>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17 kolejka Serie A [17-18 grudnia 2016] + zaległy Genoa-Fiorentina

Status
Zamknięty.
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

100zł na Darmowy zakład w BetClic
Zaczynamy od zaległego meczu w czwartek między Genoą a Fiorentiną. Pierwsze spotkanie zostało przerwane gdzieś w okolicach 30 minuty i będzie dogrywane do niego 60 minut.
Sobota szykuje się fenomenalnie, na przystawkę Empoli - Calgiari co będzie zapewne o niebo lepszym widowiskiem jak CRO-PES w ostatni weekend. Danie dnia Milan - Atalanta czyli kolejna odsłona &quot;prawdziwego ja&quot; drużyny z Bergamo. I na koniec deser i zdecydowanie najlepszy mecz tej kolejki, ale i całego już roku Juventus - Roma, lepszego meczu w 2016 nie będzie.
Niedziela to już spokojniejsze choć nie mniej ciekawe spotkania jak Inter jadący do Sassuolo czy Napoli podejmujące podrażnione po derbach Byki. Kolejkę zamykamy za pewne na antenach Elevon meczem Lazio - Fiorentina. Generalnie, cała kolejka zdecydowanie ciekawsza jak ta ostatnia.
Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.
Zapraszamy do dyskusji :wink:

Z 123

zakucyk

Użytkownik
Lazio - Fiorentina
Lazio wygra
2,06 w Pinnacle

W &quot;normalnych&quot; warunkach kurs ten jak najbardziej pasowałby do tego spotkania.
Obydwa zespoły w dobrych formach (taki sam bilans ostatnich meczów 4-1-1 chociaż Lazio z cięższymi rywalami), Lazio w przekroju całej pierwszej części sezonu nieco lepiej (5 punktów przewagi w tabeli) i do tego gra u siebie... jest jeszcze jednak ważny szczegół.
Fiorentina w czwartek kończy (ponad 60min) zaległy wyjazd z Genuą, a w niedzielę ma już mecz w Rzymie.
Uważam, że to dosyć mocno odbije się na przygotowaniu gości sprawiając, że Lazio staje się dużo bardziej wyraźnym faworytem do zwycięstwa i kurs ten staje się wartym uwagi.

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Lazio - Fiorentina
Lazio wygra
2,06 w Pinnacle

W &quot;normalnych&quot; warunkach kurs ten jak najbardziej pasowałby do tego spotkania.
Obydwa zespoły w dobrych formach (taki sam bilans ostatnich meczów 4-1-1 chociaż Lazio z cięższymi rywalami), Lazio w przekroju całej pierwszej części sezonu nieco lepiej (5 punktów przewagi w tabeli) i do tego gra u siebie... jest jeszcze jednak ważny szczegół.
Fiorentina w czwartek kończy (ponad 60min) zaległy wyjazd z Genuą, a w niedzielę ma już mecz w Rzymie.
Uważam, że to dosyć mocno odbije się na przygotowaniu gości sprawiając, że Lazio staje się dużo bardziej wyraźnym faworytem do zwycięstwa i kurs ten staje się wartym uwagi.
Spokojnie, mecz z Genoą zagrany na takim tempie, że nawet nie będzie pojedynczego zakwasu. Ten argument w tym momencie upada. Ale granie w stronę Lazio wydaje się nadal niezłą opcją, bo ekipa Fiorentiny, to jest jeden wielki żart. Ich miejsce w lidze wcale nie odzwierciedla ich faktycznego poziomu. Tak na dobrą sprawę od początku sezonu pokonali tylko jedną poważną drużynę - Romę w 2 kolejce. Oprócz tego to w większości wymęczone zwycięstwa z drużynami z miejsc 11-18. Dziś w Genui znów pokazali, że ich ofensywa strasznie kuleje, Ilicic nie jest w swojej najwyższej formie, a oprócz niego nie widać tam nikogo, kto by pociągnął grę. Bernardeschi moim zdaniem nie zrobi żadnej wielkiej kariery, ot taki tam talencik, jakich wiele we Włoszech. Kalinic żyje z podań i przy słabej postawie swoich pomocników nic nie zrobi. W tej ekipie nie ma mocy w przodzie, którą mieli rok temu i dlatego muszą męczyć się w większości meczów, nawet se słabeuszami pokroju Crotone.

