>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17. Grand Prix USA [31.10-02.11.2014]

Status
Zamknięty.
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Grand Prix Stanów Zjednoczonych

Tegoroczny rozkład jazdy

Piątek – 31 października 2014

#1 Trening 16:00 - 17:30
#2 Trening 20:00 - 21:30

Sobota – 01 listopada 2014

# 3 Trening 16:00 - 17:00
Kwalifikacje 19:00-20:00

Niedziela – 02 listopada 2014

Wyścig 21:00

Ostatnie wyniki(sezon 2013):
Pole position: Sebastian Vettel (Red Bull)
Zwycięzca: Sebastian Vettel (Red Bull)
Najszybsze okrążenie: Sebastian Vettel (Red Bull)

Informacje o torze:
Nazwa toru: Circiut of The Americas
Pierwsze Grand Prix: 2012
Długość toru: 5,513 km
Liczba okrążeń: 56
Całkowity dystans wyścigu: 307.471km
Rekord okrążenia: 1:35.657 (S. Vettel, 2012).​

Zeszłoroczny weekend na tym torze został zdominowany przez Redbulla i Sebastiana Vettela. W tym roku może być podobnie, tyle że w zespołem tym może być Mercedes gdzie wewnętrzna walka kierowców tego teamu powinna rozpocząć się już na poważnie, gdyż do zakończenia sezonu zostały
wyłącznie 3 wyścigi. Prowadzi Hamilton z przewagą 17pktów nad Rosbergiem.
Jednak najważniejszą informacją dla tego weekendu wyścigowego jest absencja 2 teamów! Wyścig opuszczą Caterham oraz Marussia z powodów finansowych. Na starcie zobaczymy więc tylko 18 bolidów, najmniej od Monako 2005r.Z tego powodu prawdopodobnie zostaną zmienione zasady kwalifikacji, w Q1 oraz Q2 odpadną po 4 bolidu aby w Q3 tradycyjnie znalazło się 10 najlepszych kierowców.

Zapraszam do dyskusji oraz podawanie typów!

Otrzymane punkty reputacji: +1
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Kwiat - Vergne @ 1,4 ✅ 12-15
Danił w P1 bardzo dobry czas, w P2 to samo. Vergne w pierwszej czasówce nie wziął udziału, w drugiej uzyskał wynik pół sekundy gorszy od Rosjanina.
Alonso - Button @ 2,02 ✅ 6-7
Typ dość ryzykowny, ale myślę, że Ferrari dobrze pojedzie w dzisiejszych kwalifikacjach. Tor powinien im pasować. Fernando 6 i 3 we wczorajszych sesjach treningowych, liczę na dobrą jazdę i dzisiaj.
Maldonado - Guttierez @ 1,6 ✅ 14-16
Saubery bardzo słabo... Wg mnie umiejętnościami Pastor&gt;Esteban.
Rosberg - Pole position @ 2,85 ✅ 1
Lewis czy Nico? Kibicuję Brytyjczykowi, ale coś czuję, że to Rosberg wystartuje z pierwszego pola na torze w Austin.
P.S. Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że tego kur&amp;# nie zagrałem...
Dajcie reputacji chociaż trochę na pocieszenie :/

Otrzymane punkty reputacji: +58
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GP USA - kwlaifikacje sobota 19:00
Fernando Alonso - Jenson Button
Typ : Alonso @ 2,02 Expekt
✅✅

Button zaskoczył w Soczi gdzie wysokie 4msc zajął w kwalifikacjach, ale ogólnie to w sobotnich czasówkach Jenson spisuje się słabo. h2h 12-4 dla Fernando w tym sezonie.
Ale przekonało mnie co innego, a mianowicie wypowiedzi obu kierowców.

Jenson Button (P3/P9): Nasz bolid czasami ma problemy przy wietrznej pogodzie. O wiele trudniej jest jechać precyzyjnie, gdy wieje. Najbardziej dotyka to nas w wolnych zakrętach, takich jak na początku trzeciego sektora. Nasz problem z tempem na miękkich oponach możemy rozwiązać. Niektórym kierowcom miękka opona od razu pasuje do balansu bolidu, a niektórym nie. Nam dzisiaj nie pasowała, jednak możemy nad tym popracować. Testy dzisiejszego wirtualnego samochodu bezpieczeństwa miały plusy i minusy. Podoba mi się ten pomysł, jednak zbyt dużo czasu poświęcamy na przyglądanie się kierownicy, by zmieścić się w czasie. Jeśli pojedzie się szybciej, to podczas restartu otrzymamy karę 10 sekund. W tej kwestii jest to dość kłopotliwe. Po mojej karze za wymianę skrzyni biegów zapowiada się trudny weekend. Nie wyprzedza się tutaj łatwo, ale damy z siebie wszystko.
Fernando Alonso (P6/P3): Za nami udane treningi. Dużo pomogły nam w tym warunki panujące na torze – zdecydowanie różniły się one od tych, z jakimi mieliśmy tutaj do czynienia w minionych sezonach. Na tę chwilę nie musimy się martwić przyczepnością. W drugiej sesji pojawiały się stosunkowo mocne podmuchy wiatru. Prognoza mówi, że możemy mieć z nimi do czynienia przez cały weekend, ale nie powinny się one negatywnie odbić na naszej pracy. Miękka mieszanka jest wytrzymalsza niż oczekiwaliśmy, ale zdajemy sobie sprawę że kwestia degradacji nigdy nie jest pewna. Ogólnie sam wyścig powinien obfitować w rozmaite strategie – to dobrze.
Ferrrai słynie z dobrej aerodynamiki dlatego te podmuchy im nie przeszkadzają. Sprawdzę to.

Otrzymane punkty reputacji: +11
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Button - Vettel @ 1,7 bwin ⛔ 12-7
Sebastian bardzo słabo, póki co na torze w Austin. Mnóstwo problemów, odpadł w Q1 z kiepskim czasem. Myślami jest już chyba przy kolejnym sezonie w barwach Ferrari. Button solidna jazda, o ile się nie wydarzy nic nieoczekiwanego to powinien spokojnie dojechać do mety na miejscu 6-10.
edit: Button cofnięty o 5 miejsc (czyli startuje z 12 pola), Vettel z alei serwisowej. Nie wspomniałem o tym wcześniej.
Kwiat - Vergne @ 1,9 bet-at-home ⛔ 15-9

Powtórka typu z wczoraj. Danił był lepszy w każdej sesji treningowej i w kwalifikacjach, i to wyraźnie. Powinien utrzymać dobrą dyspozycję i w wyścigu.
edit: Danił startuje z ostatniego pola za 7. silnik, ale mimo wszystko uważam, że jest go stać na dużą lepszą jazdę niż Francuza.
Raikkonen - Perez @ 1,6 bwin ✅ 13-DNF
Kimi solidnie w kwalifikacjach, dużo lepsze czasy osiągane niż Perez. Ferrari powinno nieźle sobie radzić z wiatrem, o czym wspominał @robsonunited. Liczę na dobrą postawę Fina.
Massa - Bottas @ 1,43 bet-at-home ⛔ 4-5
Słaby kurs, ale Valtteri w naprawdę dużym gazie i powinien tutaj znowu znaleźć się na podium. W Q3 czas o 0,3 sekundy lepszy od Felipe.
edit: tym razem lipa. :/

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Wyścig, to co innego niż kwalifikacje, i powinieneś zwracać uwagę, jakie czasy osiągali na długich wyjazdach, z obciążonym bolidem.

Otrzymane punkty reputacji: +7
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Sebastian bardzo słabo, póki co na torze w Austin. Mnóstwo problemów, odpadł w Q1 z kiepskim czasem. Myślami jest już chyba przy kolejnym sezonie w barwach Ferrari.
Oj sporo nie prawdy. Vettel odpadł w Q1 bo tak czy siak startuje z alei serwisowej gdyż podczas tego weekendu korzysta z kolejnego nieregulaminowego silnika.
Dlatego nie nabijał niepotrzebnie przebiegu

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bojkotu nie będzie, ale na temat kasy w F1 polecam ten artykuł -&gt; http://sokolimokiem.com/zle-sie-dzieje/
Podział puli jest naprawdę zły. Ferrari dostaje kasę za historie, małym zespołom jest niezwykle ciężko, i potem się dziwić, że mamy wielu pay- driverów. Taki Marcus Ericsson w normalnych warunkach byłby bez szans na fotel w F1, a tak w kolejnym sezonie już wiadomo że będzie jeździł dla Saubera bo ma walizkę pieniędzy... smutne to, ale taka jest obecna F1. W czołówce jest pięknie i kolorowo, emocje itp, ale Bernie powinien dbać o całą stawkę.

Otrzymane punkty reputacji: +20
RBR1one 583,2K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Safety Car - Nie ⛔ niestety crash na poczatku wyscigu...
Kurs: 1,75
Bukmacher: Bet at home
Analiza:
Dzisiaj sproboje zagrac ze w wyscigu nie pojawi sie samochod bezpieczenstwa. Dlaczego ? A no dlatego ze wystarczy spojrzec na konfiguracje toru i szerokie pobocza. Do tego dochodzi mniejsza ilosc bolidow co tylko zwieksza prawdopodobienstwo wejscia typu. Jezeli nie bedzie jakis zawirowan na pierwszych okrazeniach to mysle ze typ na spokojnie wejdzie. Polecam i pozdrawiam ????

Otrzymane punkty reputacji: +19
egreg 942

egreg

Użytkownik
Maldonado sklasyfikowany - 1,58 Marathonbet ✅
Problem awaryjności silników praktycznie rozwiązany. Na ostatnie 9 wyścigów Maldonado nie ukończył tylko 1 raz. Bet warty ryzyka...

Otrzymane punkty reputacji: +11
waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Za chwilkę start więc mega szybko :
Bottas - Massa 1 1,40
Kwiat - Vergne 1 1,70
Zagrane rano w STS. Kwiat startuje z karą ale wydaje mi się, że powinien ogarnąć. Drugi raz próbuję tego zawodnika, mam nadzieję , że tym razem pozytywnie. Na dłuższych przejazdach miał lepsze tempo o 0,3-0,5 sekundy.
Bottas w formie, trochę nie pokoi mnie czas dłuższych przejazdów na treningu Bottasa ale mimo wszystko poszło.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom