VS
AC Milan - US Palermo
Typ : Milan @ 1,50 Bet365
0:2
Na San Siro się obecnie cieszą, ale mają ku temu powody. Milan zaczął osiągac bardzo dobre rezultaty. Po bardzo bardzo kiepskim początku obecnie awansowali do 1/8
Champions League. Świetnie spisują się w lidze gdzie gonią zaciekle Inter. Przed tygodniem miałem okazje ogladac mecz Palermo z Cagliari. Mimo dużego naporu w początkowych minutach Sycylijczycy nie byli w stanie strzelic pierwsi bramki. Marnowali dogodne okazje. Aż wkońcu to mądrze grające Cagrliari pierwsze strzeliło gola. Potem jednak Budan fantastycznym uderzeniem w okienko i Kjaer głowką dali wyczekiwane wkońcu zwyciestwo Palermo. jednak wszystko przyszło i rodziło się w bólach. Dzisiaj w zespole Delio Rossiego zabraknie Tedesco, Mchedlidze i zawieszonego Migliaccio. Ogólem Palermo zdecydowanie lepiej się czuje na własnym stadionie i nie ma co tego faktu umniejszac. Wyjazdy to zupełnie inny team nie potrafiący narzucic takiego stylu rywalowi. Bilans 1-1-5 z tego sezonu także wiele obrazuje.
Milan w lidze obecnie idzie jak burza. W
LM zostal zastopowany przez Zurich dośc nieoczekiwanie. Dzisiaj zapewne powalczą już o pełną pule. Leonardo nadal nie ma do dyspozycji Oddo, Gattuso, Onyewu, Thiago Silva, Bonera. Wraca Zambrotta ktorego zabrakło w Zurichu. Dobrze gra Ronaldinho. Owszem to nie jest ten R10 za najlepszych lat, ale swoje temu zespołowi potrafi dac. Jestem w stanie po raz kolejny zaufac Rossonerim mimo iż zawiedli mnie we wtorek. U siebie jednak spisują się lepiej i ze słabszym w tym sezonie Palermo powinni dac sobie rade.
AC MILAN: Dida-Zambrotta, Nesta, Kaladze, Antonini- Pirlo, Ambrosini; Seedorf- Pato, Borriello, Ronaldinho.
PALERMO: Sirigu-Cassani, Kjaer, Bovo, Balzarett-Nocerino, Liverani, Bresciano-Simplicio- Cavani, Miccoli
Sampdoria - AS Roma
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66 bet365
0:0
Zdecydowanie mecz kolejki w SerieA. Pojedynek określany meczem Cassano kontra Totti. Obaj zawodnicy raczej nie wystąpią na MŚ w RPA. W przypadku Cassano to spory zawód. Totti już jakiś czas temu zakończył kariere w kadrze na własne życzenie. Obaj w tym sezonie są w formie i pewnie byli by dobrym uzupełnieniem kadry Lippiego, ale ten ma zupełnie inną wizje. Czy się sprawdzi zobaczymy w czerwcu. Wracając do meczu to Roma od kiedy wrócil Il Capitano notuje świetną serie wynikow. Na ostatnei 7 meczów Rzymianie aż 6 wygrali i 1 zremisowali. Totti strzela gola za golem i w klasyfikacji strzelcow ma już ich na koncie 9. Cassano po świetnym początku nieco spuścil z tonu. To samo stało się z całym zespołem który polegl m.in z kretesem w derbach z Genoą, przed tygodniem z MIlanem czy jeszcze wczesniej z Juventusem.
Z szeregów Romy ostatnio nie dochodziły słuchy o absencjach. Przed tym meczem jednak Ranieri nie ma do dyspozycji ważnych zawodników jakimi są # Tonetto, Mexes, Doni, Pizarro , Menez. Szczególnie w obronie i w bramce może byc ciężko. Zastępca Doniego Juluio Sergio kojarzy mi się z wieloma puszczonymi bramkami. Jak w poprzednim sezonie grał w końcówce zastępując już Doniego wpuszczał po 2,3 gole na mecz! Początek sezonu również miał słaby. Stąd licznik AS ROmy ze straconymi golami bije już 22. Sampa z pewnością bardzo zmobilizowana podejdzie do tego meczu. U siebie spisuje się bardzo dobrze. Mecz jak wspomniałem zapowiada się ciekawie ze względu na to że oba zespoły lubią atakowac, nie bronią dostępu do bramki zbyt szczelnie. Stąd przewiduje że mecz będzie dobry, a wynik mimo wszystko jest sprawą otwartą.
Przypuszczalne sklady :
SAMPDORIA : Castellazzi – Stankevicius, Gastaldello, Rossi, Ziegler – Padalino, Palombo, Poli, Mannini – Cassano, Pazzini
AS ROMA : J.Sergio – Cassetti, Juan, Burdisso, Riise – Brighi, De Rossi – Taddei, Perrotta, Vucinic - Totti
VS
AC Parma - Bologna
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,75 bet365
2:1
Parma wysoko dośc nieoczekiwanie w tabeli. Jednak kluczem do tego jest dobra postawa w defensywie. Zaccardo i Panucci 3mają w ryzach kolegów stąd Parma u siebie traci mało bramek. 9-4 to bilans na własnym stadionie w bramkach. Bologna jakąś siłą ofensywną wielką też nie dysponuje. Na wyjazdach grają słabo. Trener Guidolin dzisiaj nuie może liczyc na Bułgara Bojinowa. Zastępowac jego w ataku mają Lanzafame i Amoruso. Parma u siebie notuje dużo underow. Bologna również to underowy team. W poprzedniej kolejce mieli over, więc dzisiaj czas znowu na under