>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

18. kolejka Eredivisie/21. kolejka Jupiler Pro League (21-23.12.2012)

Status
Zamknięty.
empe92 438

empe92

Użytkownik
Mecz w sobotę wieczorem, ale proponuję zagrać już teraz na zwycięstwo Zulte Waregem w meczu Mons, bo kurs jest przedni i w mojej ocenie o wiele przesadzony. Ale od początku, Mons to zespół środka tabeli. Potrafią zagrać efektowną i skuteczną piłkę, ale mają ogromne dziury w obronie, co w szczególności pokazały 2 ostatnie spotkania podopiecznych Scifo – dostali 0:5 od Anderlechtu i 0:2 z Club Brugge na wyjeździe, a warto zaznaczyć, że tamten mecz do najlepszych Brugii, deliktanie mówiąc, nie należał. Główną postacią zespołu Mons jest Francuz Perbet, zdobył już 11 goli w tym sezonie i to od niego w dużej mierze zależy ofensywna postawa drużyny. Ale w 2 poprzednich meczach Perbet był cieniem samego siebie i widać było, że jest pod formą. Oczywiście nie można wykluczyć, że teraz znów odpali i Mons będzie bardzo groźne, ale warto zaznaczyć, że Zulte to 3cia najlepsza defesnywa w całej lidze. Do tego Mons przegrali 4 z 5 ostatnich ligowych potyczek wyrgywając jedynie ze słabiutkim Lierse. Zulte Waregem to rewelacja rozgrywek, obecnie są na 2gim miejscu w tabeli ze stratą 6 punktów do Anderlechtu, ale z kolei nad trzecią ekipą w tabeli mają 5 oczek przewagi. Ostatnią porażkę ligową ponieśli 2 miesiące temu, kiedy to ulegli Lokeren, od tego czasu przegrali również w pucharze z Genk 0:5, ale w poprzedniej kolejce zrewanżowali się wygrywając 3:2. Francky Dury ma spory wybór jeśli chodzi o ofensywę, są Leye, Naessens, Habibou, Hazard czy Berrier. Każdy z tych graczy jest grożny pod bramką rywali, a jeśli do tego mierzą się z ekipą, która traci średnio 2 gole na mecz, to tym łatwiej powinno przychodzić stwarzanie sytuacji bramkowych. Ponadto Zulte to najlepiej spisująca się na wyjazdach w lidze, w 9 grach na terenie rywali zdobyli aż 22 punkty. Nie spodziewałem się, że bukmacherzy będą stawiać oba zespoły na równi, podczas gdy i tabela i forma i potencjał przemawiają na stronę gości. Oczywiście polecam zagrać wygraną Zulte, za mniejszą stawkę można również spróbować handicapu, bo obrona Mons Bergen jest naprawdę bardzo słaba i możemy zobaczyć kilka bramek ze strony gości.

Mons Bergen – Zulte Waregem
Zulte @ 2.62 Bet365 ⛔
Zulte over 1.5 @ 2.20 Bet365 ⛔
Zulte (-1.5) @ 5.00 Bet365 ⛔ 1:1

omerta 968

omerta

Użytkownik

AZ Alkmaar - Twente Enschede
Ostatnia ligowa kolejka w Holandii. Na początek mecz AZ z Twente (Polsat Sport Extra - na żywo). Spotkanie, które warto zobaczyć. Piłkarze AZ mają za sobą nieudaną jesień (odpadnięcie z LE + 12. lokata w lidze - z drugiej strony strata tylko trzech oczek do 8. pozycji). Aspiracje klubu są większe. W ostatnim czasie ekipa Gertjana Verbeeka zanotowała dobre wyniki - wygrana nad FC Zwolle (2-1) i awans do ćwierćfinału (FC Dordrecht 4-2). Zwycięstwem chcą także zakończył ten rok. Łatwo nie będzie, bo Twente, to czołowa drużyna w Holandii, która podobnie ma nieudaną przygodę z LE, ale w Eredivisie nie zawodzi. Co prawda forma w ostatnim tygodniach nie jest najwyższych lotów (np. porażka z PSV 0-3), to potrafiła się podnieść i wygrać derby z Heraklesem (3-2). Sytuacji stworzyła sobie więcej. Błędy popełnia obrona, która pod nieobecność bułgarskiego bramkarza gra niepewnie. Dziś ponownie zabraknie Mihaylova, a poza kadrą są również Gutierrez, Bjelland oraz Breukers i Braafheid, choć w ich przypadku, to może lepiej. Jakieś kłopoty ze zdrowiem ma też Fer, ale zagra. Tukkers po raz ostatni w Alkmaar wygrali dziesięć lat temu. Trudno im się gra na terenie Kalmarów. Dziś może być podobnie, bo podkreślam - Twente nie gra tego, co na ogół, a AZ ma coś sobie do udowodnienia. Spodziewam się co najmniej trzech goli. Gospodarze nie mają nic do stracenia, więc powalczą o pełną pulę punktów. Goście wyjdą na boisku z takim samym nastawieniem.
Typ: over 2,5 @ 1.72 (expekt)

Otrzymane punkty reputacji: +1
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Jeżeli chodzi o tym powyżej, to jeżeli bym coś szukał do obstawienia to byłby właśnie ten over 2,5. Zagram może coś live, bo na razie nie mam za bardzo pomysłu szczerze mówiąc. Jest to spotkanie w którym wszystko może się wydarzyć. Dwie drużyny, które nie są w formie, normalnie sporo strzelające i tracące, ale AZ w meczu z PEC mnie kompletnie nie przekonywało, a Twente z Heraclesem nie popisało się skutecznością. Równie dobrze może być 2-2 jak i 0-0. Dlatego jeżeli o mnie chodzi, odpuszczam na razie, a na live może coś się złapie.
Utrecht - Ajax
W niedzielę dojdzie do bardzo ciekawego spotkania. Ajax wczoraj rozegrał b. dobre spotkanie pucharowe z FCG, gdzie zamiast 0-3 mogło być równie dobrze 0-6. Drużyna z Amsterdamu jak zwykle masa sytuacji strzeleckich, ale brakowało wykończenia w końcówce.
Pierwsze co mi się narzuca na język kiedy zawsze mówię o spotkaniu Utrecht - Ajax to: bramki, over, kartki, emocje. I tego też spodziewam się również w niedzielę. Ostatnie spotkanie kolejki przed krótką przerwą. Wydaję mi się, że Ajax może nareszcie wygrać to trudne spotkanie z którym zawodnicy sezon w sezon mają problemy. Utrecht jest bardzo niewygodnym rywalem dla Ajaksu. Trzy silne argumenty przeciwko drużynie z Amsterdamu to:
1) Utrecht - drużyna, która potrafi zmobilizować się dodatkowo na Ajax. Utrecht jest bardzo nieprzyjemnym i nieleżącym rywalem dla AFCA o czym świadczą statystyki, ostatnie 4 spotkania w Utrechcie:
26/09-12 KNVB Beker Utrecht vs. Ajax 0 :3
06/11-11 Eredivisie Utrecht vs. Ajax 6 :4
23/01-11 Eredivisie Utrecht vs. Ajax 3 :0
06/12-09 Eredivisie Utrecht vs. Ajax 2 :0
2) Stadion - bardzo nieprzyjemny dla Amsterdamu. Ajax i Utrecht nie lubią się, a kibice Utrechtu potrafią dobrze dopingować swoją drużynę. Ajax grający w Utrechcie nigdy nie ma z górki, nawet przy dobrych wynikach.
3) 12.30 - śmieszne, ale coś w tym jest. Sam przyglądałem się temu rok temu, w tym sezonie również i muszę stwierdzić, że coś w tym jest: Ajax ma problemy ze spotkaniami, które odbywają się o 12.30. Zawodnicy nie raz wypowiadali się, że nie lubią grać o tej porze, ponieważ jest trochę za wcześniej. Koncentracja jest na niższym poziomie, gra po lunchu nie wpływa dobrze na szybkość/elastyczność itp. Rywal ma oczywiście też problemy z czasem, ale Ajax grając o 12.30 traci najwięcej punktów.
Z drugiej jednak strony, Ajax w tym sezonie a sezon czy dwa temu to też trochę inne drużyny. Rok temu w przerwie zimowej 9 punktów straty do lidera, dwa lata temu 7 z tego co pamiętam i wiosną była gonitwa. Teraz tylko punkt za PSV, więc coś powoli się zmienia. Młodzi chłopcy zaczynają funkcjonować jak kolektyw i Ajax potrafi również trudne spotkania wygrywać.
Nie będę się rozpisywał o kadrach bo obie drużyny mają dobre sytuacje kadrowe. Nie zagram również czystej 1, może na live, ale teraz tylko inne opcje jakie mi chodzą po głowie.
Chciałbym jeszcze dodać, że sędziował będzie młody Makkelie, który dał w 10 spotkaniach aż 35 zółtych kartek i 3 czerwone. Będzie to ostre spotkanie, więc można dopatrywać się :zoltakartka: i ???? oraz może karnego.
Propozycje:
- Utrecht - Ajax over 2,5 @ 1.65 ⛔
- Utrecht - Ajax BTS @ 1.57
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Alkmaar - Twente
Mimo zeszłotygodniowego zwycięstwa gospodarzy dzisiejszego spotkania nie jestem w stanie się przekonać do graczy Alkmaar. Wiem że i Twente nie jest w optymalnej formie ale jeżeli miałbym tykać to spotkanie to tylko grając lekko na gości. Szczególnie że będą mogli lekko pozostać w tyle czekając na potknięcia Alkmaaru w obronie, a te ostatnimi czasy zdarzają się dość często. To co zaproponował Omerta ( czyli over ) też jest prawdopodobne, ja jednak w bezpiecznej formie zagrałem tu na gospodarzy
Twente DNB 2/10 kurs 1,7 STS wynik 0:3
Krótki komentarz:
To spotkanie dobitnie pokazało gdzie jest obecnie zespół AZ, a jest w totalnym kryzysie. Brak im nie umiejętności co trochę ambicji i woli walki. Altidore przy wyniku 0:1 spudłował w 100 % sytuacji. Za chwilę było już 2:0 i jakby po meczu. Gdyby nie zabawa pod koniec spotkania Twente mogło to wygrać 4 lub 5 do zera. Sam jestem ciekaw kto opuści Alkmaar w przerwie zimowej...

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Troszkę skrócona wersja wpisu, coś al&#39;a Benek ;)

Kortrijk - Lokeren | BTS - 1,72 Bet365
✅
- oba zespoły preferują ofensywny styl gry
- oba walczą o miejsce w play-off&#39;ach
- Kortrijk u siebie mocne, musi nadrabiać punkty
- kadrowo wyglądają dobrze, parę absencji, ale to bardziej rezerwa
- u siebie 8/9 meczów strzelali, oraz 8/9 tracili bramki
- Lokeren 8/10 strzelali bramki na wyjeździe
- dzisiaj goście bez ważnego ogniwa zespołu - Taravela (O, 16/1) oraz De Pauw (9/3)
- bilans gości na wyjeździe to 6-0-4 i bramki 17:13
- Kortrijk u siebie w bramkach 15:10 po 9 spotkaniach

Otrzymane punkty reputacji: +4
ajax 2K

ajax

Forum VIP
AZ - Twente
Poczytałem troszkę, pojawiło się kilka nowych informacji i jednak spróbuję zagrać na zwycięstwo Twente. Co wpłynęło na decyzję:
- Nie brałem pod uwagę bardzo ważnego faktu; AZ grało w tygodniu dodatkowe spotkanie pucharowe, a Twente miało cały tydzień na przygotowania.
- Pojawiła się informacja, że Elm będzie mógł prawdopodobnie max. godzinę zagrać (przemęczenie) i pod znakiem zapytania stoi występ najlepszego strzelca - Altidore (problemy z żołądkiem). Nawet jeżeli najlepszy strzelec wystąpi, to problemy zdrowotne mogą mieć wpływ na jego występ.
Dlatego zagram takie opcje:
- AZ - Twente 2 @ 2.40 ✅
- AZ - Twente DNB 2 @ 1.72 ✅
- Altidore strzeli? NIE @ 1.65
✅
Edit:

- Chadli strzeli? TAK @ 2.55
✅

Otrzymane punkty reputacji: +16
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heracles - PEC
Jeżeli chodzi o jutrzejsze spotkania, to moim zdaniem jest to najpewniejszy bet. Owszem... PEC się zastawi i będzie liczył na remis jak to zazwyczaj robi, ale jutro się to nie uda, nie z Heraclesem. Ciągle podtrzymuję swoje zdanie, że ta drużyna zdecydowanie za nisko w tabeli jest.
W PEC zabraknie Van den Berga (13/3), który pauzuje za czerwoną kartkę. Dodatkowa ważna sprawa; PEC grało w tygodniu spotkanie pucharowe (120 minut) - czuli dodatkowe minuty w nogach. Heracles również grał, ale 90 minut.
Jeżeli chodzi o Heracles to bardzo pechowo w pierwszej części sezonu, ale jestem przekonany, że na wiosnę będzie lepiej. Tydzień temu w spotkaniu z Twente to goście przeważali, ale strzelili ze spalonego na 2-3 i dzięki temu wygrali. Heracles walczył. Biało-czarne pasy są u siebie mocne (sztuczna trawa) i na pewno zawodnicy trenera Bosza dadzą z siebie wszystko, ponieważ punkty są potrzebne.
Jeżeli Heracles zagra na 100% to zje PEC bez problemu z handi i na to liczę. Ostatni mecz przed przerwą, Heracles 4 spotkania bez zwycięstwa - więc czas na 3 punkty. Polecam !
Heracles - PEC 1 @ 1.57 ⛔
Heracles (-1) - PEC 1 @ 2.45 ⛔
Over 2,5 @ 1.50
⛔
Jeżeli kurs na bramkę Armenterosa będzie w okolicy 2.00 to również zagram. ✅

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Krótki komentarz:
To spotkanie dobitnie pokazało gdzie jest obecnie zespół AZ, a jest w totalnym kryzysie. Brak im nie umiejętności co trochę ambicji i woli walki. Altidore przy wyniku 0:1 spudłował w 100 % sytuacji. Za chwilę było już 2:0 i jakby po meczu. Gdyby nie zabawa pod koniec spotkania Twente mogło to wygrać 4 lub 5 do zera. Sam jestem ciekaw kto opuści Alkmaar w przerwie zimowej...
Nie zgodzę się z Tobą tutaj do końca. Az przeważało w dużej części spotkania, a na pewno w pierwszej połowie. Mieli sporo pecha, że takie sytuacje jak ta Altidore o której napisałeś, nie zostały wykorzystane.
AZ ma bardzo dużo pecha w tej części sezonu, ale jestem pewien, że wiosną będzie udany pościg i na pewno będą dużo wyżej niż obecnie. Maher dziś grał jak stary Maher podając piękne piłki. Piłkarzom przyda się kilkudniowa przerwa, ja tam zamierzam nie raz jeszcze inwestować wiosną w AZ, pomimo tego, że teraz kiepsko to wygląda to jak napisałem: bardzo dużo pecha.

omerta 968

omerta

Użytkownik
AZ - Twente. Bardzo słaby mecz prawego obrońcy Twente Roberto Rosalesa. Nie doliczyłem się żadnej udanej akcji reprezentanta Wenezueli. Niewidoczny Dusan Tadic, ale swoje zrobił - dwie asysty zanotował i ten fakt podniesie jego ocenę. Mnie osobiście po prostu wkurwia Leroy Fer (może dlatego, że liczyłem na bramki, a on spowalniał grę :cool:), który za często odwraca się do własnej bramki, zamiast ruszyć z akcją. Nie wiem też co w podstawowym składzie robi Edwin Gyasi (mimo iż tydzień temu zdobył ważną bramkę) - wyraźnie odstaje od reszty zespołu, który dziś ogólnie rzecz biorąc zagrał przyzwoite spotkanie. Jednak wbrew moim przewidywaniom, nie był to porywający mecz. Chadli - Castaignos/Bulykin - Tadic. Uważam, że w takim ustawieniu powinno na co dzień występować Twente. Na taki atak zdecydował się Steve McClaren w 1. kolejce z Groningen i było 4-1 (po dwa gole Chadliego i Tadica). Jeśli chodzi o AZ, to momentami ich gra wyglądała ok, ale sam Adam Maher z Jozym Altidore&#39;m nie pociągnie wózka. Młody Holender kozak, natomiast Jankesowi ktoś musi te piłki dogrywać, a jak wspomniałem - Maher nie ma wielkiego wsparcia. Później podrzucę typy na sobotę ;)

omerta 968

omerta

Użytkownik

Den Haag - NEC Nijmegen

Od razu same konkrety. Den Haag bez środkowego obrońcy Beugelsdijka (16/2) i napastnika Chery&#39;ego (18/5). Być może nie wystąpią także kolejny gracz linii ataku Poepon (19/2) oraz prawy defensor Omeruo (18/0). Sporo wskazuje na to, że tych dwóch ostatnich w sobotę zabraknie, a to byłby poważny cios dla ekipy Bocianów. Tym bardziej, że ostatnio mieli trudne mecze (porażki w Enschede i Rotterdamie, a w między czasie remis z FC Zwolle) i ewentualny brak czterech podstawowych zawodników może skończyć się źle. NEC drugi raz z rzędu zagra bez bramkarza Babosa (17/0), którego zastępuje Sinouh. Dla niego pojedynek z PSV był szczególny, bo w poprzednim sezonie był golkiperem właśnie Boeren. Przy straconej bramce nie miał szans. Piszę o tym, bo wydawać by się mogło, że 37-latek mógłby być słabym punktem, ale nic bardziej mylnego. Mało tego, Cesarscy zremisowali z PSV (1-1), rozgrywając bardzo udane spotkanie. Jeśli dziś w Hadze zagrają w 60/70% to, co pokazali tydzień temu, to moim zdaniem wygrają. Zwłaszcza, że od trzech spotkań nie wygrali i w dobrym stylu będą chcieli zakończyć ten udany rok (7. lokata). Ja widziałem przedostatni występ Den Haag z FC Zwolle i muszę przyznać, że ciężko to się oglądało. Na pewno brakowało Chery&#39;ego, a przecieżbyłego gracza FC Emmen zabraknie i tym razem, czyli Den Haag nie wygra.
Typ: NEC Nijmegne (DNB) @ 2.10 (bet365)

Otrzymane punkty reputacji: +6
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Niewidoczny Dusan Tadic, ale swoje zrobił - dwie asysty zanotował i ten fakt podniesie jego ocenę.
Chadli - Castaignos/Bulykin - Tadic. Uważam, że w takim ustawieniu powinno na co dzień występować Twente. Na taki atak zdecydował się Steve McClaren w 1. kolejce z Groningen i było 4-1 (po dwa gole Chadliego i Tadica).
Ustawiając Tadica na skrzydle Twetne nie ma kreatywnej 10tki. Tadic dwa razy zagrał jako ofensywny pomocnik i 2x zagrał bardzo dobre zawody, co za tym idzie - drużyna miała wiele strzeleckich okazji. Napisałeś, że był niewidoczny - kompletnie się nie zgodzę. Tadic brał udział w każdej akcji w której padła bramka + plus fenomenalne podanie do Castaignosa, który wychodził 1 na 1 i spartolił. Dodatkowo Dusan wymieniał się pozycjami i często można było go zobaczyć na lewym czy prawym skrzydle. Dla mnie jest to właśnie najsilniejsza ofensywa Twente. Z tak inteligentnym zawodnikiem jak Tadic, który ma przed sobą szybkich i zwinnych skrzydłowych oraz napastników, którzy potrafią się zastawić i odegrać Twente może sporo namieszać. Po raz pierwszy ofensywa Twente zaczyna wyglądać tak jak za czasu kiedy zdobyli mistrzostwo. Trenerem był wtedy właśnie Steve, a w ataku grali wtedy z tego co kojarzę: Elja - De Jong - Arnautovic. To był mistrzowski atak i obecna linia ofensywy wygląda bardzo podobnie.

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Beerschot - Mechelen | 2DNB - 1,83 Bet365 ✅
Pojedynek dwóch zespołów z dołu tabeli. Oba pod formą i to widać, co skutkuję ciężkim wyborem faworyta. Ale gdy bardziej przyjrzymy się obu zespołom to jesteśmy w stanie wyłuskać parę ciekawych informacji. Otóż w zespole gospodarzy nie zagra czterech podstawowych zawodników. W obornie zabraknie Gelesicia (12/0), w pomocy Losady (15/4) oraz Wuytensa (12/2). Natomiast w napadzie nieobecny będzie Mununga (16/2). Straty pokaźne, bo jednak ci czterej zawodnicy strzelili dla zespołu 1/3 bramek. Myślę, że pomoc najbardziej ucierpi, bo Losada jest obecnie jednym z najlepszych zawodników tego zespołu, który strzelił już cztery bramki, ale też zaliczył cztery asysty. Może być ciężko Beerschot cokolwiek strzelić. Forma drużyny tak jak mówiłem słaba. Ostatnie cztery mecze u siebie to pasmo porażek, strasznych porażek. Co prawda strzelali w każdym meczu, ale to co defensywa wyprawiała to głowa mała. Stracili aż 16 bramek! Ostatnio dobiła ich Bruggia, więc ciężko będzie im o jakiś nadzwyczajnie korzystny rezultat.
Mechelen też z formą nie najlepiej, ale radzą sobie lepiej od ich rywala. Kadra wygląda dobrze, brakuje jedynie trzech zawodników - Van Damme (O, 8/0), Ruiz (N, 2/0) oraz Pandża (O, 2/0). W zespole nie ma takiego problemu jak w Beerschot, gdzie za strzelanie bramek jest odpowiedzialnych 2-3 ludzi. W Mechelen mamy Pedersena, Dialibie, Destorma, Henkensa, Iddi, Enevikdsena czy też De Pettera. Defensywa w ostatnich meczach radzi sobie w miarę dobrze, bo stracili tylko sześć bramek, a grali m.in. z Liege, Bruggia, Lokeren. Ostatnie trzy mecze na wyjeździe to remisy, w których to Mechelen z pewnością nie był dużo gorszym zespołem. W dobrej formie strzeleckiej jest obecnie Pedersen, którzy strzelał w każdym z tych spotkań.
Co do typu, to jednak skłaniałbym się tutaj na zwycięstwo gości, ale że ja wole bezpieczniejsze typy, dlatego też gram DNB po 1,83. Argumentami z pewnością za tym typem są nieobecności, oraz coby nie mówić słaba dyspozycja w ostatnim czasie defensywy Beerschot, a na przeciwko nich zagrają dzisiaj zawodnicy, którzy z zimną krwią potrafią wykorzystać błędy rywala. Po statystykach widać, że oba zespoły lubią sobie postrzelać między sobą, ale jednak te braki w zespole gospodarzy mnie odstraszają, dlatego też ten typ osobiście odpuszczam.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Ajax źle by było gdybyśmy się zgadzali ze sobą w każdej sprawie: ) Świetne typy co do tego wczorajszego spotkania ( tak przy okazji ). Ja poczekałbym, na ten okres przerwy i zobaczył czy może o kogoś nowego nie postarają się działacze AZ. Ja w ten ich pech nie do końca wierzę. Prawdą jest że w kilku spotkaniach to szczęście sprzyjało ich rywalom a nie im, natomiast nie przesadzajmy że przez pecha przegrali do tej pory aż osiem spotkań a wygrali tylko cztery. Gracze są sfrustrowani, co moim zdaniem widać gołym okiem. Być może rzeczywiście te trzy tygodnie przerwy mogą okazać się zbawienne..
Heerenveen - Vitesse
Heerenveen chyba lekko zmęczone po 120 minutach gry w pucharze z Feyenoordem w ciągu tygodnia, a do tego ich słaba dziurawa jak szwajcarski ser obrona. Groningen - Breda - Zwolle tylko te trzy ekipy w tym sezonie pokonało Heerenveen. Być może będzie to ostatni mecz Bonyego w lidze holenderskiej, więc powinien się to zrobić z małym przytupem...Wybrałem bezpieczną wersję

Vitesse DNB kurs 1,73

over 2,50 kurs 1,50 wynik 2:1
Heracles - Zwolle
Nie będę się tu za bardzo rozpisywał gdyż cały mecz powyżej w sposób dość szeroki rozpisał Ajax. Heracles jak zdobywa w ostatnich sezonach punkty to robi to w 70 % na własnym terenie, gdzie przy dobrych wiatrach są w stanie wygrać z każdym. Tym bardziej drużyna Zwolle jest w ich zasięgu...
Heracles kurs 1,65 2/10 Totomix wynik 1:1
Breda - PSV
PSV rzeczywiście dawno nie wygrało w Bredzie. Warto jednak pamiętać o jednym...chyba w żadnym sezonie Breda nie była tak słaba jak teraz. Z tego co pamiętam w obecnym sezonie nie pokonali nikogo z czołowej siódemki. Jeżeli PSV będzie choć trochę bardziej skuteczne niż w poprzednim spotkaniu powinni pokryć handicap.

PSV - 1 kurs 2,02 2/10 STS wynik 1:6

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Nie sadzę żeby dzisiaj Mons u siebie tak łatwo oddało mecz Zulte. Po dwóch kiepskich spotkaniach z Fiołkami i Club Brugge dzisiaj jest spora szansa dla Mons na przełamanie. Zulte co prawda nie przegrało od 9 spotkań ligowych, ale kiedyś musi się ta seria skończyć. Goście dzisiaj zagrają bez podstawowego obrońcy S. Colbaerta (O 17/0), napastnika J.Naessensa (N 20/4). Jeśli chodzi o gospodarzy to nie zagra dzisiaj Sapina (O 16/1), Debisschop (P 10/0), Matthys (N 9/1) oraz Franquart (O 6/1). Ciekawostką jest, że pierwszym meczu obu ekip w tym sezonie było 4:2 dla Mons. Mons faktycznie traci sporo goli (już 40 !!!) i dlatego zagram coś na bramki, bo nie sądzę aby Zulte tutaj miało wygrać zdecydowanie. Jeśli wygrają to przewagą jednego gola. Myślę, że są spore szanse, że Mons dzisiaj coś strzeli i rzecz jasna straci.
over 2.5 gola @1.75 Marathon
over 3.0 gola @2.25 Marathon
BTS @1.60 Bwin

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heerenveen - Vitesse
Na pewno będzie to ciekawe spotkanie, w którym delikatnym faworytem jest Vitesse, ale nie zagram tutaj na zwycięzcę, ponieważ żaden wynik mnie nie zdziwi. Może zagrałbym na Vitesse lub DNB gdybym nie widział ich tydzień temu przeciwko RKC - tragedia. Ok...Vitesse out gra lepiej niż u siebie, to fakt, ale już widać drobne zmęczenie. Ogólnie nie wróżę dobrze Vitesse w styczniu z powodu Africa Cup. Jedynym osłabieniem Vitesse to brak Van der Heijdena (16/0).
Po drugiej stronie Heerenveen, które walczyło 120 minut z Feyenoordem o awans w Pucharze Holandii i niestety odpadło. Tak jak było wyżej pisane: obrona Heerenveen jest bardzo dziurawa. Z drugiej jednak strony, ofensywa jest bardzo ciekawa z bardzo dobrym napastnikiem na czele: Finnbogasonem. Myślę, że może on coś ustrzelić dziś, ponieważ strzela również karne.
Vitesse jest raczej faworytem dziś, ale ja pogram sobie over oraz strzelców, wydaję mi się to troszkę pewniejsze.
Heerenveen - Vitesse over 2,5 @ 1.55 ✅
Heerenveen - Vitesse over 3,5 @ 2.40 ⛔ --&gt; tyle okazji :?
BTS @ 1.44 ✅
Finnbogason strzeli - TAK @ 2.00 ✅

omerta 968

omerta

Użytkownik

NAC Breda - PSV Eindhoven
Liczę na przekonujące zwycięstwo Boeren. Są w stanie rozbić NAC, to nie ulega wątpliwości, mimo iż w Bredzie nie wygrali od sześciu lat. Jednak teraz sytuacja jest inna, a w dodatku Żółto-czarni, to jedna z najgorszych drużyn w lidze. Poza tym, mają najsłabszą ofensywę w Holandii (w sumie, to młody i niedoświadczony atak, nie licząc rzecz jasna 35-letniego Lurlinga). Ostatnie trzy spotkania w wykonaniu NAC kończyły się remisami (m.in. z Feyenoordem 2-2). Ale wcześniej były też porażki na własnym obiekcie z Den Haag, czy FC Groningen. Nie wygląda to dobrze. Mało tego, kilka dni temu zawodnicy NAC przegrali wyraźnie w pucharze z Heraklesem (1-3). PSV odprawił z kwitkiem ekipę z Topklasse, oszczędzając przy okazji Lensa, van Bommela, czy Hutchinsona. PSV po ostatnim remisie z NEC (1-1, bardzo przeciętny występ), teraz będzie chciał się odkuć i moim zdaniem to mu się uda. Advocaat ma drobne kłopoty kadrowe (pauzują Mertens, Willems, Toivonen, a teraz także Marcelo), ale nie przejmowałbym się tym. Tego, że Boeren dziś wygrają i ponownie obejmą prowadzenie w lidze, to jestem pewien. Pytanie, czy dopisze im skuteczność? Według mnie tak. Ostatni mecz w tym roku, NAC być może bez podstawowego bramkarza, więc trzeba to wykorzystać i zaprezentować się elegancko. Pojedynek na Polsacie Sport Extra - zobaczymy.
Typy:
PSV Eindhoven @ 1.35 (Expekt)
over 2,5 @ 1.44 (bet365)
over 3,5 @ 2.10 (william hill)
PSV over 2,5 @ 2.00 (sportingbet)
PSV over 3,5 @ 3.80 (sportingbet)

Otrzymane punkty reputacji: +2
ajax 2K

ajax

Forum VIP
NAC - PSV
Na razie Holandia nie zawodzi i oby tak zostało w tym spotkaniu. Tutaj dużo się nie będę rozpisywał. NAC jest od 6 lat bardzo trudnym rywalem dla PSV, ale NAC obecnie jest w mega d*pie. Nic tam nie funkcjonuje i dziś powinien być łatwy win PSV. Obrona PSV bez Williamsa, nie zagra Mertens... ale PSV ma kim straszyć. Drużyna Advocaata straciła 2 cenne oczka tydzień temu, więc teraz na pewno się zrehabilituje. Moje propozycje:

NAC - PSV 2 @ 1.32 ✅
NAC - PSV (-1) 2 @ 1.83 ✅
Over 2,5 @ 1.42
✅
Matavz strzeli - TAK @ 1.70 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +19
omerta 968

omerta

Użytkownik
NAC Breda - PSV. Po 37. minutach było 4-1 i typy można było zaliczyć na plus. Z ogromną łatwością Boeren dochodzili do sytuacji strzeleckich. W końcu dopisała im wysoka skuteczność, bo ostatnio było z tym różnie (porażki z Vitesse i Ajaksem, do tego remis z NEC). W sobotę pokazali się z bardzo dobrej strony. 60 goli zdobytych w 18 spotkaniach (średnio ponad trzy na mecz), godny podziwu bilans. Był to klasyczny pojedynek z holenderskiej ligi, który przyniósł bramki. A NAC? Cóż, postawa żenująca, czego można było się spodziewać po ich niedawnym występie w pucharze kraju z Heraklesem. Na wiosnę czeka ich walka o ligowy byt.

FC Utrecht - Ajax Amsterdam
Jeśli chodzi o niedzielę, to widzę głównie jeden typ - po słabym kursie, ale propozycja wydaje się być naprawdę pewna. Zresztą Ajax już o tym pisał. Ja chcę zwrócić szczególną uwagę na jedną rzecz. Joden w tym sezonie na wyjazdach w Eredivisie wystąpili osiem razy i za każdym stracili co najmniej jedną bramkę (na De Kuip dwie, w Almelo aż trzy). Nawet tydzień temu w Tilburgu na obiekcie outsidera nie potrafili zachować koncentracji (zwycięstwo 4-2 zapewnione w ostatnich 20 minutach). FC Utrecht wielkim potencjałem w ofensywie nie dysponuje, ale w poprzednich siedmiu meczach u siebie zawsze trafiali (w 1. kolejce tylko Feyenoord zachował czyste, a poległa choćby ekipa PSV). Dla Czerwono-białych starcie z Ajaksem, to wielka sprawa. Zawsze w spotkaniach z udziałem tych drużyn (zwłaszcza na Galgenwaard) są ogromne emocje, a Ajax w ostatnim czasie na terenie rywala w lidze nie radzi sobie (4-6, 0-3, 0-2). FC Utrecht w holenderskiej ekstraklasie stoi bardzo dobrze, ale to Joden są faworytem tej potyczki. Seria sześciu wygranych na mnie nie robi wrażenia, bo nie licząc potyczki z PSV, pozostałe mecze były z zespołami, które w większości bronić się będą przed spadkiem. Ja uważam, że w niedzielę bramki zobaczymy. Jestem wręcz przekonany, że zarówno jedni jak i drudzy co najmniej raz wpiszą się na listę strzelców.
Typ: obie drużyny strzelą @ 1.50 (sportingbet)

ziomeczek9393 21,6K

ziomeczek9393

Użytkownik
Trochę późno ale właśnie skończyłem oglądać NBA. Ja znowu przeciwko Groningen które wygląda fatalnie. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z Feyenoordem (druga siła offensywa w meczach u siebie). Ciężko mi jest sobie wyobraźić żeby goście z taką grą wywieźli jakiekolwiek punkty z Rotterdamu. Według mnie powinni dostać jutro pożądny oklep, atmosfera u nich na pewno nie najlepsza. Ciekaw jestem tylko kiedy zarząd pójdzie po rozum do głowy i zacznie szukać następcy. Niedość że ta ich gra wygląda okropnie to na dodatek wyniki niezadowalające.
Feyenoord vs Groningen
Over 2,5 @1,50 Bet365
w tym momencie pograłem Groningen czyste konto @3,75 i lekko win Groningen @8,00 mecz jest beznadziejny liczę na 0:0
Jak widać trochę się pośpieszyłem, za to głównym typ wszedł. Przy okazji dzięki za over w belgii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom