>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

17.Grand Prix Indii [26-28.10.2012]

Status
Zamknięty.
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Grand Prix Ind ii - 28.października 2012

Piątek 26.października 2012
Trening 1 06:30 - 08:00
Trening 2 10:30 - 11:00

Sobota 27.października 2012
Trening 3 07:30 - 08:30
Kwalifikacje 10:30

Niedziela 28.października 2012
Wyścig 10:30

Na 4 wyścigi przed końcem sezonu wciąż trwa pasjonująca walka o tytuł Mistrza Świata pomiędzy Sebastianem Vettelem i Fernando Alonso. Obecnie Niemiec ma 6 punktów przewagi, które wypracował sobie wygrywając 3 ostatnie wyścigi !
Dodając do tego zwycięstwo w ubiegłorocznym, 1.na tym torze, wyścigu nie można się dziwić, że to właśnie Vettel jest faworytem do zgarnięcia 25 punktów w niedzielę...
Czy Ferrari jest w stanie mu przeszkodzić ? A może McLaren ?
Zapraszam do dyskusji oraz rzecz jasna podawania swoich typów na cały weekend rywalizacji na torze Buddh.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Tor idealny dla Red Bulla. Webber i Vettel osiągają tu świetne wyniki, w ubiegłym roku (jedyny wyścig na tym torze) wygrał Vettel, wygrał również kwalifikację i miał również najszybsze okrążenie w wyścigu. Dzisiaj w obu sesjach treningowych wygrywał, Webber w drugim treningu wziął się do pracy i był drugi ze stratą do Vettela nieco ponad 0.1 sekundy, trzeci Hamilton miał stratę do Vettela prawię 0.6 sekundy (0.599)! To pokazuję jak mocne na tym torze są RedBulle i myślę że znowu zajmą dwa pierwsze miejsca, z tym że Vettel będzie pierwszy bo gdyby w ubiegłym GP nie przeszkodził mu Massa to byłby spokojnie przed Webberem.
Zwycięzca kwalifikacji: Vettel @ 1,40 Unibet ✅
H2H: Webber - Hamilton 1 @ 1,50 Unibet ✅

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Lewis Hamilton - Fernando Alonso @1,95⛔ 3-5 Unibet dzisiaj w Ferrari coś pękło
Moja perełka na jutrzejsze kwalifikację do wyścigu o Grand Prix Indii. Po dzisiejszych wypowiedziach kierowców nie mam wątpliwości co do tego typu. W obu treningach Alonso był przed Hamiltonem, w drugim już wyraźnie o 0,3s. Ferrari walczy z Alonso o tytuł MŚ i przygotowało na ten weekend poprawki do swojego bolidu, ktore jak widzimy zdają egzamin. W Mclarenie natomiast sądząc po wypowiedziach kierowców nie są przekonani co do potencjału bolidu na pojedyńczym kółku i liczą na lepsze tempo w wyścigu. Alonso jeśli chce ciągle liczyć się w walce o tytuł musi trzymać się blisko Vettela i kwalfikawać się najwyżej jak tylko się da, bo jak wiadomo w wyścigu RedBull momentalnie odjeżdża rywalom. Jutro Lewis jak najbardziej do pokonania przez Alonso.
Bruno Senna - Pastor Maldonado @2,1⛔13-9 Expekt niestety Sennie nadal czegoś brakuje, a Maldonado czuje się jak ryba w wodzie w Q
Już w poprzednich dwóch weekendach Bruno lepiej prezentował się w sesjach treningowych ale już w Q czegoś brakowało, to został przyblokowany, to błąd zespołu. W Indiach mimo opuszczenia SP1 Bruno spisuje się lepiej od Maldonado i myślę, że dzisiaj przerwie tragiczną passę w Q i pokona zespołowego kolegę. Wenezuelczyk wspominał również, że jego samochód nie najlepiej spisuje się na pojedyńczym kółku na tym torze i jest prawie niemożliwe aby dostał się do finałowej części Q. Senna najwidoczniej nie ma z tym problemów bo w dzisiejszym porannym treningu pokonał Pastora aż o 0.9s.
Timo Glock - Pic @1,4✅ 21-24 Unibet
Na szybko. Tu powinno być gładko. Co prawda Timo zawiódł mnie dwa tygodnie temu ale tutaj ma już naprawdę dużą przewagę na Piciem w treningach. Charles jakieś problemy FP2 do tego pierwszy kontakt tego mlodego zawodnika z tym torem.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jutro podczas GP na pewno nie będzie padać, ma być wysoka temperatura i ma być bezchmurnie czyli idealne warunki do jazdy, specyfikacja toru jest taka że w większości miejsc nawet jak ktoś wypadnie z toru to nie ma potrzeba żeby wyjeżdżał samochód bezpieczeństwa, w tym roku najczęściej to Grosjean powodował kolizję, w aż w siedmiu wyścigał kończył swoje i nie tylko swoje starty na pierwszym zakręcie, od ostatniego wyścigu zaczął jeździć do przesady bezpiecznie więc myślę że przez niego również nie pojawi się SC.
SC podczas wyścigu: NIE @ 1,66 Bet365 ✅

Maldonado startuję z 9 pozycji, Senna z 13, jeśli chodzi o kwalifikację to Maldonado na 16 startów był lepszy aż 14 razy, co z tego jeśli Senna od jakiegoś czasu wreszcie zaczął jeździć na dobrym poziomie i jeśli chodzi o wyścigi to Wenezuelczyk był tylko 6 razy lepszy przy czym startował aż 14 razy przed Brazylijczykiem, ta statystyka pokazuję wyraźnie że Senna o wiele lepiej jeździ w wyścigu i myślę że po takim kursie warto na niego zagrać bo to jedynie cztery miejsca różnicy. W ubiegłym roku na tym torze Senna był 12, a Maldonado nie ukończył wyścigu.
Pastor Maldonado - Bruno Senna 2 @ 2,25 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
zdzicho 155

zdzicho

Użytkownik
Zdecydowanym faworytem do wygrania jutrzejszego wyścigu jest Sebastian Vettel i nie podlega to nawet wątpliwościom.
Kwalifikacje wygrał oczywiście Vettel, i nie było to mowy o żadnej niespodziance, stało się to co się miało stać. Drugi był jego kolega z zespołu Mark Webber. Na piątym miejscu uplasował się Fernando co nie jest dla Hiszpana, który walczy o mistrzostwo najlepszą pozycją do startu w Grand Prix. Różnica między Vettelem a Alonso wynosi 6 punktów co nie jest dużą przewagą.
Pomocą do wygrania jutrzejszego wyścigu może okazać się pozycja Marka Webbera, który jeśli będzie trzeba pomóc w zwycięstwie kolegi, na pewno pomoże na tyle ile tylko będzie mógł. Dwójka Red Bulli jest bardzo mocna dlatego myślę że przez większość wyścigu Webber będzie utrzymywał 2 miejsce.
Vettel jest w świetnej formie, ma najlepszy bolid i dużą motywację, aby wygrać jutrzejszy wyścig, i powtórzyć wyczyn z przed roku.
Vettel wygra @1,37 Pinnacle ✅

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Michael Schumacher - Nico Rosberg 2 1,55 ✅
Jenson Button - Felipe Massa 1 1,40 ✅
@ 2,17 Tobet

A ode mnie taki o to dubelek.. Nico z dziesiątej pozycji a Michael z czternastej dodatkowo Nico dla którego podobno team oszczędzał opony na dzisiejszy wyścig stąd nie pojawił się w Q3. Z tego co widziałem to w dwóch z trzech treningów również Nico zanotował lepsze czasy. W tej parze również dochodzi sprawa kontuzji siedmiokrotnego Mistrza Świata, który ma podobno coś z kolanem. Druga para to Button z Massa, niby dla Brazylijczyka ostatnie turnieje są bardziej udane niż te z początku sezonu to jednak Button podczas tego weekendu notuje bardzo dobre występy. Fakt szczęśliwie bo w ostatnich sekundach wskoczył do Q3 ale jednak się tam znalazł i ruszy z czwartej pozycji zaraz za Lewisem. Felipe pojedzie dopiero z szóstej pozycji. Myślę, że Jenson i Nico wykorzystają swoje pozycje na starcie i wyjdą zwycięsko z tych par.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom