OSC Lille - PSG - Lille lub remis
Kurs: 2,15
Bet365
Ja tutaj szukam dziś niespodzianki
Owszem PSG w gazie ale ile taka passa może trwać ?
W zasadzie mamy dwie ciekawe sytuację. Świetną passę PSG która już trwa i trwa oraz fatalną Lille od kilkunastu meczy.
Czyli dwie drużyny gdzie już najwyższy czas aby passa została przerwana - to tak z tych pozasportowych i zdroworozsądkowych spraw.
Jeśli zwrócimy uwagę na tabelę co możemy spostrzec. Spotykają się drużyny bardzo dobre w defensywie. PSG 10 straconych bramek, Lille 13 jedne z najniższych liczb w lidze.
Między słupkami bramki Lille stoi nie kto inny jak Enyama (ja zwróciłem na tego bramkarza uwagę podczas MŚ - przypomnę nagłówek jednego z artykułów:
" Po 2. kolejce fazy grupowej MŚ niepokonanych jest już tylko dwóch z 34 bramkarzy, którzy wystąpili do tej pory w Brazylii: Nigeryjczyk Vincent Enyeama i Meksykanin Guillermo Ochoa"
Matcyp zwrócił uwagę na H2H i wspomniał o korzystnym bilansie PSG. Ja tutaj się nie zgodzę. Na 15 spotkań na terenie dzisiejszych gospodarzy bilans to:
9 wygranych - Lille
4 remisy
2 wygrane - PSG
(w tym ostatnia wspomniana gdzie Lille od 36 minuty grało w dziesiątkę i wcześniejsza gdzie Ibra ustawił mecz strzelając gola w 1 minucie)
oraz również z ostatnich meczy, gdzie PSG wygrało u siebie po samobójczej ! bramce Lille
(czy to aby nie za dużo szczęścia po stronie PSG ? )
Lille nigdy nie było wygodnym rywalem dla PSG tak samo jak Nicea o czym pisałem we wcześniejsze kolejce.
Mimo wszystko PSG jest dziś faworytem, przemawia za nimi forma, skład - dziś mogą również objąć fotel lidera Lique 1 choć to uważam może zadziałać na niekorzyść. Bo mogą za bardzo chcieć wygrać, a to niejednokrotnie kończy się zupełnie inaczej.
Edycja po podaniu składów:
PSG bez Ibrahimovica na 100 % - więc szanse typu moim zdaniem sporo wzrosły