Niedzielne mecze w tej kolejce
Ligue 1 wyglądają naprawdę bardzo obiecująco.
Dwa pojedynki, które można uznać za takie hity kolejki to bez wątpienia PSG-Lyon oraz Monaco-St.Etienne. Ciekawie wygląda też dziś mecz ekipy Angers z Bordeaux. Muszę przyznać, że po 17-18 kolejkach utrzymanie nadal 2 i 3 miejsca przez ekipy Angers oraz Caen wygląda niesamowicie. Z drugiej strony...ekipy, które można uznać za potencjalych rywali dla PSG o walkę o tytuł grają naprawdę słabo...Cały start rozgrywek i " popisy " Lyonu, Marsylii oraz Monaco świadczą niestety o dość niskim poziomie tych ekip na tle całej piłkarskiej europy. Niestety, ale chyba przed Nami czas, że rozgrywki będą walką o 2 miejsce dla pozostałych ekip. Po 18 kolejkach 15 pkt przewagi lidera nad 2 zespołem...Hmm...dla mnie miazga. Każda liga ma swoich liderów, w
Serie A liderem w ostatnich latach był Juve, ale dołują inter i ac milan, w Hiszpanii nie ma już 1 lidera ( no pozą Barca ???? Prywatnie dla mnie to najlepsza ekipa na Świecie -absolutnie i niepodważalnie ).
Niemcy..Bayern..to tutaj można porównać najbardziej sytuację do tej francuskiej, ale coż..nie do końca..Jeśli BvB dziś wygra to przewaga Bayeru wyniesie 5 pkt.
We Francji rożnica jest ogromna i trzeba to zaakceptować.
Dość wywodu, przechodzę do dzisiejszych meczów.
Monaco - St.Etienne over 1,5 gola
Anger - Bordeaux over 1,5 gola +++
PSG czysta 1 +++
AKO @ 2,60 !!! STS
Sensowna kombinacja na dzisiaj.
Uważam, że wygrana PSG jest dziś oczywista. Lyon jest w kryzysie, Lyon ma konflikty w szatni, Lyon ma trenera na wylocie. Przyjeżdzają do paszczy lwa. PSG niedawno straciło punkty z Angers. Limit wpadek chyba wyczerpali. Nie widzę żadnych piłkarskich argumentów dlaczego Lyon miałby dziś urwać punkty w Paryżu. Według mnie PSG dziś wygra. Co prawda Lyon mocno zaskoczył w tygodniu wygrywając w Valencii 0:2 ( tym bardziej, że gospodarze walczyli o awans do dalszej fazy
LM, a Francuzi grali o herbate ), ale moim zdaniem to tyle z niespodzianek. Na Paryż obecnie są za krótcy.
Drugi mecz to Monaco z St. Etienne. Monaco w tygodniu odpadło z
LE, przegrywając mecz z Tottenhamem. We Francji jakby wracali na właściwe tory, bo są już na 4 miejscu i tracą tylko 2 pkt do 2 Angers. Po wpadce w tygodniu jestem spokojny o gola przed własną publicznością, a może i więcej co pokryje typ. Goście to ofensywna fajna ekipa, która przechodzi teraz trochę gorszy okres. Spadli w tabeli na 7 miejsce i w ostatnich 7 meczach tylko raz wygrali, ale za to w 10/12 meczy granych w Monaco gola strzelali. Myślę, że mogą się pokusić dziś o bramkę spokojnie.
Ostatni mecz to mecz typowo underowy, bo na boisku Angers w ostatnich 12 meczach nie padł ani razu over 2,5 gola, a over 1,5 gola też padał rzadko. Myślałem też o zagraniu w tym meczu gola gości, ale ostatecznie wybieram over 1,5 gola. Wydaje mi się to trochę bezpieczniejsze. Nie wiem na co stać do końca Bordeaux, bo są w kiepskiej formie, ale czuję, że może dziś się przełamią i gola strzelą. Gospodarze natomiast są w gazie...cały czas 2 miejsce i do tego przyjeżdza ekipa, której gola powinni zdołać strzelić bez większych kłopotów.
Gdybym miał coś grać w meczu Marsylii to nie grałbym nic ???? Ta ekipa niby dziś powinna zgarnąć bez kłopotów 3 pkt, ale już tyle razy zaskoczyła w tym sezonie, że ja tego nie ruszam.