Wszystkie kursy pochodzą z Unibet
Getafe – Las Palmas
Na stadionie
imienia Alfonso Pereza Getafe w tym sezonie do ostatniego meczu u siebie grało bezkompromisowo. Cztery wygrane i trzy przegrane, dopiero dwie kolejki temu bezbramkowy remis z Eibarem. To głównie dzięki spotkaniom u siebie Getafe zawdzięcza solidną jedenastą pozycję w tabeli. Las Palmas natomiast stoi przy drzwiach wyjściowych
La Liga. Z pewnością
Kanarkowi chcieliby zostać kolejny rok na imprezie zwanej Primera Division, problem w tym że inne zespoły nie są dla nich zbyt gościnne – Las Palmas przegrało 6 z 8 wyjazdowych spotkań tego sezonu. Gorszy bilans ma tylko Malaga, co zresztą nie powinno nikogo dziwić. W roli faworyta są więc gospodarze. Getafe gra mocno defensywnie, lubi bronić wyniku. Pytanie tylko czy uda im się strzelić gola przed Las Palmas i zacząć murować bramkę czy Las Palmas wykorzysta jedną ze swoich akcji, a Getafe będzie walczyło o remis. Stawiam na pierwszy wariant, z racji tego, że Las Palmas jest dodatkowo osłabione brakiem motoru napędowego – Vitolo oraz za kartki pauzuje trzon obrony Mauricio Lemos. A propo kartek – Getafe gra bardzo ostro, do tego defensywnie a zakład na kartki brzmi całkiem rozsądnie – potrzeba zaledwie trzech żółtek przy kursie 1,84. Ostatnie mecze Getafe jeżeli chodzi o ilość żółtych kartek wyglądały następująco:
6 z Gironą
7 z Espanyolem
6 z Realem Betis
3 z Levante
3 z La Coruną
Jak widać w każdym z ostatnich pięciu spotkań dzisiejsza linia została pokryta. Getafe nie przebiera w środkach jeżeli chodzi o zatrzymywanie przeciwników. Dla mnie to najrozsądniejszy typ ze wszystkich propozycji na to spotkanie.
Główny zakład: Getafe powyżej 2,5 żółtej kartki @1,84
Sugerowane zakłady:
Getafe wygra @1,65
Poniżej 2,5 bramki @2,02
Poniżej 3,5 bramki @1,37
Getafe (remis = zwrot) @1,25
1 połowa: Getafe (remis = zwrot) @1,30
Dokładny wynik: 1:0 @7,50
Real Sociedad – Sevilla
Mecz Realu z piątą drużyną tabeli to typ ciężki do oceny pod kątem ostatecznego wyniku. Sevilla gra fatalnie na wyjazdach – Sociedad w ogóle gra fatalnie. Czy któraś z drużyn się przełamie czy zagrają miałko i mecz zakończy się podziałem punktów? Skoro ciężko przewidzieć końcowy wynik meczu trzeba szukać zarobku w innych propozycjach. Typ na bramki? Raczej nie – Anoeta nie jest już taką twierdzą jak w poprzednich sezonach, ale gra Sevilli na wyjazdach przyprawia oglądającego o ból zębów, a Sociedad ostatnio również nie jest zbyt efektywne. Można tutaj więc celować w jakiś
bezpieczny under, najlepiej do zakładu AKO. W ostatnich spotkaniach tych zespołów sporo się działo – czerwone kartki, bramki samobójcze. Podążając tym tropem, oraz tym że arbiter dzisiejszego spotkania pan Alejandro Hernandez w 9 meczach które miał okazje sędziować w tym sezonie pokazał aż 40 żółtych kartek oraz 2 czerwone typ na kartki nie jest złym pomysłem. Sevilla gra ostrzej niż gospodarze, stąd wyższa linia na kartki właśnie dla nich. Zamiast jednak typować zakład na powyżej 3,5 kartki dla gości, proponuję alternatywę – Sevilla zdobędzie więcej kartek.
Główny zakład: Sevilla zdobędzie więcej kartek @1,81
Sugerowane zakłady:
Poniżej 3,5 bramki @1,52
Liczba kartek: Ponad 5,5 @1,72
Wszystkie zawarte w poście typy i analizy są mojego autorstwa i należą do portalu sportowego dla którego je piszę. Regulamin forum zabrania jakiejkolwiek reklamy innych portali o tematyce sportowej, źródło tekstu można więc uzyskać ode mnie tylko i wyłącznie poprzez wiadomość prywatną.
Życzę wygranych ????
//Wszystko pięknie weszło poza tym, że Getafe dało radę upchnąć dwie bramki zamiast jednej a Sociedad wcisnął trzecią bramkę w 90 minucie. Nie ma kompletu ale 8 na 10 trafionych to też całkiem dobry wynik, oby jutro szczęście również dopisało.