>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka Ligue 1 [ 02.12 - 04.12.2014 ]

Status
Zamknięty.
egzer 150

egzer

Użytkownik
Lorient-Marseille ⛔⛔ Tyle stuprocentowych sytuacji...
Typ;2
Kurs;2.01

Spory kurs na Marseille i tu może trochę dziwić ale jest to chyba spowodowane ostatnimi dwoma porażkami na wyjeździe Marsylii ale przegrali z Psg i Lyonem co nie jest żadnym wstydem.Marsylia zajmuje 1 miejsce z bilansem 11 zwycięstw 1 remis i 3 porażki,a na wyjeździe 4 wygrane 1 remis i 2 przegrane jak już wspominałem z samą czołówką tabeli.Oglądając mecz z Nantes byłem chwilami pod wrażeniem ich gry,bo naprawdę grali dobrą piłkę.Gośćie tego meczu są ułożoną drużyną,grają ofensywny futbol i chcą prowadzić grę.Lorient zajmuje 15 miejsce z bilansem 5 wygranych 1 remis i 9 przegranych,u siebie to 2 wygrane,1 remis i 4 porażki.Ostatnie 2 mecze to zwycięstwa Lorient,ale 2;3 z Toulouse i 1;0 z Lens nie jest aż tak wielkim wyczynem.Lorient bez V.Lavigne(12,3),Jouffre(9,0),Audard(0,0),Abdullah(12,0),a Marsyliia bez N&quot;Koulou(14,2),Ayew(12,2),Alessandrini (13,1). Ostatni mecz bezpośredni to wygrana drużyny z Marsylli.

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia(02.12)
As Monaco vs. Rc Lens

W księstwie Monaco humory niestety ciągle nie mrawe , bo główni faworyci , którzy mieli walczyć z PSG o jak najwyższe cele w tym sezonie muszą się zadowalać miejscem w środku tabeli. Podopieczni Leonardo Jardima spisują się zdecydowanie poniżej oczekiwań swoich kibiców, a ostatnich tygodni zupełnie nie mogą zaliczyć do udanych.Ostatnie ligowe zwycięstwo Monaco odniosło 25 października, kiedy na wyjeździe pokonało 3:1 Bastię. Od tamtej pory klub z księstwa zanotował trzy remisy (1:1 z Reims, 1:1 z St. Etienne, 2:2 z Caen), a w ostatni weekend doznał porażki (0:2 z Rennes). Dziś zmierzą się z beniaminkiem ligi Lens , który plasuje się na dalekim 18-stym miejscem w strefie spadkowej. W ostatniej kolejce dzisiejsi goście przełamali się po trzech porażkach i wygrali u siebie 2:0 z Metz i dziś są w lepszej psychice meczowej niż gospodarze , którzy muszą zacząć punktować. Niestety w obydwu ekipach dzisiaj osłabienia w Monaco na pewno nie zobaczymy: Geoffreya Kondogbii, Layvina Kurzawy i Borjy Lopeza , a natomiast Lens bez Loicka Landre oraz leczących urazy Pablo Chavarrii i Deme N&#39;Diaye. Ja dziś pójdę w stronę gospodarzy , których stać na efektywne zwycięstwo ku radości swoich kibiców , którzy tracą pomału nerwy …
Przewidywane składy:
Monaco: Subasić - Raggi, Carvalho, Abdennour, Echiejile - Moutinho, Toulalan, Bakayoko - Germain, Berbatov, Ferreira-Carrasco
Lens: Riou - Cavare, Gbamin, Kantari, Baal - Jadeyaoui, Cyprien, Moigne, Valdivia, Bourigeaud – Touzghan​
Moja propozycja:
Monaco -1 @ 2.05
Berbatov strzeli @ 2.05

Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +10
winston007 3,8K

winston007

Użytkownik
Wczoraj Verona pięknie weszła (owszem, tylko 1:0, ale do przodu), więc dziś inwestujemy dalej. Od jakiegoś dłuższego już czasu bije w remisy do połowy w lidze francuskiej, co nawet nieźle wchodzi.
co sądzicie?:

Montpellier-Saint Etienne 1/2 0 1.90
Nice-Rennes 1/2 0 1.92
Guingamp-Caen 1/2 0 1.95
jakieś uwagi? obiekcje? sugestie? rzecz jasna na jednym kuponie takiego AKO grać nie chcę, ale właśnie zastanawiam się nad ww. typami, które podyktowane są statystykami jak i ogólnie (generalizując) małą liczbą goli w lidze francuskiej.

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia(03.12)
OSC Lille vs. PSG

Na Stade Pierre Mauroy miejscowi z Lille podejmą vice lidera tabeli aktualnego mistrza kraju PSG. Drużyny mają inne nastroje przed tym spotkaniem , ponieważ Lille zajmuje dalekie miejsce w tabeli , a paryżanie są ostatnio w gazie. PSG od kilku tygodni kroczy w lidze od zwycięstwa do zwycięstwa. W lidze podopieczni Laurenta Blaca wygrali sześć ostatnich spotkań i chcą dziś to kontynuować. Drużyna Rene Girarda w ostatnich tygodniach spisuje się fatalnie , a ich ostatnie zwycięstwo w lidze to już ponad 2.5 miesiąca bo wygrali pod koniec września. Od tamtego czasu rozegrali dziesięć spotkań i ani razu nie wygrali , więc jak tu dziś walczyć z drużyną , która złapała odpowiedni rytm meczowy. Bilans pojedynków obu zespół w ostatnim sezonie jest korzystny dla PSG. Mecz na Parc des Princes zakończył się remisem 2:2, ale w Lille pewnie 3:1 triumfowali goście. W zespole gospodarzy dziś zabraknie Marcosa Lopesza i Marko Basy , a natomiast w PSG: Yohan Cabaye , Chantome Clément , Mory Diaw , oraz największej gwiazdy zespołu Zlatan Ibrahimovic. Wczoraj lider Marsylia zremisowała w Lorient , więc dziś najlepsza okazja dla gości , aby powrócili na fotel lidera.​
Moja propozycja:
PSG @ 1.8
Over 2.5 @ 2.35

Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 613

jarek23v

Użytkownik
OSC Lille - PSG - Lille lub remis ✅✅✅
Kurs: 2,15
Bet365

Ja tutaj szukam dziś niespodzianki
Owszem PSG w gazie ale ile taka passa może trwać ?
W zasadzie mamy dwie ciekawe sytuację. Świetną passę PSG która już trwa i trwa oraz fatalną Lille od kilkunastu meczy.
Czyli dwie drużyny gdzie już najwyższy czas aby passa została przerwana - to tak z tych pozasportowych i zdroworozsądkowych spraw.

Jeśli zwrócimy uwagę na tabelę co możemy spostrzec. Spotykają się drużyny bardzo dobre w defensywie. PSG 10 straconych bramek, Lille 13 jedne z najniższych liczb w lidze.
Między słupkami bramki Lille stoi nie kto inny jak Enyama (ja zwróciłem na tego bramkarza uwagę podczas MŚ - przypomnę nagłówek jednego z artykułów:
&quot; Po 2. kolejce fazy grupowej MŚ niepokonanych jest już tylko dwóch z 34 bramkarzy, którzy wystąpili do tej pory w Brazylii: Nigeryjczyk Vincent Enyeama i Meksykanin Guillermo Ochoa&quot;

Matcyp zwrócił uwagę na H2H i wspomniał o korzystnym bilansie PSG. Ja tutaj się nie zgodzę. Na 15 spotkań na terenie dzisiejszych gospodarzy bilans to:
9 wygranych - Lille
4 remisy
2 wygrane - PSG
(w tym ostatnia wspomniana gdzie Lille od 36 minuty grało w dziesiątkę i wcześniejsza gdzie Ibra ustawił mecz strzelając gola w 1 minucie)
oraz również z ostatnich meczy, gdzie PSG wygrało u siebie po samobójczej ! bramce Lille
(czy to aby nie za dużo szczęścia po stronie PSG ? )

Lille nigdy nie było wygodnym rywalem dla PSG tak samo jak Nicea o czym pisałem we wcześniejsze kolejce.

Mimo wszystko PSG jest dziś faworytem, przemawia za nimi forma, skład - dziś mogą również objąć fotel lidera Lique 1 choć to uważam może zadziałać na niekorzyść. Bo mogą za bardzo chcieć wygrać, a to niejednokrotnie kończy się zupełnie inaczej.

Edycja po podaniu składów:
PSG bez Ibrahimovica na 100 % - więc szanse typu moim zdaniem sporo wzrosły​

matcyp 3,2K

matcyp

Użytkownik
Moje przemyślenia(04.12)
Lyon vs. Reims

Olympique Lyon na własnym stadionie podejmować będzie Stade de Reims. Gospodarze w ostatnim czasie mieli bardzo dobrą serię , bo 10 meczów bez porażki , lecz w ostatniej kolejce musieli uznać wyższość St. Etienne. Dziś podopieczni Huberta Fourniera mogą wskoczyć na trzecie miejsce , ale do tego potrzebna jest wygrana , lecz nie będzie to łatwe gdyż zespół Reims od 7 spotkań nie doznał goryczy porażki. Miejscowi u siebie są skuteczni i ostatnie pojedynki na własną korzyść rozgrywali i dziś również są na papierze faworytami. W poprzednim sezonie obie drużyny miały trzy razy okazję mierzyć się ze sobą. W meczach ligowych triumfowali goście (1:0 Reims, 2:0 Lyon), natomiast w meczu Pucharu Ligi Francuskiej 3:2 zwyciężył Lyon. W obydwu ekipach dziś braki kadrowe u gospodarzy zabraknie: Milana Bisevaca, a także kontuzjowanych Gueidy Fofany, Clementa Greniera i Yoanna Gourcuffa. Goście bez Alexia Peugeta, Sachy Bastiena i Madsa Albaeka. W tym spotkaniu dziś może być różnie i nie będę typował kto wygra , a kto nie lecz pójdę w to , że zawodnik gospodarzy , który jest współ liderem strzelców i od dwóch spotkań nie pokonał bramkarzy rywali ,więc dziś czas na przełamanie i strzeleniu minimum bramki.​
Moja propozycja:
Alexandre Lacazette strzeli @ 2.2
Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom