Jeżeli chodzi o tym powyżej, to jeżeli bym coś szukał do obstawienia to byłby właśnie ten over 2,5. Zagram może coś
live, bo na razie nie mam za bardzo pomysłu szczerze mówiąc. Jest to spotkanie w którym wszystko może się wydarzyć. Dwie drużyny, które nie są w formie, normalnie sporo strzelające i tracące, ale AZ w meczu z PEC mnie kompletnie nie przekonywało, a Twente z Heraclesem nie popisało się skutecznością. Równie dobrze może być 2-2 jak i 0-0. Dlatego jeżeli o mnie chodzi, odpuszczam na razie, a na
live może coś się złapie.
Utrecht - Ajax
W niedzielę dojdzie do bardzo ciekawego spotkania. Ajax wczoraj rozegrał b. dobre spotkanie pucharowe z FCG, gdzie zamiast 0-3 mogło być równie dobrze 0-6. Drużyna z Amsterdamu jak zwykle masa sytuacji strzeleckich, ale brakowało wykończenia w końcówce.
Pierwsze co mi się narzuca na język kiedy zawsze mówię o spotkaniu Utrecht - Ajax to: bramki, over, kartki, emocje. I tego też spodziewam się również w niedzielę. Ostatnie spotkanie kolejki przed krótką przerwą. Wydaję mi się, że Ajax może nareszcie wygrać to trudne spotkanie z którym zawodnicy sezon w sezon mają problemy. Utrecht jest bardzo niewygodnym rywalem dla Ajaksu. Trzy silne argumenty przeciwko drużynie z Amsterdamu to:
1) Utrecht - drużyna, która potrafi zmobilizować się dodatkowo na Ajax. Utrecht jest bardzo nieprzyjemnym i nieleżącym rywalem dla AFCA o czym świadczą statystyki, ostatnie 4 spotkania w Utrechcie:
26/09-12 KNVB Beker Utrecht vs. Ajax 0 :3
06/11-11 Eredivisie Utrecht vs. Ajax 6 :4
23/01-11 Eredivisie Utrecht vs. Ajax 3 :0
06/12-09 Eredivisie Utrecht vs. Ajax 2 :0
2) Stadion - bardzo nieprzyjemny dla Amsterdamu. Ajax i Utrecht nie lubią się, a kibice Utrechtu potrafią dobrze dopingować swoją drużynę. Ajax grający w Utrechcie nigdy nie ma z górki, nawet przy dobrych wynikach.
3) 12.30 - śmieszne, ale coś w tym jest. Sam przyglądałem się temu rok temu, w tym sezonie również i muszę stwierdzić, że coś w tym jest: Ajax ma problemy ze spotkaniami, które odbywają się o 12.30. Zawodnicy nie raz wypowiadali się, że nie lubią grać o tej porze, ponieważ jest trochę za wcześniej. Koncentracja jest na niższym poziomie, gra po lunchu nie wpływa dobrze na szybkość/elastyczność itp. Rywal ma oczywiście też problemy z czasem, ale Ajax grając o 12.30 traci najwięcej punktów.
Z drugiej jednak strony, Ajax w tym sezonie a sezon czy dwa temu to też trochę inne drużyny. Rok temu w przerwie zimowej 9 punktów straty do lidera, dwa lata temu 7 z tego co pamiętam i wiosną była gonitwa. Teraz tylko punkt za PSV, więc coś powoli się zmienia. Młodzi chłopcy zaczynają funkcjonować jak kolektyw i Ajax potrafi również trudne spotkania wygrywać.
Nie będę się rozpisywał o kadrach bo obie drużyny mają dobre sytuacje kadrowe. Nie zagram również czystej 1, może na
live, ale teraz tylko inne opcje jakie mi chodzą po głowie.
Chciałbym jeszcze dodać, że sędziował będzie młody Makkelie, który dał w 10 spotkaniach aż 35 zółtych kartek i 3 czerwone. Będzie to ostre spotkanie, więc można dopatrywać się :zoltakartka: i ???? oraz może karnego.
Propozycje:
- Utrecht - Ajax over 2,5 @ 1.65 ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
- Utrecht - Ajax BTS @ 1.57 ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)