VS
Nantes- Ol.Lyon
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,94 Uni.bet0:0
To co w ostatnich dwóch meczach grał Lyon to tragedia, kwadrans meczu z Niceą był dobry, miał swoje setki Beauvue, a także Lacazette trafił w słupek, ale potem już było tylko gorzej. Defensywa to istny cyrk, Yanga-Mbiwa fatalny przeciwko Nicei, dziś zawieszony za kartki.
No, ale przeciwko Montpellier było jeszcze gorzej, Gonalons który grał tam na środku strzelił podobnie jak Yanga-Mbiwa przeciwko Nicei, swojaka. Rafael się skompromitował totalnie, występ bez komentarza po prostu, Bisevac także dawał się ogrywać jak dziecko, co powodowało niesamowite okazje dla Montpellier, gdyby nie Anthony Lopes to Montki by strzeliły z 7-8 goli spokojnie bo przecież Lopes wyjął sam na sam dwa razy, a także Boudebouz tam pudłował etc.
Dziś jak się okazuje kolejne problemy i defensywa sklejana na kolanie.
Anthony Lopes kontuzjowany i w bramce Gorgelin, Rafal ciągle gra bo Jallet jest kotnuzjowany, a gra fatalnie, wraca B.Kone i utworzy środek defensywy z Morelem, który nominalnie jest lewym obrońcą, a na lewej Bedimo. Gonalons wraca do pomocy. Mnóstwo przetasowań ponownie w tyłach OL.
Nantes : Dupé - Dubois, Vizcarrondo (ca), Cana, Sabaly - Iloki, Deaux, Ab.Touré, Lenjani - Bammou, Sigthorsson
Lyon : Gorgelin - Rafael, B.Koné, Morel, Bedimo - Gonalons (cap), Malbranque, Ferri, Valbuena - Beauvue, Lacazette
Grenier już wrócił, ale dziś decyzją trenera nie został zabrany na mecz. Podobnie jak Bisevać. Plusem w tym wszytkim na pewno posadzenie na ławce Dardera, który gra bezbarwnie, a kilka meczów w tym sezonie już widziałem i Darder nic nie daje zespołowi zupełnie.
Odrazdam grania na Lyon przy takich problemach.
Nantes też dziś bez zawieszonych za kartki Bedoya i R.Gomis. Dyspozycja Nantes też moze nie jest jakaś zachwycająca, ale graja u siebie i nie tracą tylu bramek co Lyon. Lyon potencjał z przodu nadal ma, a tyły opisałem więc co bramki? Tak mi się widzi
Typ na gole to główny bet, ale skromniej gram też na Kanarkowych. Taki kurs wypada coś zainwestować więc
Nantes @ 3,50 b365.
Angers- PSG
Ciekawe ile błędów jeszcze Trapp musi popełnić by do bramki wszedł Salvatore Sirigu? Jakoś nie rozumiem tego... Sirigu przez poprzednie lata udowodnił, że jest świetnym bramkarzem przecież, a Trapp już ma z 4-5 wpuszczonych baboli w tym sezonie.
Angers wysoko w tabeli, ale nie widziałem ich prawdopodobnie ani razu na dystansie całego meczu wiec nie za dużo o nich wiem.
Angers : Butelle - Manceau, Is.Traoré, Thomas, Andreu - R.Saïss, Ndoye (cap), Mangani - Sunu, Ketkeophomphone, A.Camara
PSG : Trapp - Aurier, Thiago Silva (cap), David Luiz (ou Marquinhos), Maxwell - Thiago Motta, Rabiot, Matuidi - Di Maria, Cavani, Lucas