Heidenheim vs Wolfsburg: powyżej 8.5 rzutów rożnych @1.41🟥
FC Köln vs Borussia Dortmund: powyżej 8.5 rzutów rożnych @1.34
Darmstadt vs Eintracht Frankfurt: powyżej 3.5 kartek @1.37🟥
RB Lipsk vs Bayer Leverkusen: BTTS @1.49 (celne strzały też ciekawe próg 8.5 jest po 1.40)
AKO bez podatku @3.86 TOTALBET🟥
RB Lipsk trochę niespodziewanie przegrało swój pierwszy mecz po przerwie zimowej.
Przypomnijmy, że Byki mierzyły się z Orłami i wiele dobrych szans nie zostało przez gospodarzy wykorzystanych. Szkoda, bo była okazja, aby sięgnąć po komplet punktów i należy szukać ich w kolejnych meczach. Dobrą wiadomością jest powrót Daniego Olmo i to spore wzmocnienie siły ofensywnej. RB musi zacząć regularnie wygrywać, aby utrzymać się na podium niemieckiej
ekstraklasy.
Dzisiaj zadanie nie będzie łatwe, wszak na obiekt Byków zawita lider. Bayer pokazał charakter i pomimo tego, że w starciu z Augsburgiem kompletnie nie szło temu zespołowi, to ostatnia okazja dała 3 punkty.
Wielu zawodników Xabiego Alonso przebywa aktualnie na Pucharze Narodów Afryki, co nie jest łatwo zastąpić takich liderów jak Victor Boniface, Edmond Tapsoba, czy też Odilon Kossounou. Kadra jest szeroka i też jakościowa, dlatego fani są pełni nadziei w rywalizacji z Bykami. Czy Bayer ponownie sięgnie po wygraną?
W tym meczu dobrym pomysłem są strzały celne obu drużyn, ale zdecydowałem się na klasyczny wynik BTTS. Jedni i drudzy mają przecież spory potencjał w ataku i mam nadzieję, że tym razem celowniki będą dobrze nastawione.
Na jesieni padł wynik 3:2 dla ekipy z Leverkusen, może powtórka?
Czas na Heidenheim i na starcie beniaminka z Wolfsburgiem. Gospodarze to zespół, który zaskakuje w swoim pierwszym sezonie w elicie.
Wydawało się, że outsider będzie bić się do końca o utrzymanie, a na tę chwilę znajduje się w środku stawki. Naturalnie jeszcze daleka droga, aby cieszyć się z pozostania w niemieckiej ekstraklasie, ale trzeba doceniać, to co jest. Dzisiaj kolejna szansa na komplet punktów, bo do małej mieściny nad rzeką Brenz zawitają Wilki. Przyjezdni zdecydowanie nie prezentują się na swoim poziomie, wszak potencjał jest tutaj ogromny i pozycja Niko Kovaca cały czas jest na włosku.
Cieszy występ od pierwszych minut Jakuba Kamińskiego, który zepsuł dogodną sytuację i liczby na więcej ze strony Polaka. Czy tym razem trafi do siatki?
Jak Heidenheim i Wolfsburg, to naturalnie rzuty rożne.
Beniaminek szczególnie u siebie jest overowy w stałe fragmenty gry i pokrył próg 8.5 kornerów w każdym spotkaniu domowym. Wilki na wyjazdach mają statystykę 6/9. Liczę na wyrównane starcie i tym samym kornery.
Ostatnim przystankiem będzie stolica Karnawału i rywalizacja Kozłów z Borussią Dortmund.
Niestety FC Koln musiało pożegnać się z charakterystycznym menadżerem Steffenem Baumgartem, ale jestem zdania, że trener ten za chwilę znajdzie swoje miejsce w elicie. Debiut Timo Schultz przebieg nieźle, chociaż fani liczyli na komplet punktów w meczu z Heidenheim. Dzisiaj będzie o to o wiele trudniej, ale Kozły zagrają z kontry i mogą stworzyć sobie groźne sytuacje.
Do Koln przyjeżdża Borussia Dortmund, która pewnie pokonała beniaminka z Darmstadt 3:0. Wiele mówiło się o powrocie Jadona Sancho, który ma dać przebłysk jakości w ofensywie gości. Od razu zaliczył asystę i są spore nadzieje związane z Anglikiem. Czy tym razem ujrzymy go od pierwszych minut?
Pomimo tego, że FC Köln nie trenuje już Steffen Baumgart, to warto iść w stronę rzutów rożnych, gdy spotkania odbywają się w stolicy Karnawału.
Kozły w starciach domowych regularnie pokrywają linię 8.5 stałych fragmentów gry. Borussia na wyjazdach nieco gorzej, bo 4/4, ale mam nadzieję, że nie będzie to łatwe przetarcie dla faworytów.