M 239

mikki

Użytkownik
Również zwróciłem uwagę na to spotkanie, jednak jedna rzecz mnie powstrzymuje przed grą w stronę Lazio. Rzymianie grają bardzo równo. Co mają wygrać to wygrywają, ewentualnie remisują na wyjazdach i w zasadzie jedyną wtopą wydaje się być remis z Bolonią (zresztą też uratowany w 97 minucie z karnego!). Niestety wyniki z mocniejszymi rywalami też bardzo równo. Juventus, Roma, Milan, Napoli to łącznie 1 pkt, 2 strzelone bramki! Fiorentina to nie ten poziom, ale wciąż drużyna lepsza niż dotychczasowi rywale.
Do tego w Lazio na pewno bez I bramkarza i dwóch ważnych mocników (Biglia 10/1, Parolo 16/1). Goście będą raczej w komplecie. Fiorentina dziś kiepsko, ale czy nie przez mecz z Lazio właśnie się oszczędzali? Może i Lazio wygra, ale nie widzę value w 2,06, odpuszczam.

S 1

sissoko

Użytkownik
1.90 na Milan z Atalantą to jak promocja,Atalanta po 6 zwycięstwach z rzędu doznała dwóch porażek w tym 1-3 u siebie z Udinese.Milan będzie chciał się odkuć za fatalny mecz z Romą i znowu przybliżyć się do czołówki

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Sassuolo - Inter
O tym, że w Sassuolo jest szpital i od dawna brakuje Berardiego, Duncana, Politano czy Letscherta z Terranovą to było wiadomo. Ale to co się wydarzyło po poniedziałkowym meczu z Fiorentiną chyba najgorszy wróg by nie życzył. 5 kolejnych absencji po jednym meczu, hardkorowo. Od kapitana Maganelliego, który zerwał więzadła po kontuzje Pellegriniego, Cannavaro i Gazzoli a wszystko dopełnia piąta kartka i zawieszenie Peluso. Mówiąc w skrócie wypada im dwóch podstawowych bocznych defensorów + stoper + dwa ogniwa ze środka pola.
Sassuolo: L&#39;emergenza totale di Di Francesco continua con dieci infortunati e Peluso squalificato. Gli emiliani stanno provando a recuperare Missiroli, che si sta allenando senza difficoltĂ* con il gruppo. Uomini contati: Lirola terzino destro, Dell&#39;Orco a sinistra. A centrocampo Mazzitelli e Sensi, con Adjapong pronto se Missiroli non dovesse farcela. Tridente d&#39;attacco Ricci, Defrel, Ragusa.
Inter: Ancora diversi dubbi per Pioli, che questo pomeriggio ha provato un&#39;Inter in versione 3-4-2-1: davanti ad Handanovic, i centrali D&#39;Ambrosio, Miranda e Murillo; a centrocampo Candreva, Brozovic, Melo, Ansaldi (in ballottaggio con Nagatomo). Sulla trequarti Perisic e Joao Mario alle spalle di Icardi.
Tak to ma wyglądać. Obronę mają tworzyć rezerwowy aczkolwiek grający cały czas w LE Pol Liroa, gdzie z Bilbao został okrzyknięty MVP meczu po super inw. akcji i bramce. Za Peluso wchodzi do gry młody świeżak Christian Dell&#39;Orco mający za sobą póki co 56 minut w sezonie. Środek pola to rezerwowe trio 18-letni Adjapong - nieco starszy Sensi i rzadko grający Missiroli. A że graja 4-3-3 to taka trójka w środku to będzie dramat przy ustawieniu 3-5-2 Interu jaką tworzą Jao Mario - Brozović i Melo/Konodgbia i skrzydła Perisić/Candreva. Jako tako w Sassuolo zachowała się ofensywa i kolejna trójka Ricci-Defrel-Ragusa, ten pierwszy młody jeszcze mocno chaotyczny, ale widać spory potencjał. Defrela chyba nie ma co przedstawiać, strzelec wyborowy jak na takie Sassuolo choć z Fiorentiną mocno nieskuteczny, ostatni Ragusa najmniej mi się rzuca w oczy. Ale i tak trzeba pamiętać, że Ricci i Ragusa to jest minimum dopiero drugi wybór Eusebio. Pojawili się w podstawie tylko dlatego, że wypadł Berrardi i Politano, już nawet nie wspominając o sprzedaży w lecie Nicoli Sansone do Villarrealu. Na niedzielę wyjdzie w składzie może z czterech graczy z prawdziwego zdarzenia. Consigli w bramce, Acerbi i można zaliczyć do tego Antei no i Defrel w ataku, cała reszta to tylko rezerwowi.
Inter jaki jest od dwóch lat to chyba nie trzeba tłumaczyć za wiele. Ogromy potencjał zwłaszcza w ofensywie zmarnowany na fatalnie grającej defensywie, na pewno w tym sezonie. Miranda już nie ten co rok temu podobnie Murillo czy słabiutkie boki obrony jak Nagatomo/Ansaldi/D&#39;Amrborso czy ten człek Jaun Jesus co teraz wstydu robi Romie. Jak dobiorą poważnych kandydatów w okienkach transferowych to będą mieć zespół idealny. A na dzisiaj jest jak jest, wyniki na SS znośne, ale już punkty na wyjeździe to pełen dramat łącze z tym 3-0 od Napoli, gdzie nie minęło 5 minut i było po meczu. To na pewno trzeba zmienić i Pioli już kombinuje z nowym ustawieniem, właśnie tym 3-5-2 gdzie spróbuje zagęścić środek pola i mimo wszystko wystawiać jak najmniej tych artystów co w/w. Na tą chwilę kontuzjowany jest Medel i w jego miejsce wskoczył Melo, szału za pewne nie zrobi, ale chyba każdy zainteresowany Interem woli jego jak Kondogbię. Jao Mario i Brozo już zaczęli brać ten zespół na swoje barki przy tym nieco odciążając Icardiego. Mecz z Genoą idealnie to pokazał. Candreva/Perisić i w ataku Icardi to najwyższa ligowa półka i tu nie trzeba wiele dodawać.
Jeszcze w skrócie o ostatniej kolejce obu zespołów. Tak jak Sassuolo zasłużyło co najmniej na remis tak Inter nie powinien zostać z 3 punktami. A jak wyszło wiadomo. Inter apatyczny, Genoa zagrała fajny mecz a mimo wszystko poszło gładko 2-0. Z kolei Sassuolo miało fajne momenty zwłaszcza w pierwszej połowie, ale co z tego jak najpierw błąd całego bloku defensywnego a później dwójki obrońców spowodował dwie bramki Kalinicia. Później już nie mieli z czego wrócić i skończyło się tylko na honorowej bramce. A ile zapłacili za ten mecz zdrowiem to już nie ma co wspominać, bilans 0 pkt i 5 dodatkowych absencji.
Na niedzielę scenariusz jest tylko jeden. Przełamanie Interu na wyjeździe i wykorzystanie sytuacji w jakiej jest Sassuolo. Kto jeszcze pamięta jak w ostatniej kolejce tamtego sezonu Inter przyjechał w rezerwowym składzie dając łatwe zadanie do wykonania dla Sassuolo i tym samym zapewnienie sobie pierwszych historycznych pucharów?

Inter -0,5 @ 2,075 Bet365 ✅ 1-0
Ilość niewykorzystanych sytuacji Interu a zwłaszcza Persicia masakra. Mogli powtórzyć 7-0 z ich pierwszego meczu kilka lat temu a równie dobrze stracić w końcówce prowadzenie, ot cały Inter.

Otrzymane punkty reputacji: +27
tentyptakma 98

tentyptakma

Użytkownik
Wtopiłem ostatnio na Atalancie, choć miałem nawet nie zwycięstwo, a dwa gole, możliwe iż spróbuję ich znów, a mianowicie
MILAN - ATALANTA
typ: Atalanta pow. 4,5 rzutu rożnego - 1,66
Atalanta gra bardzo ofensywny futbol. Nie da się ukryć, że póki co są rewelacją ligi i mimo iż przegrali dwa ostatnie mecze - z Juve na wyjeździe całkiem zrozumiałe - z Udinese u siebie to już niespodzianka, brakowało na początku trochę szczęścia, bowiem w pierwszej połowie poprzeczka i dwukrotnie piłkarze z Udine wybijali piłkę z linii bramkowej. Generalnie zmasowany atak , choć nie poparty skutecznością - przyjezdni wykorzystali kontry i wynik padł taki jaki padł. Więc czy to u siebie czy na wyjeździe okazji Atalancie nie brakuje. Na pewno się nie wypalili. Skupiając się na samych rożnych na wyjazdach to nie licząc początku słabego sezonu i ostatniego meczu z Juve - 4 kornery - linia była spokojnie pokrywana, nawet dwukrotnie. Milan z kolei nie błyszczał z Romą, a sama Roma może nie grała pięknie, lecz taktycznie perfekcyjnie. W sumie Milan nie miał nic do powiedzenia w ofensywie, a otwierdzeniem tego niech będzie kolejny niewykorzystany karny Nianga. Tak więc myślę, iż linia wystawiona na rożne Atalanty jest do pokrycia jak najbardziej, tym bardziej iż po ostatnim meczu niedosyt wielki. Znając życie linia skoczy na 5,5 popołudniem więc radzę pobierać szybciej.

Myślałem w tym meczu także nad BTSem. Kursy na to zdarzenie są niezwykle rozbieżne - od 1,67 w Unibecie do 1,92 w Oddsring. Jednak lepszą opcją wydaje mi się - Milan czyste konto NIE - 1,44. W kombinacji z rożnymi wypada 2,41. Milan ma papiery na solidną ekipę, ale ta ekipa jest jeszcze w budowie i musi nabrać doświadczenia. Z bezpardonową kliką Atalanty będzie miała problemy i zamierzam to wykorzystać.

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Włochy
Godz; 15:00
Spotkanie Napoli-Torino
Typ: Napoli wygra dokładnie 1 golem
Kurs 3.80
Buk Sportingbet
Analiza: Na jutro postanowiłem zagrać na drużynę Napoli , która na swoim stadionie podejmowała będzie ekipę Torino. Gospodarze sa obecnie na 4 pozycji z dorobkiem 31 punktów na swoim koncie , liderujący Juventus Turyn uciekł już na 8 punktów . Na swoim stadionie Napoli ma dobry bilans bowiem 5 wygranych 2 podziały punktów i 1 porażkę , bilans bramek 17:8, gospodarze oczywiście będą faworytem do zwycięstwa bowiem w ostatnich spotkaniach pokazywali iż są w znacznie lepszej formie aniżeli drużyna z Torino . Napoli wygrało 3 swoje poprzednie spotkania i to dosyć okazale bowiem z Interem 3:0 na wyjeździe z Benficą 1:2 oraz wyjazd do Cagliari 0:5, ogółem gospodarze są niepokonani od 8 spotkań , Torino jest zespołem , który znacznie lepiej czuję się w spotkaniach na swoim stadionie, mecze wyjazdowe wychodzą im znacznie słabiej i dlatego tutaj też gospodarze powinni zaatakować od pierwszych minut i to oni według mnie są w stanie wygrać 1 połowe spotkania jak i całą rywalizację, Mój typ to wynik 1:0 do przerwy oraz 2:1 po 90 minutach tego spotkania.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@Grac45 podał już pewkę na niedzielę i podpisuje się pod tym obiema rękoma. Sam to zagrałem już dwa dni temu. Forza Inter! Oby tylko Inter nie przegrał sam ze sobą bo oni też tak potrafią eh. Ale no jednak Sassuolo ma potężne braki co zostało napisane bardzo dokładnie. Inter musi takie mecze wygrywać doświadczeniem Icardiego, Candrevy i Perisica. Ta trójka musi jutro coś postrzelać.

Do tego w Lazio na pewno bez I bramkarza i dwóch ważnych mocników (Biglia 10/1, Parolo 16/1). Goście będą raczej w komplecie. Fiorentina dziś kiepsko, ale czy nie przez mecz z Lazio właśnie się oszczędzali? Może i Lazio wygra, ale nie widzę value w 2,06, odpuszczam.
Biglia jest w składzie z tego co widzę. Jedynie Parolo zawieszony za kartki.
Fiorentina bez Badelja i Salcedo. Szczególnie Badelja będzie szkoda. Ale Fiorentina gra dramat, przynajmniej taki dramat zagrała z Genoą w czwartek. Wcześniej oglądałem też mecz Fiorentiny z Palermo. 1 połowa może i była dobra, niesłusznie im dwóch bramek nieuznali albo jednej bodajże. W każdym razie na pewno gol Babacara był niesłusznie nieuznany. Ale kiedy Jajalo strzelił na 1-1 to nagle Fiorentina zgasła jak świeczka zdmuchnięta na urodzinach... Nic się nie kleiło, nie było kogoś kto poderwie, staral się Ilicić, ale nic nie wychodziło. A strzały Ilicica to wiadomo, albo okno albo 5 metrów obok!
Lazio ma potencjał większy od Genui. Felipe Anderson złapał formę. Lazio jest faworytem tego spotkania. Jak Fiorentina ma zamiar grać jak z Genoą to nie mają czego szukać w tym meczu.Tak ja myślę na ten moment.

1.90 na Milan z Atalantą to jak promocja,Atalanta po 6 zwycięstwach z rzędu doznała dwóch porażek w tym 1-3 u siebie z Udinese.Milan będzie chciał się odkuć za fatalny mecz z Romą i znowu przybliżyć się do czołówki
Nie uważałbym tego za promocje. Atalanta nadal gra ciekawie, to że ich passa została przerwana to jedno, ale gra nadal jest dobra. Nie są Chelsea by wygrywać 10 gier z rzędu. Ale ekipa pod wodzą Gasperiniego się zgrywa i gra fajnie dla oka. Mecz z Udinese jak wyżej wspomniał @TenTypTakMa to jeden wielki pech. Atalanta przeważała, obijała słupek, poprzeczkę, obrońca wybijał z linii bramkowej i świetnie bronił Karnezis. Gol Fofany nie do wyjęcia dla Sportiello, ale ten pierwszy gdzie strzelił Zapata to duży błąd defensywy, który się zdarza. Jednak gdyby byli skuteczni to Udinese by rozstrzelali. Wiadomo wynik poszedł w drugą stronę,a le to, że Atalanta przegrała dwa mecze z rzędu o niczym jeszcze nie świadczy... Sójrzmy jak Milan grał ostatnio.

Wtopiłem ostatnio na Atalancie, choć miałem nawet nie zwycięstwo, a dwa gole, możliwe iż spróbuję ich znów, a mianowicie
Wyjątkowy niefart był w takim razie skoro wtopiłeś na tym zakładzie przed tygodniem..

VS

AC Milan - Atalanta
Typ: Atalanta strzeli gola @ 1,48 Bwin
⛔0:0​

Podobnie jak @TenTypTakMa dziś idę w kierunku bramki strzelonej przez Atalantę. &quot;Papu&quot; Gomez świetnie gra, napędza te akcje. A Milan miał u siebie problemy by zatrzymać ataki Crotone. Ogólnie ten mecz z Crotone to był jakiś dramat. Gra się nie kleiła. Pomoc żenująca z Pasalicem, Sosą i Locatellim. Dziś wraca już Kucka i Bonaventura, w RZymie grał już Bertolacci więc wiadomo inny zupełnie poziom będzie. Ale Atalanta też ma swoje atuty w drugiej linii.
Na Kuckę mają odpowiedz w postaci Kessie, a za ofensywne granie odpowiadają Kurtić i Gagliardini, do tego wspomniany Gomez to odpowiedz na Suso. Obaj przebojowi i to może być ciekawy pojedynek obu skrzydłowych. Suso vs Alejandro Gomez, o tak w tej chwili to czołówka skrzydłowych w Serie A. Do tego grona dorzuciłbym jeszcze Salaha, Felipe Andersona i Bernardeschiego i obecnie top5 jak nic w tym okresie.

A w ataku dwa drewna walczące i nieokrzesane haha ???? czyli Lapadula vs Petagna. Obu nie lubię, obaj to nie napastnicy w moim stylu jaki mi się podoba. Lapadula może i walczy, może i zdobył te 2-3 gole ostatnio, ale przy Carlosie Bacce to on może mu buty czyścić jedynie. No, ale wiadomo Bacca myślami poza klubem podobno. Nawet mecz w Sewilli oglądał z Valencią zamiast być w Empoli razem z Milanem! Mecze w tym samym czasie się odbywały.

Atalantę stać na gola dziś, w ogóle to czuję tutaj jakiś remisowy pojedynek, typu 1:1. Milan po świetnej serii gier gdzie wygrywali teraz dołek. Czy z niego wyjdą nie wiem, ale cięzka przeprawa ich dziś czeka niewątpliwie. Bo w dołku jest większość piłkarzy, na fali może jedynie Lapadula. Ale Niang co on sobie musi myśleć? Nie dość, że gra chaotycznie to jeszcze dwa karne zmarnowane z rzędu! Suso i Bonaventura to jedyna nadzieja dziś Milanu, ale trochę to mało nieprawdaż? Boisko zweryfiuje wszystko. Liczę, że skoro Atalanta strzeliła na Juventusie gola (i to jakiego!) to uda się im także na San Siro.

VS

Juventus - AS Roma

Ależ to będzie mecz, ależ to będzie pojedynek. Ja już się nie mogę doczekać! Mecz roku bez wątpienia. Juventus wygrywa,ale i Roma wygrywa. Mecz na szczycie, lider kontra wicelider. Lepszego pojedynku sobie wyobrazić na tę chwilę nie można.
Allegri znowu ma pokombinować z defensywą. Z Chiellinim wg La gazetta dello sport dziś zagra Benatia, a nie Rugani, który pzrecież tak dobrze się spisywał. Dziwne, tym bardziej, że mam Ruganiego w fantasy bo tak ładnie strzelał gole :p A tu psikus. Ale wracając do poważnych spraw to Juventus nadal faworyt tego meczu, u siebie bezbłędni na Juventus Stadium, ale jak ktoś ma ich pokąsać to Roma. Mają gości do wyprowadzania kontrataków i przede wszystkim wraca Salah! (trzymajcie Vermaelena od niego z daleka! )

Juventus: Buffon-Liechsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Marchisio, Sturaro, Pjanić – Mandzukić, Higuain

Roma: Szczęsny – Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson - De Rossi, Strootman – Salah, Nainggolan, Perotti - Dzeko

Allegri ma kłopot z jakich napastników skorzystać. Mandzukić gra świetnie, nie tylko pod bramką rywala, głównie pod swoją w sumie ???? haha. Ale Pipita super derby zagrał, dwa gole. Dybala też wrócił w wielkim stylu, fenomenalna akcja przy bramce Pjanica w derbach, zakręcił trójką obrońców Toro jak pachołkami!

W Romie wreszcie przebudzenie Nainggolana! Radja gra wreszcie na swoim poziomie. To on dał wygrane z Lazio w derbach i z Milanem przed tygodniem. Tego brakowało w środku pola. Martwię się najbardziej o postawę defensywy Romy, Fazio i Emerson nigdy nie sprawiali, że ta formacja była pewna...
Juventus też lubi potracić bramki ostatnio. Mecze obu zespołów obfite w trafienia bywały ostatnio.
Poza tym 1:0 sprzed roku gdzie to był jeden z pierwszych meczów Spalettiego na ławce Romy i gdzie podszedł bardzo defensywną taktyką to poprzednie mecze to 3:2, 3:0, 4:1, 4:0, 3:0. Juventus widać ostatnie mecze u siebie z Romą wygrywa hurtowo. Ale i bramek nie brakuje.

Może więc jakieś rozwiązanie z BTS albo over 2,5 gola? Ktoś ma jakieś zdanie? Chętnie wysłucham i zapoznam się z Waszymi opiniami ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
prezezo 2K

prezezo

Użytkownik
Akurat Roma i BTS to właśnie w meczach w których wszyscy się tego spodziewają zazwyczaj to nie wchodzi. Patrz mecz z Milanem tydzień temu.
Dla mnie Juventus ten mecz bierze na miękko. Oni właśnie dla takich meczów są stworzeni. Tradycyjnie, po Juventusowemu - 1:0, 2:0, ew. 3:1. Do dubelka kurs idealny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Akurat Roma i BTS to właśnie w meczach w których wszyscy się tego spodziewają zazwyczaj to nie wchodzi. Patrz mecz z Milanem tydzień temu.
Dlaczego wszyscy się spodziewali przed tygodniem BTS? Przecież Milan tam jechał poteżnie osłabiony w ofensywie. Pasalić, Sosa, Bertolacci i Locatelli w drugiej linii i Lapadula w ataku z Niangiem. Czym były poparte te sądy na BTS? Moim zdaniem wtedy akurat BTS był nieuzasadniony. Dziś jest zupełnie inaczej.
Pytanie czy Dzeko i Salah będą skuteczni. Ja wierzę w Romę. Ale coś jest w tym co mówisz, że Juventus takie mecze lubi i potrafi grać i wygrywać.
No, ale jednak zobaczymy jak będzie. Ja liczę na świetne widowisko. Forza Roma! ;)
PS. Dzięki za opinię.

maer 408,8K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Włochy - Serie A
Godz: 18:00
Spotkanie:
A.C. Milan - Atalanta B.C.
Typ:
A.C. Milan ⛔ wynik 0:0
Kurs: 2,05
Bukmacher: WilliamHill
Zapraszam do Włoch gdzie odbędzie się 17 kolejka ligowa tamtejszej Serie A.
Na San Siro w Mediolanie spotkają się w meczu o ligowe punkty grający jako gospodarz A.C. Milan z rywalem który przyjedzie z Bergamo będzie zespół Atalanta B.C..
Czerwono-czarni w tym sezonie ligowym 3 miejsce w tabeli ligowej ze zdobytymi 32 punktami a goście z Bergamo zdobyli 28 punktów co plasuje ich obecnie na 6 pozycji we włoskiej Serie A.
A.C. Milan w tym sezonie jakby odżył po ostatnich chudych dla nich sezonach gdzie nie grali nawet w Europejskich Pucharach a Atalanta B.C. sprawia w Serie A ogromną niespodziankę znajdując się tak wysoko w tabeli.
Moim typem na to spotkanie jest zwycięstwo gospodarzy którzy owszem przegrali ostatnio z Romą tylko że drużyna z Rzymu wygrała u siebie wszystko w tym sezonie a Atalanta zaliczyła ostatnio 2 porażki z rzędu co może sugerować trochę zmęczenia, obniżkę formy co moim zdaniem drużyna z Mediolanu wykorzysta i zainkasuje 3 oczka.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ AC Milan - Atalanta
AC Milan ::: 2,31 ::: 1/3 Pinek ⛔
Atalanta jak zaznała u siebie 21 września porażki ze słabym Palermo, tak od tego czasu miała genialną serię aż 9 zwycięstw i tylko 1 remisu. Pokonali po drodze Inter czy Romę.
Jednak przyszedł czas na Juventus i ooo, skończyło się 3:1. Kolejka później i znowu 1:3 tym razem z Udinese. Widać, że porażki na tym szczeblu rozgrywek siedzą w głowie i jak idzie po całości to idzie, jak wygrywają to wygrywają, jak przegrywają to moim zdaniem będzie hurtem i dzisiaj polegną z Milanem.
Milanem który zajmuje 3 miejsce, ostatnio polegli na wyjeździe 1:0 z Romą, ale to może nie mieć aż tak dużego znaczenia bo Juventus 1 zagra z 2 Romą więc jest szansa do przybliżenie się.
Milan w tym sezonie przegrał u siebie tylko 1 mecz i 1 remisował, ale to było dawno. Ta porażka na początku sezonu i tym nieobliczalnym Udinese. Dzisiaj na San Siro widzę komplet punktów po ładnym kursie, nie zdziwię się jak handicap wejdzie.
Wynik: 0:0

pietras7 572

pietras7

Użytkownik
Witam Ekspertów Serie A! Zaproponuję, a zarazem zapytam Was co sądzicie o moim typie. Mam tu na myśli over 6.5 kartek w meczu Juve-Roma. Sędziuje Pan Daniele Orsato, który lubi wyciągać kartki. H2H także pokazuje, że walki w meczach między oboma zespołami nie brakuje. Ostatnio Juve jak i Roma grały w teoretycznie meczach, w których powinno być sporo kartek. W derbach Turynu jak i w spotkaniu Romy z Milanem po 3 kartki. Czy to może zwiastować kumulację dzisiaj? Różnica między Starą Damą, a zaspołem Giallorossi wynosi 4 punkty, a więc Rzymianie są o krok od Lidera Serie A. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie i pomysły to proszę rzucać;)
Juve-Roma Over 6.5 kartek TAK --&gt; 1.87 Betano

Otrzymane punkty reputacji: +7
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Mało goli wczoraj, Juventus jednak zwycięski znowu. Roma już 7 punktów traci,ale dziś kolejne mecze. A jest z czego wybierać wg mnie.

VS

Napoli - Torino
Typ: Napoli @ 1,468 Pinnacle

Napoli wreszcie odzyskało swobodę i skuteczność. Wygrane efektowne z Interem i Cagliari napawają optymizmem. Dziś trudny test bo na San Paolo przyjeżdża Torino, które świetnie też zagrało w derbach z Juvetusem. Ale Pipita Higuain przesądził o wygranej Juve.
Napoli zagra bez Koulibaly, Torino bez Obiego i Molinaro. Braki mimo iż liczebnie mniejsze to jakościowo jednak w obozie Napoli. Wrócił co prawda Albiol i razem z Chirichesem/Maksimovicem ma stworzyć duet stoperów.
Ważniejsza sprawa to fakt, że Hamsik, Mertens i Insigne są w gazie. Zieliński także spisuje się super, 2 gole i 1 asysta w ostatnich dwóch spotkaniach.

Napoli wierzę, że pójdzie za serią. A serii zwycięstw im potrzeba by gonić Romę.
Torino lubię, super grają pod wodzą Mihajlovica, ale jakoś dziś ich w tym meczu nie widzę. Zwycięży jakość Napoli jednak.

VS

Genoa - Palermo
Typ: Genoa @ 1,569 Pinnacle

Wychodzi oczywista &quot;jedynka&quot; w tym meczu. Palermo dramat, nawet z Chievo u siebie byli bezradni. Genoa za to świetnie gra ostatnimi czasy, a jak ma mecze u siebie na Marassi to wygląda to naprawdę bardzo dobrze. przekonała się o tym dobitnie Fiorentina w czwartek, która nie wiele mogła zrobić.
Genoa dobrze zagrała też przeicwko Interowi na San SIro, ale brakowało jedynie skuteczności. Gio Simeone zaczyna naprawdę dobrze grać, dochodzi do wielu sytuacji. Po odejściu Pavolettiego nie będą płakać z pewnością bo Argentyńczyk ma zadatki by być jeszcze lepszym, a 18 mln jakie ma dać Napoli to jest oferta nie do odrzucenia umówmy się!

Nad gra Palermo nawet się nie chce pochylać. Bo tam nawet nie ma gry przecież. Kilka obiecujących fragmentów w meczu z Fiorentiną i efektowny gol Jajalo z wolnego, ale ogólnie to dramat. Obrona fatalna, jedynie Posavec i Nestorovski od czasu do czasu coś zrobią. Ale Zamparini musi powoli się oswajać z myślą, że czeka jego ekipę Serie B.

Genoa u siebie nie traci bramek, nie przegrywa. Bilans 4-4-0 i w bramkach 12-4. Szykuje się wg mnie kolejna wygrana u siebie.

Pescara - Bologna

Kuszą kursy na gości, ale może @Grac45 coś więcej na ten temat napisze? Nie chce mu zabierać wszystkich meczów,a rzekomo ma pewkę na ten mecz więc czekamy :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +8
dexter7 86

dexter7

Użytkownik
Witam oderwając sie od odkurzacza oraz od &quot;gołej&quot; choinki, postanowiłem napisac tez pare slow odnosnie 17 kolejki calcio

Inter Grac45 napsiał juz wszystko !!! na ten temat potwierdzil to nawet robson to podpisał dwoma rękoma ja zdejmuje skrepetki biore pióro i tez daje &quot;parawke&quot; Inter takie spotkanie musi wygrac !!! Abuy myslec na początku o Europejskiej a potem zaczac robic kroczki w kierunku LM bo nie oszukujmy sie na Mistrza ich jeszcze nie stać

Troche dziwne ze nikt nie przywołał jeszcze do tablicy graczy Gian Piero Gasperiniego
ekipa Rossoblu bardzo &quot;zaskoczyła mnie&quot; meczem z Juventusem te 2 kolejki temu szybki 2-0 do 10 min i luz na boisku.. Fenomenalna forma piłkarzy z Genuii ktora jest U SIEBIE NIE POKONANA !!! do tego Palermo które juz jest w Serie A ma 9 porazek z rzedu i wszystko wskazuje ze dzis bedzie miala mały Jubileusz !!!i Jak nie mogą sie przełamac z Chievo u siebie i dostają 2-0 i to był wedlug mnie najmniejszy wymiar kary

Powiem tak Genoa u siebie 4-4-0
Palermo na wyjezdzie 1-3-4

jato nazywam &quot;lustrzane h2h&quot;

do tego wiecej oslabien kadrowych

po 1.55 ja to biore

Inter ✅ i Genoa ⛔ SKANDAL !!! = 2,71

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Włochy, Serie A
Godzina:
12:30
Spotkanie:
Sassuolo - Inter Mediolan
Typ:
2/powyżej 2,5
Kurs:
2,50
Bukmacher:
Sportingbet
Analiza:
Typ przede wszystkim ze względu na osłabienia jakie są po stronie gospodarzy, nie zagra aż 9 zawodników! Z powodu kontuzji bądź nadmiaru kartek nie zagra: D. Berardi, D. Biondini, P. Cannavaro, A. Duncan, M. Gazzola, T. Letschert, F. Magnanelli, L. Pellegrini, F. Peluso. Przede wszystkim rzuca się w oczy fakt, że defensywa jest bardzo osłabiona, nie zagra aż 3 podstawowych obrońców co Inter będzie próbował wykorzystać, dodatkowo 2 pomocników nie zagra co także może skutkować brakiem zgrania. Inter jest po 2óch zwycięstwach z rzędu nad Spartą 2:1 w lidze europejskiej oraz 2:0 nad Genoa w lidze , zajmują Oni 9 miejsce z dorobkiem 24 punktów i jeśli dziś zwyciężą mogą awansować nawet na 7 pozycję. Sassuolo w tamtym sezonie było jedną z pozytywnych niespodzianek w lidze a teraz już są w dolnej połówce tabeli, zajmują 15 lokatę i mają tylko 17 punktów. Ostatnie 2 pojedynki wygrał Sassuolo co też jest świetną okazją aby przerwać tę złą passę Interu. Powodzenia.

j.suli 6,4K

j.suli

Użytkownik
Genoa-Palermo: Palermo powyżej 3,5 rożnych @1.72 bet365 ✅✅✅
Palermo więcej rożnych @4.33 @bet365
⛔⛔⛔ 5-5

Gospodarze dzisiejszego spotkania są bez wątpienia faworytem.Na swoim stadionie nie zaznali jeszcze goryczy porażki remisując min z Napoli a wygrywając z Juventusem czy Milanem.Do dzisiejszego spotkania przystąpią osłabieni jedynie brakiem Pavolettiego,który to i tak od dłuższego czasu nie pomaga swoim kolegą na boisku.Ich siłą jest zagęszczenie środka pola i pilnowanie głównie tego sektora boiska,nie pozwalając konstruować akcji rywalom.Palermo pewnie zmierza do Serie B,tracą mnóstwo bramek po błędach obrońców.Dziś mają w dodatku wyjść w ustawieniu 1-3-4-3.Tak 3 obrońców!.Można powiedzieć że ich mottem jest cały czas do przodu.Ale trzeba im przyznać że jedno potrafią robić dobrze,a mianowicie nabijać rożne.Na wyjazdach dzisiejszą linię w tym sezonie nie pokryli tylko raz z Sampdorią.Nie gram tu na zwycięstwo Genoi bo liga włoska lubi cuda,a dodatkowo każda seria kiedyś się kończy brak zwycięstw na wyjeździe bądź punktowania w każdym meczu u siebie.Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +7
W 115

wrobel007

Użytkownik
Pare minut jeszcze do spotkania Lazio - Fiorentina, także postanowiłem wyskrobać parę zdań na temat tego spotkania. Na wstępie zaznaczam, że idę tutaj w stronę gospodarzy, którzy są w dobrej formie, mają atut własnego boiska i wydaje mi się, że wykorzystają wszystkie swoje możliwości na zdobycie trzech punkcików. Fiorentina po meczu z Genoa, raczej bez zadyszki, bo mecz ten miał bardzo powolne tempo i bez większych wrażeń. Dwa ostatnie mecze wyjazdowe Fiory przegrane, jakoś nie wydaje mi się, żeby ten skończył się innym wynikiem jak porażką przyjezdnych... Jedną z ważniejszych spraw jest pauzowanie Badeljia oraz Salcedo, dwóch podstawowych zawodników i jestem ciekaw, czy Fiora wytrzyma presing gospodarzy, bo jeżeli będą chcieli wygrać, to wezmą ten mecz.
Lazio win @1,85 bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom