trenerem tych gwiazd jest sam Pellegrini.
Espanyol - FC Barcelona
FC Barcelona (-1 HA) 1,30 bet365 1:1 ⛔
Espanyol wczoraj grał wyjazdowe spotkanie w pucharze króla. Prowadzili już 0:1, ale po czerwonej kartce wszystko się posypało i ostatecznie przegrali 2:1. Na pewno ten mecz będą czuć w nogach. Barcelona po wygranym El Clasico nie może przegrać takiego meczu. Wszystko jest w ich rękach, jeżeli będą tylko chcieli to wynik 0:4 będzie tylko formalnością.

P 0

pizek

Użytkownik
Real Madryt - Granada CF
Typ: Real Madryt wygra do zera
Kurs: 1,53
Bukmacher: Bet365

Myślę, że kursik zachęcający i jest wart pogrania, do AKO w sam raz. Co tutaj dużo mówić Granada traci mało bramek, ale też i strzela bardzo mało. Pod tym względem jest najgorszą drużyna w lidze. Na rozegranych 16 spotkań strzelili 10. Średnia bramek niecałe 0,6 na mecz. Co więcej na wyjeździe strzelili 4 bramki. Real powinien kontrolować mecz i być w znacznym posiadaniu piłki. Rozluźnienie jakie miało miejsce w Copa del Rey w meczu z Malaga nie powinno się powtórzyć(Mou już o to zadba). Do składu powraca Ramos. Nie wiadomo za to czy Pepe zdarzy na czas, gdyż odczuwa trudy wtorkowego spotkania, ale lekarze Królewskich zrobią na pewno wszystko aby Pepe wybiegł w podstawowym składzie.Mimo wszystko, gdyby im się to nie udało to Albiol czy Varane są w stanie w takim meczu zastąpić Portugalczyka. Polecam, kurs naprawdę niezły;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Co do meczu Malaga-Atletico to myślę, że trudny to mecz do typowania, jeśli mamy wybierać kto wygra to spotkanie. Malaga u siebie dobrze gra, poza tym skład wiadomo, że ma ciekawy ale ja jakoś przeciwko Atletico się boję grać, bo to w końcu drużyna, która ma ogromny potencjał. Wiadomo jak wyglądają ich wyjazdy ale jednak pamiętajmy, że Diego Simeone miał trochę czasu na poukładanie tego zespołu oraz dokładne przyglądnięcie się wszystkim swoim piłkarzom więc na pewno ten czas w jakiś sposób wykorzystał. Ja to bym w tym spotkaniu szukał opcji, że obie ekipy strzelą. Akurat na ten zakład mamy graczy, którzy pewien poziom gwarantują i powinni tutaj coś postrzelać.
Mój typ:
BTS @ 1,70 Bwin

matty1991 712

matty1991

Użytkownik
Ja proponuję zagrać że Real wygra między początkiem a 30 minutą meczu.
Po ostatnim dość niemrawym początku z Malagą dziś czas na to by już w pierwszej połowie strzelić bramkę, a myśle że wielce prawdopodobne że stanie się to na początku spotkania.
Granada od 1&#39; - 30&#39; nie strzeliła jeszcze bramki
Real od 1&#39; - 30&#39; strzelił jak do tej pory lekko ponad 25% bramek (15)
Kurs 1.7 jak najbardziej do grania, myślę że po ostatnim słabym początku z Malagą, Real będzie chciał dziś wygrywać już od początku, polecam ;)
Real będzie prowadził do 30&#39; - 1.7 fortuna⛔
od 33 wygrywali...

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Co do meczu Malaga-Atletico to myślę, że trudny to mecz do typowania,
Atletico Madryt musi wyjechać do Andaluzji, aby zagrać przeciwko zajmującej 7. miejsce w tabeli Maladze. Mecz rzeczywiście zapowiada się na bardzo zacięty. A może by tak brak czerwonej kartki w meczu? Po fajnym kursie 1.40, do tego brak czerwonej kartki w meczu Real - Granada i mamy ako 2.00 ;) W porównaniu do wtorkowego spotkania Malagi w Copa del Rey z Realem Madryt, w kadrze zaszły dwie zmiany. Powracają, pauzujący za kartkę Weligton oraz już zdrowy Enzo Maresca, a nie znalazło się w niej miejsca dla Eliseu i Camacho.

Cf Malaga - Atletico Madrid

Typ: brak czerwonej kartki w meczu
Kurs: 1.40

Real Madrid - Granada Cf

Kurs: 1.46

Otrzymane punkty reputacji: +11
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wszystko zależy od tego jak Granada podejdzie do tego meczu. Malaga pokazała, że z Realem da się powalczyć, więc może i oni spróbują. Inny wariant to murowanie bramki. Na Bet365 chyba trochę popłynęli i dali brak gola do 19 minuty. Dla gości nawet remis będzie mega sukcesem. Jeśli nie rzucą się bezsensownie na wymianę ciosów, to jestem w stanie uwierzyć w powodzenie typu. Jasne, może być i tak, że Real trafi w 4 czy 5 minucie i typ nie siądzie. Uważam jednak, że &quot;linia czasowa&quot; jest bardzo niska i warto spróbować. Do tego wszystkiego dochodzi dyspozycja zawodników no i przede wszystkim wola walki, a na mecze z Realem czy Barceloną pozytywnego kopa nie brakuje nikomu.
Real - Granada | Brak gola przed 19 minutą [1,83] Bet365 ⛔
????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Malaga - Atletico
Z jednej strony Diego Simeone, nowa miotła, nowe rozdanie w Atetico... ale jak tak spojrzymy na ostatnie wyjazdy i...
2-4 z Espanyol
1-4 Real
2-3 Getafe
0-3 Bilbao
0-0 Granada
0-5 Barcelona
gra obronna wygląda więc katastrofalnie.
Nasuwał mi się typ na over 2,5, ale zastanawiam się czy Simeone zdecyduje się na szczelną defensywę, tym bardziej, że Malaga bramki zdobywać potrafi. A może jednak pójdzie na wymianę ciosów? Bilans Atletico 0-1-6 na wyjazdach nie przekonuje, ale może dziś nastąpi przełamanie?
--------
Zastanawiam się natomiast nad meczem Realu z Granadą.
Mourinho nie był zachwycony postawą swoich podopiecznych w meczu pucharowym z Malagą. Wymaga od nich pełnej koncentracji w każdym meczu. Granada? Solidna defensywa, ale Królewscy u siebie niszczą rywali [poza Barcą] i podobnie powinno być i dzisiaj. Zastanawiam się nad Real-2.

Otrzymane punkty reputacji: +2
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Racing Santander - Real Zaragoza | x2 - 1,75 Tobet

Według mnie jeden z ciekawszych meczów dzisiejszego dnia w La Liga. Rozpoczęła się runda rewanżowa co za tym idzie, drużyny zajmujące dół tabeli grają teraz mecze o wszytko.

Również będzie tak i w tym przypadku. Oba zespoły w tabeli dzieli tylko cztery punkty. Santander jest w lekko lepszej sytuacji, bo jest trochę wyżej, ale po tym meczu wszystko może się zmienić. Do bezpiecznej pozycji traci tylko jeden punkt. Przed przerwą świąteczną zaliczyli lekki progres, gdyż w trzech ostatnich meczach zdobywali punkty - remis z Sociedad i Bilbao oraz zwycięstwo z słabiutkim w tamtym okresie Villarrealem.

Natomiast goście notują niechlubną serię 9 spotkań bez zwycięstwa, w ciągu której tylko raz udało im się zremisować. Wiadomo, walka o utrzymanie to cel najwyższy, więc postanowiono do klubu ściągnąć Manolo Jimeneza. Jest to jego pierwszy mecz i myślę że podobnie jak w wielu innych przypadkach [ również miało to miejsce w Racingu, kiedy to miejsce Hectora Cupera zajął Juanjo Gonzalez ] zadziała &#39;nowa miotła&#39; i jakieś punkty zdobędą goście.

Uważam, że będzie to mecz walki i nikt nogi nie odstawi, ale jednak spodziewam się podziału punktów z lekkim wskazaniem na gości.

bizon91 3,3K

bizon91

Użytkownik
Real Madrid - Granada
Typ:
-Real nie straci gola@1,61
⛔⛔⛔ szybko poszło:eek:

Całkiem dobry kursik na powyższy typ. Granada to druga najgorsza ofensywa Primera Division, gorszy wynik ma tylko przeżywający kryzys Racing. 12 goli to dorobek dzisiejszych gości, przy czym 9 z nich zostało zdobytych u siebie, gdzie Granada jak dotąd spisuje się nawet nawet. Na wyjazdach trafili do siatki tylko będącej wtedy w dołku Sevilli (2 gole w końcówce), a także raz w starciu z Bilbao. Dziś spodziewam się zestawu małego murarza w wykonaniu gości, którym brakuje rasowych napastników by myśleć tu o jakiejkolwiek wymianie ciosów z Realem. Dość powiedzieć, że ich najskuteczniejszym zawodnikiem z iście szalonym dorobkiem 2 goli jest...obrońca Siqueira.
Real co prawda w wykroku bo między jednym a drugim bojem pucharowym z Malagą (3:2 w pierwszym meczu), do tego w nie najsilniejszym składzie, jednak na Granadę i tak nawet grający na 60-70% mocy Real powinien sobie spokojnie poradzić. Z tyłu zabraknie Pepe czy Carvalho, jednak do składu wraca Ramos, jest Diarra czy Marcelo więc nie powinno być źle.
&quot;Królewscy&quot; stracili gola w 2 ostatnich i 3 z rzędu meczach na Santiago Bernabeu, co jak na tę ekipę jest wystarczająco długą serią ( o czym świadczą też statystyki z poprzednich lat). Tak więc trochę progresywnie, ale jednak spokojnie gram na czyste konto gospodarzy.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Real Madrid CF - Granada CF (20:00) typ: Real Madrid (h 0-3) @ 1.80 ✅
przypuszczalny skład Realu Madryt: Iker Casillas - Lassana Diarra, Raphaël Varane, Sergio Ramos, Marcelo - José Callejón, Sami Khedira, Xabi Alonso, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo - Karim Benzema.
przypuszczalny skład Granady: Roberto Fernández - Allan Nyom, Íñigo López, Pape Diakhaté, Guilherme Siqueira - Ikechukwu Uche, Fran Rico, Mikel Rico, Carlos Martins, Dani Benítez - Odion Ighalo.

Galaktyczni nieźle namęczyli się w Copa del Rey z Malagą ,kiedy to z (0-2) po pierwszej połowie i to na swoim stadionie jakoś zdołali odwrócić losy rywalizacji i ostatecznie wygrać (3-2) z drugiej burty Barcelona pewnie wygrała swój mecz więc zapowiada się na potyczkę odwiecznych rywali już na wczesnym etapie pucharu króla. Drużyna słynnego Portugalczyka jak najbardziej nie może sobie pozwolić dziś na jakąkolwiek stratę punktów a przy okazji chciałoby się na pewno poprawić humory kibicom i pewnie ograć tegorocznego beniaminka. Granda co prawda poprawiła swoją grę i nawet oddaliła się na cztery punkty od strefy spadkowej po zwycięstwie nad Levante oraz Sociedad (oba po 2-1 które ostatecznie było za małe by dalej awansować) ,ale oba te mecze były rozgrywane u siebie a wyjazdy to już całkiem inna bajka. Real w ubtkach dziś bez Pepe i Di Marii z kolei rywal bez nieskutecznego Franco Jary (12/0). Typ kolegi Bizona91 jak najbardziej popieram.
Málaga CF - Club Atlético de Madrid (22:00)

przypuszczalny skład Málagi: Wilfredo Caballero - Jesús Gámez, Martín Demichelis, Joris Mathijsen, Nacho Monreal - Santi Cazorla, Jérémy Toulalan, Duda, Sebastián Fernández, Isco - Salomón Rondón.

przypuszczalny skład Atlético: Thibaut Courtois - Luis Perea, Diego Godín, Álvaro Domínguez, Filipe Luís - Arda Turan, Tiago, Gabi, Diego, Adrián López - Radamel Falcao.

Co do tego meczu mam jakoś mieszane odczucia niby faworytem jest tutaj Malaga ,która powinna wykorzystać wyjazdową słabość rywali ,ale sam nie wiem. Jak wspominałem wyżej gospodarze nieźle namieszali w meczu z Realem ,ale to i tak okazało się za mało. W samej la lidze bez szaleństw jeśli chodzi o &#39;&#39;Los Boquerones&#39;&#39; siódme miejsce (tyle same punktów co szósta Sevilla) a wydawało się ,że po spektakularnych transferach może być dużo lepiej ale póki co nie ma co narzekać przy odrobinie szczęścia mogą się nawet dostać do eliminacji ligi mistrzów - jednak z takim samym celem w lidze jest jeszcze kilka innych zespołów. Manuel Pellegrini nie ma dziś do dyspozycji dobrze wprowadzonego do zespołu Joaquín (13/2) oraz byłego piłkarza m. in Realu Madryt Júlio Baptista (4/1). Atletico z kolei niby powinno grać z impulsem w postaci nowego trenera Argentyńczyka Diego Simeone który po zastąpieniu na ławce trenerskiej Gregorio Manzano ma zaprowadzić ten zespół do LM ,co przy stracie 10-punktów do czwartego Levante wydaję się być zadaniem bardzo trudnym ,ale jak będzie przekonanym się wkrótce. Rojiblancos dziś osłabione brakami Paulo Assunção (6/0) oraz Sílvio (8/0). Co do rynku transferowego jeśli chodzi o Malagę głośno się mówi o sprowadzeniu napastnika BVB - Lucasa Bariossa i podobno wpłynęła już opiewająca na 10-milonów euro oferta. Z drugiej strony Seville zasilił Jose Antionio Reyes Dla mnie no bet.

sl@vecod 13

sl@vecod

Użytkownik
SlaveCoD na tropie...
Spotkanie: Malaga vrs Atletico Madryt

Dzisiaj póżnym wieczorem (pocz.22 00) odbędzie sie moim zdaniem jednostronne widowisko z udziałem dwóch hiszpańskich ekip. To jest mecz 7. w tabeli Malagi z 10. w tabeli Atletico Madryt. Niech was nie zmylą kursy ok. 2.20 PLN na Malagę. Moim zdaniem właśnie ekipa Pelegriniego jest w tym meczu zdecydowanym faworytem (buki za bardzo sugerujaą się tabelami). W rozgrywanym we wtorek spotkaniu o Puchar Króla z drużyną Realu Madryt team z Andaluzji przegrał, po dobrej(prznajmniej Do 60 min :grin ???? grze 2:3. U siebie mają dobry bilans
(5-1-1, bramki 13-9) w przeciwiństwie do drużynay gości z Madrytu, którzy na wyjeżdzie nie wygrali jeszcze nawet meczu (0-1-6, bramki 5:20). Widziałem ostatni mecz rozgrywany u siebie Atletico z Betisem( porażka 0:2). To była tragedia przez duże T w wykonaniu gospodarzy kompletnie nie mieli żadnego pomysłu na grę...Uważam, że nawet nowy trener Diego Simeone nie zdążył jeszcze poukładać zespołu miał poprostu za mało czasu!!!
Jak dla mnie pewna 1;)

Malaga CF - Atletico Madryt (1X2)

Malaga

2.20

Pomogłem kliknij dzięki

Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
07 Jan 2012, 20:00 Real Madrid - Granada CF | Granada +3.5 | 1.6 Bet365 ⛔

07 Jan 2012, 20:00 Real Madrid - Granada CF | Granada +3 | 2.03 Pinnacle ⛔

Jak wcześniej informowaliśmy, Mourinho zdecyduje się dziś na wiele rotacji. Wobec kolejnej tajemniczej nieobecności Coentrão ostatecznie na lewej stronie ponownie zagra Marcelo, który będzie miał świetną okazję, aby zrzucić dodatkowe kilogramy. Na prawej obronie najprawdopodobniej zobaczymy Lassa, który zagrał na tej pozycji już w drugiej połowie meczu z Málagą. Ale największą nowością będzie para stoperów: Ramos i Varane. Dwaj zawodnicy powołani do tego, aby zająć środek obrony na wiele lat. Jak dotąd nie spędzali ze sobą na boisku zbyt dużo czasu - 20 minut w spotkaniu z Ponferradiną, 90 z Ajaxem i 45 z Dinamem. Za każdym razem Real wygrywał.

Co do pozostałych pozycji, wydaje się pewnym, że obok Xabiego w środku pola zobaczymy Khedirę. Po pierwsze dlatego, że Niemiec rozegrał we wtorek jeden z najlepszych meczów w Realu, a po drugie dlatego, że Lass zostanie, jak wspominaliśmy, przesunięty na prawą stronę obrony. Ciekawie też może być z przodu. Prasa spekuluje, że od początku na boisko wyjdą i Benzema, i Higuaín, przy czym Argentyńczyk zagra na pozycji „dziewiątki”. Skład uzupełnią grający na bokach Cristiano i Özil.

Ławka: Adán, Albiol, Şahin, Kaká, Granero, Altıntop i Callejón

ponad to Ronaldo popadł w mały &quot;konflikt&quot; z kibicami Królewskich:

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&amp;amp;id=37382

Oglądałem Real z Malagą, w którym pokazali dwie twarze - którą zobaczymy dziś - nie wiem, aczkolwiek Granada
dobrze pokazała się na tle Espanyolu. Oczywiście drużyny z Barcelony nie ma co porównywać do tej z Madrytu,
aczkolwiek handicap jest dość spory stąd biorę.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Niedziela w Primera Division

Dzisiaj pójdę tym samym trybem co wczoraj. W żadnym z spotkań sobotnich Primera Division nie padła czerwona kartka. Jest to pierwsza kolejka w nowej rundzie, więc w głowach piłkarzy nie jest to aby na &quot;dzień dobry&quot; wypadać ze składu. Piłkarze grają ostrożnie i nie faulują bez pardonu. Gdyby obstawić wczoraj że w żadnym meczu nie będzie czerwonej kartki, a taki miałem zamiar to... hoho ako ponad 4.00. Wyszło w sumie o połowę mniej.
Dziś odpuszczam dwa spotkania: Cf Getafe - Athletic Bilbao oraz Betis Sevilla-Sporting Gijon. W pozostałych spotkaniach nie widzę powodu do obaw.

Rcd Espanyol Barcelona - Fc Barcelona

Kurs: 1.45

Cf Villarreal - Cf Valencia

Kurs: 1.43

Rayo Vallecano - Fc Sevilla

Kurs: 1.43

ako: 2,96

Otrzymane punkty reputacji: +4
B 71

bartus

Użytkownik
Espanyol-Barcelona
Typ: Over3.5
Kurs 1.95
Bukmacher: Bet365

Dziś w Primiera Division o godzinie 21:30 derby Barcelony. Espanyol Barcelona bedzie podejmowac na wlasnym stadionie Estadi Cornella-El Prat druzyne Pepe Guardioli zespol F.C. Barcelona. W tym spotkaniu uwazam ze padnie conajmniej cztery bramki a nawet i wiecej moze pasc gdyz pilkarze wracaja po przerwie swiateczno-noworocznej i beda spragnieni strzelania bramek a ostatnio w fantastycznej formie sa i Leo Messi i Cesc Fabregas a zawsze i jakas bramke moze dolozyc Alexis Sanchez lub ktorys inny z pilkarzy F.C. Barcelony tak samo jak i pilkarze Espanyolu tez beda chcieli strzelic jakas bramke bo wiadomo ze derby to derby. Ostatnie derby Barcelony Na stadionie Espanyolu zakonczyly sie zwyciestwem F.C. Barcelony 5:1 i mysle ze i w tym spotkaniu barcelona wygra tak wysoko poniewaz gonia oni zespol Realu Madryt a real wygrywa i to wysoko wczoraj wygrali z Granada 5:1 i Barcelona mysle ze nie bedzie chciala byc gorsza i tez bedzie probowala wygrac wysoko i pokazac kto naprawde dominuje w Barcelonie.

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Real Betis Balompié - Real Sporting de Gijón (20:45) typ: Real Betis Balompié @ 1.80 ✅

przypuszczalny skład Betisu: Casto - Isidoro, Mario, José Dorado, Nacho - Juanma, Iriney, Beñat, Jonathan Pereira - Rubén Castro, Roque Santa Cruz.
przypuszczalny skład Sportingu Gijón: Juan Pablo - Alberto Lora, Alberto Botía, Iván Hernández, Roberto Canella - Óscar Trejo, Alberto Rivera, Nacho Cases, André Castro, Miguel de las Cuevas - David Barral.
Los Verdiblancos jak dobrze pamiętamy na początku sezonu uchodzili za rewelacje ligi gdyż w pewnym momencie liderowali nawet rozgrywkom z kompletem zwycięstw jednak to wszystko było przed wczesne i znakomite wyniki gdzieś się rozpłynęły. Po serii przegranych udało się w końcu ograć duże firmy jak Valencia czy Atletico ,ale nie udało się już odrobić strat z pierwszego meczu pucharu króla z drugoligową Cordobą i ostatecznie to mniej znany rywal przeszedł dalej. 11-miejsce z 19-punktami po prawie 1/2 rozgrywek to wynik przyzwoity choć do strefy spadkowej im niewiele brakuje z racji dużego ścisku w drugiej połowie tabeli. Pepe Mel nie ma dziś do dyspozycji zawieszonego napastnika Pozuelo (8/1), pomocników Alvaro Vadillo (4/0), Ezequiel Calvente (4/0) oraz obrońcy Antonio Amaya (7/0).
Sporting z kolei bez niespodzianek i zgodnie z przewidywaniami gra tylko o utrzymanie. Zadanie Manuel Preciado ma na pewno ciężkie przed sobą tym bardziej że dwa ostatnie występy to dwie porażki z Espanyolem i Majorką a to wszystko u siebie. Na wyjazdach niby siedem punktów ,ale tam jest oczywiste że będzie trudniej coś ugrać. Goście bez mało grającego Ricardo Leona (1/0) oraz Argentyńczyka G. Sangoy (7/0). Ponoć w orbicie zainteresować Gijonu znajduję się obrońca Juventusu Marco Motta który miałby przyjść na zasadzie wypożyczenia a czasem transferu definitywnego.
Podsumowując gracze z Sevilli powinni podtrzymać dobrą passę i wygrać swoje spotkanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom