Monaco - Marsylia 2 3.25 bet365 1-0
Monaco bez porażki u siebie od 4 ligowych spotkań, Marsylia na wyjeździe bez zwycięstwa od 3 ligowych spotkań, czy w tym meczu coś się zmieni? no cóż, według mnie tak, a jest ku temu kilka powodów, pierwszy z nich to taki, że Monako we wtorek grało mecz o wszystko w
LM, no i udało im się uzyskać upragniony awans i to z pierwszego miejsca, z pewnością będą trochę rozluźnieni, a co by nie mówić to w lidze francuskiej mocno w tym sezonie zawodzą, w przeciwieństwie do zespołu Marsylczyków, którzy pod wodzą Marcelo Bielsy spisują się wprost wspaniale i mają szansę dzisiejszego wieczoru odskoczyć Paryżanom na aż 4 punkty, ponieważ PSG potknęło się w meczu z Guingamp na wyjeździe.
Myślę, że Marsylczycy takiej okazji nie przepuszczą i postarają się o zwycięstwo, nad niezbyt dobrze dysponowanym zespołem z Księstwa, dodatkowym argumentem przemawiającym za tym typem jest fakt, że do tej pory z wszystkich meczów ligi francuskiej w tej kolejce, w żadnym nie było zwycięstwa gości, a więc najbliższy mecz to ostatnia ku temu okazja.
edit:
Żenujący występ ze strony Marsylczyków, zwłaszcza fatalna druga połowa, aż żal było na to patrzeć...