>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18 kolejka Ligue1 [11-13 grudnia 2015]

Status
Zamknięty.
enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Nantes-Tuluza over 4 żółte kartki @ 1,85 Marathonbet✅

Bardzo sprzyjający sędzia do tego typu - Hakim Ben El Hadj. W tym sezonie najczęściej kartkujący arbiter w Ligue 1. W 9 meczach pokazał 47 żółtych kartek i trzy czerwone, linii 4 żółtek z zakładu nie pokrył tylko 2 razy. W ostatnich 4 meczach pomiędzy Nantes a Tuluzą linia pokrywana 3-krotnie. Szczególnie liczę tu na gości, którzy łapią sporo żółtek w wyjazdowych potyczkach (generalnie 2-3 żółte są standardem). Ostatnio we francuskiej sporo kartek, ten mecz z sobotnich wydaje mi się najbardziej kolorowy, bo w innych nie sprzyjają raczej arbitrzy.

embojam 165

embojam

Użytkownik
Kilka luźnych spostrzeżeń ode mnie na temat niedzielnych meczów (13.12). ????

Monaco - St. Etienne

Monaco u siebie bardzo underowe, w 5 ostatnich spotkaniach u siebie poniżej 2,5 bramek a nie grali z byle kim bo byli to min. Angers, Caen czy Lyon. Także zespoły będące w top 5 na chwilę obecną, teraz kolej na 6-ty zespół Ligue 1.
St. Etienne na wyjazdach również underowe, no chyba, że przegrywają to wysoko ale wtedy nie z byle kim: 3-0 z Lyon, 4-1 z PSG. W tym meczu o wysoką porażkę St. Etienne jestem jednak spokojny i nie będzie ona miała miejsca ponieważ Monaco nie jest w optymalnej formie. W tym spotkaniu skłaniałbym się ku wynikowi: 1-0, 1-1.

Under 2,5 @1,61 ✅

Angers - Bordeaux

Beniaminek radzi sobie wyśmienicie. U siebie przegrali tylko raz (0-2), na dodatek we wszystkich ich meczach był under 2,5, w 9 meczach stracili tylko 3 bramki! Nawet lider z Paryża nie ustrzelił tutaj bramki. Jeżeli chodzi o drużynę gości to nie wygrali oni jeszcze w tym sezonie na wyjeździe. Nie wierzę w to, że nagle się przebudzą i to w takim meczu.

Under 2,5 @1,44 ✅
1x @1,34 ✅
Angers &amp; Under 2,5 @4 ⛔
Angers - czyste konto TAK @2,37 ⛔

O ile w pierwszym meczu może się wydarzyć coś nadspodziewanego tak w tym drugim myślę, że scenariusz będzie bardzo prosty, byle nie stracić a jak się uda strzelić to nie wypuścić za żadne skarby :grin:

nightbuk 3,1K

nightbuk

Użytkownik
Spotkanie: Marsylia - Ajaccio
Godzina: 17:00
Typ: Marsylia
Ako: 1.42
Buk: STS

Ajaccio ostatnio w dobrej formie jednak Marsylia od nich nie odstępuje i goni czołówkę tak aby w przyszłym sezonie mieć zagwarantowane miejsce w Europejskich Pucharach. Oby dwie ekipy w swoim składzie nie mają żadnych absencji co oznacza iż na papierze Marsylia jest lepszym zespołem. Nic nie wskazuje aby pierwszy mecz w historii Ajaccio z Marsylią miał dla nich korzystny wynik, stąd ten kurs na Marsylię.

martins20 74

martins20

Użytkownik
Lille - Lorient ✅
Widziałem kilka meczy drużyn o podobnym poziomie i szczerze mówiąc zbliżają się do naszej ekstraklasy. Liga słabnie, oprócz PSG ciężko o faworyta.
Zacznę od gospodarzy. Mały progres, kilka powrotów w składzie co owocuje. Wygrana z zielonymi jak najbardziej zaslużona. W gospodarzach podoba mi się, że u siebie stroną dominującą, nieznacznie ale jednak. Rywalą nie pozwalają na dużo stąd underowe wyniki.
Goście od kilku kolejek nie przegrali na wyjeździe. Szczerze, nie wydziałem ich jak grają on road. Patrząc na staty z dwóch ostatnich meczów gdzie punktowali (TFC i AJC) można te punkty uznac za szczęśliwe ze slabyszmi rywalami.
Biorąc pod uwagę lekką zwyzke formy gospododarzy i wg mnie mimo dobrych wyników słabszą grę gości stawiam na gospodarzy.
Dodatkowo wygrana Lille jako gospodarz w tej kolejce chyba jest najbardziej prawdopodobna.
Lille HW @ 1,82 3/10 fortuna
3 - 0 FT

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Reims - Nice
TYP : BTS @ 1,75 +++ Sts
Myślę, że można zagrać dzisiaj ten typ.
Nice po pięknym starcie ostatnio trochę zwolniła, bo nie strzeliła gola w ostatnich 3 meczach. Reims Bts-y zaliczy konsekwentnie od 5 meczów. Myślę, że grze Reims widać lekki progres i poprawę. Ogólnie ta drużyna mnie trochę zadziwia. Moim zdaniem czysto piłkarsko mają bardzo ciekawy zespół ze sporymi umiejętnościami. Według mnie gdyby ten zespół objął ktoś inny niż Guegan to może byłoby realna walka o puchary, a tym czasem jest nędzne 14 miejsce. Mimo wszystko uważam, że stać ich na gola na własnym boisku dziś. Do tego można dołożyć niezbyt wysoką formę defensywy Nice ( 0:5 - stosunek bramek w ostatnich 3 meczach ). Według mnie jenak dziś goście się przełamią i bramkę zdobędą.
Ja to gram w kuponie razem z typem Nantes over 0,5 +++ gola po 1,30.
To daje kurs razem @ 2,30 +++ !

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Niedzielne mecze w tej kolejce Ligue 1 wyglądają naprawdę bardzo obiecująco.
Dwa pojedynki, które można uznać za takie hity kolejki to bez wątpienia PSG-Lyon oraz Monaco-St.Etienne. Ciekawie wygląda też dziś mecz ekipy Angers z Bordeaux. Muszę przyznać, że po 17-18 kolejkach utrzymanie nadal 2 i 3 miejsca przez ekipy Angers oraz Caen wygląda niesamowicie. Z drugiej strony...ekipy, które można uznać za potencjalych rywali dla PSG o walkę o tytuł grają naprawdę słabo...Cały start rozgrywek i &quot; popisy &quot; Lyonu, Marsylii oraz Monaco świadczą niestety o dość niskim poziomie tych ekip na tle całej piłkarskiej europy. Niestety, ale chyba przed Nami czas, że rozgrywki będą walką o 2 miejsce dla pozostałych ekip. Po 18 kolejkach 15 pkt przewagi lidera nad 2 zespołem...Hmm...dla mnie miazga. Każda liga ma swoich liderów, w Serie A liderem w ostatnich latach był Juve, ale dołują inter i ac milan, w Hiszpanii nie ma już 1 lidera ( no pozą Barca ???? Prywatnie dla mnie to najlepsza ekipa na Świecie -absolutnie i niepodważalnie ). Niemcy..Bayern..to tutaj można porównać najbardziej sytuację do tej francuskiej, ale coż..nie do końca..Jeśli BvB dziś wygra to przewaga Bayeru wyniesie 5 pkt.
We Francji rożnica jest ogromna i trzeba to zaakceptować.
Dość wywodu, przechodzę do dzisiejszych meczów.
Monaco - St.Etienne over 1,5 gola
Anger - Bordeaux over 1,5 gola +++
PSG czysta 1 +++

AKO @ 2,60 !!! STS
Sensowna kombinacja na dzisiaj.
Uważam, że wygrana PSG jest dziś oczywista. Lyon jest w kryzysie, Lyon ma konflikty w szatni, Lyon ma trenera na wylocie. Przyjeżdzają do paszczy lwa. PSG niedawno straciło punkty z Angers. Limit wpadek chyba wyczerpali. Nie widzę żadnych piłkarskich argumentów dlaczego Lyon miałby dziś urwać punkty w Paryżu. Według mnie PSG dziś wygra. Co prawda Lyon mocno zaskoczył w tygodniu wygrywając w Valencii 0:2 ( tym bardziej, że gospodarze walczyli o awans do dalszej fazy LM, a Francuzi grali o herbate ), ale moim zdaniem to tyle z niespodzianek. Na Paryż obecnie są za krótcy.
Drugi mecz to Monaco z St. Etienne. Monaco w tygodniu odpadło z LE, przegrywając mecz z Tottenhamem. We Francji jakby wracali na właściwe tory, bo są już na 4 miejscu i tracą tylko 2 pkt do 2 Angers. Po wpadce w tygodniu jestem spokojny o gola przed własną publicznością, a może i więcej co pokryje typ. Goście to ofensywna fajna ekipa, która przechodzi teraz trochę gorszy okres. Spadli w tabeli na 7 miejsce i w ostatnich 7 meczach tylko raz wygrali, ale za to w 10/12 meczy granych w Monaco gola strzelali. Myślę, że mogą się pokusić dziś o bramkę spokojnie.
Ostatni mecz to mecz typowo underowy, bo na boisku Angers w ostatnich 12 meczach nie padł ani razu over 2,5 gola, a over 1,5 gola też padał rzadko. Myślałem też o zagraniu w tym meczu gola gości, ale ostatecznie wybieram over 1,5 gola. Wydaje mi się to trochę bezpieczniejsze. Nie wiem na co stać do końca Bordeaux, bo są w kiepskiej formie, ale czuję, że może dziś się przełamią i gola strzelą. Gospodarze natomiast są w gazie...cały czas 2 miejsce i do tego przyjeżdza ekipa, której gola powinni zdołać strzelić bez większych kłopotów.
Gdybym miał coś grać w meczu Marsylii to nie grałbym nic ???? Ta ekipa niby dziś powinna zgarnąć bez kłopotów 3 pkt, ale już tyle razy zaskoczyła w tym sezonie, że ja tego nie ruszam.

martins20 74

martins20

Użytkownik
OM - Ajaccio

W tym meczu modlę się o skuteczność gospodarzy. Widziałem ich w kilku meczach u siebie i jedynie tego im brakowało (dlatego nie wygrywali). Dzisiaj grają z rywalem, przeciwko któremu nie lubię stawiać. W porównaniu z ostatnimi meczami jest kilka powrotów, jednak nie zagra Alessandrini. Mimo to stawiam na gospodarzy.

OM HW @1,42 4/10 fortuna

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom