VS
Everton - Leicester
Typ: Obie strzelą ?TAK @ 1,51 b 365
Powyżej 2,5 gola @ 1,61 b 365
2:3
Widzę, że nie tylko moją uwagę przykuł ten mecz
Everton to drużyna dosyć dziwna. Na papierze wygląda bardzo solidnie. Czasem ich gra porywa a czasem... Sami wiecie. Potrafią zawieść. Poza barwami przypominają Leicester w tym, że ich konikiem również jest ofensywa. Wschodząca gwiazda Barkley, bestia Lukaku, chimeryczny Deulofeu. Jest ogień a na wynikach remis goni remis. Weźmy jednak pod uwagę mecz z takim Crystal Palace. Podopieczni Martineza mogli to spotkanie spokojnie wygrać.
Oj tak, ostatnio oglądałem dwa mecze Evertonu i przyglądając się jaki skład ma do dyspozycji Roberto Martinez zachodziłem w głowę jakim cudem oni są dopiero na 10 msc w
Premier League? Skład lepszy od Tottenhamu, od Liverpoolu, na papierze nawet od obecnego Man.Utd. W dodatku potrafią grać świetne mecze, ale zawodzi ich skuteczność niestety jak mówisz...
Przecież to ile setek zmarnowali w meczach z Crystal Palace i Norwich to przechodzi ludzkie pojęcie.
Z Crystal Palace słupek i poprzeczka czy m.in prawdopodobnie interwencja kolejki Henneseya po strzale Cleverleya!
Z Norwich słupek po strzale Baines'a, dwie sam na sam Kone, niesamowite strzały Lukaku, na Carrow Road równie dobrze do przerwy Everton powinien prowadzić 4-0.. a skończyli remisem 1:1.
Jestem wielkim fanem talentu Deulofeu, koleś ma niesamowitą łatwość w mijaniu rywali, w dryblingu, czasami nadużywa tego, ale ostatnia asysta na głowę Lukaku mi przypomniała dośrodkowanie Beckhama.
W bramce zawsze dobry Howard, w obronie świetny Stones, wchodzący dopiero do
Premier League,ale uzdolniony Funes Mori, którego oglądałem w River Plate wiele razy i bardzo dobrze tam się spisywał. Silne boki Coleman i wracający po kontuzji Baines. Pomoc również stabilna bo Barry doświadczenie i walka zawsze daje. Barkley rozgrywający przez duże R, skrzydła wspomniany Duelofeu i Kone/Mirallas, bywają chaotyczni,ale jakiż potencjał w nich drzemie. Do tego Lukaku jedna z lepszych "9" w
Premier League. Na ławce też świetny trener. Naprawdę ta ich pozycja w lidze to rozczarowanie...
Leicester lider, ofensywna ekipa. Uwielbiam patrzeć na Mahreza, ale też przecież tam Kante, Schmeichel czyli ludzie z cienia wykonują kawał świetnej roboty.
Co przemawia za overem i golami w tym meczu?
Everton z tyloma sytuacjami w każdym meczu musi wreszcie coś więcej strzelić> Leicester ma ludzi do kontry jak mało kto a Everton lubi długo się utrzymać przy piłce więc to woda na młyn do kontr Lisów. Do tego Hutha nie będzie z powodu kartek. W poprzednim sezonie w obu meczach między tymi zespołami mieliśmy wyniki 2:2.
Widzę tutaj ponownie gole i chciałbym tez wygranej Evertonu bo ten team zasługuje na puchary w przyszłym sezonie naprawdę.
Co mnie tylko wkurza? Everton - Leicester o 16:00 w sobotę podczas gdy C+Sport nawet tego meczu nie pokaże... a o 13:45 nie ma zadnego meczu, co za za przeproszeniem głupek ustalał taki terminarz?!
------------------------------------------------
VS
Manchester United - Norwich
Typ; Man.Utd @ 1,44 b 365
1:2 van Gaal wypieprzaj!!
Podobno na mecz z Norwich wraca do składu Wayne Rooney. Owszem nie będzie to jakieś zbawienie dla MU, ale na pewno pomoże w wariantach ofensywnych.
W obronie wrócił Phil Jones co na duży plus bo teraz będzie mógł stworzyć duet stoperów z McNairem lub Blindem i wtedy wystapi tylko jeden z dwójki Varela/Borthwick Jackson.
W pomocy liczę na występ Fellainiego, to on był najlepszym piłkarzem w meczu z WHU, to on najwięcej pokazał w meczu z Bournemouth więc sprawa prosta. Do tego dodałbym Schnederleina w środku pola bo przy takiej formacji defensywnej to idealny gość do asekuracji. Do tego Carrick u boku Francuza. A na boki Mata i Young. No, ale LvG przecież na skrzydło da znowu tego słabego Lingarda albo chaotycznego Depaya... Szpica wiadomo Martial.
Na papierze skład wygląda solidnie. Powinno to styknąć na słabe Norwich, które w ostatnim meczu z Evertonem powinno dostać solidny łomot, a farciarsko ugrało remis. Wcześniej pamiętam jak ich mecz na Stamford Bridge oglądałem to powinni równie wyżej przegrać.
Wiem, że United ma zły PR obecnie i się ich krytykuje za co się da. ale Taki mecz jak ten z Norwich to oni wygrają, zobaczycie
----------------------------
@Brodaty Żółw bardzo ciekawa propozycja z tym Liverpoolem. Będę musiał to jeszcze przeanalizować pod kątem tego ostatniego meczu LFC z WBA, którego nie miałem okazji oglądać, muszę obczaić Match of The Day 2 i wtedy jakieś wnioski wyciągnę czy warto to grać czy też nie

Watford z Sunderlandem to był popis Ighalo, świetnie tam grał, zdobył gola, miał dwie inne setki, z łatwością mijał obrońców, do tego Jurado trafił w słupek. Ale pamiętam Watford z meczu domowego przeciwko Man.Utd to długimi fragmentami grali słabo. W 2 połowie się zerwali i stowrzyli kilka sytuacji pod bramką De Gei, który 2-3 razy inteerweniował super, przy 0-1 (gol stracony później z karnego po faulu Rojo) była setka też Lingarda sam na sam to ten nieudacznie próbował lobować i miast 0-2 zrobiło się nagle 1-1 po wspomnianym karnym. A końcowka wiadomo Schweinsteiger i 2:1 dla MU.
--------------------------------
Southampton - Tottenham
A o tym meczu co sądzicie?
Święci kompletnie zgubili gdzieś formę. Ich ostatnie mecze fatalne. Przecwiko Crystal Palace przy życiu bardzo długo utrzymywał ich bramkarz Gazzaniga, który świetnie bronił, przegrali tylko 0:1 co prawda, ale mieli piłkę meczową na 1:1 w 93min kiedy to Hennesey wybronił sam na sam z Longiem bodajżę. W ogóle Hennesey broni ostatnio świetnie, co kolejkę ma niesamowitą interwencję.
Ktoś oglądał Tottenham z Newcastle ? Proszę o jakąś wypowiedz jak to wyglądało i co w kontekście tego meczu uważacie ?