Dyscyplina: Piłka Nożna -
Francja Ligue 1
Spotkanie: Brest- Montpellier
Typ: 1
Kurs: 3.39
Bukmacher:
Pinnacle Sports
Bardzo ciekawie zapowiada się nam mecz 17 kolejki we Francji w
Ligue 1 pomiędzy Brestem, a Montpellier. Montpellier mimo tego że broni tytułu zajmuje dopiero 12 pozycje z 20 oczkami, co daje stratę 14 punktów do lidera na ten moment.
Brest też w tym sezonie nie zaskakuje, zajmują w tabeli 14 pozycję z dorobkiem 18 oczek.
Dlaczego właśnie mój typ na Brest?
Bo Brest to drużyna własnego boiska, wszystkie swoje dotychczasowe wygrane zdobyli właśnie u siebie, ich bilans u siebie to: 5-1-1, przy czym strzelili 12 bramek a stracili tylko 5; jedyna drużyna która ich pokonała u siebie 2:1, była bardzo mocna Marsylia, która aktualnie zajmuje 3 miejsce w tabeli. Na wyjeździe Brest po prostu gra fatalnie.. ich bilans to 0-2-7, a bramki to 5-17. Także widzimy, że u siebie grają jak natchnieni ; )
A co o Montpellier? Drużyna ta na wyjeździe spisuje się bardzo przeciętnie, ich bilans to 2-2-4, bramki 10-11, także szału nie robią.
Ostatnie spotkania między tymi drużynami wyglądały różnie;
w ostatnich 5 spotkaniach, 2 razy wygrało Montpellier, a 3 razy był remis. Chciałem też zauważyć że te remisy były właśnie na stadionie Brestu, a trzeba też podkreślić, że Montpellier było w tedy w znakomitej formie, bo zostali mistrzem Francji.
Myślę, że czas na zwycięstwo Brestu na przełamanie passy.
W drużynie Brestu z powodu kontuzji uda na boisku nie zobaczymy na pewno Larsena Toure. Pauzować będą także zawieszeni Benoit Lesoimier oraz Ahmed Kantari.
W drużynie Montpellier: Garry Bocaly ma problemu z biodrem, Jamel Saihi leczy kolano, Lauren Pionnier narzeka na pachwinę, Joris Marveaux kuruje się po urazie uda, a Benjamin Stambouli walczy z kontuzją stopy. Jakby tego było mało ciągle zawieszony jest Cyril Jeunechamp.
Prawdopodobne składy:
Brest: Thebaux - Lorenzi, Martial, Baysse, Mendy, Grougi, Sissoko, Chafni, Benschop, Basat, Ayite
Montpellier: Jourdren - Bedimo, Hilton, Yanga-Mbiwa, Congre, Pitau, Estrada, Utaka, Belhanda, Cabella, Herrera
O 19 początek emocji, życzę udanych typów. ; )
Pomogłem? Kliknij, dzięki :wink: