>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

18. kolejka 1. Bundesligi (30.01.-01.02.2009r.)

Status
Zamknięty.
cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Spotkanie: Hamburger SV - Bayern Munchen
Typ: 2
Kurs: 2,1
Buk: Expekt
Po ostatnim spotkaniu Bawarczykow (w DFB Pokal ze Stuttgartem) chyba nikogo nie dziwi moj typ. Otoz czolg z Monachium wlasnie zaczal rozjezdzanie swoich przeciwnikow w drodze do kolejnych trofeow. Kto ogladal wczoraj mecz ten wie, z jaka latwoscia ogrywani byli pilkarze VfB, ktorzy pomimo slabszej formy do najgorszych nie naleza. To, co wyprawiala ekipa Klinsmanna przechodzi najsmielsze pojecie, po krotkich problemach na poczatku sezonu widac, ze ten zespol sie zazebil i znow stal sie jedna z dominujacych sil w Europie. Bawarczycy maja ogromny potencjal w ataku, co pokazali w ostatnich spotkaniach, jedynie wciaz ich pieta Achillesa sa czasem bledy w obronie i niepewna gra Rensinga (niech w koncu znajda kogos lepszego na to miejsce!), lecz nie naleza oni do tych zespolow, ktore kalkuluja i wola utrzymac prowadzenie. Przeciez niewazne, ile bramek sie straci, jesli strzeli sie wiecej (2, 3 razy zwlaszcza). Dalbym handi, ale jednak mam szacunek do HSV i wiem, ze jest to naprawde dobry zespol, jednakze bedacemu w znakomitej formie Bayernie nie podolaja i beda pierwsza ofiara Bawarczykow w marszu po tytul.

marqulito 0

marqulito

Użytkownik
Spotkanie: Hamburg SV - Bayern Munchen
Typ: Over 2,5
Kurs: 1,75
Bukmacher: Betsson

Dziś o godzinie 20:30 zostanie po przerwie zainaugurowana niemiecka Bundesliga, w dzisiejszym meczu na HSH Nordbank Arena zmierzy się drużyna gospodarzy w meczu z Bayernem. Bayern już ostatnio pokazał w meczu tygodniowym w Pucharze Niemiec że bramki umie strzelać, a w ataku powinni wystąpić Luca Toni wraz z Miro Klose, których jak zwykle wspomagać będzie Franck Ribery. Po drugiej zaś stronie Mladen Petric a pomoc w linii ataku prawdopodobnie otrzyma od byłego Bawarczyka Jose Paulo Guerrero, emocji w tym meczu napewno nie zabraknie a i obie drużyny grają ofensywnie. Moim zdaniem powinny spokojnie pokryć over.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽HSV Hamburg-Bayern Monachium
typ : 2
Kurs : 2,00
bet365⛔1:0​

Bayern walczy o powrót na czoło Bundesligi. W dzisiejszym meczu ma na to ogromną szanse lecz przed nim trudne wyzwanie- pojedynek z HSV które także marzy o jak najwyższym miejscu jednak działania tego zespołu są raczej nieadekwatne do tego jakie cele sobie stawiają. Sprzedaż De Jonga do Man.City, odejście latem Olica do Bayernu wlaśnie. Tak się nie powinno dziac w zespole który chce zostac mistrzem. Dodatkowo dzisiejszy pojedynek Ivica Olic będzie zmuszony opuścic z powodu zawieszenia , a meczu DFB Pokal z TSV 1860 Monachium zdobył on wszystkie bramki dla swojego teamu a HSV wygrało 3:1. Bayern w tym czasie rozgromił na wyjeżdzie Stuttgart 5:1 i nie wykorzystał jeszcze karnego (Ribery w sam środek podcinką w ręce Lehmanna:p). jednak styl w jakim Bawarczycy wygrali ten mecz pozwala snuc nadzieje że są bardzo dobrze przygotowani do rundy rewanżowej, sparingi wygrywali z każdym strzelając po kilka bramek. Klinsmann śmiem twierdzic dobrze przygotował zespoł na wiosne. HSV jest owszem groźne na swoim stadionie ale z Bayernem w ostatnich latach się tutaj grało wyjątkowo ciężko gospodarzom. W poprzdenim sezonie padł remis 1:1, ale we wcześniejszych 6 pojedynkach Bawarczycy 5 -krotnie wyjeżdzali stąd z 3pkt raz tylko przegrywając w roku 2005.
Jeżeli chodzi o absencje to u gospodarzy brakuje sprzedanego De Jonga, zawieszonego Olica, Castelena, Atouby. To są największe straty. Klinsmann zaś nie może dzisiaj liczyc na Podolskiego, Oddo i Kroosa. Poza Oddo nie są to gracze kluzcowi w składzie. Zatem większe braki u HSV. Szczególnie brak Olica będzie bardzo widoczny. Gracz ten zawsze zostawia wiele zdrowia na boisku i walczy można powiedziec za dwóch, dodatkowo jest skuteczny , wręcz bezcenny gracz HSV.

Przypuszczalne składy za kickerem :

▶ HSV : F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Benjamin - Trochowski, Jansen - Petric, Guerrero

▶ BayernM: Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Toni

Kurs bardzo kusi by postawic na Bayern i tak też czynie. Pokazali we wtorek wysoką dyspozycje, mecze z HSV są bardzo prestiżowe dla nich, dodatkowo nie zagra Olic, czy po tym meczu Bayern wróci na szczyt to są główne czynniki przemawiające za wygraną gości w tym meczu. A jak będzie się przekonamy już dzisiaj. Początek o 20:30.

Czy brak Olica da się we znaki gospodarzom dzisiejszego meczu?​

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Kurs na Bayern bardzo dobry, sam chyba się skusze. Pierwszy mecz po przerwie , wiadomo ze oba zespoły włoża po 200%, dlatego nie skreślam HSV, chociaż oprócz własnego boiska nie widze tutaj ich innych atutów.
Oglądałem mecz Bayernu z K&#39;Lautern i troche gubili się w obronie, pamietajmy jednak ze to był mecz towarzyski.
ps. Licze na dobre widowisko, bramki z obu stron ( kurs 1,6) a jesli zakładam wygrana gosci to i over musi pasc przy takim układzie (kurs 1,77)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Strzelec gola : Luca Toni @@ 2,45 betfair
Świetna forma Włocha który nieźle ostatnio sobie radzi asystuje dobrze strzela i przedewszystkim celnie uważam że dziś to on może zacząć ten festiwal strzelecki. I Zobaczymy jego bramkę. jak dawniej.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Hamburger SV - Bayern München typ: over 2,5/kurs:1.75
........można sie skusić 3,5 za 2.80
1 kolejka rundy rewanzowej pomiędzy dwoma czołowymi druzynami budesligi liderem jestc nieoczekiwanie 1899 Hoffenheim z dorobkiem 35 pkt za nimi Bayern równiez 35pk Hertha 33pkt Hamburger 33pkt i Bayer L 32pkt na ogonach jest również Borussia D
Obie druzyny z pewnością zagrają o zwyciętwo nie nastawiając się na gre defensywną co powinno zaowocować kilkoma bramkami historia między tymi druzynami jest zróżnicowana i ciężko wyciągnąć wnioski jakim rezultatem zakonczy się to spotkanie
Poprzednie 3 spotkania zakonczyły się remisami grali kolejno 2x w monachium 2-2/1-1 i raz w Hamburgu równiesz 1-1, wczesniej Hamburger wygrał wyjaz i podobnie Bayern ograł Hamburg na ich terenie dlatego koncowy rezultat w tym meczu jest cięzki do przewidzenia, teoretycznie może paść każdy rezultat chociaz myśle ze po 3 remisach z rzędu w koncu 3 pkt zdobędzie jedna z druzyn
Co do samego przebiegu spotkania myśle ze obie ekipy będą koncentrować swoje siły w poczynaniach offensywnych jest to pierwszy mecz z rangą po przerwie między rundami, także głód piłki jest w obu ekipach no i oczywiście trzeba utrudnić rywalą droge do czego obie ekipy dążą, druzyna która zwycięzy może awansować na fotel lidera remis chyba nie będzie nikogo zadowalal w tym spotkaniu

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
⚽ HSV Hamburg - Bayern Monachium 2 2,05 ⛔ 1:0
Wiem że są to pierwsze mecze o punkty po zimowej przerwie ale pierwsze ważne mecze obydwa zespoły mają już za sobą. Były to mecze w pucharze niemiec gdzie obydwa zespoły odniosły pewne zwycięstwa. HSV wygrało z TSV 1860 Monachium 3:1 natomiast Bayern &quot;rozjechał&quot; VFB aż 5:1. Trener HSV ma dziś spory problem ze składem ponieważ nie zagra zawieszony Ivica Olic który w meczu z TSV popisał się hat-trickiem. Po za nim zabraknie De Jonga (sprzedany), , Castelena i Atouby. Klinnsman aż takich problemów ze składem nie powinien mieć bo nie zagra Podolski (rezerwowy) , Kroos (rezerwowy) i Oddo (podstawowy). Bayern mając w składzie takie nazwiska jak Schweinsteiger , Klosee , Toni czy Ribery powinien dziś przynajmniej do meczu Hoffenhaim odskoczyć im w tabeli na 3 pkt i zostać liderem.
Przypuszczalne składy:

HSV: F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Jarolim, Benjamin - Trochowski, Jansen - Petric, Guerrero
Bayern: M: Rensing - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Toni

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
Już od jakiegoś czasu nie mogę doczekać się meczu Hamburg SV - Bayern Munchen. Kurs na Bayern bardzo kusi, jednak chcę zarobić na tym meczu i gram bardziej asekuracyjnie w bet365, gdzie na remis nie ma zakładu. 1.40 na Bayern a w przypadku remisu zwrot stawki. Zakład ten wydaje mi się bardzo rozsądny. Hamburger to drużyna, którą bardzo cenię i do której zawsze podchodził będę z respektem. Miałem grać czystą dwójkę jak wielu typerów, ale śmierdzi mi ten mecz 0:1. Nie wiem dlaczego, ale nie polecam grania over 2.5. Mimo iż jest to liga niemiecka, jestem za underem. Bayern gra ofensywnie, ale nie będzie chciał stracić bramki. To chyba tyle co chciałem powiedzieć. Ja dziś gram na Bayern po kursie 1.40 a gdy padnie remis, bukmacher zwróci mi stawkę. Pozdro.

futro_z_kreta 41

futro_z_kreta

Użytkownik
Widze ze totalna wpadka kazdego z Was (i m.in mnie). Fakt, HSV grało w rundzie jesiennej mecze u siebie całkiem przyzwoicie ale dzisiejszy mecz skromnie wygrany przez gospodarzy 1:0 zaskoczyl chyba kazdego.. No coz..
Co powiecie na temat pozostalych spotkan, zwlaszcza BvB - Bayer?

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
Już dawno nie widziałem tak nieskutecznej gry w ofensywie ze strony Bayernu. Bawarczycy mieli bardzo wiele sytuacji bramkowych, jednak żadnej z nich nie wykorzystali. Oglądałem mecz i muszę powiedzieć, że Bayern ma niesolidną obronę i bardzo mało szczęścia w ataku. Drużyny zwycięskiej się nie ocenia. Brawo HSV Hamburg

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen
Typ : Oba strzelą ? TAK
Kurs : 1,53
bet365✅1:1​

Na Signal Indua Park sobotni hit w Bundeslidze. Po wczorajszym rozczarowaniu Bayernu w Hamburgu czas na kolejny dobry mecz za naszą zachodnią granicą. W środku tygodnia oba zespoły grały w DFB Pokal. Borussia przegrała u siebie z Werderem 1:2 ewidentnie nastawiając się na gre z kontry. Widac było że trener Klopp popracował nad taktyką i cały zespół bardzo dobrze kryje i zacieśnia pole gry. Jednak kiedy Werder przycisnął to obrona nieco się gubiła w swoich poczynaniach , szczególnie przy stałych fragmentach gry które wywoływały duże zamieszanie pod bramką Weidenfellera. Niema co tu dużo mówic defensywa BVB nie jest jeszcze w szczytowej formie. A dzisiaj naprzeciw Aptekarze którzy zawsze grają ofensywnie, bo przecież mając w składzie takich napastników nie ma co się skupiac na obronie;) Oto jak wyglądają absencje w obu zespołach.
Dortmund : Kehl (MF 13 meczy/1gol ) Hummels (DF 12 meczy /1gol ) Błaszczykowski ( MF 17 meczy /1gol ) Dede (DF 1 mecz ) R.Kovac (DF 4 mecze) Hajnal (MF 14meczy/3 gole).
Zatem potwierdzic się może moja teza o braku zgrania w defensywie skoro kilku kluczowych graczy wypada a główne role przejąc w obronie będa musieli 22-letni Felipe Santana(6meczy/3gole) i 20-letni Subotic.(17meczy/5goli).
W zespole Aptekarzy braknie dzisiaj : Gresko (DF 0 meczy ) B.Fernandez(GK 3 mecze) Schneider ( MF 0 meczy) .
Trener Labbadia ma wszystkich najlepszych graczy do dyspozycji. Ofensywa jest silna. Błyszczy szczególnie Helmes( 17 meczy/12goli ), a stara się nie odstawac Kiessling (17 meczy/8goli ).
Prawdopodobne składy by kicker :

▶ Dortmund: Weidenfeller - Owomoyela, Felipe Santana, Subotic, Y.-P. Lee - Tinga - K.-P. Boateng, Kringe - N. Sahin - Frei, Zidan

▶ Leverkusen : R. Adler - Castro, Sinkiewicz, M. Friedrich, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Barnetta - Kießling, Helmes

Oba teamy stawiają na ofensywe a w zespołach ma kto strzelac gole. Mecze pomiędzy zespołami w historii niemal zawsze obfitowały w bramki gdzie za przykład podam tylko 7 ostatnich meczy w których każdy z zespołów strzelał minimum bramke;) Sądze że BVB u siebie potrafi strzelic gola a Leverkusen majac na uwadze lekkie zamieszanie BVB w obronie i słabszą dyspozycje w tej formacji to Aptekarze potrafią znaleśc na nich recepte i strzelic coś .

Czy Kiessling uraduje Aptekarzy ?;)

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
VfB Stuttgart - Borussia Moenchengladbach
Typ : Under 3.5 ✅✅✅ [ 2:0 ]
Kurs : 1.55 Unibet
Analiza :
Rozpoczynamy rundę rewanżową w Niemczech.W 18. kolejce spotkań dojdzie do ciekawego spotkania.Zagra nie dawny Mistrz Niemiec z beniaminkiem z Gladbach.Vfb miało już okazję zagrać w tym roku oficjalne spotkanie, ale drużyna z Badeni nie będzie wspominać go dobrze ponieważ zostali upokorzenie przez Bayern na własnym przegrywając aż 5:1.c do dzisiejszego meczu.W drużynie gospodarzy nie zauważyliśmy wzmocnień, grają składem z poprzedniej rundy, a u gości postawiono na defensywę bo sporowadzono doświadczonego Czecha z Norymbergi - Galaska i Stalteriego.w tym spotkaniu faworytem będą na pewno gospodarze mimo niedobrego wejścia w sezon, ale wątpie aby strzelali tyle bramek.W sparingach regularnie strzelali, a zarazem tracili mnóstwo bramek i myślę, że były defensor, a teraz szkoleniowiec uczuli swoich podopoiecznych na uważniejszą grę w obronie i nie pozwoli na fajerwerki.Goście moim zdaniem nie będą szturmować bramki, a skupią się na murowaniu bramki, żeby mieć cień szansy na wywiezienie punktów z Gottlieb-Daimler-Stadion.Początek spotkania o 15:30.
Przypuszczale składy :
VfB Stuttgart: Lehmann - Osorio, Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira, Hitzlsperger - Lanig, Simak - Gomez, Marica
Borussia M&#39;gladbach: Bailly - Stalteri, Brouwers, Gohouri, Daems - Bradley, Galasek, Baumjohann - Matmour, Friend, Marin

blaster 0

blaster

Użytkownik
Npiasze krótka bo ta informacja chyba nie zostala Podana

Hoffenheim -Cottbuss H (0-1,5) 2 @1,60
ToTo-Mix
Hoffenheim zagra bez swojego najlepszego napastnika Vedada Ibisevica , który doznal konutzji i nie zagra do konca sezonu. Prowadzi jak na razie w tabeli strzelców w Bundeslidze. Strzelił 18 z 42 bramek dla Hoffenheim. Pozatym wydaje mi ze fanastycznie spisujacy sie na jesien beniaminek troche przygaśnie po dosyc dlugiej przerwie i 1 bramkowe zwyciestwo to max co moga osiagnac.

marqulito 0

marqulito

Użytkownik
Spotkanie: VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach
Typ: 1
Kurs: 1,43
Bukmacher: Betsson

Analiza:
O 15:30 na Gottlieb Daimler Stadion drużyna gospodarzy zmierzy się z Borussia Mönchengladbach, po ostatnim niepowodzeniu w Pucharze Niemiec z Bayernem Monachium [1-5 przyp.] przychodzi czas na kolejną ligową, wiosenną już kolejkę Bundesligi. Po tym nie powodzeniu na pewno VfB będzie się chciała odgryźć w lidze tym bardziej że mecz jest rozgrywany na swoim stadionie w Stuttgarcie. W ataku pewnie zobaczymy Mario Gomeza którego wspomagać będzie albo Cacau albo Marica, w środku pomocy zagra pewnie Pardo wraz z Hitzlspergerem których zadaniem jak zwykle będzie obsługiwanie partnerów dobrymi podaniami. Jeśli napastnicy zrobią swoje to ten typ jest bardzo prawdopodobny, ale co będzie zobaczymy.

travism 190

travism

Forum VIP
Widze ze totalna wpadka kazdego z Was (i m.in mnie). Fakt, HSV grało w rundzie jesiennej mecze u siebie całkiem przyzwoicie ale dzisiejszy mecz skromnie wygrany przez gospodarzy 1:0 zaskoczyl chyba kazdego.. No coz..
Co powiecie na temat pozostalych spotkan, zwlaszcza BvB - Bayer?
szczerze Ci powiem że mnie nie zaskoczył ;) bo postawiłem akurat na HSV ;) jako chyba jeden z niewielu, koledzy sie smiali ze postawilem na forum widze tez wielu entuzjastów Bayernu. Kurs byl kuszacy, HSV ladnie u siebie i 3,15 kursik elegancko siadl ???? Ale w kuponie niestety Doncaster nie siadl ;/ byloby 100zł ;]

czorny 0

czorny

Użytkownik
Spotkanie Hertha BSC Berlin - Eintracht Frankfurt
Typ 1 ✅ ✅ ✅
Kurs1,80
Bukmacherunibet
Analiza
Pierwsza wiosenna kolejka niemieckiej Bundesligi ???? Na stadionie Olympiastadion zmierzą się gospodarz tego spotkania Hertha BSC z gośćmi,którymi będzie Eintracht Frankfurt. Berlińczycy zajmują wysoką 4 pozycję w tabeli natomiast piłkarze z Frankfurtu są na 12 miejscu w tabeli. Początek rundy to zawsze niewiadoma jak poszczególne zespoły będą się prezentować duży wpływ ma tu przygotowanie do sezonu i mecze towarzyskie.Ani Hertha ani Eintracht nie zachwycał,jednak lepiej do tego z silniejszymi rywalami prezentował się zespół z 27/01-09 Towarzyskie Klubów Hertha BSC Berlin vs. SV Babelsberg 4:0
20/01-09 Towarzyskie Klubów Hertha BSC Berlin vs. Young Boys Bern 2:2
14/01-09 Towarzyskie Klubów Hertha BSC Berlin vs. SC Freiburg 1:1
10/01-09 Towarzyskie Klubów Hertha BSC Berlin vs. MKS Flota Swinoujscie 3:1
24/01-09 Towarzyskie Klubów Greuther Fürth vs. Eintracht Frankfurt 1:3
13/01-09 Towarzyskie Klubów Eintracht Frankfurt vs. FC Augsburg 2:3
Hertha jest do ekipa z dużymi ambicjami chcą walczyć o puchar,a gdzieś w myślach kibiców pojawia się również mistrzostwo,które po rundzie jesiennej nie jest wcale tak odległym marzeniem.Po wygraniu tego meczu mogą przeskoczyć Bayern i być jeszcze wyżej w tabeli...uważam,że jeżeli Berlińczycy rozpoczną dobrze to będą liczyć się w walce o mistrzostwo do samego końca.Oni również zdają sobie z tego sprawę dlatego dzisiaj liczy się dla nich tylko zwycięstwo.
Co do ekipy z Frankfurtu jest to zespół środka tabeli,a raczej zespół broniący się przed spadkiem,przyjadą z celem wywiezienia remisu,ale będzie o to strasznie trudno...
Kontuzję są w jednej i drugiej drużynie
Hertha: Sofian Chahed, Christian Fiedler, Fabian Lustenberger, Christopher Gäng, Lennart Hartmann i reprezentant Polski Łukasz Piszczek.
Eintracht: Christoph Preuss, Zlatan Bajramović, Christoph Spycher i Ioannis Amanatidis.
Ale tu również moim zdaniem plus dla zespołu z Berlina,który ma szerszą ławkę rezerwowych.
I teraz największy atut własnego boiska.Kibice w Berlinie zgotują na pewno widowisko godne początku rozrywek i poniosą swój zespół do zwycięstwa.A Eintracht pozbawiony swoich fanatycznych kibiców radzi sobie o wiele gorzej.
GO GO GO Hertha!!!:spokodfhgfh:

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Krotko:
dzisiaj widze wygrana Bochum, doszedł Klimowicz, KSC nie zachwyca wogole, odpadaja z pucharu niemiec i słabi sa na wyjazdach ✅✅kursik 2,00

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Nie wiem dlaczego, pomimo kontuzji Vedada Ibisevica Hoffenheim był skazywany na stratę punktów. Po wpadce Bayernu, beniaminek Bundesligi miał otwartą drogę do fotela lidera, determinacja musiała byc wysoka. Poza tym Hertha Berlin i VfB Stuttgart wykonali swój plan i zasłużenie zwyciężyli - mój kupon ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom